Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Dok je Aleksandar Karađorđević 1918. utvrđivao sa saveznicima granice nove države, sto godina kasnije, Vučić će u Parizu razgovarati o granicama koje podrazumevaju gubitak dela državne teritorije

Komentari (28) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 petak, 19 oktobar 2018 14:35
Ne Jugoslaviji, najvećoj zabludi srpskog naroda
Ideja Jugoslavenstva i Jugoslavije je strašna zabluda, na koju je "naseo" srpski kralj Aleksandar Karađorđević, jer je mislio da je njegova država i ono gde nema legitimitet u narodima koji nisu srpski, a koji nisu prihvatili srpsku državu i srpskog kralja kao svoje, već kao "tuđince" i "nužno zlo" zbog pretnji Italijana, Mađara i Austrijanaca (Slovenci, Hrvati) a drugi jer nisu imali svoju vojsku da se odupru srpskoj državi. U međuvremenu mržnja je sve više rasla i smatrali su Srbe "hegemonima i okupatorima" sve dok im se nije pružila prilika "u godinama raspleta" za "osamostaljenje" od Srba. Nažalost Srbi su mislili da svi žele Jugoslaviju kao i Srbi i pored dobronamernih sugestija određenih pametnih Srba poput Jovana Dučića koji su upozoravali već tada na propast i zlo koje će stignuti Srbe sa Jugoslavijom (knjiga "Verujem u Boga i u srpstvo"-Jovan Dučić). Zato zaključak se nameće sam gde god nemaš legitimitet na određenoj teritoriji u većinskom narodu, ne misli da je tvoja država
Preporuke:
40
8
2 petak, 19 oktobar 2018 18:06
Dedovina
Ma nema veze ta dedovina. Gledajmo napred. U svetlu buducnost u EU. U njoj nas vole. Kada im predamo Kosovo i Metohiju, pa razmontiramo Republiku Srpsku, slace nam evre u punim sleperima. Necemo morati vise ni da radimo.
Preporuke:
19
1
3 petak, 19 oktobar 2018 18:09
Kralj Aleksandar nije pogrešio
Nije Aleksandar, ne ovaj, ovo jedna bedna kreatura čoveka, sam odlučio da napravi državu ujedinjenih južnih Slovena, ta ideja tinjala je još od Karađorđa i Prvog srpskog ustanka, i Filip Višnjić pevao je... Vako Đorđe Drini govorio:

„Drina vodo! plemenita međo
„Izmeđ’ Bosne i izmeđ’ Srbije!
„Naskoro će i to vreme doći,
„Kada ću ja i tebeka preći
„I čestitu Bosnu polaziti!”
Južnoslovenska ideja, ovaploćena u Ilirskom pokretu, starija je sto godina od 1. decembra 1918, svetske sile pobednice bile su za stvaranje Jugoslavije ne bi li razbili veštačku tvorevinu Austrougarsku, u kojoj dve trećine stanovnika nisu bili Austrijanci nego narodi slovenskog porekla, a tu državu razbili su nacionalisti iz svih jugoslovenskih federalnih država i nacionalistićko-religiozni radikalni fanatizam. Radikalni mučenik, smešnog izgleda i pokreta, i danas razara srpsko društvo.
Preporuke:
18
14
4 petak, 19 oktobar 2018 18:13
Komentari
Zanimljiva tema a nema komentara? Baš čudno.
Preporuke:
9
0
5 petak, 19 oktobar 2018 18:31
44-ta
Dok je Aleksandar Karađorđević pre sto godina utvrđivao sa saveznicima granice nove države, Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca (koja je proglašena 1. decembra), sto godina kasnije Aleksandar Vučić u Parizu razmatra uslove pod kojima srpska strana treba da prihvati granice koje podrazumevaju gubitak dela teritorije.

Tada je narod uglavnom živeo po selima i prema popisu 1921. na teritoriji Avnojskog KiM je živelo 92.000 pravoslavaca. U isto vreme na teritorijama Avnojske BiH i Avnojske Hrvatske njih 1.435.000 (829.000 + 606.000), skoro trećina srpskog naroda.
http://bit.ly/2F5zca3

A šta kaže Borisav Jović o Miloševiću, koji se dogovarao u Karađorđevu, zašto "nije insistirao da se plan Z-4 prihvati": "Mislim, mada ne mogu da tvrdim, ali onoliko koliko ga znam, bojao se da će nama odmah isto to nametnuti za Šiptare".
http://bit.ly/2KKQ4ty
Preporuke:
8
8
6 petak, 19 oktobar 2018 19:20
Nedo
Da Kralj Aleksandar I Karadjordjevic pre 100 godina nije pravio granice kako ih je vec pravio, danasnji Aleksandar sigurno ne bi ni postojao sa svim ovim Kosovskim i ostalim problemima. Prema tome, greska je rodjena 1918, sada prisustvujemo pocetku kraja.
Preporuke:
15
8
7 petak, 19 oktobar 2018 19:48
Zvonimir Bgd
Sa zadovoljstvom sam pročitao ovaj tekst Ane Otašević. Ne moram se u svemu složiti s njom, ali smatram da je način pisanja koji primenjuje - poželjan. Smiren, odmeren ton bez pljuvačina, težnja da se što objektivnije ocrta realna, stvarna situacija i okolnosti najaktuelnijeg trenutka Srbije, Evrope i sveta.
Posebno mi je interesantan pasus u kojem se na jednom mestu iznose mogući benefiti raznih strana u raspravi oko "razgraničenja" Srbije od njene južne pokrajine. Šta "dobija" EU, šta Amerikanci, šta Vučić, šta Tači itd... Zanimljivo.

Malo je tekstova i analiza ove vrste. Sve više preovlađuju svađalački, pljuvački i neodmereni tekstovi koji, u suštini, nemaju nikakvu konstruktivnu ulogu u promišljanju i shvatanju sveta u kojem živimo.
Preporuke:
12
2
8 petak, 19 oktobar 2018 19:54
Ah
"Saživot na Balkanu nije moguć"Pa nemojte tako, evo sve rogove u vreći Balkana guraju u NATO uključujući i Srbiju i tako će opet svi zajedno bratski krenuti na Moskvu pa dokle doguraju.
Preporuke:
12
1
9 petak, 19 oktobar 2018 21:14
Bojan, Priština
Kaže AV u susretu s Palmerom, koji mu je opušteno skresao u brk sve u vezi podrške šiptarskim teroristima da se organizuju kao vojska :

"Mi smo mali, pa ne možemo da zahtevamo ali mi kao mali molimo super silu da malo imaju naša osećanja u vidu"

Po merilima AV-a, Srbija u vreme Karađorđa bi bila u minusu mala 500 000 seljaka naspram imperije od 33 miliona ljudi i ozbiljnom profesionalnom vojskom...

U istoriji Srbije ovo je vreme najveće sramote.
Preporuke:
27
4
10 petak, 19 oktobar 2018 21:53
Seljak Bezemljaš
Ko je bio protiv Jugoslavije?

Fašizam, komunizam i globalizam.

Komunizam je obavio najveći deo posla.
Iako smo svedoci i (sa) učesnici mi o tome ne svedočimo.
To govori o brutalnosti primenjenih sredstava.
Preporuke:
16
11
11 petak, 19 oktobar 2018 23:07
Seljak Bezemljaš1
petak, 19 oktobar 2018 22:14 Bojan, Priština
Ne zamerite mi ako vam malo pomognem da bolje razumete Karađorđevo vreme.

Turska je u to vreme uveliko "bolesnik na Bosforu"
Sto godina pre Prvog srpskog ustanka odbačena je iz srednje Evrope.To je potvrđeno Karlovačkim mirom (Sremski Karlovci) 1699.

Pored zaraćenih strana, (Turske i Austrije)za prvi puta u istoriji diplomatije okruglim stolom sede i predstavnici Engleske, Rusije, Venecije (tada velike sile)(Italije i Nemačke nema jer će kao države nastati 1861 odnosno 1871)
Turska propada pa su svi brinu kome će pripasti teritorije koje gubi Turska (mi tada ulazimo u domen interesovanja Engleske)

Svi brinu pa brinemo i mi.Na zahtev i u organizaciji naše crkve u Temišvaru održavamo sabor na kome svetu i bečkom caru saopštavamo naše brige i želje.Malo kasnimo ali nije do nas.Čekali smo odobrenje od Beča,a ono stiglo kada se car sporečkao sa Mađarima pa preko naših zahteva pritisne Mađare koji su otezali sa pristankom krunisanja.
Preporuke:
10
5
12 petak, 19 oktobar 2018 23:29
Seljak Bezemljaš2
I tako je car rešavao svoj privatan problem a nama dopustio da se čuje naš narodni zahtev.
Već 1717 dolazi do novog rata Turske i Austrije.Austrijanci zauzimaju Beograd i papa Benedikt raspisuje "turski porez"Ceo katolički svet plaća (5 pa još 5 godina)da se gradnja Beograda kao katoličkog i nemačkog bastiona.

Austrija vodi više ratova sa Turskom.
U svim ratovima učestvuju Srbi.Dva puta stižu i na Kosovo.Svaki puta podiže se i stanovništvo koje posle poraza beži proklinjući Austriju.
U ratu 1817-1791 Srbi učestvuju masovno kao "slobodni odredi".U tom ratu se stvaraju odlični vojnici i starešine.Karađorđe je samo jedan od njih.Mitropolit Stevan Jovanović 1791 piše proglas o autonomiji na teritoriji koja je oslobođena.Niko to ne čita, malo što nisu pismeni a više zato što je Austrija izgubila rat i Srbi stradaju i beže iz buduće domovine ali to će biti zahtevi sve do 1830 kada nam se prizna autonomija.
Preporuke:
10
4
13 petak, 19 oktobar 2018 23:52
Seljak Bezemljaš3
U porazu i stradanju te 1791 imamo slabu Tursku,ODLIČNE VOJNIKE I OFICIRE, I NAPISANE ZAHTEVE.
(DA NE ZABORAVIMO ALI NEKA BUDU PO STRANI INTERESI VELIKIH SILA)
To ne bi bilo dovoljno da Austrija nije što ratovima što strašnom verskom netolerancijom nije očistila tursko stanovništvo.

Sve to i još po nešto računajući i srpsku žilavost i rešenost da napravi državu (srpski ustanici uništili su 5 turskih armija) učinili su da se udari temelj.
I tako je računajući sve to i još po nešto stvorena Srbija na manjoj teritoriji i sa manje stanovnika nego mnogi drugi srpski krajevi.
I tako je Srbija dobila stradanjima i borbom na večito da upravlja Srbima.
I veličanstveni Beograd "kroz bezbroj suza naših"

Samo uzgred.Karađorđe je imao zlu sreću da 1812 Napoleon bude u Moskvi. A 1813 Kozaci su u Parizu.Poje konje u Seni i galopiraju parkovima Versaja.
Bosna je 8 puta služila kao osnova za napad na Srbiju računajući i 1914 a neki kažu 9 puta računajući 1944.
Kucam na brzinu IZVINITE.
Preporuke:
14
3
14 subota, 20 oktobar 2018 00:29
Tri ideje jugoslovenstva
Austrijska (izmisli prvo Ilire, pa ih delegirali Albancima, pa onda Jugoslovene), kao sredstvo okretanja Srba i Bugara od Rusije i pravoslavlja (jedno od najznacajnijih sredstava je bila reforma jezika koju je navodno sproveo covek koji je imao milion puta manje znanja od danasnjih paranormalnih "jezikoslovaca" poput Deretica, ujedno jedini slucaj da polupismen covek opismenjava pismenije od sebe).Hrvatska, kao sredstvo postupnog dostizanja nezavisnosti.Srpska, pseudoelitisticka ideja koja je trebalo da integrise srpskog kralja, stranke i elitu, kulturnu, umesto da se ta integracija izvrsi kroz stvaranje pravne drzave.Umesto gradjana, pokusalo se sa novim etnosom, jugoslovenskim, a u SFRJ kroz pseudoindividualizam "samoupravljaca" otudjenih od politicke slobode.Otuda i nebriga Srbije za ustavna resenja koja su na kraju dovela do ponistavanja srpskih pobeda u ratovima 1912-1918-e stvaranjem Makedonije, Vojvodine i KiM.Obe Jugoslavije su se bavile samo jednim pitanjem, polozajem Hrvatske
Preporuke:
6
3
15 subota, 20 oktobar 2018 02:07
Urosius
Ni meni se ne sviđa predaja Kosova

Međutim i Hrvati su se pridružili nama protiv svoje volje i 100 godina čekali da dobiju državu i uspeli u tome na kraju

Treba čekati i jačati svoje pozicije izgleda da je tako najpametnije
Preporuke:
9
3
16 subota, 20 oktobar 2018 08:13
Prvi aco vas
je gurno U grobnicU a ovaj muslijev zatrpava tU grobnicU.
Sprem'te se sprem'te za frontove krvozheda i acinih gospodara.
Preporuke:
6
2
17 subota, 20 oktobar 2018 08:17
srbo-hrvatska elita iz beograda
@Kralj Aleksandar nije pogrešio

To je bilo ostvarenje sna hiljada najfinijih Beograđana.

Samo po sebi nije moralo da bude loše, Srbi su dobili priliku da u okviru Jugoslavije reše nacionalno pitanje. Kao što su to Hrvati radili posle 1944.

Mogli su da se normalno razgraniče sa okolnim narodima uz kakav-takav reciprocitet i izgrade svoju federalnu jedinicu prvenstveno na svojim etničkim teritorijama. Kako su to uglavnom postigli svi drugi mali evropski narodi. Pri normalnom razgraničenju sa Hrvatima i Bošnjacima i zaokruživanju funkcionalnih nacionalnih država teško da bi mogli ostati i bez izlaza na more. A tako bi čak i Jugoslavija, makar teoretski, imala perspektivu kao federacija normalnih nacionalnih država.

Međutim Srbi su potom doživeli katastrofu, pošto svoje elite nisu imali pa su svi bili okrenuti prema Beogradu. Drugi su naprotiv slušali svoje i za budalaštine iz Beograd nisu mnogo marili.
Preporuke:
4
4
18 subota, 20 oktobar 2018 10:32
Ne Jugoslaviji, najvećoj zabludi srpskog naroda
Projekat višenacionalne države Jugoslavije je doživeo totalni neuspeh zbog nedostatka konsenzusa u ove Jugoslavije kako ista treba da bude uređena. Naravno Srbima je Jugoslavija odgovorala kao čvrsta unitarna država u sve tri Jugoslavije a ostali narodi su željeli svoje autonomije i odatle stalni sukob između unitarizma i federalizma a pred sami raspad druge Jugoslavije pojavila se i ideja asimetrične federacije (federacija teritorija na kojima Srbi imaju manje ili više legitimitet) i konfederacija sa Hrvatskom i Slovenijom. Nešto slično je u svome "Projektu" posao i Stevan Miljevići, ali su srpske granice u Moljevićevoj "Jugoslaviji" bile na liniji "Karlovac, Karlobag, Virovitica". Nažalost Srbi nisu uspeli nacionalno srbizirati ili posrbiti "nenacionalne elemente" ili "nacionalno nepouzdane elemente" (tako ih naziva srpska nacionalna ideja), a dao Bog da jesu, da su sada sve Srbi. Pošto Srbizacija nije uspela, nastale su nove nacije koje su otcepile teritorije i stvorile države.
Preporuke:
5
5
19 subota, 20 oktobar 2018 10:49
Ne Jugoslaviji, najvećoj zabludi srpskog naroda
Kralj Aleksandar Karađorđević i uopšte srpska politika su nažalost doživeli najveći neuspeh na planu "legitimiteta srpskoj državi" ili "Srbizacije nepouzdanih i nenacionalnih elemenata" (tako ih sama srpska nacionalna politika naziva).Makar se isto nazivalo i "Jugoslovenstvo". Mislim da je osnovna greška što se "otišlo previše na zapad". Ja ne znam kako bi Velike sile gledale na Srbiju ili savez srpskih zemalja (da li bi uopšte ispoštovale odredbe Londonskog ugovora iz 1915 godine) ali uzevši hipotetički da bi ispoštovale i da smo imali Srbiju na liniji "Karlovac, Karlobag, Virovitica", legitimitet srpskoj državi se mogao ipak lakše postići, uz ideju svi Srbi, bez obzira na religiju. Da su se zauzdali religijski fundamentalizmi. Bio je i drugi ratni način, proterivanjem, ali to znači "internacionalizaciju" i mešanje Velikih sila, a Velike sile vole da imaju "svoje enklave" od nepouzdanih nacionalnih elemenata da "vladaju preko zavađenih strana".
Preporuke:
7
4
20 subota, 20 oktobar 2018 12:53
izazov razumu
Brozovo ispiranje mozga sa

pre rata nismo imali ništa
onda su nemci i uništili "sve"
a Broz-Vučić je sve izgradio

je napravila armije biših "srba" koje je ispiranje mozga počelo odmah posle rata, kada su se Brozovi zločinci zvanično odrekli "komunizma" i postali "nacional socijalisti" i podelili Srbe u 8 "država" pri čemu je +42 procenta Srba ostao izvan "gulaga srbija" žicom ograđen tor gde je izvršeno najveće ispranje mozga da se treba odreći svih Srba koji nisu u "beogradskom toru".

Tu tezu da je "kralj kriv" i da se uvek treba odreći i izdati Srbe podržavaju uvek u komentarima na tekstove ovakve vreste turci, hrvati, slovenci i brozova fukara, što se jasno videlo i vidi od 1974-2018

Kralj Aleksandar je imao uticaj na crtanje granica na Balkanu isto koliko i Broz i Milošević i Vučić.

Nikakve.
Za razliku od Kralja Aleksandra, potonja trojica su se uvek zalagala i zalažu da Srbi imaju što manju teritoriju u bilo kakvoj "državi" zajedno sa brozovom fukarom u "gulagu srbija"
Preporuke:
4
8
21 subota, 20 oktobar 2018 13:45
Izazov na izazov razumu
Izazov razumu, Slovenija? Ako ćemo logikom "makar jedan Srbin", onda bi se i sve države sveta trebale ujediniti u srpsku državu. Zar ne bi bilo pametnije da se gledalo gde je postotak Srba dovoljan za pristojan legitimitet srpskoj državi a ne da se devedesetih godina prošlog stoljeća gube tolike teritorije i da Srbi nestanu kao narod iz RSK i na polovici teritorije BiH, pa evo i na Kosovu i Metohiji. Kralj je trebao povući granicu srpske države na teritoriji koja je imala ili lako mogla steći legitimitet i efektivnu kontrolu srpske države, na liniji Karlovac - Karlobag - Virovitica.
Preporuke:
8
2
22 subota, 20 oktobar 2018 18:46
penzioner Cviko
Muka mi je od ov svega i NjEGA. Čitam "KM-novine" (Kosovo i Metohija novine). Oni javljaju: KOSOVO I METOHIJA

EKSKLUZIVNO: SANU zabranila naučni skup o Kosovu i Metohiji!

Ne želim da povredim ikog iz redakcije KM novine ali bilo bi dobro da se njihov tekst prenese na strane NSMP-a, ako može.
Preporuke:
7
1
23 subota, 20 oktobar 2018 19:19
Ranko Spalević
Ne tako davno, neko, povodom arapskosrpskog desanta vanzemaljaca pod fantomkama na budući "Beograd na pljački" izjavi da je to naložio "kompletan idiot". E, pa taj idiot proširuje dejstvo. I dok se makedonski (sjevernomakedonski?) Aleksandar zvao VELIKI, Karađorđević - OSLOBODILAC - ovaj će objediniti krunu i biće natovski VELIKI OSLOBODILAC Srbije od Srbije.Mišljenja sam da se priprema prevod (Sjeverno)makedonskog scenarija za utjerivanje Vođinog nauma. To se zove KOLONIJALNA DEMOKRATIJA
Preporuke:
1
2
24 subota, 20 oktobar 2018 20:28
Bojan, Priština
@ Seljak bezemljaš

Cenim i vaš ugao gledanja ali moj je pogled drugačiji.

Turska carevina jeste bila bolesnik(u vojnom smislu to nikako nije bila) za Rusku u Britansku imperiju ali za nas je bila džin na Bosforu.

Samo je ludak mogao podići mač na určina jer je turska odmazda bila brutalna i uvek je ulivala strah u kosti svima. A nama pobedu niko nije mogao da garantuje.

Pročitao sam puno o tom vremenu pa vam mogu reći da je sreća da nije bilo demokratije jer bi Karađorđe muke imao. I tad je bilo kalkulanata i kukavica pa je Đorđe da bi ceo narod digao morao mrtve Turke da pojedincima ubacuje u dvorište i selo da nemaju gde i da se moraju pridružiti. Strah je čudo.
A u Austro-turskim ratovima Srbi nisu stizali do Kosova(koje se tad zvalo Srbija) nego su sa njega kretali jer je još uvek to bio najpretežniji srpski kraj. Period istorijski potpuno u mraku.

Poslednji Srpsko-turski rat koji je krenuo sa (današnjeg)Kosova je samo 40 god pre prvog srpskog ustanka.
Preporuke:
8
2
25 nedelja, 21 oktobar 2018 05:39
izazov razumu je za razumne
Izazov na izazov razumu
Ako ćemo logikom "makar jedan Srbin", onda bi se i sve države sveta trebale ujediniti u srpsku državu.

Baš si "zakuvao" kao "grašku" Kralja Aleksandra, čije sve "deklaracije" aposlutno nisu imale uticaj sa ishodom Trijanonskog sporazumu u Versaju 1921. gde Srbiju nije zastupao NIKO, jer je ubijen Car Nikolaj Romaov,

sa okupacijom Brozovih nacista, i unutrašnjim nacističkim granicama, koje su podelile Srpski narod da bude lakše minorizova, majorizovan, proteran i na kraju i ubijan.

Krfska deklaracija je nastala iz težnje slovenaca i hrvata da prebegnu na pobedničku stranu (ko bugari ili italijani i dva rata) i da ne budu deo reparacija koji se daje Srbiji, jer da su ostali u Austriji, i danas bi bili "bečki konjušari", umesto toga izbegavši kaznu za zločine u Prvom svetskom ratu protiv Srba, "postali su državotvorni narod"

Bez Kralja Aleksandara Srbi zapadno od Drine bi bili ubijeni i proterani pre 2. svetskog rata iz Austrijske države
Preporuke:
3
6
26 nedelja, 21 oktobar 2018 07:38
Bojan, Priština
@ Seljak bezemljaš

Zato su dve velike seobe i bezbroj malih i kretale sa onoga što danas zovemo Kosovo i Metohija pod vođstvom patrijaraha a ne iz drugih krajeva.

Iako valja pomenuti da su se seobe odnosile na vertikalu od Skoplja do Beograda i da je Šumadija upravo u tom periodu dobila ime jer je predeo toliko opusteo nakon seoba da je brzo zarastao u nepreglednu šumu.

Ako se pogleda i slika Seoba Srba, Paje Jovanovića u prvom planu pored sveštenih lica su ratnici, kako onaj sa šubarom koji simbolizuje narodnog ratnika tako i vitez na konju sa crvenim plaštom - što je trebalo da posluži za nezaborav, da nismo preko plavog Dunaja došli kao rulja i zbeg nego kao organizovana formacija sa institucijama od sveštenih do vojnih.

Da ne govorim o pregovorima patrijarha sa Ćesarom, pravnom regulisanju useljenja i na kraju pisanim pozivom od Ćesara koji je put iz stare Srbije legalizovao i uređivao pravnim aktom.
Preporuke:
7
1
27 nedelja, 21 oktobar 2018 08:49
18-ta
@izazov razumu je za razumne
Bez Kralja Aleksandara Srbi zapadno od Drine bi bili ubijeni i proterani pre 2. svetskog rata iz Austrijske države

Tada su ostali narodi sa teritorija Austrougarske i Turske uglavnom zaokružili svoje nacionalne države na najvećem delu svojih etničkih teritorija. Po čisto etničkom principu, uz neka odstupanja zbog različitih uloga u ratu.

U Beogradu nije bilo baš nikakvog interesa za formiranje srpske nacionalne države. Nema nikakvih naznaka šta su bile realne alternative 1918. Nema ni traga da je o njima neko ozbiljno razmišljao a kamoli pregovarao.

Jugoslaviju, potpuno "mimo sveta", "Zli Zapad" 1918. ne bi mogao da isisa iz malog prsta, da ovde čitav vek nije razvijana ta ideja i stvarani uslovi.

Stvaranjem višenacionalne Jugoslavije Srbi su 1918. i definitivno izgubili mogućnost, ako je i postojala, da integrišu makedonsko stanovništvo i strateški važne teritorije.
Preporuke:
4
3
28 nedelja, 21 oktobar 2018 15:30
@ 18-ta
Sećam se kada je počela ta "teza o greškama Kralja", negde sredinom 60tih pred početak "ustavnih amandmana" koji su nacističkim "državama" stvorenim od Brozovih nacista posle rata, davale potpunu "državnost" u "državi" koja se samo formalno zvala SFRJ. Broz je bio politički mrtav još kad je 1968 pred pretnjom "invazije" Varšavskog pakta pobegao na Vangu i zatražio azil u Italiji, a SFRJ se održavala kao "zajednička država" samo zbog stalnih ustupaka slovencima i hrvatima.

Bivšim "srbima" ispranog mozga je trebalo napuniti glavu da su "prethodnici krivi" što je isto što i Vučić sada radi, sa istom degenerisanom gomilom brozjugenda.

Koliko si ti spreman Srba da žrtvuješ da bi ti "imao kompaktnu nacionalnu državu"? Nije Kralj odtavio +42% Srba 1948 van beograskog pašaluka, nego Brozova nacistička banda, i TRIPLIRALI broj šiptara i mudžahedina od 1948-1991

Tvoje "rešenje" je ubiti druge nacije ili izdati Srbe van granica "srbije"?

Ovo drugo radi Vučić na KiM.
Preporuke:
2
3

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner