Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Da li su strah i sumnja u sebe naveli Vučića na ovaj autogol?

Komentari (31) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 ponedeljak, 20 februar 2017 11:34
Forever Jang
Strah i sumnja u sebe - zar to nije paranoja.
Preporuke:
101
0
2 ponedeljak, 20 februar 2017 12:00
Marko Milojkic
Strasno. Koja halabuka oko izbora pedsednika! Vucic dobro zna da mu je jedini izlaz da jos dugo ostane na vlasi je da bude izabran za predsednika Srbije jer SNS polako ali sigurno biva procitan od gradjana i gubi podrsku. Ovde se vidi i nemoguce poltronstvo vodecih ljudi pojedinih nazovi partija. Dacic, Palma, Vulin, Ljajic i ostale podguzne muve cine sve da podrze Vucica jer dobro znaju da propadne li on propasce i oni. Bas ih briga za napaceni narod!
Preporuke:
129
1
3 ponedeljak, 20 februar 2017 12:04
Dragan R
Već sam o tome pisao na ovom sajtu, ali moram da ponovim. Postoje samo dva razloga za Vučićevu kandidaturu za mesto predsednika. Jedan je medicinski, a drugi politički. Vučićeva bolesna priroda ne dozvoljava da u Srbiji po njegovoj meri postoji bilo koji, čak i formalni autoritet, kakav je bio T. Nikolić na mestu predsednika,pred kojim bi on morao da pokazuje poštovanje, makar i veštačko i licemerno.On je tip čoveka koji slabije prezire i ponižava a pred jačima cvili i puzi. Drugi, politički razlog je mnogo važniji i nije samo stvar njegove volje. Došlo je vreme kad se moraju doneti zapadu obećane ,,teške i bolne,,odluke, a mnoge od njih, kakav god do sada bio, Tomislav Nikolić nije spreman da prihvati. Iako je zarad vlasti i para prodao veru za večeru, Nikolić je više puta do sada jasno nagovestio da u Republiku Srpsku ne sme da se dira i da je Srbija Šiptarima dala sve što je mogla i da na više od toga niko ne računa dok se on o bilo čemu pita. Zato se više neće ni pitati.
Preporuke:
137
2
4 ponedeljak, 20 februar 2017 12:05
Saša
Bez namjere da se svrstavam na bilo koju stranu i za bilo kojeg od najavljenih kandidata...

Treba shvatiti istorijski momenat u kojem se nalazi Srbija a predsjednički izbori su tu samo lakmus papir.

ZADNJIH DESET GODINA SRBIJA SE NALAZI U ŠIZOFRENOM STANJU I KOSOVO I EU I RUSIJA I ZAPAD.

Ovakva politika se nije slučajno pojavila i koliko god djelovala suludo imala je brojne i domaće i strane sponzore.

Srbiji je oteto Kosovo i proglašeno je državom od strane Zapada. U tom trenutku Srbija nije imala ni snage a još bitnije ni medjunarodne pomoći da se na bilo kakav način odupre makar ni toliko da protjera diplomate zemlaja koje su to uradile. Čak što više, prozapadne snage su potpisale SSP bez saglasnosti tadašnjeg premijera.

Sa druge strane, kakve god i sa kakvom god prošlošću one bile iole patriotske i nacionalne snage nisu mogle tek tako da se prave da se ništa nije desilo i da nastave i dalje ka EU zemlji dembeliji.
Preporuke:
66
0
5 ponedeljak, 20 februar 2017 12:12
Saša
Da bi se na operativnom nivou sprovela prevarna politika i Kosovo i EU , i Rusija i Zapad u Srbiji je po dogovoru, u to sam siguran, Zapada i Rusije napravljen projekat SNS koji je trebao šarenim lažama da umiruje Srbe, one koji su za dalji put ka Zapadu da se ide brže nego inače i one koji su da se sačuva suverenitet da ga oni jelte eto najbolje čuvaju.

Na medjunarodnom planu ovaj predah od deset godina trebao je Zapadu da konsoliduje novonastalu državu Kosovo, naravno na račun Srbije, i da dodatno uvuče Srbiju u ekonomsku i svaku drugu zavisnost od EU.

Rusima je bilo bitno da Beograd ne prizna kosovsku nezavisnost jer sve dok postoji takav presedan njima je lakše da u svom komšiluku prepravljaju granice sa kojima nisu zadovoljni.

Rusiju generalno Srbija interesuje samo zbog navedenog jer ukoliko bi se u nekom momentu Beograd saglasio sa secesijom Kosova kao što je to uradila Etiopija sa Eritrejom makar na formalno pravnom nivou slabe ruske pozicije.
Preporuke:
31
30
6 ponedeljak, 20 februar 2017 12:14
Konobar
Ni jedno ni drugo - SNS preduzeće završilo (zadate) radove. Odlazi SNS i SPS u istoriju...pitanje je samo šta lideri odnose u koferima.

Srbija - e Srbiju su uništavali od 5. oktobra ... pre toga bravar.

Šta posle ... ima nade za Srbiju. Vreme...
Preporuke:
55
16
7 ponedeljak, 20 februar 2017 13:23
negi
Pet godina ovde guslamo istu priču i dalje nastavljamo da guslamo sa istim "argumentima" i istim dilemama.Ovaj tekst samo to potvrđuje ali je g.Mihailović bar sistematizovao te dileme na jednom mestu. Mi koji često komentarišemo na ovom sajtu,kada je Vučićeva vladavina u pitanju imamo dva obrasca po kojima zasnivamo svoje stavove i mišljenja.Prvi je odnos prema problemu Kosova.Drugi je prema EU integracijama,ostali problemi su nam manje značajni.Iz takvog našeg razmišljanja proizilazi i naoko šizofrena politika Vučića.Vučić znajući za ovakav stav namerno forsira(ne svojom voljom,pročitati izjave Roberta Kupera prvog posrednika u pokušaju dijaloga Beograda i Prištine) rešenje KiM i evro integracije koje predstavljaju samo obično simuliranje i pokriće za pregovore oko KiM.Od evropskih integracija imamo samo veći PDV,akcize,poreze i usklađivanje cena javnih dažbina sa standardima EU,dok ostale vrednosti i standardi,vladavina prava,plate,penzije,nezavisno sudstvo i mediji itd. se urušavaju
Preporuke:
44
6
8 ponedeljak, 20 februar 2017 13:38
Dr.Mr.
Autor odlicno primenjuje logiku pri analizi.Nazalost ponasanje psihopata se ne moze objasnjavati primenom logike.Zato se oni vezuju ili zombiraju pilulama .
Zamislite ovu kombinaciju vlasnika nasih sudbina:ocigledni psihopata koji je ucenjen za "100 za 1" i jos neke aktivnosti tokom devedesetih.
Preporuke:
60
1
9 ponedeljak, 20 februar 2017 13:44
brzi
I Vučića, i Dačića, i Nikolića u ove i ovakve radnje naveo isti argumenat; njihovi dosjeji u Haagu o njihovim radnjama u 90. godinama prošlog veka. Sva trojica su se na primeru Slobe uverili da jih na slobodi održava jedino vlast. Zato ta trojica nije spremna predati vlasti ni za šta a uraditi sve da zadrži bilokakvu vlast.
Preporuke:
50
4
10 ponedeljak, 20 februar 2017 13:50
negi
...nastavak.... uz svesnu toleranciju EU zbog dijaloga oko KiM.Zbog našeg takvog stava došli smo u situaciju da ne da smo ostali bez KiM,već smo ostali bez države. Stvari treba okrenuti,prvo država pa onda rešavanje ovih problema iz jednostavnog razloga,ako se ovako nastavi pre će Kosovo postati država u punom smislu reči(ona to već jeste jer dobija u pregovorima a ne žrtvuje ništa),nedostaje joj samo vojska. Sa svim ovim cirkusom Vučić radi jednostavnu stvar,izborom na mestu predsednika amnestira sebe od svega što je do sada radio i ostavlja nasledniku sve posledice svoje vladavine(puj pike ne važi) a on sa petogodišnjim mandatom ulazi "čist" u novi ciklus vladanja.To je već jednom uradio,prelaskom iz radikalske politike na novu EU politiku,ništa se tu ne događa novo( isto kao Dačić). Srbija ili će postati pravna država(država u punom smislu) ili je neće biti. A ovi koji guslaju o Kosovu,EU,Sorošu itd. mogu slobodno da nastave da guslaju narednih pet vekova,ali o Srbiji koje nema.
Preporuke:
27
11
11 ponedeljak, 20 februar 2017 13:52
Saša
Ukratko:

Sva suština političke situacije je sublimirana u sledećem i ovo su pitanja koja definišu pozicije, iskreno priznate ili lažnima prekrivene.

1. Nastavak EU integracija beu obzira što se dešava sa EU kao i sa prihvatanjem priznavanja Kosova.

2. Ocjena ustavnosti Briselskih sporazuma i dalja sudbina pregovora.

3.Saradnja sa NATO paktom, pogotovo saobraćajna infrastruktura koja se najavljuje a koja nema veze sa srpskim interesima već tudjim.

4.Nastavak kolonijalne ekonomske politike ili povratak na nacionalnu ekonomiju .

Pa vidite što bilo ko na ove teme nudi a posebno obratite pažnju na one koji ove teme izbjegavaju.
Preporuke:
43
1
12 ponedeljak, 20 februar 2017 14:02
Dragoslav
Verovatno su i ranije krali i pljačkali građane. Nikada u istoriji države Srbije niko nije ovako pljačkao građane kao vlast u periodu od 2012. godine do danas.Ovih zadnjih pet godina zadužili su državu za još 10 milijardi evra. Oni su učestvovali u pljački 57 milijardi dolara koji su iznešeni iz Srbije. Ja verujem pola su oni ukrali.Suleman je uzimao do raje desetak ( 10% ), a Vučić od 10-25%. Svakom građaninu je zavukao ruku u džep. Nije zavukao ruku onim građanima čiji su džepovi prazni.100.000 članova SNS je zaposlio a oni uplaćuju stranki 20% svojih primanja. 10% budžeta RF PIO se preliva u kasu SNS. Obišao sam kontra miting i lično se uverio u jad i bedu postupanja SNS.Primitivnim i vulgarnim rečnikom kako se obraćaju čelnici SNS svojim protivnicima je bruka i sramota za državu Srbiju.Dodvoravanje i ulizivanje Vučiću je prevazišlo minimalni nivo ljudskog dostojanstva. Na čelu njih stavljam Dačića. Ako ne zante on je predsednik SPS-a i ministar spoljnih poslova Srbije. Mizerija.
Preporuke:
57
1
13 ponedeljak, 20 februar 2017 14:03
Kontrolor letenja
Pri kraju teksta se ispoljava sumnja u mogućnost da pojedinac u liku Vučića objedini najodgovornije funkcije u državi, a možda računa i na još 10 godina, 2x po 5 kao Predsednik a sa mnogo manje muka od Premijera, mada, bar po spotu koji je objavio za izbore, izgleda da ima nameru da objedini obe funkcije, jer ne mogu 2 pilota u jednom avionu, pa jedan skreće avion na Zapad a drugi na Istok, a dok se dogovore avion tresne na livadu. Prevideli su da smo mi već tresnuli. Ako je to bila namera onda je "najracionalnije" da objedini i funkciju Predsednika Narodne skupštine Srbije, svih ministara, Patrijarha i direktora JP sa najvećim platama, a da onda naredi da dan traje 48h i da svi moraju da ustaju u 05:00, te da bude petlove.
Preporuke:
45
0
14 ponedeljak, 20 februar 2017 14:24
Saša
@ Negi

Obratite pažnju i na finansiranje šizofrenog projekta o kojem pisem.

Da li se neko sjeća kada je Dačić na početku mandata kao premijer jednom odgovorio nekom zapadnjaku, PA NISMO SE TAKO DOGOVORILI.

A onda su krenuli krediti.

Sve se može razjasniti finansijama samo ako imate podatke i možete da ih uporedjujete.

Djelićevim potpisom na SSP Srbija je uz ostale štete otpisala i oko 700 miliona eura budžetskih prihoda od carina.

Naravno da je to moralo da se nadoknadi zaduživanjem.

A onda je Borisova a zvanično Cvetkovićeva vlada da smiri nezadovoljstvo radikalno podigla penzije i plate a to je bilo bez ikakvog budžetskog uporišta, sve u svemu samo po tim osnovama milijarda do milijarda ipo godišnje minusa.

A onda na scenu dolaze SNS-SPS šampioni očigledno uz dogovor da im se reprogramiraju dugovi, godišnje daje milijarda za vraćanje nagomilanih kamata i oko milijarde za održavanje sistema i njihov plijen .

Sve ovo dok do kraja ne prepariraju Srbe.
Preporuke:
46
3
15 ponedeljak, 20 februar 2017 14:51
koba
Dok je SNS prikačen na državnu sisu, koja se budžet zove, ostaće jedinstveni.
Ali, onog momenta kad se sisa izmakne raziće se kao lešinari od očerupane lešine.
Ta sudbina je zadesila Tadića i DS, zadesiće i Vučića i SNS.
Jer oni nisu partija već interesna grupa lezilebovića.
To dobro zna laživo laprdalo i sklanja se u zavetrinu.
Zna da se ne razume u posao premijera. Sve drugo radi osim onog što mu je zadatak, da organizuje državu, da institucije počnu da rade.
Preporuke:
65
0
16 ponedeljak, 20 februar 2017 16:32
boban
Koba@ Bravo majstore .Pogodio si jednu rec koja precizno definise Vucica.Laprdalo.Lazljivo laprdalo.
Preporuke:
43
1
17 ponedeljak, 20 februar 2017 19:06
Saša
Koba: "Sve drugo radi osim onog što mu je zadatak, da organizuje državu, da institucije počnu da rade."
Ovo je jaka rečenica!


Inače, članak, iako ne baš sjajno napisan, jedan od retkih koji se bave Premijerovim izjavama i onim što one znače.
Malo ko analizira njegovo ponašanje, reči, nastupi. Nacija vapi - ozbiljno, ne posprdno, da verodostojan psihijatar kaže stručno mišljenje o njemu, a toga, kao ni verodostojnih analiza njegovog ponašanja i govora, nema, pa nema.

Meni je blisko poređenje s tipičnim navijačem kojemu su puna usta Kosova i Srbije, a čiji se patriotizam ogleda u grupnim uličnim tučama, pravljenju svakojake štete na opštoj i tuđoj imovini, izazivanju i ometanju policije, hrabrosti samo kad je u grupi, laganju i krupnim, praznim izrazima koji zveče samo u glavama sličnih njemu. Kukavica koji je niko i ništa kad je sam i bez zaleđa.

Šta je nego kukavica i prevarant koji skriva mnogo toga onaj koji ne sme da izađe na razgovor s političkim protivnikom na TVu?
Preporuke:
38
1
18 ponedeljak, 20 februar 2017 19:22
negi
@Saša....Besmisleno je o tome raspravljati,ekonomske posledice Vučićevog vladanja neće moći biti sanirane u narednih trideset godina.Samo za uspostavljanje rasturenih i urušenih institucija treba minimum dvadeset godina,on je svoje obavio rasturio je institucije,sudski oslobodio sve koje je trebao da oslobodi, ispunio i unovčio obećanja koja je prihvatio kada je došao na vlast i sada beži na novu funkciju sa koje će da drži "predavanja" i kao zakera svom nasledniku ne ispuštajući poluge vlasti,bez ikakve formalne odgovornosti.Jedina šansa je izaći na izbore i ovo zlo poslota u kanalizaciju iz koje su došli.U suprotnom Srbija može da se pozdravi sa svojom državnošću.
Preporuke:
25
5
19 ponedeljak, 20 februar 2017 20:12
Saša
Kakav je to političar, i koja je to mera normalnosti, kada voditeljka koja pravi razgovor s njim mora da se nakljuka sedativima pred emisiju? I kad on uopšte ne razgovara, ne pada mu na pamet da odgovara na pitanja, već u nekontrolisanoj bujici reči uzdiže sebe, grubo i krajnje neukusno vređa političke protivnike i na ponižavajući način se obrušava čak i na dobronamerne kritičare, obmanjuje, bezobrazno laže, falsifikuje, nipodaštava i vređa voditeljku pred koju samo i izlazi jer zna da ga neće pitati ništa nezgodno i koja će sve pretrpeti ...

Šta je on dobro uradio u Srbiji? Da li je podigao ijednu srpsku fabriku kojoj je potrebno malo pomoći da bi uspešno radila, npr. Budimku? Mnogo je fabrika najavio, nema ništa od njih. Samo strane šrafciger radionice uz deeeebele dotacije! A do kraja je urušio i ono malo države i institucija koje smo imali.

Srbi treba da prestanu da se plaše promena i da nauče da kažnjavaju loše i pohlepne političare uskraćivanjem poverenja.
Preporuke:
43
0
20 ponedeljak, 20 februar 2017 20:30
Saša
Dakle, novi Predsednik po opisu posla ne može mnogo toga da uradi, ali može da bude pristojan, uviđavan i NORMALAN čovek koji je svoje diplome i imovinu stekao NORMALNO, i dovoljno je nezavisan da može Premijera da obuzda u neustavnom i protivzakonitom ponašanju i potpunom urušavanju države, državnih sistema i indtitucija. Znači, ugledan, poznat čovek izvan stranaka!
Ovi izbori su prvo poluvreme utakmice za normalnu Srbiju. Prilika da se to uradi na miran i dobar i zakonit način.

Penzije, plate, putevi, fabrike, država i sprovođenje zakona NE SMEJU da zavise od jednog čoveka.

Počnimo da pravimo državu!
Preporuke:
27
1
21 ponedeljak, 20 februar 2017 20:34
bog dano vic
SSeSSeljev otpad...jadna li si Srbijo
Preporuke:
28
1
22 ponedeljak, 20 februar 2017 20:58
Boba
Najnovija vest u režimskoj 'Politici' na koju nije dozvoljeno komentarisanje - Nikolić odustao od kanditature.
Pametnom dovoljno da shvati da su svi igrači na vlasti prodane i ucenjene duše koje samo trguju foteljama.
Pitanje je za narod da li takve može da najuri ne samo sa vlasti već i na robiju za primer budućim generacijama da se takvi više nikada ne zapate na ovim prostorima.
Možda ih nikada nećemo najuriti izborima ali izbori mogu da budu dobar povod da ih narod najuri.
Preporuke:
34
0
23 ponedeljak, 20 februar 2017 21:42
žabac
Nešto mi popišano deluju na slici obojica.
A toliko sam uložio u njih.
Preporuke:
23
0
24 utorak, 21 februar 2017 01:15
Vučić svima drži malj nad glavom
To je opasna švapska nacistička ideologija. Namera da čovek postane rob korporacije i poreznika i sopstvene porodice. Svako ko ima mozga neće to sebi dozvoliti. A ako ga prevare i upecaju ga, posledice će biti užasne,bar kod onih ljudi koji imaju samopoštovanje i hrabrost. Vučić je bedan pion zapadnih moćnika koji će ostaviti razarajuće posledice po srpsko društvo, način života i slobodu za koju su izginule generacije. Ja tome neću da se prilagođavam ni po cenu sopstvenog života. Bolje je da me nasilno zatvore nego da lično pristanem na večni zatvor. Bolje je da umrem dostojanstveno nego da živim kao ...
Preporuke:
18
0
25 utorak, 21 februar 2017 13:05
nenad
Narod ce sada jos vise da ceni i postuje Vucica.
Preporuke:
0
13
26 utorak, 21 februar 2017 19:57
s.p.Lajković
Vučić je jedan agresivan retardinjo. Imbecil i idiot u jednom. Priča ono što mu padne na pamet jer nije ni bitno šta priča kad se zna kome priča. On priča istima kao što je on, idiotima i kretenima čiji IQ ne prlazi broj cipela koje nose. Na svu sreću takvih je sve manje zato što je sve manje supstance njegovog biračkog tela, koje ubrzano umire od nemaštine, bede nedostatka zdravstvene nege i starosti. Sve osim starosti je on izazvao, tako da, paradoksalno sam sebi ubrzano kopa politički grob. Zato je A. Vučić jedna gluperda i budala koja radi u korist svoje štete usput uništavajući i sve ostalo što je zdravo.
Preporuke:
12
0
27 utorak, 21 februar 2017 22:13
Oliver Kromvel
Vi svi zaboravljate da nam sledi promena ustava do kraja 2018,uvek može da poturi predsednički sistem u izmene ustava ja vidim tu tendenciju,čak šta više otvaraju mu se dve mogućnosti ili da potpuno razvlasti svakog predsednika posle 2022 uvođenjem kancelarskog sistema ili da uvede Ruski ili Francuski predsednički model u svakom slučaju nešto će pokušati ukoliko dobije izbore.
Preporuke:
11
0
28 sreda, 22 februar 2017 07:46
Dante
Zaista ne vidim svrhu tolikog pominjanja premijera, laičkih analiza njegovog zdravstvenog stanja, njegovih strahova i sl. U bilo kakvom stanju se on trenutno nalazio, činjenica je da je ubedljivoj većini građana Srbije objektivno mnogo gore od kada je SNS na vlasti. Problem je u tome, što iz te činjenice nije proistekla i većinska alternativna politička ideja, program i politička elita. Kao podvala pojavljuju se predsednički kandidati koji zapravo nude reciklažu ranije propalih politika, kentaur ideologija i iskompromitovanih i izraubovanih političkih elita, koje parazitiraju na grbači poreskih obveznika.
Srpskoj levici je trebalo 20 i više godina da shvati da je pao Berlinski zid, da je umro drug Tito i sa njim i SFRJ, te da Jeljcinova, ali ni Putinova Rusija nisu SSSR. Posledice po Srbiju su bile katastrofalne. Sada imamo novi sličan problem u najavi. Neoliberali su nekoliko svetlosnih godina udaljeni od realnih političkih procesa u svetu, ne primećuju da od EU nema ništa.
Preporuke:
11
0
29 sreda, 22 februar 2017 10:12
Svaka čast NSPM
Ovaj portal je jedan od malobrojnih na kojima postoji šansa da se čovek izrazi protiv ovog pogubnog režima. Većina sredstava javnog informisanja se tokom prethodnog perioda ponašala tačno onako kako im se naredi, pa je Nikolić čas bio plaćen od stranaca, čas čovek koji Srbiju diže sa kolena. Upravo zato, apelujem na sve ljude da bojkotuju medije koji su produžena ruka ove vlasti... Ovaj narod zaslužuje da bolje informisanje.
Preporuke:
7
0
30 sreda, 22 februar 2017 11:24
Goran Bjedov
Vučićev cilj je apsolutna vlast Da bi je ostvario on eliminiše jake ličnosti sa političke scene. Nikolić je prvi. Način na koji se on obračunava sa njim potseća na obračune u „antibirokratskoj revoluciji" Slobodana Miloševića. Posledica toga bila je Miloševićeva autokratska vlast. Odgovornost za to snose ljudi od autoriteta koji su mogli da ga zaustave.
Sada imamo posla sa čovekom sličnih ambicija. Pre pet godina Boris Tadić je planirao da osvoji treći predsednički mandat. Međutim, ljudi iz njegovog okruženja videli su u tome opasnost od kršenja elementarnih principa demokratske republike i pozvali birače da ne glasaju za njega. Uspeli su da ga zaustave. Međutim, posledice toga su bile porazne. Jedina stranka koja je tada mogla da se suprotsavi SNS-u raspala se na više malih frakcija koje su, ujedinjene, jedva prešle cenzus. Tako sada imamo praktično jednopartijski sistem u kome će Vučić biti i predsednik i neformalno premijer i šef jedine stranke.
Ako se ništa u međuvremenu ne promeni
Preporuke:
7
0
31 petak, 24 februar 2017 18:58
gavrilo
koliko ja shvacam AV,AV,Av-a njemu je vazno da se sada skloni sa premijerskog mjesta i da ubaci na mjesto Premijera nekoga ko ce biti kooperativniji sa dokazanim "prijateljima i partnerima" sa fasistickog Zapada na primer nekog kao sto je CEDO JOVANOVIC!
Preporuke:
5
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner