Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Otvoreno o „razgraničenju“ - ili nijedna obmana ne traje doveka

Komentari (15) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 utorak, 23 oktobar 2018 08:24
Ah
Obmana kod nas traje i traje. Dokaz je na TV i novinama svaki dan. Dokle je debelo pitanje. Možda dotle dok svi a i autor ne shvate da je briselski "proces" od početka bio a i ostao protivustavna izdaja.
Preporuke:
52
1
2 utorak, 23 oktobar 2018 09:57
aleksandar
Ovo je teritorijalni spor. O čemu da razgovaramo sa Arbanasima (njihovim narodom), o našoj teritoriji?
Nema razgovora o teritoriji, to je naše. Zamrznuti konflikt "dok ne ojačamo", naravno. Vratiti ono što je naše, ako ne možemo sada, onda u neka druga vremena, bolja, kada propadne sila koja nam sada ne da da vratimo ono što je naše.
Naše se ne daje, o tome nema "razgovora", "pregovora", o tome nema filozofije.
Teritorija oteta silom, može se vratiti samo silom, kome to nije jasno taj ne zna šta je država i nacionalni interes.
Prema tome, možemo da "razgovaramo" o tricama i kučinama (tzv. "ekonomija" "olakšanje života" i slično), ali o tome čija je teritorija, nema razgovora, nema kompromisa, nema ničeg.
Nikada ne priznati, ni po koju cenu, nikada ne dozvoliti u tzv. "UN". Tačka.
Preporuke:
64
3
3 utorak, 23 oktobar 2018 10:21
penzioner Cviko
Sve znamo ali radimo NIŠTA da se stanje promeni, naravno na bolje. Za sada rezultata nema. Nisam zahvaćen apatijom, depresijom i sličnim stanjima, već razumem da pisanje komentara nije rešenje. Kad sam bio dete slušao sam priče političara koji su govorili da sve rade za bolju budućnost "naše dece". To isto govore i ovi. Nikad nisam saznao na čiju "našu decu" su mislili ali posle očeve smrti, kao dete prošao sam ko bos po trnju. Na mene očito nisu mislili. Možda sam im izgledao odrastao? Osnovno je, čim političar uzme u svoja usta decu, ON LAŽE, ON je "kanibal". Gde su to današnja deca kazala NjEMU, reši nam pitanje "razgraničenja" putem "dijaloga", kako bi mi imali srećniju budućnost u otplati kredita, kojima ste nas zadužili a sa platom od 200 evra? Ja to nisam čuo. Ne samo da smo rekli već i zakonom zabranili "upotrebu" dece u politici. Ovi vajni pravnici su se oglušili na sve ovo. Oni srljaju a mi trpimo njihovo gaženje. Dosta je više toga.
Preporuke:
48
0
4 utorak, 23 oktobar 2018 10:26
Poshtovani prijatelju
davno smo naučili da ne treba slušati šta političari govore, već gledati šta rade.

Da je ovo korektno srbstvo bi bilo Slobodno, Suvereno i nebi prezhivljavalo u pelenama.
Koji procenat takozvanih Srba podrzhava i namerava da glasa za prezhivljavanje i vucibatine?
Coka je Svetionik Slobode!
Preporuke:
21
2
5 utorak, 23 oktobar 2018 11:40
avnojska cicilizacija
Razgraničenje, korekcija granica, razmena teritorija, podela…ili kako već ovi naši političari nazivaju taj svoj međusobni dogovor za opstanak na vlasti, pre svega, nije civilizacijsko rešenje.

Ovako je državni sekretar SAD Ačeson 1951. u vezi sa Tršćanskom krizom govorio jugoslovenskom ambasadoru:
Ačeson uviđa da je neverovatno, zapravo nemoguće postići idealno rešenje i da je rešenje moguće samo uz obostranu žrtvu. Po njemu takvo rešenje moguće je samo na osnovu etničkog principa uz odgovarajuće razmene teritorija i korekture potrebne da bi se postigla praktično ostvariva granica. Njemu nisu bili poznati geografski detalji i imena gradova i sela, ali je bio uveren da rešenje treba da se zasniva na etničkom principu koji bi se mogao braniti pred javnim mnjenjem jedne i druge strane.
(Miljan V. Milkić, Jugoslavija, Italija i Tršćanska kriza 1948 – 1954, Beograd, 2012)
Preporuke:
10
14
6 utorak, 23 oktobar 2018 12:50
zoran
Korektan i pošten lični stav o briselsko-kosovskom igrokazu(iako se sa nekim delovima ne slažem).

Poštovanje autoru!
Preporuke:
17
2
7 utorak, 23 oktobar 2018 14:04
Totem
Ja vidim nešto sasvim suprotno - kod nas obmane traju jako dugo. Tekst obiluje retoričkim pitanjima i beskorisnim predlozima kojih smo se siti naslušali ("treba pošteno razgovarati"), kao i novogovorom ("normalizacija" odnosa). Šta znači ta reč "normalizacija"? I šta drugo ostaje nego da čekamo vreme kada ćemo mi biti jači? Tako svet funkcioniše, nažalost.
Preporuke:
28
0
8 utorak, 23 oktobar 2018 14:08
RAZGRANICENJE
po strogo etnickim linijama je jedino suvislo i na duzi period jedino moguce rjesenje i za nas Srbe uopste nije lose.
Preporuke:
11
24
9 utorak, 23 oktobar 2018 15:06
ZEMUNAC
NE ZABORAVIMO da je Sev.Kosovo bilo ,pre BRISELSKOG sporazuma,NA TERENU, i dalje u sastavu Srbije.PRVO GA JE PREDAO,a sada ce da ga "povrati" u sastav Srbije,A pominje se i predaja Presevske doline!.Povukao je PRIVREMENE granice,cista obmana!Sta se moze i ocekivati od ,ZA ZAPAD,ucenjenog ratnog zlocinca,koji nikada nije bio u Hagu?Da marljivo radi domaci zadatak,isto kao i MILO,koji je CG,bez referenduma uveo u NATO,protiv volje naroda!RAZMENA teritorija je,ako se dobro razmisli i skriveni cilj BRISELSKOG sporazuma,da se obmane narod,a sve predstavi kao TRAJNO resenje!Postoji i rezolucija UN,i Ustav SRBIJE,koji pravnik generacije ne zeli da ispostuje!
Preporuke:
32
1
10 utorak, 23 oktobar 2018 17:50
Albanopolis
Hteli mi to ili ne, naš spor biće uskoro rešen. I da stvar bude gora, taj vaš AV u jednoj stvari je u pravu - bićemo svi nezadovoljni! Vaša manita politička pamet na neki način izazvala je infekciju i kod nas. Niko u regionu nema državnika i zato će budući šamari svima biti, kako se čini, vrlo vrući...
Preporuke:
5
31
11 utorak, 23 oktobar 2018 19:35
Maki
Vrlo, vrlo interesantan stav Mikija, po više sada otvorenih pitanja. Zašto sada, zašto tako, zašto...
Mislim da on ima neke informacije o dogadjajima koji će se tek desiti, pa mu ovo dodje kao najava za one koji znaju da čitaju.
Preporuke:
16
1
12 sreda, 24 oktobar 2018 00:45
Onako usput
"Znam da mi Balkanci imamo problem sa logikom i da kod nas prošlost traje duže nego na drugim mestima u svetu, ali me čude Evropljani..."

Ne bih se složio sa piscem članka. Mi Balkanci imamo razvijenu logiku, i više od drugih Evropljana. Naša logika je - da tudje nećemo, a svoje ne damo! Za razliku od nas, zemlje zapadne Evrope su u svojoj prošlosti najčešće radile na osvajanju i pokoravanju drugih zemalja. Kada su se oslobodili svojih dalekih kolonija, sada nastoje da utiču na odnose u slobodnim zemljama kao što je do skoro bila i Srbija. Kojim pravom, osim "pravom sile" iz prošlosti, su se umešali u naš unutrašnji sukob sa albanskim separatistima i stali na njihovu stranu? I kojim pravom sada vrše pritisak na naše vodje da priznaju Kosovo i Metohiju za državu, koju su im oni stvorili ratujući sa nama? Zašto te zapadne zemlje ne apeluju jednako na obe strane? Nama govore da priznamo novu "državu" Kosova, a njima da nastave sa silom i pritiskom dok od nas ne dobiju priznanje države.
Preporuke:
19
1
13 četvrtak, 25 oktobar 2018 04:27
Dragan-Ra
Dosta objektivan stav autora teksta o sadasnjoj situaciji, ne samo na Kosovu, vec u citavom regionu. Tacno je i to da tokom vise od cetrdeset godina, narodi na teritorije bivse Jugoslavije, nisu mislili svojim glavama, jer je postojalo ono, " ima ko za tebe da misli ". Pojedini su se osvestili i krenuli svojim putem, dok je Srbija ostala na istom nivou, kao politicko siroče , koje se vodi i dalje istom ideologijom a ne nacionalnim interesima. Kritikovanje Evrope je neumesno, jer se zna da je glavna tema te Unije, ekonomija. Uz to, EU danas ima važniji problem od Kosova, a to je Brexit. Stoga je " Briselski sporazum" od sekundarnog znacaja i nema važnost koju imaju mnogi drugi problemi u okviru vodećih clanica. Srpska politika je pogresna. Vucic je za razgranicenje, Dacic sve vise, kao i Vulin navijaju za Rusiju i Kinu, a kao svi bi da udju u Evropsku Uniju. Sedenje na dve stolice, ali bez konkretnih rezultata.
Preporuke:
2
4
14 subota, 27 oktobar 2018 10:30
Neša
Obmana ne traje doveka!? Traje dok god ima potencijalnih žrtava obmane. Srba je sve manje, teritorija Srbije je sve uža, ali (još uvek) postoje. Dakle, obmana će i dalje da traje, dok je Srba i Srbije. Ključno je - ko je izvor laži, prevara i obmana.
Preporuke:
2
1
15 ponedeljak, 29 oktobar 2018 09:15
Milan Rakic
Čestitam autoru! Što je uspeo da posle šezdeset godina misli (i govori) svojom glavom.
Preporuke:
0
1

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner