Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Inicijativa za ispitivanje ustavnosti Zakona o preregistraciji stranaka

Komentari (15) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 sreda, 19 avgust 2009 19:54
uzgred
Da, Profesore, ali nije bitno...
Kauboji i dalje jašu...
Preporuke:
0
0
2 sreda, 19 avgust 2009 20:28
Rodoljub
E, pa nazdravlje nam Ustav!

Nisam ni znao dosad da je rušenje ustavnog poretka Srbije dozvoljeeno po Ustavu Srbije, tj. nije izričito zabranjeno!

A "manjinama" je ionako svejedno, one su zaštićeni kao medvedi, pa ionako kreiraju politiku putem ucena.

Neka mi neko navede jednu manjinu koja nije tužakala Srbiju unaokolo, pretila "raskoaličenjem" ili na neki treći način PRETILA većini, ako joj se ne UVEĆAJU prava!
Preporuke:
0
0
3 sreda, 19 avgust 2009 21:11
Kvondo
Gospodin Kosta Čavoški je u poslednjih 10 godina zastupao i branio stavove (i ljude) argumentima koji prkose zdravom razumu, tako da kad pročitam neki njegov tekst pitam se da li je zaista pravno utemeljen ili je to opet neki njegov stav protiv nekoga na vlasti, u skladu sa njegovim trenutnim razmišljanjima, da ne kažem hirovima.
Jednostavno ne mogu više da mu verujem, pa čak i ako je u pravu. Izgubio je stručnu težinu.
Preporuke:
0
0
4 četvrtak, 20 avgust 2009 00:54
drago.ca
@Kvondo: "Vise verujem onome sto mi kazu (provereni) nego svojim ocima" :-)
Preporuke:
0
0
5 četvrtak, 20 avgust 2009 08:12
Jasna Simonović
Rodoljub, baš tako...
Pretnje su nažalost "normalna pojava" kad "sitne duše" razvaljuju gensku tastaturu, a "velike duše" ne čuju impuls života...
Zakon o registraciji bilo čega počinje u Trgovinskom sudu u Beogradu, koliko se sećam...Ko je sve radio legalno?
Preporuke:
0
0
6 četvrtak, 20 avgust 2009 08:55
m. -ić
Dragi profesore Čavoški,
Vaš žalba je principijelna, ali nije od velikog značaja. Prvo, neće ništa vaš zahtev izmeniti, mislim da je jasno i vama. A drugo, izbora u Srbiji više neće ni biti. A ako ih ikada ponovo i bude, to će biti tek tada kada budu nestale sve sadašnje stranke, a i mnogo štošta drugo bude poisprevrtano. Tako da, žalite se, svakako, ali se ne satirite time, čuvajte snagu. Ako Bog da, trebaće vam za važnije bitke.
Preporuke:
0
0
7 četvrtak, 20 avgust 2009 10:59
Milorad Stanojlović
Kao što je to često bivalo dosad, a od (za)vođenja ideje o demokratiji u Srbiji (ali ne i same demokratije), akademik prof. Kosta Čavoški i Srpska liberalna stranka nisu jedini koji brane Ustav Srbije (ovakav kakav imamo), ali jesu perjanice te odbrane.
Adresa je tačna – Ustavni sud Srbije.
Po prirodi svog naziva i nadležnosti, ovaj sud nije instrument Vlade; nekom na žalost, a drugome na sreću. Nije ni pomagalo obesnim finansijskim oligarhijama stranaka na vlasti, već je institucija koja služi, pre svega, svim građanima države, a trebalo bi da odgovara višepartijskom demokratskom parlamentu. Nikako ne onom AVNOJ-evskom.
Tako Ustavni sud nekako dođe iznad Prve i Druge Srbije, tj. iznad manjine srpskog društva.
Čvrsto verujem da je zahtev duboko demokratski ispravan. Što se tiče stručnosti Inicijatora, u to ne verujem, već znam, što će reći - apsolutno sam siguran.
S poštovanjem, uvažavanjem i ljubavlju za Inicijativu i Ustavni sud Srbije, srdačan pozdrav, RAVNOGORSKI POKRET DM, Beograd, Milorad Stanojlović, generalni sekretar.
Preporuke:
0
0
8 četvrtak, 20 avgust 2009 11:12
racel
Nemamo mi vise vremena, a jedan od komentatora kaze da ce ga biti.Nemamo i ako sada ne ucinimo, jedinstveno, svi, nesto odosmo do djavola.Malo je takvih kao sto je post. Cavoski Kosta.Ili se povlace PRED OVIMA NA VLASTI.Molim ih da to ne rade jer je ugrozen ceo srpski narod i Srbija.
Preporuke:
0
0
9 četvrtak, 20 avgust 2009 12:10
brm
g Čavoški kome se vi obraćate?..držite se Ustava ko pijani plota...bazični princip aktuelnog političkog sistema u Srbiji je upravo suprotan...
kao da se npr. Dražin advokat obraća ustavnom sudu povodom presude komunističkog suda 45. ili koje već godine..
Preporuke:
0
0
10 četvrtak, 20 avgust 2009 13:12
Te Kwon Do
@Kvondo

Veruj samo sopstvenim ocima.Lepo procitaj ponovo,uporedi s ustavom,ako nisi pravnik konsultuj nekog iskusnog pravnika-pa donesi sud...
I misli....
Preporuke:
0
0
11 četvrtak, 20 avgust 2009 16:29
Nenad
Gospodine Čavoški, bez veze traćite vreme i trošite papir pišući o nečemu što u Srbiji trenutno ne pije vodu. Zakoni se pišu u Američkim institutima za geopolitiku, a usvajaju u Skupštini Srbije. Zar mislite da bi Amerikanci tek tako prepustili donošenje zakona u Srbiji ministrima i njihovim sekretarima. Ti ljudi sede u Vladi samo kao lutke. Što se tiče preregistracije, to Ameri hoće da malo uvedu reda u politički život u Srbiji, jer kako smo mogli da vidimo daljinski upravljač ponekad i otkaže.
Preporuke:
0
0
12 petak, 21 avgust 2009 09:24
Petar
@ Kvondo, na učenje. Što se nepotpišete, ako stojite iza svoje stručnosti i oceljujete tuđu.
Profesore, čemu se nadati. Tomo Zorić portparol tužilaštva, predlaže kastraciju za silovatelje. Advokat Gruhonjića, Beljanski se čudi što je u Srbiji ćirilično pismo u službenoj upotrebi. Ministarka pravde vrši pritisak na sud nebili protivzakonita presuda opstala u slučaju Davidovića.Njeno ime vezano je za Republičku izbornu komisiju u kojoj je kao član bila i ministar. Imaćemo antievropski zakon o javnom informisanju.Tadić i Dačić još neznaju ko je ubio Ranka Panića. U EU prema Rezoluciji Saveta Evrope, po otkriću poslanika Dika Martina su postojali u periodu 1999.g. do 2006.g., tajni zatvori, tajna hapšenja i tajni letovi CIA. Nemačka nas je bobardovala protvno sopstvenom ustavu.Vlada Mirka Cvetkovića okreće se prema NATO. O nerazjašljenim ubistvima novinara da i ne govorimo (Dada Vujasinović, Ćuruvija, Pantić).Dva građanina su u proteklih 5 meseci sebi isekli po prst.Ova vlada Srbije je kao fijat-punto pravi se u inostranstvu, a sklapa ovde. Čemu se nadati? Šta ljima znači ustav, tesan je.
Preporuke:
0
0
13 petak, 21 avgust 2009 15:11
Mihajlo
@ G. Stanojlovic, Petar

Potpuno se slazem. Svi navedeni primeri prkose zdravom razumu. Liberalno demokratska Srbija prkosi razumu. I valjda zeli da taj prkos kreditiraju Rusija i Kina. Mozete lagati neke ljude sve vreme ili sve ljude neko vreme, ali...

Nema besplatnog rucka. To smo videli od sopstvene vlasti u poslednjih deset godina, narocito na moralnom planu.

Nadajmo se da ce nas u to pravilo uveriti Rusija i Kina, kada obecanu pomoc ovom narodu (ne vlasti) isporuce...
Preporuke:
0
0
14 subota, 22 avgust 2009 09:25
Zapadni Covek
Svaka cast Petre:
"Ova vlada Srbije je kao fijat-punto pravi se u inostranstvu, a sklapa ovde."
Vrlo kratko a dobro!
Preporuke:
0
0
15 sreda, 26 avgust 2009 15:09
Jovan Zorić
Ipak se ne mogu otrgnuti utisku da je prof. Čavoški sve ovo napisao jer neće uspeti da registruje stranku. Neće biti da je time što se njegova stranka i neke druge koje isto tako neće uspeti da nakupe dovoljno potpisa neće registrovati, da je time ugrožena sloboda udruživanja, da su na delu antidemokratske metode itd. Treba ipak uvesti neki red. Nisam siguran da će nakon ovoga reda biti, ali neke stranke koje zapravo i ne postoje, nestaće. Žao mi je, ali to je ipak normalno.
Preporuke:
0
0

Anketa

Da li mislite da će na referendumu 16. januara biti usvojene izmene Ustava?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner