Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Fijasko briselskih pregovora i šta će biti naredni potezi Rusije povodom Kosova

Komentari (26) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 sreda, 08 maj 2019 22:30
Neraskidiva veza
Srpska sudbina je odavno vezana za Rusiju i to samo prostitutke i mafijaši ne razumeju. Svako razilaženje izaziva patnju oba naroda. Meni je Ukrajina važna koliko i Kosovo! Pre bih umro nego ih se odrekao.
Preporuke:
65
9
2 sreda, 08 maj 2019 22:40
...uzgred
EU je sama kriva za situaciju u koju je ( i u pogledu KiM) dospela. Tačnije, njena (`principijelno`) neprincipijelna politika. Šta su želeli ? Stabilnost i `trajno` rešenje, dok popuštanjem šiptarskim banditima doprinose porastu njihovih megalomanskih planova ? Pogledajte samo S. Makedoniju. Pritisci i sankcije - po kojima su se toliko `proslavili` do sada, za Šiptare - ne postoje u vokabularu EU. Čak ni borba protiv te, po svoj prilici, jednoj od najjačih mafija na svetu. Govori se, da čak i CIA sarađuje sa tim kriminalcima. A `gorivo` šiptarske mafije jeste - krvavi i prljavi novac od droge i drugih ilegalnih poslova. Takvim novcem, već decenijama plaćaju `lobiste` u SAD i drugde. I `mozak` je korumpiran. U rangu `konsiljera` ranga Blera i sl., negadljivih na prljavi novac. A bez tog mafijaškog novca "prijatelji" bi ubrzo nestali. Kao i banditska bahatost. Koju `leči` - zatvor ?! Inače, ako je 1SR - `Veliki` počeo na Balkanu, pitanje je, ne bi mogao i - poslednji. Za mnoge...
Preporuke:
47
7
3 sreda, 08 maj 2019 22:48
kako šta će Rusija
da peva "koša pada, kiša pada, nemačka propada", kad je već dala orden onome koji nije pregovarao u Briselu, nego dao sve što su šiptari tražili još od 1941 od kada kontunualno proteruju i ubijaju Srbe.Šiptarima ostaje samo da čekaju da se "kfor euledž" povuče i da pobiju i proteraju i osatale Srbe i da krenu prema Nišu-Užicu-Bajinoj Bašti da se povežu sa mudžahedinima iz "sandžaka" na teritoriji natogore i Stradije i mudžahedinima iz bih.Nemačka na tome radi već više od 100 godina, a "komunisti" od 1928 od Drezdena.
Preporuke:
55
7
4 četvrtak, 09 maj 2019 02:07
Turas
Ne treba velika pamet da se vidi na koju stranu "duva" Kolbanovski . Takve "elitne intelektualce" koji su od zapada plaćeni puna je i Rusija i Srbija .
Preporuke:
8
32
5 četvrtak, 09 maj 2019 02:13
Sva ova pitnja danas postaju posebno značajna rusko-srpskim odnosima.

Uloga Rusije u regulisanju kosovskog pitanja danas raste.


Treba biti iskren i jasno i glasno reci da je povlacenjem ruske vojske sa KiM, uloga rusije u regulisanju pitanja KiM - zavrsena. I treba biti jos ispreniji i reci da rusija ni dinara nije dala da svoj uticaj i prisustvo u srbiji poveca, dok s druge strane, zapad za to izdvaja stotine miliona dolara:

Link - https://www.youtube.com/watch?v=bUxKjPL51Q0
Preporuke:
28
6
6 četvrtak, 09 maj 2019 07:34
Nista ne razumem
Tri zemlje kljucne za Rusku bezbednost posle Ukrajine, Jermenije i Belorusije su Srbija (sa Kosovom i RS), Bugarska i Crna Gora. Oslobodjenje Srbije mora poceti iz Bugarske.
Preporuke:
19
11
7 četvrtak, 09 maj 2019 07:35
Radoje
Nikada ni Albanija, a ni KiM (čak i da ga Srbija prizna) ne mogu biti funkcionalne i demokratske drzave, jer nisu stvorene borbom naroda, pa ih onda i cene njihovi stanovnici, Već su DOBIJENE voljom i odlukom, tada velikih sila. Smatram da je EU to konačno shvatila, ali kada je ušla u kolo za Groš, sad bi dala Dukat samo da izađe. U vojnoj terminologiji se kao deo Strateškog plana OBAVEZNO uzima u obzir i IZLAZNA STRATEGIJA. Jednom rečju, šta ćemo da uradimo ako pobedimo (Izgradimo stabilnu teritoriju na osvojenom području) a šta ćemo da uradimo ako u tome ne uspemo. Naivne NATO birokrate, kao i političari, vidi se ,da o tome nisu ni razmičljali. Zato sad trljaju glave do isteka mandata, a posle, muko moja pređi na drugoga.
Preporuke:
17
5
8 četvrtak, 09 maj 2019 07:38
Zabrinuti
I Vas i nas, po onoj Teslinoj, ubi neznanje. Kako vec bi, i napisano i ostavreno, Srbi ce kao neuravnorezeno, razmazeno dete cim steknu slobodu odmah kritikovati i napadati Rusiju i Ruse, primera, na zalost, veoma mnogo, Miroviceva knjiga Rusofobija kod Srba. Ali, mnogo veci greh je na Rusima i Rusiji, Matuska bi trebalo da oprosti i da vazda stiti svoju malobrojniju bracu i sestre u Hristu. Da ne duzim, padom Carigrada 1453. Rusija je stozer, u duhovnom smislu nas Pravoslavnih, nasa nada, uzdanica, zastitnica. Oci su nam uprte u Mosku i Prelepi Trg, u Petrovgrad, u Optinu. Danas, Vi ste se iskreno,pokajnicki,suzno vratili Bogu i sebi i napredujete, svako dobronameran to moze videti. Mi, jos uvek klecamo, nenauceni bi cas sa onima koji nas zaslepljuju bogatstvima trujuci nam duse, a otreznjeni bi za Hristom i sa bracom. Da ne duzim, shvatite Vasu ulogu onako kako je to video Dostojevski, Homjakov davno pre njega. Ne ostavljajte malobrojniju bracu i sestre u Hristu.
Preporuke:
24
6
9 četvrtak, 09 maj 2019 07:59
Ah
Da li je ovo indikacija da Rusi polako shvataju da moraju da budu "veći Srbi od Srba"? Videćemo. Možda su shvatili da se Moskva brani i u Srbiji.
Preporuke:
34
6
10 četvrtak, 09 maj 2019 08:58
A zasto nebi mogli Srbi ili Rusi
a moze i EU, ali nece da napravi neki predlog kao ovaj koji Tramp kao "Sporazum veka" predlaze za Izrael i "Novu Palestinu"?Jer sve dok se podrzava siptarska alavost i agresivnost od strane SADa i EU,siptari nemaju razloga da se zaustave. Oni su tu neprincipijelnu podrsku "Zapada" prepoznali kao istorijsku sansu i to na stetu svih okolnih zemalja, a ne samo Srbije.Sada te zemlje a i cela EU cute, ali ce imati kada da se kaju kad i pred njihovim vratima zaigra mecka. Toga izgleda nisu svesne ni Nemacka niti Francuska koga im SADe nastoje da uguraju u EU i to u obliku prenaduvanog diva. Davno rece Bjukenen ,da sve ono sto sada prezivljavaju Srbi na Kosovu, ceka belce sirom sveta!Na to treba skrenuti paznju Trampu.Gde je Daciceva aktivnost, on ima samo pasivnost.
Preporuke:
12
5
11 četvrtak, 09 maj 2019 10:23
ha ha
@Turas

Zaslužio si jedan besplatan primerak Informera, za sendvič ćeš morati još malo da se potrudiš.
Preporuke:
13
4
12 četvrtak, 09 maj 2019 10:42
penzioner Cviko
Kad sam danas otvorio ovu stranicu, u deliću sekunde učinilo mi se da u naslovu piše "baletski" umesto briselskih, kako sam to uočio kad sam prišao bliže. Sve u svemu ova slučajna asocijacija i nije tako loša. Pitanje je samo šta će biti sa LABUDOM posle poteza ne samo Rusa već i drugih koji su se odavno uhvatili u kolo?
Preporuke:
8
3
13 četvrtak, 09 maj 2019 11:11
Beograđanin
Čini se da Moskva postaje svesna da se na režim u Beogradu ne može računati kao na bilo kakvog realnog saveznika, pa razmišlja o varijanti izvlačenja iz cele situacije. Utisak je da bi pristala čak i na neku evropsku varijantu, samo da se izbegne ona po nju najgora, potpuno nametanje američke varijante. Čini se da Moskva želi da izbegne uvlačenje u još jedan regonalni sukob, nerešen je i Donbas.

Što se nas tiče... sve smo ovde već odavno rekli... ko se bori imaće saveznika, ko se ne bori, napustiće ga i prijatelji.

Inače, čovek je lepo napisao ono što svi znamo - da je Vučić lično doveo Šiptare na sever i da zapavo nema nikakavu državnu politiku prema Kosmetu.

Normalno. Lakeji nemaju politiku. Oni bespogovorno slušaju.
Preporuke:
31
4
14 četvrtak, 09 maj 2019 14:38
Rusi nisu Srbi
Suštinski pitanje, a zašto bi Rusi bili veći Srbi od samih Srba, te umesto Srba oslobađali Kosovo i Metohiju, a sami Sebi nemaju volje za tim, već pregovaraju o definitivnoj predaji teritorije?
Preporuke:
6
12
15 četvrtak, 09 maj 2019 15:25
majstori manipulacije ili pogrešnog izbora?@TREBA BITI ISKREN I GLASNO I JASNO REĆI
Treba gospodin Antonić da objasni zašto brani univeritetsku elitu od 1945. godine do 2000. godine?
Da li zna kako su Srbi prolazili od te bajne elite?
Viđenje jednog komentatora iz drugog ugla:
Srbi su majstori pogrešnog izbora. Obrenovići su tokom 19 veka sve radili da Srbiju približe Evropi, pre svega Austrougarskoj sa kojom su imali odnose kao da su deo te imperije. Tamo su se ljudi školovali, trgovina je cvetala, Srbija je jačala. Nakon zaokreta u politici Karađorđevića prema Austrougarskoj 1903 imali smo ogromno stradanje u prvom svetskom ratu. 1941 smo imali dobar dogovor sa Nemačkom o neutralnosti, isti kao Turska, Španija i mnoge druge zemlje ali smo opet pokazali nezrelost i nerazumevanje sile kakva je tada bila Nemačka. Opet stradanje biblijskih razmera. Podsećam da je car Dušan dao svu logistiku Fridrihu Barbarosi prilikom vojnih intervencija na istoku Evrope uključujući i Vizantiju.
Preporuke:
6
10
16 četvrtak, 09 maj 2019 15:27
Rusi nisu Srbi
Suštinski pitanje, a zašto bi Rusi bili veći Srbi od samih Srba, te umesto Srba oslobađali Kosovo i Metohiju, a sami Sebi nemaju volje za tim, već pregovaraju o definitivnoj predaji teritorije?


Odgovor na to pitanje je vrlo jednostavan i svodi se na sledece - zato sto se na KiM odredjuje celokupna politicka situacija u evropi. Ako nisi u stanju da shvatis kako, onda ti blage veze nemas sa politikom... engleska, nemacka, francuska, austrija... su to shvatile pre vise od 200 godina, a ni srbima ni rusima odgovor na to nije bio jasan ni 1878 na berlinskom kongresu, a nazalost ni u 2019oj.
Preporuke:
14
2
17 četvrtak, 09 maj 2019 16:10
Onako usput
Rusija je 2012. godine bila u zabludi kada je očekivala da će posle "evrofanatika" u koaliciji ZES doći neka normalna "državobraneća" vlast u Srbiji. Kao neka uteha za Rusiju može da posluži, da je i veći deo gradjana Srbije očekivao da će doći prave patriote, s' obzirom da su novu koaliciju činile sve same patriotske stranke. Ova zabluda je trajala do aprila 2013. godine kada je "najbolji" medju njima, predsednik SPS i premijer I. Dačić potpisao prema Kosovu i Metohiji kapitulantski Briselski sporazum. To je već prošlost, koja sada daje pune plodove. Rusija je uvidela, kako i u članku piše, da Srbija nema ozbiljan državni plan za pokrajinu KiM. Umesto da se pozovu na svoj Ustav i Rez. SB UN 1244, oni idu po Evropi i SAD tražeći neka rešenja koja neće biti u interesu Srbije, ali će biti bezbolnije predstavljena narodu. Sada je krajnje vreme da se Rusija aktivno uključi u traženju rešenja za KiM, ne samo uticajem na Srbiju nego i na zapadne zemlje koje uporno zastupaju kos. Albance.
Preporuke:
15
17
18 četvrtak, 09 maj 2019 16:48
Konobar
Nije ''fijasko briselskih dogovora'' ... nije zbog toga što je vođa čopora predao šiptarima srpske institucije sa severa za, kobajagi, ZSO (kuvanje žabe)...dao pozivni broj, prećutao formiranje fojske,prećutao otimanje Trepče...i?

Vođa čopora se sada prenemaže, zaboga, ne da mu narod da ...šta? Bolestan on, oboleva i narod.Bagra.
Preporuke:
18
1
19 četvrtak, 09 maj 2019 17:37
Rusi nisu Srbi
.Odgovor na to pitanje je vrlo jednostavan i svodi se na sledece - zato sto se na KiM odredjuje celokupna politicka situacija u evropi. Ako nisi u stanju da shvatis kako, onda ti blage veze nemas sa politikom... engleska, nemacka, francuska, austrija... su to shvatile pre vise od 200 godina, a ni srbima ni rusima odgovor na to nije bio jasan ni 1878 na berlinskom kongresu, a nazalost ni u 2019oj.

Prečina je da se Srbi bore za Kosovo i Metohiju a ne da ćutke čekaju drugi to učini umesto Srba, naprimer Rusi i Kinezi, a dotle će Srbi potpisivati kapitulantske sporazume u Kumanovo, pa u Briselu, pa opet negde? Zašto bi Rusi bili veći Srbi od Srba? Ako Srbi izdaju zašto bi Rusi? U čemu se to na Kosovu i Metohiji određuje celokupna sudbina Evrope? Možda preterujete? Prvo srpska vlast izdaje Kosovo i Metohiju, od Miloševića pa ovamo.
Preporuke:
9
23
20 četvrtak, 09 maj 2019 20:03
Ah
"A zasto nebi mogli Srbi ili Rusi
a moze i EU, ali nece da napravi neki predlog kao ovaj koji Tramp kao "Sporazum veka" predlaze za Izrael i "Novu Palestinu"?"
U pravu ste, potrebne su kreativne ideje ali one moraju izgleda da dođu spolja.
Ne treba bežati od rasprave o nekoj vrsti specijalnog statusa za Kosovo koji ne bi bio u suprotnosti sa rezolucijom 1244 i suverenitetom Srbije, ali bi mogao da uključi neke elemente od kojih izgleda Albanci ne odustaju. Naime status republike bi mogao da bude predmet pregovora slično kao što je Čečenija republika u Ruskoj federaciji. U nekim kreativniom rešenjima moguće je pregovarati čak i o članstvu u međunarodnim organizacijama po modelu nekadašnje Ukrajine i Belorusije u vreme Sovjetskog Saveza koje su bile u UN kao deo SSSR. U tom slučaju čak i korekcija granica Kosova unutar Srbije bi mogla da bude unutrašnje pitanje kojim bi Albanci bili motivisani za pristanak na kompromis.
Ovo zahteva i Ruse i Amerikance ali i istinski unutrašnji dijalog.
Preporuke:
3
3
21 četvrtak, 09 maj 2019 21:25
Onako usput - anex
Ovim komentarom se obraćam SNS-SPS-NS i sličnim botovima sa jednom rečenicom - istina boli! Ali i otvara oči, privremeno a i trajno, zavedenim glasačima ove sadašnje koalicije na vlasti.
Preporuke:
7
18
22 četvrtak, 09 maj 2019 21:35
‌...
Rusi nisu Srbi

U čemu se to na Kosovu i Metohiji određuje celokupna sudbina Evrope?


Nisam napisao sudbina, vec situacija, mada je i sudbina odlicna rec ako se imedju ostalog uzme u obzir milionski stampedo "izbeglica" koji je (od 2015te pa sve dok evropa ne postane miks afrike, bliskog istoka i indije), protutnjao kroz balkan na svom putu do nemacke i svedske. Sto je gle cuda uznemirilo mnoge evropeke drzave, ali se samo par njih okurazilo i odlucio da pocne da pravi rovove, zidove i ograde... ni rimsko carstvo nije propalo kad je bilo najslabije, vec kad je bilo na vrhuncu moci... Eto, dobio si jedan od nekoliko desetina odgovora, a za ostatak... probaj malo da se obrazujes, videces da to uopste nije ni tesko ni komplikovano. Pozdrav.
Preporuke:
18
3
23 petak, 10 maj 2019 00:11
teletabis
Koja je pregovaračka platforma Srbije? Zna li iko od nas?

Onda naša šizofrenija:
- ne damo KiM, to je uslov svih uslova ulaska u EU, a molimo Rusiju za pomoć???
- danas bio hor iz Rusije u Beogradu, pevao samo, a već histerija zbog toga, a molimo Rusiju za pomoć???

Mora prvo neko da raspiše referendum da vidimo šta bre oće ovaj narod pa onda da vidimo kako to da ostvarimo. Ovako smo samo jato gusaka u magli.
Preporuke:
6
1
24 petak, 10 maj 2019 12:28
Aleksa
za "majstora" pogrešne manipulacije, četvrtak 15:25
"Podsećam da je car Dušan dao svu logistiku Fridrihu Barbarosi prilikom vojnih intervencija na istoku Evrope uključujući i Vizantiju".

Fridrih B (o.1122-1190)
da li je car Dušan prvo ekshumirao Barbarosu, pa ga ko mamuta klonirao, da bi ga potom logistički podržavo ili je već tada bio osvojio tehniku putovanja u vremenu ko the Doctor iz bibisi serije?

sram te bilo masteru istorije, ajde kaži čiki kod koga si ti studirao?
Preporuke:
8
1
25 petak, 10 maj 2019 13:46
Aleksa
Pogledajte dobro grupnu sliku iz Berlina.
Nađite barem jednu osobu koja ima moralni i intelektualni integritet.
To vam je esencija globalističke ideje "Zapadnog Balkana",
upravljanje preko mafijaša i prevaranata plus jedan ustašoid.
Preporuke:
10
1
26 petak, 10 maj 2019 14:21
Aleksa
A možda na slici nađete i nekog iz pravoslavnog kulturnog kruga i opredeljenja?
Preporuke:
3
2

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner