Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Kako su delovi iz knjige "Novi model privatizacije u Srbiji" završili u doktoratu Siniše Malog - doslovno nas je prepisao

Komentari (17) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 četvrtak, 07 jun 2018 11:14
Forever Jang
Tužite ga i uzmite mu 5-6 stanova. On neće da oseti, a vama dobro.
Preporuke:
123
1
2 četvrtak, 07 jun 2018 11:27
Abra kadabra
Srpske finansije u rukama osvedočenog lopurde. Kao i ostatak države.
Preporuke:
124
0
3 četvrtak, 07 jun 2018 11:44
Plagijat
Pa šta, plagirao. A, koliko je pokrao. Ko to ispituje. Tek sada kao "čuvar državne kase" šta će da radi. Državo Srbijo, Otadžbina te se stidi, a slavni preci prevrću u grobu.
Preporuke:
105
0
4 četvrtak, 07 jun 2018 11:57
Verodostojnik
Dublje razmišljajući kako se nekome, ko na brzinu želi da doktorira i naruči doktorsku tezu i plati je trećem anonimnom istraživaču, uz obavezu tajnosti - DESI peh i gruba omaška da ne proveri eventualnu mogućnost plagijata.

Naravno da naručilac doktorata nije proveravao da li su delovi teksta direktno ili delimično kopirani iz ranijih nečijih radova. To on nije smatrao za potrebno, bolje reći, niti ne na moguće plagiranje uopšte pomišljao jer takva predostrožnost ne pripada naručiocima takvih marifetuluka.

Dočim, eto, anonimni istraživač je nepošteno ispunio svoj zadatak i ostavio naručioca u neobranom grožđu.
Preporuke:
81
0
5 četvrtak, 07 jun 2018 13:17
penzioner Cviko
Doktorati pre nekih sto godina imali su značaj, jer su primenjivani u praksi. Zadnjih decenija broj doktorata kod nas, koji se primenjuju u praksi je sve manji, ili sve manje u praksi a sve više u ladicama ili na policama. Čemu služe takvi doktorati? Pre svega za zadovoljavanje sujete i "distanciranje" od onih koji nemaju doktorat. Danas sa komandama "kopi i paste" možete pisati... U proizvodnji ih nema jer proizvodnja kod nas je uništena. Kad su mog pok. oca 1955-te godine pitali zašto je bacio partijsku knjižicu pred drugom Titom, koji je trenutak pre pitomce proglasio za oficire, on je odgovorio: "kad država dozvoli da joj se prosveta pro'urva onda ta država nema budućnost". Rekli su mu da nije u pravu. Oficiri sa poklonjenim ocenama ostali su 1991-ve godine bez vojske i države. (To što su pojedinci bili odlični ne važi). U civilnom životu, stvar je mnogo gora. Mi smo propali jer smo od diplome kao merilo vrednosti napravili božanstvo. Rad, rezultati koji su dobri, to nije važno, važna je krađa
Preporuke:
51
2
6 četvrtak, 07 jun 2018 14:15
Ljubinko Arsic
Dokazani degenerik je postavio dokazanog kriminalca na mesto ministra finansija.
Preporuke:
75
0
7 četvrtak, 07 jun 2018 15:11
Zgrožen aktuelnim stanjem u svakom pogledu
Ma nije on prepisivao, ko bi toliko pisao.
Samo je "kopirao i pejstovao", moderan čovek, mislim moderan lopov!
Preporuke:
66
0
8 četvrtak, 07 jun 2018 16:25
žako
Nije plagijat ni najmanje loša i nepoželjna stvar. Eto, ja sam se kao mlađi divio i mnogo voleo papagaje koje sam naučio pojedinim rečima. Svi su u kući bili presrećni kada papagaj nešto ponovi, da ne kažem prepiše, plagira. Što je više plagirao, to je bio omiljeniji. U svetu se skupo plaćaju papagaji koji plagiraju više od reči, npr. izraze. Ima pojedinih koji plagiraju zvukove, škripu, ili arije. Sasvim je normalno da Vođa obožava svog papagaja, Malog, po imenu, ali velikog po fantastičnoj moći plagiranja. I uopšte, Vođa gaji volijeru, ne volova mada bi to bilo primerenije razumevanju, već volijeru papagaja, koja se u Srbiji još administrativno naziva Vlada, ili skupština, ili SNS. Vođa obožava papagaje i zalivanje fikusa.
Preporuke:
36
1
9 četvrtak, 07 jun 2018 21:54
Hau jes nou
Za Verodostojnika:
Verovatno je bilo ”koliko para toliko i muzike”.
Mali (ali veliki lopov) ne samo što je naručio da mu neko drugi odradi doktorat nego je najverovatnije i cicijašio. Pa ne bi se on obogatio da nije iskorištavao druge pa je mislio da mu se može sve, a nije mu palo na pamet da bolje plati svog dublera koji mu je onda vratio kroz plagiranje umesto originalnog rada.
Taj što mu je isplagirao verovatno je zdimio preko grane pa mu mali, a veliki ništa ne može.
Dubler mu je možda negde u doktoratu i napisao nešto u stilu sa: Niko ne može toliko malo da me plati koliko ja malo mogu da napišem (aluzija na radnike Zastave koji su nešto slično pisali i vešali sa unutranje strane vrata umesto da montiraju mehanizam za podizanje prozora).
A komisija ko komisija, nije ni čitala šta su odobrili. Tek mentor nije radio svoj posao. Sve u svemu lopovska družina.
Preporuke:
42
0
10 četvrtak, 07 jun 2018 23:13
Zoran
Za svoj dipl. rad sam prepricavao recenice koje sam prepisivao iz knjiga, koristio sinonime, permutovao redosled, bilo me je sramota da neko nekad izgugla i vidi prepusano od reci do reci, iako na to imam pravo na nivou diplomskog rada osnovnih studija. Zar je moguce da je Malog do te mere mrzelo da isto uradi za doktorat? da se poteudio, mogao je da preformulise sadrzaj, ubaci neke dodatne reci, onda bi bio potreban zaista poznavalac materije da uoci krađu.
Preporuke:
22
2
11 petak, 08 jun 2018 00:02
Causa Spectandum
@ Plagijat
Pa šta,
plagirao
. A, koliko je
pokrao
. Ko to ispituje. Tek sada kao "čuvar državne kase" šta će da radi. Državo Srbijo, Otadžbina te se stidi, a slavni preci prevrću u grobu.


Brate, pravno govoreci, plagijat je kradja sa izrazitom okrutnoscu.
Preporuke:
21
0
12 petak, 08 jun 2018 00:13
mućnite malo glavom o razlozima
Ako neko, kao g-din Mijatović kaže (i zaista tako misli?): “...Do sada se nisam javljao jer sam želeo da moja država i moj univerzitet reše problem na pravi način, a ne da ja radim njihov posao, na primer kroz tužbu sudu za plagijat. Očigledno je da su se ove nade izjalovile...“, onda zaista ne znam šta da kažem, a da ga ne uvredim... Moja država... moj univerzitet... hahahahaha!!! I – sada se, valjda, sprema da podnese tužbu sudu... kakvom i kojem to sudu??? Ako do sada – mada po slici vidim da ima sedu kosu, nije shvatio gde živi, ostajem bez reči! Ma, koji to univerzitet, ma koji sud u Srbiji može/sme da uradi bilo šta protiv volje vladajućeg SNS-establišmenta? Da li iko zamišlja da je slučajno to što nijedan srpski univerzitet nema mesta (makar i kao poslednji na listi) u World University Rankings (https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings )??? Mućnite malo glavom o razlozima.
Preporuke:
15
4
13 petak, 08 jun 2018 00:19
Causa Spectandum
@ Zoran
Za svoj dipl. rad sam prepricavao recenice koje sam prepisivao iz knjiga, koristio sinonime, permutovao redosled, bilo me je sramota da neko nekad izgugla i vidi prepusano od reci do reci,


Diplomski rad je veoma ozbiljna stvar, pa cak i to "prepisivanje", a koje se inace oznacava nakako ovako [broj taj i taj], a na poslednjim stranicama je spisak literature i reference.
Kako za diplomski, tako i za magistarski, a pogotov za doktorski rad ima i jos jedan odgovoran, a to je MENTOR, jer je to i njegova slika.
Sto bi moja uvazena gospodja mentorka rekla- 'ajde sto ces se ti obrukati, ali obrukaces i mene!!

Uzgred, gospodine Zorane, danasnji istancani doktorati, tesko da bi mogli i prici nekadasnjim diplomskim radovima po svim kriterijumima.

Cini se da bi ETIKA morala postati obavezan predmet na svim studijama.
Preporuke:
17
0
14 petak, 08 jun 2018 08:42
Advokat
Mali nije ni pisao diktorat, imao je drugog, važnijeg odn Bugarskog posla i posla oko nameštenih prvatizacija.
Ima Mali para, platio je nekog studenta da za 1000 evrića nešto sastavi, a ovaj prepisao.
Treba utvrditi i KO JE PISAO taj nazovi doktorat.
A Malog uhapsiti, strpati u istražni zatvor, pa produžavati dok se doktorat i drugi moralni i materijalni lopovluci sa dokazima ne prikupe.
Tako oni rade!
Preporuke:
25
1
15 petak, 08 jun 2018 17:28
Postenjacina
Tuziti bitangu u Strazburu je jedina sansa da se nesto desi s njega.
Preporuke:
9
0
16 petak, 08 jun 2018 18:47
el srbinjo
velimir pavlović je pisao doktorat,a platio ga života cvijović. fali im samo pepika, pa da bude sve kao kod nušića.
Preporuke:
13
0
17 subota, 09 jun 2018 18:07
malecni
Da je Mali stvarno uspešan poslovni čovek, on nikada ne bi to uradio. Bio bi zadovoljan svojom poslovnošću i uspehom, kao celovit čovek ne bi osećao potrebu da se kiti lažnim perjem i pača u nešto što ne zna, uživao bi u radu i onome što može da priušti na osnovu stečenog.
Ovako, pokazao je da verovatno nije naročito sposoban, da je uspeh verovatno postigao marifetlucima i nečasnim radnjama, i da je moralno zaista sitan, a psihološki iskompleksiran. Podložan ucenama od strane bolesnika kao što je predsednik SNS.
Preporuke:
12
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner