Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Srbija predsednički izbori (II) - 21–25. mart 2017.

Komentari (19) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 četvrtak, 30 mart 2017 23:28
Mićko
Ooooo, Janković! Pa nije ovaj narod ni zaslužio bolje. Drugosrbijanci se preruše, sakriju u žbun iza Žalosne Sove - i evo rezultata. Jovo nanovo.Vuk ima 65 hiljada puta bolji program i priča o važnijim stvarima, ali ne - važno je pakovanje. Janković ima psa i glumce koji se krevelje. Glumičko do Glumička.
Preporuke:
56
23
2 četvrtak, 30 mart 2017 23:30
:::::
Tuga, ali ja ne odustajem. Izlazim i glasam (naravno, protiv AV)
Preporuke:
60
8
3 četvrtak, 30 mart 2017 23:30
Izgnanik
Moj kandidat i kandidat Slaviše Ristića i Marka Jakšića ima samo 3% ? Izgleda da Evropa nema alternativu.Umesto da napadamo "Evropsku trulež" mi napadamo vučićev lik umesto da rušimo Vučićevu politiku i krive poglede,mi sve redom nazivamo opozicionarima.Izgleda da će ovo biti rehabilitacija snaga drugosrbijanske provincijencije.
Preporuke:
25
8
4 četvrtak, 30 mart 2017 23:32
...
Ako se ne varam, nije sjajno, ali ima nade.
Preporuke:
27
4
5 petak, 31 mart 2017 02:15
Petar B.
Ovo istrazivanje je vrlo prijatno iznenadjenje. Ne samo da su trendovi jasni nego I potvrdjuje prognoze o drugom krugu. Evo glavnih komentara:

1. Pad g. Vucica - od proslog istrazivanja pre par nedelja, gde je imao 44% onih koji ce izaci, pao je na 40%. To nije trend koji dobija izbore, ni u prvom a bogami ni u drugom krugu!

2. Velika izlaznost - 60% sigurnih i jos 16% mogucih obecava dramaticno vecu izlaznost nego pre. Posto su biracki spiskovi prenaduvani, ovo se mora korigovati, ali postoji realna sansa za izlaznoscu od oko 61-63%! To pogoduje opoziciji.

3. Velika kolicina neodlucnih - 22% - ove birace g. Vukadinovic proporcionalno deli svima, pa tako g. Vucic dobija 52%. Ali da li je to stvarnost? Svako ko je u SNS-u, ko je ucenjen ili ko ima koristi od njih se vec izjasnio, tako da nije nerealno ocekivati da se ovih 22% u velikoj meri odluci za opoziciju.

Sve ovo jasno ukazuje na dve cinjenice:

A - Drugi krug je izvestan i
B - g. Vucic NEMA rezervoar za 50% glasova
Preporuke:
65
5
6 petak, 31 mart 2017 02:24
Petar B.
A evo i moje prognoze, posle ovog istrazivanja:

Aleksandar Vucic - 42%
Sasa Jankovic - 16%
Vuk Jeremic - 16%
Luka Maksimovic - 7%
Bosko Obradovic - 5%
Vojislav Seselj - 5%
Sasa Radulovic - 3%
Ostali/Nevazeci - 6%

Jos uvek smatram da je neizvesna borba za drugo mesto ali drugi krug je siguran!
Preporuke:
53
5
7 petak, 31 mart 2017 06:54
ZR
Po ovome ispada da kandidati sa programom LDP imaju skoro dvotrećinsku podršku birača. Tužno.
Preporuke:
28
9
8 petak, 31 mart 2017 07:10
Spiridon
@ Mićko

Savršen komentar moram da priznam, jer odslikava možda i na najbolji način kako razmišlja srBski patriJota. Normalan čovek pogleda ovo istraživanje pa kaže sebi oooooooo Vučić na 52.8% u istraživanju koje nije lažirano znači nek' nam je gospod Bog u pomoći a srBski patriJota pogleda rezultate pa kaže oooooo Janković vidi ti đubre drugosrbijansko... Da zaista najbitnije je ko će postati drugi među jednakima od onih koji su imali tu negde između sedam i deset procenata kada Vučić oduva sve u prvom izbornom krugu, od toga još malo pa univerzum zavisi... O tempora, o mores...!?!
Preporuke:
20
11
9 petak, 31 mart 2017 09:09
Mićko
@Spiridon

Mani se etiketiranja, nabeđivanja i izvrtanja, Spiridone. Kao što turbo - patriote viču samo "Soroš, snajka, Soroš" tako su se i tebi počeli svuda priviđati srBski elementi.

Ovo što govorim se odnosi na trend. Nema preterano veze sa konkretno ovim izborima. Jer ovi da odu, a oni da se ne vrate - e to izgleda da ne može. I to je ono što je tužno.
Preporuke:
15
10
10 petak, 31 mart 2017 10:03
Nebeski šetač
Nema predaje, manite se malodušnosti. Oni koji izlaze na izbore, a nisu smeli ili nisu hteli da se izjasne, u najvećem broju su glasači Vuka Jeremića. Biće drugog kruga i to sa Jeremićem. Sreća pomaže hrabrima - govorili su stari Rimljani i osvojili su ceo antički svet.
Preporuke:
27
6
11 petak, 31 mart 2017 10:10
Renolds
@ Spiridon

Nema ničega spornog u komentaru koji spominjete. Nije problem da doprinesem anketi - u prvom krugu glasam za Jeremića, u drugom, ako bude glasanje između Vučića i Jankovića, ne izlazim na izbore.

Za mene lično biranje između dva izdajnika nije izbor.
Preporuke:
23
18
12 petak, 31 mart 2017 10:26
Milija
@Micko

Puno vi patriote generalizujete stavljajuci sve u isti kos.
Glasam za Jankovica, ali za DS sa Sutanovcem & co. NIKADA U ZIVOTU ne bih glasao. Makar ostao ovaj kvisling na vlasti.

Nemojte se plasiti, DS je mrtav i ostace marginalna stranka, kakav god rezultat Jankovic bude napravio. Mozda ce "zahvaljujuci" kalkulantskoj podrsci Jankovicu i prebaciti 5% na sledecim izborima, ali na vlast se nece i ne moze vratiti, ne brinite se, glasajte slobodno za Jankovica u 2. krugu ako ga se domogne.
Preporuke:
23
17
13 petak, 31 mart 2017 18:11
Spiridon
@ Mićko

Kao što već rekoh normalan čovek bi shvatio posle pet godina da je prvi i osnovni problem ove zemlje sa ovakvom vlašću, ne ta visoka geostraktika izdajnici ili patriJote, EU ili Rusija, već to što je na vlasti najgori mogući šljam koji je ikada vladao ovom zemljom na čelu sa ozbiljno poremećenom osobom koji bi da glumi svemogućeg Vođu, pa da on bude sve u državi Srbiji i sudstvo i skupština i policija i zaštitnik građana i načelnik BIA i načelnik generalštaba i urednik svih televizija i urednik svih novina i sve drugo što postoji u ovoj zemlji. Naravno srBski patriJota je prvenstveno čovek za koga su to da li postoji država ili istu zamenjuje poluludi psihopata potpuno nebitne stvari takoreći prizemne a i kako da to bude bitno, kada je tu široki dijapazon patriJotske geopolitike i dubokoumne straktike, Tramp, Putin, Soroš, EU, Kina, to su teme oko koga se sve lomi a ne tamo neka država i neki ludak koji je zajahao da izigrava faraona...
Preporuke:
9
3
14 petak, 31 mart 2017 18:15
Spiridon
@ Renolds

Sama činjenica da se takva SrBenda koja svojim patriJotskim moćima odmah prepozna izdajnika ma kako se isti dobro kamuflirao, sve to radi potpisujući se ni manje ni više već kao Renolds je neka vrsta domaćeg internet Monti Pajton momenta za nezaborav...
Preporuke:
3
4
15 petak, 31 mart 2017 18:23
Spiridon
@ Milija

E noj druže prekomplikovana je to kombinatorika za patriJotski mozak, previše očekuješ od njih. Moja malenkost će glasati Jeremića a u drugom krugu ako ga slučajno bude bih glasao bukvalno i crnog đavola samo ne onu nenormalnu budalu. Međutim ne, srBski patriJota kaže sebi ovako: Meni su Vučić i taj vaš Janković jedno te isto, neću da glasam izdajnike. Kako da ti objasnim, da se isti ovaj psihopata baš ovako ponaša i sve isto ovako radi ali samo sa jednom razlikom da mu je politička platforma ona stara vadikalsko-šešeljevska Karlobag-Karlovac-Sto muslimana za jednog Srbina-Virovitica, ovde bi se suze radosnice lile, navijačke baklje palile i panegirične ode u desetercu ispevavale...
Preporuke:
6
6
16 petak, 31 mart 2017 20:40
Konobar
Vuk Jeremić je novi Predsednik Srbije.
Preporuke:
10
3
17 petak, 31 mart 2017 20:42
Gojira
Prvo, jedino i najvažnije je skinuti ovu kasatrofalnu vlast SNS-ovaca dok je još nešto ostalo od ove jadne države. Sa njima nam sleduje samo mrak i propadanje. Prvi korak ka tome je poraz Vučića na predsjedničkim izborima. "U to ime" treba da se glasa za bilo koga ko izbori drugi krug. Poraz Vučića dovodi do pada vlade i raspada SNS-a. A onda na slobodnim parlamentarnim izborima da se glasa ZA one koji su vam najbliži po uvjerenjima. Ako je vama svejedno da li je predsjednik Vučić ili neko drugi koji nije vaš prvi izbor, onda se bojim da niste nikakva opozicija ili duboko ne razumijete problem u kome se Srbija nalazi.
Preporuke:
9
3
18 petak, 31 mart 2017 22:53
Mićko
@Spiridon

Moraš svoje isterati pa makar crk'o. A drugima držiš predavanja o širini pogleda.
Preporuke:
1
1
19 subota, 01 april 2017 15:46
drugi krug pakleni
U drugom krugu, ja cu glasati, nek je Uskrs i dan sveti, ali sigurno nikako ne za jednog od ovih.

- Jankovic
- Radulovic
- Seselj
- Canak
- Popovic

Uprvom krugu je vazno izaci i glasati za bilo koga osim Vucica. To je manje pitanje. Ali drugi krug moze nam moze ponuditi izbor bez izbora: dve mogucnosti, obe uzasavajuce. Sta onda?
Preporuke:
1
7

Anketa

Da li mislite da će preuzimanje vlasti u Avganistanu od strane talibana dovesti do prelivanja krize u okolne zemlje?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner