Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

„Bitange“, „kriminalci“, „izdajnici“, „ološi“ i „fašisti“ - dehumanizacija opozicije na naslovnim stranama dnevnih novina (jun-novembar 2018) - sto puta ponovljena laž postaje istina (I)

Komentari (29) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 ponedeljak, 28 januar 2019 22:40
...
metodom razdvajanja identiteta i imidža publici se opozicioni lideri i ličnosti predstavljaju u najgorem svetlu, čime se dodatno jača negativna slika onjima u javnosti, a najdrastičniji primer za to daje medijsko blaćenje i svakovrsno unižavanje Vuka Jeremića, koji je u srpsku politiku došao sa mesta predsednika Generalne skupštine UN



tačna dijagnoza
Preporuke:
64
9
2 utorak, 29 januar 2019 01:07
strašno
Kakvi zlikovci. Kakvi lažovi.
Preporuke:
60
5
3 utorak, 29 januar 2019 07:51
Spiridon
Prema svecu i tropar se peva, žao mi je ali to je tužna istina Srbije danas. U svakoj iole normalnoj i uređenoj zemlji, ovi preumljeni vadikali bi bili sa svojom ortodoksnom vadikalskom braćom na nivou statističke greške, dok bi se tabloidi bavili tračevima sa estrade i bili namenjeni nekom potpuno nebitnom polusvetu koji se nalazi na marginama društva. Međutim problem svih problema i jeste što se u zemlji Srbiji već decenijama gaji, mazi i pazi upravo društveni talog, te je situacija potpuno obrnuta. Tako su u današnjoj Srbiji tabloidi, naprdnjaci, vadikali i kvazisocijalisti svoji na svome u tom sveopštem svinjcu, dok je ono malo normalnih ostalo na nekoj margini izloženo podsmehu. Sve u svemu, ne može da bude bolje ni sutra, ni prekosutra, ni za pet, ni za deset godina, jer je bilo kakva promena nemoguća dok ne krene odozdo na gore, a to će se desiti o svetom nikad. Evo mene, evo vas, podsetite me ako sam slučajno nešto pogrešio...
Preporuke:
54
16
4 utorak, 29 januar 2019 15:28
penzioner Cviko
" U Vučićevoj viziji Srbije postoji ....." Koja Srbija? Sve što se sada dešava vodi već dobro poznatom trasom, rasparčavanje Srbije. Ako se ovako nastavi, Srbije nema. Neki kažu, ostaće beogradski pašaluk i samo će se oni zvati Srbi. Samo da Vam kažem tj. napišem. Rasparčaće se i beogradski pašaluk. Kad mogu da razbiju atom što ne bi razbili beogradski pašaluk? Za razbijače nema zaustavljanja...
Preporuke:
41
6
5 utorak, 29 januar 2019 15:51
Ah
Tako je to kad talog ispliva na vlast. Nije tačno međutim da se "ništa ne može promeniti jer je narod takav". Mladi i ostali na ulicama dokazuju da ima nade, pa ma koliko ih bilo. Treba se nadati da će jednog dana taj i takav naopaki vrh završiti u talogu gde im je i mesto.
Da bi se to desilo međutim treba i poraditi na tome da nešto dopre i do neukih, makar finansiranjem nekog opozicionog tabloida koji bi se delio džabe.
Preporuke:
40
6
6 utorak, 29 januar 2019 16:25
ZEMUNAC
Ne znamo KO SU MAJMUNI,ali znamo KO JE GLAVNI IDIOT SA FANTOMKOM iz SAVAMALE!Nije lako OBJASNITI svu njegovu propagandu,a jos manje NEISTINE u vezi velikih PROJEKATA.SADA samo sto nije krenuo TURSKI TOK,a gde su MUBADELA,fabrika Mercedesovoh autobusa,a da ne pominjemo najave VELIKOG PROCVATA!Kako kaze Lao Tze,veliki KINESKI MUDRAC,ONAJ KOJI MNOGO OBECAVA,MALO ISPUNI!A druga misao istog mudraca,ONAJ KOJI ZNA NE GOVORI,a onaj koji NE ZNA GOVORI MNOGO! PA toliko ISPRAZNO BRBLJANJE i neispunjavanje OBECANJA,do sada bi i magarce UVERILO ko nam vlada!Saradjuje,VRLO USPESNO,gdjas BRNABIC,sa gardom OHAJA,koja je isto tako vojska SAD,pustili su u Srbiju FBI,NATO da slobodno seta,a u Briselu povukli privremene granice Kosova,pa se samo trazi PUT,i sa Putinom,DA SE PODELI SRBIJA i preda i Presevska dolina!No plasi se DIKTATOR,reakcija moze biti i BURNA! Da li je vazno sta GLUPI biraci iz Glogovca vole,ili kakva je realna situacija u Srbiji?Vodi nas uvenjeni,od SAD, diktator!OSLOBODIMO SRBIJU!
Preporuke:
42
4
7 utorak, 29 januar 2019 17:21
...
Tako je to kad smo dozvolili da talog srpskog društva ispliva na površinu.
Preporuke:
45
4
8 utorak, 29 januar 2019 18:16
Radoje
"List" Alo piše o 5 tačaka za rušenje AV.
Pitanje: Šta je neistinito sa kršenjem Ustava Srbije, gde jasno piše da je Vlada ta koja rikovodi Državu, a ne "Predsednik". Protivzakonito je i ISTIVREMENO vršenje dušnosti predsednika, i Upravljanje bilo kojom partijom i/ili Strankom, a pogotovo ne i većinskom.
A Scenario jesledeći:
1. AV se višednevnim i svakodnevnim pojavljivanjem (mošda je pravilnije reći PROJAVLJIVANJEM, već smučio namučenom narodu Srbije,
2.Nakon bezbrojnih obećanja, ostaju mu samo loši potezi.
3.Vojska i policija nisu uopšte voljni da se suprotstavljaju SVOM Narodu (primer 5. Oktobar 2000.)
4.Protesti "ološa, izdajnika, "kriminalaca i sl." se šire Srbijom.
5. I "Plavuše" shvataju o čemu se radi i to je kraj.
Zakljušak AV ruši sam sebe, znači GOTOV JE.
Preporuke:
44
4
9 utorak, 29 januar 2019 23:32
Dragoslavić
Ovoliko prostora i reči može da se svede u jednu:
ŠIZOFRENIJA!
Preporuke:
28
3
10 utorak, 29 januar 2019 23:38
Dragan
Opozicija ima toliko konkretnog materijala da oplete po ovoj vlasti, ali ...
Preporuke:
19
3
11 sreda, 30 januar 2019 00:00
BB
Užas! Kao u Nemačkoj tridesetih godina...

Normalna Srbijo, spremaj se za rovovsku političku borbu bez ustupanja i trulih nagodbi.Jednom bitkom se rat ne dobija a ovo je rat.Rat za demokratiju i normalan život.

Nema druge! Jer ovi su spremni na sve i bez velike nevolje neće otići...
Preporuke:
26
3
12 sreda, 30 januar 2019 00:16
NW
Drska, prljava i providna zamene teza: Režimski toaletoidi svaki protest protiv autoritarne, lopovske, zločinačke, veleizdajničke vlasti, proglašavaju državnim udarom.

A šta je to nego nego klasični državni udar kada predsednik države i njegova kamarila gaze Ustav , kada guše parlament, ukidaju nezavisno sudstvo...
Preporuke:
23
3
13 sreda, 30 januar 2019 06:05
Spiridon
@ Ah
Nije tačno međutim da se "ništa ne može promeniti jer je narod takav". Mladi i ostali na ulicama dokazuju da ima nade, pa ma koliko ih bilo. Treba se nadati da će jednog dana taj i takav naopaki vrh završiti u talogu gde im je i mesto.
Treba se nadati ali treba i razumeti da 60000 tih istih mladih ode iz zemlje da se više nikada ne vrati. Kao što rekoh, evo mene, evo vas, javite mi slobodno ako sam bilo šta pogrešio, a najviše bih na svetu voleo da jesam... Uvek to ponavljam, dakle nađite rezultate izbora iz 90-tih na primer i saberite SPS i SRS, pa to uporedite sa onim koliko danas imaju SNS+SRS+SPS i sve će vam biti jasno. Dakle ta strana je tu gde jeste zakucana i ne mrda, dok se opozicija skoro pa prepolovila. Izračunajte onda koliko je ljudi otišlo u međuvremenu i eto vam i tog nedostajućeg dela. Žao mi je ali previše je prosto vode proteklo ispod Pink-Kurir-Informer mosta i onda morate kao rezultat da dobijete upravo ovo kada decenijama svesno gajite korov...
Preporuke:
17
5
14 sreda, 30 januar 2019 08:45
Brane
Zdravlje nacije ozbiljno je ugroženo delovanjem SNS sekte. Narod i omladina postaju konačno svesni ovog užasnog stanja i evo reaguju spontano.Budi nadu jedinstven front.Za slogu.

Treba istrajati.
Preporuke:
26
2
15 sreda, 30 januar 2019 11:00
Etiketiranje opozicije "izdajnicima, stranim plaćenicima, koji hoće uzeti vlast na ulici i dr"
Potpuno identična a možda u gora situacija je u Republici Srpskoj.
Preporuke:
7
3
16 sreda, 30 januar 2019 11:07
Medijski linč
Srpska politička specifičnost u Republici Srpskoj i Republici Srbiji je borba za vlast i očuvanje vlasti "svim sredstvima" na način da to ide do najgrubljeg medijskog pljuvanja. Vjerujte ima borbe za vlast i u Federaciji BiH ali ni blizu "medijska kontrola i pljuvanje" nisu toliko oštro i žestoki kao u Republici Srpskoj i Republici Srbiji. Vjerujte da nije ni blizu toliko jako "medijsko linčovanje.
Preporuke:
8
3
17 sreda, 30 januar 2019 12:00
I shta sada??????????
tačna dijagnoza

Shta bi bilo sa pacijentom kome je dijagnozom potvrdjeno da je ufatio/la rak a da ne preUzme mere zashtite?
Srbstvo je prihvatilo samoUnishtenje 1918 i to VECINA ZNA, ali iz njima poznatih razloga podrzhava i odrzhava.
Preporuke:
4
2
18 sreda, 30 januar 2019 12:35
Heporobljeni Srbin
Ovi na vlasti su "idioti, ološi, bitange, neradnici, lopovi, tajkuni, fašisti i najgori izdajnici". Odavno nisam čuo da neko tako lepo i tačno opisuje sebe!
Preporuke:
10
2
19 sreda, 30 januar 2019 12:37
ANALITIČAR
Pobeći negde daleko još dalje, gde ne trebaju pilule za spavanje...

STRAŠNO . Vučićeva štampa - užas . Bukvalno sve po instrukcijama samog Vučića, Tonija Blera, Amadea Votkinsa, Alistera Kempbela, Bebe Popovića ... UŽAS. Takve gadosti mogu smisliti samo vučić, beba popović , bolesni vučićević ( nakaza psiho-fizička ) i englezi.

Ne zaboravimo instrukcije šefa CIA Dalsa : Slovene uništavati (Ruse i Srbe) tako što ćemo im uništiti moral, kulturu, tradiciju, štampu, sve. Propagirati Slovenima da imaju što manje dece...

Iza Vučića neće ništa ostati od Srbije
Preporuke:
17
3
20 sreda, 30 januar 2019 12:53
Ledy Gaga, ponovo
Predsednik Aleksandar Vučić je, pre dve godine, pompezno, kao i uvek, otvorio fabriku za preradu ribe u Smederevu. Tada je bio dogovor da ta nemačka kompanija zaposli trista radnika i za godinu dana još sto. Država je platila 8.000 evra po radnom mestu Nemcima (2.000 evra opština Smederevo i 6.000 evra država). Takođe, država je sagradila proizvodnu halu koja je koštala preko 3.000.000 evra, sve pristupne puteve do fabrike i infrastrukturu i plus hladnjaču za čuvanje ribe.
Nemačka kompanija donela je mašine u vrednosti od pola miliona evra i prodala ih Banci Intesa za dva miliona evra, a zatim je od te iste banke iznajmila iste mašine na lizing. U fabrici nikada nije došlo do proizvodnje, a za sve to vreme samo trideset radnika je prošlo obuku, koji su primali plate do januara 2018. godine. U februaru 2016. godine "PTC Gmbh" pustio je u rad "Servfood" Smederevo, kao deo kompanije
Preporuke:
11
2
21 sreda, 30 januar 2019 13:45
Turas
Sve ove ovde prikazane ne treba uzimati u ruke
Nisu samo jenoumno ograničeni , već i nezdravi .
Srbija danas je pod autokratskom vladavinom SNSa
Institucije zaposednute mediokritetima , virtuelnim intelektualcima , privrednim kriminalcima koji se nazivaju moderno tajkunima i ološ sa kupljenim diplomama . Svi na delu rasturanja države , kroz zaposednute institucije sistema u propadanju .
Ko normalan može u ovakvom državnom "uređenju" da očekuje bilo šta ?
Preporuke:
10
2
22 sreda, 30 januar 2019 15:42
Ah
@Spiridon
Promene je uvek donosila odlučna manjina, čak i u "demokratiji". Zato dok je čovek živ ima i nade.
Ako mladi i opozicija shvate da samo kada otopli i pre još jednih lažiranih izbora treba blokirati puteve trutovima u kancelarije sve se može promeniti preko noći.
Komentari tipa "sve je zakucano" itekako idu ovom zlu na vodenicu i ne pomažu nimalo.
Preporuke:
6
1
23 sreda, 30 januar 2019 16:32
Jasna
Zabraniti SNS, ruke su im krvave do ramena.
Preporuke:
8
1
24 sreda, 30 januar 2019 16:37
Rđosav
- rekao bih: prilično tačan opis opoziciie. A šta vi mislite, dragi gledaoci?
Preporuke:
9
7
25 sreda, 30 januar 2019 19:30
Marko
Džabe vam sva priča ako nakon pasti AV-a i SNS-a ne bude sprovedena temeljna lustracija - da se svakome, ko je bio član vladajuće kamarile (pre svega SNS, SPS, i kombi stranke oko SNS-a koje su u vlasti), od najnižeg partijskog pozadinouvlakača do najvišeg funkcionera, zabrani zapošljavanje u bilo kojoj državnoj ili javnoj ustanovi, i da se doživotno zabrani bavljenje politikom. Svima, od čistačice u EPS-u do generalnog direktora, bez izuzetaka. Pa da ih vidimo na otvorenoj tržišnoj utakmici kad im nema kapoa i kumova da ih štite.
Drugo, mora se istražiti poreklo imovine svih tih vajnih kadrova i funkcionera od 90ih do danas, opet džabe sve ako ih pustite da opljačkano zadrže, samo ćemo odgajiti novu generaciju titinih komunista i jugoslavena, nove kapičiće, karleuše i ostalu udbašku gamad. E tek će tada Srbiji i njenom narodu i građanima biti bolje.
Ovaj igrokaz koji traje već decenijama, po principu "sjaši da uzjaše", samo će od Srbije ostaviti razrušenu, uništenu teritoriju...
Preporuke:
10
0
26 četvrtak, 31 januar 2019 00:21
Vec vidjeno
Taman kad se vrh jedne stranka nakrade dolazi do smene i dolaze novi siromasni i zeljni svega.Tako je bilo sa DOS-om pa posle sa "zutima" sada sa "naprdnjacima". Izgleda da postoji medju njima(strankama) neko nepisano pravilo da niko ne procesuira one prethodne i niko ne otpusta radnike u administraciji i drzavnim firmama koje su prethodni zaposlili po stranackoj liniji.I svi zajedno hrle, posle 2000.godine, u "sretnu buducnost" bez alernative.Treba konacno prestati sa tom praksom i za pocetak barem oduzeti pokradeno.U protivnom ce se formirati jedna posebna drustvena klasa od politicara koji su bili na vlasti i to debelo iskoristili za svoj dzep.I imaju tendenciju da se vremenom menjaju na vlasti(ili korupiraju trenutnu vlast) po sistemu Kurte i Murte. Znaju da rade "biznis" jedino kad su bez konkurencije.Elem,treba poceti od onih iz doba Milosevica pa zavrsno do ovih sadasnjih.
Preporuke:
4
0
27 četvrtak, 31 januar 2019 06:06
Spiridon
@ Ah
Komentari tipa "sve je zakucano" itekako idu ovom zlu na vodenicu i ne pomažu nimalo


Plašim se da grešite ako mislite da će vaši, moji ili bilo čiji komentari pomoći bilo čemu sem nama samima da kažemo šta mislimo. Nadam se samo da ste primetili da evo upravo ovde na NSPM-u koji je epitom svake moguće opozicije Vučiću, vi ne možete da ubedite neke bandoglave ljude da treba izaći ili makar podržati na svaki mogući način proteste 1 od 5 miliona. E sad zamislite kako to izgleda negde drugde ako je ovde tako kao što jeste. Nažalost, Vučić ima sve karte u svojim rukama, Putin mu kači ordenje, Zapad ga mazi i pazi, Erdogan ga voli. vajni patrijarh smatra da ga je sam Bog sa nebesa poslao kao nagradu Srbima, policija i vojska su trule, mediji su rijaliti svinjac, reč umnih ljudi se ne sluša, dok narod veruje u sve te gluposti, paklene planove, soroševske zavere i njega Vođu...
Boriti se ne samo treba već se i mora, jer je Vučićev režim najveće zlo ikada za Srbiju ALI...!?!
Preporuke:
2
1
28 četvrtak, 31 januar 2019 09:12
Pitanje@Spiridon
Oduvek sam zeleo saznati znacenje,definiciju...reci,,rezim,,?Vi ste vidim,erudita,dobronamerni ste,pa nebi bilo lose da razjasnite sto to deli rezim od nerezima.
Imajte samo na umu onu Niceovu,,ne postoje cinjenice,postoje interpretacije...,,
Preporuke:
3
0
29 četvrtak, 31 januar 2019 11:59
Spiridon
@ Pitanje@Spiridon

Oduvek sam zeleo saznati znacenje,definiciju...reci,,rezim,,?Vi ste vidim,erudita,dobronamerni ste,pa nebi bilo lose da razjasnite sto to deli rezim od nerezima.
Imajte samo na umu onu Niceovu,,ne postoje cinjenice,postoje interpretacije...


Avaj, istu korist u najbukvalnijem mogućem obliku koji je u srpski došao iz francuskog régime, sa korenom koji je naravno u latinskom regere tj vladati...
Preporuke:
0
0

Anketa

Da li mislite da će crnogogorski „Zakon o slobodi veroispovesti“ biti povučen?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner