Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Režimski mediji izbegavaju da prenesu jasne stavove ruskog državnog vrha o pitanju KiM, ali su se zato svom žestinom i lažnim optužbama ustremili na Slavišu Ristića

Komentari (40) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 četvrtak, 12 jul 2018 19:11
Jos jedan "Tribalac"
Problem je sto se Ristic napada preko novina i televizije a vecina gradjana je u stanju da izdvoji 20 din za rezimski blatoid (dez)informer i da plati kablovsku, dok se Ristic brani preko sajtova koje znacajan deo populacije ne posecuje bilo zato sto ne koriste internet bilo zato sto ih ne zanima...

Takodje ocekujem da Nenada Popovica vec zestoko ribaju ako je zaista sve navedeno izgovorio...
Preporuke:
65
1
2 četvrtak, 12 jul 2018 19:56
David Elazar
Slažem se. Doslednim Srbima i ruskoj diplomatiji svaka čast. A i kineska ima sličan stav, čini mi se.

Inače, osim Ljajića i sam Vučić i Brnabićeva su davali kontroverzne izjave povodom KiM. Čuj "kontroverzne" - bolje reći - antiustavne i secesionističke. Kao i mnogi SPS-ovci.

Sad hoće da zbare narod da pristane na to u zamenu za autonomiju Srba na nezavisnom Kosovu. Ali i to je samo mamac, od toga neće biti ništa. Ta famozna nedostižna autonomija sledi Srbima na Kosovu po kosovskom Ustavu i Ahtisarijevom planu bez obzira na priznanje. To je trebalo da se formira pre nego što su se Vučić i Dačić pojavili na pregovorima u Briselu, da Kosovo pokaže da je demokratsko društvo kome su ljudska i manjinska prava prioritet. To je trebalo da bude početna pozicija. Sada je situacija takva da Arbanasi krše svoj Ustav da bi zagorčali Srbima život, i da Srbi na KiM ne dobijaju ama baš ništa, a Arbanasi dobijaju i ono što im ne sleduje. I priznanje, i prebacivanje njihovog duga na Srbiju, i resurse.
Preporuke:
56
1
3 četvrtak, 12 jul 2018 19:58
David Elazar
2

Ukratko, to bi bio bilans Vučićeve diplomatije i dugogodišnjig pregovora.

Postavlja se pitanje, da li je baš toliko nesposoban, ili je od početka potajno radio za drugu stranu?...
Preporuke:
66
0
4 četvrtak, 12 jul 2018 20:17
micky
Ima li nekoga ko je dovoljno JAK da sva ova pitanja (posatvljena stampi kvislinskoj) postavi direktno Rusima i Putinu, "jedinstvenoj rusiji" kao satrnci. Ovde nesto smrdi do BOGA miloga. Zeleznjka bane u Begis tacno pred izbore da izjavi kako "Srbija od vucica nema boljeg" a ovamo podrzavaju srbe na kosmetu rezoluciju 1244 i bla, bla, bla… Plasim se da i ovo nije podmukla igra rusa i "cara" licno jer oni bi molrali da pitaju one sto prenose misljenja rusa zasto to ne prenose ili lazu. Oni izjavljuju Niko ne prenese… kvislinska vlast i sluge okupataora spremaju izdaju nevidjenu. Domaci podrepasi su nam poznati kako i gde rade, sta rade i koliko lazu i, kradu i pljackaju ali mi rusi nisu jasni ni najmanje. Sve se to da objasniti sumnjom da rusi ceraju sa srpskim narodom podmuklu igru i da im srbija zajedmo sa kosmetom sluzi samo za podkusurivanje sa zapadom.
Preporuke:
29
9
5 četvrtak, 12 jul 2018 20:30
Bojan, Priština
Gospodo iz Otadžbine, dignite ruke od Rusa, tačnije od ruskih vlasti jer nikakve vajde od njih nego nas samo zavode za Goleš planinu.

Pustite šta je Železnjak rekao u Banjskoj kad je Medvedev konkludentnim gestom priznao, ne samo da Kosovo ima predsednika i da je republika - nego jednog notornog zčočinca, kasapina i preprodavca ljudskih organa, narkodilera kriminalca svake vrste.

Nemojmo se ponižavati, ako i treba da propadne srpsko Kosovo i stara Srbija neka bar bude dostojanstveno a ne moljakajući tamo neke Ruse kojima je do Srba sa Kosova stalo kao do lanjskog snega.

Ova Rusija nije dostojna svoje misije.
Preporuke:
36
37
6 četvrtak, 12 jul 2018 21:01
s.j Živela Otadžniba!
A izdajnicima želim isto ono što im želi celi srpski rod.
Preporuke:
48
0
7 petak, 13 jul 2018 02:40
Gordana
Razumem ogorcenje Bojana iz Pristine,mnogo puta osecam isto,ipak, ne vidim drugu "crkvu u kojoj cemo se Bogu moliti" osim Rusije. Ipak, mislim da "Otadzbina" treba da najavi neke konkretne poteze kao odgovor konacnoj predaji Kosova od ove izdajnicke vlasti. Na primer:
Zahtev Nenadu Popovicu da izdeistvuje ,od Rusije, jedan MEDII u Srbiji koji bi omogucio informisanje stanovnistva umesto nemaca i bivseg direktora CIJe.
Poziv svetskin NEUTRALNIM - OBJEKTIVNIM mediima , kao sto su Japanci, Cesi, Kinezi,Island,... i jos dosta zemalja koje nisu direktno zainteresovan za nasu potpunu propast,da posalju svetu izvestaj o stanju stvari na Kosovu i otprate mediski Srpski egzodus sa Kosova posle njegove predaje od starane vuciceve vlasti.
Rusko ne cinjenje, ili zakasnelo cinjenje, je dovelo do Ukrainske situacije , gde ih sigurno nemozemo optuziti za ne zainteresovanost. Mnogo sta ih pritiska, a mi smo nedovoljno aktivni.
Preporuke:
29
1
8 petak, 13 jul 2018 03:01
Rusija isto gubi ako Srbi prodaju Kosovo
Ta krnja obogaljena Srbija kako reče Milo ne može biti matica više nikome i ona postaje Severni Montenegro ili Severna ot Severnata Makedonija... Nato Srbija! Ako su srpski komunisti posle '45 ispali obični lopovi i neradnici onda se za radikalne četnike može reći da su oni hteli u rajh da bi im zapad dozvolio da kolju kako su i njih klali oduvek ili u NATO kako bi živeli na kredit od tuđeg rada. Srbi su skloni bajkama i verovanjima jer vuk je vuk a ovca je ovca. Naš realni interes je podudaran sa ruskim samo je pitanje da li pravilno vidimo te interese ili ćemo opet raditi protiv sebe. Ja malo karikiram u osudi raznih pojava u srpskom društvu zato što mi svaku ideju upropastimo i izvitoperimo a pouke ne izvlačimo. Meni se recimo sviđa kako je Bajić u Ravnoj gori opisao duše i pozitivne i negativne na svim stranama ali opet niko ne izvlači pouku.Ako pljunemo na svoje Termopile, na svoje Kulikovo onda i treba da nestanemo kao narod!
Preporuke:
23
1
9 petak, 13 jul 2018 04:41
olaka brzina
@Bojan, Priština
Gospodo iz Otadžbine, dignite ruke od Rusa

Cudi me Bojane vas stav. Tako lako bi se odrekli pomoci Rusa na osnovu jednog dogadjaja i jedne izjave. Kod Putina dolaze na noge mnogi svetski drzavnici i traze podrsku za resenje svetskih problema i svoje ideje i nije im to iz ponizenja, a vi se postavljate kao da su nam Rusi nesto duzni pa se ljutimo na njih sto nam oni ne smenjuju vlast koju smo mi sami izabrali. Pa predlazete da kao i Milo dignemo ruke od tih nepouzdanih Rusa. A dotle nemate primedbe na tu istu vlast sto svako malo padamo u nesvest kad nas potapse po ramenu deseti pomocnik treceg zamenika i kad nam dodje, zamisli Mekalister, Han i Mongerini i knjigovodja MMF, Sorosev sin i da ne nabrajam sve evropske probisvete. I naravno smatrate da je u redu da skupimo jedno 500 miliona dolara pa da nas potapse po ramenu veliki drzavnik Tramp. A sta mislite sta bi dao Taci da moze kao nasi politicari svako malo zakucaju Putinu na vrata i on ih primi.
Preporuke:
29
11
10 petak, 13 jul 2018 08:36
Ko je Srbin...
...i srpskoga roda, taj je dušom i srcem uz Slavišu Ristića. I rusku braću.
Preporuke:
43
1
11 petak, 13 jul 2018 08:43
s.j @Bojan, Priština
Ma šta nam kažeš? Da nije bilo ruske pomoći i podrške, narko-teroristička tvorevina bi već bila punopravna članica UN-a.

I, čuj ti to: "ako i treba da propadne srpsko Kosovo i stara Srbija neka bar bude dostojanstveno". Ti si vuk u jagnjećoj koži! Zagovaraš izdaju i širiš defetizam, a sve to iza vela nekog 'zdravorazumskog' ukazivanja na navodu nepouzdanost Rusa i potrebu za očuvanjem nekog 'dostojanstva. Stidi se!

Zaprepašćujuće je koliko smo mi Srbi bolesno naivni. Mi mislimo da je dužnost nekoga drugog da se bori, i da strada, za našu zemlju. Nije - to je naša dužnost. A za sve što drugi urade, treba da budemo zahvalni, jer bilo to malo ili mnogo (a Rusi su uradili zaista mnogo), više je nego što je bilo ko bio obavezan da uradi.
Preporuke:
39
10
12 petak, 13 jul 2018 10:34
Bojan, Priština
2
Drugo, AV nije nikakva srpska vlast - on je dobio U KOALICIJI 50% glasova na 50% izlaznosti, kada odbiješ glasove manjina, porodica uhlebljenih naprednjaka i starih ljudi poklelih pred nezamislivom medijskom propagandom - Vučić nema realih ni 5% glasova među Srbima.

To što Rusija poteze Vučića tretira kao poteze legitinih predstavika Srba, je njena sramota.

Ja ne kažem da treba sad prići sa stranu protiv Rusa, meni je Rusija mnogo više od njene naprednjačke vlasti nego samo da analiziramo nove okolnosti i da prema tome pravimo strategiju.
I da se ne identifikujemo previše sa Puntinom jer od toga nemamo nikakve koristi sa još veću šte da nas zapad još jače tuče.

I to što Kosovo nije u UN je samo forma, koja vremenom sve manje znači, jer oni ne da su napravili nezavisno Kosovo, nego su na par koraka od velike Albanije za koju je pitanje kada će zagristi jug Srbije i Ras.

Da se razumemo, ne plašim se ja ni malo Arnauta, ali se plašim nas što smo u ovako očajnom stanju
Preporuke:
30
9
13 petak, 13 jul 2018 11:19
Slavomir Srpski
Na vlast i u medije su se vratili svi ex-Slobini saradnici: Vucic, Dacic, Vulin, Vucelic... i da ne nabrajam. Dakle vratio se isti rezim Milosevicevaca, sa uznapredjenim radikalima. I nastavljaju, kao i Slobo da razbijaju Srbe i dele njihove teritorije: otpoceo je sam Slobo hrabro aprila 92, kada izbaci sve Srbe prekodrinske iz zajednicke drzave i sebi stvori srbo-crnogoriju.

A sada sto se tice ove igre Otadzbine oko stava Rusije, prvo bih zeleo znati da li je pismo Rustic stiglo do Putina, ili su to pismo zakocili Cepurin (preko advokata Ljubinke iz Spunjika), jer po njima niti se zna sta u pismu pise niti kome je namenjeno.

Da li je pismo stiglo u Kremalj do Putina ili ne? Ako ne, svkako za to nije kriv ni ambasaodr u BGD niti Kremalj-glasogovornik Sputnjik u BGD. Ko je ond to zakocio iz Kremlja, a da Putin ne zna? Ili zna a cuti?
Preporuke:
19
5
14 petak, 13 jul 2018 11:33
56
Srbiju su uzjahali Zapadni konjušari. Vučić ih predvodi i često su mu izjave problematičnije nego Tčijeve, kada je KiM u pitanju. Srpski narod se mora izboriti za slobodu i zbaciti sa svoje grbače neprijateljski režim.
Preporuke:
23
1
15 petak, 13 jul 2018 11:46
Ratko
@Bojan Priština
U momentu se složih sa vašim primedbama, koje nisu nelogične, ali je teško Rusima prigovarati za susret sa Tačijem, dok se naš zvanični vrh vlasti sastaje i rukuje sa njim veoma često i na telefonskim su vezama. Dakle, naš politički režim je lako kleknuo i postao zavisnik od tog položaja, da li zbog Tačijeve nadarenosti ili njegovih narko dolara, nije sasvim jasno. U svakom slučaju, Srbiji predstoji teška borba oslobađanja od kvislinga i vraćanja Kosova pod svoje nadležnosti.
Preporuke:
25
3
16 petak, 13 jul 2018 11:53
s.j @Bojan, Priština
Vučićeva naprednjačka hunta jeste naša 'legitimna' vlast. To je žalosna istina i naša sramota (nikako ruska], o za to možemo kriviti samo same sebe. Zašto niste izašli da glasate, gospodo? I kakav smo to mi narod, ako nismo u stanju da iznedrimo nekog valjanog protivkandidata? Ako ne možemo toliko, zar ne možemo bar da glasamo za manje zlo?

Nije dužnost Rusa da se bore za našu zemlju, ali u toj borbi, oni su nam dokazani saveznik.

Članstvo u UN-u nije nikakva 'formalnost', baš kao ni naše priznanje narko-terorističke tvorevine na jugu naše zemlje. To su podvale izdajnika i srpskih neprijatelja. Ako je to sve samo 'formalnost', zašto nas toliko pritiskaju?

Ne plašiš se ti ničega, jer te jasno nije briga za Kosovo i Metohiju. Glumiš ovde ne god kosovskometohijskog Srbina, a zapravo si najobičniji naprednjački bot, koji kritikuje Vučića sam da bi nam prošao 'ispod radara' i tako nesmetano mogao da promovišeš defetizam.
Preporuke:
20
5
17 petak, 13 jul 2018 12:25
Realni optimista
Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije "Otadžbina" ne treba da se previše opterećuje raznim pisanjima i izvrtanjima u domaćoj štampi i izjavama zvaničnika Srbije. Ruska federacija je ozbiljna država, koja pažljivo prati dešavanja u vezi sa Kosovom i Metohijom. Oni ne žele da se svaki čas oglašavaju povodom raznih izjava jedne i druge strane. U saopštenju sa početka ove godine iz MIP-a Rusije, je jasno rečeno da se Kosovski problem može rešavati samo preko Rezolucije SB UN i Ustava Srbije. Njima je vrlo jasno, kakvim su sve pritiscima izloženi državni vrh Srbije i pregovarači u Briselu. Ali, znaju da su ovo samo usputni razgovori. Ono glavno i odlučujuće se neće rešavati u Briselu. Rešavaće se gde se rešavaju pitanja između država u svetu. A to su samo Ujedinjene nacije. Naši predstavnici, zbog svog neshvatljivog ponosa, ili iz nezameranja zapadnim zemljama, ne posvećuju dovoljno pažnje mišljenju sa Istoka. Ali, otuda će doći Rešenje, i ako se ono ne bude svidelo nekima ovde u Srbiji, a i na Zapadu.
Preporuke:
16
1
18 petak, 13 jul 2018 12:34
penzioner Cviko
A šta očekivati od režima koji nam svima šalje udarac malo izdaleka ali dovoljno blizu da ga osetimo. Evo tog udarca opisanog u članku od juče "Odbijanjem da potpiše Opcioni protokol UN uz Međunarodni pakt o ekonomskim, socijalnim i kulturnim pravima, država Srbija onemogućila građanima da se žale na nju". Dakle, blokirani smo s svih strana. I po nekima poslednja slamka, Putin. Pitanje je da li je Putin pročitao pismo? Jedno je sigurno: use i u svoje kljuse. Možda nam Putin priđe otvorenije nego što je to do sada uradio.
Preporuke:
14
0
19 petak, 13 jul 2018 12:37
gandra
sacekajmo pa cemo videti - da li ce rusija overiti u un vucicevu veleizdaju - moguca su oba ishoda - ali mislim da bi pustanje kosova u un od strane rusije bio neprijateljski cin prema nasem narodu i drzavi - i da im nas narod to nikada ne bi oprostio
Preporuke:
13
0
20 petak, 13 jul 2018 13:37
Causa Spectandum
@ Jos jedan "Tribalac"

Apsolutno tacno.
Preporuke:
5
0
21 petak, 13 jul 2018 13:51
Slavomir Srpski (2)
Sto se tice Rusije, nema resenja za KIM bez njenog pristanka, jer ima pravo veta u SB.
To da je jasno svima. Mnogo zavisi i zavisice bas od Rusije, pocevsi od vaznog zvanicnog sastanka Putin-Trump u Helsinkiju za koji dan. Naime tamo ce se igurno lomiti koplja oko resavanja statusa Donbasa u Ukrajini, i od tog resenja ce mnogo zavisiti kakvo resenje dogovoreno Rusija-SAD ce biti po statusu KIM.

Za razliku od Klintonovih koji su izvrsili agresiju na SRJ, ipak Trump dolazi iz suprotnog odeljenje, i nema potrebu da stiti Klintonova nasledja. Naprotiv, posle resenja statusa za Donbas, lako bi se mogao pozvati na status KIM kako je utvrdjen po jedinoj medjunarodnoj validnoj r1244.

U tome se vidi realno moguce resenje, a svakako ne od veleizdaje Milosevicke vlasti u Srbiji, pocevsi od Ace sVrbina do Dcica malog Slobe. Taci se tu aman bas nista ne pita. Albanci su vec dojadili svima i lako ce ih odbaciti kao mokru krpu.
Preporuke:
13
4
22 petak, 13 jul 2018 14:50
Dragan
Na važnim funkcijama nisu Srbi. Kad bude Srbin odlučiovao o Srbima biće bolje...biće dobro.
Preporuke:
16
0
23 petak, 13 jul 2018 15:01
Ratko
Nisam Srbin iz te brozove tzv.,,avnoj,, Srbije.KiM me boli ko ziva rana ...Da mi je AV brat rodjeni najmanje sto bi uradio odrekao bi ga se i nebi mogao ocima da ga vidim.Srbi koji su JOS uvek na KiM za mene su svi redom heroji kakve svijet u XXI veku nije video a istovremeno aktuelna vlast u Srbiji je izdajnicka kakve svijet nije video,mogu im po zlorabotama protiv naroda konkurisati samo Porosenkova naci vlast u Ukrajini.Ono jedino ovoga momenta i dana ufaditi za svoj mnogonapaceni herojski narod na KiM je to da se molim svevisnjemu da pomogne tim herojima na KiM.A braci od KiM do Subotice da se sloze i krenu da hitno nadju nasega Slavisu Riztica na celo Srbije...tj.nasega Putina.
Preporuke:
16
0
24 petak, 13 jul 2018 15:22
Top
Re micky
Bravo!!!
Lažni rat Istok-Zapad, stalno neke tenzije, narod se drži pod konstantnim strahovima...a elita na svim stranama samo gleda sebe!
Preporuke:
7
2
25 petak, 13 jul 2018 18:10
hajter
četvrtak, 12 jul 2018 19:58 David Elazar
2

Ukratko, to bi bio bilans Vučićeve diplomatije i dugogodišnjig pregovora.

Postavlja se pitanje, da li je baš toliko nesposoban, ili je od početka potajno radio za drugu stranu?...
--
Najbolji student prava da bude toliko glup?
Ne,on je veoma inteligentan ali i veoma pokvaren.
Od prvog momenta radi na tome i to ne sam.
Epilog,vidimo:
Srbije na Severu Kosova nema,baš kako je BLIC KRIGOM od Tadića zahtevala Merkelova,a što je"izdajnik"Tadić odbio i prepustio izdajnicima Vučiću i Nikoliću.
Da ima dvotrećinsku većinu,bili bi još veći.
Nažalost moramo da podržavamo Dačića inače ode Kosovo u propast za sva vremena.
Preporuke:
6
0
26 petak, 13 jul 2018 20:35
Zbunjeni
@ hajter

"Nažalost moramo da podržavamo Dačića inače ode Kosovo u propast za sva vremena."

Šta nam to spasonosno nudi Dačić pa da ga podržavamo? Zar nije on nastavio tamo gde je, silom prilika, stao Tadić? I radi zajedno sa Vučićem. Pitanje ne važi ako ste član ili pristalica SPS!
Preporuke:
7
0
27 petak, 13 jul 2018 20:46
Bojan, Priština
Rusima prigovarati za susret sa Tačijem, dok se naš zvanični vrh vlasti sastaje i rukuje sa njim

Opet podvlačim da nikome komse smatra našim prijateljem, nemože AV da bude reper.
AV je jedna nesreća i to što je on uspostavio da je normalno da se rukuje sa Tačijem sa funkcije predsednika - zapravo je krajnje šizofreno i nenomalno.
Čak i jednom Borisu Tadiću to nije padalo napamet, tako da se ne mogu složiti.
@s.j.
Ti kao prvo nemaš osnovnu kulturu dijaloga. Na moje argumentovane stavove ideš vređanjem i proizvoljnim kvalifikacijama, sa takvim se obično dalje razgovara kao sa ovčarom ali zbog nivoa dijaloga ću to zanemariti.

Dalje, ja sa Vučićev bot - a tebi ke njegova vlast legitimna ?
Ti prvo pojma nemaš šta znači legitmnost.
Vučić i Nikolić kada su osvajali vlast narod je glasao da rade sve suprotno od ovoga.
A cela agresivna atmosfera pred poslednje izbore, medijska blokada za sve koji drukčije misle su tebi nešto što daje legitimnog predstavnika ?
Preporuke:
5
7
28 petak, 13 jul 2018 22:15
Realni optimista
@ Bojan, Priština 2

"Da se razumemo, ne plašim se ja ni malo Arnauta, ali se plašim nas što smo u ovako očajnom stanju."

A kako ćemo izaći iz ovog očajnog stanja? Sigurno ne tako, što ćemo osećaj svog očajanja prenositi na druge. Ovde je u pitanju psihološki rat. To se vidi i po nekim komentarima. Setimo se reči naših mudrih ljudi. Otac Tadej je govorio: - Kakve su ti misli, takav ti je i život. Ovde se već duže vremena unosi nemir i malodušnost u vezi sa rešavanjem pitanja naše otete pokrajine. Stalno se i sa vrha države govori da je sve izgubljeno. Da smo Kosovo i Metohiju izgubili još 1999. godine. Pa da smo ga tada izgubili, zašto sada od nas traže da to prihvatimo. Znači to nije istina. Treba se tome suprostaviti. Kada svako u sebi stvori taj otpor, to će se širiti kao spasonosni lek. To će pomoći i našem državnom vrhu da iz malodušnosti pređe u odlučnu borbu. Shvatiće da je narod ove zemlje iza njih. Odbaciće i ucene makar to platili svojim životima. Naša istorija ima takve primere.
Preporuke:
8
1
29 petak, 13 jul 2018 23:55
Bojanov savet ispod Vučićevog šinjela
Bojan, Priština (kojeg sam dugo tretirao kao pravog patriotu) posavjetova braću sa Kosova da dignu ruke od Rusije i Putina. Nije naveo što bi drugo trebali da rade ali reče bolje dostojanstveno propasti nego se vezati za Putina. Možda su trebali kao mudri Vođa, potražiti savete Blera, Klintona i Merkelove jer oni su bili uvek srpski prijatelji, pogotovo prijatelji Srva sa Kosova. I sad taj Slaviša predstavnik Srba sa Kosova ne posluša savet već ode ravno u Moskvu. I kome sad verovati njemu ili Bojanu,Priština (a možda je on i Nebojša, Beograd - ljukava ljisic).
Preporuke:
7
3
30 subota, 14 jul 2018 04:53
Spiridon
@ Realni optimista

Ovde je u pitanju psihološki rat. To se vidi i po nekim komentarima. Setimo se reči naših mudrih ljudi. Otac Tadej je govorio: - Kakve su ti misli, takav ti je i život. Ovde se već duže vremena unosi nemir i malodušnost u vezi sa rešavanjem pitanja naše otete pokrajine...
Kada svako u sebi stvori taj otpor, to će se širiti kao spasonosni lek. To će pomoći i našem državnom vrhu da iz malodušnosti pređe u odlučnu borbu. Shvatiće da je narod ove zemlje iza njih.


Bukvalno ne zna čovek da li da se smeje ili da plače kada ovo čita, jer sve je bukvalno tu ali od A do Š, i otac Tadej iz večernje škole novopravoslavlja za bivše druga Tite piJonire, pa je tu taj jedan psihološki rat, kao i na kraju spasonosni lek je koji u ravni sa 1999 i obaranjem aviona mislima, što opet samo (raz)otkriva bivšeg Slobinog vernika tj glasača Tome i Vučića iz 2012 koji se još nada u svoje pulene, da će oni čim vide da je narod uz njih, se valjda vratiti svojim vadikalskim korenima...
Preporuke:
3
5
31 subota, 14 jul 2018 05:03
Spiridon
@ hejter

Nažalost moramo da podržavamo Dačića inače ode Kosovo u propast za sva vremena


Samo ti podržavaj Dačića do mile volje niko ti to ne brani, kao što ti niko nije branio da napišeš pet hiljada tri stotine i osam komentara na temu Samo Tramp Srbiju i planetu Zemlju Spašava, ali ako nije samo problem da to ne radiš iz prvog lica množine, pošto zaista ne znam a koji smo to pa MI...!?
Preporuke:
5
0
32 subota, 14 jul 2018 10:54
Realni optimista
@ Spiridon

Jeste "Spiridone", ovo je pravi psihološki rat protiv Srbije. Zar ne vidite kako se orkestrirano vodi kampanja o izgubljenosti Kosova i Metohije? Na toj kampanji rade mnogi, počevši od državnog vrha, preko raznih, javnih i tajnih, izdajnika naše zemlje, nekih intelektualaca, članova SANU i dr. A sa spoljne strane, Evropska unija, lažnom šargarepom sa, više, neskrivenim štapom. A povremeno dolaze razni izaslanici iz SAD da diskretno opomenu naše zbunjene i malodušne vođe da vreme odmiče i da se rok približava. Ovo je pritisak na Srbiju neviđenih razmera. Naši prijatelji sa pažnjom prate naše ponašanje. Povremeno daju neko saopštenje. I gledaju kada će se naše rukovodstvo probuditi iz nametnutog "hipno-sna" i otvoriti oči. Narod je taj koji treba da im pomogne u tome. Na njihovu tvrdnju da smo Kosmet izgubili, treba im odlučno i masovno odgovoriti da to nije istina! Koliko se oni trudili da nas u to ubeđuju, utoliko više ih treba negirati. Dok ne shvate da srljaju u izdaju svoje zemlje.
Preporuke:
5
0
33 subota, 14 jul 2018 16:19
Bojan, Priština
@ Realni optimista

Nema u meni toliko očaja koliko ima gneva. A naravno da ću biti očajan i razgnevljen kad vidim u šta se pretvorila Kos. Mitrovica, od kuražnog bedema srpstva do mesta u kom uveče nema nikog na ulici posle 8.
Srpske institucije su ukinute, ljudi se sa severa prvi put iseljavaju, Gračanica je postala takva da na ulice možete sresti više šiptara nego Srba.

Toliko je napada i naročito pljački da je čudo nad čudima kako Srba još uopšte i ima!

Znači, zapadu i šiptarima se može parirati samo ako se neutrališe njihovo dejstvo istim oružijem.

Rusi to mogu samo ako hoće.

Kako su neutralisali CNN i BBC stvaranjem Raša Tudej?

Ali neće. Ovde njihova Zber bank angažuje Mlađana Dinkića, jel to poruka ? Da li bi ameri negde zaposlili Branka Pavlovića ili Mahmuta Bušatliju? Pa nisi ludi, njima se to ne može provući.

Da li bi Ameri poslali čestitku nekoj Srpskoj instituciji na KiM, nebi za njih su to paralelne.

A Rusima se desi da čestitaju FS Kosova. Ne ide to
Preporuke:
7
1
34 subota, 14 jul 2018 16:33
Bojan, Priština
posavjetova braću sa Kosova da dignu ruke od Rusije i Putina

Kuća ti gori, kucaš na susedna vrata kod brata da dođe da ti pomogne da gasite plamen.
Al od njega samo dobijaš reči za utehu i po neku kofu vode koju baci preko plota, ali to nije dovoljno.

Šta bi ti radio? Kukao pred njegovim vratima i dalje ili otišao da sam gasiš pa kolko uspe iako su izgledi mali.

Ja, recimo ne bih kukao satima (kao što mi vapimo Putinu godinama).
Nema smosla kukati i moljakati nekoga ko je gluv za tebe čak iako nemaš drugu opciju.

Moja lična deviza je kad su teški momenti, učini sve u mojoj moći, radi sve u cilju dobra sa uzdanjem u Boga, i Bog uvek pomogne.

Uostalom reči su gospodnje :da je proklet čovjek koji se uzda u čovjeka i koji stavlja tijelo sebi za mišicu, a od Gospoda odstupa srce njegovo.

Ovde se mnogi uzdaju više u Putina nego u Boga živog i istinitog
Preporuke:
7
1
35 subota, 14 jul 2018 18:21
Spiridon
@ Realni optimista
Ovo je pritisak na Srbiju neviđenih razmera. Naši prijatelji sa pažnjom prate naše ponašanje. Povremeno daju neko saopštenje. I gledaju kada će se naše rukovodstvo probuditi iz nametnutog "hipno-sna" i otvoriti oči. Narod je taj koji treba da im pomogne u tome.

Pa sad, ne bih da vas razočaram ali taj isti narod je svesno zaglupljivan i forsiran već ko zna koliko decenija da veruje u nepogrešive Vođe, njihove partije i ono što mu se priča sa medija. Ne znam kako da vam kažem, ali nije baš trebalo biti previše pametan kada pričamo o onima spolja pa da se saberu dva i dva, te samo primeni već oprobani sistem koji je već davao rezultate. Dakle nađe se Vođa i daju mu se mediji, a narod je i onako navikao da sledi kuda Vođa vodi a ne da tu mnogi razmišlja a ponajmanje svojom glavom. Tako da sve u svemu sada samo veselo jedemo čorbicu, koja su ona vama bliska rukovodstva tako lepo zakuvala. Prema tome, sažaljevam slučaj ali što se grbo rodi to vreme ne ispravi...
Preporuke:
2
1
36 subota, 14 jul 2018 20:00
Realni optimista
@ Spiridon

Sada su došla druga vremena. Stigla je demokratija u Srbiji. Ranije se nije moglo ni diskutovati sa visokim rukovodiocima. A danas je narod "interaktivan" u politici države. Zar ne vidite, koliko se samo mi komentatori uključujemo u vođenju i usmeravanju politike. Jeste da nas političari uglavnom ne slušaju, ali polako, doći će vreme kada će nas obavezno slušati. Biće to "Vox populi" preko Interneta. Srbija će postati vodeća zemlja po napredovanju u demokratiji.
Preporuke:
3
0
37 subota, 14 jul 2018 21:09
s.j @Realni optimista
Upravo tako, kolega. Cilj neprijatelja jeste da nas demorališe do te mere da više ne pružamo nikakav otpor. Beznađe, defetizam i pesimizam pokušavaju da nam se predstave kao realizam, a izdaja, kao izbor razumnog i moralnog čoveka. Dakle, posredi je pokušaj promene svesti kojim se crno nastoji pretvoriti u belo, što predstavlja silovanje zdravog razuma.

Tom nasilju - da, upravo nasilju - se moramo po svaku cenu odupreti, jer ovde se više ne radi samo o Kosovu i Metohiji, već i samom opstanku našeg naroda, kao nečega većeg od jedne čisto biološke skupine genetski povezanih pojedinaca.
Preporuke:
5
0
38 nedelja, 15 jul 2018 05:38
Spiridon
@ Realni optimista
Sada su došla druga vremena. Stigla je demokratija u Srbiji. Ranije se nije moglo ni diskutovati sa visokim rukovodiocima. A danas je narod "interaktivan" u politici države. Zar ne vidite, koliko se samo mi komentatori uključujemo u vođenju i usmeravanju politike. Jeste da nas političari uglavnom ne slušaju, ali polako, doći će vreme kada će nas obavezno slušati. Biće to "Vox populi" preko Interneta. Srbija će postati vodeća zemlja po napredovanju u demokratiji
Hajdete molim vas nemojte me zasmejavati svega vam, kakva crna demokratija u Srbiji danas o čemu vi sanjate pobogu čoveče. Bio je neki kao jadan i bedan pokušaj da to možda kao fol liči na demokratiju, pa je završio 2012 sa Vučićem. Učili ste narod godinama da ne misli, ne pita, da ćuti i sluša šta mu se sa televizije kaže i vi bi sad preko noći pa u demokratiju a da prvi vi nemate pojma šta je to zaista i kako to treba da izgleda. Srbija može da bude vodeća zemlja ali u Africi, mada i to na mišiće...
Preporuke:
0
3
39 nedelja, 15 jul 2018 05:51
Spiridon
@ s.j

Beznađe, defetizam i pesimizam pokušavaju da nam se predstave kao realizam, a izdaja, kao izbor razumnog i moralnog čoveka. Dakle, posredi je pokušaj promene svesti kojim se crno nastoji pretvoriti u belo, što predstavlja silovanje zdravog razuma..


Navikli ste narod gospodo moja, ili bolje rečeno drugovi, da je crno belo i da mu oblikujete svest kao glinu, tako da su sada samo došli neki novi gospodari posle vas da i oni prodaju svoju dogmatsku mantru, da i oni malo pričaju lagarije i bajke za malu decu. Ponoviću po stoti put, da svako ko očekuje bilo šta od istog onog naroda koji se u avgustu 1999 sakrio od pomračenja Sunca, zato što su mu na teveju rekli da može da oslepi ako bude napolju, taj živi u snovima i iluzijama. Taj narod životinjari svoje bedne i musave živote i čeka da vidi šta će biti u drugoj sezoni Zadruge, i to je jedino što ih povezuje kao skupinu. Prema tome malo ste zakasnili da se brinete o njegovom mentalnom zdravlju i silovanju zdravog razuma...
Preporuke:
1
4
40 ponedeljak, 16 jul 2018 12:17
Proglašenje SRJ
Je bio prvi izdajnički čin prema Srbima u SFRJ. Oni su ostavljeni na cedilu od svoje vojske legalne. Taj čin je nekome produžio vlast i kukavice su pomislile da će se spasiti od rata. Brzo je stigla kazna za izdaju već 1999. Sada izdajemo kosovske Srbe kršenjem ustava. Oni treba da tuže državu Srbiju!!! Sramota je biti Srbin danas jer će vas već neko izdati i prodati...
Preporuke:
0
0

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner