Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Naivna je iluzija da se može ući u EU a da se ne uđe u NATO

Komentari (96) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 utorak, 14 jun 2016 00:52
Apatinac
Sjajan intervju!
Kao sto se i nazire iz odgovora g.Resetnjikova,veoma vazna karika za Srbiju je Bugarska.
Bez promene stanja u Bugarskoj , Srbija ne poseduje nijedan strateski pravac prema Rusiji.

Sto se tice pitanja ulaska Srbije u EU i Nato, to je bezpredmetno! Naime od 5.oktombra 2000 Srbija je okupirana od strane istih, a potpisivanje papira bi bilo formalnog karaktera.
Pravo pitanje je kako da Srbija izadje iz EU i Nato, i to na sto je moguce bezbolniji nacin.
Da ne bude zabune, i g. Resetnjikovu je u celosti jasna pozicija Srbije
Preporuke:
46
41
2 utorak, 14 jun 2016 00:55
ZEMUNAC
CEKA nas isto sto i Crnogorce,probudicemo se iz sna i biti ,preko noci,u nasem interesu sto ce da objasni gdin VUCIC,primljeni u NATO!SAD dobro znaju da je reaspolozenje naroda Srbije i Crne gore PRORUSKO,i zato je dobro da nas vojno okupiraju!Ne idu preko referenduma do cilja,nego preko marionetskih Vlada i ljigavih, KORUMPIRANIH DIKTATORA!Zato treba iskoristiti SAVAMALU i SA DOBRIM NAMERAMA, srusiti gdina VUCICA!Toliko je drzak i samouverem jer ga stite CIA,FBI i misli da mu polugladan i izmucen narod ne moze NISTA !A izgleda da im IGRA i uspeva!DOLE MARIONETSKA Vlada!Zasto nam treba NATO da nas brani od RUSIJE,KADA seu Rusi nasi prijatelji,a bas NATO okupator dela nase teritorije?Nastavimo sa protestima!
Preporuke:
36
35
3 utorak, 14 jun 2016 02:02
Kome još uvek nije jasno šta nema alternativu: DUH je iznad materije!!!
Odličan intervju. Ključna pitanja i krajnje iskreni odgovori, bez uvijanja i ublažavanja činjenica.
Hvala gospodinu Rešetnjikovu na dobronamernoj iskrenosti i NSPM-u što nam je omogućio da čujemo ISTINU u ovim mračnim vremenima.
Preporuke:
41
46
4 utorak, 14 jun 2016 06:10
Odbrana i poslednji dani
Tanasić je postavio prava pitanja, pogotovo ona oko odnosa ruske politike prema Crnoj Gori i Vučiću. Mislim da su Crna Gora i Turska dva velika promašaja ruske politike. Uloženo je dosta i truda i novca da bi se završilo rušenjem ruskog aviona i skoro pa proterivanjem svega što je rusko iz Crne Gore. Rešetnjikov govori o moćnoj i bogatoj liberalnoj struji u ruskoj politici, ali Putin se već jednom obračunao sa takvim, jer je sasvim dobro procenio da nanose štetu državotvornoj ideji, koju je on, uz pomoć patriotskih snaga, kreirao. Rusija se još uvek drži nekih starih načela u politici, i to je sasvim u redu, ali treba znati da ih se drugi ne pridržavaju. Đukanović je prevejana lopina. O turskim prevarantima na čelu sa Erdoganom da i ne govorimo. Ni od Vučića ne trebaju ništa bolje da očekuju.
Preporuke:
43
38
5 utorak, 14 jun 2016 08:14
Bojan, Priština
NEDELjA, 12. JUN 2016,
IZVOR:
VEČERNjE NOVOSTI
Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin naveo je u autorskom tekstu za "Večernje novosti" da je Srbija pouzdani partner Rusije i da zvanična Moskva visoko ceni iskreno raspoloženje srpskog rukovodstva za dalje unapređenje saradnje sa Rusijom.

"To je nedavno još jednom potvrdio susret Vladimira Putina i Aleksandra Vučića u Moskvi", rekao je Čepurin.

Izjavama rusa, bliskih putinovom režimu ne pridajem više nikakavu važnost i vrednost.
Neka misli ko šta hoće, ali iz Čepurinovog intervjua se (po ko zna koji put) vidi da rusima odgovara ovakva Srbija i ovakav premijer, ovavkva vlast,ovakav kurs zemlje.
Preporuke:
27
34
6 utorak, 14 jun 2016 08:22
Kole
Rusija ima svoju ulogu, i to je uloga koju joj je namenio Bog. Ja sam nebrojeno puta govorio o tome kako je moguće objasniti nastanak takve jedne ogromne države kao što je Rusija, a kako je moguće objasniti takvu jednu pojavu kao što je SAD. Odgovor je jednostavan – Rusija je delo Božje, a SAD – đavolska rabota.
Preporuke:
37
37
7 utorak, 14 jun 2016 09:48
Ioann Dubinjin
Većina onoga što tvrdi je tačna, ali kada ovo kaže o boljševizmu : „...Kada je nestalo te veštačke ideologije, koju su nam nametnuli uz prolivanje mnogo krvi '17-e i '18-e godine, odmah je postalo jasno...“. '17-e i '18-e godine je proliveno mnogo krvi – ali mnogo i mnogo više u Građanskom ratu 1918-1920, bar u evropskom delu Rusije (na Dalekom istoku i duže). Međutim, to je bilo čak i malo u odnosu na milione žrtava boljševičkog režima 1920- na dalje. Prelaziti „kao mačka repom“ preko toga, uz pravdanje o „veštačkoj ideologiji, koju su nam nametnuli“, nameće utisak da se svi ti užasi žele planski zakukuljiti i zamumuljiti. Sve dok se oni u potpunosti ne odreknu i ne osude užase boljševizma, dok ne udalje iz života sve njegove materijalne i duhovne tragove, od njih u praksi neće biti ništa.
Preporuke:
14
27
8 utorak, 14 jun 2016 10:54
PDVNK
Nije dobar tekst ustvari karta Srbije! Fali vam jedan lep grad koji se zove Loznica.
Preporuke:
4
11
9 utorak, 14 jun 2016 11:38
Aleksa
Dobro vođen intervju.
O važnim stvarima govori Rešetnjikov.

Zapažanje nije toliko vezano za sadržaj već za nastup,
koji je pun sebe i ističe naše (objektivne) slabosti,
a prelazi preko ruskih (povezanih)
i ne radi se o tome da to mi nešto hoćemo od Rusije...
Kao da su ciljani samo ljudi koji bezkritično veruju u moć Rusije na našim prostorima.

Ilustracija sa rok koncertom bi trebalo ipak da se umesti u širi kontekst,
jedno je efektno ukazivanje na tip vrednosti na koje je usmeren aktivniji deo populacije,
ali drugo je da se važniji deo "koncerta" dešavao na terenu i u vazduhu, sve sa zvucima naše PVO... a treće koliko se tada Rusija molila za nas, da nas ne bombarduju?

Usmeravanje na podvig u traženju trajnog civilizacijskog povezivanja sa Rusijom,
uveren sam u to,
jedinog puta koji obezbeđuje biološki i kulturni opstanak našeg naroda,
govori baš o odlasku od svesti "rok-koncertiranja".

uostalom,važnije od reči je šta Rusija i Rešetnjikov rade kod nas,a rade sve više.
Preporuke:
21
25
10 utorak, 14 jun 2016 12:47
Aleksa
za "Ioann Dubinjin".
Poštovani,
Čišćenje je vrlo lako pomisliti.
Stabilan poredak ne može da se temelji na različitim vrednostima
i menja se u hodu prema napred,
onoliko koliko to okolnosti dopuštaju.
Uostalom,
odlazak od sadržaja, od antivrednosti koje je nametnuo boljševizam je očigledan,
preostale površinske forme će da otpadaju sa vremenom.
Ne može se tek tako stati u vremenu,
oglasiti temeljito čišćenje i poći dalje.
Zar nije bolje da upravljanje tim formama bude u rukama onih koji veruju i usmeravaju prema životu Rusiju,
nego da ih odbačene
iskoristi cela buljumenta postsovjetskih "dobro rođenih", ko ovih kod nas od kojih kipi u krugu dvojke i na Dedinju?
Preporuke:
16
29
11 utorak, 14 jun 2016 14:57
Dane
Odličan intervju! Sve je dobro analizirao gospodin Rešetnjikov, naročito mi se sviđa što je stvari sagledao sa duhovne strane.

Odlično je odgovorio i na pitanje da li Rusija ponavlja greške sa Vučićevim režimom. "Ako ste ga već izabrali (Vučića), znači da moramo da radimo sa njim." To je to. Birali ste ga, sad gledajte šta ćete. Nema opravdanja. 2012. niste znali, 2014. ste još mogli da imate dilemu oko toga, ali ko je 2016. godine glasao za Vučića, taj stvarno više nema nikakvog opravdanja.
Preporuke:
29
34
12 utorak, 14 jun 2016 16:59
Slavomir Srpski, Kako da zibegnes da pomognes onome kojem je potrebno?
Hvala Tanasicu da je odlicnim pitanjima konacno objasnio rusku politiku:

braćo, dok vi sami ne uzmete svoju sudbinu u svoje ruke, kada prestanete da očekujete pomoć od Rusije i kažete „sami ćemo“, tada će i pomoć da dođe. Mnogi to neće da shvate. Oni govore „mi smo slabi“, „nas pritišću“, „narod ne sluša“. Ali onda je stanje u narodu takvo, i tu Rusija nije ništa kriva.

Eto, Rusija nije nista kriva! Cak ni sto nam ne dade s300 da se branimo od NATO agresije. Nije kriva ni sto podrza C.Goru da se odvoji, ni sto Kosovo napustise 2003.

Nisu krivi, hoce da mi budemo lepi i zdravi i da sve resimo sami. On je za bratsvo gde nije potrebno pomagati jer svi "samo-bogati i srecni".

Ne uvidja ovaj grazdanin ruski da smo mi umiruca i bolesna nacija. A bolesniku hriscanin ne kaze: leci se sam pa mi onda dodji u goste da vise ne istes lekove.
?
Ili se varam?
Preporuke:
16
19
13 utorak, 14 jun 2016 17:00
DrJelaBisic
Ovaj intrvju daje vrlo jasne odgovore na neka pitanja,koja se stalno provlace na NSPM,narocito kroz komentare.Zasto nam Rusija ne pomogne?Zato sto za tzv patritske partije glasa samo 2,5% birackog tela.Zato sto ove partije,bez(nategnute(?)koalicije ne bi presle cenzussRBE MRZI DA SE BORE ZA SVOJU ZEMLJU I DRZAVU(lIm).zAO STO Zato sto Srbi,masovno,hoce da se nakace Rusiji,da ih ona,bratski,vuce,a oni onda da odu na Zapad da se skoluju i rade.Zato-kad uspete-mozete ocekivati i Rusku pomoc.Ali prvo treba da uspete.Srbi bi hteli da im neko obavi taj posao(Rusi,npr,kao najpogodniji)Zato...posto Rusi ne mogu da budu veci Srbi od samih Srba.I ne mogu da budu Srbi umesto Srba.Poradimo malo na sebi-pa ce nam pomOci.Pomoci-a ne obavLjati nase poslove.Bravo.Ovo treBa da proCitaju oNi koji ocekuju da im Rusi osnivaju raDIO stance,TV i novine.oSNUJTE IH SAMI.
Preporuke:
16
13
14 utorak, 14 jun 2016 19:16
čisto onako
Neke stvari su mi prihvatljive i jasne naročito za NATO i EU, i šta to znači, neke ne baš preterano ubedljive za materijalnu pomoć i crno belu podelu sveta, ali vredi pročitati tekst.
Preporuke:
10
10
15 utorak, 14 jun 2016 19:59
Oliver Kromvel
Ovaj intervju ne dokazuje ništa,autor se vrlo jasnim i konciznim i nadasve otvorenim pitanjima ustremio na Rešetnjikova međutim pravo je pitanje koga zastupa dotični gospodin,da li on zastupa zvaničnu politiku vlade Rusije ili govori u svoje ime.Najlakše je na nesretne Srbe prebaciti odgovornost,iste one Srbe koji su krvarili na Košarama da bi Rusija danas mogla da se tuče oko Sirijske nafte sa Amerikom.Nije dovoljno objasniti ljudimo koliko je EU i NATO štetan za Srbiju mora se ponuditi alternativa a šta je alternativa po gospodinu Rešetnjikovu,realna održiva alternativa ne skup lepih želja.Rusiju u Srbiji zastupaju Čepurin,Kravčenko i slični aparatčici,ovde žari i pali liberal Železnjak,Sputnjik je blago slizan sa režimom,Ruske knjige se izdaju na latinici u koperaciji sa Blic-om.Ruski favoriti u Srbiji su Nenad Popović,Dušan Bajatović,Dačić i klan Karić,isto tako su radili u Ukrajini pa pogledajte dokle je to dovelo,podržavali su tajkune a narod ko šiša.
Preporuke:
28
14
16 utorak, 14 jun 2016 20:06
Oliver Kromvel
Ruska oligarhija je podržala prećutno nezavisnost CG iako su u Kremlju jako dobro znali šta je cilj,odseći Srbiju od mora i postaviti još jednu NATO bazu,međutim dok su se prale prljave pare i kupovali hoteli,vikendice i plaže u CG na sve se to žmurilo i pogledajte dokle je to dovelo.Najlakše je reći Srbija je izabrala Vučića,između ostalog veliki krivac za to je i Ruska spoljna politika koja se nije ni potrudila da stvori ozbiljnu pro rusku opciju,narod nema alternativu,sa jedne strane žuta banda a sa druge konvertit Vučić i par nekih egzibicionista klovnova koji glume patriote.Srbija je toliko iskrvarila da bez ozbiljne infuzije nema šanse da se oporavi.Šta je Ruski prioritet verolomna Bugarska ili iskren prijatelj Srbija to konačno moraju da razluče u svojim glavama.
Preporuke:
24
13
17 utorak, 14 jun 2016 21:02
Spiridon
Ovaj intervju najbolje odslikava zašto je Rusija na ovim prostorima u podređenom položaju. Rusi bi da kibicuju sa strane, materijalno potpomaganje ljudi i organizacija im je ispod časti a posle se čudom čude što ovde Amerika i EU vedre i oblače. O onom delu gde Rešetnjikov za naš poraz protiv 19 država NATO pakta okrivljuje rok muziku i gde bi mi valjda pobedili samo da smo se Bogu molili zaista ne treba trošiti reči. Samo me interesuje u koju je crkvu išao Staljin kada je tukao Nemce i da li sada u Siriji pomaže silna molitva ili ruski avioni...!?! Sve ovo je prazna priča i krajnje je licemerna sa obzirom na sve što se dešavalo od 1999 pa na ovamo a posebno kada se vidi da ista ta molite se braćo u molitvi je spas Rusija itekako ume da pomogne Asadu kada su ugroženi njeni vitalni interesi... Mi smo očigledno izvan zone njihovog interesovanja i ovo područje ih interesuje samo kada treba da se protura cev kroz koju ide gas koji onda lepo naplaćuju...
Preporuke:
23
13
18 utorak, 14 jun 2016 21:25
Zvonimir Bgd
G.Nikola Tanasic je pravi rodoljub i dobra je pitanja postavljao u ovom intervjuu. Nevolja je u tome sto je g.Resetnjikov izmicao, okolisao i zalazio u apstraktne meditacije, samo nije davao konkretne odgovore na konkretne uocljive izazove katastrofalne situacije na Balkanu. Katastrofalne ne samo za Srbe, vec i za Ruse. Evo sta on, npr, kaze:
Mi ne možemo da ponudimo svetu alternativu najboljih automobila, najboljih raketa, ili najboljih tenkova – to nije nikakva alternativa. Mi moramo ponuditi alternativu duhovnog života, alternativni pogled na svet. I to se unekoliko već događa.

U redu. Gde je ponuda te ruske duhovne alternative u Srbiji? Gde je??? Mozda u onoj maloj sali Ruskog doma u Beogradu? Mozda na koktelu u ruskoj ambasadi? Za to vreme nam zapadnjacka "duhovna" alternativa stize sa svih strana, kroz sve kanale. Televizijom, propagandom, filmom, casopisima, muzikom, globalistickom retorikom i filozofijom...
Klizav je ovaj Rus kao riba. Klincorba.
Preporuke:
23
8
19 utorak, 14 jun 2016 21:42
Apatinac
Za Zvonimira Bgd
Cenjeni, razumem vašu rezigniranost, ali složićete se , da je najgora vrsta pomoći obećana a neispunjena.
To ovaj naš Rus ne radi, dakle ne obećava nešto što verovatno nije moguće, te nam ne daje lažnu nadu, a to uvek treba ceniti, zar ne..?
Preporuke:
8
4
20 utorak, 14 jun 2016 22:17
Zvonimir Bgd
Za Apatinca

Postovani,
treba ceniti sve sto je rusko. Samo, nesto cenimo vise, a nesto cenimo manje. Tako ja Putina vise cenim od Resetnjikova. Ne zato sto je onaj vodja, a ovaj cinovnik. Ne. Nego zato sto Putin shvata da je za pobedu potrebno narodno jedinstvo! On razvija kapitalizam na ruski nacin, takodje i trzisnu ekonomiju azijskog tipa itd, ali na Paradi pobede bez skrupula razvija crvene zastave sa petokrakom, srpom i cekicem. On cuva jedinstvo vere i istorije RADI naroda. Resetnjikov raspiruje podele. Tvrdi da svako ko ne veruje u Boga nije Rus, cak da nije covek! (???) Uz velicanje carizma, on politicki pripada klero-monarhistima, a to nije put jedinstva ruskog naroda. To ne ujedinjuje ni sve Slovene. On se pravi da ne razume pitanje u vezi sa ruskom podrskom Vucicu. Kaze - to je izabrana vlast. Americki politicki propagandisti se ne mire sa svakom vlascu. Obaraju onu koja ne radi za njih, a POMAZU svoje saradnike. A ovaj kaze - "to su agenti"? Kakav je to politicar?!
Preporuke:
10
6
21 utorak, 14 jun 2016 22:22
Turas
Intervju osvetljava jednu stvarnost koja nas sve pritiska . Rusija danas nije organizaciono niti materijalno u stanju da određuje kurs svetske politike
Još ne .Zemlja se brzo razvija . Stvoren je BRIKS ,zatim EAU itd. Tačno je da treba više da se zalaže(obzirom na stanje)u Srbiju , ali da li može ? Jer gospodo komentatori ,Srbija danas sa ovom vladom poigrava se sa svojom sudbinom , suverenitetom i opredeljenjem .Ne očekujete valjda da će Ruska Armija da okupira Srbiju da bi je sprečila da uđe u NATO ?
Setimo se šta nas je pitao Konuzin : Ima li ovde Srba !?
Preporuke:
14
5
22 utorak, 14 jun 2016 22:50
Apatinac
Za Zvonimira Bgd
Mnogo toga napisaste, i tačnog naravno.Svakako da ste najviše u pravu za pluralizam ideološki kome je zajednički(i imperativni)sadržalac država.Ako se vratimo malo u istoriju vaša teza dobija na značaju, jer i carska kao i boljševička te Staljinska Rusija su imale svoje mane ali i vrline, takođe i utemeljene razloge propasti.Najbolji primer je propast carske Rusije, za koju se može reći da je jedan od razloga propasti ,hazard elite.
Čini se da današnja elita u Rusiji ceneći sva predhodna iskustva, upravo pokušava da izbegne hazard u svom delanju.
Što se tiče Američkog "mekog" uticaja, ne treba smetnuti sa uma da Holivud, Koka-kola,Miki Maus i Paja Patak nisu nastali juče.Kontaminacija tim smećem traje 100-njak godina, a da ne pričamo o parama koje su utrošene na to..Tome parirati a ne uzimati parametre vreme i denjgi je veoma teško
Preporuke:
7
2
23 utorak, 14 jun 2016 23:07
ilija
Za jednog bivšeg visokopozicioniranog državnog službenika previše je religije u njegovim analizama.A i ne pristaje mu toliko konvertitstvo,ipak je on branio SSSR,a ne cara i crkvu.
Preporuke:
15
9
24 sreda, 15 jun 2016 07:18
mnogo crnog bez imalo belog
Ovaj intervju pokazuje koliko on nas smatra bitnim i sposobnim da rasuđujemo. Nebeska Rusija i zemaljski Zapad, te priče o materijalnoj pomoći kojom se ljudi kupuju pa je tobož zato ne daju o satanskoj rok muzici, igra na kartu vere i emocija kod prostog sveta, pa to je sramota. Ako je to ozbiljan državnik i zvanična ruska politika nije ni čudo što nam se loše piše. Sada mi postaje sve jasnije zašto nam je kako nam je. Mogu samo da žalim narod svoj.
Preporuke:
13
9
25 sreda, 15 jun 2016 07:28
Hmm
Meni se čini da je njima Vučić opravdanje za sve. A šta su učinili da ne bude Vučić? Uostalom, znamo šta su Ameri učinili da ne bude Milošević, to bi ja njega pitala. Naravno on bi se pozvao na veru i Boga...i kako uopšte voditi ozbiljan dijalog...
Zašto lepo ne kažu imamo mi svoje interese, ali nas bas briga za vas za Vas. Narodu je dosta svega, pogotovo popova i mitova.
Preporuke:
12
11
26 sreda, 15 jun 2016 09:26
Dragan
Nije jasno koja je politika Rusije prema Srbiji i šta Srbija da očekuje od Rusije?

- Srbija je Rusiji ponudila da bude deo Ruske federacije. Odbijena je.
- Rusi su u sklopu zapadnog plana došli na Kosovo nakon bombardovanja, a onda se odatle povukli!
- Kada su Kosovski srbi tražili ruska državljanstva - odbijeni su.

Onda, koja je politika Rusije prema Srbiji!

Srbija je okupirana od Britonsa i Germana i u očajnom je položaju, sve više propada sa očiglednom namerom okupatora da zatru Srbe. U ovom trenutku se i ne nazira na kojinačin Srbija može da se oslobodi zapadne okupacije. Jedini način je izvan kontrole Srbije - a to je da na globalnom planu dođe do tektonskih poremećaja pa da se u tim novonastalim promenama Srbija (uz pomoć Rusije) oslobodi zapadne okupacije. Ako je to plan Srbije i Rusije, onda to pozdravljam, ali za sada nije jasno ima lu uopšte nekog plana, a kamoli kakav je (kad bi ga bilo).
Preporuke:
15
7
27 sreda, 15 jun 2016 09:40
Dragan
Dokle god je Srbija pod zapadnom okupacijom u Srbiji ništa neće ići na bolje a sve će ići na gore, stoga je svka priča - sve dok traje zapadna okupacija Srbije - besmislena. Takve priče su samo oblik zamajavanja. Prvi i uslov svih uslova je sloboda Srbije od zapadnih okupatora.
Preporuke:
13
5
28 sreda, 15 jun 2016 11:34
čisto onako
Bravo Dragne, ne možemo mi sami sebe da oslobodimo. Kako oni to misle? Da idemo u crkvu i da čekamo da se Ameri povuku, da se poplaše od ruskog Boga koji blagonaklno sve posmatra i ne meša se, iako ima interese na Balkanu. Hoće to, ali u crtanom filmu.
Preporuke:
15
9
29 sreda, 15 jun 2016 13:11
Aleksa
trebalo je vremena da se pojavi ciljana grupa i "gljivice" pride.

šta je nejasno?
da za Ruski Svet treba igrati kvalifikacije?
za američku EU se to podrazumeva,
a Rusima eto činimo uslugu kad želimo pod njihov krov,
jer nam nije uspeo dvestagodišnji put u Jevropu!?
virus "više kulture" deluje i kad ga se pokušava sakriti.

a da se nacrta kako će Rusija da odradi svoj deo posla?

Rešetnjikov nije Rusija,ali iako mašući verom kao zastavom(tako se ne radi) rekao je ispod teksta to šta treba da se zna.

nije govorio o tome kako na Ruski Svet traje agresija,opasnija od svih regularnih od 1612. na početku stoleća invazija.
ko je gospodar života i smrti u Ukrajini? ta opet su došli na nekoliko stotina kilometara od Moskve! a u Moskvi i Piteru malo ih je sa opljačkanim parama umeštenim preko Okeana?
zar Srbija nije ratni plen anglofonskih mesijanista?
ne zablokira li Rusija rezoluciju o lži-genocidu?
ne pokaza li smer mnogima u unesku.
kud bi Srpska bez podrške?
Preporuke:
11
7
30 sreda, 15 jun 2016 13:16
Aleksa
rekao je čovek istinu.
nije problem u narodu,
već najšire shvaćenim intelektualcima,
koji su u većem broju usmereni na Zapad i to se može lako objasniti znajući istoriju i lutanja srpskih elita.
ne radi se tu ni o čemu lošem,
tako je kako su istorijski uslovi uticali,
ali to je smetnja da Srbi pođu u pravcu gde im je biološki i kulturni opstanak jedino moguć.

bune li se naši prozapadni zbog okupacije i ponižavajućih uslova života?
jok bre,do juče su išli u Evropu,a sad su neki zbunjeni,a neki sa nadom otvaraju poglavlja.
mnogo ih je za koje bi okrilje Rusije bilo okupacija i vrištali bi do neba,plaćeni naravno od nulandosličnih soroševskih kreatura...

ta nije li Rusija,kao sa lži-genocidom i uneskom,nije li povratila Krim,iako dvadesetak miliona ljudi ostaje pod okupacijom od Harkova do Odese?zašto tako?

- evo nas Srba,hteli bi sada da nas uzmete pod svoje okrilje.
- jeste li složni? kako da to učinimo u uslovima koji postoje?

sa verom u Boga, srpski narod i Rusiju!
Preporuke:
11
9
31 sreda, 15 jun 2016 13:29
Igor (ZG)
PITANJE: "Ali šta se događa u situacijama kada je pozicija većine naroda jasna, kada on izlazi sa jasnim političkim stavovima, ali rezultata jednostavno nema? Jer druga strana ima toliko logistike, toliko podrške, da je narod sopstvenim snagama ne može pobediti."

ODGOVOR: "„Šta je ovo?“. „Rok-koncert“, odgovaram ja. „Oni tako protestuju?“, pita me on, i nastavlja: „A zašto rok-koncert, zašto ne molitva Bogu?“. „Tako se to kod njih radi“, odgovaram ja. „Zato će i izgubiti“, kaže on, „i Srbija će da propadne, to će biti kraj Srbije“... U tome je naš poraz, tako smo izgubili svoju snagu. Snaga nas Slovena, kako nas Rusa, tako i drugih koji su živeli po granicama, uvek je bila u veri u Boga."

Po toj logici Titovi partizani koji su većinom bili čestiti komunisti i ateisti i koji su podnijeli najveći teret oslobađanja Jugoslavije ne bi dobili rat protiv nacističkog i fašističkog okupatora jer se oni eto nisu molili bogu jer nisu vjerovali u boga!
Preporuke:
10
6
32 sreda, 15 jun 2016 13:34
Igor (ZG) - drugi dio
Rešetnjikov dakle poručuje Srbima da kad vlast potpomognuta izvana imperijalističkim vladama, a iznutra tzv. "nevladinim organizacijama" (koje su pak i same potpomognute izvana) gura politiku koja nije prihvatljiva većini naroda da onda Srbi treba da se mole bogu!?!
Preporuke:
11
6
33 sreda, 15 jun 2016 13:45
Igor (ZG)
Slažem se sa čitateljicom Hmm (sreda, 15 jun 2016 08:28)
Preporuke:
4
7
34 sreda, 15 jun 2016 14:07
Spiridon
@ Aleksa

Aha a koje je to izvinjavam se i kada kvalifikacije igrao Asad i Sirija kada dobiše odmah sve što im treba...!? Mi smo se tukli godinama tamo devedesetih pa ne dobismo ništa iz Moskve sem tužnih izraza lica i tapšanja po ramenu a kao smo ne znam ti kakva braća sa Rusima, što se za Sirijce baš i ne može reći... Uzeše Kosovo, Rusi se prvi povukoše sa svojim bataljonom i ostaviše sirotinju da se sama snalazi. Tako da sve je to lepo ali Rusija ima svoje interese i njima se vodi što je njeno puno pravo... Samo onda nemoj da mi prodaju priču o rok muzici i molitvama, jer dok su nas tukli ovde kao vola u kupusu, posipali uranijumom njima je u Moskvi bilo sve užasno teško zbog toga... Eno kupili su NIS po bratskoj ceni sa bratskim obećanjem da će biti Južnog toka i šta bi...!? Nema gasovoda ali se iz Rusije niko ne seti da kaže, malo smo vas z..... daj da vam to nekako kompenzujemo braća smo. Što Asadu nisu osnivali humanitarne organizacije i pričali mu da će mu samo molitva Bogu pomoći...
Preporuke:
6
12
35 sreda, 15 jun 2016 14:14
moje mišljenje
Dragi Aleksa, problem je u tome što je ciljna grupa - upravo potupuna naiva. Nemaju Srbi ništa protiv bratske Rusije,naprotiv, ali ovakve izjave neozbiljnih i neiskrenih ljudi vređaju inteligenciju ovog naroda. Nije ovaj narod toliko glup, kao što možda neki spolja misle. Njemu je samo dosta obmana i Istoka i Zapada.
Preporuke:
7
9
36 sreda, 15 jun 2016 14:37
ilija
Molićemo se mi Bogu,ali sad molimo vas.To je kao kad dođeš na neki šalter da uradiš poso,a on te šalje na neki deseti.E pa hvala za savet.
Preporuke:
12
5
37 sreda, 15 jun 2016 14:39
Hmm
Mislim da je došlo vreme da opet organizujemo mitinge, čistke u javnim službama i u pravosuđu, radne akcije, i da zasučemo svi rukave. Nema nama kanda ništa ni od Amera ni od Rusa, bez rada i morala. U pamet se braćo Srbi.
Preporuke:
5
6
38 sreda, 15 jun 2016 14:41
Aleksa
za "Spiridon"

"koje je to i kada kvalifikacije igrao Asad i Sirija kada dobiše odmah sve što im treba...!? Mi smo se tukli godinama ...pa ne dobismo ništa iz Moskve".

Zar je Moskva devedesetih isto šta i današnja?

"Uzeše Kosovo, Rusi se prvi povukoše sa svojim bataljonom i ostaviše sirotinju da se sama snalazi".

Najobičnije podmetanje.
Povukla se naša vojska,jer smo izgubili rat.
U kakvim su uslovima tada Rusi bili prisutni na Kosovu i šta su mogli da učine za nas?
Zar mi nismo bili ranije u boljim odnosima sa Zapadom nego SSSRom?Kriviti današnju Rusiju za Kosovo je neutemeljeno i sadrži nameru da se Rusija optužuje.

"kupili su NIS po bratskoj ceni sa bratskim obećanjem da će biti Južnog toka i šta bi...!? Nema gasovoda ali se iz Rusije niko ne seti da kaže, malo smo vas z..... daj da vam to nekako kompenzujemo braća smo".
Podmetanje. Rad na Južnom toku nije obustavljen zbog Rusije. Upotreba reči "bratski" ukazuje na drugosrbijanca.

"Spiridone" mani se "bratske" Rusije.
Preporuke:
15
7
39 sreda, 15 jun 2016 14:54
Crni mačor
Problem sa ovim člankom je što je upućen pravoslavnim Srbima (koji su u manjini), ostali Srbi ga ne mogu razumeti, jer to je kao da Eskimu pričaš o žirafi.
Preporuke:
15
6
40 sreda, 15 jun 2016 14:57
Aleksa
ili žirafi o Eskimima.
pozdrav
Preporuke:
12
4
41 sreda, 15 jun 2016 14:59
Crni mačor
Pozdrav i tebi Aleksa, podržavam tvoje komentare.

Da ne shvate drugi pogrešno, ne pokušavam nikog da uvredim, svako ima svoja uverenja, samo ovaj članak ima određenu ciljnu grupu, a oni koji u nju ne spadaju reaguju uglavnom agresivno, zato sam ostavio komentar.
Preporuke:
11
5
42 sreda, 15 jun 2016 16:01
saša r.
I otac me pita: „Šta je ovo?“. „Rok-koncert“, odgovaram ja. „Oni tako protestuju?“, pita me on, i nastavlja: „A zašto rok-koncert, zašto ne molitva Bogu?“. „Tako se to kod njih radi“, odgovaram ja. „Zato će i izgubiti“, kaže on, „i Srbija će da propadne, to će biti kraj Srbije“.

G-dine Rešetnjikov, pridodaću još nešto što ste "propustili" da kažete. Zaboravili ste da spomenete one dve pijandure koje nam je tada Jeljcin poslao kao pomoć. To su kozaci, vernici, sem crvenog lica i popucalih kapilara od alkohola, od njih ne videh ništa korisno, naprotiv, izgledali su kao klovnovi.
Taj koncert o kom govorite imao je najbolji transparent - Izvini Bili, nismo znali da je nevidljiv!
Niste našli za shodno ni Vi ni Vaš otac da se zapitate kakva je to vojska, koja maltene sa lukom i strelom obara najskuplji avion u to vreme, koliko ta vojska i narod imaju vere i hrabrosti?!?!
Umesto da tada pritisnete Jeljcina da nam da preko potrebno naoružanje, Vi ste ćutali. Sramno!!
Preporuke:
11
8
43 sreda, 15 jun 2016 16:07
Zvonimir Bgd
Iako ima izvesnih razlika medju nama, ja sam sasvim saglasan sa komentarima kolega Apatinac, Turas, a cini mi se da ni Hmmm i Igor (ZG) nisu predaleko od toga. Kolega ilija je dao jedan komentar koji jasnijim recima otkriva manjkavost nekih saveta Resetnjikova.

Spiridon, po meni, svaljuje preveliki teret krivice na nasu rusku bracu. Malo se stavlja i u poziciju ruske politike koja jos uvek radi na konsolidaciji sopstvene pozicije u velikom svetu.

Mi moramo, hteli ne hteli, da volimo Rusiju i nadamo joj se. Ali, moramo i sami. Obaska sto je politicka figura da smo mi "mali Rusi na Balkanu" u raznim znacenjima zapravo tacna.

Osim sto je Konuzin postavio ono svoje vec cuveno pitanje, on je izgovorio jos nesto. Otprilike ovo (parafraziram):
"Kazu nam protivnici - Rusija gleda svoje interese! Da, tacno. Ali, zasto Srbija i Rusija ne bi imali ZAJEDNICKE interese? Interes je Rusije da Srbija zadrzi svoj suverenitet."

Dakle, sta ciniti? Vise ruskog u Srbiji ne bi skodilo.
Preporuke:
14
0
44 sreda, 15 jun 2016 16:12
Slavomir Srpski @Aleksa
Citiram vas:"Kriviti današnju Rusiju za Kosovo je neutemeljeno i sadrži nameru da se Rusija optužuje."

I te kako je utemeljeno Aleksa, jer oni su nam preko Cernomidina namestili to da moramo da vojno napustimo Kosovo u Kumanovu, da bi oni preko OUN tamo stupili na terene i garantovali na TOM terenu Kosmeta rezoluciju 1244.

Njihova je to bila obaveza da otpostuju datu rec Slobi, jer bez nje mozda bi mi i nastavili jos koji mesec da se branimo, i verovatno da ne bi nasa vojska Kosovo napustila. Jeste da bi mozda zlikovacki bombardovali i Beograd, ali Kosovo ne bi palo. Mi smo se "predali" jer nam je Rusija obecala da ce napustene Srbe dole (posle pritiska da vojsku povucemo) ONI braniti.

Zar je to Aleksa neutemeljeno?? Rusija je pobegla prvo iz RS, jer su odlucili da se ne konfrontuju sa zapadnim partnerima u EU. A tek onda i Kosovo avgusta 2003. Bez ikakve internacionalne pretnje!
Preporuke:
8
11
45 sreda, 15 jun 2016 16:22
Slavomir Srpski, Pitam se samo pitam
Pitam se samo pitam sta bi Restnjikov ispricao nama da ga mi kudimo u situaciji da ih je prethodno sva NATO napala i izbombardovala kao nas i unistila im potpuno fabrike i industrije?

Sta bi rekao? Da treba da se Rusi mole bogu?

Pa jeste molili su se Bogu kada je pijani Jeljcin skivao novce po Svajcarskoj dok su na nas 19 NATO drzava bacali usrani uranijum.

Pitam se samo pitam, kako bi mu bilo da kudimo Rusiju kada ih je Hitler stegao oko Staljingrada, Moskve i Petrograda. I da optuzujemo ondasnje boljsevike da je sve to jer se ne mole i ne veruju u Boga.

Eto, ja ipak nisam toliko blesav i bezobrazan da Ruse za to kudim.
Preporuke:
10
10
46 sreda, 15 jun 2016 16:51
Cvajg
Politika je k.... po definiciji i nema puno veze sa verom. No dobro,svaka škola se plaća i uči ispočetka. Pametan se istina uči na tuđim greškama češće.
Ne radi se ovde o tome da li ste vernik ili nevernik da bi razumeli tekst, radi se o tome da veru ne treba mešati sa politikom, a pogotovo ne zloupotrebljavati veru u političke svrhe.
Preporuke:
5
12
47 sreda, 15 jun 2016 16:59
Crni mačor
Drugo, primećujem da je na ovom forumu sve više izražena rusofobija, što je jako zanimljivo budući da se očigledno vode veliki sukobi na svetskoj sceni, a da je Rusija jedini akter uz koju bi Srbi mogli da ostvare svoje interese.

Jedni rusofobi su to postali od prevelikih rusofila. Gajili su nerealne nade, a kad je došlo do razočaranja, ljubav se pretvorila u mržnju. Oni nisu problem, prosto ljudi tako osećaju.

Problem su oni koji dolaze na ovaj sajt da planski šire rusofobiju, a ponavljam u toku su veliki sukobi i traje, između ostalih, i informativni rat. Jedan srpski forum ne može biti patriotski, ako je rusofobni, jer nema druge velike sile, koja nam može doneti korist, osim Rusije.
Preporuke:
16
7
48 sreda, 15 jun 2016 17:12
Realan
Mačor, nisam ni rusofil ni rusofob. To što nam neko može pomoći, ne znači i da će nam pomoći. Uostalom ovo je samo mesto gde svako može da kaže svoje mišljenje. Nema ljutiš. Retko se javljam za reč, ali kao što naši političari nisu bezgrešni, tako nisu ni ruski uvek. Prenaglašeno je u izjavama nekih ruskih zvaničnika pozivanje na prijateljstvo, zajedničku istoriju i veru. To sve stoji, svesni smo mi toga, ali šta s tim kad nam država odumire? Da bi živeli nebeski život, moramo prvo ovaj da proživimo, i deci našoj nešto da ostavimo. Mi smo mali narod, ja da sam brat Rus veliki ja bih pomogla svom malom bratu - iskreno.
Preporuke:
7
6
49 sreda, 15 jun 2016 17:14
Spiridon
@ Aleksa

Jao kako si me samo odmah pročitao, samo znaš ja nisam običan drugosrbijanac već onaj na kub, pa se izjašnjavam kao osmosrbijanac. Znaš najlakše je kada ti neko u raspravi pruži neoboriv argument da mu lakonski odgovoriš kako je to podmetanje. Šta je izvini tačno podmetanje od onoga što sam ja naveo? Da li smo se tukli devedesetih? Jesmo nego kako. Da li su nam Rusi pružili bilo kakvu pomoć sem što reče neko onih pijanih kozaka? Ne nisu, još su nam i uveli sa svima sankcije tamo1992 godine samo si verovatno mlad pa se ne sećaš. Da li su nam pomogli 1999 godine? Nisu ni najmanje, samo su odmagali da legnemo na rudu u Kumanovu ako ćemo pošteno. Da li je njihova obaveza bila da štite nejač na Kosovu svojom vojskom? Jeste. Gde su sad? Otišli 2003. Ko je tada bio na čelu Rusije? Putin. Da li su dobili NIS daleko ispod cene. Jesu , realna cena je bila više nego dupla. Zašto? Da bi sagradili Južni tok. Gde je gasovod? Nema ga. Ima li bilo kakve nadoknade za to? Ne pada im na pamet...
Preporuke:
5
15
50 sreda, 15 jun 2016 17:22
moje mišljenje
Zanimljivo čim neki komentar nije u skladu sa poželjnim političkim kursom, odmah je teorija zavere. Da li ste se ikada zapitali zašto pametni ljudi nisu uključeni aktivno u politički život? E pa zato, što se svako drugačije mišljenje smatra neprijateljstvom. To je jako loše. Normalno je valjda da se čovek javi za komentar kad ima nešto drugo da kaže ili doda, a ne da forum služi za čestitke i podrške, kakva je svrha svega toga?!
Preporuke:
6
10
51 sreda, 15 jun 2016 17:25
Crni mačor
Realnom

Ništa više, samo mi navedi jednu silu koja nam može biti saveznik, osim Rusije.

Ja ne govorim o pomoći, to podrazumeva neke emocije koje nisu vezane za politiku. Ja pričam, u politici, isključivo o interesima. Srbija ako hoće da joj Rusija bude saveznik mora osmisliti strategiju kako da bude interesantna Rusiji, sa stanovišta njenih interesa, ali tako da ispuni i svoje interese. To je politika.

Ne postoji druga država na svetu s kojom to možemo da uradimo, jer su igrači Zapada na Balkanu Albanci, i to se neće menjati. Znači nema ljubavi, nema mržnje, nego razum.

A stav sam izneo da određeni ljudi ovde propagiraju određenu politiku, koja ide na ruku našim okupatorima i iza toga stojim.

Srbi sami da se oslobode ne mogu (ne postoji nijedan rat koji smo sami dobili i to je prirodno, jer smo nedovoljno brojni), niti sami mogu da pobede okupaciju, svako ko širi rusofobiju, direktno podržava okupaciju Srbije.
Preporuke:
15
5
52 sreda, 15 jun 2016 17:31
Spiridon
@ Crni mačor

Aha a ti mu dođeš nešto kao patriotski komesar zadužen za rusofilnu čistotu komentara i paziš da ne skrenemo sa pravog puta... Ljudi su ovde realni znaš, najpre će biti da je to problem a ne taj informatički rat i ubačeni elementi koji su ovde samo da bi nas odveli na stranputicu. Ne znam da li si primetio ali ta Rusija pomaže pretežno samoj sebi a mi im dođemo više kao moneta za podkusurivanje sa zapadom da se ne lažemo. Ne žele da ulažu u medije, ne žele da pomažu jer im je ispod časti i još nam pričaju da smo 1999 godine premalo potrošili vremena na molitvu a previše na pevanje. Kao što rekoh kada imaju interesa kao u naftom bogatoj Siriji preko koje treba da ide konkurentski gasovod iz Katara onda im ništa nije problem a kada im je interes mali ili ga nema kao u Srbiji onda je priča o molitvi i humanitarnim organizacijama.
Preporuke:
5
15
53 sreda, 15 jun 2016 17:38
Crni mačor
Spiridonu

Bravo majstore, odlično si procenio da sam ja špijun, to ti je bilo super. Samo si se osetio prozvanim, pa ti je to sve pokvarilo.

Nego isto pitanje kao i svakome, kako se Srbija može osloboditi od okupacije bez ijedne velike sile iza sebe?

Drugo pitanje, koja je sila pogodnija za to od Rusije?

Treće pitanje, koja je naša strategija saradnje sa Rusijom, osim što vičemo ej braćo de ste, pa se onda setimo kako da se prekrstimo, a onda krenemo na srbo ruskom da ređamo glagole u prvom licu sa završetkom na -em (ponjimajem itd.)?

Dakle, iracionalni su oni koji bez plana očekuju pomoć Rusije uvek i u svakom trenutku, čak i kad je Rusija na kolenima (što je slučaj 90-ih), čak i kad ratuje na više frontova.

Dakle nismo ni mi Rusima prijatelji niti su to oni nama, samo postoji potencijal za savezništvo, a mi ga ne koristimo uopšte i to je cela priča.
Preporuke:
13
2
54 sreda, 15 jun 2016 17:39
Spiridon
@ Crni mačor

Šteta što nema više besmrtnog maršala i titoizma odlično bi se ti snašao u tom okruženju veruj mi. Kada čitam te tvoje komentare tako prepune prekora u kojima sve vrvi od ubačenih elemenata zaduženih da šire rusofobiju odnosno sve što nije bespogovrna Rusija ili smrt rusofilija a ja se setim tog nekog vremena i parola... Ko drugovi drugačije kaže taj kleveće i laže ili Peti kongres složno glasa, glasaćemo druga Tita i Đilasa...
Preporuke:
2
14
55 sreda, 15 jun 2016 17:40
Crni mačor
Spiridon

Kakva završnica brale! Od špijuna, sam postao Titoista, jel imaš još neku etiketu da mi nalepiš, pošto si se osetio prozvanim?
Preporuke:
12
5
56 sreda, 15 jun 2016 17:44
Realan
Mačor potpuno ti je pogrešno razmišljanje. Tako se ne vodi politika. Ako smo spali na jedni silu, onda smo osuđeni na propast, jer je ta sila, pa makar bila i velika bratska Rusija u poziciji da nas ucenjuje. Mi moramo biti svesni svog položaj i graditi dobre odnose sa svima sa kojima je to moguće, a štiti vlastite interese. Nismo u poziciji da biramo niti da pravimo zidove, to bi za nas kao malu zemlju bilo jako loše, to čak ni Rusi ne rade.Ne moramo da uđemo u EU,ali smo opet u Evropi i moramo sa Evropom sarađivati, trgovati, sa Kinom takođe,sa Brazilom, moramo imati i diplomatske odnose sa SAD...to je politika.
Preporuke:
7
7
57 sreda, 15 jun 2016 17:49
Crni mačor
Realnom

Ako se bolje pročita moj komentar, videćeš da ja nisam rekao da treba da obustavimo saradnju sa svakim osim sa Rusijom, već da Rusija može da nam bude jedini saveznik.

Možda je moja greška i možda je to profesionalna deformacija, ali termini savezništvo i saradnja su dva potpuno različita termina i ne isključuju jedan drugog.

Možemo mi u ekonomskom pogledu imati bilateralne ugovore sa raznim zemljama, ako je to u našem interesu, ali jedini geopolitički saveznik nam može biti Rusija.

U geopolitičkom smislu sve karte su već podeljene i zna se ko je čiji igrač, tu nema pomoći, zato nama nije lepo u NATO/EU, zato smo rasparčani, a Republika Srpska je pred ukidanjem. Zato mi nismo deo zapadnog bloka, već smo pod okupacijom.
Preporuke:
15
1
58 sreda, 15 jun 2016 17:50
Spiridon
@ Crni mačor

Ne majstore jedini si ti ovde koji juri neke ubačene elemente koji su kao ovde sa namerom da šire rusofobiju, meni kao što rekoh ličiš na partijskog komesara sa sve kožnim kaputom iz nekih drugih vremena samo si ti patriotski komesar za rusofilnu čistotu... Inače genije ako zaista živiš u nekom iluzornom svetu u kome obim pomoći Rusije zavisi od mojih, tvojih ili bilo čijih internet komentara onda mi te je žao... Iskreno... No što da ne ako može Rešetnjikov da prodaje priču o molitvi kao razlogu za poraz 1999 što ti ne bi mogao da prodaješ ovu drugu da moramo svi kao jedan da pišemo i da volimo Rusiju inače možemo da zaboravimo na nju.
Evo idem u ćošak da klečim na kukuruzu, znam bio sam nevaljao a napisaću dok bidem klečao hiljadu puta u sveščicu. Živela bratska i nepogrešiva Rusija!!!
Preporuke:
4
14
59 sreda, 15 jun 2016 17:53
Crni mačor
Spiridonu

Za klečanje na kukuruzu je prošlo vreme, to je trebalo da se uradi dok nisi ušao u pubertet, sad je kasno.

A ovaj forum, kao i svi posećeniji forumi služi za oblikovanje javnog mnjenja, i zato su određeni ljudi ovde na zadatku.

Stvarno ne znam što si se osetio prozvanim, nije mi jasno.
Preporuke:
12
3
60 sreda, 15 jun 2016 18:44
čisto onako
Pošto nisam ovde po zadatku i ne primam honorar onda se odjavljujem.
Biće da je crni mačor u pravu.
Preporuke:
2
8
61 sreda, 15 jun 2016 18:52
Crni mačor
Čisto onako

Na vas sigurno nisam mislio, jer znam da dugo vremena ovde komentarišete.

Ne razumem zašto ljudi shvataju moj komentar kao progon. Očigledno sam preterao.

Ne smatram da je svako ko iznese suprotno mišljenje od mog špijun. Pisao sam o komentatorima koje ja ne poznajem, a dugo pratim ovaj sajt, a i primećujem da se klima na sajtu menja.

Ako sam nekoga uvredio i ako sam preterano reagovao izvinjavam se svim komentatorima.
Preporuke:
7
1
62 sreda, 15 jun 2016 19:12
čisto onako
Gosn mačor, a zar Vi stvarno mislite da stalno isti treba da se javljaju za reč ili da neko ima šapu na sajt? Ne razumem Vaš rezon i Vašu brigu, malo me zabrinjavaju komentari tipa vašeg. Ja ne pratim klimu na sajtu, već jednostavno pročitam članak i kad mislim da imam šta da kažem i kad imam vremena prokomentarišem, to je sve. Verujem da tako radi većina prisutnih. Niko nije glup, svako može da proceni šta je ispravno, šta manje ispravno, a šta neispravno - niste Vi tu da pravite red i uterujete istinu, valjda. Osim ako smatrate da je Vaš doprinos u kreiranju javnog mnjenja bitniji od komentara drugih. To je onda Vaš ozbiljan problem. Ovim se odjavljujem definitivno.
Preporuke:
5
6
63 sreda, 15 jun 2016 19:24
Odbrana i poslednji dani
Preispitivanje odnosa sa Rusijom je intenzivirano tekstom Marka Jakšića "Nisu ni Rusi bezgrešni" objavljenom na NSPM. U tom tekstu ima istine, kao i ovde u komentarima komentatora koji su Jakšićevi istomišljenici po pitanju ruske pomoći Srbiji. Ali je neshvatljivo da Jakšić i komentatori ne spominju da je Rusija u zadnjih nekoliko meseci stopirala britansku antisrpsku rezoluciju o genocidu i sprečila prijem Kosova u Unesko. Zbog čega?
Preporuke:
8
0
64 sreda, 15 jun 2016 20:33
Aleksa
za "Crni mačor".

sve šta si napisao je utemeljeno.
što se "Spiridona" tiče,ironija i sarkazam su efikasni jedino ako je iza njih istina.
što se kratkotrajne pameti tiče,ja sam se osetio prozvanim,kad je napisao da je samo "Crni mačor" tu od rusofilnog puritanizma.
kao da je dotični komentator ušao u vučićevski manijakalni način komunikacije.
provokator.
ne znam stvarno,zašto se osetio prozvan od tebe?

što se lapidarnih latiničara tiče...
ne pišu na temu,već imaju uvređeno-erotski pristup i oko toga se uvijaju.ko oko da prostiš nekakve šipke.

Rus je prosto rekao:
kad Srbi odluče jasno ko su,tada će moći i sami da izaberu svoj put i to je stvar identiteta.

jedna lijepa država u koju se ugradilo poprilično srpskog etničkog materijala(što vlastoručno u temelje,što u biološki supstrat) sa tisućletnjom latinskom kulturom se već nalazi u Europi.

Rusi nas pitaju - sa koje strane kulturno-civilizacijske granice želite da budete?
i da je to naša odluka.
prosto i otvoreno.
Preporuke:
5
4
65 sreda, 15 jun 2016 20:37
MV
Zna se šta je ono što Srbe i Ruse vekovima povezuje. U današnje vreme mi treba da jedni o drugima više znamo da bismo se bolje razumeli. Jezik nam je 80% isti. Ruski jezik se više ne uči ni u osnovnim ni u srednjim školama u Srbiji i Republici Srpskoj. A učio se za vreme vladavine Hrvata i katolika Josipa Broza. Ne samo Vučiću i celoj beogradskoj političkoj v , nego i Miloradu Dodiku je stalo do učenja Ruskog jezika i korišćenja Srpske ĆIRILICE koliko i do lanjskog snega. Budimo realni, u Rusiji ne žive samo Rusi i većina nerusa ne gledaju na Srbiju i Srbe kao Rusi. Radio i TV program se svakodnevno emituju na 54 jeѕika, od kojih ogromna većina nisu Slavenski jezici. Ali, ne budimo leni duhom. Ne očekujmo da nam Rusi dođu da nameste naše TV antene da možemo pratiti programe Rusija 1, Rusija 24, RTR Planeta, itd. Nikada u školi nisam učio Ruski jezik, nego Nemački, posao obavljam na Engleskom, ali kad dođem kući gledam uglavnom Ruske TV programe. Pripadamo istoj ili veoma bliskoj civilizaciji.
Preporuke:
10
1
66 sreda, 15 jun 2016 22:26
@
Garantujem da je srpski jezik neostvariv bez turcizama. Uz tolike imenice i atribute uz malo gramatike pre cemo prozboriti turski nego ruski.
Preporuke:
2
9
67 sreda, 15 jun 2016 23:00
Apatinac
Osnovno pitanje u vezi ove teme je zašto nam Rusi treba da pomažu? Da li su nam nešto dužni?Koji motiv bi im trebao za takvo delanje?
Gotovo svi komentatori podrazumevaju "moranje" Rusa da nam pomognu, kao da je to nešto što su oni dužni-krivi prema nama, pa ako to izostaje onda su oni verolomnici itd.Gospodo Rusi nam nisu ništa dužni!Ako ćemo realno, ne postoji narod na svetu, tako mali(kao Srpski) koji je toliko pomagan od strane jednog velikog(kakav je Ruski), i da je cena koju je ovaj veliki plaćao ravna sopstvenoj propasti.I onda ovde čitamo 5.oktombarske junoše tipa Slavomir (nazovi)Srpski, Spiridon itd. kako treba da Rusi preduzimaju ovo ili ono , dakle sa kojim moralnim pravom se Rusima bilo šta može spočitavati gospodo?
Kažete NIS dat za džaba, pa i da je to tačno, a nije, pa sva Srbija je predata 5.oktombra 2000 onima koji su samo pola godine pre bombardovali Srbiju.
Preporuke:
2
5
68 četvrtak, 16 jun 2016 05:39
Aleksa
za "Apatinac"
baš tako.
podmetači dodaju lažne oblike
postojećem osećanju u dobrom delu naroda prema najčešće zamišljenoj,idealizovanoj Rusiji,
da bi njihovo tobože neispunjavanje pokazali kao rusku neveru.
i njihova pobuda uopšte nije vlastito razočaranje u Rusiju,
već to da oni teže k Zapadu.
samo kako afirmisati taj Zapad posle svega?
prostije je pokušati odgurnuti, oklevetati i popljuvati to šta im smeta da se osećaju sigurno na željenom putu na Zapad.

odnos prema Rusiji u našem narodu je povezan sa identitetom.
ima dosta ljudi koji ne znaju,pa ponavljaju tuđe izmišljotine tipa - kad su nam to Rusi pomogli? nije problem u njima.
ima takvih, koji znaju šta rade, kad nešto tako govore i ako i pripadaju srpskom narodu,iz sadržaja koji određuje naš narod su uklonili kulturno-civilizacijski i istorijski aspekt. i ne samo uklonili, već kao i svaki konvertiti kidišu na njih.
mogu da upotrebe rečnik koji im daje očišćena od patriotizma građanska ideologija.
a ima i onih koji nisu Srbi.
Preporuke:
5
3
69 četvrtak, 16 jun 2016 08:24
Igor (ZG) - prvi dio
"Nisam jednom govorio o tome da je u ruskom društvu, i među slovenskim narodima, oduvek postojao spor oko toga šta je važnije – zakon ili pravda."

Rešetnjikov nam podmeće lažni izbor. On nas tjera da biramo između zakona i pravde. Pa valjda nam treba i jedno i drugo! Valjda nam trebaju pravedni zakoni. Zapadni imperijalisti nam govore da se oni bore za pravdu i da zato oni ne poštuju zakon (međunarodno pravo). Ali ako nema zakona imamo bezakonje tj. divlji zapad. Ono što je zapadnim imperijalistima pravda nije pravda građanima Sirije, Libije, Iraka, Srbije, Rusije... Zato u civiliziranim društvima postoje zakoni koji trebaju da definiraju što je to pravda. Ne smije se pristati na lažni tj. umjetni izbor da biramo između zakona i pravde. Hoćemo i jedno i drugo!
Preporuke:
6
4
70 četvrtak, 16 jun 2016 08:32
Igor (ZG) - drugi dio
Ja vjerujem u onu izreku: "Onaj koji se nikad ne mijenja je budala. Ali i onaj koji se svaki čast mijenja je također budala." Prevedeno na jezik međunarodnog prava ja kažem: postojeće međunarodno pravo možda ne odražava pravdu kako je doživljavamo u 21. stoljeću. Ali alternativa nije ukidanje međunarodnog prava (bezakonje) već široka rasprava pod okriljem Ujedinjenih nacija i definiranje novog međunarodnog prava.

Primjer: zapadni imperijalisti nam kažu da postojeće međunarodno pravo nije pravedno jer ne dopušta kosovskim Albancima pravo na odvajanje od Srbije i da zato oni ne žele poštovati međunarodno pravo. OK. Ali oni se ne trude promijeniti međunarodno pravo tj. ne daju nam nikakav prijedlog kako oni misle da treba izgledati međunarodno pravo. A zašto ne daju nekakav prijedlog? Pa zato jer ne žele vladavinu prava u kojoj bi i drugi narodi iskoristili to pravo (npr. Rusi na Krimu ili Srbi u BiH ili Osetini i Abhazi na Kavkazu itd...). Oni žele bezakonje.
Preporuke:
6
3
71 četvrtak, 16 jun 2016 09:00
Apatinac
Za Igor(ZG)

Vi iz Hrvatske(ako ste zaista) ste meštri u zametanju raspri o nevažnim temama.
Dakle dovatite se gusala,ispričavam se ,tambure pa tamburate o temi koja uopće nije bit.
Po tome ste slični "našim" "drugosrbijancima", no na sreću to su kod nas(ipak) izuzeci.
Da analiziramo u duhu mudroslovlja-filosofije tezu g.Rešetnjikova o dilemi zakon-pravda.
On potpuno ispravno misli a to je u biti svih istinskih Slavena da je borba za pravdu imperativ, a zakonitost je tad posledica uspostavljanja pravde.
Jer zakonitost (veoma često) može biti nepravedna.
Npr. Matija Gubec je "krunisan" po zakonu(tadašnjem), ali to svakako nije bilo pravedno.
Srbi su ubijani u NDH po zakonu(jer su stavljeni van zakona), ali to nije pravedno zar ne?
Preporuke:
4
4
72 četvrtak, 16 jun 2016 09:43
Igor (ZG)
Apatinac četvrtak, 16 jun 2016 10:00:
"...borba za pravdu imperativ, a zakonitost je tad posledica uspostavljanja pravde."

Dakle po vama prvo borba za pravdu a onda zakon kao posljedica borbe. A je li ta vaša borba za pravdu uključuje tomahawke i osiromašeni uranijum? Tako to rade američki imperijalisti. Tako se oni bore za pravdu (kako je oni vide).

A moj prijedlog (četvrtak, 16 jun 2016 09:32) je bio:
"široka rasprava pod okriljem Ujedinjenih nacija i definiranje novog međunarodnog prava."

ali to vama izgleda iz nekog razloga smeta. Vi se ne biste dogovarali sa drugim ljudima u jednoj otvorenoj, transparentnoj raspravi, vi biste se borili. S obzirom da biste se vi borili (a ne kao ja dogovarali sa drugim ljudima) vi vjerojatno znate što je to pravda. Možete li podijeliti s nama vaše viđenje pravde?
Preporuke:
5
3
73 četvrtak, 16 jun 2016 11:59
Hmm
Između prava i pravde postoji neraskidiva veza, i tu se sa Igorom slažem, gde ne vlada zakon, nema ni pravde i ne može je ni biti, nema tu velike mudrosti. E sad drugo je pitanje šta se podrazumeva pod zakonom i kakvi sve zakoni mogu biti - postoje i božji zakoni, možemo i tako stvari posmarati,hmm?

Neki napred komentatori su se bavili pitanjem pomoći Rusije srpskom narodu. Sigurno da nismo svi dovoljno upućeni šta sve bratska Rusija čini za nas, neki su pomenuli konkretne primere kao UNESCO, rezolucija o Srebrenici, i to ne smemo da zaboravimo.
Jedino mi smeta klasična zamena teza. Tipa a što bi nas neko pomagao, a zašto bi činio za nas...? Ne za nas gospodo, već za sebe, dakle ako imate interes na Balkanu onda ćete činiti pre svega za sebe i pomagati sve one koju mogu da doprinesu u ostvarivanju tih interesa - tako rade velike sile, zar ne. O tome se radi. Da li oni imaju krupne interese ovde, koji su to interesi i čiji interesi su preči, i kako se mi uklapamo u celu priču?
Preporuke:
4
4
74 četvrtak, 16 jun 2016 12:16
Hmm
Mnogi su zakoni pravedni, vrlo pravednim - ali se ne poštuju ,zar ne?
Mi se možemo danas nešto dogovoriti, ali ako ne poštujemo dogovor, moramo snositi posledice, a da li je tako uvek i da li ćemo svi snositi jednake posledice uvek kada povredimo pravedni zakon? I šta nam vrede onda "pravedni zakoni", ako ne važe jednako za sve - kad pravde nema, hmm?
Preporuke:
5
4
75 četvrtak, 16 jun 2016 12:29
Aleksa
e to je ono šta neki ne mogu da vide niti da shvate.
ima u odnosu Rusije prema nama i nas prema Rusiji još nečeg više od interesa.
interes ograničava delovanje na ono šta je racionalno i moguće u postojećem odnosu sila.
taj "mali" dodatak čini da se deluje, kako to vole račundžije kazati - iracionalno.
u odgovarajućoj perspektivi se to drugačije i vrlo razumljivo naziva.
ili to osećaš ili ne osećaš i to nas određuje kao narod. trećeg nema.
Preporuke:
4
5
76 četvrtak, 16 jun 2016 12:46
Hmm
Opet klasična zamena teza. Manipulaciji nikad kraja.
A kad se u celu priču umešaju muške suze, svaki dalja rasprava je bespredmetna.
Ovde niko nije doveo u pitanje zajedničku istoriju,jezik, veru... ali stvari u međunoarodnim odnosima funkcionišu na određen način. Narodi su jedno, politika nekad sasvim drugo - to neki takođe ne mogu da shvate. Da li je u vrme Jelcina politika bila dobra?
Nemam nameru da bilo kome dokazujem šta i koliko osećam prema kome, sem možda prema svom narodu. I to neki ne mogu da shvate. Nije ni važno uostalom.
Preporuke:
5
4
77 četvrtak, 16 jun 2016 13:00
The End
Iracionalno ponašanje nas je u istoriji skupo koštalo u ljudstvu u toku minulih ratova - i dok mi razmišljamo "iracionalno", moguće je da neki u politici racionalno koriste našu iracionalnost, što nije ništa drugo nego slabost na sopstvenu štetu. Kad znaju na šta smo slabi, i koja je prava reč koja svaka vrata otvara, ne treba im ništa više.
Preporuke:
4
5
78 četvrtak, 16 jun 2016 13:14
Aleksa
nema tu nikakvih muških suza...
to nije studija sentimentalizma.

stvarnost je složenija od te u kojoj se povlači pod izlizanom floskulom o zameni teza.
to nisu nikakvi mađioničarski trikovi, opsene i pokušaji menjanja tuđeg mnenja.

radi se o pravdi, poštovanje života kako pojedinca, tako i naroda. radi se o smrti koju Zapad ciklički izaziva na našim prostorima. radi se o šizofreniji identiteta u našem narodu, koja povezana sa mestom na kojem se nalazimo privlači te koji su tuđi i rade nam o glavi.
Preporuke:
4
5
79 četvrtak, 16 jun 2016 13:23
ANALITIČAR
@ CRNI MACOR

Izvanredni komentari brate na šta sam se i navikao od Vas. RUSIJA ima svoju duhovnu ( Božiju ) snagu i ulogu koja je ogromna. RUSIJA je Imperija i svoju snagu upravo pokazuje u Siriji gdje se tuče sa kompletnim vahabizmom ( došli iz 95 zemalja sveta ) i sa NATO PAKTom i Rusi dobijaju rat. Oslobođena je drevna Palmira i sirijsko ruske trupe napreduju u dva pravca PALMIRA - RAKKA i PALMIRA - DEIR ER ZOR. Ponašanje Netanjahua koji kao nikada podilazi Rusiji, ponašanje Sarkozija, ogroman poslovni sajam u Petrogardu sa 40 zemalja učesnica, pomirljivost Erdogana prema Rusiji i izvinjavanje Rusima, izjava Sarkozija da su Putin i Rusija najjači, porazi na ulicama Francuske koji su ruski navijači nanijeli prepotentnim pijanicama iz Engleske pokazuju ko je IMPERIJA. Rešetnjikov je glavni kreator ruske politike, institut RISI , panel krug KATEHON , njegovi planovi su TRASA za Putina da vodi RUSIJU , sada treba RUSIJA u Siriji udariti još jače jer sledi obračun sa KURDIMA ( AMERIKOM )
Preporuke:
1
5
80 četvrtak, 16 jun 2016 13:25
Aleksa
to šta neki nazivaju iracionalno, a nije iracionalno, zaista za neke može da bude razlog da ulaze na liniju ponavljanja opštih fraza koje sa realnošću imaju toliko, koliko je se tiču.
nisam uopšte ukinuo racionalno u politici kao osnovno i često jedino pravilno delovanje.
ako nije strukturalno nerazumevanje,
kilava je to retorika "gljivica", koja pokušava da koristi opsene.
Preporuke:
4
6
81 četvrtak, 16 jun 2016 13:40
ANALITIČAR
@ ALEKSA
@ CRNI MACOR

Hvala Vam što branite rusku stvar i našu srpsku ali srpsku DRAGOŠA KALAJIĆA i SVETOGA SAVE a ne ovih NATO PAKT ubačenih " patriota " koji pljuju Rusiju , to nisu Srbi , to su srPi . Lavrova pljuju ovi naši izrodi koji kažu da nas je RUSIJA prodala , u čemu je nas prodala počevši od rezolucije oko Srebrenice do stabilne RS gde nas Rusija brani do poraza u Makedoniji agenata NATOa i šiptara u Kumanovu kada su imali 35 mrtvih . Nadam se da ste braćo ALEKSA i MAČOR čitali izjave ruskih navijača koji biju engleski ološ po Francuskoj , kazali su novinarima da su oni VOJNICI RUSIJE a ne navijači , da su spremali da brane čast Rusije . Zato u Srbiji koja je dozvolila od 05-OKT-2000 PLjUVANjE PO SRPSTVU nije Rusija često popularna , jer Rusija dobija , a Srbija gubi i gubiće sve dok bude uz ustaški satanistički Zapad , Dodik dobija jer je uz Rusiju i RS je veoma stabilna , kakvo ukidanje RS . Srbi ne smiju kao babetine da kukaju po sahranama , smrt ŽUTOJ PATKI AMERIČKOJ
Preporuke:
1
6
82 četvrtak, 16 jun 2016 13:44
za Aleksu
"izlizana retorika" "floskule", ali imate pravo na to. Adio.
Preporuke:
4
5
83 četvrtak, 16 jun 2016 13:57
Aleksa
he, he...
nemaš ti poziciju sa koje bi mogao da razdaješ ta tvoja "prava"...
asta la vista bejbi
bejbi...
Preporuke:
4
4
84 četvrtak, 16 jun 2016 14:08
Apatinac
Za Hmmm-a
Dakle, kako mali Mikica zamišlja koji su interesi Rusije.
U Rusiji žive sve sami idioti,koji nemaju pojma šta je politika, pa im ti to treba da pojasniš(sic).
A najkomičnije je ono "ako želi biti velika sila" onda to,to i to.
A da dodam , pravo(zakonitost) i pravda nisu isto, to se uči na pravnom fakultetu, a to mnogi znaju iako nisu završili pravo (pa eto skromno i ja).
Mnogi zakoni se donose (i to na zakonit način)da bi se branila nepravda,recimo u kapitalizmu pravo exploatatora na exploataciju najamne radne snage.Pa recimo Koštunicin zakon o saradnji sa Hagom itd...
Šupljo moj rođače ,na razini ovog ham-purgera Ivana...
Preporuke:
3
3
85 četvrtak, 16 jun 2016 14:21
Hmm
Šupalja je tvoja logika, jer nisam ni navela da su zakonitost i pravda isto, niti osporila inteligenciju Rusa, samo sam se nadovezala na Igovrovu tezu o pravednom zakonu.
Preporuke:
4
2
86 četvrtak, 16 jun 2016 14:28
Apatinac
Za Hmmm-a

Iskreno se izvinjavam ako sam vas uvredio, nisam znao da ste ženskog pola. .
Svakako i izvinjenje za moje neoprezno oslovljavanje na "ti"(opet iz neznanja da ste žena).
Preporuke:
2
3
87 četvrtak, 16 jun 2016 15:50
Slavomir Srpski @Apatinac
Posto ste me prozvali,a ja jesam Srpski(iako vam se izgleda ne svidja,ili zelite neke politicke cistke). Naposletku,ko ste vi da ovde nekoga cistite i prociscavate da li je ili nije Srbin? Samo budali bi to palo na pamet.

Elem,ja nista ne trazih od Rusa,a pogotovo ne da nam novce daju. Nisam prozvao ni opog bogo-globalistu resetnjikaova da lupa licemerje kao da je izabrani hriscanin koji sme da baca prvi kamen na Srbe: eto gde sam bio pogodjen.Upravo od njegovog kamena koji je "hriscanski" prvi hrabro bacio i na mene,jer se nisam izgleda dovoljno molio njegovom Bogu kada nas milosrdni andjeli bombarovase usranim uranijumom. Zalicu se Patrijarhu!

Vi podmecete teze da ja ili drugi ovde nesto trazimo od ovog po meni arogatnog tipa,kada bas on na nas udari pravo ucelo moral i crkvu! Sto ne dodje na onaj most kada nas bombardovase da nam da licni primer kako i koliko puta na dan da se molimo. Ne bi nam trebao ni nas Patrijah kada eto Njega kada nas ondadurbinom gledase iz Kremalja
Preporuke:
6
5
88 četvrtak, 16 jun 2016 16:13
Apatinac
Za Slavomir-a

Simptomatično je da uvek komentarišeš kad je bilo koja tema u vezi sa Rusijom, i to na način koji radi svaki "drugosrbijanac".
Tako da sam u celosti u pravu kada tvrdim da ono tvoje "Srpski" je čist cinizam!Haug!
Preporuke:
3
5
89 četvrtak, 16 jun 2016 16:17
Slavomir Srpski (ne-Ruski) @Apatinac 2
Elem, umalo da iskazem neistinu, i to pred Bogom i molitvenicima resetnjikovim i ostalih vecih-Rusa-nego-Srba.

Trazio sam od Kremalja vise puta sledece:

1. Da daju duplo drzavljanstvo porobljenom Srblju dole na Kosovu koji su za to prosili Moskvu. kada mogase Krimatovcima turskijeg porekla, zasto da ne hriscanima slovjanskim? Sta bi ih to kostalo? Papir za pasose bi im i ja licno platio!

2. Iskao sam da nas stave pod njihov nuklearni kisobran kao garancija naseg vojnog neulazenja u tudje vojne saveze. Ni to ih ne bi kostalo jer bi upotrebili samo ako bi doslo do nuklearnog unistenja planete, za sto ni NATO nije lud.

Dakle sve sto samo prosio bilo je bez da moraju pare da ulazu ovde. Ako treba Resetnjikovu cu poslati dokaz Popa Mila da redovno idem na molitvovanja u njegovu parosku crkvu.
Preporuke:
7
4
90 četvrtak, 16 jun 2016 16:39
Slavomir Srpski @Apatinac 4
citiram:"Simptomatično je da uvek komentarišeš kad je bilo koja tema u vezi sa Rusijom, i to na način koji radi svaki "drugosrbijanac". "

Elem,nije tacno. Tacno je samo kada reagujem na niske udarce iz Kremlja. Kao recimo onaj novinar Gazproma koji nas toliko ispljuva jerbo navodno su ga svi ovde vukli za rukav da im da ruske novce!

Tacno je da reagujem kada se izjavljuju i neistine, pa to hriscanski ne trpim. Resetnjikov mislim da nije crkveni apostol da nam moralise o tome da ratove gubimo jer ne idemo u crkve da se molimo. I Rusi i mi smo pobedjivali za vreme IISV.rata iako ti boljsevici ne samo da nisu isli na molitve vec su i druge sprecavali.

Zasto Resetnjikov mora da laze da nam ne pomazu jerbo se slabo molimo Bogu? Da bi sa sebe skinuo bilo kakvu odgovornost? Zasto lepo ne rece da im nismo dovoljno interesantni. Manje od Sirijskih muslumana. Joj kako im je tesko da prozbore jednostavnu istinu o INTERESIMA. Istina,manji sam Rus od Srbina,ali sam to sto jesam.
Preporuke:
8
4
91 četvrtak, 16 jun 2016 16:53
Aleksa
aman čoveče,
pa što si to onda tražio preko američke ambasade?
trebalo je izravno da im se obratiš.
ako su takvi kakve si ih zamislio pred iskanjem
sigurno bi ti ispunili želje.
ako nisu,
možda nije problem u njima,
nego u tvom osećaju stvarnosti.

licemerno je glumiti nezadovoljstvo,
pogotovo kad su naši ljudi na Kosovu stavljeni pod američki kišobran, a daju nove dokumente,
zar ti se želja nije ispunila?
Preporuke:
2
5
92 četvrtak, 16 jun 2016 16:54
Cvajg
Svaka čast Slavomire na poštenju i hrabrosti. Verujem da mnogi Srbi misle isto što i Vi. Nismo mi ni glupi, ni lenji, ni antihristi kako Srbe žele neki predstaviti što na Istoku, što na Zapadu. Ali smo u nemilosti.
Ovaj narod je zaslužio da živi normalno, posle svega što smo prošli u istoriju, za neke stvari smo i sami krivi.
Ono što je ispravno treba pozdraviti, ono što nije treba javno reći. Slepo verovati nikome ne smemo, pa makar i braći Rusima. Niko ne traži novac od Rusa, a oni koji traže imaju neki uži politički interes. Pomagati se može na razne načine, nama je svaka podrška bitna u situaciji kada nam se država raspada. Ali da je sve idealno, i da se čini dovoljno, ne bi nama NATO šetao kroz Srbiju i ne bi nam se dešavalo sve kako jeste. Nismo mi baš tako moćni da utičemo na globalnu politiku, znaju dobro to oni. A šta se valja iza brda, to ćemo kao i obično saznati kada sve prođe i uđe u istoriju.
Preporuke:
6
2
93 četvrtak, 16 jun 2016 16:56
Aleksa
1,2,4!
ako si srpski što preskačeš trojku?
Preporuke:
2
5
94 četvrtak, 16 jun 2016 17:06
Aleksa
alo cvajg, kako soroš?
Orban mu ukrao veštačke zube?
cccc.
nego imam ovde par fijata...
novih, razume se.
cena?
sitnica.
Preporuke:
3
6
95 četvrtak, 16 jun 2016 17:16
Cvajg
Aleksa nije ti dobro, prošetaj malo. A ja ti poklanjam sav novac od soroša.
Preporuke:
6
2
96 četvrtak, 16 jun 2016 17:33
NSPM Web
Pošto se rasprava sa svih strana svela isključivo na ad hominem argumente, najbolje da sad prekinemo, da ne bismo jedni drugima dizali pritisak bez razloga. Prozivanjem nećemo ubediti jedni druge da prihvate naše stavove.

Uveren sam da svi znamo da su nam glavni neprijatelji NATO i EU i da treba da se usredsredimo na njih.
Preporuke:
11
3

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner