Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Guranje BiH u NATO - sarajevska tehnika zaobilaženja zakonskih procedura i kakav će biti srpski odgovor

Komentari (11) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 četvrtak, 03 januar 2019 17:48
ZEMUNAC
Republiku SRPSKU moze Srbija da pokusa,pregovorima,vezanim i za Kosovo,da prikljuci svojoj teritoriji,a ostatak BOSNE neka ide u NATO!Sada,ako se i PITANJE KOSOVA resava,treba resiti i pitanje spajanja nasih gradjana ,A NE SAMO ALBANSKIH!A BIO BI KORISTAN i vojni savez sa Rusijom,da bi se izbegle sve ucene zapada.SAD bi tako imale dobar motiv da prodaju svoj antiraketni stit bogatim clanicama NATO,a to je,mozda i put,da i oni PRISTANU,zbog materijalnih interesa!AKO se ova promena teritorija,sa Bosnom,uslovi i kao deo kompletnog resenja na BALKANU,UZ KOSOVO,ILI DA SE OD SVIH PROMENA ODUSTANE,a i od puta u EU,PO SVAKU CENU I POD UCENAMA!SAD,pre svega,zive od prodaje oruzja,pa im ,ovakav razvoj situacije,I ODGOVARA!.SRBIJA bi tako,bila u vojnom savezu sa Rusijom,to mozda i plasi,ali objektivno i stvara MIR,a i protivtezu "Bondstilu" i novostvorenoj vojsci Kosova,koja moze da ponovi Oluju! Ovo nije lako realizovati,spajanje,nasih gradjana u istu drzavu,ali je mozda INTERESANTNA TEMA!
Preporuke:
19
3
2 četvrtak, 03 januar 2019 21:58
NATO / koalicija / Srbi / Rusija
Zemunac, odličan komentar. Ali jedno je osnovno pitanje jesu li Srbi spremni da ponovo ratuju? Jesu li Srbi obezbefili čvrst vojni savez sa Rusijom da ukoliko dođe do rata da se može računati na punu rusku podršku i pomoć na vojni i političkom terenu, pa čak i u ljudstvu uz sve ostale rizike koji postoje i koje može doneti novi rat protiv NATO pakta, albansko, bošnjačko hrvatske koalicije na terenu. Nažalost čak i Crnogoraca koji su takođe NATO "sateliti".
Preporuke:
15
0
3 četvrtak, 03 januar 2019 22:09
Plebiscit 1991/ referendum 1992-referendum za i protiv NATO pakta
Mislim da će se istorija ponoviti kao i tokom jeseni 1991 i ranog proljeća 1992 godine, kada je srpska nacionalna politika glasala na plebiscitu za ostanak u Jugoslaviji (zajednici sa Srbijom i Crnom Gorom) a hrvatska i muslimanska (bošnjačka) politika odgovorile referendumom o izlasku iz Jugoslavije. Mislim da neće biti većeg iskušenja za srpsku nacionalnu politiku od iskušenja sa ulaskom u NATO pakt na nivou iskušenja o ostanku u Jugoslaviji (sa Srbijom i Crnom Gorom). Kao što je Zapad priznao za važeći referendum o izlasku iz Jugoslavije, tako će će priznati eventualni referendum na nivou BiH o ulasku u NATO pakt a neće priznati srpski referendum o ne ulasku u NATO pakt, kao što nije ni srpski plebiscit o ostanku u Jugoslaviji 1991 godine.
Preporuke:
15
3
4 četvrtak, 03 januar 2019 22:51
Munze
Gotova prica, Srbija i BiH ce u NATO milom ili silom.
Preporuke:
4
17
5 petak, 04 januar 2019 00:43
Dragan R
Kada sam pročitao da je pre mesec dana NATO dao "zeleno svetlo" BiH za aktiviranje Akcionog plana za članstvo(MAP) u toj vojnoj alijansi prvo što mi je palo na pamet je da ako vam neko nešto dozvoljava to znači da ste vi to tražili od njega. Proverom na internetu sam sebi potvrdio da je tako i bilo. BiH se još 2009 godine izjasnila za članstvo u NATO i to u skladu sa zakonom, jednoglasnom odlukom sva tri člana predsedništva. Ne samo da je tadašnji srpski član predsedništva BiH Nebojša Radmanović glasao za članstvo BiH u NATO, već je kao predsedavajući on i potpisao tu odluku i poslao je u NATO. Da podsetim, Nebojša Radmanović je visoki funkcioner Dodikove stranke i njegov bliski saradnik. A mi takve ljude zovemo patriotama i kunemo se u njih? Nije sporno da će za Zapad Srbija biti dobra tek kada bude dovoljno mala i preumljena, ali definitivno za mnoge loše stvari koje nam se dešavaju nisu krivi drugi, već ološ koji nas vodi i kome, na žalost, i pored svega i dalje verujemo.
Preporuke:
21
1
6 petak, 04 januar 2019 13:42
Nije sve kako izgleda
Federacija BiH nije privatizovala ni telekom, ni jednu elektranu, niti bilo koju drugu stratesku firmu. Sarajevo je jedini glavni grad u kome gayovi ne marsiraju polugoli ulicama. Kada bi Srbi otvoreno bili za NATO tek tada bi znali pravu politiku Sarajeva vezanu za NATO i EU integracije. Ovako su Srbi gurnuti na ledinu da se suprostavljaju Amerikancima a u Sarajevu se nasladjuju. Radmanovic i Dodik su toga bili svesni, ali su sada uhvaceni u zamku da moraju da se izjasne
Preporuke:
6
4
7 petak, 04 januar 2019 16:13
NATO / koalicija / Srbi / Rusija
. Nije sve kako izgleda
Federacija BiH nije privatizovala ni telekom, ni jednu elektranu, niti bilo koju drugu stratesku firmu... Ovako su Srbi gurnuti na ledinu da se suprostavljaju Amerikancima a u Sarajevu se nasladjuju. Radmanovic i Dodik su toga bili svesni, ali su sada uhvaceni u zamku da moraju da se izjasne

Telekom Srpske je kupio Telekom Srbije i to je srpski nacionalni program da sve bude Srbija, tako i elektrane.
Za ovo drugo u vezi NATO jedno veliko iskušenje za srpsku nacionalnu politiku.
Šta mislite ukoliko srpska politika nastavi ići direktno protiv NATO integracija BiH u NATO pakt, na šta sve može izaći? Me li biti rata? Samo znam da treba dobro sa Rusijom napraviti dogovore ako bude rata da se i Rusija uključi..
Preporuke:
11
2
8 petak, 04 januar 2019 16:43
Srpska Srbiji
Najpametnije bi bilo da se Republika Srpska pripoji Republici Srbiji, uz određene korekcije granica, da Srpska dobije širi "koridor" kod Brčkog, uz ustupanje teritorija kod Mrkonjić Grada da bi se spojile bošnjačke teritorije prema Bihaću. Bilo bi najbolje tako u miru, bez novog rata. Samo ne verujem da će biti pameti da se ta stvar reći bez rata.
Preporuke:
12
0
9 subota, 05 januar 2019 15:46
boki
NATO može samo silom ugurati srbe u svoj savez.Svi mi koji pamtimo zlo koje su nam naneli smo protiv.Priče o "demokratskom" ulasku biće moguće za dvadesetak godina.Crna Gora nije imala referendum jer narod neće u NATO jedino se može pokušati izdajom i prevarom kao što je Đukanović uradio.Ako NATO želi srbe u svom savezu onda mora dozvoliti i pomoći ujedinjenje srba na prostoru bivše Jugoslavije.S obzirom da je njihova politika izrazito antisrpska jedino im preostaje da nas silom okupiraju .
Preporuke:
5
1
10 nedelja, 06 januar 2019 08:54
Mračajski proto
Nema tu sada šta da se piše i priča. Radmanović član SNSD-Mile Ronhil je stavio svoj potpis, milom ili silom, to sad nije ni važno. Izigravati sada nekog patriotu, upirući prst u drugoga da je izdajnik, velika je sramota. Izdajnik se vidi po djelu, a ne po medijskim lažima iza kojih se skrivaju.
Preporuke:
4
2
11 nedelja, 06 januar 2019 14:10
@
NATO ni ne zeli Srbe, sta ce im neko sa otomanskim recidivima, lazi i petljavine. Potpisu pre deset godina pa onda 'puj pike vise ne vazi'. Vazda bilo, gdegod se na cast i obraz pozivaju odma otvori cetvoro oci.
Preporuke:
3
2

Anketa

Koliko će po vašem mišljenju trajati vanredno stanje u Srbiji?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner