Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

SAD: DŽozef Bajden objavio da ulazi u trku za kandidata demokrata na predsedničkim izborima 2020.

Komentari (10) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 četvrtak, 25 april 2019 14:10
paja
Izvukli ovog nesretnika iz naftalina sa nadom da ce on biti u stanju da pobedi Trumpa. Koja iluzija ... Ovaj em je star, em je vec bio na vlasti (i nista pametno uradio nije), em je Klintonoid sto je za vecinu Amerikanaca apsolutno neprihvatljivo ...
Preporuke:
2
1
2 četvrtak, 25 april 2019 14:35
Branko Pavlović
Kandidatura Bajdena je dokaz panike u vladajućim krugovima duboke države.

Očigledno su im sve analize pokazale da niko nema šanse da potisne Sandersa, a finale Sanders/Tramp je za njih noćna mora. Ko god da pobedi, njihove pozicije bi bile dalje uzdrmane, bez ikakavih šansi da ih odbrane u izborima 2024.

Bajden ima trenutni rejting pre svega zato što nije bio u kapmanji i prosto o njemu, kao o čoveku koji je proveo deceniju u zavetrini kao Obamin podpredsednik i Trampov blagi oponenet,centralni deo demokrata ima blagonaklon stav. I naravno, odmah vuče paretijsku mašineriju Hilari i Obame sa sobom.

To mu međutim neće pomoći. Već posle 3.marta 2020.godine ( kada u jednom danu glasa 9 država uključujući i Kaliforniju koja je pomerila glasanje tri meseca ranije) ostaće u trci samo Sanders i Bajden i do juna će prednost Sandersa biti nedostižna. Sve što nije za Hilari ( makar se to zvalo sada Bjaden) biće za Sandersa.
Preporuke:
4
1
3 četvrtak, 25 april 2019 14:45
Lignjoslav ante portas
Sad ce njegov veliki prijatelj, Lignjoslav Vuci, da se ispruzi sa donacijom od desetak miliona dolara, otetih od svih nas, poreskih obveznika, u zamenu za malo tapkanja po ramenu.

Nije to, medjutim, nista cudno - kerovi vole kada ih gazda pomazi.
Preporuke:
1
1
4 četvrtak, 25 april 2019 14:52
‌00
paja

Izvukli ovog nesretnika iz naftalina sa nadom da ce on biti u stanju da pobedi Trumpa. Koja iluzija ... Ovaj em je star, em je vec bio na vlasti (i nista pametno uradio nije), em je Klintonoid sto je za vecinu Amerikanaca apsolutno neprihvatljivo ...


Fora je sto demokrate imaju gomilu kadrova koji su korumpirani do guse sa tonom putera na glavi, tako da im ovaj dodje kao "manje zlo", sto je opet teska obmana... recimo ona Kortezova je pre neki dan sama sebi pucala u noge kada je izjavila da u pojedinim drzavama treba ukinuti engleski kao sluzbeni jezik, a o slanju desetina hiljada vojnika u aziju (koreja, japan, singapur...) da ne govorim, kako bi se zli kinezi obuzdali da ne govorim, jedva su tu izjavu uspeli da stave pod tepih... bernija sandersa su uspeli da neutralisu (dva sponzora su do sada povukla donacije za njegovu kampanju)... ostalo je jos samo da republikanci odrze skup i glasanje i trampu je osiguran drugi mandat... ako ga ne uklone pre toga...
Preporuke:
7
1
5 četvrtak, 25 april 2019 14:55
Lajoš
Čuj, dogodine?! Kada 76-godisnjak čvrsto odluči da će naredne godine: "bla, bla...", to je više za podsmeh nego za ozbiljan komentar.
Preporuke:
1
1
6 četvrtak, 25 april 2019 15:05
Da ne bude zabune, kortezovu sam u pocetku gotivio jer je imala dobar uvod u kampanju, a onda se okruzila ljudima sumnjivog morala i pocela da daje sumanute izjave, pogotovo o balkanu gde je rekla da bi povecala vojno prisustvo amerike... mozda ona deluje naivno ali kada se malo bolje analizira, ona je ko i bajden, klinton, olbrajt... kvarna ko supalj zub... od te i takve ekipe nista dobro se ne moze ocekivati a kamoli doci...
Preporuke:
7
1
7 četvrtak, 25 april 2019 15:48
siniša
Odlučio sam da se umešam u američke izbore i da uložim sve svoje napore da Bajden ne pobedi na izborima.

U SAD ima najmanje dva miliona Srba koji imaju pravo glasa.

Ta dva miliona su nedostžna prednost u startu protiv Bajdena bez obzira ko bude republikanski kandidat.

Sa druge strane Srbi su većinom tamo članovi Demokratske stranke i treba da se snažno angažuju da Bajden ne prođe nominaciju.

Posle Klintonovih Bajden je najveći dušmanin Srba i Srbije u Americi.

Ne samo da treba da se mi umešamo u izbore nego da i druge nagovaramo.

Recimo Južnoamerikance da glasaju ili za Sandersa ili za Aleksandru Kastro. Za demokratsku nominaciju.
Preporuke:
1
1
8 četvrtak, 25 april 2019 22:56
paja
@Sinisa - Srbi tradicionalno u Americi glasaju za Republikance jer je Demokratsku stranku u Americi osnovala Katolicka Crkva a vecina njih je bas od te crkve morala da bezi. Tek mladje generacije mozda delom glasaju za Demokrate.

Srbi u Americi treba da glasaju za onog za kog im ukaze Dodik - a to je Trumpy ...
Preporuke:
0
0
9 petak, 26 april 2019 12:07
siniša @ paja
Što se tiče odnosa "jugoslovenske spoljne politike" i američkih stranaka izvan je svake sumnje da je Tito bio apsolutno povezan sa demokratama i Kenedijem. I ne samo on. MIslim da su stanovnici Jugoslavije imali neku ubedivu argumentaciju da je "Kenedi naš čovek", kao i Klinton. Osim Srba naravno.

Kao dans se sećam jedne moje nastavnice tehničkog obrazovanja, poznate kao saradnice ustakog pokreta, čak je i u zatvoru bila kad je pogonuo Kenedijem mlađi brat. Plasče žena u školi "ko kiša".

Video sam da postoji neki dosluh jer se obratila onako u suzama mom najboljem drugu Mirsadu, tada, i rekla mu, kasnije sam saznao da je i njegov otac bio ustaša i ni manje ni više nego tenkista.

" Oni stoje iza toga" i pokazala glavom na mene. Ja tada nisam znao da sa " golootočko dete", ali iako mi nije bilo jasno ništa moja antipatija prema toj "ustašici" je porasla.

Ne dragi gospodine, kompletan spoljnopolitički sistem Jugoslavije je bio i ostao na pozicijama podrške demokratama.
Preporuke:
0
0
10 petak, 26 april 2019 12:17
siniša @ paja br.2.
Nije u SAD određenje stranaka u religiji. Nisu demokrate katolici, a republikanci protestanti. To jednostavno nije tačno. I još nešto u Americi su katolici građani drugog reda.

Slučajno su dva predsednika katolika Kenedi i Klinton bili demokrate, svi ostali su bili protestanti evangelisti i Obama kao i Tramp.

Sa druge strane postoje i republikanci katolici, na primer Kučinić, Hrvat katolik, koji ima uz sebe na primer Skejhila, novinara, Irac katolik, popularan kod nas iako je hrvatski čovek, zbog knjige Blekvoter, koja prvo nije prevedena, i drugo niko je osim mene nije ni pročitao ni na engleskom, a pogotovo ne novinari RTS-a i ostali koji o svemu sve znaju,a da ni pročitali nisu.

Dalje, Bžežinski, republikanac je takođe katolik, blizak rođak sa papom Vojtilom.

Ja agitujem protiv Bajdena kao zlikovca, a NIKADA NIKADA I NIKADA NEĆU DA GLASM PO INSTRUKCIJAMA NI JEDNOG POLITIČARA, PA NI DODIKA.

Tramp je SAMO MANjE ZLO I NIŠTA DRUGO.

I sigurno nije ruski agent.
Preporuke:
0
0

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, do kraja 2019. biti postignut sporazum Beograda i Prištine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner