Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Predsednički izbori u Srbiji, za koga glasati?

Komentari (44) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 utorak, 21 mart 2017 11:36
ZR
Bravo za Draganu, odlična analiza.
Drago mi je da je postala deo Boškovog tima.
Preporuke:
70
30
2 utorak, 21 mart 2017 12:00
Zoran Đorđević
Političkoj sceni Srbije je neopohodna promena, koja podrazumeva odlazak starih, istrošenih i iskompromitovanih stranaka i kadrova i stvaranje novih struktura ali pod manjim uticajem stranog faktora.
To će ići teško.
Ostaci starog režima, uvek i svuda, opasni su ljudi. To su uvek oni na koje se svaki novi režim vadi kad nešto ne ide po planu.
Uostalom, pogledajte SAD. Bili izbori, pobedio Tramp, ali ostaci starog režima tu demokratsku tekovinu ne priznaju. Naprave demonstracije i ljudima utrpaju u ruke parolu: Trump is not my president. Čine sve što mogu da ga dezavuišu, vrate one prethodne, a sve zarad privilegija koje su nekada imali. Tako će biti i kod nas.
Preporuke:
60
3
3 utorak, 21 mart 2017 13:41
Boško
Luka Maksimović, koji dobro marketinški osmišljenom kampanjom pridobija popularnost razočaranih i neopredeljenih glasača i mlađe populacije, i koji će u tom smislu verovatno povećati izlaznost glasača. Njegova popularnost zasnovana je na dobrom performansu i šaljivim porukama, kojima ismeva postojeći politički sistem i političare (za šta postoji dosta osnova), ali postoji mogućnost da je to još jedan ne toliko bezazleni projekat marketinških stručnjaka zapada.
Bez obzira što zadnja rečenica (ni)je "dokaziva"

pojava "belog" je samo konsolidovala Vučićeve primitivne glasača, koji na samu pojavu "belog", reaguju tako što ga "indentifikuju" sa svim "protivnicima" Vučića "koji je jedini ozbiljan državnik"

na "fenomen belog" najviše se "primaju" oni koji i neće izaći na izbore, ali im je "in" da komentarišu i "daju glasove podrške" u svom "virtuelnom svetu" na "javnim mrežama"

" večitog studenta" sa 26 godina za predsednika san svakog naučenog "uči sine da ne moraš da radiš"
Preporuke:
33
59
4 utorak, 21 mart 2017 13:58
boban
''kao kandidat prozapadne opozicije...''
Pogresno je,lose je,nepravedno je udaradi takve etikete ljudima ,bez ikakvog opipljivog dokaza.Da li tvrdite da bi Radulovic radio protiv interesa Srbije?Da bi Jankovic bio po Srbiju losiji od Vucica?Da bi Jeremic bio veci diktator od Vucica?Da bi svi oni blokirali i kontrolisali medije,sudove,tuzilastvo i policiju .
Preporuke:
94
18
5 utorak, 21 mart 2017 14:32
Boško
boban
''kao kandidat prozapadne opozicije...''
Pogresno je,lose je,nepravedno je udaradi takve etikete ljudima ,bez ikakvog opipljivog dokaza.Da li tvrdite da bi Radulovic radio protiv interesa Srbije?
Radulović deli isto glasačko telo kao Vučić i Šešelj (natrčah na dva "razočarana" iz DSS koji su ljuti jer posle godina "članstva", "DSS im nije našo posao" i jednog što je glasao za "Milicu zavetnicu" jer je "dobra riba" a onda postao DJBovac)

Radulović "uspešni biznismen" koji se vraća u "jadnu srbiju" i postaje "elektrotehnički stečajni upravnik", (nepoznat broj "uspešnih privatizacija" sa otpuštanjem radnika) da bi kao "stručnjak" sa elektrotehničkim fakultetom "postao" "ministar privrede" kod Vučića, poznat što je svima "objasnio" da je "on imao u rukama ugovore" sa FIATom i JATom o pljački Srbije ali nikada nije obelodanio pljačku koja je i dalje u toku.
Savetnik je Saveta Evrope, OEBS-a, ambasade SAD...

Pametnom i jedna dosta.
Preporuke:
38
67
6 utorak, 21 mart 2017 14:36
ANALITIČAR
Treba glasati za Radikale odnosno za srpskog rodoljuba doktora Voju Šešelja najjačeg pravnika sveta , koji je odbranio u haškom kazamatu Srbe , koji je spasio Srbe da ne budu proglašeni za " genocidni " narod . Treba glasati i za gospodina Boška Obradovića , Dveri . Voja Šešelj se zalaže za slobodu Srbije i Srba čitav svoj život . Otac četvoro dece . Njegovi vojnici su branili Srbe od Knina do Trebinja u ratu . U svetu simbol otpora američkom fašizmu . Stabilan čovek koji nije menjao ideologiju , stranke , i kada je bilo najteže na braniku Srba . Vrhunski intelektualac , najjači političar 1 na 1 u Srba . Ideolog našeg patriotizma , zalaže se za odbranu Kosmeta , poništavanje briselske veleizdaje , zalaže se za najbliže odnose sa Rusijom , zalaže se da Rusija napravi vojne baze u Srbiji . Milion razloga da kao zrela osoba , šarmantna , inteligentna bude Predsednik . Tadić je bio veoma glup i veliki izdajnik . Nikolić je nepismeni kriminalac i izdajnik
Preporuke:
18
145
7 utorak, 21 mart 2017 14:48
Dolazak Vucica
na vlast omogucili su 1)neprincipijelne, neprogramske, koalicije, stvarane samo da SRS ne bi dosao na vlast, koje ce na kraju razoriti DS i DSS i stvoriti SNS 2)apstinenti,tadicevci razocarani u Tadica, koji se dele na bele listice(dakle, oni koji su neuutralni izmedju svojih i stavova, koji nisu njihovi,Turajlic,Pesic)i one koji su glasali za Nikolica(dakle, protiv sopstvenih stavova,V.Pavlovic)3)Zapad, koji je Dacica okrenuo ka SNS, kao sto ga je pre toga okrenuo od SRS i DSS 4)institucije oslabljene u cilju slabljenja Srbije, kako bi se ostvarivali politicki ciljevi Zapada i koje se, kao takve, same nude na zloupotrebu, a koja sa Vucicem samo dostize vrhunac.Sva cetiri razloga se mogu svesti na slabost sistema, apstinencija je nepoverenje u sistem, razocaranost je razocaranost u sistem, spoljasnji uticaj je slabost sistema.Izborna kradja postoji samo ukoliko to Zapad kaze i tek onda "reaguju" i institucije, zato imamo price o izbornoj kradji(prvo Nikoli i Vucic,pa "opozicij"),ali...
Preporuke:
13
7
8 utorak, 21 mart 2017 14:58
bora MILANOVIĆ
JEDINI pravi kandidat,patriota i bez afera je BOŠKO
OBRADOVIĆ,ostali su vučićevi ljudii deo prošlih vlasti koje su olako prodale Srpske interese.I DAN DANAS SU MARIONETEZAPADNIH ANTISRPSKIH SILA.šešelj je izduvani balon koji je u prošlosti uvek podržavao one koji ne zaslužuju podršku,i to zarad malo vlasti.A za hag to je druga priča otkriće se i to nekada. glasajmo svi za BOŠKA JER SU MU SVI PRECI IZ sRBIJE I ON NEĆE DOZVOLITI DA ZAPAD GAZI GROBOVE sRBA KOJI SU DALI SVOJE ŽIVOTE ZA OVU SRBIJU. Srećno nam bilo braćo Srbi 2 aprila i malo više pameti u glavu.zaokružimo hrabro broj 7.
Preporuke:
65
14
9 utorak, 21 mart 2017 15:06
Dolazak Vucica
...nemamo sudske procese, u slucaju Nikolica i Vucica, dovodjenje na vlast od strane Zapada je ucinilo sudski proces nepotrebnim, iako je tuzilastvo samo moralo da povede istragu, a u slucaju "opozicije", svest o tome kakvo su sudstvo stvorili i cutanje Zapada, su ucili tuzbe nepotrebnim, iako je, opet, tuzilastvo samo moralo da pokrene istragu.Cilj Zapada je da se politicke razlike izgube i politika svede na za i protiv Vucica, a da Vucic bude srusen kada se otpor njegovoj "diktaturi" sinhronizuje sa Vucicevim brljanjem po pitanju KiM i, verovatnije,R.Srpske.Narod ce misliti da rusi diktatora, a Zapad ce znati da se samo dovodi bolji "pregovarac", kao sto je to Vucic u odnosu na Tadica.Dakle, slabe institucije su u korenu svega, one su uslov slebe Srbije, a slaba Srbija je uslov realizacije ciljeva Zapada i dok se oni ne ostvare nece biti jacanja institucija i "vladavine prava", osim ako se ne odlucimo za ili protiv EUintegracija.U protivnom, sudstvo ce ostati korumpirano, mediji...
Preporuke:
13
2
10 utorak, 21 mart 2017 15:08
Dolazak Vucica
...pod kontrolom, jer Zapad ne misli da je sudstvo korupirano, a mediji pod kontrolom.Pocece to da misli kada Vucic pocne da brlja sa KiM i R.Srpskom.
Preporuke:
19
2
11 utorak, 21 mart 2017 15:25
Petar B.
Moram priznati da sam malo razocaran ovom analizom g-dje Trifkovic. Upada u kalup koji nam servira g. Vucic - zavadi pa vladaj. Ona bi bar trebala znati da treba suditi po delima a ne po recima. Nije patriotizam to kako biti najblizi Rusiji (ili NATO-u ili EU) vec kako najbolje pomoci sopstvenoj naciji.

Da li stvarno misli, poput medija pod kontrolom g. Vucica, da je g. Jeremic "eksponent zapada", kada je dobro poznato da je upravo "zapad" stopirao njegovu kandidaturu za GenSek-a UN. Da li stvarno moze da optuzi g. Jankovica za odsustvo patriotizma kada je ovaj jasno rekao da vidi Kosovo u Srbiji i da bez referenduma nece biti nikakvih pristupanja vojnim savezima? Razumem da ona podrzava g. Obradovica, ali treba misliti i o drugom krugu!

Takodje malo defetisticki zvuci sledeca recenica:

"..predstojeći izbori neće mnogo toga promeniti, sem što će to biti poslednja „velika“ pobeda..Aleksandra Vučića..."

Mislim da ta pobeda nikada nije bila neizvesnija t.j. NECE JE BITI!
Preporuke:
105
14
12 utorak, 21 mart 2017 15:37
ZEMUNAC
ZA KOGA GLASATI ne znam,a li za KOGA NE GLASATI ZNAM!Ovde je kontrola medija i CENZURA u stilu VELIKOG GEBELSA,a i teska propaganda!To ovaj Veliki Vodja zaista dobro radi!ZBOG TOGA,a ne zbog rasta Srbije od 1 posto mu se toliko dive na zapadu!Uspasno je IZMANIPULISAO JE SLOBODARSKI I HEROJSKI NAROD Srbije!!DOLE diktatura samo jednog coveka!Ne treba Srbiji KRALJ SUNCE i to nemoralan,ali sve VODI u tom smeru!MARLJIVO RADI Domaci zadatak ZA ZAPAD!DAO je KOSOVU i pozivni broj i pustio NATO da slobodno seta po "neutralnoj" Srbiji!STA UCINITI?ZA pocetak,bar da izborimo DRUGI KRUG!Dole marionetska vlada!Gdin VUCIC je veliki hipmotizer i ILUZIONISTA,TESKO ga je zaustaviti na ovim izborima bez izbora!
Preporuke:
66
0
13 utorak, 21 mart 2017 15:53
Dimitrije
Ovo što piše Petar B čini mi se da tačno dopunjuje i ispravlja analizu g-đe Trifković. Malo je neelastično, da ne kažem dogmatski trpati u isti koš Jeremića, Jankovića i Radulovića. Reći "prozapadno orijentisani i kojima je suverenitet Srbije sporedna stvar (Saša Janković, Vuk Jeremić, Saša Radulović)" podosta je nategnuto. Prvo, "zapad" danas nije pod jedinstvenom kontrolom soroševsko-klintonovske politike. Toj politici bliski su pre svega Janković Čanak. Novost je struja koja poput Tramp i Orbana podržava pravo svake zemlje na odbranu nacionalnih interesa, a toj politici su bliski i Jeremić i Radulović i s obzirom da je njima u središtu pažnje ekonomska politika, a to znači potpuno odbacivanje diktata MMFa iz koga stoji diktat EU. Jeremić ima jasnu distancu prema NATOu i za odbranu suvereniteta Srbije na celoj teritoriji. Osnovna odlika inteligencije jeste shvatanje prioriteta, a to je uklanjanje SNSa sa vlasti.
Preporuke:
82
16
14 utorak, 21 mart 2017 16:24
Politika EUintegracija
povlaci sve ostalo.Ako ostavimo po strani da li ce Srbija ikada uci u EU i u koji krug(pakla), glupo je misliti da ce Srbija uci jednu sekundu pre "Kosove", da ce uci ne priznajuci "Kosovu", da ce priznati "Kosovu", a po udzbenicime ostaviti da nam je Kosovo oteto agresijom(pa cemo za 50 godina da utvrdjujemo sta je u stvari bilo sa tim Kosovom, kao sto sada utvrdjujemo sta se dogodilo u 2.sv.ratu)."Evropske vrednosti", ako ostavimo po strani odnos prava i vrednosti, npr. tolerancija prema gej ppopulaciji je vec obuhvacena pravima gradjana,pa cemu taj "vrednosni" dodatak, kao i sve vrednosti imaju stvarnost, koja im ne odgovara, sto, s jedne strane otvara prostor za nasilje, s druge za zmurenje na Mila, etnicko ciscenje u Hrvatskoj i KiM.Vrednosti, buduci,da im stvarnost ne odgovara, postaju sredstvo samoobmanjivanja njihovih promotera i obmanjivanja onjih kojima se promovisu,cime se otvara prostor za urusavanje demokratije, sto se i vidi po tome sto i najmanje narusavanje zivotnog...
Preporuke:
18
2
15 utorak, 21 mart 2017 16:33
mala primedba
"Preostalih pet opozicionih kandidata (osim jednog čiji je cilj izvrgavanje ruglu političkog sistema) moguće je podeliti na one koji se privrženi evropskim integracijama i prozapadno orijentisani i kojima je suverenitet Srbije sporedna stvar (Saša Janković, Vuk Jeremić, Saša Radulović)"

Na ovakvu kategoričku tvrdnju i ja imam pravo da iznesem svoju, a to je da gospođa radi isti posao kao Vučićević, Dmitrović i Cvijanović.
Takođe, moje skromno mišljenje je da uz "patriotsku scenu" tipa Zavetnici, Naši, SRS itd, idem i ja u izdajnike kojima je suverenitet Srbije sporedna stvar, tu ću ipak biti u boljem društvu.
Preporuke:
51
18
16 utorak, 21 mart 2017 16:41
Politika EUintegracija
...standarda kod gradjana na Zapadu, dovodi do jacanja estremnih snaga.Izvoz vrednosti i proizvodnja spoljasnijh neprijatelja je jedno od sredstava da se prica o vrednostima odrzava unutar EU.Ekonomski, ono sto je od "strateskog znacaja" za Nemacku, od "strateskog znacaja" je i za EU, a ono sto je od "strateskog znacaja" za Bugarsku, nije ni za Bugarsku(razlika izmedju Severnog i Juznog toka).Bugarska se, zbog "zajednicke spoljne POLITIKE", odrekla ekonomskih benefita.Ulazak u EU nece ni malo promeniti nas periferni polozaj u globalnom kapitalizmu, populacione probleme nece ni dotaci, a prihvatanje "zajednicke spoljasnje politike" povlaci ulazak u neprijateljstvo sa onima sa kojima nemamo nikakvi sporova(Rusija).Najava Albanoslavije, kao zajednice Srba,Albanaca,Makedonaca i Bosnjaka, pokazuje da se s-z Balkanu nudi jedinstvo zasnovano na ravnotezi mrznje i prikriveno medjusobnom trgovinom i ekonomskim "napretkom".
Preporuke:
19
0
17 utorak, 21 mart 2017 16:43
Postoji samo jedna istina
Kada je shvatio da nema podršku stranke, odnosno Vučića za drugi mandat, Nikolić ........

NE i ne! Nije imao podršku stranke, osim par poslanika(valjda bi ih i sada našao bar toliko) ni Šešelja pa je ipak osnovao SNS. Od kandidature za predsednika je odustao kad je shvatio da se Vučić ne šali:
Dužan sam da sada ugrožene svoje prijatelje, a naročito svoju porodicu i odrasle unuke sačuvam od uništavanja života
Preporuke:
37
2
18 utorak, 21 mart 2017 16:46
Spiridon
@ ANALITIČAR

Voja Šešelj je sve samo ne intelektualac, to je ograničeni primitivac koji nema bilo kakve moralne skrupule. Što se tiče tih njegovih boraca, pretežno su pili i pravili gluposti, odnosno celom svojom pojavom i kompletnim ponašanjem su bili sramota za pojam srpskog vojnika a njihov vojvoda Voja je ceo rat proveo ovde u Beogradu jedući kolače u Ruskom caru bukvalno svaki dan. Taj tvoj vrhunski intelektualac je magistrirao na temu Drug Tito, partizani i koncepcija naoružanog naroda a izašao je iz titoističke partije samo zato što je izvisio za mesto na fakultetu u Sarajevu, pa onda ušao u konflikt zbog toga. Došao je ovde u Beograd bukvalno bez dinara u džepu, da bi onda iste one ljude, koji su išli i skupljali pomoć da bukvalno ne bi umro od gladi, on posle kada se dokopao neke vlasti napadao dripački i to onim najprimitivnijim vokabularom. Jedino zašta je zaslužan je što je od političke scene napravio rijaliti svinjac, gde se bezočno laže i pokazuje prstom na neke "izdajnike"...
Preporuke:
93
13
19 utorak, 21 mart 2017 17:26
Joviša Vidić od Rudina
Vrlo dobro i slikovito dat portret Šašelja od strane g. Spiridona.
Tu se ne može ništa oduzeti, a može dodati. Mnogi se sećaju dolazak Šešelja u Beograd sa kesama u rukama a koga je dočekao i ugostio jedan od najvećih srpskih pisaca, Dobrica Ćosić. Ona se sećamo, kojim pogrdnim rečima je nazivao uglednog srpskog pisca. Bilo ne ponovilo se. Lik Šešeljuge se najbolje može opisati njegovim rečnikom: gomila đubreta.
Preporuke:
63
8
20 utorak, 21 mart 2017 17:55
Ne mogu da odolim a da ne primetim
da je čitav ovaj tekst ,"analiza"(?), duboko pro Vučićevski orijentisan. Kao kad vuk pojede kredu da bi promenio glas ili namaže šapu brašnom.
Preporuke:
46
17
21 utorak, 21 mart 2017 18:10
Zoran
Prvi krug: Maksimalno da izadjete i glaasajte koga hocete.
Drugi krug: Svi za onog koji je prosao, a nije Vucic.
Preporuke:
67
2
22 utorak, 21 mart 2017 18:16
...
Čim neko u dr Aleksandru Popoviću koji kaže da će poništiti Briselski sporazum, zaustaviti EU integracije Srbije, vidi Vučićevca postaje sumnjiva analiza.
No na svu sreću komentator oda da je razočarana Dragana iz DSSa otišla u Dveri kod Boška, pa stvari postaju jasnije kada je reč o njenoj "objektivnosti".
Autoprojekcija valjda, šta li?
Preporuke:
12
49
23 utorak, 21 mart 2017 19:04
ANALITICAR
Voja Seselj nije intelektualac ali su zato tu Micun, Kostunica koji je dosao na vlast tako sto su zapalili srpsku Skupstinu noseci novac Sorosev u jaknama 75 miliona USD koje su im dali pukovnik Robert Helvi i Dzordz Soros .Kostunica koji je pustio na slobodu 2 000 terorista UCK. Hvala Bogu pa su slavu intelektualne Srbije branili Kostic iz SANU koji javno poziva na odricanje od Kosova i Metohije.
Preporuke:
22
35
24 utorak, 21 mart 2017 20:22
negi
Od cele analize gđa.Tripković je u pravu samo u jednom,da će doći do smene na političkoj sceni Srbije stare garde. U tu staru gardu ubrajam i gđu. Tripković koja još uvek pod pojmom "patriotizma" podrazumeva biti protiv zapada a za Rusiju. Ta podela je veštačka okoštala,nepostojeća.Zašto bi neko sebe proglasio za srpskog "patriotu" koji na rečima podržava Rusiju,vozi Audi,ide u šoping u Francusku,nosi odela modnih kuća sa zapada,pije škotski viski i francuski šampanjac,u kući ima sve aparate proizvedene na zapadu, ima tri mobilna telefona zapadne prizvodnje,kompjuter,školuje decu na zapadu itd.itd. a kao on je srpski "patriota" i prorus. To licemerje samoproglašenih srpskih "patriota" dovelo je do propasti DSS i iznedrilo Vučića,kome su se priključili licemeri Nenad Popović ptp.DSS, Stamatović,Mladenović,P.Popović čitava plejada samoproglašenih srpskih "patriota" sa sve ovim nesrećnikom Jovanovim potp.DSS.Po shvatanju,na istom putu je i gđa.Tripković.
Preporuke:
22
17
25 utorak, 21 mart 2017 20:23
brzi
@ANALITICAR

U istoriskom ciklu postoji jedan aksiom koji važi za sve i uvek se na kraju obistini a zove se sledče; istorija se uvek vrača u obliku farse; ili prevedeno na srbski; kako došlo tako i otišlo. Šta god ste bajonetom početkom 20. veka osvojili i prisvojili to ste krajem 20. veka od bajoneta i izgubili ( više manje, jedino izuzeče je Makedonija). Farsa se kod vas kaže u činjenici da ste početkom 20. veka u ime svojih vekovnih pulena rusa i engleza osvajali bajonetom te teritorije ali ste krajem 20. kod odbrane tih istih teritorija ostali potpuno sami i bez podrške svojih vekovnih ruskih i engleskih pulena. I naravno to ukazuje na vaš više od jednog veka dug period bez sopstvene politike i bez vlastitih interesa nego samo i izključivo ispunjivanje naređenja vaših ruskih i engleskih pulena.
Preporuke:
6
23
26 utorak, 21 mart 2017 20:38
Neša (Glodur)
Za koga god glasali državna politika ostaje ista. Jedina šansa je izolacija od nje, a to znači odlazak iz Srbije.
Preporuke:
3
14
27 utorak, 21 mart 2017 20:39
Gojira
Da i ja dam mali doprinos osporavanju teze da je Radulović "bezglavi evrounijata" kako je, maltene, okarakterisan u ovom tekstu.

"Ja ću ponoviti našu politiku (pokreta Dosta je bilo). Strateški cilj Srbije, ono što hoćemo da postignemo, nije ulazak u Evropsku Uniju. Strateški cilj Srbije je da postane zemlja, uređena zemlja, koja liči na zemlje u Evroskoj Uniji, koja ima dobar sistem za svoje građane, koja ima jednaka pravila za sve, vladavinu prava..."

"Kod svih velikih odluka, kao što su Evropska Unija, kao što je NATO itd, za to je potreban referendum."

TV Šabac - 5. Mart. Emisija "Necenzurisano"

https://www.youtube.com/watch?v=Wlyo66JQOcA
Preporuke:
19
7
28 utorak, 21 mart 2017 20:56
Srbin
Dragana, razočarala si me!
Pišeš o tome da je Vučić uspeo da rasturi opozicione stranke i da ih potčini sebi, a na kažeš da je to uradio na kriminalan način: ucenom, korupcijom novcem koji na razne načine skida sa leđa naroda dok narod bukvalno umire u bedi.
OTKUDA VUČIĆU NOVAC ZA OVAKVU KAMPANjU?
Zašto taj novac ne podleže porezima...? Itd
Sve u svemu kao da si ostala i na kraju prišla onom Vučićevom DSS, ali se još maskiraš. Ovo ti je prvo javno otkrivanje.
Preporuke:
18
11
29 utorak, 21 mart 2017 21:05
penzioner Cviko
Pozabavio bi se sa "Belim". Društvo u Srbiji je u velikim problemima. Ovi na vlasti "guraju ih pod tepih". A kako gomila peoblema postaje sve veća i veća, to dolazi do jake erupcije, koja se u društvenim odnosima zove revolucija. Naravno nemamo dovoljno energije da se uključimo u tu revoluciju. Drugi način kojim se može regulisati erupcija jeste humor. "Beli" to izvrsno radi. Kada pogledamo malo ozbiljnije njegovo ponašanje onda vidimo da je svaka njegova reč dobro odmerena, promišljena. Obzirom na iskustvo koje imamo sa dosadašnjim fol patriotama, normalno je da postavimo pitanje ko stoji iza njega? Pravi odgovor na ovo pitanje, ako dobijemo, biće presudan u dobijanju glasova.
Preporuke:
6
3
30 utorak, 21 mart 2017 21:18
Goran Maksimović
Potpuno se slažem sa ovom analizom DT. Radulović, Janković a i Jwremić JESU kandidati zapada, samo različitih frakcija tj. sila. Međutim, to ništa ne mijenja na stvari da je Vučić ipak najveći kvisling i da treba birati manje zlo. U prvom krugu bilo bi najprincipijelnije glasati za Boška a u drugom za Jeremića. Glasati Jankovića u 2. krugu? Da, ali začepiti ipak nos.
Preporuke:
22
8
31 utorak, 21 mart 2017 22:43
@negi
Nije, valda, da politicko opredeljenje birate u zavisnosti od marke kola i kucnih aparata.Sta ako su Vam kola i kuzni aparati japanske, juznokorejske ili, ne daj boze, kineske proizvodnje.U poslednjem slucaju biste se zalagali za socijalizam.To sto su im kucni aparati iz Kine, ne tera Amerikance u socijalizam.Tu je i onaj argument o tome kako ljudi idu na Zapad, a ne u Rusiju.Isli su ljudi i sa Zapada, npr. u Ameriku, pa nisu zato podizali vigvame u Londonu.Uci u EU znaci prihvatati njenu spoljnu politiku i ulaziti u sukob sa zemljama sa kojima nemamo nikakvih sporova ili su nam, cak, naklonjene, poput Rusije.To nije nepatriotski, vec kretenski.
Preporuke:
20
1
32 utorak, 21 mart 2017 23:43
Oliver Kromvel
Svi vi polazite od pogrešne premise a to je da ovde postoji neka alternativna politika a nje praktično nema,jedina opcija koja u ovome momentu može da se ponudi a da nije na briselskim stajalištima je izolacionizam,problem je što za taku opciju morate da imate odobrenje velikih,narodski rečeno morate imati garanciju da će vas ostaviti na miru što u našem slučaju nije realno.Za koga glasati je stvar ličnog izbora,percepcije i intuicije,za koga ne glasati to je već jasno,u prvom krugu kako hoćete u drugom za onog ko u njega uđe i izađe na crtu Vučiću.Gospođa Tripković podržava Boška Obradovića,to je njeno pravo,ja njega međutim ne vidim kao nekakvog Ruskog kandidata jel je Boško mnogo evoluirao u poslednje 2 godine,kratak je put očigledno od jednog Justinovca do selfija sa Pernarom,njegov patriotizam je na vrlo klimavim nogama,međutim on je u ovom momentu važan jel može da dobije oko 3% koji mogu biti presudni za drugi krug pa ko voli nek izvoli ja naravno neću glasati za njega.
Preporuke:
11
14
33 utorak, 21 mart 2017 23:47
Samo jako!
U normalnim okolnostima glasao bih za Boška, ali nažalost on nema nikakvih šansi. Jankovića, Jeremića i Radulovića smatram za pristojne ljude, ali mi njihova ideologija nije bliska. Osim toga ni oni nemaju izgleda protiv Vučića. U toj situaciji da se pojavio Alan Ford umesto Belog dobio bi opet moj glas, jer svi ostali sa liste su jad i čemer srpske politike. Kandidatura Luke Maksimovića je isto kao da se Lane Gutović kandidovao. Bio bi sasvim dobar predsednik, i mnogo bolji od sadašnjeg, a bio bi zanimljiv i kao Šojić. Luka sa svojim alter egom Belim će sigurno povući mnogo apstinenata što će mislim biti dovoljno za drugi krug. Verujem da će Beli biti žestok šamar i vlasti i opoziciji. Odavno je vreme da se jedna plejada istrošenih političara i unesrećitelja naroda (Vučić, Dačić, Šešelj, Čanak, Tadić,Jovanović i mnogi drugi) pošalje u istoriju. Ako od 45% apstinenata (3,2 mil.) samo svaki 5 izađe i glasa, a jasno je za koga Preletačević je bez problema u 2. krugu. A tamo...SAMO JAKO!
Preporuke:
17
6
34 utorak, 21 mart 2017 23:48
Oliver Kromvel
Što se tiče smene generacije pa ona se dogodila,Vučić,Radulović,Janković,Jeremić,Obradović,Dačić i ostali su uglavnom ljudi u kasnim tridesetim i srednjim četrdesetim,kao što vidite ta smena nije donela ništa pre svega zato što smo opterećeni nečijim godinama i političkim stažom a ne njegovim ljudskim i moralnim vrednostima.Nama je potreban kvalitetan ljudski materijal a ne nekakva smena generacije gde će Kurtini i Murtini učenici da zajašu uz poklik gde ja stadoh ti produži.
Preporuke:
20
5
35 sreda, 22 mart 2017 00:49
@Oliver Kromvel
Posto svoju kolebljivost (od Dragasa do Jeremica, a mozda i Jankovica, dobro je da su izbori tako blizu, inace biste zavrsili sa Cankom) i nemoc pokusavate da predstavite kao vrlinu, Bosku Obradovicu zamerate da se promenio, valda Vam vise ne posecuje tetku ili se drugacije ceslja, pa znate, dok Vam nije nikakav problem to sto znate kako su se drugi kandidati vec pokazali na vlasti.A, onda i to ponistavate, pa nije vise vazno ni ko je ko, vec su vazni procenti.A ni to nije vazno, jer politicke alternative zavise od toga da li ce ih "veliki" dopustiti ili cemo zapasti u "izolacionizam", sto bi rekla tetka Sonja.Sto ne glasate za Vucica, on nema problema sa procentima, ne vodi nas u izolacionizam, "veliki"(i EU i Amerika i Rusija i Kina) u njemu vide reformatora i faktor stabilnosti?Sto se mucite?
Preporuke:
10
4
36 sreda, 22 mart 2017 01:23
Boba
"Na ovakvu kategoričku tvrdnju i ja imam pravo da iznesem svoju, a to je da gospođa radi isti posao kao Vučićević, Dmitrović i Cvijanović. "

Upravo tako - da li svesno ili nesvesno je pitanje ali rezultat je isti. Gospođa proglašava Vučića pobednikom unapred i to je 'lajtmotiv' ove analize. Da li je to jedina svrha ovog članka je takođe upitno.
Kako god, efektivno navodi vodu na Vučićevu vodenicu upotrebljavajući pojednostavljenja koja su netačna lažna i verovatno i zlonamerna. Ovo je boljka dosta takozvanih 'patriota' koji svesno ili nesvesno ne žele nikakve pomake napred ako nisu po njihovim receptima i sa njihovim izborom ljudi. Kratkovido i veoma štetno, jer za Srbiju je KATASTROFA svaki ostanak Vučića na vlasti u bilo kom kapacitetu.

Treba se zato nadati jednom - da će se politička scena iščistiti i sve lažne 'patriote' pokazati u pravom svetlu i to može da bude neko dobro u ovom zlu.

G. Jeremiću ostaje da se izbori protiv ne 'nevernih Toma' i Vučićeve mafije. Može on to.
Preporuke:
11
6
37 sreda, 22 mart 2017 01:47
Seoski odbor
Šuketanje.
Preporuke:
1
0
38 sreda, 22 mart 2017 03:47
zaista?
Pa ste, Dragana, vi i Lazar i novi, i nepotrošeni, i od spoljnih sila nezavisni... Srbija samo na vas čeka.
Preporuke:
5
2
39 sreda, 22 mart 2017 08:26
negi
@...... Ja pričam o licemerju i lažnom moralu samoproglašenih srpskih "patriota" koji uspostavljaju lažnu dilemu EU,NATO ili Evroazijska unija. Ne želi nas niko tamo u punopravno članstvo ali nas žele kao magarce da mašu ispred nosa šargarepom.Dovoljno ti je što Putin podržava Vučića,što ga podržava Merkel a kao protiv zapada i istoka.Drže nas kao debile u nadi i jedni i drugi a vi nastaviti da svoj patriotizam šilji te na pro EU stavu,kao što i eurofili svoj šilje na pro Ruskom stavu.I jedni i drugi predstavljate najgori deo licemernog,potuljenog i u suštini pokvarenog dela srpskog naroda koji sem tog ispraznog zamlaćivanja ne vidi nikak drugi način dokazivanja svog srpskog "patriotizma". Tako to uvek biva kad se Savle preobrati u Pavla.
Preporuke:
8
9
40 sreda, 22 mart 2017 08:30
negi
@ Boba.... Ja vam se izvinjavam,greškom sam vam dao minus umesto plus.Slažem se sa vašim komentarom.Pozdrav.
Preporuke:
2
4
41 sreda, 22 mart 2017 09:50
Hemus
Sloba Antonić je napisao svojevremeno da kad Vučić ode s vlasti, da od Srbije neće ostati ništa.
Sad imamo priliku da ga oteramo dok nas skroz ne razori.
Opozicioni kandidat koji pobedi Vučića, mora da ima pameti, znanja, snage i upornosti da se nosi sa umreženim Vučićevim šljamom, tj. da demontira kriminalnu vučićevsku mrežu, obori vladu i raspiše izbore.
Takodje, morao bi da zna kako da provede Srbiju kroz opasne vode medjunarodne politike.
Opozicioni kandidati koji imaju šanse da pobede Vučića su: Jeremić, Janković, Radulović, Obradovič i Preletačević ( po postojećim analizama javnog mnjenja).
Razmišljati ko od njih ima sposobnost da se nosi sa postojećim stanjem u Srbiji.
Izabrati kandidata koji će glumiti Tomu ( ne zato što hoće, već zato što neće umeti drugačije, bez obzira koliki je patriota, jel') nije neko rešenje.
Ovo su presudni izbori za Srbiju i glasati treba mozgom.
Preporuke:
16
3
42 sreda, 22 mart 2017 16:09
@negi
Ivrsite popis kucnih aparata, pa odakle je vecina, za tu politiku glasajte i to ce biti bolji razlog od bezrazloznosti na kojoj pociva, prividno, Vas trenutni izbor.Naime, niste Vi neutralni izmedju EU i Rusije, vec "nas EU nece", kao sto ni Srbija nije neutralna, vec se neutralnost simulira prenosenjem price na nivo za i protiv NATO, jer se u NATO zeli zaobilazno, preko EU.Ono sto Vas razlikuje od eurofilicara, protiv kojih ste prividno, a patriota iskreno, je to sto ste Vi razocarani eurofilicar, koji je ocekivao ulazak u EU 2007-e, kao sto najavi jedan od Zokija.Ocaran, pa razocaran.Pogledajte odakle Vam je toster, mozda Vam se vrati melo eurofilije.
Preporuke:
5
5
43 petak, 24 mart 2017 16:16
beko
Sramotno da se DSS proglasava rezimskom strankom. Argument da su time sto su izbacili Sandu I njene, presli na stranu Vucica, ne stoji. Napadaju Briselski sporazum, EU bespogovorne integracije, stoje cvrsto na politickoj neutralnosti I anti-Nato stavu. Dovoljno sasvim da udju u kategoriju opozicije. Stranacka dinamika je takva da Dveri i DSS ima svako svog kandidata, pljuvanje jednih na druge, a pogotovo bez ikakvog argumenta je besmisleno, i samo stvara razdore za neka buduca vremena, kada i jedni i drugi budu faktori.
Ja licno bih volio da i Dveri i DSS uzmu pozamasan broj glasova. To isto misle i postena inteligencija koja glasa za Dveri...
Ako vam je blizi Radulovic i Jankovic, onda, prijatelji moji, vi ste politicki amateri.
Preporuke:
5
3
44 subota, 25 mart 2017 12:32
...2
Svaki patriota će dati glas Aleksandru Popoviću, jer to je jedini način da DSS ako Popović pređe 1% opstane finansijski!
Preporuke:
2
1

Anketa

Da li mislite da će crnogogorski „Zakon o slobodi veroispovesti“ biti povučen?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner