Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Trezveno o dilemi „zamrznuti konflikt“ ili „brzo rešenje“

Komentari (34) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 ponedeljak, 20 avgust 2018 18:20
penzioner Cviko
Ništa bez prave, zdrave ekonomije. Sve od čega očekujemo da da dobro rešenje, zahteva dobru ekonomiju. Ako imamo novce (a nemamo) možemo da kupimo oružje, pa neka nas napadne ko god misli da može. U sadašnjoj situaciji ne treba ni da misli. Albanci ovo znaju a kako ih podržavaju "veliki" moguće je da planirano i ostvare. E sad, pitanje je ko će više da ušićari, Albanci ili "veliki"? Pa naravno, "veliki". Tako je bilo do sada. "Veliki" eksploatišu prirodne resurse na Kosovu i Metohiji a Albanci za uzvrat dobijaju mrvice. I niko se ne buni. Važno im je da to nije Srbija kojoj su "amputirali" teritorij. Odlaze, iseljavaju. Što bi rekli, idu linijom manjeg otpora. Nešto kao Hrvati koji su isterali Srbe a onda i oni odlaze. Neka idu i do bestraga... Ali da se vratimo ekonomiji. Pre svega, mora se regulisati odnos trgovaca prema poljoprivredi. Trgovci sa raznom infrastrukturom su rak rana poljoprivrede. A potom treba povećati plate jer radnik posle posla je potrošač. Itd.
Preporuke:
49
6
2 ponedeljak, 20 avgust 2018 19:51
I brzo i sporo resenje
ako krse ustav, nisu resenja, vec krivicna dela.Okolnost da se stalno moraju navoditi argumenti koji prevazileza okvir univerzalnog prava koje ima svaka drzava na suverenitet i teritorijalni integritet i ustavni okvir i poziva se perspektivu buducnostri i promene snaga, perspektivu proslosti i kosvski zavet, kao stub identiteta srpskog naroda, a koji se shvata iskljucivo iz proslosti, na imovinu i ulaganja, jednostavno pokazuje sta je istinski srpski problem, to je beznacajnost prava, zbog cega problem KiM izgleda neresivo (ako iskljucite pravila i saobracaj izgleda nemoguc), a sto istovremeno pokazuje da pravni poredak i institucije nemaju znacaj (sto je i uslov "predsednikovog" resenja KiM)i da su ljucni neformalni odnosi, partijasenje, nepotizam, korupcija.Dakle, isti je lek i za korupciju i za KiM - vladavina prava!
Preporuke:
58
0
3 ponedeljak, 20 avgust 2018 21:16
Rezime
Branko Pavlović:"Za desetak godina Srbija realno može da bude mnogo jača i bolja nego što je to danas i, tako ojačana, da sačeka trenutak u kom ostajemo sami sa Albancima da rešimo trajno svoje odnose. A, jedino ih bez uplitanja stranaca i možemo kvalitetno rešiti. Realno je očekivati da će Albanci biti u lošijem stanju nego danas zbog zarobljenosti u kriminalu i stranim interesima".


Tačno je da se menjaju "međunarodne okolnosti", što je očigledno i na primeru poremećenih odnosa između Turske i SAD. Ne mislim da će Albanci biti u lošijem položaju primarno zbog kako autor navede"zbog zarobljenosti u kriminalu i stranim interesima", već prije u slabiji položaj mogu doći zbog većinskog islamskog identiteta kod Albanaca. Najbolji primer je Turska. Nije problem u Turskoj koja će izvesno biti izbačena iz NATO pakta ništa drugo nego islamski većinski identitet Turaka, zbog kojeg nikada nisu i neće postati članica Evropske unije, a jako brzo neće biti ni u NATO paktu.
Preporuke:
29
1
4 ponedeljak, 20 avgust 2018 21:21
Rezime
Jedina prava slabost Albanaca i velika nada za srpsku nacionalnu politiku i nacionalni korpus je Albanska "Ahilova peta" a to je "većinski islamski identitet" zbog kojeg u dogledno vreme i Turska i Albanija mogu biti izbačene iz NATO pakta.
Znači, zaključak je sledeći "da politika čekanja" nije baš bez osnova i da ima svoju "racionalnu logiku" u smislu da se "mogu desiti velike Evropske i Svetske turbulencije", a koliko će navedno trebati "čekati", to u politici i "političkoj istoriji" nije toliko ni bitno "bitan je konačni rezultat", jer mnogo toga se čekalo nekoliko stotina godina pa se dočekalo. Znači ova prva "real politika" bi "da prelomi odma i sada" a ova "druga politika čekanja" bi da "prelomi kad dočeka svoje vreme". Naravno "politika čekanja" računa i na "istorijsku neminovnost" raspada Evropske unije, koja se nikako neće raspasti na miran način.
Preporuke:
29
2
5 ponedeljak, 20 avgust 2018 21:39
To je tragično – ali realno...
„Zamrznuti konflikt“ ili „brzo rešenje“? Kako to da niko ne shvata/ne može/ne želi da shvati da predstojeće direktno/privremeno – ili kako god hoćete da ga nazovete rešenje pitanja KiM uopšte ne zavisi od Srba/“države“ Srbije/Albanaca (Kosova ili Albanije) nego samo i isključivo od savremenih gospodara situacije? To je u ovom trenutku, i u doglednom vremenu: Zapad. On u svom džepu drži vladu “države“ Srbije (legitimnu/nelegitimnu/izabranu/nametnutu – ili kako god hoćete), ali međunarodno priznatu. Ta vlada/vlastodržac Vučić/ su u obavezi da sprovedu volju svojih gospodara – i sprovešće je na ovaj, ili onaj način. Koliko je to pravedno/pošteno/legitimno – ne igra nikakvu praktičnu ulogu. I biće sprovedeno. To je tragično – ali realno...
Preporuke:
20
27
6 ponedeljak, 20 avgust 2018 22:41
Rezime
Republika Srbija ne bi trebala da potpisuje ništa sa, što bi značilo "predaju Kosova i Metohije Albancima", jer zagovornici politike čekanja su zaista u pravu kada navode "da će se okolnosti promeniti", jer zaista hoće. Zašto danas "zvanična" Republika Srbija želi da "rareši čvor"? Zbog Evropske unije i pristupanja istoj a "Evropska unija se iznutra ucrvala"i u dogledno vreme će se raspasti. Čak i da se pristupi EU niti jedna država nije postala nešto previše bogatija iuzev što je postala "praznija zbog migracije stanovništva a Zapad", primer Rumunija, Bugarska i dr. Na kraju doći će vreme za vraćanje teritorije, naravno onako kako je i oduzeta, vojnim putem. Neće baš biti lako, jer odnos snaga je 7:5 miliona u korist Srba (2 miliona više), ali, tako je kako je.
Preporuke:
33
1
7 ponedeljak, 20 avgust 2018 23:28
@ To je tragično, ali realno
Tragično je ono čemu se ne suprotstavimo. Realno je ono što izvojujemo.

Zato, pamet u glavu, tabane na ulice, ideje međ ljude, neka nam se dive i neka se čude.
Preporuke:
43
3
8 ponedeljak, 20 avgust 2018 23:44
teletabis
Za desetak godina Srbija realno može da bude mnogo jača i bolja nego što je to danas i, tako ojačana, da sačeka trenutak u kom ostajemo sami sa Albancima da rešimo trajno svoje odnose.
Tačno, samo ako se sa vlasti skloni sekta SNS sa svim njenim kretenoidnim "političkim veličinama". U protivnom nisam siguran da će biti u to vreme Srbije.

Vođa već planira sastanke upravo sa svim onima koji nam ne misle dobro. A naš Vođa, kao sam reče "zato što je pametan sa naša dva miliona dolara" otišao na kanabe Bila i Hilari Klinton da se slika. A Tramp nije baš toliko blesav. Zato evo još jednog razloga zašto našu budalu treba skloniti - zbog Srbije.
Preporuke:
44
1
9 utorak, 21 avgust 2018 08:18
Treba imati strpljenja i mudrosti
Kosovo i Metohiju Šiptari otimaju više od dva veka: najcrnjim terorom, ubistvima, pljačkom, silovanjima, otmicama devojaka, poarnaućivanjem, uništavanjem srpskih dobara i kulturne baštine – zatiranjem svih srpskih tragova. Na Kosovu i Metohiji ne postoji ni jedan šiptarski kamen koji ima bilo kakvu kulturnu ili istorijsku vrednost. To je populacija koja nije dala nikakav kulturni doprinos ljudskom rodu – ona zna samo da ruši. Među Šiptarima postoji unikatan ljudski korov koji ratuje i protiv grobalja. Samo naivan ili glup čovek misli da je KiM „demokratsko pitanje“. Šiptarima se moglo stati na put jedino na način kako pravna država reaguje na prethodno nabrojana nepočinstva, a to se najčešće nije moglo usled nedostatka države, čak i kada smo je imali. KiM se može vratiti samo na jedan način – zavesti tamo red vladavinu prava i ispratiti sve one koji su tu bespravno i nasilno došli, a to je jedino moguće kada ostanemo sa Šiptarima „jedan na jedan“. A taj dan nije daleko i neće biti Josipa Broza.
Preporuke:
29
3
10 utorak, 21 avgust 2018 10:23
Ovako je bilo
Pavlović bi trebalo da kao advokat objasni "klijentima" šta ustvari znači Rezolucija 1244

- koja je legalizovala NATO agresora kao "mirovne snage" "KFOR"
- koja nije obezbedila razoružanje "ovk" nego stvaranje "rosu" i "bsk"
- koja nije obezbedila bezbednost svih građana KiM nego su Srbi ubijeni u dve velike akcije 1999 i 2004 i nisu bezbedni ni dan danas kad je KFOR prepustio teroristima da imaju "organe države"
- koja nije obezbedila povratak svih raseljenih lica

ako su "garanti" Rez.1244 iste države koje su vodile napad na SRJ, donele Rez.1244 i prve priznale "državu kosovo"

Kako će "srbija da bude jača" za 10 godina (sa milion stanovnika manje), kada će do tada da sve fabrike, rudnici, obradiva zemlja već da budu rasprodate za penzije. Demografski Srbiju su spasili proterani Srbi iz hrvatske, bih i KiM, jer smo 1991-2002 imali demografski gubitak od ~700000 stanovnika sa uračunatim šiptarima iz Pčinjskog okruga.

PS "srbija" je ima više glasača nego stanovnika...
Preporuke:
13
27
11 utorak, 21 avgust 2018 11:10
Can we get serious now?
Da se prvo podsetimo šta je Srbiji priznato kao sadržina državnosti ka Kosovu i Metohiji po Rezoluciji 1244:

kontrola granice,
regulisanje zajedničkog tržišta,
monetarna politika,
odbrana,
spoljna politika,
carina,
osnovni porezi.

To su naša međunarodno priznata prava na KiM, kao države. To je realnost.

Obzirom da ne postoji međunarodni pravni mehanizam kojim bi se "ova prava" Srbije ispunila, to nije realnost, i neće biti, dokle god bude postojala marionetska organizacija "ujedinjenih nacija" i prevlast NATO i SAD.

SAD će da "vrati prava" Srbiji na suverenitet i da zatvori baze na KiM?

Lepo je širiti patriotski optimitizam ali ogromna većina koja će da pročita sa odušvljenjem ovaj tekst (i da mi "nalupa minuse"), će biti mrtva za 10 godina, a da nisu čak naterali ni sopstvenu decu, familiju, prijatelje, poznanike i komšije da se obrazuju sa nečeg drugog sem "lažovizija", rijalitija i "sporta"
Preporuke:
15
10
12 utorak, 21 avgust 2018 12:19
zodiac mindwarp
Meni je žao što jedna opasna i štetna terminologija koja se protivi i pravu i elementarnoj logici prolazi čak i kod Pavlovića i Vukadinovića. Ja uopšte ne razumem o kakvom se "zamrznutom konfliktu" ovde radi, kao što ne razumem o kakvom "mirovnom sporazumu" priča Vučićeva bulumenta. Srbija nije bila u ratu sa Albancima sa Kosova, već sa NATO paktom. Samim tim ne dolazi u obzir bilo kakav zamrznuti konflikt ili mirovni sporazum sa Albancima, pregovori sa "albanskom stranom" potpuno pravno besmisleni, jer da smo sa njima ratovali i bili u nekakvom "konfliktu", danas ih ne bi ni bilo na Kosovu. Srbiju je 1999. porazio NATO pakt, a ne Albanci sa Kosova, Srbija sa njima nema šta da pregovara o konfliktu ili miru. Kosovo je okupirana teritorija i svako drugo tumačenje je protivpravno i protivustavno, da ne upotrebim neku težu reč.
Preporuke:
31
6
13 utorak, 21 avgust 2018 12:30
Onako usput
@ Can we get serious now?

You live in the past times!

(Obzirom da ne postoji međunarodni pravni mehanizam kojim bi se "ova prava" Srbije ispunila, to nije realnost, i neće biti, dokle god bude postojala marionetska organizacija "ujedinjenih nacija" i prevlast NATO i SAD. SAD će da "vrati prava" Srbiji na suverenitet i da zatvori baze na KiM?)

Slučajno, ili namerno, ste propustili da pomenete velike promene u svetu posle 19 godina od NATO agresije na Srbiju. NATO i SAD više nemaju prevlast u svetu. Pojavile su se Ruska Federacija, Kina i još nekoliko zemalja. Kada se U SB UN bude razmatrala Rezolucija br. 1244 sve će se razjasniti i dovesti u pravo pravno stanje. Ono što sada zabrinjava, je kapitulantska politika Beograda u vezi sa Kosovom i Metohijom. Kada bi smogli malo hrabrosti da pitanje vrate u Ujedinjene nacije iz Evropske (NATO) unije, videlo bi se kako bi stvari krenule u korist države Srbije.
Preporuke:
21
5
14 utorak, 21 avgust 2018 12:51
el srbinjo
sabaheta je za brzo rešenje. da se brzo svrši, jer ima preča posla. bitno da je beograd na vodi, a ostali neka se dave.
Preporuke:
20
0
15 utorak, 21 avgust 2018 17:07
Zvonimir Bgd
Ukratko, sasvim je realno da mi u potpunosti odbranimo svoja međunrodno priznata prava, državu i narod. I, jedino braneći Srbiju u celini to i možemo.

Naravno, autor polazi od svog ličnog rodoljubivog stava. Ali, i ovaj tekst, kao i toliki drugi, kao da zaboravlja na surovi uzrok drugačijeg vođenja srpske politike. A to je pogubno postavljeni cilj Srbije za budućnost - članstvo u EU (i NATO)!!!

Ovaj cilj je postavljen odmah posle petooktobarske katastrofe i sprovode ga, BEZ PROMENE, sve vlade i garniture na vlasti u Srbiji za ovih 18 promašenih godina.

Kada se to ima u vidu, moralo bi svakome biti jasno da je ponašanje i delanje svake vlasti u Srbiji, ma ko to bio, diktirano zahtevima i ucenama EU. Tu nema samostalne politike. Otud i večite marionete na vlasti. Zato uvek kažem da je opredeljenje za EU ili tzv."euRopska budućnost" i "EU standardi" najjasniji i najverniji lakmus za prepoznavanje kakva će nečija buduća politika biti.
Treba odustati od tog pogubnog puta!
Preporuke:
16
5
16 sreda, 22 avgust 2018 01:05
komentar
Tekst g. Branka Pavlovića mi se sviđa zato što uliva optimizam. Na žalost, nije baš realan, kao što primetiše neki čitaoci. Prema onome što se u Srbiji godinama dešava na demografskom planu, za deset godina biće nas mnogo manje, a i to 'manje' biće sa manjim učešćem mladog stanovništva. Prema 'razvoju' privrede, kojim, valjda, upravljaju organi države, bićemo država puna fabrika niske tehnologije i jeftine radne snage. Obradni centri npr., koje je osamdesetih godina proizvodila srpska privreda, odavno su za nas naučna fantastika.
No bez obzira na te, za nas nepovoljne činjenice, potpuno se slažem sa g. Pavlovićem - ne treba žuriti sa rešavanjem 'kosovskog pitanja'. Koliko god da naši zapadni kolonijalni upravitelji pritiskaju svoje nameštenike ovde, u Srbiji.
Preporuke:
14
7
17 sreda, 22 avgust 2018 18:44
Mirjana
Vratila bih se na prethodni članak g. Pavlovića, jer mi se čini da je trenutno pitanje referenduma o KiM važnije od teorijskih rasprava o demografiji. Jer, ako do neke suštinske promene u upravljanju Srbijom ne dođe, poslednji koji izađe neka ugasi svetlo! Iako nisam pravnik, pomno sam pročitala i članak i komentare o ovoj temi (kraj jula-početak avgusta), i potrudila se da u Ustavu nađem i ѕakon o referendumu i članove koji se odnose na promenu Ustava (npr. član 203: ...Promena Ustava je usvojena ako je za promenu na referendumu glasala većina izašlih birača.
.... U pravu je, izgleda, g. Pavlović, jer po ovome je za promenu ustava dovoljna većina onih koji izađu, ili, u najboljem slučaju, ako se uvaži i zakon o referendumu iz 1998, većina od preko 50% izašlih. Gde su onih famoznih 3/4 građana potrebnih ѕa promenu Ustava? Ustavni sud se ne može izjasniti o referendumu dok referendumsko pitanje nije postavljeno (a tada će mu trebati bar dva meseca(-:, pa kako ćemo znati je li pitanje ispravno?
Preporuke:
7
4
18 sreda, 22 avgust 2018 19:43
FAiE+PM
Trgovci sa raznom infrastrukturom su rak rana poljoprivrede.NIŠTA, ama baš NIŠTA se na ovom svetu ne desi dok neko nekome nešto ne PRODA.Nema ekonomije, nema ulebljenja niti ima ko da kupuje pelene.Vaš problem nisu trgovci, vaš problem je što odbijate da adekvatno nagradite onE koji sarađuju sa i podržavaju okupatorE.
Preporuke:
1
1
19 sreda, 22 avgust 2018 20:36
Ovako je bilo
Mirjana
pa kako ćemo znati je li pitanje ispravno?

Tu dilemi mogu da imaju samo oni koji mere koeficijenat inteligencije toplomerom.

Bitno je i ko te pita a ne samo šta te pitaju.

Ko do sada ne zna da je Vučićev, Dačićev i Šešeljev najveći antiSrspki režim od 5.oktobra, taj će imati i dilemu kako da odgovori.
Preporuke:
6
4
20 četvrtak, 23 avgust 2018 12:32
Mirjana
Ja sam pitanje postavila nekom ozbiljnom: pravniku, npr., a posebno g. Pavloviću. To, da se Ustavni sud ne može izjašnjavati o referendumskom pitanju dok se ne raspiše referendum (tj. da ne može uopšteno da odgovori) čula sam od jednog pravnika i od jednog narodnog poslanika. Merili mi temperaturu ili ne, junačili se ili tvrdili kako je referendum nemoguć, on nas može sačekati već najesen, pa onda probajte da za 60 dana objasnite narodu treba li izaći ili ne. Jer ako je za promenu Ustava, po nekim tumačenjima,dovoljna većina od izašlih građana (član 203), onda je bojkot nemoguć, a ako je potrebno da izađe tek preko 50%, riskantan (zakon o referendumu i narodnoj inicijativi). Nisam našla, a i g. Pavlović ne navodi, da je za promenu Ustava potrebna 3/4 većina, u šta je, izgleda, većina građana ubeđena. Da parafraziram Titovu misao: Spremajmo se za referendum, kao da đe ga sutra biti.... ZAMOLILA BIH G. PAVLOVIĆA DA ORGANIZUJE RASPRAVU SA STRUČNjACIMA ZA USTAVNO PRAVO O REFERENDUMU O KIM.
Preporuke:
9
2
21 četvrtak, 23 avgust 2018 13:50
Branko Pavlović
Rasprava o referendumu je svakako potrebna.

Bilo bi pretenciozno da ja to organizujem, ali ću se potruditi da zainteresujem neki od naših instituta da budu organizatori.

Ključno je učešće naših istaknutih profesora ustavnog prava, teroje države i prava i organizaciono pravnih disciplina. Mi takvih stručnjaka imamo.

Ja lično nemam nikavih dilema, ali pošto u javnosti postoje dileme, izvesno je da nam je kao društvu jedan takav skup potreban.
Preporuke:
9
1
22 četvrtak, 23 avgust 2018 19:48
Ovako je bilo - "sporazum iz Rambujea"
Krajnje je vreme da se prevede "sporazum iz Rambujea" jer većina "pravnih tumačenja" Rez.1244 ga u potpunosti ignorišu pozivajući se na "činjenice" koje ne postoje u "sporazumu iz Rambujea" koji smo tek prihvatili tokom bombardovanja kao kako to licemerno piše u Rez.1244
pozdravljajući to što SR Jugoslavija prihvata principe koji su navedeni u tačkama 1-9 u papiru koji je podnet u Beogradu 2. juna 1999. godine (S/1999/649, aneks 2 uz ovu rezoluciju) i saglasnost SR Jugoslavije na taj papir

Rez.1244
11. Odlučuje da će glavne odgovornosti civilnog prisustva uključivati:

a) unapređenje uspostavljanja, do konačnog rešenja, suštinske autonomije i samouprave na Kosovu, uzimajući u potpunosti u obzir aneks 2 i sporazume iz Rambujea (S/1999/648)

Licemerni su pokušaji da se "spase čast" režima 1999. i izmišljanje "prava" Srba a negirju "prava" albanaca koja su dobili silom "sporazumom iz Rambujea"
Preporuke:
1
7
23 četvrtak, 23 avgust 2018 21:40
@ Ovako je bilo - "sporazum iz Rambujea"
Ti si tako veliki poznavalac (nepotpisanog) sporazuma iz Rambujea, da bi trebalo da te predsedednik Vučić uzme za svog ličnog savetnika za predaju Kosova i Metohije separatistima iz Prištine. Sada mi je jasnije zašto Vučić toliko nade polaže u ishod najavljenog referenduma o Kosovu i Metohiji. Od tebe i sličnih kapitulanata očekuje da ubede "neverni" narod Srbije da pravo nije na našoj strani. Srećom u Srbiji ima dosta pravnika, poput pisca ovog članka, koji će pobediti vas, advokate separatista.
Preporuke:
11
2
24 četvrtak, 23 avgust 2018 22:35
Branko Pavlović
Reč je o dokumentu koji je neposredno pre usvajanja rezolucije 1244 dostavljen sekretaru UN sa zahtevom da se prosledi svim članicama SB.

Dokument je obiman i predstavlja, najkraće rečeno, tekst privremenog ustava KiM.

Za našu raspravu od odlučujućeg značaja je to što taj dokument ne dovodi u pitanje suverenitet Srbije, u obimu kako je to predviđeno samom rezolucijom 1244.

Ne razumem šta je tu licemerno? Nije licemerno nego apsolutno tačno- rezolucija 1244 sa aneksom 2 i "Rambouillet accords" garantuje suverenitet Srbije.

Bilo je komentara kako ne postoji mehanizam međunarodni da se to ostvari. Sasvim suprotno, ne postoji međuarodni mehanizam da se to krši, osim silom. A to prosto znači da mi moramo da povećamo moć: ekonomsku, obrazovnu, društvenu, bezbednosnu, identitetsku, informacionu i da sačekamo kada će protivpravna sila imati manje moći i preče probleme.
Do tada se držati međunarodno priznatih prava.A posle toga ih ostvariti.
Preporuke:
11
1
25 petak, 24 avgust 2018 23:07
Ovako je bilo
Branko Pavlović
Dokument je obiman i predstavlja, najkraće rečeno, tekst privremenog ustava KiM

rezolucija 1244 sa aneksom 2 i "Rambouillet accords" garantuje suverenitet Srbije.
Naravno da je S/648/1999 dostavljen UN tek kad smo prihvatili da kapituliramo kao i S/649/1999 (aneks2)

S/648/1999 sporazum iz Rambujea je "obiman" jer se na njega poziva Rez.1244 sa "ustavom" države kosovo koji ograničava suverenost SRJ od tačke do tačke.

S/648/1999 sporazum iz Rambujea je bio jedan od uslova koji smo prihvatili ultimatumom i kapitulacijom, te smo prihvatili i "ustav" "države kosovo"

Ignorisanjem prihvaćenih dokumenata je kontra produktivno a dodatnu zabunu unose oni koji značenje u Rez.1244 "poštujući u potpunosti sporazum iz Rabujea" "prevode" u "neki tamo obiman dokument"

Trenutno jedino što mora (može) da se uradi da se insistira da UN ispuni sve obaveze prema Srbima, ako se glasa protiv Vučića posle 1987-2000 i 2012-2018 i biranja ludaka.
Preporuke:
1
1
26 petak, 24 avgust 2018 23:21
Ovako je bilo
Obzirom da niko neće evo ja:

Cela priča o "uzajamnom priznanju" i "razgraničenju" sa pravne a naročito logičke tačke gledišta

1. ako "država kosovo" "prizna" Srbiju, prestaje potreba za KFORom i "razgraničenjem" jer se vraćaju u Srbiji, a ceo konflikt je i nastao jer šiptari ne priznaju Srbiju

2. ako "srbija" (Vučić, Dačić i Šešelj) "priznaju državu kosovo" šiptari nemaju nikakvog razloga da priznaju Srbiju i da vrše "razgraničenje" nego isto kao što su dobili teritoriju "države kosovo" traže da se dobije teritorija i "države preševska dolina"

Zato šiptari i ucenjuju "srbiju" sa prvo "priznanje" a onda "zajednica srpskih opština" koja je inače garantovana još u sporazumu iz Rambujea koji je "neki tamo obiman dokiment" koji niko (čak ni Vučići i Dačić i ceo "pravni tim") nije ni pročitao slaveći i danas "pobedu mira"

Ako UN može da sedi na Kipru može i na KiM.
Preporuke:
2
1
27 subota, 25 avgust 2018 00:08
Branko Pavlović
Da zaključimo ovu raspravu: ne postoji formulacija "država Kosovo". Postoji ustav, ali i APK iz 1974.je imala ustav a nije bila država. Tako i po 1244 KiM nije država, to je samo Srbija.

Dakle, molim sve čitaoc da se vrate na tekst i ponovo pročitaju taksativno nabrojane elemente, fukcije Srbije, koji čine sadržinu suvereniteta Srbije na KiM.
Preporuke:
4
1
28 subota, 25 avgust 2018 11:45
Onako usput
Zanimljiva su razmišljanja komentatora "Ovako je bilo". Iako uporan u svojim tvrdnjama, da je SRJ prihvatanjem Rez. 1244 SB UN priznala stvaranje buduće "države Kosova", on ipak ostavlja mogućnost da "država Kosova" prizna Srbiju. Država Srbija je priznata Država i bez njihovog priznanja. A "država Kosova" je nepriznata država, sa ili bez našeg priznavanja. Jer je nastala oružanom agresijom NATO pakta na SRJ-Srbiju. Ta vojna akcija nema nikakvu legitimnu osnovu. Vodjen je neodobreni, privatni rat nekih silnika protiv suverene države. To podseća na turska osvajanja po Balkanu u nekoliko vekova.
Srbija treba da traži sprovodjenje svojih obaveza na okupiranoj teritoriji, Pokrajini Kosovo i Metohija. Tako ćemo polako ulaziti u tu samozvanu državu. Pitanje je koliko će ovi teroristi i separatisti na čelu "države" ostati na vlasti. Kada bi se referendum na Kosmetu sproveo bez pritisaka separatista, ne verujem da bi imali većinu za otcepljenje od Srbije. Jer sada tamo vlada zakon pretnji.
Preporuke:
7
0
29 subota, 25 avgust 2018 14:40
Ovako je bilo
Tragikomično je da osobe koje nikada nisu pročitale

Rezoluciju 1244
Sporazum iz Rambujea S/648/1999
Ultimatimum S/649/1999

Uporno kao i izdajnici 1987-2000. negiraju postojanje dokumenta, ili ih ignorišu.

Vučić je doveden na vlast (jer niko od 2000-2012 nije hteo) da bi ispunio Sporazum iz Rambujea koji pravni diletanti nazivaju "briselski sporazumi" ikao sve što je Vučić sa Dačićem potpisao u Briselu sa već nalazi sadržano u Sporazumu iz Rambujea, čak i "zajednica srpskih opština".

Jedino što formalno ne piše u Sporazumu iz Rambujea i Rezoluciji 1244 a opredeljenjem za "evropu koja nema alternativu" je postalo zahtev je potpuno priznanje "države kosovo" umesto ograničenog formalnog suvereniteta koji je ionako suspendovan Rez.1244 i jedinicama NATO u "dresovima" KFOR

Bombardovani smo zbog Sporazuma iz Rambujea, i bombardovanje je trajalo sve dok nismo prihvatili Sporazum iz Rambujea, ali je to "nevažan dokumenat"

Ima li u Srbiji patriote a da nije "bivši" komunista
Preporuke:
1
4
30 subota, 25 avgust 2018 15:25
Onako usput
@ Ovako je bilo

(Bombardovani smo zbog Sporazuma iz Rambujea, i bombardovanje je trajalo sve dok nismo prihvatili Sporazum iz Rambujea, ali je to "nevažan dokumenat")

Ne, mi smo bombardovani zato što smo odbili da se okupira Kosovo i Metohija od NATO pakta, radi zaštite "ugroženih prava kosovskih Albanaca". Na tu izmišljotinu potplaćenih ljudi iz SAD, V. Britanije i NATO pakta, jedini odgovor ozbiljne države je bio ODBIJANJE. Zahvaljujući neaktivnosti i nemoći ostalog sveta, NATO zločinci su krenuli u oružanu agresiju na SRJ-Srbiju. Sada im naručioci i uplatioci traže da ispune obavezu prema dogovoru. To Srbiju ne treba da zabrinjava. U novim svetskim uslovima, mi treba da zahtevamo razmatranje posledica NATO agresije pred SB UN. I da se ne obaziremo na apele i pretnje ucenjenih ljudi iz navedenih država, koji ionako nisu više u vlasti.
Preporuke:
7
0
31 subota, 25 avgust 2018 18:29
Ovako je bilo - jedini razlog bombardovanja je bio da izdajnik postane "pobednik mira"
Onako usput

Ne, mi smo bombardovani zato što smo odbili da se okupira Kosovo i Metohija od NATO pakta, radi zaštite "ugroženih prava kosovskih Albanaca". Na tu izmišljotinu, jedini odgovor ozbiljne države je bio ODBIJANJE.

Ozbiljne države nemaju komunističke diktatore čija je "politika" ubijanje političkih protivnika i većinsko infantilno, degenerisano i opšte kriminalizovano glasačko telo, i degenerike Šešelja i Vučića koji sve etničke probleme "rešavaju" "klanjem zarđalim kašikama" i sa 100za1, u kome građani ravnopravno sa režimom učestvuju u pljački držeavne imeovine.

Mi smo bombardovani jer smo "odbili" da se okupira KiM.

Kako smo "odbili" kada smo kapitulirali i prihvatili i Sporazum iz Rambujea i okupaciju u junu iste godine. Ili misliš nije bila okupirana Mirina kuća na Dedinju?

Kakavo je to ponašanje "ozbiljne" države?

Kako bi ti rešio Kosovo i Metohiju gde se dogorilo tripliranje broja šiptara od 1948-1991? Kao Broz ili kao Pavelić sa Srbima?
Preporuke:
1
4
32 subota, 25 avgust 2018 22:02
Onako usput
Ovako je bilo
Kako bi ti rešio Kosovo i Metohiju gde se dogodilo tripliranje broja šiptara od 1948-1991? Kao Broz ili kao Pavelić sa Srbima?

Bilo je ranije pisanja o tome. Albanci na Kosovo i Metohiju nisu došli tek 1991. godine. Država je omogućavala ravnopravan život svim nacionalnostima. Trebalo je samo sprečavati cepanje države zbog njihovih separatističkih namera. To je SKJ i SKS dosta uspešno radio. Problem je nastao kada je oslabio uticaj partije na upravljanje državom. Uvodjenje demokratije je razjedinilo vlasti u Republici i Pokrajini. Milošević je sve do višepartijskog razjedinjavanja uspevao da kontroliše dogadjaje na KiM. Albanci su formirali Demokratski savez Kosova koji se potpuno okrenuo otcepljenju. Ubrzo se kreće sa oružanim sukobima. Država odgovara sa milicijom a posle i vojskom. To bi se držalo pod kontrolom da se nisu umešali stranci, koji su za dobar novac obećali otcepljenje od Srbije. I to je podignuto na nivo NATO pakta. Nije bilo spasa od ratnih sukoba.
Preporuke:
5
1
33 subota, 25 avgust 2018 23:25
@onako usput
Jeste li sigurni da je udaljavanje KiM od matice Srbije ubrzano zbog slabljenja uticaja političke partije, koja je inače do 1990. jedina bila dozvoljena u Republici? Ta partija, Savez komunista, sa svojim vođom, 'najvećim sinom naših naroda i narodnosti' je, između ostalog, i Ustavom iz 1974. utrla put razbijanju i Federacije i naše Republike. Pre toga - zabrana povratka na svoja ognjišta Srba koji su tokom II sv. rata pobegli sa KiM od balista. Blago nama sa tom Partijom i najvećim sinom...
Preporuke:
1
1
34 nedelja, 26 avgust 2018 21:05
Ljubomir T. Grujić
26 08 2018

Poštovani gospodine Pavloviću,

Pozivam Vas, inspirisan Vašim rodoljubivim i patriotskim istupanjima i člancima, da govorite na Narodnom skupu za razrešenje Aleksandra Vučića i Ane Brnabić.

Skup je prijavljen u petak, 24.08.2018. da se održi u subotuu 8. septembra o. g. od 12-14 pred Narodnom skupštinom u Beogradu.

Sve o Skupu može da se pročita na: http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2018_08_24PrijavaJavnost.235121226.pdf

Pokretač i organizator skupa
Dr Ljubomir T. Grujić, redovni professor u penziji Ova adresa el.pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
Preporuke:
5
1

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner