Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Samo budala može sve!

Komentari (30) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 ponedeljak, 25 februar 2019 19:58
bUDALA Toronto
Budale svuda oko mene a ja sam sa budalama.Srbija je Kosovo.
Preporuke:
44
2
2 ponedeljak, 25 februar 2019 21:37
penzioner Cviko,
Filosofija od svog nastanka definisala je sve i svašta ali nije dala ono najvažnije definiciju šta je to glupo a šta je pametno. Ipak, kroz praksu mi smo nekako došli do odgovora na ova pitanja ali šta vredi kad ona i pored svega nekom nisu jasna a samim tim nisu mu ni obavezujuća. Da stvar bude gora, takvi koji određene pametne norme ne razumeju ali ih nabubaju, lako dobiju diplomu, po tom osnovu položaj, i naša propast, u nastavcima, kreće ka svom samopotvrđivanju. Ajd što će on stradati ali stradaćemo i mi koji smo pametni(?). Stradaćemo jer ne činimo ništa dovoljno snažno da ga sprečimo u tome. A kad stradamo, možda će mo moći samo da konstatujemo da nismo pametni kako smo mislili, već veće budale od njega.
Preporuke:
41
0
3 ponedeljak, 25 februar 2019 21:49
penzioner Cviko,
Uvek kad vidim zadnju sliku u tekstu, slatko se nasmejem: "tri musketara srpske budućnosti u budalaštini". Ovo je fotografija veka. Svaka čast fotografu i uredniku fotografije dok smo još koliko toliko normalni.
Preporuke:
59
0
4 ponedeljak, 25 februar 2019 21:51
Neo
Hvala gospodinu Šekleru na sjajnom tekstu. Ovde bih samo dodao sledeće: Kada zapad želi da uništi neku zemlju primenjuje "Princip lošeg rukovođenja". Radi se o tome da se nekakvom psihopati i narcisoidnom ološu omogući vlast u zemlji koja se želi uništiti. Takav tip oko sebe bira ( nazovi ) ljude koji mu nikako ne mogu biti konkurencija, odnosno bira budale. Budale za svoje potčinjene saradnike biraju debile, a debili opet biraju idiote i kretene kako ne bi imali konkurenciju u njima. Time stižemo do same suštine upravljanja Srbijom, odnosno idiotskim i kretenskim rezultatima koje postiže naprednjački kartel i njihovi koalicioni satrapi. Još da dodam - kakav je to ministar vojni koji ni vojsku nije služio, kakav je to ministar spoljnih poslova koji ne zna ni jedan strani jezik, kakav je to predsednik Srbije koji ne zna ni kakva su mu ustavna ovlašćenja i da ne nabrajam dalje. Srbija je u svakom smislu teritorija i društvo u stanju raspadanja.
Preporuke:
64
0
5 ponedeljak, 25 februar 2019 21:59
Svedok
Odlican clanak !
Vucic radi ono sto je ucio kod Seselja i Slobe.
On je njihov segrt, kod njih je ispekao zanat.
Od famozne recenice "Niko ne sme da vas bije" do danas, evo vec 30 godina ista politika, ista bahatost ista kratkovidost, ista zedj za vlascu.
Preporuke:
47
6
6 ponedeljak, 25 februar 2019 22:25
sjajan naslov
Samo budala i samo Vučić:))
Preporuke:
47
0
7 ponedeljak, 25 februar 2019 22:26
Ah
Budala ali vrlo opasna. Psihijatrija je davno objasnila da je narcisodnim izuzetno lako da izmanipulišu okolinu, otuda i pojave Musolinija i Hitlera a i mnogih drugih narcisoidnih budala. Problem je povodljiva ljudska psiha a još više psihopatlogija mase ili krda koja zaglupljuje i pametne u strahu da ostanu van "krda".
I ne radi on ovo sam, vrlo je pažljivo i probran i instaliran sa zadatkom da radi upravo ovo što radi - zaluđuje sve oko sebe dok se oko njega odvija neviđena pljačka i propadanje na korist spoljnih faktora koji su ga i instalirali.
Neće zato biti dovoljno samo skloniti njega sa vlasti već treba promeniti sistem koji ga je omogućio.
Samo u društvu sa mehanizmima kontrole i nezavisnim parlamentom i sudovima moguće je sprečiti neku novu budalu da ponovo uzjaše sve.
Glasanje za poslanike po imenu a i parlamentarna monarhija koja sprečava pojavu ovakvih "diktatora" su neki od mehanizama uz finansijsku kontrolu kao nekad služba SDK koju su prvo uništili posle 5 oktobra.
Preporuke:
47
2
8 ponedeljak, 25 februar 2019 23:06
ZEMUNAC
Autor je odlicno prepoznao da se negativnom selekcijom,nesposobnih i malih i ljigavih ljudi,kao kadrova stvara drzava u kojoj se gube sve vrednosti!Takvi su Velikom Vodji lojalni i zahvalni DO GROBA,jer u pravoj selekciji vrednosti nikada ne bi dobili sansu da budu izabrani!Ja bih dodao jos jednu osobinu Velikog Vodje,koji se svesno sluzi neistinama da indoktrinira,manipulise i usmeravas razne polupismene gradjane Srbije.BIRACI profila mestana iz Glogovca kod Leskovca,koji ga masovno podrzavaju,bez obzira na neistine kojima se sluzi,su slicni biracima gdina Trampa!OBOJICA pametno koriste populizam i biraju uticaj na najneobrazovanije i najvulgarnije birace,a GLAS NA IZBORIMA je isti!Tako gdin Tramp kontrolise razne polupismene iz Alabame i malih mesta jer mu se dive kada im obecava jednakost i uspon Amerike.NE trebaju TRAMPU pametni,nego polupismeni biraci,bas kao i nasem Velikom Vodji!TAKO GLASOVI BUDALA,POBEDJUJU NA IZBORIMA!PAMETI U SRBIJI,NA ZALOST,NEMA MESTA!Oslobodimo SrbijU!
Preporuke:
22
1
9 utorak, 26 februar 2019 00:57
Nedo
Aleksandar Vucic je po svome politickom ponasanju mesavina despotije Knjaza Milosa i jednim delom jednopartijskog Josipa Broza.
Preporuke:
13
4
10 utorak, 26 februar 2019 05:04
Spiridon
@ Ah
Glasanje za poslanike po imenu a i parlamentarna monarhija koja sprečava pojavu ovakvih "diktatora" su neki od mehanizama uz finansijsku kontrolu kao nekad služba SDK koju su prvo uništili posle 5 oktobra.
Pa sad, koliko se ja sećam na izborima 1990 se biralo na ime, pa se u skupštini posle tih izbora glasalo kako se naredi iz centrale tj na zvonce kao i danas. Taj divni SDK je opet postojao 90-tih, kada je sve ličilo na jedno veliko ništa i gde se bogatilo preko noći naravno samo ako poznaješ prave ljude na pravim mestima. U suštini kada nešto bolje razmislim i tada je bilo potpuno isto kao i sada, sa time da je ondašnji poluludi Vođa umislio da je novi car Lazar, a ovaj danas je umislio da je kodža Miloš glavom i bradom. Nemačka nema niti parlamentarnu monarhiju niti većinski, već mešoviti sistem, nemaju ni SDK, međutim sve radi kako treba. Čini mi se da je problem ipak u tome, da u zemlji budala, ‘oće očas posla da dođe neka nova nenormalna budala da je budale vole...
Preporuke:
23
5
11 utorak, 26 februar 2019 09:49
siniša
Mnogo tužno.
Preporuke:
31
0
12 utorak, 26 februar 2019 10:50
posmatrač
"Samo budala se uvek oseća pametnije od svih predaka, svih savremenika i svih potomaka! Zato budala nema potrebu da "prosveti" i nauči "pameti" samo svoje savremenike, budala ima veće potrebe, on hoće i mora da nauči "pameti" i sve pretke, i sve "potomke"!"
Oda budali, genijalno!
Preporuke:
33
0
13 utorak, 26 februar 2019 13:08
Konobar
Budala ali opasna.

Ne treba se zavaravati, radi to iz jasnih ciljeva.Svako budalisanje je i dizanje magle da se ne primeti...rasprodaja srpskih resursa, formiranje vojske Kosova, okupacija Trepče...Opozicija da ove ''aktivnosti'' AV-AV analizira i obelodani.
Preporuke:
29
0
14 utorak, 26 februar 2019 15:12
Pivo i kvas
Ako neko pita ko je budala, to je u stvari pokojni rumunski harmonikaš Marsel Budala. Tako je jedan čovek u Kraljevu, u vreme SKJ stalno vikao na javnom mestu:"Živeo Draža", a kad bi ga uhapsili, on bi na pitanje koji Draža, rekao: "Marković". I stalno bi ga tako hapsili i puštali.
Preporuke:
18
0
15 utorak, 26 februar 2019 16:41
Bojan, Priština
G. Šekler je genijalno sročio - AV je istorijska budala.


Takođe je genijalno primetio da je postavio još veće budale od sebe, naravno te veće budale su samo segmengarno, ukupno gledano AV av je, je neprikosnoven majstor budalastog lupetanja i ponašanja.

A kakvi su ovi koje je postavio, evo izjave njegovog ministra zdravlja:

LONČAR PORUČIO SERGEJU Mora da shvati da medicina nije svemoćna i da može da sa 4 poveća na 7 cm, ali ne i na 14, koliko bi on želeo!

Ovakvim ljudima, reći da su budale nije uvreda
Preporuke:
27
1
16 utorak, 26 februar 2019 17:08
Don Spiros Nasafunjos
Postovani Marinko!
Naklon do zemlje!Ovakav kvalitetan tekst odavno
nisam procitao.Sto narod kaze:leglo ko budali samar!
Ali Budala ne bi bio to sto jeste kad bi ovo
razumio!A tek Budalaci uzeg kalibra: jedni bi se pokrili klepavim usima pa ucutali,drugi bi skinuli odzacarske uniforme,treci bi konacno useknuli sline,
cetvrti bi prestali buljiti telecim pogledom preko
gazdine granice,peti bi se prestali vozati u vazduhoplohovima... I tako u nedogled.
A tek ovdje:
Neki Nasafunjos pod.ebava komentatore,pa sveznalac
koji prepisa sve vikipedije iz oblasti genetike,
pa lovac na Titine utvare iz 44,
pa monarhisti koji vracaju zlatne poluge sto ih
Tito odnese u London,pa volioci druga Kralja
koji zna srpski manje od Kineza na pijaci,pa nosioci
ikone svete Cecilije Majke SerBske,pa neki, rekoh li,Nasafunjosi...
A sad,idem da jos jednom procitam tekst,koji je
zaista, pohvala Budali!!

Cestitka autoru,jos jednom!
Preporuke:
21
0
17 utorak, 26 februar 2019 18:35
Nele
Kada se dobro promisli, za ovih dvadesetak godina ON( budala ) je samo #1 od 5 miliona.
Ostatak je zanemarljiv i odnosi se na maloletne i lica oštećena u razvoju, a deo i na dijasporu.
Preporuke:
12
0
18 utorak, 26 februar 2019 22:31
AgatonFonPetrović
@u pravu ste oko toga kako se glasalo u skupštini 1990 i tu se ništa nije promenilo do danas. ali nije problem što se onda glasalo za ime već što se glasalo po većinskom sistemu i u manjim izbornim jedinicama. cela srbija nije bila jedna izborna jedinica kao danas i sada se mandati dele proporcionalno.

red je reći i da takav izborni sistem nije bio neka slobistička izmišljotina već je iskorišćen primer velike britanije. međutim to što je dobro tamo nije bilo dobro kod nas.

samo neko ko nije satima čekao u SDK može da misli da je to valjalo.

ja sam monarhista jer smatram da je to jeftinije od predsedničkih izbora a u srbiji uvek bilo uzurpacije moći predesdnika republike i to nikada kod nas nije zaživelo na pravi način. ali sama monarhija nije garant demokratije-fašističklja italija je najbolji primer.
Preporuke:
3
4
19 sreda, 27 februar 2019 07:25
Spiridon
@ AgatonFonPetrović

Većinski sistem ima milion i jednu prednost ALI taj isti sistem u Engleskoj kada se primenjuje blage veze nema sa time kako to izgleda u Srbiji, što isto važi i za parlamentarnu monarhiju, koja ima smisla samo kao kruna celog sistema koji funkcioniše kako treba. Parlamentarna demokratija, sa svim svojim nespornim manama, je opet zamišljena i izgleda na Zapadu potpuno drugačije nego ovaj neofeudalni sistem koga Vučić primenjuje sa velikim uspehom a da ga narod pri tome bukvalno obožava i ljubi mu ruke gde god da se pojavi. Tako da je ono pravo pitanje, ko je tu zaista budala u ovoj priči.
Ono što mene lično fascinira je kako je moguće da u roku od sedamdeset godina, Srbi imaju trojicu svemogućih Vođa koje obožavaju a da su sva trojica iz neke sasvim desete priče, kada su navodna politička opredeljenja u pitanju. Tito neki kao fol socijalizam, Sloba počeo kod Tita, pa otišao u neki turbo patriJotizam, Vučić opet počeo kao Slobin patriJota a sada protestantizam i Veber...
Preporuke:
4
0
20 sreda, 27 februar 2019 10:51
budjavi@Don Spiros
Nije MARINKO vec MILANKO.
Milanko vec ima kuma, pa mu nije potraban jos jedan!
Preporuke:
2
0
21 sreda, 27 februar 2019 14:24
siniša @ Agafon Petrović
Italijanska dinastija nije dobar primer za fašizaciju monarhije.

Musolini nije došao na vlast ni uz pomoć monarhije ni preko izbora.

On je imao pomoć Katoličke crkve i britanske tajne službe.

Italijanska kraljevska dinastija je stradala od fašista. Većinom su bili pobijeni, a svi su bili zatočeni u koncentracionim logorima na primer Bukenvaldu. Tu su ih pobili.

Kod nas se govorilo od fašizmu italijanske dinastije kako bi se opravdali postupci hrvatskog progona Italijana iz Dalmacije. Da ne kažem većinskog italijanskog stanovništva iz Istre. Kad su Hrvati sa plana A, Hitlera, prešli na plan B Tita, tzv. komuniste koji su se vrlo brzo razišli sa komunistima.
Preporuke:
3
0
22 sreda, 27 februar 2019 14:42
Spiridon
@ Don Spiros Nasafunjos

Joooj, što ti je lijepo međ papcima bit' popularan...
Preporuke:
2
0
23 sreda, 27 februar 2019 16:40
AgatonFonPetrović
@Spiridon

vi ste realan čovek u komentarima pa nemojte sada da idete u fikciju i da mistifikujete demokratiju. demokratija su pravila igre koja se uspostavljaju zakonima. svako društvo je ipak zaseban slučaj.ondašnji izborni zakon je bio prepisan od britanije ali to nije valjalo u našim uslovima. isti je slučaj sa ustavom SAD, to funkcioniše tamo ali nije uspelo nigde drugde a mnogi su pokušavali. blanko ostavke poslanika su ukinute što je šteta jer su one kod nas imale smisla i doprinosile su demokratiji pošto karić nije mogao da kupuje poslanike kao pre.
nismo samo mi skloni kultu vođe. setite se degola. uostalom ceo francuski predsednički sistem ne odiše demokratijom ali to tamo funkcioniše demokratski, drugde ne. u nemačkoj predsednika republike biraju razne javne ličnosti kao što su glumci koji se za tu priliku delegiraju u skupštinu. zamislite to negde drugde...
Preporuke:
0
1
24 sreda, 27 februar 2019 16:58
AgatonFonPetrović
@siniša

nisam ni mislio da su savoje bili fašisti. ja sam naveo italiju kao primer da institucija monarhije nema veze sa tim da li je neka zemlja demokratska ili ne. uostalom kada je italija postala republika vlade su trajale po dve nedelje a o dvodomnoj skupštini sa istim vlašćenjima oba doma ne vredi ni raspravljati. pravo je čudo kako se italija uopšte kotrljala sa takvim sistemom. nije se italija mnogo promenila u demokratskom smislu od kraljevine do republike. ona je još jedan dokaz nebitnosti forme republike ili monarhije.
Preporuke:
0
1
25 sreda, 27 februar 2019 18:46
Spiridon
@ AgatonFonPetrović

Naprotiv, o parlamentarnoj demokratiji nemam preterano visoko mišljenje zbog nebrojeno razloga, ali htedoh reći kako takav politički sistem izgleda sasvim drugačije u Engleskoj ili u Americi, nego ova nakaradna predstava u lokalnom izvođenju. Tamo postoji jasno definisan sistem kako pravna država, tj kako to oni kažu checks and balances, funkcioniše i zakon je jedina svetinja koja je iznad svega, dok je kod nas uvek sve na nekom ličnom nivou. Realno gledano, sem možda u jednom jako kratkom periodu, vi ovde imate jedan te isti sistem ćorave kutije, kožnih kaputa, sveprisutne partije i svemogućeg Vođe. Francuzi su imali De Gola na kratko, Nemci su imali Hitlera, Italijani Musolinija, Amerikanci imaju Trampa danas, Turci imaju Erdogana sada i Ataturka pre sto godina, Mađari Orbana, Rusi Putina i Staljina pre osamdeset godina, ali samo smo mi uspeli da u sedam decenija imamo trojicu u skoro pa neprekinutom nizu i da je svaki počinjao kao šegrt kod prethodnog Vođe...
Preporuke:
1
0
26 sreda, 27 februar 2019 19:52
AgatonFonPetrović
@Spiridon
ja i dalje imam visoko mišljenje o demokratiji. mislim da je ona kod nas pogrešno shvaćena. ljudi u srbiji o demokratiji govore isto kao što se nekada govorilo o komunizmu kao raju. svi smo čuli:''niste hteli socijalizam već demokratiju!''. demokratija sama po sebi ne donosi med i mleko. ona je samo način na koji neko društvo donosi odluke. ona zahteva od birača da razmisle kako i za koga glasaju.naš narod još uvek nije shvatio da izlazak na izbore nije puka manifestacija kao u komunizmu već da njihova budućnost zavisi od toga kako glasaju. kada se aktivista SNS pojavio na sednici skupštine stanara moje zgrade pred lokalne izbore bili smo zaprepašćeni. obećao nam je protivpožarne aparate. ja sam mu rekao da nam to ne treba ali da će ne samo naša već i susedna zgrada glasati za njih ako ako uklone divlju gradnju protiv koje se borimo decenijama jer lokalni izbori nisu stvar ideologije već interesa. dobili smo protivpožarne aparate. SNS je kod nas izgubio izbore.
Preporuke:
0
0
27 četvrtak, 28 februar 2019 05:37
Spiridon
@ AgatonFonPetrović

Moj stav o demokratiji se savršeno poklapa sa onim čuvenim što je izrekao svojevremeno Vinston Čerčil da je demokratija najlošija forma političkog sistema, ali samo ako izostavimo sve ostale. Evo vam samo taj primer sa divljom gradnjom kao odličan primer. Nije možda direktna politika ali itekako ima veze, naime u bilo kom uređenom sistemu bilo kakva nelegalna gradnja je nešto nepojmljivo, pa su vam tako onog našeg gastarbajtera, u Švedskoj ako se ne varam, vodili bukvalno na posmatranje i to zato jer je nešto u svom rođenom dvorištu krenuo samoinicijativno da zida. Mislili ljudi vrlo ozbiljno, da li je on psihički zdrava osoba ako mu takve stvari padaju na pamet. Mom poznaniku u Nemačkoj jedne subote došla policija jer je majstorisao nešto bezveze takođe u svom rođenom dvorištu, pa da vide pod jedan šta radi a pod dva da mu kažu da to prestane jer je vikend i zabranjeno je zbog komšija da ih ne uznemirava...
Preporuke:
0
0
28 četvrtak, 28 februar 2019 05:53
Spiridon
@ AgatonFonPetrović

Mene su opet tužili svojevremeno i uzeli za Srbiju baš lepih para, jer sam porušio sam neku divlju gradnju iako je građevinska inspekcija izašla i dala nalog da se radovi obustave i sve vrati u početno stanje. Da država postoji, meni ne bi padalo na pamet da sam uzimam stvar u svoje ruke a ovako ste osuđeni da ili ćutite i trpite ili da vas oderu na sudu, jer ste se usudili da radite posao koji je država sama morala pre vas da uradi. E to vam je vidite problem, što mi živimo i umiremo za neke velike priče a da ne shvatamo da se sistem gradi odozdo od temelja, pa tek onda na gore polako ciglu po ciglu i da nije problem u republici ili monarhiji, većinskom ili proporcionalnom sistemu, već u tome što je sve trulo i što mi nemamo državu još tamo od prvog izvođenja ćorave kutije i da je najveće zlo koje je titoizam napravio upravo to, da nas je mentalno sahranio i unazadio, te napravio od nas evo upravo ovo danas, kroz svoje sledeće kameleonske iteracije...
Preporuke:
0
0
29 četvrtak, 28 februar 2019 06:17
Spiridon
@ AgatonFonPetrović

Evo vam najbolji primer načina na koji ljudi u Srbiji razmišljaju, u odgovoru koji je naš dobri profesor Siniša dao vama oko onoga što ste odlično primetili da je bila monarhija i u Italiji na primer, pa da se desio Musolini i to uz njihovu podršku a ne bilo kakvo protivljenje prilikom ključnog momenta kod osvajanja vlasti i tzv Marša na Rim. Ne, kod nas uvek ima neka zavera, pa se tu odmah ubaci a šta drugo već katolička crkva, iako se na primer Musolini pre dolaska na vlast zalagao za oduzimanje imovine crkvi, te živeo u građanskom braku sa sve decom koju nije želeo da krsti.
Tako da neće biti bolje, sve dok mi sami ne budemo bolji kao što prepametno reče naš počivši patrijarh Pavle, dokle god ne budemo sami bili spremni da sagradimo sebi svoju kuću zvanu Srbiju ali tako da ima temelje, noseće zidove i krov na kraju. Sve u svemu nije Vučić budala, već neko ko koristi zemlju budala gde u 21. veku nemaju pojma da su predsednik ili premijer tu zbog njih a ne oni zbog njega...
Preporuke:
1
0
30 petak, 01 mart 2019 15:24
pogrešna dijagnoza
Budala uvek radi u korist svoje štete, a što se tiče Vučića pitanje je koji je njegov nivo opljačkanog kada će da bude zadovoljan ipljačkanim i izdatim zbog pljačke.

Da li za Vučića glasaju budale? Njegovi su glasači oni koji nisu ispali budale, te su zaradili penzije i stanove, dok su država i privreda propale

Najveći protivnici Vučića su "internet patrijote" koje su opljačkali i zaradili isto kao Vučćevi glasači ali im nije dovoljno

Kako može jedan penzioner sa "smanjenom penzijom" da tvrdi da ga je Vučić napravio budalom, kada ima vrednost nekretninje od nekoliko desetina hiljada do par stotina hiljada evra a neki i nekoliko miliona evra

Brozovi zločinci su bijali Srbe za manju vrednost imovine a sada svi brozovi pioniri imaju više od ubijenih i opljačkanih Srba

"budale" su samo oni koji nemaju brozov mirin slobin, šešeljev vučićev dačićev pljačkaški gen i nisu se snašli u pljački i izdaji države,

to jest "ispali su budale"
Preporuke:
0
2

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner