Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Vanredni parlamentarni izbori u Grčkoj: Opoziciona Nova Demokratija pobedila sa 39.74% naspram 31,4% glasova vladajuće Sirize, Premijer Cipras priznao poraz i čestitao Kirjakosu Micotakisu

Komentari (16) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 nedelja, 07 jul 2019 20:53
Bgd
40% birackog tela NIJE vecina. Zasto bi Grci glasali za stranku Novu demokratiju koja ih je i dovela u ozbiljne probleme za vreme svoje vlasti do 2012? toliko poznatu po korupciji, i za Micotakisa bankara i coveka kojeg prati niz afera. Nego pogurali su to neki mocni krugovi sa strane ..Tramp u SAD znaci bankari rade sta god ima padne na pamet.
Siriza sa trecinom birackog tela je odlican rezultat za Tsiprasa koji je izvukao zemlju iz nemoguce situacije za koju je zasluzna bas ta Nova demokratija; A kakva li je bila stara? I sada se vracaju desnicari sto znaci da ce Grcka biti u kandzama bankara. Bas po volji NEmaca koji merkaju kako da jos vise opljackaju Grcku, da otmu po neko ostrvo i sl.
Preporuke:
11
25
2 nedelja, 07 jul 2019 21:47
Beograđanin
Cipras nije ispuno obećanja.

Nije ni mogao, jer ga je sprečio MMF i Nemačka.

Tako to radi kapital. prema svakom neposlušnom, posebno prema levičarskim vladama. Vidimo sa Venecuelom, Kubom, prethodno Čileom...
Preporuke:
27
5
3 nedelja, 07 jul 2019 21:57
nebitan
najbolje plasiranom, po grčkom zakonu, ide i dodatnih 50 poslaničkih mesta u paralamentu


Samo da se SNS manijak ne doseti da ovako nešto prepiše u srpske "zakone". A što se tiče grčkih izbora, ništa novo i nikakve bitne promene neće biti: lažne levičare zameniće poluistinski desničari, što ništa ne znači jer i jedni i drugi samo gledaju kako da se umiljavaju Briselu. Neće biti na žalost ni poništenja imbecilnog sporazuma sa tzv. makedonijom, niti obraćanja Rusima/Kinezima za spas od finansijkog terora EU, niti obaranja turskih aviona koji bezobzirno narušavaju vazdušni prostor Grčke... a sve to izgleda samo zato da ne bi bilo i šiptarskog terora u Epiru.
Preporuke:
33
3
4 nedelja, 07 jul 2019 22:39
frlj
I (neo)liberalni levičari su potrošna roba u potrošačkom globalizmu ?!
Preporuke:
17
0
5 nedelja, 07 jul 2019 22:59
Cipras je prevario narod
Cipras je prevario narod
Preporuke:
25
2
6 nedelja, 07 jul 2019 23:08
Dragan
Grci praktično nisu ni imali izbore za suštinske promene, Ćorča i Gorča kanditati.
Preporuke:
18
0
7 nedelja, 07 jul 2019 23:33
Đura
Očigledno da nije uspeo da konsultuje najveće Lopove i Eksperte za KRAĐU izbora a Edukacija košta šta mislite ko je ekspert.
Preporuke:
12
1
8 ponedeljak, 08 jul 2019 00:34
Oposum
Očekivano je sve ovo i ovaj katastrofalan rezultat Ciprasa i njegove partije na ovim grčkim izborima je nešto sasvim normalno posle svih pogrešnih sramotnih poteza koje je taj čovek činio. Još je i dobar taj rezultat s obzirom koliku je prevaru i koliko je teško poniženje Cipras naneo svome narodu za vreme svoje vladavine. Njegova vlast će ostati upamćena kao nešto što je najviše ponizilo slavni antički grčki narod. Niko njije tako snažno ponizio grčki narod kao što je to uradio Aleksis. Što se tiče ovog Micotakisa ni u njega nemam nimalo poverenja nakon svih prevara koje počine svi grčki vlastodršci odmah nakon dolaska na vlast. Vreme će da pokaže u čiji je igrač Micotakis ali ja mu nimalo ne verujem, svi grčki političari u 21. veku su na platnom spisku zapadnih službi i nimalo korenitih promena ne očekujem ni kada Aleksis najzad ode sa mesta sa kojeg je sopstveni narod bacio na kolena. Ali opet veoma mi je drago što je Cipras izgubio.
Preporuke:
27
2
9 ponedeljak, 08 jul 2019 05:23
Stanić Milan
Po dolasku Sirize na vlast u Grčkoj Prof. Koljević je u to vreme iznela jednu zanimljivu teoriju o tzv. malim revolucijamakao novum u filozofskoj misli- i bila je u pravu.Pariški komunari(Sen Žist)konstatuje darevolucije stanu na pola putašto se u principu mnogo puta dogodilo u ljudskoj praksi.
U kriznom vremenu za ljudsko društvo levica lako pobeđuje poznatom levom demagogijom o jednakosti ljudi,borbe protiv bogati,obećanja poput izgradnje pravednog društva,međutim radi blokade naučno teorijskog uma i vanjskog okruženja rezultati revolucija se potiru i čitav proces se vraća na početak ili se kao u slučaju Grka odigrava retrogradan proces.
Iskustva sa levim revolucijama danas u svetu govore,da ne postoji jedan univerzalan obrazac niti naučnih umova poput Marxa i Lenjina koji bi bili svetionik -teorijskog puta za uspeh levice.Ovako,gde si bio nigde-šta si rado ništa!
Preporuke:
6
2
10 ponedeljak, 08 jul 2019 06:54
Vladimir Čeleketić
Sjaši Kurta...
Preporuke:
4
2
11 ponedeljak, 08 jul 2019 07:39
Nista ne razumem
Grci ocigledno ne vole fukare i lazovcine koji obecacaju jedno da bi dosli na vlast, a posle rade sve suprotno po nalogu zapadnih gazda. U Srbiji vole takve. Grci su mnogo solidarniiji narod od Srba. Srbi su odavno izgubili solidarnost kao odliku jednog naroda. Srbi su pod EU indoktrinacijom o boljem zivotu bez rada postali "krdo". Kada jedan pripadnik grupe padne pod napadom predatora, ostali mirno pasu ili se razbeze. Nas Mucic je mnogo veci lazov od Cipiriprasa, ali on redovno biva nagradjivan sto vise laze.
Preporuke:
15
1
12 ponedeljak, 08 jul 2019 07:44
ZR
Za razliku od Srba, Grci su svog prevaranta kaѕnili na izborima. Problem je samo što su to učinili glasajući za stranku koja je takođe ranije bila kompromitovana.
Preporuke:
13
1
13 ponedeljak, 08 jul 2019 08:02
Galen
Cipras je izdao svoj narod. Da se razumemo, ni Nova Demokratija nije ništa bolja, i oni su bili i biće sluge Zapada. Ali Ciprasova izdaja je posebno gnusna jer jer se predstavio narodu kao nekakva drugačija snaga, pozvao ih da glasaju na referendumu protiv sporazuma sa svetskim pljačkašima i razbojnicima MMF-om, Svetskom Bankom, EU na čelu sa Nemačkom, a onda kad je narod tako i glasao on ih je bukvalno sutradan prevario i potpisao sporazum sa tim isitm lopovima. Zato je Cipras - baš kao i Vučić i Milo Đukanović - odvratniji nego oni koji su bili od početka sluge Zapada.
Preporuke:
11
1
14 ponedeljak, 08 jul 2019 08:08
Deda Mile ima farmu
Cipras nije ispunio obećanja, između ostalog žurio je sa Prespanskim sporazumom i Makedonijom...
Uskoro očekujem sličan scenario i u Srbiji!
Preporuke:
8
1
15 ponedeljak, 08 jul 2019 08:26
penzioner Cviko,
I Grci imaju svog Kurtu i svog Murtu. I kao što znamo, Kurta i Murta se menjaju a samar na grbači naroda ostaje ...
Preporuke:
7
1
16 ponedeljak, 08 jul 2019 10:52
Evrofob
Iskreno se nadam i vjerujem da ce biti ukinut prespanski sporazum, koji je usvojen i sproveden na izrazito karikaturalan nacin i po idiotskoj proceduri. Ocekujem slicne procese i u Makedoniji.
Preporuke:
6
2

Anketa

Koliko će po vašem mišljenju trajati vanredno stanje u Srbiji?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner