Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Žuta bajka

Komentari (15) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 subota, 31 oktobar 2009 14:58
Boris
Srpski poeziski duh u najbojem svjetlu! Svaka cast!
Preporuke:
0
0
2 subota, 31 oktobar 2009 15:37
Jasna Simonović
Ali čudo, "kraće od tri dana",
U "zemlji čuda" nestade tog "jednoga dana"!?...
Pojavi se Istina kao prava Bajka
U Srbiji se čuju multicolor saksofon, gusle i balalajka...

ps Baš ste lepo napisali Spasojeviću...Poeme vam bolje idu od "proze"...
Preporuke:
0
0
3 subota, 31 oktobar 2009 16:15
Jozef K.
Znači, nije baš onako kako je Bata zamislio, nego: juče crveno, danas, žuto, a sutra - jelte - žuće!
U svakom slučaju, sve je počelo s crvenim!
Preporuke:
0
0
4 subota, 31 oktobar 2009 17:20
Milorad
U malenom gradu Trsteniku pre otprilike 40 godina postojala je grupa obesnih mladića koji su sebe nazivali za Riplija,verovali ili ne "Žuta banda". Za sadašnje navijače bili su bebe u kolicima. O drugim poređenjima i da ne pričam.
Međutim, oni su kako reče Prljavi Hari imali granicu. Znali su dokle treba da idu. Kad je dolazio Drug Tito, a bio je tri puta ( ja sam kao klinac više puta video Tita od Pinkija ) oni bi uzimali svoje ćebence i odlazili u miliciju da posle neko ne kaže nešto.
Elem, kako se sad to kao nekad kaže, jedne večeri nađoše se obesnici na železničkoj stanici. Sve je pusto, zima, a samo jedan čiča spava na drvenoj klupi i čeka voz za Kraljevo. Naravno trstenički Ratnici podzemnja bi da sednu. - `Ajde čiča skloni se da sednemo. Čiča ko čiča miran i staložen reče, - ma, pustite me deco radio sam ceo dan, idem do Vrbe, pa sutra opet na pos`o. Vidi leba ti čiča je radio, znaš li ti bre ko smo mi. Ne znam deco, reče on. Mi smo Žuta banda. Čiča ko čiča miran i staložen izađe iz stanice i ode do dežurnog milicionera. Taka i taka stvar, reče on. Ma pusti ih čiča, to je Žuta banda, ne može im niko ništa. Jel` tako? Tako. A, jel im smem ja nešto? Naravno reče milicajac i nasmeši se...Iza trseničke stanice postojao je plot, taraba, otprilike vrsnik sa Abrahamom Linkolnom. Čiča otkuje jednu, uleti u stanicu i reče - gde ste Žuta bando, maj.... ja sam Crna banda...Tako se završila karijera Žute bande. P.S. Vođa Žute bande je i danas živ. Dobar je čovek i dobar domaćin. Čiča ore nebeske njive... Nažalost sve je manje takvih čiča, a taraba takođe. Ali razmislite o Prljavom Hariju. Svaki čovek treba da zna svoju granicu, o bandi i da ne govorim.
Preporuke:
0
0
5 subota, 31 oktobar 2009 17:30
Konstantin P.
Za ime Boga, parodirati "Krvavu bajku" - ja nisam neki cistunac, o "zutima" mislim sve najgore ali ovo mi je zaista previse.
Jel` nije mogao neki deseterac, sonet ili sl.
Preporuke:
0
0
6 subota, 31 oktobar 2009 18:18
Biljana
Šta reći... jedva čekam Vašu obradu one epske - Početak bune na dahije
Preporuke:
0
0
7 subota, 31 oktobar 2009 20:35
genius loci
.....................
U zemlji cuda gde i Slepi imaju oci,- u Ponoci!
Gde „lep zivot“ obecavaju „Bedni“ dok vice u pomoci!
Reci!- „nema krize“ to je nasa sansa!
A romansa sa Evropom – je prava Alijansa!

A zemlje sve manje bez kra/l/ja i imanja!
I bice sve manje sto se vise sanja!
Dosta je heroja i boj-a!
A sada se svako svoje tuge i bola!
......................
Preporuke:
0
0
8 subota, 31 oktobar 2009 23:10
Ala
Bravo, Ljubisa!Jeste bolna ova i sve nase krvave bajke-ali ovo pocinje da prerasta u moru...
Preporuke:
0
0
9 nedelja, 01 novembar 2009 00:45
goran01
Dobra fora
Preporuke:
0
0
10 nedelja, 01 novembar 2009 08:03
MP
Iz srca Srbije.
Preporuke:
0
0
11 nedelja, 01 novembar 2009 12:39
PREDRAG
Bravo za vas Ljubisa.Napisali jeste,samo zamolio bih vas da i produzavate svoje stihove po meri dogadjaja koji nas cekaju.Bilo bi izuzetno da tu svoju ZUTU BAJKU objavljujete u nastavcima.A posebno bi efektivno bilo objaviti je pred izbore da se narod malo podseti(jer ocigledno da sve super brzo zaboravljamo)ako nista drugo ono svih praznih obecanja koja su davana u pred izbornoj kampanji.Svakako da vasa ZUTA BAJKA svakog normalnog coveka podstakne da se nasmesi,ali po meni isuvise su to ozbiljne stvari o kojima pisete.Na nasu veliku zalost to je GORKA ISTINA koja traje od velikih demokratskih promena koje je (bar tako tvrde zuti)izveo Zoran Djindjic i njegovi.Cak i to(ko je doprineo pobedi nad Milosevicem)su falsifikovali.Jer da nije bilo doktora Vojislava Kostunice u ovoj zemlji ni traga bilo ne bi od onih koji sad zare i pale po Srbiji.I naravno da su LOSI uspeli da sklone BOLJE od sebe.Kako bi inace vladali sve ove godine?A koliko mi kao narod znamo i u stanju smo da rasudjujemo vidi se iz cinjenice da su ti i takvi na vlasti.U tom smislu ta vasa ZUTA BAJKA mnogo vise govori o NAMA nego o NJIMA,jer kakvi god da su oni(a nikakvi su)vladace jos svetlosnu godinu jer smo mi ovakvi kakvi jesmo.Nisu oni uspeli samo da sklone Vojislava Kostunicu i narod okrenu protiv njega, nego su uspeli da i sopstveni narod okrenu protiv sebe samog.Jer izvinite da li postoji drzava na zemaljskoj kugli u kojoj je bez obzira na sve sto se desava(siromastvo,kradje,kriminal,afere...)a cega su vinovnici oni koji su na vlasti lakse ostati DO SUDJEG DANA istim tim na vlasti?Nema i ne postoji takva drzava!Srbija je u tom smislu jedina drzava gde je njen narod od famoznih demokratskih promena uvek i iskljucivo radio u korist sopstvene stete.Zasto je tako?Pa sve ste rekli kroz ZUTU BAJKU.Smo jedino nam niste rekli da BILO JE TO...nastavlja da zivi i u sadasnjem vremenu TO JESTE,a produzice se i u buducem vremenu BICE TO...I zavrsiti sve ovo sa ZA VJEKI VJEKA...AMIN.
Preporuke:
0
0
12 nedelja, 01 novembar 2009 15:04
milena
O kada će već jednom ta kap?!!
Preporuke:
0
0
13 nedelja, 01 novembar 2009 19:47
Ljubiša Spasojević
Za Konstantina

Nisam uopšte imao nameru da pišem parodiju, a još pgotovo na tragediju u Kragujevcu gde je streljan i moj deda. Ovo što nam se dešava je isto tragedija, samo što traje mnogo duže.

Za Biljanu

Moja prva pesma iz DOSovskog ciklusa je "Početak bune protiv dahija", možete da je pročitate na "Vidovdanu". Druga je "Zidanje Skadra".
Preporuke:
0
0
14 ponedeljak, 02 novembar 2009 15:15
Konstantin P.
U pravu ste g. Spasojevicu,

parodija sigurno nije sretno izabrana rec s moje strane.
Naravno da drama koju zivimo poslednjih godina ima i karakter tragedije. Ipak kod mene ostaje gorak ukus, da je ta tragedija ispevana stihovima posvecenim streljanim djacima.

Hvala Vam na osvrtu na moj komentar.
Srdacan pozdrav i poziv da pisete (pevate) i dalje.
Ja cu Vas sigurno citati.

Konstantin
Preporuke:
0
0
15 ponedeljak, 02 novembar 2009 18:54
Biljana
za Ljubišu Spasojevića - zaboravila sam na Bidovdan, a iskreno, ponelo me nestrpljenje da se narod, već više, probudi iz žutog sna...
Nećete zameriti..i obradite još neku, po svom izboru.
Preporuke:
0
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner