Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

„Balkanska međa“ – filmska epopeja o događajima koji su prelomili rusku javnost i omogućili dolazak Putina

Komentari (44) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 ponedeljak, 18 mart 2019 09:34
Milan Markovic,New York City
Ko moze da zaboravi te dane?Mi koji smo ovde ziveli bombardovani smo ordinarnim lazima koje su izmisljane u ageciji "Rudder&Finn"za velike pare.Placali su saudijci,zna se zasto!U svoj toj halabuci veliku ulogu je igrao "The New York Times"mocna ali lazljiva novina kojoj srecom vise ne cvetaju ruze.Ne moze da se prepozna.Sveo se na 5-6 strana uzanog formata!Kad prodjete pored njihove zgrade uvece,svetla se vide samo na jednom spratu.Svi su imali isto misljenje,niko nije iskakao!"Slobodoumna Amerika!"TV bransa predvodjena isto tako lazljivom CNN,sa Amanpurkom na celu i radikalnom srbomrznjom koju je pokupila u Bosni.Ni njima vise ne cvetaju ruze,ostavio ih je daleko iza sebe desnicarski "Fox News".Ostalo znamo i vidimo.Amerika tone sve dublje u uzaludne ratove,rekordni budzet krese sve osim rastucih ratnih troskova.Znamo kako se to zavrsava.Ostala je gorcina, uzasna secanja na pijanog Jeljcina koga odrzavaju na respiratoru,ne ponovilo se!
Preporuke:
126
2
2 ponedeljak, 18 mart 2019 13:13
svašta
nikakvi filmovi neće promeniti činjenicu da je Rusija sa Jeljcinom omogućila bombardovanje Srpskog naroda cele devedesete,

a kada je Putin povukao ruske trupe ulsedila su dva pogroma Srba na KiM

Čim sam pogledao deo trejlera sa muzikom u holidudskom stili smučilo mi se da čitam i tekst
Preporuke:
43
105
3 ponedeljak, 18 mart 2019 15:40
najvažnija rečenica
"teško bih mogao da zamislim da se ovakav jedan film pojavi 2009. godine, na desetogodišnjicu tragedije"

Zapitajmo se kako bi takav film bio primljen u Srbiji 2009., kad je svaka budala bila ubeđena da će nas za godinu dve sigurno primiti u EU.
Preporuke:
105
6
4 ponedeljak, 18 mart 2019 17:21
M.M.
Mocan film.
Preporuke:
67
4
5 ponedeljak, 18 mart 2019 22:19
RL
Hvala za prevod itd :)
Preporuke:
45
1
6 ponedeljak, 18 mart 2019 22:49
brlj
Jesu li natovci mogli i da sanjaju, kako će agresija na Srbiju 1999.g. sa svim osionim iživljavanjima (`junačkim` - njih 19 `sami` protiv - Srba) označiti kraj Jeljcinove ere i pojavu nove Rusije ? A sramote, koju još brižljivo skrivaju, za - večnost... Zapravo, pao je Zapad na Kosovu te 1999.g...
Preporuke:
79
3
7 ponedeljak, 18 mart 2019 23:12
Gordana
Jedva cekam da ga odgledam. Svaka cast. Pravi nacin da se dokuci svetu istina o nama i Rusima. Nevrede studije, analize, pregledi, navodjenje cinjenica,... ovo je pravi nacin , narocito da dopre u svest mladjim generacijama, kojima su ocajni, ali "korisni" mediji potpuno isprali mozak zapadnim "vrednostima".
Nadajmo se da ce film postici ocekivani uspeh i pomoci stvaranje i drugih filmovsa koji ce pricati o dogadjajim u proteklom ratu i Golgoti Srbije.
Preporuke:
60
3
8 utorak, 19 mart 2019 11:47
Beograđanin
Važno je imati saveznika, ali još je važnije sam se boriti, biti 'svoj vlastiti pol', kako kaže autor. A onda će se naći i saveznici.

Ruska politika prema Srbiji prolazila je kroz mene, od podrške i savezništva, do nezainteresovanosti pa čak i hladne prodaje (nikada do brutalne agresije).

Nije samo puka koincidencija da je slabost Rusije devedesetih koncidirala sa razaranjem Jugoslavije i agresijom posebno na Srbe. Slaba Rusija otvorila je prostor za agresiju Zapada na našu zemlju. Tada smo se mi borili, ali nije imao ko da nam pomogne.

Danas se Rusija osovila, ali mi smo poklekli. Danas ima ko da pomogne, ali nema kome.

Zašto?

Zato što nam je slomljen identitet, mi više ne znamo ko smo i nemamo hrabrosti da budemo to što smo.

Malo Hag, malo isporučivanje naših ratnih heroja i državnika, malo nevladine organiѕacije... ali najviše mi sami, koji smo se odrekli istorijskog identiteta i duhovne vertikale, za himeru potrošačkog društva i malo lažnog glamura.
Preporuke:
79
5
9 utorak, 19 mart 2019 12:41
Dragan
Samo dela, ne verujem u slatke priče!
Preporuke:
31
2
10 utorak, 19 mart 2019 16:01
Turas
@ utorak, 19 mart 2019 11:47 Beograđanin
Bilo bi tragično da ste u pravu . Jeste Srbija podeljena , obiluje subjektima bez autohtone kulture , nacionalnog identiteta . Koji su poklekli neoliberalizmu , demagogiji NVO , koja podlo imputira autošovinizam iz najviših , da kažemo intelektualnih krugova (Kostić SANU)i vladajućih sredina . Naravno da je to otrov za omladinu koji je uzeo maha i danas osećamo (što je cilj Vučićeve vlade)po egzodusu mladih
Ali ostaje činjenica , čak i u takvim glavama ,šta posle ? Zar da planiramo budućnost u nekoj nedođiji zapada pored ovako prirodno bogate- naše otadžbine .
Onda moramo stvarno da budemo maloumni .
Zemlja mora da se BRANI . Prvenstveno od destruktivne vlasti i od subverzivnih manjina . Borba , naravno zahteva žrtve . Danas ,na žalost , ne vidim ni u vlasti niti opoziciji da je neko na to spreman . Ali ima nas koji jesmo , i verujemo biće nas sve više .
Preporuke:
24
3
11 utorak, 19 mart 2019 16:51
Spiridon
Odmah se vidi iz ovog trejlera i par priloženih slika kako je film Balkanska međa jedno vrhunsko ostvarenje, a posebno mi se dopada onaj plakat sa Hramom Svetog Save u pozadini... Još sam nešto hteo reći ali nikako da se setim... Ah da...
Čitam nedeljni komentar koji jasno kaže
ko ne misli ovako taj kleveće i laže
ljudi bez kalibra i ideje
ufuravaju nam istine crno bele
investicije su probile plafon troše se krediti
svuda mnogo paranoje svi su do grla u krizi
a mi bismo hteli da budemo centar sveta
kineski sindrom za mnoga ljeta
a ja
ja nemam dara
zabranjeno da se odgovara...
Preporuke:
5
14
12 utorak, 19 mart 2019 17:09
Nobody's Fool
Ravšana Kurkova (spot grupe "Mačete" pod imenom "Nežnost") je opaka riba,Miloš Biković koga "politika ne interesuje" (da bi izbegao izjašnjavanje o tekućim narodnim demonstracijama) će glumiti u visokopolitizovanom filmu,holivudizovano-mosfilmovskim metodama će (zbog sopstvenih geopolitičkih ciljeva) indoktrinirati bar još nekog mlađanog Ruju da nas ne zaboravi (što mi sasvim odgovara)...
Tri razloga za gledanje ovoga filma.
Preporuke:
9
9
13 utorak, 19 mart 2019 17:17
na "srpskom"
Znači zato je Klinton bio u Rusiji 3-5 juna 2000. sastao se sa Putinom i govorio u Ruskoj Dumi, jer se "rusija probudla posle bombardovanja" Srba.

Rusiji se "desio" Dik Čejni koji bio stvarni predsednik 2001-2009 umesto Buša "mlađeg" koji je
- ukinuo pomoć koju je Klinton davao Jeljcinu - Putinu
(ko se ne seća Jeljcin je prodao Srbe za 15 milijardi dolara koliko je degenerisana Rusija komunizmom bila bedna)
- uveo rat protiv "terora"
- isterao Ruse sa KiM
- izmislio da je AlKaida ustvari Irak
- izvršio invaziju na Irak
- priznao "državu kosovo"
- ukinuo privatnost (koju je Vučić iskoristio da uhapsi sve ispred RTS, opremom koju su mu uveli SADisti)

Rusija je "stala na noge" u samoodbrani od Dik Čejnija uvela kasnije penzionisanje, preprrodaje Iransku naftu Nemcima, i štiti irangejt Siriju

Ništa od toga nema veze sa Srbima, jer Rusija zvanično podržava Vučića predaju KiM (radi Krima)
Preporuke:
11
33
14 utorak, 19 mart 2019 17:24
Mamajev Kurgan
Beogradjanine tako je nazalost...Srbi su u ogromnom % slomljeni,izgubljeni,demolarisani....zato smatram da bi nam Rusija trebala pomoci i najbokju pomoc uputila da nam pokaze srbina koji je srbski Putin i tako zapoceli svoj srbski fenix kako ga je Rusija dozivela na celo s Putinom.Sve ostalo bi islo mnoho lakse ...samo da Srbi vide kako i oni imaju domacina kojemu bi Srbi i Srbija bili No1.

Ovaj AV nije ni za predsednika ciganskog satora.
Preporuke:
24
4
15 utorak, 19 mart 2019 19:28
Ledu GAGA
nikakvi filmovi neće promeniti činjenicu da je Rusija sa Jeljcinom omogućila bombardovanje Srpskog naroda cele devedesete,

a kada je Putin povukao ruske trupe ulsedila su dva pogroma Srba na KiM

Čim sam pogledao deo trejlera sa muzikom u holidudskom stili smučilo mi se da čitam i tekst


NEMOJ TAKO.
OVIM SVOJIM INTELIGENTNIM PROMIŠLJANJEM DUBOKO ĆEŠ POVREDITI RUSOFILE,
KOJI JOŠ UVEK GAJE NADU DA ĆE IM RUSI, PUTIN I MILOŠ BIKOVIĆ OSLOBODITI KOSOVO.

PA ZAR NAM SE PU(F)TIN NIJE NEDAVNO ZAHVALIO ZA DRUŽBU?
Preporuke:
14
27
16 utorak, 19 mart 2019 22:27
Romej
O kojoj to "epohi masovnog poklonstva Rusije Zapadu" govori Bondarenko da mi je znati? Zar je tako što postojalo u Rusiji? Kako su smeli da dopuste da tako nešto postoji u toj velikoj pravoslavnoj državi koja je još od davnina preuzela na sebe to nimalo lako breme nasleđa Svetog Pravoslavnog Romejskog Carstva? Zar je trebalo da taj Zapad najpre napravi veliki strašni masovni zločin nad nekom pravoslavnom nacijom da bi ste vi tek tada shvatili da vam je potreban "sopstveni pol sile"? Sramota! Ja Ruse ne mrzim, volim Ruse i uvek ću ih voleti, ali ove gluposti kako njima tako i našima poput "masovnog poklonstva Zapadu" im NIKADA neću oprostiti! Pa to "masovno poklonstvo Zapadu" je NAJVEĆE IZDAJSTVO koje može na sebe da navuče neka pravoslavna država koja bi da drži do Pravoslavlja i Gospoda Boga naravno! Još uvek niste zreli da budete Treći Rim dragi moj Bondarenko još trebate da radite na sebi!
Preporuke:
19
9
17 sreda, 20 mart 2019 08:04
Spiridon
@ Ledu GAGA

DA ĆE IM RUSI, PUTIN I MILOŠ BIKOVIĆ OSLOBODITI KOSOVO


Ma hoće sigurno, samo treba verovati... Jako...
Preporuke:
7
11
18 sreda, 20 mart 2019 11:38
Milan Markovic,New York City
Samo jos ovo da dodam:Svakoga dana,u proseku desavaju se 22 samoubistva u Oruzanim Snagama SAD!Pre nekoliko dana desila se prava epidemija u dve Baze na Aljasci!Ja zaista zalim te nesrecnike,vecina ide tamo zato sto ne moze da se skoluje,jer je obrazovanje veoma skupo a druge mogucnosti ne postoje.Kazu da je moral vrlo nizak.Desetine hiljada su na psiho terapiji,to su oni koji su otpusteni,jer su cinili i videli mnoga zla!Sve se placa,sve se vraca!Neo-konzervativci i liberali koji ih salju po svetu da ubijaju i budu ubijani naravno ne sluze u vojsci niti njihova deca!Pred njima su sirom otvoreni horizonti!
Preporuke:
16
0
19 sreda, 20 mart 2019 14:13
Majstore
Nama u Srbiji nisu potrebni hvalospevi o ulasku ruskih trupa na Slatinu. Nama treba ruska pomoć da vratimo KiM.
Preporuke:
12
0
20 sreda, 20 mart 2019 17:07
Aleksa
za "Spiridon" i "ledugaga"
vi na svoj oprobani antisemitski način možete samo da lajete na tuđe filmove.
Preporuke:
7
4
21 sreda, 20 mart 2019 20:14
anti nsp
prave epopeju od događaja koji je više sramota na kraju ispao za rusiju,sa jednim netalentovanim glumcem koji nezna ni rečenicu čestito sastaviti.
Preporuke:
9
8
22 četvrtak, 21 mart 2019 01:42
Spiridon
@ anti nsp
prave epopeju od događaja koji je više sramota na kraju ispao za rusiju,sa jednim netalentovanim glumcem koji nezna ni rečenicu čestito sastaviti


Sram da vas bude...!?? Vrhunski je to glumac ja da vam kažem, a najbolje mu idu uloge mladića koji ne pričaju mnogo ali jako lepo izgledaju. Kakav je to samo pogled... To vam je ona prava gluma, a ne oni glumci koji tu znaju samo nešto da pričaju ali zato liče na jedno veliko ništa. Ni Tom K(uku)ruz mu ej bre nije ravan, mož’ samo da ga mrze oni što ga ne vole...
Preporuke:
0
5
23 četvrtak, 21 mart 2019 08:30
lajavi krelac @ Spiridon
Vi ste herr Spirice krenuli kanda sa... ŠPRDNjOM... Ne liči na vas da se oduševljavate Rusima, tako da mi sve ovo vaše "branjenje" "Balkanske međe" liči ko "vatanje soma na durdubak"... Inače, da budem iskren, Biković je umivena i žeMski lepa verzija Bate-životinje, što nije loše za OVAJ TIP FILMA,... znate ono filmski žurnali i barba Žvane je IPAK PREŠAO prugu... U krajnjem, koja je razlika između Vesterna i Isterna, kao i između DŽona Vejna i Bate-životinje, tj. Toma K(u)ruz(ović)a i malog Bikovića!? Konfekcijski glumci svakako, al verujte i Steva Šumadinac je lep kao "maće od Kljuz"!? Ali, ako ništa drugo, dosta smo brate gledali kako Agamemnom i Ahilej žvaću kokni, red je da čujemo i ono "BRE" i "majkata je....", zar ne!?
Preporuke:
1
0
24 četvrtak, 21 mart 2019 09:46
Spiridon
@ lajavi krelac

Tja, kanda što već rekoh, da ne kažem citirah jednu od svojih omiljenih pesama, koju čuh prvi put pre nekih četrdeset godina...
Čitam nedeljni komentar koji jasno kaže
ko ne misli ovako taj kleveće i laže
ljudi bez kalibra i ideje
ufuravaju nam istine crno bele
a ja
ja nemam dara
zabranjeno da se odgovara...
Tako da, avaj ja vam filmove delim na dobre i na loše, a ne po zemlji proizvodnje. Prema tome, od prvih deset filmova koje sam ikada pogledao polovina je od ruskih režisera, od prvih deset knjiga koje sam ikada pročitao polovina je od ruskih pisaca, koji se gle čuda još i ne prezivaju Dostojevski. Međutim, umesto o Zvjagincevu, ocu i sinu koji se prezivaju German, Fedorčenku, Sokurovu ili Lunginu, ja iz nekog razloga čitam pretežno o Supermenu, Betmenu, Zvezdanim ratovima ili nekim sličnim poduhvatima u smislu kvaliteta sa ruskog govornog područja...
Preporuke:
0
3
25 četvrtak, 21 mart 2019 14:17
Aleksa
Međutim, umesto o Zvjagincevu, ocu i sinu koji se prezivaju German, Fedorčenku, Sokurovu ili Lunginu, ja iz nekog razloga čitam pretežno o Supermenu, Betmenu, Zvezdanim ratovima ili nekim sličnim poduhvatima u smislu kvaliteta sa ruskog govornog područja...

i nikada ti nije palo na pamet, da iz nekog razloga potražiš odgovarajuće mesto gde bi mogao da diskutuješ filmski gurmanu o ostvarenjima koje te zanimaju? nego se lepiš na stranu političke misli, gde možeš da etiketiraš i sliniš.
baš si naš'o gde da uturiš Zvjaginceva. sudeći po tome da si zabasao ovde, lako se može pretpostaviti da ti je omiljena scena iz njeljubvi, kad mater briše svoj organ nakon male nužde.
Preporuke:
1
0
26 četvrtak, 21 mart 2019 14:33
lajavi krelac @ Spiridon
De gustibus non disputandum, tako kažu stari Rimljani, a ko će se šnjima nadgornjavati, nego, ima jedna druga "kvaka", moderni pretendenti na "Rimljane" spikaju "du ju ingliš" "sve u 16", što mi malkice ide na ganglije, jer ako ništa drugo teško mogu da zamislim Tomu K(u)ruz(ović)a kako po ugledu na onog Slepca& njegovog srBskog prevodioca izgovara "ružoprsta zora" ili kad opisuje Ahilov gnev zbog pogibije Patrokla izgovara na Šekspirovom jeziku "Pevaj mu Tetido ..." i tako dalje..., jednostavno NEKE STVARI NE IDU, jeri NIKAD nećete dobiti od TRGOVACA i PREVARANATA (što Anglosaksonci JESU!) ni polovnog heroja!? KOLjAČA da, ali heroja nikada, ma trudio se Holivud još tridesetitri puta ovoliko. E, sad, to što VI, na tragu navrndede, a Kodža Miloševog trgovca GLAVOM ŠEĆERA, uvek navijate za TRGOVCE, šta ćete, SIMILIS SIMILI GAUDA!? Ostajte vi meni zdravo& dobro i nedo vam Bog da trgujete sa Rujama, zajebani su kad otkriju da ih neko VARA...
Preporuke:
1
0
27 četvrtak, 21 mart 2019 19:35
Spiridon
@ Aleksa
nego se lepiš na stranu političke misli, gde možeš da etiketiraš i sliniš.
Pa sad, koliko ja primećujem ovde se valjda raspravlja o nekom filmu, ali kod vas patriJota se sve manihejski kao nožem deli na svetlo i tamu, na dobro i zlo, na Ruski svet i na satanistički Zapad, što pretežno ukazuje na infantilni svetonazor kome stalno trebaju bajke za veliku decu, kojekakvi Supermeni, Betmeni ili slična puc puc ožeži ožeži, juriš braćo preko vode do slobode ostvarenja iz Rusije.
Tako da, prekomplikovan Zvjagincev za vas, jer takva pamet sve ono što ne razume teži sama po sebi da svuče dole u neki svoj plitki obor, pa tako od skoro pa najboljeg filma u proteklih par godina se izvuče ta scena sa malom nuždom ali shvaćena negde na potezu Zadruga-Parovi.
Prema tome Andrej je tim filmom samo pokazao Rusiju danas, ne onu iz vaših snova i Mirko & Slavko herojskih epopeja, već onu realnu u kojoj niko više nikoga i ne voli...
Istina ume da bude bolna...
Preporuke:
0
3
28 četvrtak, 21 mart 2019 19:44
Spiridon
@ lajavi krelac

Hvala na pitanju, samo prezirem primitivizam a kada smo već kod te trgovine, plašim se da je upravo ono što ne mogu očima da vidim, estetski dobro upakovan filmski bofl, koji ide na to da proda emocije u zamenu za materijalnu nadoknadu... Međutim za dobru svinju nema loših pomija, pa još ako su filmske pomijice Made in Samo je jedna majka, pa gde ćeš lepše od toga, sveCko a opet u majčici našoj napravljeno...
Preporuke:
0
1
29 četvrtak, 21 mart 2019 20:21
Aleksa
ima jedna sitnica.
il nisi gledao filmove navedenih autora, il ih nisi razumeo, jer niko pametan se ne bi ponašao poput tebe na ovom sajtu.
nego, kad planiraš nove antisemitske ispade? koliko vidim ide red pljuvanja po Rusima, pa Jevrejima, pa Srbima...
Preporuke:
1
0
30 četvrtak, 21 mart 2019 23:19
lajavi krelac @ Spiridon
Aaaa, herrr Spirice, "prezirete primitivizam", jel to ono kad Amerika rkne ovde onaj njen VIŠAK ubojnih sredstava, sve zbog "humani razlozi" il kad "oslobađa" Iračane il Libijce od NjIOVE nafte, il... u svakom slučaju, mlogo je "elegantnije" biti na strani JAČEG, nešto kao što rade Titoisti, za koje NIKAKO da se POŠALITE da ih izkritikujete... Nego, šta ćemo sa GLAVOM ŠEĆERA, nekako se "izgubila u prevodu"!? Il smo možda u nekom srodstvu sa GROFOM Čedom Mijatovićem... Šta ćete nije džaba govorio Sterija o "baronu ot Golič"!? Uostalom niste ni prvi, ni poslednji od ondašnje buržoazije, koja se "zacrvenela", poput Koče Popovića, Radomira Konstantinovića, Najdana Pašića, Marka Ristića, Vesne Pešičeve, nije ih džaba pljuvao najduži iii... NAJBOLjI jezik naše književnosti G-DIN Crnjanski!? Pa s tim u vezo mensečini da vi tiho patite što se ne nađe neki takav JEZIČAR da oplete, pa da vam bude toplo oko sitnoburžoaskog srca!? Šta ćete, nije lako sa GLAVOM ŠEĆERA..., teško je to nasleđe...
Preporuke:
1
0
31 petak, 22 mart 2019 04:15
Spiridon
@ lajavi krelac

Tja, a mogao bi se čovek zakleti da bi mi ovde trebalo da pričamo na temu filmske umetnosti, ali nema leka za patriJote apoteka, jer kod vas uvek sve mora da bude simplifikovano i kao nožem podeljeno na te nek naše i te neke njihove. Elem, kao što rekoh umesto da čitam o onome što valja, dobijam pretežno holivudsku zabavu za decu veliku i malu u vidu Supermena ili Dart Vejdera, pa ako vas već zanimaju moji stavovi i za koga ja to kao fol navijam a vi ne budite lenji pa nađite te tekstove i javite mi ako ima neki bez mojih pet komentara. Jedina razlika je što među mojih prvih ne deset, već pedeset nema niti jedinog američkog filma, odnosno pre bi se moglo reći za vas patriJote da ste u svakom mogućem pogledu pozapadnjačeni i amerikanizovani, osim kada treba u internet kafani malo da se odgusla i pravednički zabusa u patriJotska prsa. Problem svih problema i jeste da čim se malo zagrebe a ono iz levog džepa Titin a iz desnog američki prazilukaC kod patriJotića izviruje...
Preporuke:
0
1
32 petak, 22 mart 2019 04:28
Spiridon
@ Aleksa
ima jedna sitnica.
il nisi gledao filmove navedenih autora, il ih nisi razumeo, jer niko pametan se ne bi ponašao poput tebe na ovom sajtu.
nego, kad planiraš nove antisemitske ispade? koliko vidim ide red pljuvanja po Rusima, pa Jevrejima, pa Srbima...


Pod jedan ako misliš na one režisere sa mog spiska, ti za pola njih nisi nikada ni čuo dok nisi pre par sati pitao svog prijatelja Gugla posle mog komentara tj za Zvjaginceva nisi čuo kao svako normalan posle Povratka, Izgnanstva ili Elene, već naravno tek kada se u Rusiji malo podigla prašina oko Levijatana. Pod dva, činimiske da nisi baš na ti ko su sve tačno Semiti, odnosno da nisi sposoban da razumeš razliku između anticionizma i antisemitizma. Međutim, kao što rekoh čim se kod vas patriJota samo malo zaviri iza te šarene fasade i velike priče, a ono izviri mali Amerikanac kome su utuvili u glavu da svaka kritike režima u Tel Avivu odmah znači da neko mrzi Jevreje tj da je antisemita.
Preporuke:
0
1
33 petak, 22 mart 2019 04:37
Spiridon
@ lajavi krelac

Eh da, samo da ne zaboravim, gauda (gouda) je sir a gaudet vam je treće lice jednine kada na latinskom hoćete da kažete da se neko sebi sličnom obradovao. Takođe kada želite da kažete kako se o ukusima ne raspravlja onda vam valjda tu negde u toj rečenici treba ono se tj est, koje može da ide ili ispred ili iza onog disputandum, kako vam već drago...
Preporuke:
0
1
34 petak, 22 mart 2019 11:30
Aleksa
ajde da ti prevedem,
da si odgledao filmove režisera među koje si utrpao Zvjaginceva nešto bi i naučio, barem malo.
a što se tvog filmskog guru tiče, njegovi filmovi se menjaju kad prelaze granicu i služe za hranu rusofobima, dakle srbofobima, ukratko raznim "mrziteljima" u duginim bojama.
baš te zamišljam kako si se udubio u ostrov, ha, ha, ha ili zaglibio u blatu kod Germana...
guglaj, guglaj.
i nisi mi odgovorio, kad planiraš narednu antisemitsku tiradu? tek, da ne ulazim tada u komentare...
Preporuke:
1
0
35 petak, 22 mart 2019 14:43
Aleksa
da li je moguće filmoljubac da tebe napusti elokvencija i drčnost? nisi antisemita, da li?
Preporuke:
1
0
36 petak, 22 mart 2019 16:00
Spiridon
@ Aleksa

Mmmmda, primećuje se da si od svega toga što sam ja nabrojao, odlgedao opšte mesto zvano Ostrov, odnosno da si verovatno slučajno naleteo na poslednji film matorog Germana, koga očigledno nisi uopšte ni razumeo a posebno poentu svog tog blata tamo. Pogledaj bolje Hrustaljeva ako želiš bolje da shvatiš zašto mi kadar izgleda kao što izgleda, odnosno pročitaj prvo original u vidu braće Strugacki ako želiš malo bolje da shvatiš priču u filmu, mada je German dosta odstupio ako smem da primetim. Ako te već zanima da pogledaš nešto jako slično Germanovoj obradi Strugackih, a ti se posveti poslednjem filmu koga je napravio najbolji živi režiser koji se zove Bela Tar, pa se onda vrati da ti objasnim kako Torinskog konja, tako i Teško je biti Bog, pošto su manje više jako slični. Zvjagincev ti je inače uz Nuri Bilgea trenutno najbolji aktivni režiser u svetu, a te infantilno-ograničene priče o rusofobiji i srbofobiji ostavi za neki sastanak patriJotskog kružooka, tj za sebi sličnu bratiju...
Preporuke:
0
1
37 petak, 22 mart 2019 16:13
Spiridon
@ Aleksa

nisi antisemita, da li


Kao što već rekoh, shvatam u potpunosti da ti očigledno ograničeni opseg opšte kulture i obrazovanja onemugućava da se upustiš u iole ozbiljniju raspravu sa mojom malenkošću, ali ti to ne daje za pravo da pričaš baš tolike gluposti. Dakle, prvo saznaj za promenu ko su tačno sve Semiti, pa se vrati ako želiš već da ti objasnim neke stvari. Ali avaj tu i jeste problem sa vama patriJotama, što i ne shvatate da je ta vaše kremljoljuBačko kvazi-antizapadnjaštvo samo recidiv ili ti bolje reći otpadak istog tog Zapada, pa se odnekle iz te kante za mentalno smeće izvukla i ta već izlizana priča o antisemitizmu... Tja, lagao bih kada bih rekao da me to nešto preterano iznenađuje...
Preporuke:
0
1
38 petak, 22 mart 2019 16:44
Aleksa
onako usput, šta misliš o etiketi antisemite, onako u smislu potencijala u odnosu na patrijota, kad počne da se vuče za "Spiridonom"? buzdovan zaista, ne smatraš?
i još, "najbolji", "trenutno najbolji", nit govore o Taru i Bilge, već o tebi i tvojim afinitetima. snimi brate patrijoto film pa se na njemu izdiži, nego da ko neki paun prisvajaš tuđu umešnost i trud.
i da se barem u nečemu kolko tolko nađemo, a što ne bi otišao od priče Strugackih, ako već primećuješ? i Tarkovski je npr. probao da ode od Lema, pa je taj drugi podigao takvu halabuku, da mu je (A.T.) priselo. zar režiser unosi nešto novo pokušavajući da verno preslika fabulu (mnogo važno!) književnog izvora?
de stvarno objasni, kad si tako, kao što tvrdiš nagledan, otkud ti takva po.ebana i gorka narav? il si negde zatvoren? strašno si nekoherentan, u tužnom smislu, ako razumeš, šta mislim.
Preporuke:
2
0
39 petak, 22 mart 2019 16:57
Aleksa
pa se odnekle iz te kante za mentalno smeće izvukla i ta već izlizana priča o antisemitizmu...

kao što ćeš da saznaš iz mog prethodnog komentara, koji još nije okačen, inspiraciju za "priču o antisemitizmu", a preciznije etiketi, sam našao ni u kom drugom do... tebi o "Veliki Spiridone".
e sad, da li i kakve to veze ima sa kantom za mentalno smeće. možda i ima?
Preporuke:
1
0
40 subota, 23 mart 2019 03:06
Spiridon
@ Aleksa
i još, "najbolji", "trenutno najbolji", nit govore o Taru i Bilge, već o tebi i tvojim afinitetima. snimi brate patrijoto film pa se na njemu izdiži, nego da ko neki paun prisvajaš tuđu umešnost i trud.

Eto, toliko je tvoje poznavanje materije, zvanog aoj Guglu pobratime mili pomagaj mi u nevolji, da nisi ni shvatio kako sam namerno napisao Nuri Bipge da vidim da li ćeš shvatiti kao što nisi da se čovek zove tako a da se preziva DŽejlan a ne Bilge. Kako ja pišem o tome ko je najbolji, podrazumeva se da je taj sud moj lični, ali verovatno samo onom ko i ne zna ko je tačno Nuri Bilge, kao što i ne zna verovatno ko je Tar, može da padne fantazmaorična ideja kako moj sud znači da ja prisvajam nečiju umetnost. Ne genija patriJotski, ja je samo poštujem i divim joj se, pominjući vama bezjacima ta imena u očajničkoj nadi da će makar neko iz tog patriJotskog internet bataljona pogledati neki film od gore navedenih, umesto da gledaju kojekakav bofl i svet vide kao mala deca..
Preporuke:
0
1
41 subota, 23 mart 2019 03:17
Spiridon
@ Aleksa
i da se barem u nečemu kolko tolko nađemo, a što ne bi otišao od priče Strugackih, ako već primećuješ? i Tarkovski je npr. probao da ode od Lema, pa je taj drugi podigao takvu halabuku, da mu je (A.T.) priselo. zar režiser unosi nešto novo pokušavajući da verno preslika fabulu (mnogo važno!) književnog izvora?


Tačan odgovor je trebao da bude Piknik kraj puta ako si se već uhvatio Tarkovskog, ali no dobro nisam ni očekivao bolje. Inače pokušavao sam jedino da ti pomognem, pošto German stariji nije za svakoga zbog načina na koji ume da snima svoj kadar a onda iste da sastavlja u film, odnosno ako želiš da shvatiš šta je pesnik hteo da ti kaže, onda bi bilo uputno na prvom mestu krenuti od Hrustaljeva a takođe i pratiti fabulu radnje od Strugackih, inače ti sve izgleda besmisleno i haotično a uopšte nije samo ako shvatiš sve na pravi način...
Preporuke:
0
1
42 subota, 23 mart 2019 03:44
Spiridon
@ Aleksa

Inače oko tog antisemitizma, idi zaista pa prvo proveri ko su Semiti, ko je bio čovek koji je smislio dati termin, u koju grupaciju jezika spada jidiš kojim su nekada pričali svi Aškenazi, gde je tačno grad İşkenaz, kao i šta kaže savremena genetika na poreklo Aškenazima koji su Semiti, kao što su i Srbi Sloveni. Međutim to je ta mentalna kanta za smeća Zapada i njegovih stavova u kojoj vi gospodo patriJotići sebe formirate svoj tetrapak pogled na svet. U prevodu, jedina razlika između vas i vaše graDŽanerske braće izgubljene u prevodu, je uvek bila i biće samo koju ste tačno grupaciju usvojili od ponuđenih vam Made in Occident weltanschauungen. Da komedija bude veća, oni su makar svesni i izuzetno ponosni svoje zapadne (ne)svesti, odnosno meni ste vi beskrajno simpatični u tom svom kremljoljuBačkom kvazi-antizapadnjaštvu a da i ne shvatate kako ste sve vreme samo i jedino Zapad, samo njegova zastarela verzija i da je smisao cele vaše borbe samo Zapad koji juri svoj rep..
Preporuke:
0
1
43 subota, 23 mart 2019 11:43
lajavi krelac @ Spiridon, jopet
Vidim, lepo se zabavljate sa Aleksom, pa da vam ne kvarim zabavu, biću kratak!? Greške u mom latinitetu proističu iz USMERENOG OBRAZOVANjA, kog NIJE IZMISLILA moja, već VAŠA generacija!? Moja je samo TRPELA posledice!? Prema tome, pošto se vaša generacija i vi sa njom za Titina vakta držali TRGOVINE sa komuncima (inače tako dobro ispečenog zanata još za vakta vašeg ASKURĐELA i njegove "GLAVE ŠEĆERA"), to se onda VAŠIMA obratite, a ne mojoj generaciji!? Jer, Kara-Pešičeva je VAŠA generacija, Raša Konstantinović i Lata nešto stariji, njina dečica i učenici su gulili klupu sa Vučićem& Vesićem, prema tome nemojte meni prodavati "ništa za nešto" (original je eksplicitniji) i ne držite se ko Boško Mijatović LIBERAŠKOG narativa, ko da ne znamo oklen se ispileo!?
Preporuke:
1
0
44 subota, 23 mart 2019 12:15
Aleksa
inače, odgovarajuća tema ti je svo vreme u naslovu. a književnici i režiseri koje svojataš su normalan deo opšte kulture. i uopšte nije važno da sam većinu tih filmova gledao, a da ti nisi ni znao da su napravljeni, ali nije u tome stvar. Stvar je da ništa nisi od njih naučio.
jednu najobičniju rečenicu o Solarisu, ali koja kuca na vrata estetike prevrćeš da bi se ispovraćao... jer imaš jedino informacije, a na dubini jed...
i šta sad? vući ćeš rep za sobom slabo prikrivenog kvazipolishistora antisemite.
zašto si se ti sinko rodio!?
Preporuke:
2
0

Anketa

Da li mislite da će na referendumu 16. januara biti usvojene izmene Ustava?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner