Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Na današnji dan: Rođeni Milan Nedić i Skender Kulenović; Umro Ho Ši Min; 1945. Japan potpisao bezuslovnu kapitulaciju

Komentari (5) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 ponedeljak, 02 septembar 2019 09:26
kapitulacija ne postoji
potpisan je "vojno-tehnički sporazum" po kome će se Japanci vratiti na Azijski kontinent "čim se steknu uslovi"

A "sulovi se nisu stekli" ni 2019 jer je SAD napravio baze u Japanu kao i na kosovu i Metohiji

Zato Japan nije kapitulirao nego je "pobedi mir"
Preporuke:
5
6
2 ponedeljak, 02 septembar 2019 09:35
Raćel
Ne, ako je u najtežim trenucima za srpski narod zbrinuo nekoliko stotina hiljada SRba , koji su umakli Hrvatima koljačima , ako je u samoj Srbiji spasao takođe mnogo Srba, Jevreja, Cigana od nacističkog terora, onda on ne može da bude izdajnik. Preuzimanjem na sebe ulogu šefa vlade, poneo je na svojim ramenima ogroman teret i odgovornost za zemlju i narod.
Dolazeća , komunistička vlast mu je to natovarila kao saradnju sa okupatorom , samo da bi skinula sa sebe odgovornost za mnoge zločine, svoje, koji su mogli biti izbegnuti, da njih nije bilo.Time Nedić postaje simbol jedne od najtragičnijih ličnosti novije srpske istorije!Jer postoje ličnosti koje žrtvuju svoju čast radi spašavanja svog naroda i drugi koji žrtvuju tuđu čast/ u ovom slučaju Nedićevu/ radi svoje dobiti i svoje tobožnje časti! Da, ubijen je, jer je njihov sistem tako funkcioniao, kako samoubistvo nije moglo biti izvršeno, već samo i jedino ubistvo.Sa moje strane, neka mu je slava i hvala!
Preporuke:
10
11
3 ponedeljak, 02 septembar 2019 09:42
Vladimir Čeleketić
Nedić jeste bio saradnik okupatora, predsednik marionetske vlade, ali njegovo delovanje nije išlo u smeru razaranja temelja Srpstva. Uostalom, ni okupator od njega to nije tražio.
Da su građanski rat dobili nacionalisti i streljali Nedića računam da ne bi bilo ovoliko rasprava o njemu. Bio bi tretiran kao Peten u Francuskoj. Ovako, pošto su građanski rat dobili oni kojima je razaranje temelja Srpstva bila jedna od glavnih zanimacija, koja je proisticala iz njihove idelogije, nastaviće se beskonačne rasprave o Nediću.
Sada imamo okupatora koji zahteva razaranje temelja Srpstva i marionetsku vlast koja izlazi u susret takvim zahtevima.
Preporuke:
13
13
4 ponedeljak, 02 septembar 2019 14:49
Raćel @ / Čeleketić Vladimira/
A šta mislite,da se Milan Nedić/ po kazivanju moje mame, jer sam od nje prvi put saznala za njega , sa rečima"bio je srpska majka"sic/ nije pojavio, kako vi i ostrašćeni komunisti rekoste , da je kolaborirao sa okupatorom, e, da on nije prihvatio to breme, šta bi bilo uopšte u Srbiji!?Tada bismo bili PODANICI okupatora,/ kao nekad Bugari pod Turcima,/ što je velika sramota za jedan narod.Hvala Bogu, Srbi još imaju ponosnu elitu, nisu na vlASTI, ALI DAĆE BOG, DOĆI ĆE. A duboko ste u pravu kad pišete "Sada imamo okupatora koji zahteva razaranje temelja Srpstva i marionetsku vlast koja izlazi u susret takvim zahtevima!". Dakle , slažemo se, skoro u svemu.Samo...nešto malo...ne! Ali, ja sam u pravu. Ako ništa drugo, ono zbog toga što je spasao mnoge živote, pa bilo čije nacionalnosti i vere! Pozdrav.
Preporuke:
5
7
5 ponedeljak, 02 septembar 2019 15:28
Zvao si me Charly /Čeleketić/
E , napisaste da je Nedićeva vlast bila marionetska , a i ova sadašnja . Da li postoji sličnost i razlika?! Dakako, e ovo je "Mariontska vlast" a ne Nedićeva. A da vam kažem, pisaće se i o Petenovoj vlasti, kakva je bila!Otvaraju se mnoge arhive, pa ćemo videti.
Preporuke:
6
6

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner