Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Rezolucija 1244 - noćna mora Aleksandra Vučića

Komentari (31) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 nedelja, 25 avgust 2019 16:34
teletabis
Donald Tramp ima mnogo ozbiljnije probleme kojima je posvećen, kao što su trgovinski ratovi, zaustavljanje priliva imigranata, Bliski Istok i Azija. Čak ne pokazuje ni preveliku zainteresovanost za EU, a Kosovo mu je zadnja rupa na svirali.


KiM ne da je zadnja rupa nego uopšte je nema na svirali. Bilo kome iz administracije SAD trebao bi sat vremena da potroši i nađe KiM na mapi.

Što se tiče priznanja Republjika Kosova to Vučić može da uradi i sutra. Šta bi ko u Srbiji uradio povodom toga čina? Niko ništa.

Ali Vučić zna, kao i Tači, kad se to potpiše da sledi uklanjanje svedoka, a obojica imaju toga na duši da ne bi videli svetla dana do kraja života. To je jedina vrednost, njihov strah za sebe, što ova šarada nije do sada završena.
Preporuke:
50
4
2 nedelja, 25 avgust 2019 16:38
Deda Mile ima farmu
Sjajna, precizna, vrlo jednostavnimi razumljivim rečima napisana analiza!
Preporuke:
72
1
3 nedelja, 25 avgust 2019 17:35
Srbija uključuje i KiM
Srbi, slab smo narod jer dopuštamo da i u vlasti i u raznim opozicijama deluju ljudi koji bi prodali svog oca, da ne pričamo o državi. O Vučiću...Uvek autoritarne osobe ispadnu na kraju klovnovi. Tog petljaroša vratiti na Sever (ili odgovarajuću stranu sveta) odakle je i došao u živote i onih koji ne drže do lošeg fudbala.
Preporuke:
47
1
4 nedelja, 25 avgust 2019 19:09
penzioner Cviko,
Rezolucija 1244 nije samo noćna već celodnevna mora. Stvarno traje 24 časa, 365 dana u godini... To je ogroman pritisak usled kojeg neko mora da pukne. Ili Vučić ili Srbija!
Preporuke:
56
1
5 nedelja, 25 avgust 2019 19:39
Aleksandar Mihailović
Svet vidi da je politika BG vlasti, ne srpskih jer bi one vodile računa o interesima Srbije a ne samo BG na vodi i ispod zemlje, nezrela, amaterskopacerska, nedržavotvorna i kontraproduktivna po interese Srbije, pa i njima to smeta jer im u suštini i nije interes da dođe do bilo kakvog dogovora, ni Srbija u ostatku ni "K" im ne trebaju kao partneri, niti ih žele u EU, interes do njih baziraju na enormnim kosmetskim bogatstvima koja pljačkaju, na najvećem "rudniku" ljudskih organa na svetu, na najvećem tržištu za pedofile i kriminalne grupe, te za stvaranje žarišta na kome bi se ustoličila nova varijanta ID države kao potencijalna pretnja sve neposlušnijoj Evropi, u kom cilju se dovode i migranti i Srbiji želi da "uvali" bar 500.000 koji bi za 10g u potpunosti promenili demografsku sliku i Srbe bacili na margine i statističke brojke. Zato ne insistiraju na ukidanju taksi jer shvataju da će Vučić priznati "K" u nekom obliku, a onda bi morali da otvore sve karte i kažu, nema EU, džabe ste krečili!
Preporuke:
29
1
6 nedelja, 25 avgust 2019 19:45
jedna od dobrih stavi retkih ali dobrih koje je Vučić uradio
je da ne otkriva nedotupavnima šta mu znački

"nemogu šiptari da dobiju sve a srbija ništa"


Ako je Vučić pogrešio podržavši Klintone


daj da izabremo za predsednika Šešelja koji je podržao trampa

aono dovje što ih traži Hag za kopredsednike vlade
Preporuke:
5
45
7 nedelja, 25 avgust 2019 20:27
Rezolucija 1444
Problem je što 99,99999999 Srba ne zna šta piše u rezoluciji.
Ta rezolucija je protiv srpskog nacionalnog interesa jer daje Albanacima pravo na referendum o statusu Kosova i Metohije. Zna se šta Albanaci o tome misle.
Preporuke:
7
50
8 nedelja, 25 avgust 2019 20:43
Ah
Neće mu dati ni ta tri sela da pokrije izdaju. To pokazuje da je užasno glup ali najveća tragedija je da takav ograničen čovek drži apsolutnu vlast zahvaljujući gomili nedotupavnih koriždžija kojima Vučić prodaje maglu decenijama nudeći im "nešto" ni iz čega.
E tim nedotupavnim koji svaki dan dobijaju dozu Pinka RTSa i Informera treba zahvaliti za ovu nedotupavnu vlast.
Preporuke:
42
1
9 nedelja, 25 avgust 2019 20:47
gandra
odavno nisam pročitao bolje napisan tekst - milina za čitanje
Preporuke:
42
1
10 nedelja, 25 avgust 2019 21:34
Rezolucija 12444 član 11
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da se Rezolucija 1244 sadrži i nepovoljne stvari po nas, koje nikada nisu pročitane narodu.
Kao problematični delovi Rezolucije 1244, prema njegovim rečima, izdvajaju se dva člana, Član 3 i Član 11.
- Članom 3 se potvrđuje odgovornost SRJ za krizu, poziva se da prekine nasilje na KiM i da poverljivo započne povlačenje snaga. A najveći problem po nas, a Albanci srećom nisu znali da na pravi način to iskoriste, je Član 11, u kojem se ostavlja mogućnost da se građani Kosova izjasne o statusu na referendumu.
Preporuke:
12
22
11 nedelja, 25 avgust 2019 22:38
penzioner Cviko,
@ Rezolucija 12444 član 11,
Po usvajanju rezolucije 1244, realizacija člana 11 i svakog drugog sadržaja o izjašnjavanju o bilo čemu na Kosovu i Metohiji nije bilo moguće a ni danas to nije moguće. Dve su bitne stvari. Vršeno je proterivanje Srba starosedelaca čime je bitno promenjen ishod svakog lgasanja. Ne možete nekog isterati a onda organizovati referendum o ... Takav referendum je legalizacija proterivanja što je suprotno zakonu i opšte civilizacijskim tekovinama... Na Kosovu i Metohiji nikad nije bilo urednog glasačkog spiska. Po usvajanju Rezolucije 1244 Albanci su tvrdili da ih na Kosovu i Metohiji ima oko 2 miliona. Tačno ako priznamo Albance koji su iz Makedonije i Albanije dolazili na neko glasanje. Osim toga i Albanci znaju za podvalu, jedan glasač glasa na više mesta, itd. Prema tome u ovakvim uslovima ima ništa o referendumu ala Krim.
Preporuke:
26
3
12 ponedeljak, 26 avgust 2019 06:23
Vladimir Čeleketić
Ne zavaravajmo se, Rusi će pustiti Kosovo u UN, na jedan mig iz Beograda.
Preporuke:
6
30
13 ponedeljak, 26 avgust 2019 07:48
@ Vladimir Celeketic
Rusi NECE pustiti Kosmet u UN zbog svog interesa, jer bi onda Srbija usla u NATO uz obecanje da ce biti primljena u EU.Pa bi i RS pristala da BiH udje u NATO, a to sve nije u interesu Rusije.
Preporuke:
22
4
14 ponedeljak, 26 avgust 2019 08:36
gandra
Vladimir Čeleketić
Ne zavaravajmo se, Rusi će pustiti Kosovo u UN, na jedan mig iz Beograda .................................- može da bidne ali ne mora da znači - mislim da su šanse za tako nešto pola pola - čak mislim da kina ima mnogo više razloga da stavi veto (tajvan, hong kong)- pogotovu sada kad je u trgovinskom ratu sa usa
Preporuke:
17
6
15 ponedeljak, 26 avgust 2019 12:41
siniša
Da bi se održao referendum potrebno je bezbedonosno pokrivanje teritorije.

Dakle kosovska policija mora da obezbedi svako glasačko mesto.

U to neko vreme to nije bilo moguće jer je možda i trećinu Kosova kontrolisalo lokalno srpko stanovništvo. Drugi razlog je da bezbedonosno pokrivanje vrši strana vojska i referendum uz prisustvo strane vojske nije validan.

Referendum na Krimu je bio potpuno validan. Nije bilo ni jednog incidenta. Niko nikome ni šamar nije udario ni majku opsovao.

REFERENDUM KAO METOD IZRAŽAVANjA VOLjE PODRAZUMEVA ODSUSTVO BILO KAKVOG NASILjA.

Dakle Albanci niti su mogli niti mogu da provedu referendum.
Preporuke:
16
1
16 ponedeljak, 26 avgust 2019 13:20
brzi
@siniša
Po svojoj navici mešaš babe i žabe i zamajavaš. Validnost referenduma ne garantuju vojske i policije nego glasačke komisije. Što se bezbednosti tiče, vi ni u etničko čistim sredinama Srbije niste u stanju da obezbedite mir za vreme izbora a kamo li na KiM gde postoje međuetničke tenzije u nekim delovima. Zata je za osiguranje mira barem za vreme glasanja najbolja varijanta kombinacija postoječih Nato snaga i međunarodnih observera sa jedne i sa druge ideološke strane.
Vidi se ti da si ex udbaš( DB-ovac) jer tvoje telo je napustilo DB ali tvoj mozak je još uvek DB-ovski jer iskrivljuješ činjenice, Krim je bio prije okupiran od strane rusa ( istočno ukrainskih pobunjenika) nego što je bio sproveden referendum.
Preporuke:
3
17
17 ponedeljak, 26 avgust 2019 13:25
zar takav pred Miloša
On nema,nikakav argument za"svoju"tezu o"razgraničenju"a ne može tek tako da potpiše međusobno priznanje,jer sve postaje apsurdno.
Zato se i ponaša tako nelogično,blesavo,što je teško neprimetiti.
hejter
Preporuke:
11
1
18 ponedeljak, 26 avgust 2019 13:27
El_Komandante
Ako Rusi ikada priznaju "Kosove", to neće biti zbog Vučića, nego da bi se Turcima pokazali kao valjani promoteri njihovih interesa, odnosno da bi ih lakše ubedili da napuste Nato. Od početka je cela ta igra sa Vučićem u stvari pokušaj Rusije da podrži turske interese, a da istovremeno ne oslabi proruski sentiment u ostatku Srbije, jer im isti omogućava da sa vrlo malo suštinskih političkih i materijalnih ulaganja zadrže uticaj u Srbiji. Odatle i dvosmisleni potezi kao što je sa jedne strane podrška Vučiću, a sa druge strane insistiranje na rezoluciji 1244, mada su i tu često dodavali ono da će podržati svaku odluku Srbije, a odluka Srbije je odluka Aleksandra Vučića. Teško je, a ja bih rekao i naivno zaista verovati da sila tog ranga nema dovoljno obaveštajnih podataka o prirodi srpske vladajuće klike. Ono što uvek treba naglasiti je da kakva god da je politika Rusije, mi boljeg zaštitnika među velikim silama u ovom trenutku nemamo.
Preporuke:
9
8
19 ponedeljak, 26 avgust 2019 13:28
brzi
@penzioner Cviko,
postoje krstne knjige u crkvama, postoje evidencije izdatih personalnih dokumenata ( potvrde rođenja,dokumeti o socialnim primanjima( dečje nadoknade, penzije), lične karte, pasaporti, vozačke dozvole,) i ukrštavanjem tih dokumenata može se veoma precizno i veoma brzo utvrditi ko je bio autohtoni žitelj KiM a ko "padobranac" i ko sve ima pravo glasa.
Preporuke:
12
11
20 ponedeljak, 26 avgust 2019 14:32
Aca
Kosovo je Srbija, bilo, jeste i biće. Zašto toliki pritisci kada je to rešena stvar? Čekamo vetar u leđa. Ali prvo moramo da se rešimo problema iz kruga dvojke. Tamo se razvezuje kosovski čvor. Inače, vojno rešenje, koje se silom međunarodnih bahatnika nameće kao jedino preostalo, ujedno je i najbrže i najbezbolnije za Srbiju, onoga dana kada se NATO povuče. A povući će se kad-tad. A mi čekamo...
Preporuke:
14
1
21 ponedeljak, 26 avgust 2019 14:49
penzioner Cviko,
@brzi,
Vaša priča o dokumentima ne ide u prilog svih vaših komentara do sada. Da li to znači da ste promenili kurs? Na terenu gde došljaci proteruju starosedeoce dokumenti "proterivača" nisu validni. Prema tome teritoria Kosovo i Metohija je srpska zemlja. Dogodine u Prizrenu!!!
Preporuke:
13
3
22 ponedeljak, 26 avgust 2019 15:17
brzi
@penzioner Cviko,
Vaš problem nije u formi nego u suštini. Vi kao narod ste i u vreme pipajanja teritorije KiM Srbiji bili manjina, i svo nadaljnje vreme ste bila manjina. To je vaš suštinski problem kod referenduma. KiM je vaša kolevka ali u toj kolevki nikada niste živeli sami nego su na toj teritoriji živeli i drugi narodi i od kada postoje oficielna brojanja stanovništva u različitim državama i uređenjima, od Otomanske imperije pa do Slobinih vremena, vi ste tamo uvek bili manjina. To je vaš problem. I taj problem možete da rešite jedino "građanskim modelom" sa kulturno etničkom autonomijom. Sve drugo vodi vas propast i pogibeniju. Počnite da kreirate vlastite politike na osnovici realnih fakta bez stranih doušnika, i istočnih i zapadnih, jer kad god ste slušali svoje doušnike uvek ste prošli osakačeni barem za jednu petinu stanovništva.
Preporuke:
3
17
23 ponedeljak, 26 avgust 2019 16:08
penzioner Cviko,
@brzi,
E sad nam objasnite po osnovu modela koji ste izneli, zašto to isto vi Slovenci niste uradidli u Jugoslaviji, već ste kao sluge neprijatelja i domaći izdajnici uslužili razbijačke snage zapada u procesu razbijanja SFRJ. Dogodine u Prizrenu.
Preporuke:
12
2
24 ponedeljak, 26 avgust 2019 18:38
brzi
@penzioner Cviko
Po onome što sam pročitao baš su slovenci 90. godine na takav način izveli svoj referendum o samostalnosti jer su pravo glasovanja imali svi koji su bili rođeni u tadašnjoj Socialističkoj Republiki Sloveniji i svi sa stalnim boravkom na dan referenduma u Socialističkoj Republiki Sloveniji. I posle konstatovanja rezultata referenduma bio je izglassan polugodišnji moratorijum na sprovođenje referendumske odluke ali od tadašnjih saveznih organa niko nije ozbiljno prihvatio te ponude da se reziđe mirnim putem i u junu 91. se dogodilo ono što se dogodilo.
Preporuke:
5
5
25 ponedeljak, 26 avgust 2019 19:40
Ni tvor mu nije ravan!
Još smešnija je formulacija da „mi imamo podršku za ukidanje taksi“ s obzirom na to da mi takse nismo ni uveli, već prištinske vlasti carine srpsku robu.Za njega samog je ta formulacija TACNA - on je zajedno s Tacijem smislio te carine, da bi ih onda kao ukinuli i time Srbiju obavezali da, ni manje ni vise, prizna Kosovo, predstavljajuci ukidanje carina kao ogromnu srpsku (citaj: Vucicevu) pobedu! Da je Vucic izdajnik - to samo glupima nije jasno! Da on i nije ni Vucic, nego .... - i to postaje sve ocitije, pa ispada da radi za svoje! Najgore od svega je ipak sto Vucic razara samo tkivo i osnovu srpskog drustva! Ne ume drugacije, radi se o sibicaru, sitnom lopovu, koji je dobio neslucen poklon: celu jednu drzavu! I vlada njom na jedini nacin koji poznaje - sibicarski! Predstavlja se kao mudrac, a nije cak ni magarac, nego ona treca rec koja se zavrsava na ac, a pocinje sa k! Srbijo, kad ces skloniti tu gadost sa svog tela!
Preporuke:
12
1
26 ponedeljak, 26 avgust 2019 19:51
Spiridon
@ ponedeljak, 26 avgust 2019 08:48 @ Vladimir Celeketic
Rusi NECE pustiti Kosmet u UN zbog svog interesa, jer bi onda Srbija usla u NATO uz obecanje da ce biti primljena u EU.Pa bi i RS pristala da BiH udje u NATO, a to sve nije u interesu Rusije.
Naprotiv, njima je u interesu da se to desi, zato što bi sa time imali keca u rukavu kada god im neko pomene Krim na prvom mestu, ali i Osetiju, Abhaziju ili Pridnestrovlje. Ta teorija da bi to vodilo ulasku Srbije u NATO, prosto ne pije vodu zato što su to dve potpuno odvojene priče i Srbija će tamo ući te će ući, samo da se žaba lepo iskuva sa vremenom i uz medijsku pripremu. U suštini, Rusima bi najviše odgovaralo da puste Vučića da ga prizna, pa da se onda kao fol nećkaju i zatežu ali samo zato da bi dobili za sebe nešto zauzvrat. Evo mene, evo i vas pa ćemo videti ko je od nas u pravu. Što vam kaže pametno Čeleketić, pre će Kina bude dosledna i da to blokira zbog sebe i Hong Konga tj Tajvana, nego Rusija. Živi bili pa videli...
Preporuke:
5
7
27 ponedeljak, 26 avgust 2019 21:18
Ja sam pametan, zato sam poklonio novac Hitleri Klinton, kaze Hitler iz naseg sokaka
Na slici sa Klintonom Vucic je doslovno pojeo svoje usne, iz kojih izlazi vise lazi nego sto izlazi proizvoda iz srpskih fabrika, koje on inace neumorno otvara! Vucic je prevazisao sve koje su srpski dusmani KUPOVALI - naime, on PLACA te dusmane, iz srpske drzavne kase!?
Preporuke:
10
1
28 ponedeljak, 26 avgust 2019 22:26
Miroslav Đukić
Ovaj tekst je rentgenski snimak jedne izdaje! Ko od Srba ovo pročita i nakon toga poviče "acosrbine", taj je ili kompletna budala ili podkupljeni izdajnik!
Preporuke:
14
1
29 utorak, 27 avgust 2019 04:58
Osnovna škola za "brzog"
@brzi

"brzi" lupi i ostane živ:

...od Otomanske imperije pa do Slobinih vremena, vi ste tamo uvek bili manjina...


Ili što bi narod rekao: Što je babi milo to joj se i snilo.

Ako ne znate činjenice evo pa se malo obrazujte/edukujte, ne treba puno truda:

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=9&ved=2ahUKEwj1y-StjaLkAhWmTt8KHaL1BYsQFjAIegQIBxAC&url=http%3A%2F%2Fwww.eparhija-prizren.com%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fusers%2F4%2Fbrankovici_popis_pregled.pdf&usg=AOvVaw26eltU5JceeZ38592K6Y4x

A takođe bih bio zahvalan da mi objasnite kako to "manjina" ostavi toliko istorijskih spomenika, a "većina" NIŠTA, NULA...
Preporuke:
14
3
30 utorak, 27 avgust 2019 14:08
brzi
@Osnovna škola za "brzog"
Izvinite ali imate popise službenih država za teritoriju KiM; Otomanske imperije, Karađorđevićeve Jugoslavije i Titove Jugoslavije i brojke na svim tim popisime ne prelaze preko trečine stanovništva srbska etnička grupa na toj teritoriji.
Koliko je ko gradio, šta, zašto i u koje vreme moglo bi da se priča mesecima.
Takođe postoji pitanje za i oko SPC. Zašto se je SPC preselila iz Peći van KiM u Beograd ako se zna, niko ne spori,da je KiM kolevka vašeg naroda i vaše crkve. Kakav signal je dala crkva narodu sa tim činom premeštanja svoje centrale sa KiM na ušče Dunavava i Save?
Preporuke:
2
7
31 utorak, 27 avgust 2019 18:05
Osnovna škola za "brzog"
Vi izgleda niste čuli za Veliku seobu Srba 1690. godine pod patrijarhom Arsenijem Čarnojevićem zbog neizdrživog položaja srpskog naroda na području Kosova i Metohije. Posle toga nastupa značajno i stalno smanjenje broja Srba na tim prostorima. TEK u 19. veku Srbi postaju manjina na prostorima Kosova i Metohije usled neprestanih turskih zuluma u vekovima okupacije. Ako ste uopšte otvorili link na koji sam vam ukazao, bilo bi vam jasno da su po zvaničnom popisu Otomanske imperije Srbi bili značajna većina na tim prostorima, a broj Albanca tek na nivou statističke greške. Toliko o vašem poznavanju istorije Srbije, SPC, i činjenicama u vezi Kosova i Metohije.
Preporuke:
8
1

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner