Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Principi slobodnog tržišta se primenjuju samo za siromašne, bogati su zaštićeni

Komentari (22) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 utorak, 01 januar 2019 17:00
R.P.F.
Pogledajte televiziju i naslovne strane novina. Ne postoji ništa osim Tramp, Tramp, Tramp. Mediji su naseli na Trampovu strategiju. Svakog dana on im baca po jednu laž da bi se našao pod reflektorima i bio u centru pažnje. Zamenite samo Tramp sa Aljek. On je bukvalno u svim vestima svaki dan.
Preporuke:
36
3
2 utorak, 01 januar 2019 20:25
Ah
Naravno da je u pravu Čomski kad je Orvelizam u pitanju. Vidimo svaki dan kako se uvlače u sve pore društva potrošački manijaci kojima je jedino profit važan a sve ostalo je sredstvo za zadovoljenje tog primitivnog nagona za pljačkom.
Inače priča o Trampu i Vučiću je neuporediva. Tramp je dobrim delom i reakcija na Orvelizam globalističkih elita. Mediji koji su alat istih su opsednuti njime i nastoje da ga potkopaju na svaki način. Da li time postižu obrnut efekat videće se.
Kod nas je situacija neuporedivo drugačija, Vučić preko medija potkopava narod i državu u korist svojih podrepaša i tih istih globalističkih elita.
Dosad mu to uspeva zbog neinformisanih i zavedenih koje hipnotizira ali i koriždžija koji su mu se prikrpili a kojih ima previše nego što može tako mala država da istrpi.
Dokle, videćemo. Treba se nadati i raditi na tome da osvešćena manjina makar ne pristane na orvelovštinu oko sebe.
Preporuke:
24
0
3 utorak, 01 januar 2019 20:52
Taj profa je nešto kao Cipras
On nas brani... Pa i Cipras je branio pa se prodao. A mi smo posle shvatili da je naša Makedonija severna znači njihova, a da je Ukrajina grčka a ne ruska i tako to sve veru za večeru... Najgori je ventil koji te sprečava da eksplodiraš i oteraš agresiju! Čomski i sam veruje u zapadnjačke gluposti samo što je sebi da za pravo da sudi...
Preporuke:
17
16
4 utorak, 01 januar 2019 21:02
Za R.P.F.
Jesam lajkovao ono što si napisao, ali je komentar ispod u pravu. AV nas drži 70 godina iza Trampa.
Što se tiče demokratije mi smo u periodu makartizma.

On to radi svesno. Mi bi to trebali da znamo. Pogledati tekst odozdo :) https://mentalne-vestine.com/razmisljanje-vrste-uticaj-emocija-na-razmisljanje/
Preporuke:
19
1
5 utorak, 01 januar 2019 21:15
Hendikep istočne elite
To je slepo traženje autoriteta na zapadu, u potpuno drugoj civilizaciji. Mi se oduševimo svakim ko kaže poneku reč protiv svojih a u skladu sa našim uverenjima bez duboke analize onoga što čovek govori ili njegove spoznaje sveta,njegovog iskustva. Čomski ponavlja mantre zapada i podseća me na Vulina koji nosi lik Če Gevare na majici ili na Vučića koji je slavio Dražu. Da li oni zaista sprovode njihove ideje? Znaju li oni protiv čega se Draža borio???
Preporuke:
13
12
6 sreda, 02 januar 2019 00:15
frlj
Tramp muze `krave` koje još daju `mleka` (razni, za mnoge ne baš dobro-slutni `izmi`) Ostale (`krave`) presušuju ili su već - `poludele` ?!
Preporuke:
11
0
7 sreda, 02 januar 2019 02:03
Aleksandar
Ova dvorska luda nastavlja sa svojim glupostima. Samoproglaseni deda-anarhista uvek na strani americkog imperializma kao sto je neki dan plakao sto Tramp povlaci trupe iz Sirije, jer zaboga sta ce sada jadni Kurdi koje su SAD do sada vec vise puta izdale u istoriji, iznasao da prica o duplim standardima bogatih naspram siromasnih dok sam sedi na milionima u Kembridzu Masacusetsa.
Preporuke:
13
21
8 sreda, 02 januar 2019 07:52
Hugo Ball
Šta ima u tome rđavo što je izrekao? Ništa. Ipak, u pitanju su usamljene tačke otpora. Kapitalizam, to je očigledno, nije u stanju da se reprodukuje, bilo na opštedruštvenom ili čisto ekonomskom planu. Sada se nalazimo u svojevrssnom procepu. Na horizontu nema privlačne alternative. Zato, možda, prejak eho dobija Noam Čomski. Ovo što on konstatuje je deo šireg talasa klasnog i narodnog nezadovoljstva koje je preplavilo Ameriku. Značajan signal je Berni Sanders jer pokazuje put kojim SAD jedino mogu krenuti. Socijalistička fermentacija koja je na delu na severnoameričkom kontinentu dobiće ubrzo i svoju formu. Tome, svakako, doprinosi posustali i doslovno zarđali politički i ekonomski sistem upravljanja. Amerika spava ali i bunca. Buđenje je košmarno a ustajanje bolno ali i neizbežno.
Preporuke:
14
2
9 sreda, 02 januar 2019 10:11
R.P.F.
Naravno da su Aljek I Tramp neuporedivi (ne bih ulazio u detalje, nisam kompetentan). Ipak, kao da se nesto od onoga sto je Comski rekao za trampa primecije I kod Vucica. Naime, Vucic stalno govori za sebe da radi bez prestanka I stvarno je tako (mada mu aktivnosti cesto izlaze iz okvira nadleznosti). Posledica toga je da se stalno nalazi u fokusu medija, cak I onih koji ga kritikuju (Danas, N1, NSPM).Drugim recima, on stalno "radi" kako bi mediji pricali o, njemu. Pozdrav
Preporuke:
11
1
10 sreda, 02 januar 2019 13:33
Raćel
Zapanjena sam izvesnim komentarima, na račun Čomskog, jednog od možda poslednjih zaista velikih.Jer kod nekih komentatora nije u pitanju analitičko znanje, tj dokazivanje poznavanja, nego je u pitanju čista retorika, odnosno nedovoljnost. Reći za Čomskog da je "dvorska luda" je istinska ludost ili glupost, jer se upravo on ćitavog života borio protiv "dvora i dvorova" i stanovnika istih.Čomskog pratim odavno i sećam se da je on javno, prvi digao glas protiv bombardovanja Jugoslavije i mešanja USA ,EU i NATO u politiku nezavisnih država, kao i dokazivanja da u Srebrenici nije bio genocid, jer ako je to bio genocid, onda treba menjati definiciju za genocid.Među prvima je ukazao na satanski globalizam,uništavanje humanosti i smanjenje ćovečanstva. I, uporediti Čomskog sa Ciprasom je krajnji cinizam ili krajnje nepoznavanje stvari. A da je stanje u Srbiji pravi "Makartizam" to stoji, a upravo je i to kritikovao Čomski, jer to je stanje u celom svetu, a ne s
Preporuke:
29
4
11 sreda, 02 januar 2019 13:37
..realno
Osećanje bezizlaza ili nedostatak nade, veći nego 30` godina prošlog veka je posledica intenzivnog `investiranja` u bezbožnost i njene `ventile` ?
Preporuke:
9
1
12 sreda, 02 januar 2019 13:54
brlj
Iz ovdašnje vizure, neoliberalni kapitalizam se pokazuje kao sklerotičan i veoma razmažen. Voli slobodu i `otvorenost` - za svoje apetite i hirove. Ne i da plaća porez. A počeo je od socijalizma da preuzima naviku, da mu država (poreski obvezinici) pokrivaju gubitke ?
Naravno, ni na vidiku nema nekog u SAD da kaže kapitalu - o.k. momci, ako hoćete `socijalistički`, što ne bi u to krenuli `otvorenije` i `slobodnije`. Nacionalizacijom, pa državni kapitalizam koji liči i na socijalistički državni kapitalizam. Jes` da ni blizu nema ekonomsku efikasnost privatnog al` ostavlja prostor i za druge da kradu i `kraduckaju`. I za veću sigurnost zaposlenih. (?!) Eto, ugledajte se na Kinu! A `sigurnost` koju su zavoleli kapitalisti, može da bude i neka `sinekura` u vidu rente. Pa ne moraju baš da se muče razbacivanjem novaca. Naravno, prvo da se nacionalizuje `Fed`, pa da zaista bude `narodna banka` ? Eto, negde neoliberalizam gledaju kao šansu za `povampirenje` - komunizma ?! Dovoljno `blesavo` ?
Preporuke:
7
2
13 sreda, 02 januar 2019 14:52
Staljin
Tramp je možda malo bolji od Klintonove, kao što je Čomski bolji od establišmenta, ali nikome na ovom svetu neće biti istinski bolje sve dok se ne krene istinska levica da se budi. Ne neka poput Sandersa i Varufakisa već ona oličena u čoveku koji je dao najveći doprinos porazu Hitlera. Reč o Josifu Visarionoviču Džufašviliju! Samo njegovo ime i dan danas ledi krv u srcima zapadnih imperijalističkih monstruma. Sećam se kako mi je još u mladosti deda govorio o tome kako je klicao "Živeo Staljin i svetska revolucija - živeo Informbiro i njegova rezolucija". Mi smo 90-ih dobili čoveka za koga može da se kaže da je bio njegov naslednik i tada smo isprašili sve naše neprijatelje, osim domaćih izdajnika. Kako je to samo bilo lepo vreme i sećam se kada sam klicao "Momo, SRBINE! Slobo, SRBINE!".
Preporuke:
12
12
14 sreda, 02 januar 2019 14:57
Zoran
Aj, kad moze lingvista o ekonomiji, mogu i ja.

"Principi slobodnog tržišta se primenjuju samo za siromašne, bogati su zaštićeni"

Jel kupio ATT Time Warner 2016. godine?

I sta je to, neslobodno trziste?
Preporuke:
2
13
15 sreda, 02 januar 2019 15:02
Zoran
"Zamenite samo Tramp sa Aljek. On je bukvalno u svim vestima svaki dan."

Tramp i Alek? Hahahaah.

Tramp mi smanjio porez.

Trtamp mi ukinuo kaznu sto nemam zdravstveno, a Obama uveo.

Tramp mi ne pusta izbeglice koje hoce na silu da udhju u Ameriku, a Alek ih pusta i deli pomoc i kapom i sakom.

Tramp ne daje deo teritorije Amerike niti bi da se razgranici sa nekom svojm teritorijom, a Alek hoce.

Tramp je vec bogat dosao na vlast, Alek se obogatio na vlasti.

Tramp mi spusio cenu benzina na ispod 50 centi za litar, a Alek...koliko vam je benzin?

I to samo za 2 godine.
Preporuke:
7
7
16 sreda, 02 januar 2019 15:04
Zoran
"Zamenite samo Tramp sa Aljek. On je bukvalno u svim vestima svaki dan."

Tramp mi digao kamatu u banci na 3%, a koliko ej vama u Srbiji? Jel jos ne placate kaznu sto drzite pare u banci? Ponegde u Evropi se placa.
Preporuke:
4
7
17 sreda, 02 januar 2019 15:13
Zoran
"Zamenite samo Tramp sa Aljek. On je bukvalno u svim vestima svaki dan."

Tramp se odrekao predsednicke plate od 400.000 dolara godisnje, a Alek dosao na vlast zbog plate.

Tramp ima dug radni staz kao privatnik, a Alek nema dan radnog staza van politike.

Tramp ne daje 10.000 evra po radniku da mu neko otvori kompaniju u Americi, a Alek?

Tramp uveo carinu na kinesku robu da bi pospesio domacu, a Alek forsira stranu robu.

Tramp ne slusa Merkel sta da radi u svojoj drzavi, a Alek slusa.

Trampu savetnik nije covek koji bombardovao Ameriku, a Vucicu Bler.
Preporuke:
8
9
18 sreda, 02 januar 2019 16:37
ZEMUNAC
GDin COMSKI je dobar autor,no i neka vrsta ventila,da "demokratski" KAZE ISTINU!Nije mnogima ovo sto pise nepoznato,no uporedio bih ga sa gdinom Lazanskim,njemu je DOZVOLJENO da pise PATRIOTSKE i to kvalitertne tekstove o Srbiji,uz USLOV da neke TEME IZBEGNE!A da gdin Comski,nije njihov saradnik,koji otvara ventil,mogli bi ga,bez problema i likvidirati! U VEZI TEME,pa jasno je da su SAD stvorene ubijanjem indijanaca i uzrupacijom privatnog vlasnistva na celoj teritoriji SAD i Amerike!KAKO kaze indijanski pogñlavica,kada americka vojska pobedi indijance,desi se velika pobeda,a kada indijanci pobede,to se zove MASAKR!To isto vazi i za GENOCID u Srebrenici,koji se po broju ZRTAVA,koji ne branim,NIKAKO ne moze uporediti sa NACI kampovima,RADI SE O MILONIMA,ili sprzenim zrtvama,165 000 u Hirosimi i Nagasakiju.NO SAD I EU,insistiraju na genocidnosti celog naseg naroda!U VEZI SA MMF,kreditima,to su sve mehanizmi teskog neokolnijalnog poroblkavanja!A gdin COMSKI radi domaci zadatak za SAD!
Preporuke:
7
5
19 četvrtak, 03 januar 2019 11:47
Najpogolema razlika
On je velika opasnost. Svesno i namerno je oslobodio talase rasizma, ksenofobije i seksizma koji su bili latentni, ali koje niko pre njega nije legitimizovao.

izmedju "trampove opasnosti" i naprednog rasizma je metoda.
Trampov rasizam je DIREKTAN, OTVOREN i REAKCIJA na rasizam ali onaj napredni.
Napredni ili kako lingvista veli latentni je nashminkan sos karmini i poprskan sos parfemi da se pokrije i sakrije.
Shta to bato znachi jediNSTVENI i nezaMENLJIVI, na jEngleze oli Srbiche?
Shta to bato znachi kad Klaper rekne da su RUSI genetichki PODMIKLI i preVRTLJIVI?
Pa tako dalje posle tako krace.
Preporuke:
1
3
20 četvrtak, 03 januar 2019 12:29
Neko je davno reko
da je G-din Djavo u detaLJima.
Shta je SLOBODNO trzhishte?
Pre desetak godina analitichar na tEvEu reche:"SLOBODNO trzhiste je naprimer kad ja kupim neshto u Ameriku i donesem u Kanadu bez carine, poreza i OBRNUTO".
Od tog dana gi nema ni na jednom tEvE kanalu izuzev lokalnog koga gledi 10-tak iljada dusha.
Preporuke:
3
4
21 petak, 04 januar 2019 22:25
Aškenazi
u džemperu.
Preporuke:
3
2
22 nedelja, 06 januar 2019 16:03
@Zoran
sreda, 02 januar 2019 14:02 Zoran

"Tramp mi smanjio porez." - Al' ti je zato ukinuo deductions za drzavni i porez na nekretnine, a i deficit ce tek da eksplodira, pa cemo to svi da placamo, a najvise siromasni, kojima ce sve polako da ukinu, da bi balansirali budzet.

"Trtamp mi ukinuo kaznu sto nemam zdravstveno, a Obama uveo." - Videcu te sta ces da kazes kad/ako se
razbolis.

"Tramp mi spusio cenu benzina na ispod 50 centi za litar, a Alek...koliko vam je benzin?" - Nije ti Tramp spustio cenu benzina, nego Obama, i to zbog Rusa. Cena nafte je naglo pala posle pripajanja Krima Rusiji. Slucajnost ?! I don't think so.
Preporuke:
0
0

Anketa

Da li će EU priznati rusku i kinesku vakcinu protiv koronavirusa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner