Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Momir Bulatović: Zbog efikasnog vojničkog i hrabrog svenarodnog otpora SAD morale da glasaju za Rezoluciju 1244 koja garantuje da je Kosovo deo Srbije

Komentari (13) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 petak, 19 april 2019 10:25
Miki
Dok su na vlast bili Momir Bulatović i Slobodan Milošević Crna Gora i Srbija su bile zajedno i u Školama Crne Gore učio se srpski jezik. Došla američka čizma na Balkan i pokvario život građana.

Vašington:Zavadi pa vladaj.
Preporuke:
39
2
2 petak, 19 april 2019 10:29
Staljin
Izuzetno bih voleo kada bi ovaj pametni čovek osnovao stranku u Srbiji jer nama zaista fali jedna opcija koja će zastupati srpske i proleterske interese kao što je ranije bio SPS za vreme Miloševića. Momir sam obožavao još 90-ih. Sećam se kako sam tada kao mladić ponosno klicao:

SLOBO, Srbine!!!
MOMO, Srbine!!!
Preporuke:
48
5
3 petak, 19 april 2019 10:35
Potpukovnik u penziji
Momira sam imao priliku da upoznam pre 20 godina. U pitanju je vrstan intelektualac i svima preporučujem njegovu knjigu Nevidljivi lanci. On ne samo što je uvek branio srpski narod od njegovih dušmana, već je reč i o vrlo humanom čoveku, ćerka od jednog komšije je bila vrlo siromašna i teško im je išlo i zahvaljujući Momiru su dobili stan.
Preporuke:
36
2
4 petak, 19 april 2019 10:45
GB
Surove budalastine.
Mogao je da napise i da nas je sve dezerter Vulin goloruk odbranio od severnoatlanskog vojnog saveza, bilo bi jednako istinito.
A Srbiju su isti ovi momiri titogradjani i ostali ugledni marksisti doslovno UNISTILI. Sada se slade lesem.
Preporuke:
7
19
5 petak, 19 april 2019 10:59
Čedomir sića
Momir je vrh srpske piramide, njegošev izdanak.
Preporuke:
13
3
6 petak, 19 april 2019 11:40
dr
Lepo sročen tekst, u kome autor likuje nad nesrećom srpskog naroda. U tu nesreću su ga upravo gurnule komunističko-banditske strukture kojoj pripada autor ovog teksta. Da se sa komunista raskrstilo 1990. godine onako kako su to oni radili 1944. godine prilikom okupacije Srbije, ne bi bilo rata protiv NATO.
Preporuke:
7
24
7 petak, 19 april 2019 12:34
ZR
Ovo ko Sadam Husein 1991 - "Prinudili smo ih da prestanu da nas bombarduju"...
Ne znam šta Momu kao pametnom čoveku trebaju ovakve izjave. Ne vidim kako ovim izajavama može da uveliča herojsku odbranu vojske, policije i celog naroda.
Preporuke:
7
10
8 petak, 19 april 2019 12:35
Vojislav
To što su SAD morale da glasaju za rezoluciju 1244 ništa ne znači, jer oni ne poštuju ništa što je napisano. Poštuju samo bombe. Daće Bog da i nad njima jednom počnu da padaju bombe.
Preporuke:
6
1
9 petak, 19 april 2019 14:06
Po
Bilo bi dobro da se Momir malo vrati na planetu Zemlju. Amerikanci su to potpisali ne zato što su bili poraženi nego su htjeli da završe rat bez njihove kopnene intervencije i domaće javnosti koja je osjetljiva na žrtve. Bombardiranje je išlo bez skoro ikakvog rizika po njih. SAD su imale plan kopnene intervencije i Milošević kada je saznao za njega je pristao na gotovo sve. Onaj ko je pobjednik ne povlači dobrovoljno svoju vojsku sa svoga teritorija. To što je SAD pristala na rezoluciju 1244 je taj što je za sebe dobila što je htjela - vojnu bazu, odlazak srpskih trupa i albanski povratak. Neriješeni politički status na neki način odgovara za SAD jer imaju potencijalno žarište čime raste potreba za NATO, Albance drži u stalnoj borbenoj gotovosti zbog nesigurnosti, svojom bazom pokazuju tko je stvarni gazda i ko može biti gospodar mira i rata. Malo su se preračunali u brzini oporavka Rusije i rasta Kine u odnosu na taj period
Preporuke:
11
7
10 petak, 19 april 2019 17:06
Samo pricam
Ko je god "po" ne znam da li ima ikakvo vojno iskustvo ali nije lose da se vise informise. Nije Milosevica uplasila kopnena intervencija , to su bar tri puta probali Amerikanci za 78 dana i pukli sa izginulom albanskom vojskom i placenicima i svakakvim otpadom ali nije se ginulo ni madjarima ni hrvatima i posebno ne njima na zemlji Kada su uverili Milosevica da ce neselektivno rusiti i ubijati, tek tada je zaustavio vojsku i tu se nismo mogli braniti od "humanih" prijatelja. Bez vazdusne premoci amerikanci pobedjuju na zemlji kao sada u Avganistanu.
Preporuke:
2
2
11 petak, 19 april 2019 17:54
Po
@ samo pričam
Pa gospodine ne možete OVK i njihove pokušaje smatrati da su to kopnene jedinice NATO na terenu. To su bili uglavnom ljudi bez vojnog iskustva i bez oružja. Kopnena intervencija zna se kako ide zauzimanjem aerodroma, dovlačenjem tehnike i prodorom iz susjednih zemalja jedinicama vojnih profesionalaca. Sa 50 apacha SAD bi uništile sve tenkove i oklopno mehanizirane jedinice Srbije a od komunikacijama da se ne govori. Problem je bio što njihovih sto žrtava za domaću javnost predstavlja veliki gubitak pa im je dogovor s Miloševićem bio kao naručen. Tepih bombardiranje nije u nijednoj kombinaciji dolazilo u obzir jer Srbija nije Vijetnam. To je čista propaganda
Preporuke:
4
5
12 petak, 19 april 2019 18:37
Ernan Kortes
Ovo je još jedan od hiljade dokaza da od miloševićevaca nema gorioh ljudi, ni većih izdajnika Srbije!
Preporuke:
2
21
13 petak, 19 april 2019 22:10
Zvonimir Bgd
Neke poštovane kolege komentatori pogrešno tumače autorski tekst g.Bulatovića unoseći u njega sadržaje kojih u tekstu nema.

Imam utisak da je g.Bulatoviću savršeno jasno da agresija zapadnjačke alijanse nije dovršena. Ona je nastavljena posle petooktobarske katastrofe, samo drugim sredstvima. Nekim novim beogradskim vladama koje su im išle na ruku, evo već 19.godinu.
Te vlade su se periodično personalno menjale, sačinjavale su ih različite ličnosti, ali im je politička (i vojna) orijentacija od početka uvek ista - budućnost Srbije i Srba vide u savezu sa Zapadom! To što je cena tog saveza legalizovanje otimačine srpske teritorije i države, njima mnogo ne smeta, jer imaju sopstvene lične interese.
Ova pogubna politika utemeljena je đinđićevsko-dosovskom mantrom o "demokratskoj Srbiji", a nastavlja se sve brže i jače suludim srljanjem u Uniju u kojoj su svi srpski neprijatelji.
Najgore od svega jeste iskazana volja većine izašlih birača koji podržavaju stranke takvih orijentacija.
Preporuke:
1
1

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner