Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Ustašijada

Komentari (13) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 nedelja, 28 maj 2017 18:04
Ma neka ih,
daleko im lepa kuca.Al sad se pokazuje ta njihova demokracija.U Slavoniji 58 posto ljudi je otislo u Irsku,Njemacku i Austriju.Bar im Srbi nisu krivi da im uzimaju radna mjesta jer ih nema.
Preporuke:
56
6
2 nedelja, 28 maj 2017 21:28
penzioner Cviko
Ako se u Hrvatskoj nastavi sa ovom dinamikom iseljavanja Hrvata, Tompson uskoro neće imati kome da peva. Moraće i on za svojim ustašama po celom svetu. Ali to je njihova briga...
Preporuke:
67
2
3 nedelja, 28 maj 2017 22:56
Smrt fašizmu - sloboda narodu!
Kaži NE trojnom EU-MMF-NATO paktu i kvislinzima!
Preporuke:
48
2
4 ponedeljak, 29 maj 2017 08:17
niko
da, oni partijaju, i u partijama a imaju i performanse; uzgred, drzava im se (nije jedina) krece ka ambisu; sto se mene tice, ne moraju ni da se probude iz svog partijanja;
Preporuke:
24
1
5 ponedeljak, 29 maj 2017 14:09
ZEMUNAC
Nije samo takvih u Hrvatskoj nego i u Srbiji,ne treba zaboraviti da je i gdin Seselj nudio vadjenje ociju zardjalom kasikama!A I KULTURNI NEMCI,podlegli su HITLEROVOJ propagandi,iako je deo NEMACA bio uz komuniste!NO svim politicarima UMESANIM U RATNU PROPAGANDU,a tu je i gdin Vucic,A SADApod ucenama zapada ,treba POKAZATI VRATA i udaljiti ih sa politicke scene!ZAR nam trebaju Hardinaji,Gotovine i Seselji u politickom zivotu,kada su bas takvi tipovi i GLAVNI PROMOTORI I UZORI raznih TOMSONA?Nije to samo zbog muzike,nego i zbog zarade! Kada je futbaler Mario Mandzukic pozdravio kao i NACISTI,zabranili su mu ucesce na Mundijalu!A kada gdja KOLINDA ODBIJA SRPSKE cokoladice i divi se PEVACU TOMSONU,gdin TRAMP se sa njom slika na sastanku NATO pakta!Pa i TRAMP zastupa bele rasiste!NOVI pristup je ZABRANA BAVLJENJA POLITIKOM,za sve aktere u RATU,ukljucujuci i gdu VUCICA,MILA I TACIJA!A to je jedini put pomirenja,koji ne odgovara SAD!Oni NAS LAZNO MIRE!"ZAVADI PA VLADAJ,A POSLE SVI U NATO!"
Preporuke:
6
21
6 ponedeljak, 29 maj 2017 16:56
TOPOLj
Fali ovdje još jedan stih:"Evo zore,evo dana,evo Jure i Bobana.A ovo prezime Francentić nešto mi zvuči poznato.Gospodine Vlajki!Da Jure Francetić kojim slučajem nema rođake u Beogradu?Možda vi nešto više znate o tome.
Preporuke:
19
5
7 ponedeljak, 29 maj 2017 19:57
Predstavnik
Je li no Vlajki beše predstavnik hrvata u Republici Srpskoj ?
Preporuke:
8
20
8 utorak, 30 maj 2017 14:21
Roksanda @ TOPOLj
Sramotno je pronositi neproverene glasine, u ovom slučaju stigle direktno iz septičke jame.

Otac gospođe Nevenke Tadić, Strahinja Kićanović, ubijen je u Glini. Prema tome, bio je ustaška žrtva, a ne ustaša.

http://www.politika.rs/scc/clanak/379949/Pogledi/Strasne-neistine-o-mojoj-porodici
Preporuke:
5
1
9 utorak, 30 maj 2017 15:32
TOPOLj
@Roksanda...Iz vaše perspektive to može biti neprovjerena glasina.Ponavljam,iz vaše perspektive.A šta ako je glasina istinita?Znate,morate razlikovati pravu ćerku ili sina od usvojenice ili usvojenika.I morate znati(kao što znate ali se pravite naivni)da postoji razlika između majke i maćehe i oca i oćuha.Za vas postoji samo jedna istina.To je ona koju je napisala nekadašnja OZNA.OZNU apostrofiram,jer,iz te iste Ozne sa činom kapetana je izašao pokojni Ljubomir Tadić,otac Borisa Tadića.Ovo mnogo govori. Dalje,morate naučiti razlikovati kopiju od originala.Kod vas je to isto što nikako ne može biti.Lažne biografije su bila specijalnost OZNE.Na primjer,da li znate koje je pravo ime pokojnog hrvatskog kantaautora Arsena Dedića?Arsenije Trkulja!Ali se prezime Trkulja baš ne uklapa u hrvatski jezikoslov.To prezime naginje ka nekoj drugoj varijanti,nikako ka hrvatskoj.@Roksanda...Postoji i druga strana medalje koju vi ne želite da vidite.Ali to je vaš problem.
Preporuke:
6
3
10 utorak, 30 maj 2017 18:18
Roksanda @ TOPOLj
U Srbiji je nažalost rašireno perpetuiranje glasina bez ikakvog navedenog dokaza. U tom mutljagu iracionalnosti i podmetačina, ovaj sajt je svetla tačka jer autorski članci uglavnom uključuju i kredibilne izvore za iznesene tvrdnje.

Nije međutim jasno kako ste od toga da je OZNA stvarala lažne identitete (što je vrlo verovatno) i notorne činjenice da majka i pomajka nisu isto (bez navođenja detalja za konkretan slučaj), došli do toga da je konkretna osoba potomak konkretnog ustaše.

Navela sam link na Politikin članak u kome žena u pitanju, gospođa Tadić, na veoma odmeren način, demantuje glasine o svom poreklu.

E sada, pitaću direktno: kako biste se Vi osećali da je Vaš otac žrtva ustaškog genocida nad Srbima, a da mu se pripisuje da je bio krvoločni zločinac.

A što se Arsena Dedića tiče, interesantno je da se i njegov brat Milutin koji je decenijama živeo u Beogradu, takođe preziva Dedić. Imate li neko objašnjenje/komentar?
Preporuke:
4
3
11 utorak, 30 maj 2017 18:56
Dr Rade Pajovic,Florida
Milutina Dedica sam upoznao 1960.godine.Stanovao je pre mene kod cika Duleta Dusanovica u Dositejevoj 11.Kada se odande otselio cesto je svracao.Osecao se kao Srbin I takav je ostao!Sa bratom Arsenom(Arsenijem)je imao nekih nesuglasica ali su se pomirili.Mati im je bila poreklom Hrvatica a otac Srbin!O svojoj majci je pisao veoma lepo,ostale su mu najlepse uspomene na nju.U svojoj biografskoj knjizi istice da je udajom.promenila veru I krstena u pravoslavnoj crkvi.
Preporuke:
9
0
12 utorak, 30 maj 2017 23:54
Turas
Većina rvata su bili srbi . Najistaknutije ustaše su srbi ili polutani .A. Starčević ustaški ideolog je srbskog porekla . Takođe i "poglavnik" ima srbske krvi (ne samo na nožu). Čemu čuđenje u pojdinim komentarima ? Pavelić je pred drugi rat govorio da oni - ustaše - u Srbiji imaju najaču petu kolonu . To imaju i danas ,gospođa "roksanda"nezna , ili ? Zašto bi se ćutalo još uvek o Jasenovcu - zvanično . Zašto se ćuti o zadnjem genocidu na petrovačkoj cesti ? A bruje svi madiji i usvaja se dekleracijom tobožnji genocid u Srebrenici ? Svi ovde kojima nije jasno šta je danas rvatska , neka se pozabave dostupnim materijalima na internetu , pa onda neka kuckaju komentare .Takođe prosvetliće vam se i zašto srbske vlade od Tita pa ovamo - ćute .
Preporuke:
9
3
13 sreda, 31 maj 2017 23:33
Majstor Bob
@Turas

Šta je tu čudno? Srbo-jugoslavci i srbo-komunci su uvek bili na liniji apsolutnog kroatofilstva. Toliko da su bili spremni da ginu na sve moguće načine samo da odbrane kroatsku državu i unište srpsku. Dodajte toj žgadiji dosovski otpad, priglupe turkomane i drugosrbijansku liberal-žgadiju, eto vam najmanje 2/3 srpskog stanovništva.

I zašto Srbi nemaju budućnost? Eto zašto.
Preporuke:
13
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner