Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Alijin amanet za Tajipov vilajet i ruski faktor

Komentari (7) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 petak, 27 oktobar 2017 13:04
Amir Čamdžić
Najviše volim čitati tekstove akademika Nenada Kecmanovića, jer on mi je nekako po razmišljanju o "temama koje su nam bliske" nekako najbliži, toliko slično o nekim temama razmišljamo, pa kad čitam njegove teme u vezi s njima da se sam sebi začudnim i pomislim "da sam sam pisac navedenog", jer je " u centar isto mišljenje".Još jedna opservacija.Mene akademik Kecmanović dosta podsjeća "stilom" na Ivu Andrića, koji je bio odličan poznavalac " muslimanskih običaja ili afera"
Preporuke:
27
5
2 petak, 27 oktobar 2017 14:44
Veljko
Kada čitam štivo prof. Kecmanovića uvijek mi bude krivo što ja to ne napisah jer je sve napisano kao da mi je uzeo riječi iz usta.
Preporuke:
20
5
3 petak, 27 oktobar 2017 15:53
el srbinjo
prosto neshvatljivo kako profesor kecmanović nije u stanju da anticipira osnovne istorijske činjenice. kontinuitet sa srednjovekovnom kraljevinom Bosnom se ogleda u tome da su bogumili bili navijači "želje", a patereni ili pitari navijači " sarajeva". to uvaženi profesor nikako da prizna.
Preporuke:
13
14
4 subota, 28 oktobar 2017 08:06
Nedo
Odlican tekst na B-H teme. Sustina doticnog amaneta se nalazi u staroj narodnoj izreci : poturica je gori od Turcina.
Preporuke:
5
3
5 subota, 28 oktobar 2017 09:42
.
Nedo, konvertiti su uvijek pod pritiskom dokazivanja i baš zbog povećanja pažnje u odnosu prema njima uslijed nepovjerenja za koje su i sami svjesni da postoji prema njima oni moraju biti "veći Turci od Turaka, veći Srbi od Srba ili veći papa i katolik od svakog katolika", tako to funkcioniše, i nije zato čudno što su religijski konvertiti najzastupljeniji među dobrovoljcima "u ratu za religiju" ili druge nacionalne ili ideološke ideje.Primjet Staljin kao bivši pravoslavni bogoslov, učenik bogoslovije a poslije ateist, komunist, rušio masovno pravoslavne Crkve i zabranjivao religije.
Preporuke:
5
6
6 nedelja, 29 oktobar 2017 19:42
Majka Turska
Kecmane su Turci naselili iz južne Srbijekao Vlahe u selo Citluk u bosanskoj Krajini. Prije Turaka njih kao ni vecine pravoslavaca u Bosni nije bilo. Ya 400 godina turske vladavine pravoslavci u Bosni su od 5% stanovnistva postali vecinski zivalj sa 42 %. Nigdje nikada bosanski pravoslavci nisu tako demografski napredovali kao pod Turcima.
Preporuke:
8
14
7 petak, 03 novembar 2017 19:02
Miran san
Ne znam da li spavati mirno Amiru Čamdžić ukoliko mu ovo nije pseudonim ?
Preporuke:
0
2

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner