Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

„Komersant“: Vučić od Putina nije dobio odobrenje za svoju verziju priznanja „Kosova“, niti je naišao na razumevanje za plan da Rusija ne stavi „veto“ u Savetu Bezbednosti za članstvo „Kosova“ u UN

Komentari (25) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 sreda, 03 oktobar 2018 13:17
gandra
daj bože da je ovo iz naslova istina
Preporuke:
97
3
2 sreda, 03 oktobar 2018 13:21
Sve postaje jasnije, iako izdajničkim kriminalcima odgovaraju zamagljivanja i lov u mutnom. Vuči je Zaev, iako mu je drag i bin Zajeb, i spreman je i dalje na ''racionalni'' autošovinizam i autokolonijalizam.
Bedna marioneta i ''vrstan'' pravnik onih ''milosrdnih andjela'' koji su gazde i Zaevu pokušavaće i dalje da od Putina traži konkretnu podršku za nastavak gaženja suvereniteta Srbije i Srba na Kosmetu, medjunarodnog prava, Rezolucije 1244 i Ustava Srbije. Medjutim, ukoliko postoje, sve su manje šanse da Putin, koji je daleko bolji pravnik od ''najboljeg studenta prava'', podrži antidržavnog Skotovog skota i rijaliti-šljam deo srpskog naroda i u toj izdaji.
Preporuke:
108
3
3 sreda, 03 oktobar 2018 13:23
Nadam se...
Nadam se i hocu da verujem da je "Komersant" u pravu.
Preporuke:
106
3
4 sreda, 03 oktobar 2018 13:39
kao što napisah
"uneređeno dete" moli "majku" Rusiju

Jasno je bilo bez zajedničke konferencije za štampou da je to samo još jedna farsa Vučić, koji misli da su svi debilni kao glasači u Stradiji.

Putin "nezna" da su sve postkomunističke banana države prvo morale da postanu članice NATO pa tek onda EU

pa mu Vučić "objašnjava" da "srbija" "neće" u NATO (dok ne pošne da deli po dve pljeske) ali da "evropa nema alternativu" uz "prijateljstvo" sa Rusijom

Posle svih gluposti što je nalupetao Vučić otišao kod Putina po potvrdu da je "normalan".

Dobro objašnjen stav Putina koji poručuje pristalicama na Balkanu:

"pomozite sebi, pa ću vam i ja pomoći"
Preporuke:
102
3
5 sreda, 03 oktobar 2018 13:52
Potrebna je ogromna moć imaginacije
da se uvidi dubina provalije.
Preporuke:
84
2
6 sreda, 03 oktobar 2018 14:22
Između redova
Vučić je išao u Rusiju da bi tražio podršku za priznanje. Kod Kineza je izgleda već odradio posao, ostala mu je još Rusija.

Iako je Vučić nedvosmisleno izdajnik svoje zemlje i osoba koja krši Ustav Srbije, ni Putin nije baš neki ljubitelj Srbije. On to više radi da bi napakostio Zapadu, ili omogućio bolju poziciju Rusije u pregovorima oko njima važnih stvari. I Putin će trgovati Kosovom čim bude postigao odgovarajuću cenu, a ovaj naš se prodao odavno...
Preporuke:
57
22
7 sreda, 03 oktobar 2018 14:41
Spiridon
@ Nadam se...

Nadam se i hocu da verujem da je "Komersant" u pravu.


Komersant je neka ruska varijanta lista Danas tj Blica kako god, ali su za ovo verovatno u pravu jer Rusiji definitivno nije u interesu da Kosovo uđe u UN iz milion i jednog razloga. Na žalost, po mom skromnom mišljenju to neće promeniti ništa po pitanju toga da Putin uskoro dođe ii da opet po osamnaesti put primi Vučića u Moskvi, jer je Rusiji i to u interesu opet iz milion i jednog razloga...
Preporuke:
60
4
8 sreda, 03 oktobar 2018 14:45
Zgrožen aktuelnim stanjem u svakom pogledu
Da je duh ovog teksta iz Komersanta tačan moglo se videti iz video priloga u kome Vučić uz nekoliko unjkavih rečenica predaje Putinu poklon, knjigu o Srbiji na ruskom jeziku.
Mrzovoljno Putinovo učešće u EPP epizodi: Vučić - samo za srpsko tržište - nije se htelo sakriti.
Preporuke:
47
2
9 sreda, 03 oktobar 2018 14:47
Zvao si me Charly
Ako je govorništvo najmoćnije sredstvo uprvljanja ljudskom voljom, Vučić, ta gnjida od čoveka, to nikada nije imao , a pogotovo ne sada. To je imao Šešelj/ na mene nikada/ jer sam imala muke da neke odgovorim od njega, posle zaista izuzetne svoje odbrane u Hagu!Vučić nema ni fizičku , ni čulnu, a ni akustičnu odliku, da utiče na razumnog i racionalnonu osobu. A u te spada, bez sumnje VELIKI Putin, danas najveća i poštovana i od svojih protivnika, politička figura na svetu.Vučić, ta ljiga i ...a od čoveka, pa mi, obični , smo pročitali odmah, onaj scenario u "izvedbi" Tačija i pobratima mu Vučića, te neće, nadprosečno inteligentan i politički obdaren Putin. Ja, kao običan narod, apelujem na Putina i Predstavnika Kine, da ne slušaju tu ljigu i lopova, već da gledaju, ako hoće da nas zaštite, interese samo Srbije i samo Srbije. Vučić je sitnšićardžija i kao i svi oni, tako će i proći. Istorija ne prašta,kad tad, dođe vreme za naplatu!A njegovo se približava!
Preporuke:
44
2
10 sreda, 03 oktobar 2018 14:59
gnjida,zato toliko voli Putina(zbog veta)
Dakle sve što smo tvrdili na ovom portalu,sve je istina.
Najveći zagovornik šiptarske nezavisnosti jeste učenik Toni Blera,Bila Klintona i DŽerdža Seroša,
Aleksandar Vuči!
hejter
Preporuke:
57
2
11 sreda, 03 oktobar 2018 15:48
on misli da izradi starog bezbednjaka još iz doba SSSR-a
Još nešto.
Putin je jednom izjavio da najviše mrzi IZDAJU,baš kao onu koju je doživeo od sitnog balkanskog kriminalca-diktatora,partnera Vučićevog,
Mila Đukanovića.
hejter
Preporuke:
53
3
12 sreda, 03 oktobar 2018 15:53
aca desetka
vođa je u moskvu otišao samo sa jednim prtljagom - opremom za slikanje. tačno je znao šta će mu se desiti - putin mu je rekao - slikaj se.
Preporuke:
44
1
13 sreda, 03 oktobar 2018 15:59
Slavomir Srpski
Ovo opet pokazuje spinovanje protiv vucica, koje je prvo doslo iz Nemacke a sada iz Komersanta.
Komersant je do sada uglavnom branio zapadnjacke interese naprotiv ruskim, pa izgleda da sve dolazi iz zapadne matrice: vucic im vise nije po volji jer javnim odustajanjem od "razgranicenja" izgleda da ne sledi instrukcije iz anglosaksonskog zapada.

Izgleda da bi zeleli da pronadju negog boljeg konja u sVrbiji koji bi odradio posao. Podesca me na napustanje Tadica da bi stvorili naprednjake koji bi bolje sproveli njihove naloge.

Interesantno je i ovo da jedino Komersant zna o cemu se tamo govorilo dok ni jkedan jasno pro-rusli medij to nije doznao. Zasto posle ovog teksta iz Komersanta ni jedan medij Rusije nista ne govori?

Stoga bih ove price iz Komersanta, kao i ranije, tretiroa samo kao prozapadno spinovanje. Jasno je kome bi danas odgovaralo u svetu da se pokaze neslaganje Rusije i Srbije o bitnim pitanjima oko Kosova i Metohije.
Preporuke:
11
24
14 sreda, 03 oktobar 2018 16:04
Petar B.
Ovde ima dosta eksplozivnih tvrdnji i, ako se pokazu istinite, bacaju svezu sliku na aktivnosti g. Vucica.

Ipak, najvaznija je ona o glasanju u UN - clanak ne samo tvrdi da je g. Vucic pokusao da ubedi g. Putina da da ne ulozi veto na prijem Kosova u UN, vec indirektno tvrdi da je g. Vucic vec ugovorio sa Kinom da ona potegne to pitanje i da ne ulaze veto. Ako je ovo istina, stvari su otisle dalje nego sto je cak i g. Jeremic najavljivao.

Tesko da ce Rusija na to pristati i tu je Komersant verovatno u pravu, i to ne zbog neke brige za Srbiju, vec sto bi "pustanje" Kosova u UN, a da pri tom ne provuku i Krim bilo protiv ruskih strateskih interesa.

Inace nisam veliki pristalica analize govora tela ali ovde je bilo toliko ocigledno da g. Putin "otaljava" posao sa ovim prijemom da bi odrzao rusku zonu uticaja na Balkanu, dok se g. Vucic raduje poput deteta sa bonbonom, i slika uglavnom sa namerom da Pink i Informer ovo prikazu kao trijumf "svetskog drzavnika"(citat-A. Brnabic).
Preporuke:
55
2
15 sreda, 03 oktobar 2018 16:04
Slavomir Srpski (2)
Evo, recimo da uzmem zdravo za gotovo da se Putin suprotstavlja licno Vucicu da nece dozvoliti uclanjenje KIM u UN.

Svi znamo da u Rusiji znaju da je Putin najpopularniji u Srbiji. Zasto bi onda Putin po Komersantu kavrio odnos sa vlastima Srbije a da onda ne pokaze srbskom narodu da time u stvari najvise brani interes istog braneci integritet Srbije?

Jer ako Putin vec mora da kvari odnos sa vlastima Srbije, onda bi jednostavno morao da za sebe veze vecinu srbskog naroda koji u 80% ne zeli odricanje od KIM. I time pomogne da se oslobodimo ove izdajnicke vlasti sa kojom, navodno po Komersantu, je sada u ostrom sukobu.

Dakle Komersant laze. Sli ocekujem da neko zvanicno iz Rusije opovrgne ove "glasove" iz Komersanta.
Preporuke:
5
22
16 sreda, 03 oktobar 2018 16:05
milan
znači zato su kinezi dobili naš Bor z džabe da odrade posao Vučiću bbriga Kimeza za Kosovo
Preporuke:
37
4
17 sreda, 03 oktobar 2018 16:13
Dragan
Mesecima je već jasno da je jedino što od Putina traži - ne stavljanje veta na prijem terorista i UN. Ne ide u Rusiju u ime Srba i Srbije nego u ime šiptarskih terorista i NATO-a.
Preporuke:
43
2
18 sreda, 03 oktobar 2018 16:14
Slavomir Srpski (3)
Zasto Komersantu smeta da Predsednik Srbije naglasava u Rusiji da Srbija nece nikada u NATO?

Zar to za Rusiju ne bi trebalo da bude dobra vest? Izgleda da za Komersant takva vest i eksplicitan stav Srbije u Moskvi nije dobra vest? Za koga onda radi Komersant?

Iz svega sto sleduje je da od kada je vucic dao izjavu da je njegova politika o "razgranicenju" koja bi onda uvela KIM u UN kao pravnu drzavu pokopana, da od tada ovakav Aco sVrbin vise nije povoljna osoba da vodi Srbiju. Nesto slicno se desilo sa Tadicem kada nije pustio niz vodu onoliko koliko je trazila Merkel. Ne cudi onda jak napad iz Nemacke pre neki dan bas na Vucica (jer je prekinuo briselske sporazume koji po Nemackoj su znacili ostvarivanje KIM kao clanice u UN).

Da li to znaci da ce sada da nam prave nove Super-naprdenjake, da bi skinuli sa vlasti ove post-seseljeve naprednjake? Ko ce biti novi kandidat da smeni vucica na vrhu Srbije?
Preporuke:
12
14
19 sreda, 03 oktobar 2018 17:02
teletabis
Evo nekoliko izjava političkih analitičara iz Rusije:

"Sredinom 2000-ih, kada je usvojen Ahtisarijev plan, prema kojem je Kosovo proglasilo nezavisnost, Srbiju nije čula svetska zajednica i, pre svega, Evropska unija. U ovom trenutku ona pokušava da umanji ovaj jaz, uz podršku svih svojih prijatelja, kako bi dokazala legitimnost svojih zahteva u međunarodnom dijalogu i očuvanju mira na Balkanu" (Institut za međunarodne odnose Kazanskog saveznog univerziteta Denis Šarafutdinov)

"Zauzvrat, Srbi žele da demonstriraju svoj prostor za manevrisanje i proglase mogućnost ne samo da se fokusiraju na Evropu, već i da manevriraju između Zapada i Moskve. To je približno isto što i Lukašenko konstantno i uspešno demonstrira."(Centar za studije političkih nauka Pavel Salin)

"Verujem da će predsednik Srbije u Moskvi rešiti pitanja ne samo vojne, već i političke prirode, ali i možda se obratiti zahtevu da vršimo politički pritisak na Kosovo".
General-major FSB Alekander Mikhailov
Preporuke:
4
8
20 sreda, 03 oktobar 2018 17:55
car je goooo!
Nema šta,maske su skinute.
Teletabisi,slavomiri,trolovi.
Preporuke:
28
5
21 sreda, 03 oktobar 2018 18:02
gavrilo
Usta koja LAZU zele da samo PUTIN bude svedok njegovog pokusaja IZDAJe!otisao je u Rusiju samo da nagovori g-dina Vladimira Vladimirovica da Rusija ne stavi VETO na prijem Lazne Drzave u UN!Jedino radi toga je otisao, ovo sve ostalo je bilo igracka i gubljenje vremena!
Preporuke:
24
1
22 sreda, 03 oktobar 2018 19:18
Slavomir Srpski @car je goooo!
Pa sta cekate jado jedna, obucite se odmah !

Nemojte onda da druge krivite sto goli hodate na promaji, nasoj a svetskoj ! Paznja, paznja, da vam promaja ne razduva i pamet :)
Preporuke:
4
9
23 sreda, 03 oktobar 2018 20:03
Ah
Smrad je svestan da bez Rusije čak i da proglasi veliku Albaniju sve do Niša nema "Kosove" u UN, zato i pokušava da na svoju izdajničku dasku navuče i Ruse. Ako su blesavi pa ne pamte šta je uradio njegov pajtaš Milo onda će i dobiti istu priču.
Pitanje je samo zašto mu daju legitimitet pred njegovim blesavim biračima?
Bez Rusa i bez ćutanja SPC ovaj klovn i genetski lažov ne bi bio dugo na vlasti. Da li su Rusi svesni toga je dobro pitanje.
Preporuke:
25
1
24 sreda, 03 oktobar 2018 21:49
Jedna je majka
Srbija je pogubljena baš kao nekada Rusija pod Jeljcinom.Ne mogu zaboraviti sliku ruskog vojnika koji plače dok stražari pored onih koji po nalogu SAD seku fleksom TU-160... Kosovska kletva je neumoljiva!
Preporuke:
23
1
25 četvrtak, 04 oktobar 2018 08:43
Kosta
Vučić je lažov. Hvala Putinu na podršci koju pruža Srbiji i Srbima. Vučić nije Srbija. On je saradnik Nato pakta i najveći velikoalbanac na Balkanu. To što nije uveo sankcine Rusiji je zbog toga što mu je glavni zadatak da preda KiM. Zbog toga zapad toleriše njegove navodne proruske poteze.
Preporuke:
15
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner