Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Šta je SPC na Kosovu i Metohiji – i zašto je od 2008. Crkva isključena iz pregovora o KiM

Komentari (8) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 petak, 21 septembar 2018 11:29
teletabis
Vladika Atanasije: predsednik Srbije Aleksandar Vučić pretenduje da svoj lični mentalitet i defetizam nametne čitavom Srpskom narodu. I to mentalitet koji je suprotan istorijskom, hrišćanskom i svetosavskom mentalitetu i karakteru našeg naroda. Sve je, osim svoje politike, proglasio za ”mit”, a svoju politiku za ”politiku protiv mitova i večnih istina”.


SPC nema pravo na ćutanje i povlađivanje trenutnim političkim dunsterima na vlasti. Nisu oni većina srbskog naroda niti izražavaju mišljenje većine.

Tačno je jedno, oni su najpokvareniji deo srbskog naroda, zbog svoje gramzivosti ili svoje plitke pameti - svoje gluposti.

Očekujem da SPC digne glas u ime verujućih i da zaštiti i taj veći deo naroda i celu Srbiju. Ovi politički dunsteri se mnogo plaše baš SPC i verujućeg naroda jer duboko negde, u podsvesti koju su nasledili od predaka, znaju da rade pogrešno - zato u silnom strahu. Zato su zaposlili novih 2000 policijaca.
Preporuke:
37
2
2 petak, 21 septembar 2018 13:24
nikola
Gospodine Dzomicu narodu ne treba cas istorije Svi mi znamo sta je Kosovo i Metohija za Srbe.Srbima treba VODjA tj Neko iz Sinoda da stane pred narod i kaze dosta lazi i izdaje.SPC je imala takve popove i Patrijarhe.Narodu treba vodja da krene u akciju ane saopstenja.
Preporuke:
43
2
3 petak, 21 septembar 2018 13:46
Molim se za SPC i Patrijarha
Snaga SPC je u vernicima!Gde prestaje vera kod Srba?Obično u novčaniku.Narod je ogorčen lopovlukom,robovskim radom,javašlukom u državi,diktaturom.Vlast navodno nije samo protiv ovog robijanja a ostale tri pojave navodno menja i to joj daje glas naroda koji još uvek veruje i nju.Ako crkva na propovedima bude razbijala srpske predrasude vratiće narod na put slobode i prosperiteta jer će se pojačati vera u Boga i crkvu.To lomi pitanje odbrane KiM a ono lomi našu sudbu.Objasniću stav prostodušnog čoveka od 60g.iz Vojvodine.Srbin crnogorskih korena čiji je deda iz Srbije došao.Deda je bio ugledni četnik a pradedovi iz CG su bežali pred krvnom osvetom.On je mentalno čisti lala."Ne voli komuniste(Rusi su beda gora od nas,divlji narod,pije i lenj je).Spasio nas Goli otok jer se progon četnika prebacio na rusofile.Pare stižu iz Kanade a ne iz Rusije.Nemac je nemac a mi smo cigani.Vučić je diktator a ostali lopovi.Šta će Nikolić u vili,otkud mu crkva?Neću kule i gradove hoću auto,more,Dansku."
Preporuke:
11
14
4 petak, 21 septembar 2018 14:01
Molim se za...1
"Kosovo je izgubljeno i što da ginem? Što da pucam u nekog koga ne poznajem i on u mene? Rusi bacaju pare na oružje a nas bi samo Bonstil sravnio sa zemljom. Rusi nas ne bi branili. Tamo je mafija,tajkuni i huliganstvo.Joj samo da nam firmu kupi stranac od ovog tajkuna.Sve se ovde raspada i dabogda se raspalo jer nas gone kao stoku na krševima od mašina da radimo,u tri smene,za 35000.Što da radim zemlju,ne isplati se.Ja sam prodao da kupim ćerki stan a žena daje u arendu.Amerika je sila.Da nisu pametni ne bi bili to što jesu.Kada bi Kinezima uveli sankcije oni bi se sami međusobno poubijali od gladi. Rusi ništa ne proizvode,poljoprivreda im je gora nego naša..." E zato sam ja tražio rusku TV ili bar kinesku globalnu TV ali na srpskom,na nacionalnoj frekvenciji,na antenu,da ljudi čuju nešto,da vide,da uporede statistiku,da počnu da stvaraju i veruju u alternativu i slobodu.Možda samo crkva može promeniti sve te zablude i objasniti nepravdu? Pokazati put. Objasniti da je i Rus propatio.
Preporuke:
15
6
5 petak, 21 septembar 2018 15:50
Slavomir Srpski
Bolji, dokumentovaniji i sveobuhvatniji tekst o tome sta je SPC na Kosovu i Metohiji nisam ni cuo ni procitao.

Svaka cast, vidi se da je pisan od doktora nauka.

SPC je spas Srbije i Srba. Na nama je da je branimo svim sredstvima, i tako ce i biti za vjek vjekova dok je Srba na balkanu.
Preporuke:
35
3
6 petak, 21 septembar 2018 19:25
bravo
Fantastičan tekst. Svaka čast za gospodina DŽomića i uredništvo NSPM.
Preporuke:
25
3
7 subota, 22 septembar 2018 18:53
Raćel
U prilično davno iščrzlom egzotičnom i herojskom Kosmetu/ne samo Kosovu/ još uvek ima dubokih tragova srpske junačke prošlosti i okupacije necivilizovanog i divljeg naroda, koji sebe zove Šiptarima, a njihova doslovce novonastala država, nosi ime Albanija. A koji je to narod, to se nikada neće sasvi saznati, jer je u njiho biće u velikoj količini ugrađena krv i dnk slovenskog bića, bolje reći Srba.Toliko o tome, a sada, prva dva komentara, kao i 2 zadnja, odlični,a treći mi nije jasan, šta je hteo da kaže/ukupno 6 komentara pročitanih/ Dakle, sada je Crkva TA koja treba da se lati i ne razmrsi, već preseče, Gordijev čvor. Ona je ta kojoj jedino narod veruje i ako nešto krene nsopako po Srbe, ja ću NJU i Patrijarha isključivo da krivim, jer već davno pišemo i pričamo da su nam VELEIZDAJNICI i PLAĆENICI, a i UMOBOLNI na vlasti, te je davno trebsla da se upusti u spas SRPSKOG naroda i Srbije.Dobro reče drugi komentator: VOĐA nam je potreban, a to je sada SAMO CRKVA, i SAMO CRKVA!
Preporuke:
9
1
8 subota, 22 septembar 2018 19:59
Ah
Dobar tekst i nešto što bi trebalo da bude deo ne samo veronauke već i udžbenika o srpskoj istoriji koju mnogi ne znaju što šibicari na vlasti itekako koriste za manipulacije.
Vreme je odavno da crkva kaže popu pop a bobu bob tj. Vučiću odbij!
Bez toga teško da će da se osvesti veći deo SNSa koji glumata vernike dok rade praktično i na uništavanju SPC i Srbije.
Preporuke:
10
1

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner