Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

NDH i Nedićeva Srbija –„kvantum zločina“ i Zlatoje Martinov

Komentari (70) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 ponedeljak, 04 februar 2019 00:44
Onako
Najveći teret Drugog svetskog rata je podnela Bosna i Hercegovina a dokaz tome su određene činjenice, da su sve najveće bitke odigrane u BiH, sve najveće nemačke ofanzive su bile u BiH, pa čak i socijalistička Jugoslavija se "rodila u Jajcu" u BiH.
Preporuke:
17
88
2 ponedeljak, 04 februar 2019 01:56
Onako..........


Jesi lepo ruckao ? Sa cime su bili sendvici ?
Preporuke:
77
11
3 ponedeljak, 04 februar 2019 10:22
Miki
Naravno da je bio strašan genocid nad Jevrejima u Srbiji koji je Nedić podupirao svojim govorima i logističkom podrškom. I istrebljenje partizana, komunista, i svih rodoljuba koji su se usudili da pruže otpor okupatoru (koji je Nedić uporno satanizovao). Masovna streljanja nedužnog naroda, egzekucije, hapšenja i isporučivanja Nemcima koja su nedićevci i ljotićevci sprovodili, brojni konc-logori, davanje odrešenih ruku četnicima da kolju partizane i njihove simpatizere i pomagače, pomoć jednih drugima u tim zločinima itd. itd. Ne može se nabrojati koliko je tu bestijalnih zločina bilo.Naravno da je NDH monstruozna i genocidna tvorevina, ali bilo kakvo relativizovanje zločina i krivice kvislinga u Srbiji je nedopustivo.
Preporuke:
19
76
4 ponedeljak, 04 februar 2019 10:47
Onako
. Onako...
Jesi lepo ruckao ? Sa cime su bili sendvici ?

Tačno, početni zamah NOR-a se desio u Srbiji, u širem predelu oko Uživa, u vreme kada su četnici i partizani bili "saveznička ustanička vojska", ali sa uništenjem "Užičke Republike" gotovo sve ili velika većina ratnih vojnih operacija se "preselila" na prostore Bosne i Hercegovine, koja je nepravedno "gurnuta" u sastav NDH. Nekako jako brzo i partizani Crne Gore su doživeli poraz od četnika i Italijana kao što su i partizani doživeli poraz u Srbiji od Nemaca i Nedićevaca uništenjem "Užičke Republike" i do jeseni 1944 godine, najveći broj ili ogromna većina ratnih operacija se vodila u Bosni i Hercegovini. Zbog navedenih zasluga BiH je na zasedanju AVNOJ_a i posle Drugog svetskog rata dobila status Republike unutar SFR Jugoslavije. Naravno tokom 1941 i do polovine 1942 godine ogromna većina partizana / ustanika su bili Srbi, do razlaza sa četnicima. Nakon toga u partizane dolaze u većem broju i dr. nacije
Preporuke:
12
55
5 ponedeljak, 04 februar 2019 11:01
Izgleda
Tek sa ralazom četnika i partizana ( do tada ustaničke vojske) došlo je do omasovljavanja NOP i partizanskih jedinica i drugim nacionalnostima. Verovatno dotle su partizane poistovećivali da četnicima, pa nije bilo masovnijeg odziva? Istina je da su i četnici ili Jugoslovenka Vojska u Otadžbini imali određene multikonfesionalne jedinice sastavljene od muslimana i katolika / Slovenaca i Hrvata.
Ovako nekako se učila istorija u vreme kada sam išao u Osnovnu školu u SFR Jugoslaviji. Izuzev ovoga dela o saradnji i razlazu, to je komunistička istorija krila. Naravno razlaz četnika i partizana je doveo do nesrećnog bratoubilačkog rata među Srbima ali i druge nacionalnosti su se između sebe tukle u različitim vojskama.
Preporuke:
14
38
6 ponedeljak, 04 februar 2019 11:21
Miki
@ Onako, Izgleda

Sve si tačno rekao. To su validne istorijske činjenice. Živ bio!
Preporuke:
12
44
7 ponedeljak, 04 februar 2019 12:22
čisto onako
Evo šta je o Nediću rekao istoričar Bojan Dimitrijević, izbačen iz Pajtićevog DS:
https://www.youtube.com/watch?v=ToaXVKH6iJI
Preporuke:
16
6
8 ponedeljak, 04 februar 2019 13:04
Milan Nedić izgleda "vizionar" / Srbija kao Nemačka
. čisto onako
Evo šta je o Nediću rekao istoričar Bojan Dimitrijević, izbačen iz Pajtićevog DS:
https://www.youtube.com/watch?v=ToaXVKH6iJI

Verovatno ste u pravu jer su izgleda Milan Nedić i svi ostali ostali saradnici Nemačke ( Pavelić i dr.) bili vizionari pa su znali da je otpor Nemcima velika greška jer su videli budućnost, da će doći sadašnje vreme kada će svi gledati u Srbiji i na prostoru bivše Jugoslavije, da uče nemački i beže u Nemačku pa ko veli Milan Nedić zašto da Srbija ne bude Nemačka? Što da se neko tamo u budućnosti muči sa učenjem nemačkog jezika i sa procedurama oko dobijsnja vize kada i Srbija može biti bukvalno Nemačka.
Preporuke:
10
16
9 ponedeljak, 04 februar 2019 13:05
Slavisa
Nije njima do Nedica nego treba da se relativizuje zlocinacki karakter NDH kao drzave hrvatskog naroda koji i danas bastini ovu uzasnu kvisliinsku tvorevinu. Dakle ne laje kera zbog sela nego zbog sebe.
Ovo je samo jedan od primera oportunizma nekakvog samozvanog istoricara koji je nasao nekoga ko ce da mu plati i stampa ovu bljuvotinu. Takvo nesto verovatno podrzav neki NATO i/ili hrvatski NVO. Moraju da se opravdaju ili barem umanje zlocini.

Hrvatima je trebalo zamrznuti drzavnost na 200 godina posle NDH - da nikada i nigde ne smeju da imaju drzavu. Mi smo nazalost potpali krivivom engleza pod tita koji je nastavio katolicku politiku prema Srbima Zato su ga i drzali toliko na vlasti, nije svojom zaslugom sigurno.


I zato braco Srbi, jedini spas je nacionalizam, naoruzana drava, ekonomski jaka svetosavska Srbija. Sve ostalo vodi u novi Jasenovac - ves su probali 1991. ali su naisli na Ratka.
Preporuke:
40
12
10 ponedeljak, 04 februar 2019 13:08
Milan Nedić izgleda "vizionar" / Srbija kao Nemačka
. čisto onako
Evo šta je o Nediću rekao istoričar Bojan Dimitrijević, izbačen iz Pajtićevog DS:
https://www.youtube.com/watch?v=I toaxvkh6


Izgleda da su nas Tito i partizani prevarili jer da ja bilo po Milanu Nediću danas ni Srbija bila deo Nemačke i ne bi bilo potrebe danas da se ovoliko beži u Nemačku. Naravno ovo je zezanje na vašu logiku, saradnje sa okupatorom koje je provodio Milan Nedić.
Preporuke:
10
11
11 ponedeljak, 04 februar 2019 13:13
ZR
Martinov je ponikao iz ideološkog brozovskog miljea, koji je 50 godina pokušavao da veštački izjednači ustaše i četnike i ljotićevce, Pavelića i Nedića, Stepinca i Velimirovića, Mileta Budaka i Slobodana Jovanovića...
Preporuke:
42
10
12 ponedeljak, 04 februar 2019 13:37
lajavi krelac
Umesto nadgornjavanja sa drugo(I)sPrdijanskim BOTINAMA& Titićima& Titićima-uveocima, evo, pa čitajte ŠTA o celom tom problemu misli i šta piše specijalni Hitlerov "leteći diplomata" Herman Nojbaher u njegovim ratnim memoarima "Specijalni zadatak - Balkan" (link): https://kupdf.net/queue/herman-nojbaher-specijalni-zadatak-balkan_5901dfebdc0d60ad38959e8b_pdf?queue_id=-1&x=1549283290&z=NzkuMTc1Ljc2LjExMQ== Drugo, ako se o ovom ANONIMUSU Zlatoju Martinovu (koji je očigledno pokriće za drugu, MNOGO VEĆU drugo(I)sPrdijansku "zverku") malo šta može reći, g-DŽi drugarci LjubinCi Trgovčević se IMA ŠTA PRIGOVORITI, a pre svega da je j..... Titina BOTINA, jerbo kao ŠKOLOVANA istoričarka dobro zna da je: 1) Staro sajmište bilo na teritoriji NDH, 2) Specijalna policija je bila pod direktnom ingerencijom GESTAPO-a, 3) Nedić je tek od 1943 (pogledaj Nojbaherovu knjigu!) dobio nešto nalik na žandarmeriju, prema tome i da je hteo, Nedić teško da je mogao BITNO da utiče na zlehudu sudbinu Jevreja Srbije!?
Preporuke:
37
10
13 ponedeljak, 04 februar 2019 14:05
Miki
Thinking maize, srpska sarma itd. našao je novi nick. Al džabe se kriješ, odaju te Caps Lock i rehabilitacija domaćih izdajnika i zlikovaca!
Preporuke:
11
47
14 ponedeljak, 04 februar 2019 14:05
Onako

početni zamah...........


Miki

Naravno da je bio


Vas dvojica ocigledno delite sendvic, sto se i i vidi po vasim genijalnim komentarima. Pa kad ste vec toliko zapeli da dokazete ono sto vredja inteligenciju i moral svakog coveka srpske nacionalnosti, bio bi red da napisete koju i o saradnji ustasa i partizana / komunista, cisto onako reda radi da se i druga strana cuje, mada to od vas ne ocekujem jer vama ni na kraj pameti nije da pljujete ruku koja vam daje sendvic.

Adios.
Preporuke:
42
9
15 ponedeljak, 04 februar 2019 14:08
penzioner Cviko
Šta je bilo bilo je. Nas većina današnjih stanovnika srbije nije bila ni rođena u vreme drugog svetskog rata. Generacije koje su učestvovale u drugom svetskom ratu učinile su to što su učinile, jer su tako razmišljali ... Mi danas sa vremenske distance imamo drugačija shvatanja, druge ocene ali i potrebu da gradimo društvo sa čovečnijim odnosima među nama. Ako to ne uradimo, nismo ništa bolji od spomenutih naših predaka. Zato okanimo se podela za koje znamo jako dobro da su uzrok naših zala. MI istorijske greške naših predaka ne možemo izbrisati ali možemo da ih ne ponavljamo i bez pravljenja novih. Manimo se podela na četnike, partizane, nedićevce, ljotićevce i druge. Ako su imali nešto pozitivno uzmimo samo ta ali ne u smislu da ih hvalimo, branimo već zato što je to dobro pa dobro. Učinimo ovaj napor ili nemojmo se zaklinjati u Svetog Savu čija želja da se "Srbi pod Krsnom Slavom" slože, nije ni do dan danas ostvarena u celosti.
Preporuke:
10
6
16 ponedeljak, 04 februar 2019 14:08
tetak
treba koristiti izraz ultragenocid ili masgenocid
Preporuke:
15
2
17 ponedeljak, 04 februar 2019 14:15
ne skrećite sa teme
Poenta ove knjige je da izjednači genocid počinjene u Jasenovcu sa zločinima u Nedićevoj Srbiji.
Ali pošt je komunistima ovde ideologija važnija od istine i od naroda, onda ne treba da čudi to što će pljuvanje po ideološkim neprijateljima za njih biti veći prioritet od saznavanja istine u celini.
Preporuke:
36
8
18 ponedeljak, 04 februar 2019 15:12
Bio bi red, nego šta
. Vas dvojica ocigledno delite sendvic, sto se i i vidi po vasim genijalnim komentarima. Pa kad ste vec toliko zapeli da dokazete ono sto vredja inteligenciju i moral svakog coveka... bio bi red da napisete koju i o saradnji ustasa i partizana / komunista, cisto onako reda radi da se i druga strana cuje, mada to od vas ne ocekujem jer vama ni na kraj pameti nije da pljujete ruku koja vam daje sendvic.
Adios.

Bio bi red da se napiše i o saradnji četnika Ozrenskog i Zeničkog četničkog odreda sa ustašama, Nemcima i domobranima potpisan u kafani Klek u Zavidovićima. Postoje slike i dokumenti.
Preporuke:
11
38
19 ponedeljak, 04 februar 2019 15:32
u ime naroda
Dakle tema je odgovornost za zločine u NDH i Nedićevoj Srbiji i pokušaj revizije istorije na taj način da se stavi znak jednakosti između ustaša, četnika, Nedića, Ljotića vs. partizana i da se na taj način dođe do nekakvog pomirenja dva naroda, jer perfidnom logikom zločin je zločin, ne može se meriti ni po vrsti ni po obimu, a ta tema se želi zaobići prekucavanjem ovde tobož četnika i tobož partizana, što je u konkretnom slučaju potpuno nebitno, jer nema veze sa tekstom i temom kojom se tekst bavi.
Mi moramo osuditi zločin, ko god bio zločinac (četnik, partizan, ustaša, crnac, belac...), ali da li moramo priznati da je naša krivica veća nego što jeste bila, na nivou genocida čak, radi istorijskog pomirenja, ili imamo pravo na istinu i pravdu u cilju pomirenja ili bez njega.
Preporuke:
5
5
20 ponedeljak, 04 februar 2019 15:33
Nedićevci Ljotićevci podunavske Švaba
Pa u čemu vi vidite razliku između Ljotićevcaca / Nedićevaća i Volksdeutscher / folksdojčera u Vojvodini? Ili Podunavskih Švaba? Ja vidim samo u većoj sramoti jer ovi drugi su bili Srbi a ovi prvi su bili po poteklu pripadnici nemačkog naroda, pa ih se donekle može i ratumeti ali ne i opravdati što su izdali svoju državu u kojoj su živeli. I da apsurd bude veći folksdojčeri su kažnjeni oduzimanjem celokupne imovine, isterivanjem u NEMAČKU a Nedićevci Ljotićevci nisu jer su Srbi, a to što su Srbi trebala je da bude veća sramota zbog izdaje nego što je Podunavski Švaba krenuo sa svojim sunarodnicima. Nedićevci Ljotićevci su trebali da budu gore kažnjeni od folksdojčera jer su sramota za Srbiju.
Preporuke:
9
17
21 ponedeljak, 04 februar 2019 15:46
Opravdanje za buduće izdaje
Svi oni koji nastoje opravdati izdaju Milana Nedića i njegovih sledbenika, opravdavajući za ubuduće daju opravdanje svim budućim srpskim izdajnicima koji mogu predati teritorije okupatoru ili stati uz okupatora i pravdati se da su radili u nameri da sačuvaju srpski narod. A toga još može biti, nemojte sutra da kažete kako to, kad već dajete opravdanje za buduće izdaje.
Preporuke:
8
19
22 ponedeljak, 04 februar 2019 16:49
penzioner Cviko
@ ne skrećite sa teme,
A kako da se odredimo prema temi kad smo i dalje nejedinstveni, nesložni???
Preporuke:
4
5
23 ponedeljak, 04 februar 2019 19:14
Miki
Baš tako, nedićevci, ljotićevci i četnici su gori od Nemaca jer su izdali i ubijali vlastiti narod! I ako njihovi simpatizeri vole da kažu "poturica gori od Turčina", onda istom logikom važi "pošvabica gori od Švabe"! A Ljotić i Nedić su se prosto utrkivali u izlivima ljubavi i nuđenju saradnje Švabama, ovaj prvi još od pre rata! I umesto da se svi Srbi klone takvih i osude ih, ovde vidimo da ih neki pravdaju, podržavaju, i nude kojekakve izgovore i štimovanje istorije za tu neviđenu sramotu i zločin!
Preporuke:
10
19
24 ponedeljak, 04 februar 2019 19:29
lajavi krelac @ Miki
Uopšte NIJE BITNO ko sam ja, mnogo je bitnije da su drugo(I)sPrdijanci i Vučićevi BOTovi "NEDIĆEVCI" današnjice, kojima će biti SUĐENO ZBOG IZDAJE SVOG, srpskog naroda!? Toliko, pa se ravnaj.
Preporuke:
12
11
25 ponedeljak, 04 februar 2019 19:31
brzi
Opet ste pali na staru foru i po običaju ovde vodite međusobnu borbu za intrpretaciju posldica ( Nedić, ustaše,.....) umesto da se bavite uzrocima što je to dovelo do tih bludnjih radnji. Kada čete znati uzroke nečete više praviti iste greške u budučnosti iako ste samo u poslednoj deceniji prošlog veka dva put uradili grešku jer ste učili i proučavali posledice umesto uzroka predhodnjih ratova u 20. veku.
Preporuke:
4
16
26 ponedeljak, 04 februar 2019 21:29
Miki
Ma lajavi, Vučić radi danas isto što i Nedić nekada, uvlači se i služi Nemcima (i Nemicama) do imbecilnosti, usput uništavajući svoju državu i narod (što lepo ilustruje već godinama Cvijetin Milivojević citirajući Nedićeve govore na koje Vučićeve izjave i retorika drastično liče). A pošto ti podržavaš Nedića, ne vidim šta smisleno imaš protiv Vučića. Ne mere i za Nedića i protiv Vučića, nešto tu nije logično. Uostalom, Vučić je ispao iz Šešeljovog šinjela, a "vojvoda" podržava u Drugom svetskom ratu iste one koje i ti.

Zato bolje rešavaj ovu konfuziju u svojoj glavi nego što maštaš o ponovnom istrebljenju istinskih srpskih rodoljuba.
Preporuke:
8
11
27 ponedeljak, 04 februar 2019 21:56
Lučonoša
. brzi
Opet ste pali na staru foru i po običaju ovde vodite međusobnu borbu za intrpretaciju posldica ( Nedić, ustaše,.....) umesto da se bavite uzrocima što je to dovelo do tih bludnjih radnji. Kada čete znati uzroke nečete više praviti iste greške u budučnosti iako ste samo u poslednoj deceniji prošlog veka dva put uradili grešku jer ste učili i proučavali posledice umesto uzroka predhodnjih ratova u 20. veku.


Pa "prosvetli nas" lučonošo? Napiši koji su uzroci!
Preporuke:
6
2
28 ponedeljak, 04 februar 2019 22:04
lajavi krelac @ a propos hejtova
Pošto je opštepoznato da su drugo(I)sPrdijanci, poput svojevremeno ljotićevaca MALOBROJNI u srpskom narodu, očigledno da su ovi silni hejtovi "rezultat" "udarničkog rada" naprdnih BOTina! Pa da budem eksplicitan, proći ćete "g-do" BOTine kao i nedićevci! Drugo, javna je tajna da je SVAKI od vas FIKTIVNO ZAPOSLEN u nekoj državnoj instituciji i da DOBIJATE PLATU iz BUDŽETA, dok se zapravo ceo vaš "posao" svodi na ovo hejtovanje& lajkovanje!? Jednom rečju, SVI VI ste "g-do" naprdne BOTine PARAZITI, pa ćete po neminovnom padu vašeg vođe biti tretirani po principima DEZINFEKCIJE, DEZINSEKCIJE& DERATIZACIJE, tj. bićete PO-OTPUŠTANI!!! Jer, ko još u ovoj zemlji ima para da plaća NERADNIKE koji kuckaju na kompu i šire mržnju!? Verujte, ovo nije ništa lično, to je samo primena LIBERALNIH PRINCIPA na vas, jedan PARAZITSKI i NERADNIČKI sloj ovog društva! Bolje je da se pare kojima vas sada KLjUKA Vučić preusmere na STVARNO potrebite u ovoj zemlji, na siromašne o bolesne, a ne na DŽ.... poput vas! ZBOGOM!
Preporuke:
8
6
29 ponedeljak, 04 februar 2019 23:18
@Miki
Baš tako, nedićevci, ljotićevci i četnici su gori od Nemaca jer su izdali i ubijali vlastiti narod

A partizani? Samo na Zidanom mostu 20.000 jadnika, od kojih mnogi nisu ni videli rata ni borbi nego se vraćali iz nemačkog zarobljeništva.
Preporuke:
14
5
30 utorak, 05 februar 2019 00:29
brzi
@Lučonoša
Od pogibije familije Obrenović nadalje vi ste englesko ruska pudlica i izvođač prljavih poslova uvek kada se englezi ili rusi osečaju ugroženi od strane naroda kontinentalne Europe. Te činjenice potvrđuje istorija ako ju čitaš po redosledu događanja bez cenzura. Počnimo sa Obrenovićima koji su bili u potpunosti likvidirani slično se 14 godina kasnije dogodilo Romanovima? Slučaj? Kod takvih radnji slučaja nema. Dalje.Instalacija Karađorđevića i njihovi potezi. Balkanski ratovi: osvojite KiM i pustite praznu teritoriju šiptarima a solunce posle prvog rata umeto na KiM nasele u Srem koji je radi svoje topografije tehnički neobraniv, pobednika odlučuje brojčanost,a oko vas prema zapadu i severu samo brojinji narodi. I več tada posle prvog rata vaša država je bila iskrojena tako da se permanentno može organizovati nekde neku krizu ili organizovati pobune koje prerastu u opšti haos i to vasm se događa kroz celi 20. vek.
nastavak
Preporuke:
4
10
31 utorak, 05 februar 2019 01:14
brzi
@Lučonoša nastavak 2
Zanačaj pada berlinskog zida kao simbola i čelične zavese na tlu kontinentalne Europe još uvek nije jasan mnogim vašim političarima. to se vidi iz poteza koje vuku. Ali sa padom berlinskog zida došlo je i do osvete prema vama kaok narodu i državi za sve štete koje ste u 20 . veku prouzrukovali narodima kontinstalne europe. Simbolički se to najbolje videlo za vreme bombadovanja 99. godine kada su u bomabadovanju učestvovali direktno ili indirektno praktično svi,narodi i države, kojima ste u prvom ratu sprečili da preko Balkana zauzmu bliski istok i u drugom ratu da ne kapituliraju Ujedinjeno kraljestvo i Rusija.I sve nabrojano se dogodilo radi engleske šizofrenije jer su na prelazu iz 19. u 20. vek englezi izgubili industrijsku prevladu od strane nemaca i francuza. I ta šizofrenija na ostrvu traje do današnjice najnoviji čedo te šizofrenije je Brexit a razlog isti, englezi se jednostavno ne mogu pomiriti sa činjenicom da su tek treči ili četvrti po ekonomskoj snagi
Preporuke:
2
12
32 utorak, 05 februar 2019 05:10
Causa Spectandum
Znate li sta mi najvise upada u oci u ovim pricama, pogotovo reakcijama koje-kakvih levicara i "antifasiste"?

PRACIJALNO, na mah drzanje za falsifikovanu istoriju. Dakle ne pozivaju se oni na cinjenice, vec na neke delove price, dakle ne celu pricu, koja je izfabrikovana za potrebe posleratne Jugoslavije.
Jedna od tih parcijala je i uravnilovka zlocina, izdaje i kolaboracionizna.
Tako price postaju sve ludje i ludje, a za rezultat imaju ciste fikcije tipa "Otpisani" i "Ne pokoreni grad".
Preporuke:
10
7
33 utorak, 05 februar 2019 07:00
lajavi krelac @ za Vučićoide i ponekog drugo(I)sPrdijanca
Lektira za narednih nekoliko dana (link): https://archive.org/stream/pdfy-wwl8onJxtV_WO144/document_djvu.txt Ukratko, štivo koje vam predlažem su ratni memoari "Specijalni zadatak Balkan" Hermana Nojbahera, Hitlerovog specijalnog opunomoćenog "letećeg" ambasadora za Balkan. Čovek eksplicitno piše da su do 1943 Ustaše ubile 750000 Srba na najmonstruoznije načine. Valjda Nemci, kao kroatski pokrovitelji najbolje poznaju "učinak" NDH!? Toliko o "uravnoteženosti" Zlatoja i drugo(I)sPrdijanaca. Drugo, Nojbaher, kao čovek sa za ono (Boga mi i ovo!) doba ŠIRIM uvidima, veoma dobro zaključuje da je kolaboracionističko ponašanje građanskih snaga tokom švapske okupacije Balkana, a pre svega kod Srba i Grka, bilo uzrokovano potrebom za OPSTANKOM naroda!? Kao i da se komunisti u obe zemlje ponašaju NAMERNO AGRESIVNO, da bi se igrajući na kartu patriotizma uspeli na vlast! U DLAKU ISTI Zaključak donosi Čerčil u njegovim ratnim memoarima "Drugi svetski rat" što znači da su se takve stvari STVARNO i desile!
Preporuke:
17
3
34 utorak, 05 februar 2019 07:29
Spiridon
@ lajavi krelac ili ti srpska sarma, a može i pasulj
Umesto nadgornjavanja sa drugo(I)sPrdijanskim BOTINAMA& Titićima& Titićima-uveocima


Sarmice pa gde ste vi, sto godina vas bre nema, fejsbuk tihujete po internetu četujete. Nego, što ste se to u lajavog krelca kamFulirali da vas čovek pita, mislim čemu ta igra skrivača ili vam je stari nadimak dosadio, pa da ga malko promenite...
Preporuke:
3
9
35 utorak, 05 februar 2019 10:23
Miki
Serpska sarma kao i obično halucinira. Mi koji se protivimo rehabilitaciji Nedića i ostalih kvislinga (uključujući četnike naravno), dobismo na svoje komentare 4 puta više minusa, a sarmi se priviđa da je obrnuto?! Takođe, u komentaru direktno optužih Vučića da je isti kao Nedić, a sarma te nazove Vučićevim botom i drugosrbijancem?! Bolje menjaj tu sarmu, vidiš da ti od nje nije dobro!
Preporuke:
5
12
36 utorak, 05 februar 2019 10:29
zurof o nediću
Između ostalog:
"U svom govoru na Radio Beogradu 1. septembra... Nedić je pokušao da opravda svoju odluku da prihvati ovu poziciju objavivši da je njegova namera bila da sačuva „srž srpskog naroda“. Takođe je javno pozvao narod da se ne opire i/ili organizuje ikakav otpor okupaciji, jer su nacisti pokrenuli okrutnu policiju koja preti da će ubiti 50 Srba za svakog ranjenog Nemca i 100 Srba za svakog ubijenog nemačkog vojnika."
"Ako je Nedić imao ikakvih iluzija o svom uticaju na nemačku policiju vezanu za Srbiju i srpske Jevreje, trebalo je mnogo pre nego što je njegova kvislinška vlada rasformirana da shvati da nema nikakvu moć i da je tek marioneta u rukama nacista prepuštena u potpunosti njihovoj milosti i nemilosti"
"Neuspeh da spase Srbe i Jevreje jasan je dokaz da je, iz bilo kojih razloga, napravio stravičnu grešku prihvativši da vodi marionetsku vladu koja je izneverila građane Srbije".
http://bit.ly/2mAc50D
Preporuke:
7
3
37 utorak, 05 februar 2019 10:54
Spiridon
@ lajavi krelac a može i srpska sarma

Drugo, Nojbaher, kao čovek sa za ono (Boga mi i ovo!) doba ŠIRIM uvidima, veoma dobro zaključuje da je kolaboracionističko ponašanje građanskih snaga tokom švapske okupacije Balkana, a pre svega kod Srba i Grka, bilo uzrokovano potrebom za OPSTANKOM naroda!?


U prevodu vi ste u periodu 1941-1944 familijarno učestvovali u igrokazu, ladno pivo u kafani a jorgan planina kući topla, pa sada tražite opravdanja za porodičnu "hrabrost" i onda vam je i Hitlerov potrčko Nojbaher poslužio svrsi.
Inače dragi moj u lajavog krelca kamFulirani Sarmice, tu gore odmah iznad Slavije što se nekada volelo zvati Simića majur je za vreme rata bila ambasada NDH, na koju niko ali bukvalno niko ni oblutak nije bacio za sve godine rata. Za to isto vreme u gradu Beogradu je stradao jedan jedini Nemac, napio se negde u nekoj seoskoj kafani, pa kada se vraćao podnašišan kući a on pao sa bicklova i poginuo.
Toliko...
P.S. Nije iver pao daleko od klade...
Preporuke:
3
9
38 utorak, 05 februar 2019 11:20
Spiridon
Miki
Mi koji se protivimo rehabilitaciji Nedića i ostalih kvislinga (uključujući četnike naravno), dobismo na svoje komentare 4 puta više minusa, a sarmi se priviđa da je obrnuto?!

Pobednik je napisao istoriju a ta priča da je JVO bila kvislinška okači slobodno mačku o rep, ili misliš da su se moji dedovi lomatali četiri godine po nekim vrletima valjda samo zato da bi mogli bolje da sarađuju sa Švabama. Ako ćemo već da teramo mak na konac druga Tite partizani su bili Staljinova ispostava, sedeli prvo po naređenju iz Moskve u kući tri meseca igrajući čak i fuzbalske utakmice sa Švabama u Čačku u to neko doba, pa kada je Hitler izradio druga Staljina krajem juna onda daj navrat-nanos da dižemo ustanak samo da pomognemo bratskom SSSR. Tako da Ljotićevci i Nedićevci nemačka ispostava, Tita i njegovi ruska, jedni pomagali nemačku okupaciju, drugi samo nastavili sa Rusima gde su prvi stali. U suštini priča sa četnicima i partizanima je slika u ogledalu onoga što je bilo u Grčkoj...
Preporuke:
8
7
39 utorak, 05 februar 2019 12:08
Miki
Spiridon

Nego šta nego četnici kvislinzi. Deda ti se lomatao po vrletima, al ganjajući partizane, ne Nemce. Posle razlaza četnika i partizana nema ozbiljnih sukoba četnika s Nemcima, bar ne ni približno partizanskoj borbi. Nego sve snage usmerene na borbu protiv partizana. Od Nedića i Ljotića dobijali pomoć u Srbiji, a u Bosni, na Sutjesci i Neretvi, ratovali zajedno sa ustašama i Nemcima protiv partizana. U Crnoj Gori i Dalmaciji (Đujić) sarađivali s Italijanima. Gomila sačuvanik slika četnika i njihovim komandanata sa ustašama i okupatorima. Draža prodavao maglu Britaniji i SAD do 1943. kad su ga provalili, posle krajem 1944. nudio saradnju Paveliću. Hiljade četnika uhvaćeno i pobijeno zajedno s ustašama u Sloveniji i Blajburgu prilikom oslobođenja. Sve su to egzaktne istorijske činjenice, potvrđene stotinama slika, dokumenata, svedočenja. A ti i slični tebi slobodno uvaljujte istorijske falisifikate nekom drugom!
Preporuke:
6
13
40 utorak, 05 februar 2019 12:58
nema sličnost
General Nedić jeste bio kolaboracionista, figura koja je postavljena da formalno bude nekakva vlast u uslovima okupacije, uz njegov pristanak i ličnu žrtvu jer je mislio da će time učiniti nešto - koliko se može pod datim okolnostima - da spase šta se može (i to je uradio).
Komuniste je lovio sasvim legalno - niko nije komuniste smatrao u to vreme normalnim, već nekom vrstom satanista, nemoralnih i nenormalnih ljudi, a usto su pravili veliku štetu po Srbiji izazivanjem okupatora na odmazdu. Jevreji su tu, na žalost, kolateralna šteta i bez obzira na njegovu ideologiju, malo je mogao da učini da ih spase, ali snosi delimično i objektivnu odgovornost za ono što je samim položajem na kojem se nalazio morao da čini.

Sve to NIKAKO nije uporedivo s Pavelićem i ustašama, koji su formirali svoju državu u kojoj su sami odlučili da izvrše bestijalni genocid nad Srbima. Čak su se i sami Nemci zgražavali, iako nisu činili ništa da to spreče, nad takvim zverima i njihovim nepojamnim zločinima.
Preporuke:
12
5
41 utorak, 05 februar 2019 13:00
lajavi krelac@ Spiridon, pomalo i Miki, a i još poneko
To šta ja radem u slobodnome vremenu i koja su moja "agregatna stanja", to obaška, nego, izgleda da su vaši kanda slušali Radio London, slali poruke podrške Draži iii... držali se "kruga dvojke", onako "junački", baš ko ćale Raleta Konstantinovića ili roditelji Vesne (Kara)pešičeve!? Što se tiče mojih predaka, isti spadaju u NAJRAŠIRENIJI deo srpskog naroda koji je DURAO taj rat, lakše sa ove strane Drine, a KRVAVO s one strane Drine, Save, Javora, a i Velike Morave, jeri su "braća" Bugari "radili" "efikasnije" od Škipetara, a "za zeru manje efikasno" od "Ujaka"!? Što se tiče rehabilitacije Nedića, ona je kanda ODBAČENA, što nas ne sprečava da diskutujemo šta je rahmetli đeneral mogao, a šta nije mogao da uradi!? Ono što se iz Nojbaherovih pisanija da videti, jeste da su Rumunješke malo koga streljale (čini mi se samo starog Julija Maniua i još ponekog), Grci NIKOG, Blgari onoga koga im Sovjeti pokažu, a TITOLjUBI krenuli redom, pa se "zaustavili" na 70-tak iljada SAMO u Srbiji, malo li je!?
Preporuke:
12
2
42 utorak, 05 februar 2019 13:16
lajavi krelac@ Spiridon, pomalo i Miki, a i još poneko, nastavak
Nego, da se MANEMO SPINOVANjA i da VIDIMO REZULTATE "akcija" Titoljuba i njiovih LIBERAŠKIH trabanata, koji se kanda lepo snalaze nezavisno od toga da li im je šef lijepi& g.... BoTa il ovaj vučićo-FRIK, njima je SVEJEDNO, važno je samo DA SE OKREĆE, za njija je "najbolja industrija" "prodaja magle", kojom se i vi Herr Spirice kanda bavite, a Mike "u patike" i još poneki BOT to onako AMATERSKI pokušavaju... Nego, da se ne nadgornjavamo pošto vam baš "niko nije ravan", da prodivanimo o "procesima dugog trajanja" i o zapažanjima Trajana Stojanovića na tu temu "glede" Balkana, jeri se pred našim očima isti ODVIJAJU, ono jes da Imperija uspeva da podmetne ponekog budalaša poput Don Mila il ZajeBa od Prespe sa "bratom" Ciprasom od Prevare, al teško da će moći da duže izdrže, ma kolko brda vazduPLOHOVAC uspeJo da obori il drusna Zorana DESETINA kilometara autoputa UPROPASTI mešanjem gline u bitumen i "asfaltiranjem" u januaru!? Znate, herr Spirice sve se svodi na EKONOMIJU, a tu je Zapad kanda PUKO!
Preporuke:
7
2
43 utorak, 05 februar 2019 13:25
Spiridon
@ srpska sarma sa malo pasulja za lajavog krelca

To šta ja radem u slobodnome vremenu i koja su moja "agregatna stanja", to obaška, nego, izgleda da su vaši kanda slušali Radio London, slali poruke podrške Draži iii... držali se "kruga dvojke", onako "junački", baš ko ćale Raleta Konstantinovića ili roditelji Vesne (Kara)pešičeve. Što se tiče mojih predaka, isti spadaju u NAJRAŠIRENIJI deo srpskog naroda koji je DURAO taj rat

Hvala zaista na pitanju, moji su se igrali neke druge igre u periodu maj 1941 - januar 1947 godine, pa me samo interesuje koja je razlika između tog vašeg DURANjA i tog "junačenja" Konstantinovićevog oca i Pešićkinih roditelja, mislim je l' to bilo neko takmičenje u ispijanju ladnog piva pa su vaši izgubili, ili se nisu dobro proveli na nekoj zabavi u sklopu "junačkog" DURANjA?!! Tako da, vi ste Titini i Tita je samo vaš, sada kada ga nema puna su vam usta mržnje prema njemu a dok je živ bio, druga se pesma pevala, crvene knjižice se ponosno nosile...
Preporuke:
2
7
44 utorak, 05 februar 2019 13:34
lajavi krelac@ Spiridon, pomalo i Miki, a i još poneko, paaa... tu smo...
Ukratko, "crvendaći" SVIH BOJA su (da prostite!) UJE.... bivšu nam zemlju, lepo se nalapali tokom "demoKRADSKE tranzicije", igrajući "dobar pandur, loš pandur", tek da se srpska raja ne doseti, KOJU IGRU IGRAJU (šta ćete, čitali smo Erika Berna!) "naši" mangupi!? Viš Spirice, kad ti kažeš graDŽanin il kad Miki il neko SLIČAN njemu srBuje, oma znam da se tu radi o nekom PROCENTU, a kako ćete se POSLE vi raskusurati, ama uopšte ne me se tiče, jeri ste i jedan i drugi i oni treći "braća rođena", braća-raspikuće sa slike Uroša Predića. Prema tome, kad kažete graDŽanin, a ono oma se ukaže pozivnica za 4-to julovski kermes u jednoj zapadnoj ambasadi, meni to baš ništa ne znači... Odavno je jasno da između ove kao šatro "opozicije" i kao šatro "vlasti" stoji samo jedan MALI "čovek" (a VEEELIIIKIII lopov!) i dok se te stvari ne RAZREŠE, meni je svejedno dal se šeta il ne šeta!? Jeri kakva je razlika između Mire Ka.. i Mikija Rubiroze, kad su i jedni i drugi TITOISTIČKE spodobe na ZAPADNOM valovu!
Preporuke:
9
3
45 utorak, 05 februar 2019 13:38
Spiridon
@ Miki

Nego šta nego četnici kvislinzi. Deda ti se lomatao po vrletima, al ganjajući partizane, ne Nemce. Posle razlaza četnika i partizana nema ozbiljnih sukoba četnika s Nemcima, bar ne ni približno partizanskoj borbi. Nego sve snage usmerene na borbu protiv partizana. Od Nedića i Ljotića dobijali pomoć u Srbiji, a u Bosni, na Sutjesci i Neretvi, ratovali zajedno sa ustašama i Nemcima protiv partizana. U Crnoj Gori i Dalmaciji (Đujić) sarađivali s Italijanima.

Svašta se četnicima nazivalo, ali ono što je zaista bilo JVO je bilo pokret otpora ili je ona čuvena nemačka poternica na 100000 rajhsmaraka u zlatu iz 1943 godine neka zabuna, misliš nisu Nemci ni imali pojma da je Draža njihov čovek pa nudili tolike pare za njega. No dobro sve shvatam, dakle i tvoji isto sedeli kućama, eventualno 1944 bili mobilisani kod Tite, pa si našao meni da prodaješ tu Titinu propagandu.
Inače da ti pomognem, išli jedni ovamo a drugi onamo, kuće jedni drugima čuvali koliko su mogli...
Preporuke:
7
3
46 utorak, 05 februar 2019 13:48
Spiridon
@ lajava sarama sa malo krelačkog pasulja
Ukratko, "crvendaći" SVIH BOJA su (da prostite!) UJE.... bivšu nam zemlju, lepo se nalapali tokom "demoKRADSKE tranzicije", igrajući "dobar pandur, loš pandur", tek da se srpska raja ne doseti, KOJU IGRU IGRAJU (šta ćete, čitali smo Erika Berna!) "naši" mangupi!?

Šta su moji imali da kažu crvendaćima, rekli su kada je trebalo da se kaže, dok su vaši ispijali pivkana, na jorgan planinu išli u hajdučiju, kao što ste i vi posle toga bili sretan i presretan druga Tite piJonir, sve dok vam nije došao drug Slobodan oslobodilac da vas posrbi Jugoslovenčiće mlade. I vi imate danas obraza da nekom drugom pričate o Titi, da mi tu danas srBujete i busate se u junačka po internetu prsa, da bilo koga nazivate crvendaćem.
Tita-Partija-Na radnoj akciji udarnik je bio naš Sarmica...
Preporuke:
1
3
47 utorak, 05 februar 2019 14:10
Grujomir
Ovde se piše kako je Bosna i Hercegovina podnijela najveći teret u 2.svjetskom ratu i da su se tu desile i najveće bitke.Pitam te pisce da li znaju za još neku VELIKU bitku osim Kozare,Sutjeske i Neretve.Bosna jeste podnijela veliki teret,tj srpski narod u BiH jer je najviše stradao.Bitka na Kozari je bila genocid nad Srbima, a i Neretva i Sutjeska je bila bitka da što više Srba izgine,bilo četnika bilo partizana, a ne mislite valjda da su hrvati i muslimani atakovali na Švabe..Samo je u Srbiji bilo sto Srba za ubijenog Švabu,pa je logično da je Nedić bio primoran na saradnju kako bi spasio što više srpskog stanovništva.
Živim u Podrinju i danas nas ne bi ni bilo da Nedić nije prihvatio kao izbjeglice naše očeve,majke,tada dječicu i svako poređenje sa NDH je za osudu.
Jako me nervira što veliki broj Srba nema pojma da je logor na starom sajmištu bio pod kontrolom NDH , a često se podmeće kao zločin Srba nad Jevrejima jer ljudi smatraju pošto je u Beogradu onda su Srbi i držali logor.
Preporuke:
13
3
48 utorak, 05 februar 2019 15:06
lajavi krelac@ Spiridon, al ne Kopicl se kanda blago nervira
Šta, još vam nije izumro tatko Paja Minčić da vam prepusti maćiju Mariju Baksu, pa ste kanda frustrirani!? Drugo, moji su iz Kraljeva, koje je ZNALO šta se dešava DOLE, nije nam bio potreban ni Ćosić, kamoli Milošević... Drugo, ima i previše eks-trgovačkih sinova i sinaka pisaca "ustava" Hrvatske banovine, da bi se verovali potomcima& potomkinjama "cveta građanstva" na reč!? Treće, moj oco je trebao da nasledi dedu kao mašinovođa, al dovatio se švapske potezne mine, pa je odustao od dedina zanata i ošo na čkole, pa me time zarazio, toliko da ne odstupam ni potomku "cveta građanstva", kome eto VONjA taj srBski narod... Četvrto, rahmetli oco, iako nije bilo drveta u žičkom srezu na kog se nije popeo, takođe je išo kod vladike Nikolaja, dok je deda pripadao PREDRATNIM četnicima, što mu dođe nešto ko rendžeri, šta znam... Al puče vojska 41-ve, deca sitna, na Kraljevu "živa vatra seva", došli i neki "šumci", germanizovani Poljak Macijević strelja samo tako, pa se deda pasivizovao ko i 90% Srba!?
Preporuke:
6
0
49 utorak, 05 februar 2019 15:11
brzi
@Spiridon
Da kod vas od instalacije Karađorđevića na vlast 1904. godine nadalje vlada šizofrenija videlo se i za vreme drugog svetskog rata. Svi osim četnika su bili organizovani po teritorijalno nacionalnom ključu, tako na okoupatorskoj kao i na oslobodilačkoj strani jedino su četnici bili organizovani po sistemu "3 čoveka jedan pokret" a vođe pokreta međusobno posvađani toliok da su lakše surađivali sa suparnikom nego sa bratskim četničkim pokretom. Da su četnički pokreti išta vredeli nikada ustaše ne bi mogle da haraju po Kozari i gotovo je isprazne. I takođe da su išta vredeli četnici Jasenovac ne bi tako mirno funkcionisao od prvog do poslednjeg dana NDH. To su sve činjenični dokazi da su četnici bili u stvari jedne velike jajare u usporedbi sa bilo kojom drugom oružanom formacijom onog vremena na tlu Jugoslavije.
Preporuke:
2
7
50 utorak, 05 februar 2019 15:23
lajavi krelac@ Spiridon, al ne Kopicl, se pomalo jedi, mislo čova da mož tek tako da rkne u narod...
I sad, što mi se deda pasivizovao, a drugi izbegao sa 6-ro dece iz Aćif-efendijinog New Pazar-a, jeri to razlog da slušam nečija BOBONjANjA i dan-danas na temu "VONjA Srba", skoro 39 godinica od Nepomenikovog preseljenja za Pako, obaška "7 ofanziva" sa "rezultatom" od ČETIRI ILjADE i ČETIRI murtva Nemca, koliko su precizni Germani PREBROJALI da su im "dični patlidžani", kao utepali!? A to što su TVOJI preci POSLUŠALI kraljića Pericu, pa se "preregistrovali" kod Tite ko i sinak pisca "ustava" Rvatske banovine (čita se: proto-NDH) i još mnogo koji potomak "cveta graDŽanstva" i tako se prijatili uz proletere (iliti BAŠIBOZUK, kako se u prevodu sa latinskog na turski ta fukara zove), koja je zajahala 44-te i JOŠ jaše, a TI i tebi slični im asistirate!? Oćeš reći da Vesnica (Kara)pešičeva nije graDŽanistica sa pedigreJom, od onih 50000 rođenih sa "zlatnom kašikom" u Kraljevini, kojima NIJE BILO LOŠE ni kod Tite!? I koja je razlika između potomaka CRNE i CRVENE buržoazije kad se uortače!? Zato SIKTER!
Preporuke:
6
1
51 utorak, 05 februar 2019 16:44
Miki
Pošto su se pokarabasili dražinovci (Spiridon) i nekadašnji titići, a sadašnji nedićevci (lajavi krelac, a mož i serpska sarma i pasulj - tipičan sindrom konvertitestva), dobrovoljno se povlačim iz dalje polemike. Ovo je zanimlljivije i uzbudljivije, odoh da kupim kikiriki i semenke!
Preporuke:
4
3
52 utorak, 05 februar 2019 16:44
Spiridon
@ drug Sarmica udarnik od Titinog pasulja
Drugo, moji su iz Kraljeva, koje je ZNALO šta se dešava DOLE, nije nam bio potreban ni Ćosić, kamoli Milošević...
dok je deda pripadao PREDRATNIM četnicima, što mu dođe nešto ko rendžeri, šta znam...
Hajdete da vam otkrijem malu tajnu sarmice moj mili. DakleM, vi ste po sopstvenom priznanju bili latentni miloševićevac 90-tih ako se ne varam. E vidite to vam u prevodu znači da ste iz keca u kec bili Titin piJonir pre toga, jer mi deca iz tih porodica narodnih neprijatelja, nismo mogli istog nikada da vidimo očima, jer nam je vonjao na Titu maršala, a sa njima smo opet u gadnoj zavadi još od vremena dok je vašima Nedićeva slika bila tu odmah uz slavsku ikonu postavljena.
Inače šta znači biti predratni četnik nemam pojma, moj pradeda je bio kod Voje Tankosića u 1. Svetskom ratu. Dakle gde je to vaš deka bio, ili da zaključimo da se on to malko igrao četnika između dva rata da bi se pravio važan, ko i Julin što nosi onu crnu uniformu...
Preporuke:
0
2
53 utorak, 05 februar 2019 16:53
Spiridon
@ Lajava sarma bez udarničkog pasulja

Oćeš reći da Vesnica (Kara)pešičeva nije graDŽanistica sa pedigreJom, od onih 50000 rođenih sa "zlatnom kašikom" u Kraljevini, kojima NIJE BILO LOŠE ni kod Tite!? I koja je razlika između potomaka CRNE i CRVENE buržoazije kad se uortače!? Zato SIKT


To je vaša bivša drugarica, druže Sarmice, a to što ste vi u međuvremenima okrenuli ćurak kada je drug Slobodan došao, to vi vidite između sebe jer avaj razočaraću vas ne vidim niti sam ikada video bilo kakvu razliku između vas iz te gejačko-udbaške ekipe tzv klana Milošević-Marković, niti njih iz graDŽanaresko-jugoslovenske opcije klana Stambolića. Meni ti vaši Titini i dalje duguju par miliona eurića u nekretninama, pošto smo bili narodni neprijatelji iz četničke dinastije, onda su nam to oduzeli a sve za naše dobro. Umesto da mi se zahvalite, jer ste se od moje dedovine džaba školovali, vi me još i napadate... E Titići, uvek ste isti i kada ste Jugoslovenčići bili i sada kada srBujute...
Preporuke:
1
3
54 utorak, 05 februar 2019 16:56
Spiridon
@ brziDa kod vas od instalacije Karađorđevića na vlast 1904. godine nadalje vlada šizofrenija videlo se i za vreme drugog svetskog rata.Porodično sam obrenovićevac, a Karađorđeviće smo uvek prezirali kao ..... koji vole da lože radikalsku sirotinju. Od tih radikala, posle nastadoše Titini, jer lumpenproleterima oduvek treba samo malo slanine i piva, i da ima neki Vođa...
Preporuke:
3
5
55 utorak, 05 februar 2019 17:01
lajavi krelac@ brzi
Ono jes da nije moj fah, al kad već kritikujete JVuO, jeri mislite i na tzv. Plavu Gardu, tj. slovenačke četnike (čiji su pripadnici, između ostalog bili i jedan Leon Štukelj i Aleksander Bajt), kao "jajare"!? Msm, čisto da raščistimo pojmove!? Da li mislite i da su onih par hiljada Hrvata i muslimana u JVuO takođe "jajare" ili su po vama "jajare" bili samo Srbi, dok su ZLOvenci, poput Staneta Dolanca, "hrabro ratovali" u uniformi... HITLERJUGENDA!? Obaška MARTOVSKI PREGOVORI "patlidžanske" vrhuške sa NEMCIMA usred "UJAČKOG" Zagreba!? A kad smo već kod četnika preko Drine, bilo je i tamo borbenih jedinica, koje su "Ujacima" VRAĆALE "OKO za OKO, ZUB za ZUB", tako da je Kninska Krajina ostala SAČUVANA sve do povlačenja vojvode Momčila, dok je "junačka" "crvena" Lika bila od silnog junaštva Šeste ličke DECIMIRANA, pa je pala sa 55% Srba 1918 na sadašnjih par %!? Znate, kačim se sa herr Spiricom, ali ovakva SPINOVANjA, poput Vašeg, mi baš idu na ....c!?
Preporuke:
6
1
56 utorak, 05 februar 2019 17:01
Spiridon
@ Miki
Pošto su se pokarabasili dražinovci (Spiridon) i nekadašnji titići, a sadašnji nedićevci (lajavi krelac, a mož i serpska sarma i pasulj - tipičan sindrom konvertitestva), dobrovoljno se povlačim iz dalje polemike.


Tja, iz neke moje perspektive vaša i sarmicina frakcija su samo dve strane jedne te iste nedićevske jorgan planina medalje koja je posle rata shvatila koliko je Tita jedan genija. Ti si makar ostao veran Titi a on ga se u međuvremenima odrekao, inače jedna te ista titoistička priča u dve verzije ispričana...
Preporuke:
3
3
57 utorak, 05 februar 2019 17:08
lajavi krelac@ Miki
Samo donesi semenke i kikiriki, sa zadovoljstvom ću da ih podelim sa herr Spiricom, a kad to uradiš možeš da se vratiš i po pivo, moram sa čoekom da se ispričam, valja da upoznam onoga sa kim se tako slatko svađam... A ti kad sve uradiš, mož da ti dopustimo i da posle sakupiš iz piksli semenke i eventualne opuške... Jer, valja sve ostaviti čisto za sobom, a ko će bolje to da uradi, nego... BOT poput tebe!?
Preporuke:
5
3
58 utorak, 05 februar 2019 17:24
lajavi krelac@ Spiridon, al ne Kopicl ...
Viš Spirice, uporno ti pričam da su moji iz radeničke vamilije, deda mi bijo Kraljev mašinovođa, drugi opančar, nismo bili g-da ko tvoji, ali ne žalimo se, jeri smo poreklom iz Savine domaje, znaš ono Studenica, Đurđevi Stupovi, pa kad Turci prekardašiše, bega za vrat, pa u Srbiju!? Nisu moji držali đumrukane, nit trgovali vlaškom solju ko tvoji, junaci Pekićevih romana, al nismo bili ni poslednji!? Drugo, što se tiče ondašnjih vadikala..., grešiš, daštali smo za Ljubu "mrava" i Dragoljuba Jovanovića, znaš, OZBILjNO smo shvatili Ustav iz 1888, e, sad, što ima onih, koji su poput tvojih il romog Vuka teli da imaju SPAILUKE po Srbiji... Uostalom, ako ćemo pošteno, upravo je kralj Milanče dajući onim vadikalima VLAST 1890, izazvao prvi pogrom u Srbiji, kad su ondašnji "naprednjaci" lovljeni ko zveri... Msm, ako ćemo po istini, neka se ista iskaže, makar propo svet, da parafraziram onu pravničku... A što se tiče Vesnice (Kara)pešičeve, deluje mi da su ona, il njena rahmetli seka tvoja tiha patnja!?
Preporuke:
6
1
59 utorak, 05 februar 2019 17:37
lajavi krelac@ Spiridon, al ne Kopicl ..., bar ne zasad...
Viš, kad se neko rodi 1903, prerano mu je da ode kod vojvode Vuka, a prekasno da četuje... Drugo, deda mi je kao mašinovođa zaradio da PRE onog rata izgradi kuću, ne baš u milijunskim ciframa, al dovoljnu da se skromno živi. Znaš, deda mi je bio NAJMLAĐI sin, starijima je pripadalo da budu na zemlji, on je moro da zarađuje SVOJIM rukama za sebe i vamiliju, znaš nije svako rođen sa "zlatnom kašikom" ISKAMČENOM preko "glave šećera" koju je tvoj askurđel prodavao seljacima po Srbiji kao sreski načelnik Obrenovića!? Msm, toliko o "plemstvu" u SELjAČKOJ zemlji!? Prema tome, kada ovako pljujem "patlidžane"& ine Titiće-uveoke (poput Miketa u patike), činim to ničim izazvan privatnim interesima, jeri nemam nikoga od predaka ni kod "crvenih", ni kod bradonja, baš kao i 90% Srba!? Dalje, što se tiče predaka "na službi" u Staroj Srbiji i Maćedoniji, ima ih i ovde na sajtu, ali su mnogo skromniji& pristupačniji nego tvoja "veličina", šta ćeš, nije svakome "dato" da bude "grof" od GLAVE ŠEĆERA!?
Preporuke:
6
0
60 utorak, 05 februar 2019 17:50
Spiridon
@ Sarma za udarnike
Drugo, što se tiče ondašnjih vadikala..., grešiš, daštali smo za Ljubu "mrava" i Dragoljuba Jovanovića, znaš, OZBILjNO smo shvatili Ustav iz 1888, e, sad, što ima onih, koji su poput tvojih il romog Vuka teli da imaju SPAILUKE po Srbiji...


Ah, pa što ne pričate srpski sarmice da vas kao čoveka razumem. Pa i moji su bili za čika Ljubu zvanog još i Mrav, odnosno za one bivše obrenovićevske naprednjake, to jest što-no-se kaže sa Titinima i radikalima ni u istu kafanu. Doduše da ne grešim dušu, sa majčine strane su bili Pašićevci i za Karađorđeviće i srcem i dušom, ali šta da radite niko nije savršen...
Preporuke:
1
1
61 utorak, 05 februar 2019 17:54
Spiridon
@ Sarma za udarnike sa pasuljem

Sačekajte, pa sad ste me totalno zbunili. Pa otkuda kod vas onda ljubav i opravdanja za druga Slobodana, mislim ako ste za Čika Ljubu i njegove porodično bili...?!! Mislim, sve sam video ali da neko iz Kraljeva grada, iz Ljube Mrava familije voli 90-tih Slobodana e to mi je nešto zaista novo...
Preporuke:
2
1
62 utorak, 05 februar 2019 18:20
Miki
A ne mi jedemo kikiriki i semenke, i dobro se zabavljamo i smejemo, dok se vas dvojica ko onomad Dragi i Draža (u opravdanom odsustvu najdraže "srpske majke") na našem sudu prepucavate ko je veći izdajnik. Al džaba vam sve to kad vam je kraj poznat! Bolje se bar pred kraj pomirite kano Tesla i Pupin!
Preporuke:
5
5
63 utorak, 05 februar 2019 18:28
brzi
@lajavi krelac@ brzi
Misli što očeš ali činjenice govore da su bili četnici( JVuO, plava garda,....)od svih dobrovoljačko rezervističkih formacija koje su ratovale u ono vreme največe jajare. Tešanović je pomogao ustašama prazniti Kozaru od srba, Đujić se celo vreme rata nije pomako iz Šibensko Kninskog okruga, Pečanac i Đurišić su se najviše proslavili pokoljima civilnog stanovništva po ideološkoj osnovici. A MIhajlović kao osnivač tog pokreta ništa ili suštinsko ne dovoljno uradio da spreči sve te ludorije i organizaciono sredi pokret. Kad si spominjao plavu gardu u Sloveniji tek to je ozbiljna smijurija, bilo jih je sveukupno najviše 600 ratovali gotovo da nisu nego su se bavili kao dvojni ili trojni špijuni obaveštajnim poslovima, salonski ratnici ko vaši generali u poslednjem ratu kada su hteli da vode ratove iz Beograda i zato vam se to sve dogodilo što se dogodilo u 90. godinana. SS divizija Prinz Eugen je bila za sve ostale ratne formacije na svim stranama drugi univerzum.
Preporuke:
4
7
64 utorak, 05 februar 2019 21:03
lajavi krelac @ Mike u patike
Ajde malac u kućicu, nisi dostojan ni da prisluškuješ o čemu herrr Spirica i ja raspravljamo. Drugo, nedostojan sam da me porediš sa Teslom i Pupinom, mada mi prija. (Šjor Spirica nek se o toj temi sam izjasni.) Treće, dao sam ti domaći zadatak, da proradiš ser Vinijev "World War Two", onda da pređeš na "Sonderauftrag Südost 1940-1945." Hermana Nojbahera, pa se tek tad javi da ti pojasnimo sve to. Još si mlad i neukusan, nisu za tebe ove diskusije. I, ah, da, za apsorbovanje ovog materijala nisu dovoljni samo BOTovski sendviči, moraš da lackaš neko energetsko piće, npr. "Iguaranu", komplikovano je to štivo za poklonika Vođinih recenzija "dela" poput "Lažljiva haška pederčina DŽefri Najs" ili "Engleski pederski isprdak Toni Bler" ili "Podmukli galski picopevac Žak Širak"!? (Ko što vidiš tvoj Vođa je imao i PRETHODNI "život", kad se bavio i "recenzijom" gorepomenutih "dela"!?) Prema tome, lagano započni sa čitanjem, pa će ti Bog otvoriti oči i... MOŽDA jednog dana i bude nešto od tebe!?
Preporuke:
6
4
65 sreda, 06 februar 2019 09:44
Miki
Ma lajava sarmo s pasuljem i rebrima, da bi se tebe pročitalo nije potreban ser Vini, dovoljan je Vini Pu. U pravu si, kakav Tesla ili Pupin, biraj da li ćeš sa svojim bratom da se pomiriš ko Sloba i Kija, Sandra Afrika i Vladimir Volkov, Aca Lukas i Sonja itd. itd. To ti je nivo u poznavanju i analizi istorije. Šta kažeš, da čitam her Hermana kako je Nedić bio srpski mesija? Smešan si ko crtani film. Slobodno čitaj i onog drugog Hermana (Geringa), i odatle izvodi saznanja o Drugom svetskom ratu. I posle se čudiš što te neko proglašava simpatizerom kvislinga?! A ti da bi ga "demontovao", pozivaš se na naciste. Dobra ti logika. Okači ti tu paraliteraturu mačku o rep, u kojoj se ništa ne govori o istrebljenju Srba partizana i komunista, Jevreja, Roma i svih onih koji su se suprotstavljali okupatoru. A o zločinima ustaša dovoljan mi je Viktor Novak i sve ono što je objavljeno upravo u SFRJ. Pa komunisti su prvi govorili o 700.000 ubijenih Srba i ostalih u NDH. Šta će mi neki naci Herman...
Preporuke:
5
2
66 sreda, 06 februar 2019 20:31
lajavi krelac @ Mike u patike, jopet
Pa ti spadaš u "finije" "naprdnjake", nešto ko Neša "sl..."!? Sve u svemu, "ima nade" za tebe, za jedno 3-4 decenije!?
Preporuke:
3
2
67 sreda, 06 februar 2019 23:54
Zoran Sretić
Vozaci kamiona dusegubke u Beogradu u kojoj su ubijani Jevreji zvali su se Gec i Majer. Dakle, nisu se zvali Mile i Djole. Sajmiste je bilo na teritoriji NDH. Posle ubijanja skoro svih Jevreja u Srbiji punili su ga Ustase, mahom Srbima iz Bosne. I Nedic nije ubijao Hrvate. Prema tome, Martinov je revizionista i svi koji se u Srbiji na njega primaju.
Preporuke:
7
4
68 četvrtak, 07 februar 2019 09:16
Mračajski proto
Treba stalno prisjećati se zla što su činili jedni drugima, jer ta zla zločin je zaboraviti. Na našu veliku nesreću mi Srbi em praštamo, em zaboravljamo, i zato nam se zla ponavljaju, pa nas sve manje ima.
Pripuitao bih, zna li neko od bajnih patriota šta se desilo na današnji dan u predgrađu Banjaluke 1942. godine. Pojma nemaju. Da. A na današnji dan pod blagoslovom rimokatoličkog popa bez i jednog metka, noževima, koljem, krampovima,... na kućnom pragu, na svirep način pobijeno je preko 2000 pravoslavnih Srba. Isti zločin počinili su Srbi koji su šutjeli 50 godina, i da se slučajno nisu preživjeli unuci probudili iz bunila, ponovilo bi se to i 1991 i 1992 godine.Na žalost, oni što su vladali tada, vladaju i sada.
https://www.rtvbn.com/3939829/pomen-pokolj-nad-srpskim-narodom-
Preporuke:
6
2
69 nedelja, 10 februar 2019 01:11
Marko
Poštovani Srbi doće i do vas istina kad tad, zločin je zločin. I dok su Srbi u Hrvatskoj aktivno oslobađali Hrvatsku od nacista, Srbiju je aktivno oslobađala Crvena Armija na kraju rata. Izgleda od Nedića i njegovih supermena nije se moglo tamo drugačije. Ali majkumubižiju kako se moglo u Hrvatskoj. Sloba bi rekao čudo jedno
Preporuke:
0
2
70 sreda, 13 februar 2019 09:34
kurir jovica@ Spiridon
Porodično sam obrenovićevac, a Karađorđeviće smo uvek prezirali kao ..... koji vole da lože radikalsku sirotinju. Od tih radikala, posle nastadoše Titini, jer lumpenproleterima oduvek treba samo malo slanine i piva, i da ima neki Vođa...
Mnogi u Srbiji više cene dinastiju Obrnović, mada ne znam stvarno kakve veze imaju Karađorđevići sa drugom Titom i radikalskim lumpen proleterijatom. Ovde se zaista svakakve gluposti mogu pročitati.
Preporuke:
3
0

Anketa

Koliko će, po Vašem mišljenju, ljudi u Srbiji primiti vakcinu protiv koronavirusa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner