Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Tajni pregovori Vučića i Tačija - politika "dila"

Komentari (6) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 utorak, 02 oktobar 2018 14:00
.......
Kolika je uloga Soroša u tajnoj diplomatiji koja se vodi o granicama na Balkanu ostaje nejasno, ali pažljivim posmatračima nije promaklo koliko se puta od početka godine Vučić sastao sa Aleksanderom Sorošom, tridesettrogodišnjim sinom DŽordža Soroša i njegovim zamenikom na čelu Upravnog odbora Fondacije za otvoreno društvo. Sa njim se sreće i Tači, a poslednji susret se odigrao poslednje nedelje septembra, što je mlađi Soroš objavio na tviteru, uz fotografiju sa Tačijem i komentar da je sa njim razgovarao o „evropskim integracijama, regionalnoj saradnji i priznanju Kosova”.
Preporuke:
13
5
2 utorak, 02 oktobar 2018 16:55
Petar B.
Vrlo interesantan clanak koji dosta objasnjava ali ponesto i simplifikuje. Mozda je nekad g. Taci i bio "Francuski djak" a g. Haradinaj "Britanski djak" ali vremena su se promenila. Takodje, albanska politicka scena na Kosovu je mnogo kompleksnija od prikazane. Naime g. Taci ima konkurente u sopstvenoj partiji PDK, poput g. Veseljia, a opozicija predvodjena g. Kurtijem je latentna opasnost po trenutnu vladu. Pri tom LDK, partija g. Mustafe je realna vladajuca alternativa koju bi EU i SAD podrzale. Na sve to imamo i g. Haradinaja, kao tas na vagi. Sve ovo bi se jos dodatno zakomplikovalo ako sud za zlocine OVK pocne sa radom. g.Taci je zapravo vrlo slab politicki u sopstvenoj sredini, i u tom kontekstu treba posmatrati pregovore g. Tacija i g. Vucica.

Ono sto je meni interesantno je tvrdnja da Srbija u pregovorima potrazuje Trepcu i energetske potencijale, nesto sto nikad nismo culi od g. Vucica. Ne razumem zasto on to ne bi objavio javnosti, ako je stvarno na stolu.
Preporuke:
15
3
3 utorak, 02 oktobar 2018 19:34
više puta ponavljena laž, postaje "istina"
Teza da je "bolje da dobijemo nešto" polako ali sigurno je zarazila one koji najviše mrze Srbe."bolje" je da "dobijemo sever" a damo daleko veću teritroriju Bujanovca, Preševa i Medveđe i izgubimo prugu i autoput prema Grčkoji odreknemo se svih ostalih Srba i teritorije na Kosovu i Metohiji"bolje" je da primimo povišicu plata i penzija i prodamo budzašto obradivu zemlju, privredu i rudnikeNesretni Karađorće da sad pozove "svaki svoga subašu" nebi imao dovoljno ustanika koliko ima "poturičkih subaša"
Preporuke:
10
1
4 utorak, 02 oktobar 2018 20:47
Zvonimir Bgd
U Evropi 160 ljudi, u Americi par desetina i, eto, ko kroji kapu kontinentima i državama ove žalosne planete! Vlastela se sastane na saboru i odlučuje. Nekada u Konstanci, danas u Davosu i sličnim hladnim mestima. Kao u srednjem veku. Sve isto, samo ispod žita...

A narodi i milioni o kojima se odlučuje?!
A međunarodni ugovori? A odluke Organizacije Ujedinjenih nacija? A povelje? A završni akt iz Helsinkija? A odluke bivšeg KEBS-a, sada OEBS-a? A međunarodno pravo? Prinicipi??? Kriterijumi???
To ništa...?!

Hipokrizije je u političkoj istoriji čovečanstva oduvek bilo. Ali, danas je ona ušla u sve pore ovog trulog sveta koji se, očigledno, približava novom ratu. U najboljem slučaju, biće novih (narodnih) revolucija.
Vlastela mora pasti!
Preporuke:
11
2
5 sreda, 03 oktobar 2018 10:07
@Zvonimir Bgd
Potpuno se slazem
Nijee mi jasno ko su ono dvoje koji ti dadose minise do ovog trenutka, izgleda neki evvrounijati!
Preporuke:
7
0
6 nedelja, 07 oktobar 2018 23:20
Onako usput
Zanimljiv članak o krojenju granica srpske pokrajine Kosova i Metohije od strane raznih belosvetskih "krojača". Ovde treba istaći veliki doprinos domaćih državnih funkcionera na ovakav tretman Kosmeta. Umesto da se drže polaznog stava da je pokrajina oteta nelegalnom agresijom grupe zemalja članica NATO pakta, oni to prihvataju kao svršeni čin. Da su naši preci pre stotinu godina ovako gledali na srpsku zemlju okupiranu od Turaka, ne bi ni poveli Balkanske ratove. Oni bi se, kada bi videli šta rade njihovi potomci kukavice, duboko postideli i zašalili tolikih žrtava u tim ratvima koji su doveli do oslobadjanja i ujedinjenja srpskih krajeva. Mi moramo, ako imamo i malo morala i griže savesti prema ovoj državi, da pokrenemo sve snage da se poništi otimanje Kosova i Metohije i predavanje albanskoj nacionalnoj manjini u Srbiji. Jer to je naše pravo kao naroda čija je država. Kosovski Albanci imaju svoju državu Albaniju, i ako im ovde ne odgovara, mogu da idu i vrate se u svoju državu.
Preporuke:
4
0

Anketa

Da li mislite da će ovog leta Vučić i Tači potpisati neki sporazum o KiM u prisustvu Donalda Trampa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner