Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Polemika o Vučićevim „NATO spin majstorima“ i „pozerskom patriotizmu“

Komentari (127) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 utorak, 08 mart 2016 15:32
Aksa
Dragomir Anđelković-više nego bedno i svakom danom sve bednije i bednije!!!!
Preporuke:
139
11
2 utorak, 08 mart 2016 17:54
Sergej
Tekst Anđelkovića je besmisleno i bespomoćno pljuvanje. Petar Luković i Anđelković su dobra para. Po pljuvanju na sve ono šta bar liči na srpsko ili rusko.
Preporuke:
114
11
3 utorak, 08 mart 2016 18:10
Sergej
bukvalno nasilu sam pročitao da kraja tekst Anđelkovića. Vrti se kao glista. Koja misli da ona nešto misli.
Preporuke:
106
8
4 utorak, 08 mart 2016 18:19
srpska sarma, a može i pasulj
Ne bio u Anđelkovićevoj koži kada Vučko zakovrne!? Zar stvarno misle svi ovi NADOBUDNI "eksperti" da će I OPET da bude "sjaho Kurta, uzjaho Murta"? Lepo reče naš narod: "Koga Bog hoće da kazni, prvo mu uzme PAMET!?" Juče Vučko počeo ko svojevremeno Hruščov da BULAZNI: "Stići i prestići EU", a sada Draža Anđelković da se bije sa KONTRAOBAVEŠTAJCEM!? Bože svašta! Baš ga je uvatio "mišji sindrom" iz vica kada sa slonom mišonja "TUTNjI"!?
Preporuke:
103
6
5 utorak, 08 mart 2016 18:26
Trećepozivac
Ne postoji druga reč za Anđelkovićevo drobeljanje osim - baljezgarije. Čovek zaista treba da bude neizlečivi dokoličar, da umire od dosade i da ima stomak koji može da svari i hitin, da bi ovo naklapanje, bolje reći blebetanje, pročitao od početka do kraja. U mom kraju kažu: mlati jezikom ko krava repom.
Besmisleno je bilo šta polemisati sa ovim tekstom, ali ima nekoliko stvari koje me teraju na smeh:
- kaže Anđelković, "neki pukovnik Jevtović"; e vala, mašalah, pored takve intelektualne, moralne i "analitičarske" gromade za koga zna pola Evrope, svi od Dobanovaca pa do Batajnice
- dalje kaže, "dok je on bio u strukturama vlasti"; pukovniče, Bog te mazo, pa ti si znači bio Drmator (sa velikim D),
- pa opet kaže: "da citiram publicistu Dragoslava Pavkova"; ha, ha, ha ... pući ću od smeha (ovako mlad i zelen!).
PS: Ovolika mržnja prema oficirima bivše JNA, kakvu ispoljava D.A. nije dolazila ni od Tuđmanove propagandne mašinerije 1991.
Preporuke:
98
9
6 utorak, 08 mart 2016 19:38
Slavomir Srpski (1)
Jer da bi se došlo do stvarne i jedino moguće „neutralnosti“, potrebno je upravo ono što je naveo – referendum, odustajanje od EU puta, od Partnerstva za mir i dosta toga još.

Bravo Jevtovicu, ovde ste bili jasni: referendum o vojnoj neutralnosti bi bio prvi korak u tom pravcu, jer bi se time legalizovao proces odustajanja od EU puta i Partnerstva za mir. Dakle prvi pravi poteze jeste taj referendum. Ako nema vojne neutralnosti vec samo "neutralne drzave po Haskom dokumentu", onda Rusija moze da nam pomogne i tom smislu: recimo da objavi u SB formalno da ce Srbiju da stiti svojim nuklearnim stitom, tako da ako neko nasrne na nas da ce to biti kao da su nasrnuli na Rusiju. Tim zvanicnim cinom ustvari Rusija bi buila garant za nasu neutralnost, bez potrebe da stupimo u bilo kakav vojni savez. Sa garancijom ruskog nuklearnog stita (sto ne bi kostalo Rusiju niti instaliranje OVDE te vojne tehnologije, mi bismo mogli da posle referenduma izadjemo iz Partnerstva za mir.
Preporuke:
65
5
7 utorak, 08 mart 2016 19:41
Knežević Milan
Radi se o brutalnom mafijašu koji je glavni u zoni u kojoj se nalazimo. Probali smo da mu se suprotstavimo i nismo uspeli. Bacio nam je bombu na kuću, i to više puta. Satro je Republiku Srpsku Krajinu i trećinu Republike Srpske. Veliki deo našeg naroda zapadno od Drine prognan je tokom genocidne hrvatsko-NATO akcije Oluja sa vekovnih ognjišta. Zatim je NATO okupirao i našu južnu pokrajinu – Kosovo i Metohiju. Sada mu plaćamo reket.

Sve ovo jeste tačno.
Mećutim, to nije izgovor za najljigavije poltronstvo prema zemljama NATO i ako Anđelković misli da je to dovoljno opravdanje za poltronsku politiku režima prema zapadnoj koaliciji- "lečke" se zeznuo.
Psihologijom džukele, koja se nasilniku baca pod noge otkrivenog stomaka- možda se neko pseto i spase, izazivajući samilost.
Za ljude, valjda, postoje neki malo viši standardi? Ako znamo da NATO ima saosećajnosti koliko i buba-švaba, koliko je to mudro, Anđelkoviću?
I bez ličnog u politici...
Preporuke:
72
5
8 utorak, 08 mart 2016 19:42
Čedomir Sića
Ovaj Draža je prvo bio viđen u "Pečatu". Kada se vlast promenila "antižutom", otpočeo je da urušava ovaj list i od tada ga više ne kupujem. Garantujem da je Draža oborio plasman za bar 25%. Evo ga sada, kao perjanica Luja XIV - kralja Sunca prerasta u originalnog ketmana. Mora se čovek sinekurisati, inače, nema leba.
Preporuke:
64
6
9 utorak, 08 mart 2016 19:45
Slavomir Srpski, konkretni potezi
A sada konkretno kako to da se izvede:

1. Referendum o nepristupanju NATO savezu i anuliranju SOFA potpisanog 2014.

2. Ukoliko to prodje na referendumu, Rusija moze da postane garant neutralnosti (i vojne) Srbije, formalnim predstavljanjem dokumenta u SB-OUN, kojim se obavestava medjunarodni pravni sistem drzava, da Rusija jednostrano postaje garant neutralnosti Srbije i da to garantuje svojim nuklearnim stitom, bez da Srbija udje u vojni savez sa bilo kim, i da bi builo kakva agresija na Srbiju bila tretirana kao da je izvrsena agresija na samu Rusiju.

3. Onda dolazi politicka odluka nove vlade o stopiranju ulaska u EU i izlaska iz Partnerstva za mir (bez da neko moze vojno da nas ucenjuje), i podnosenje akata u OUN da zvanicno postanemo "neurtalna drzava" po medjunarodnim zakonima iz Haga.

Rusija bi bila garant neutralnosti Srbije.
Preporuke:
63
4
10 utorak, 08 mart 2016 21:13
!
Umesto da se drzi cinjenica kao sto to gospodski i kulturno radi pukovnik, andjelkovic koristi neke decije uvrede i mlati praznu slamu o komunistima iz doba tita! Tekst andjelkovica je na nivou brucosa da ne govorim uporno izbegavanje cinjenica na koje nema odgovor, posle pola procitane strane andjelkovica postaje dosadno i monotono ponavljanje jedne te iste uvrede ili pokusaja uvrede...smesno kao i sve u ovoj vladi!P.SAndjelkovicu, pokri se usima i moli boga da ne padne ova vlada, dok su ovi na vlasti davace ti sendvice da pokusavas da zamajavas nepismene i polupismene....sta cemo kad ovi padnu? Hmm....verujem da ce u tebi ostati ljudskosti pa ti mozda i neka druga vlada baci koji sendvic....kao zadnjoj !
Preporuke:
46
4
11 utorak, 08 mart 2016 21:18
***
Delimično su obojica u pravu. Činjenica je da Srbima nema slobode dok njih dvojica budu oslobađali Srbiju od okupatora. Dakle, i Anđelković će "dočekati penziju" u neslobodnoj Srbiji.

Bilo bi dobro da nam pukovnik napiše koju reč o gen. Ojdaniću koji je "našao zajednički jezik" sa haškim tužilaštvom, priznajući deo krivice, da bi mu ono smanjilo zatvorsku kaznu nekoliko godina. A da ne pominjem da se u vreme odbrane Kosmeta uselio u vilu na Dedinju, naravno ni po jednom stambenom vojnom propisu.

O podelama vojnih stanova od strane gen. Pavkovića,da ne pričamo. Možda bi pukovnik mogao navesti neku poštenu reč, kao bezbednjak. Taman da demantuje Anđelkovića o tome koga je pratio kao neprijatelja.

Obojici savetujem da se podalje drže od moralisanja,tj. dokazivanja ko je časniji i veći "patriota" ili "izdajnik".
Preporuke:
34
49
12 utorak, 08 mart 2016 22:06
Goran Jevtović
@ ***

Nikakvu vilu Ojdanić nije dobio, a pogotovu ne u toku oružane agresije.

Načelnike Generalštabova inače sleduje, kao konačno rešenje, upravo prema PROPISIMA (vidi se da ništa o tome ne znate), kvadatura koja je primerena kući - više od 120 manje od 300 kvadrata. Bar je tako bilo do nedavno.

Generali na zapadu koji imaju dužnosti tog ranga, ali i na istoku, su uvek dobijali značajno više. I ne samo kuće sa malim plačevima, već čitave parkove okolo!

Ojdanić se NIJE NAGODIO sa Haškim tužilaštvom, a pogotovu nije priznao nikakvu krivicu, već je ODUSTAO od ŽALBE u drugostepenom postupku. To je razlika kao nebo i zemlja.

Pavković nije nikome dodelio nelegalno bilo kakav stan (ili mislite da bi ga neko poštedeo?), već naprotiv, bio je prvi načelnik GŠ koji je u jednom trenutku uočio da pojedini komandanti armija predlažu pojedine starešine (i civilna lica), ali samo pojedince, za tzv. prioritet.
Preporuke:
70
16
13 utorak, 08 mart 2016 22:08
Goran Jevtović
2.

Inače, Pavković nema rešeno stambeno pitanje kao načelnik GŠ, već samo kao komandant Armije. I pored silnih brakova, evo rezimea:

- prva žena (sa kojom ima dvoje dece), i danas živi u vojnom samačkom hotelu,

- druga žena koja je bila na službi u VU "Dedinje", dobila stan od te ustanove pre nego se udala za Pavkovića,

- treća žena preko suda (nakon razvoda) obezbedila da sin nasledi stan - jedini stan Pavkovića, koji je on dobio kao komandant 3. Armije (one Armije koja je zaustavila NATO - onako, usput, da pomenem, zbog čega mu je glava inače bila ucenjena od strane Amerikanaca, nakon rata, na milion dolara!),

- četvrta žena nije nasledila nikakav stan niti bilo šta što ima veze sa Vojskom - to je ženidba dve godine nakon smenjivanja i penzionisanja od strane V.Koštunice.

I sada, ja bih se pitao - da li je normalno napadati onoga koji je časno branio (i odbranio) zemlju na čemu su mu čestitali i NATO generali, onoga koji je dobio 22 godine zatvora zbog Srbije!?
Preporuke:
90
9
14 utorak, 08 mart 2016 22:17
Goran Jevtović
***

Da ne zaboravim, koga upoređujete po vojnim, tačnije odbrambenim pitanjima - mene i istoričara (ukoliko sam dobro informisan) Anđelkovića, za koga nisam siguran da je služio vojni rok. Mislim da nije s obzirom, koliko znam (ako grešim, izvinjavam se), da je rođen u Rusiji i da je tamo proveo dobar deo svog života?

Pročitajte pažljivije i moj i njegov tekst i pronađite mi gde je to on odgovorio na moja pitanja i konkretne supozicije. I pošteno izvagajte činjenice. U njegovom tekstu teško da ćete ih naći. Osim što se "namlatio" o mojoj biografiji, u vezi čega su ga upravo pripremali one koje "ne može" da smisli - vojna bezbednost!

Pritom, sve je laž i konstrukcija!

Prozivali ste me i prošle godine u vezi Lazanskog? I, gde je on sada, gde sam ja? Treba li vam zaista još koji dokaz da su oni Vučićeve udarne "analitičarske" perjanice (bili sve vreme od 2012)? Da li ste slučajno uočili da ne silaze sa svih televizija? Što tamo nema mene, vas i ostalih koji ne misle kao Vođa?
Preporuke:
94
9
15 utorak, 08 mart 2016 22:23
Lazovi i licemeri
Rusija treba da zna da se svi naglo sete Rusije ali samo pred izbore!!! Posle pevaju Danke Dojcland!
Preporuke:
47
1
16 utorak, 08 mart 2016 22:56
***
Nikoga ja ne napadam. Ako je "napad" iznošenje činjenica i samovolja pojedinaca kojih je bilo na pretek, onda je to nešto drugo. Pavković je uzeo sebi za pravo da podeli useljive stanove svojim pulenima, i to ne možete osporiti. Naravno, možete, ali onda ne govorite istinu. A ostalim pripadnicima Vojske je delio "livade". Kažu neki oficiri da su dobili rešenje za stan, pa kad su otišli da ga vide, a tamo livada. Nemojte da se lažemo. Samcima je, po prioritetu, delio dvosobne stanove, a u to vreme su petočlane porodice živele u garosnjerama ili bez stanova. Je li to poštenje za koje se zalažete, ili se pozivate na "pravilnik", kao ovi iz SNS-a na zakone po kojima ne mogu da kazne lopove, jer su sve radili po zakonu.

Uostalom, šta reći o čoveku koji se četiri puta ženi i svaki put "pogreši"? Samo je to dovoljno da se pod ozbiljnu sumnju stavi kredibilitet takvog čoveka. Za Vas, možda, to ne predstavlja nikakav problem? E, onda se nemojte žaliti što kusate čorbu u kojoj ste bili mirođija.
Preporuke:
26
49
17 utorak, 08 mart 2016 23:00
***
-2-
Što se tiče Ojdanića, ako je tako kao što kažete, zašto se onda iselio iz "zakonite" vile na Dedinju? Navedite nam još nekog generala koji se uselio u vilu na Dedinju. Nikakav Vam argument nije "status" generala na "zapadu" i "istoku". Ovde se radi o poštovanju propisa, a oni nisu poštovani. Vojska u svom stambenom fondu nije imala vile na Dedinju, kao način rešavanja stambenog pitanja generala.

http://srbin.info/2013/10/04/kukavicka-odbrana-i-herojsko-prihvatanje-krivice-dragoljuba-ojdanica/

Zbog toga smo bili potpuno zbunjeni kada je Ojdanić prihvatio krivicu i opet čiste savesti rekao:

„U potpunosti prihvatam nalaze iz presude…“.
Preporuke:
27
24
18 utorak, 08 mart 2016 23:06
!
@***

Ako pises samo nesto da bi napisao...nekako mi to izgleda glupo...ako citas i ne kapiras sta citas trebao bi da pitas da ti neko razjasni neke stvari....ako tvrdis nesto o cemu nemas pojma (kao za Pavkovica...pa da je dobio i 5 stanova kakve veze ima, pa bio je nacelnik GS koja je zaustavila NATO krvoloke...gde da zivi?) onda si ocigledno glup....naravno, legitimno glup, sto se opet da ispraviti.
Preporuke:
35
15
19 utorak, 08 mart 2016 23:11
***
Nemojte Gorane da se blamirate. I sami znate šta je i kako rađeno.

Evo Vam još malo informacija, pa ih branite.

Pomenutu vilu od oko 200 kvadrata u Ulici Andre Nikolića na Senjaku, Ojdanić je dobio avgusta 1999. godine. U njoj trenutno, kako u Ministarstvu odbrane navode, bespravno živi njegova supruga. Ojdanić je, naime, po odlasku sa mesta načelnika Generalštaba bio dužan da u roku od mesec dana napusti tu rezidenciju, što on i njegova porodica nisu učinili ni sedam godina kasnije.

General Ojdanić, inače, poseduje i kuću od 330 kvadrata na Dedinju u Ulici Mladena Stojanovića 47, koja se trenutno renovira. Tu vilu je 2002. iz stambenog fonda otkupila njegova supruga Ljubina Ojdanić kao konačno rešenje stambenog pitanja. Pored toga ima i letnjikovac u Šušnju kod Bara od 200 kvadrata i kuću od 500 kvadrata u Užicu.

http://www.politika.rs/scc/clanak/...

Je li i ovo po "stambenim propisima" oficira?
Preporuke:
26
31
20 utorak, 08 mart 2016 23:13
Srbin
Pročitao sam samo naslov Anđelkovićevog teksta što je dovoljno da zaključim, uz sećanje prethodnih njegovih poltronskih pisanija:
Nazvati učesnika u odbrani Srbije od NATO bombarderskog nacifašizma, i to na mestu Košare gde su NATO bande napadale iz svih pravaca, sa zemlje, iz vazduha, sa mora tomohavcima, dokazuje da je Anđelkovićev metod "razgovora" i "analiziranja" OBIČNI BEZOBRAZLUK poltrona onoga koji diktatorski vlada Srbijom
Preporuke:
46
4
21 utorak, 08 mart 2016 23:17
Ujka Vasa
"Stari jugokomunistički oficirski sindrom: dok je zadnjica u fotelji radi se sve što karijeri koristi."

Pukovnik Jevtović je jedan od heroja sa Košare a tamo nije bilo fotelja. O čemu priča ovaj Anđelković?
Preporuke:
52
5
22 utorak, 08 mart 2016 23:18
TOPOLj
Pozdrav i podrška gospodinu Goranu Jevtoviću.Fond Strateške Kulture čiji je glavni urednik gospođa Anja Filimonova,to je jedna od rijetkih medijskih oaza poput NSPM,SRBIN.INFO,Pravda.rs,Intermagazin.rs,Fakti.org,Ruske reči i Sputnjika gdje se može čuti drugačiji stav od one koju plasiraju NATO mediji u Srbiji.Pukovnik Jevtović govori jezikom činjenica i to je sva mudrost.Šta radi Dragomir Anđelković?Ponaša se kao vašarski đilkoš.Glumi nekog političkog analitičara kao Ratko Dmitrović novinara.Ne ide patriotizam i biti urednik u "Večernjim novostima",režimskog glasila.To što je Anđelković rođen u Moskvi,to ne znači apsolutno ništa.Pričati o takozvanoj real politici,bulazniti o vojnoj neutralnosti,to sa patriotizmom nema apsolutno nikakve veze.Vučić je engleski agent.Tačka.Dalja rasprava je suvišna.Ovo je fakat.Zvanična Moskva davno je pročitala zvanični Beograd.Ovo je notorna činjenica.Zvanični Beograd okrenut je Zapadu i kao takav je neprijatelj Rusije.Još jednom pozdrav pukovniku Jevtoviću.
Preporuke:
55
7
23 utorak, 08 mart 2016 23:42
ilija
Ima podosta ljudi koji su se slomili u zao čas i prelaze vučiću kad mu brod tone.On ne može potrajati,a ovaj,pa lazanski,cvijanović i ostali ipak mu prilaze.Loša odluka za njih,siguran sam.
Preporuke:
33
5
24 utorak, 08 mart 2016 23:51
***
pa bio je nacelnik GS koja je zaustavila NATO krvoloke...gde da zivi?) onda si ocigledno glup...

Znam da sam glup. I zbog toga mi je drago. Ali, hvala bogu, od kada ste vi pametni počeli da častite nečasne ljude, "krenulo nas je na bolje". Pobedili smo, svi nas vole, nezadrživo napredujemo svakim danom u svakom pogledu, heroji su pokojni, drugi heroji plaču ili pametuju, stvarno divno. I da ja nisam glup, kako bi vi mogli objasniti narodu tajnu dostupnu samo pametnim.

Za koju godinu ćeš i sam shvatiti koliko sam bio glup.
Preporuke:
22
27
25 utorak, 08 mart 2016 23:55
Goran Jevtović
@***

Vi ozbiljno brkate SLUŽBENI STAN u ul. Andre Nikolića, koja se kolokvijalo zove "vila", pitaj Boga zašto, zato što je reč o klasičnoj zgradi sa tri ulaza, u kojoj uvek žive, dok su na dužnosti, načelnik GŠ i ministar odbrane (ranije savezni sekretara NO) i još neko na najvišim dužnostima. Recimo, sada je tamo Ljubiša Diković, koji, inače ima regularni i otkupljeni stan.

Taj prostor (službeni stan) obavezno se (ne mogu to da odbiju) koristi zbog MERA BEZBEDNOSTI!

Ojdanićeva žena je ostala u jednom od tih stanova prema odluci ministra odbrane, dok se on nalazio u Hagu.

Kuća (ustvari, izdvojeni stan) koji pominjete kao konačno rešenje, je nešto potpuno drugo i koliko znam on se tamo nije uselio.
I ništa tu nije bilo NEZAKONITO!

Šta mislite, da je bilo (kao i oko Pavkovića), da li bi ih "žuti" poštedeli, u vremenu kada su ih pakovali za Hag i kada su mogli "kožu da im ljušte"?!
Da li bi im sve to ostavili?

Malo realnosti, nije na odmet.
Mržnja ništa dobro donela nije.
Preporuke:
62
21
26 sreda, 09 mart 2016 00:44
el srbinjo
Anđelković prodaje ono za bubrege. podrška pukovniku Jevtoviću.
Preporuke:
38
7
27 sreda, 09 mart 2016 00:57
***
Ako Vi, u tome svemu što ste napisali, ne vidite marifetluke, onda sumnjam da vidite ispravno činioce u nečemu komplikovanijem, dubljem i sveobuhvatnijem.

Za Vas je normalno da u vili u kojoj živi NGŠ, iz bezbednosnih razloga, nastavi da živi njegova žena sedam godina posle njegovog odlaska sa dužnosti.

Ja se lično stidim takve države i takve samovolje kojom je bilo i ostalo prožeto celo društvo.

Osim toga, gledao samo kod Marića jednog oficira koji je u emisiji ispričao kako je kontaktirao i kakve je odnose imao s oficirima iz najvišeg vojnog vrha. Ono je da se čovek krsti. Na Ju tubu ima samo par minuta te emisije.

Ja Vas uveravam da nemam nikakvih razloga da mrzim bilo koga, jer svako je kovač svoje sreće, ali Vam samo ukazujem da su problemi mnogo dublji i kompleksniji nego što ih Vi sagledavate.
Preporuke:
29
32
28 sreda, 09 mart 2016 01:12
Zarja, Zarja
Naš pukovnik, kao i uvek, superioran i činjenično i ljudski.
Veliki pozdrav i poštovanje pukovniče Gorane Jevtoviću!
A sada ženski komentar, imam pravo, još par minuta je onaj kao naš, ženski praznik:
zamislimo npr. agresora, što nije teško;
napada, normalno, to mu je posao;
a brani me - Anđelković?! Ne biste mi poverovali!
A naš pukovnik, e to je već potpuno uverljivo i verujem da bi me sigurno odbranio.
Kod žena vam je sve stvar poverenja i dokazanih sposobnosti, a prazne priče ne prolaze!
Preporuke:
36
7
29 sreda, 09 mart 2016 01:35
brzi
Zanimljiva je ova debata vojnog pravnika i istoričara. Ali kada pročitaš njihove stavove dobiješ utisak da su obojica temljene predmete svojih zanimanja najmanje prespavala ako ne i što gore uradila kod polaganja ispita iz tih predmeta. Da sta suštinsko osvojila temlejne predmete svojih zanimanja nebi pisala onog pod šta sta se obojica podpisala. I jedan i drugi u svojem pisanju pomešala su sve i svašta u svoja pisanja bez ikakvog suštinskog stvarnog redosleda događanja. Vojni pravnik je zaboravio na činjenicu da kada neka vojska i administracija napusti neku teritoriju to nije više njena teritorija jer je ne kontroliše a kontrola teritroije je osnovica postojanja neke države ne nekoj teritoriji, a tu teritoriju kontorliše baš taj Nato sa kome je treba imati urađene ugovore da imaš berem neku stičnu tačku sa teritorijem kojeg si predhodno napustio. Dok je istoričar pomešao RS i RSK sa KIM a stvari su dvije posve različite priče što bi on kao istoričar trebao znati.
Preporuke:
10
35
30 sreda, 09 mart 2016 06:05
Alzaški i drugi sindromi
Postoji alzaški sindrom,tranzicioni sindrom, post-tranzicioni sindrom, sindrom duplog broja...

Prema podacima koje je D.A. istakao na portalu „poreklo.rs“, njegov otac Nedeljko je radio u spoljnoj trgovini i više od dvadeset godina živeo u inostranstvu - Egipat, Kazahstan, Rusija - tj. bio je titoistički privrednik (što bi rekao D.A.). Kad je počela tranzicija otišao je u penziju da bi se sa ćerkom i sinom Dragomirom počeo baviti "porodičnim biznisom". U okviru tog „porodičnog posla“, D.A., tadašnji student, radio je u "privrednoj sferi", u Kazahstanu i Beogradu. Otac Nedeljko je početkom 70-ih ušao u krug sovjetske političke elite sa kojom je povremeno išao na večere zatvorenog tipa. To je činio, prema rečima D.A. radi posla (nije specificirao kog posla). Međutim, nešto se zakomplikovalo pa je došlo do njegovog „mekog hapšenja“ (termin D.A.) ali se sve završilo bez prevelike štete po njegovu karijeru tako da je mogao da nastavi sa tim poslom u koji je posle uveo i sina Dragomira.
Preporuke:
29
4
31 sreda, 09 mart 2016 10:54
negi
Gospodine Jevtoviću,nemojte se truditi i gobiti vreme da objasnite tipovima @*** koji reaguju na samu pomen reči komunizam,socijalizam,levičari itd.,kao da se oficir u SFRJ moglo postati,negde na Ravnoj gori ili Staroj planini.Za njih je jedino srpski nacionalizam,shvaćen na njihov način,jedino merilo života.Ko ne misli kao oni taj nije Srbin i ne postoji.U stvari traže pomoć od Rusije jer su ih izdali najtvrđi nacionalisti Nikolić i Vučić i sad su sami,jadni siročići pa im je dobra i Rusija. Kada je u pitanju Anđelković novinar "proruskog" Pečata, zajedno sa Radunom,čije je Glavni i odgovorni urednik Milorad Vučelić i Vulin radi se o najobičnijem konvertirstvu.Konvertit uvek pokušava da bude veći "papa i od pape"kako bi se dokazao u novoj,preumljenoj ulozi.Tako je bilo sa Srbima koji su prihvatili islam,"veći Turci od Turaka",tako je i sa Srbima koji su prihvatili katoličanstvo.Vi samo nastavite da na činjenicama i argumentima objašnjavate određene "evroatlanske integracije".
Preporuke:
26
8
32 sreda, 09 mart 2016 11:51
Srđan
Apusrdno je da Anđelković krivi Jevtovića za pad Knina i Erdutski sporazum iako je to isključiva odgovornost Miloševića, o kome se Anđelković, po potrebi, vrlo pozitivno izjašnjava.
Preporuke:
24
3
33 sreda, 09 mart 2016 12:08
pisano po nalogu A.V.lično
Ne treba to nama. Mi smo izmučen narod i moramo da izbegnemo da upadnemo u bilo kakve sukobe pre nego što još više ne odmakne truljenje evroatlantske imperije. Jedina strategija koja za nas i sada ima smisla to je ona koju je primenjivao mudri i od svih Srba posle Prvog svetskog rata istorijom u najvećoj meri verifikovani naš vožd – đeneral Dragoljub Draža Mihailović

Opet spinovanje i dodvoravanje delu nacionalističke srbije Draškovićevog tipa.
Izdržati još malo,samo ovog puta ne dok stignu saveznici i vrati se kralj,već Rusi pošto propadne truli evroatlanski zapad.
Da li su"četnici"baš toliko naivni,dvaput u istu zamku da upadnu?
Ili ostali opozicioni,svojomglavom misleći Srbi,koji ne žele u podele srpstva tipa četnici-partizani,niti veštačko jedinstvo u misli i delanju,zarad ostvarenja podmuklih ciljeva naručioca teksta,najdražeg Vučićevog analitičara(ima ih više).
hejter
Preporuke:
28
4
34 sreda, 09 mart 2016 15:14
dobro polje
Podela na četnike i partizane je plodno tlo za manipulaciju, a nema veze sa životom. Evo i ovde su se neki brže, bolje upecali.
Ovi veliki analitičari su uglavnom postali najjeftinija roba - upravo najnečasnije pozersko zamanje u Srbiji.
Podsećaju me na one fudbalske zvezdice koje se prodaju svake sezone. Pošto "košta"?
Preporuke:
22
3
35 sreda, 09 mart 2016 16:35
Bojan, Priština
Anđelković je najopasniji SNS manipulator.
On za razliku od ostalih, svih ostalih, koji su mahom polupismeni i mutavi, on ima neko znanje - ali još bitnije ima sposobnost da vešto mesi testo od neistina, poluistina i notornih laži.
Pa narod vrlo lako grize ono što liči na istinu a uz to neprimetno guta i opasne laži.
Čestitam g. Jevtoviću na strpljenju i smirenju sa njim jer verovatno sve to još bolje uviđa a usput treba i istrpeti njegovu iritantnu pojavu-naduvenko sa krajnje iritantnim glasom i prevarantskim pogledom.
Preporuke:
29
4
36 sreda, 09 mart 2016 16:36
gavrilo
Gorane, još uvijek više znate od džukela koje se uvijek motaju gazdi oko nogu,i čekaju da ih gazda ugazida bi ječali od zadovoljstva.Dragomir Anđelković, vjerujte mi, i samog Kneza Lazara bi danas ispljuvao i nazvao Bog sami zna kakvim nazivima i Bog sami zna kakve bi mu afere spremili Informer i AV,AV,AV!Ovdje se radi samo o ČISTOJ VELEIZDAJI,ČISOJ kao suza i o ničemu drugom.VELEIZDAJI a kako je ko hoće da nazove to je njegova stvar!Isti slučaj sa Nedićem!Nego, pošto se dugo niste javljali na NSPM jednom prilikom rekoste da se radi da se ove ZMIJE maknu sa vlasti!Čini mi se da ste to i sami željeli da je tako iako se naravno ništa nije radilo.Uostalom od tada je Dunavom proteklo mnogo vode a mi tonemo sve dublje i dublje...još se Vaš glas čuje makar i ovdje ali uskoro ni toga neće biti1
Preporuke:
28
4
37 sreda, 09 mart 2016 18:41
Slavomir Srpski, dvoboj Jevtovic-Andjelkovic
Posto sam se ranije odvojio o licnim komentarlima i na Jevtovica i Andjelkovica, ono sto mogu racionalno da procenim, ponajvise posle slusanja radio emisije gde su zajedno nastupili je sledece:

Iako je Andjelkovic profesionalni analiticar, on je u mnogome pokazao svoje neznanje pom pitanju "neutralnosti", posebno sa pravnog stanovista medjunarodnih vazecih principa i pravila. Tu ga je Jevtovic znatno nadvisio u detaljima, i izneo bitne cinjenice i suptilne razlike medju pojmovima "saveza" i "saveznistava", kao i pojmu "vojne neutralnosti" koja izgleda da ne postoji kao pravni princip, ali postoji pojam "drzavne neutralnosti" iz Haga. To da je Andjelkovic prepun strahova je njegova licna procena, ali nema veze sa racionalnim pristupom, pogotovo danas kada nama ne preti NATO agresija, pa u miru mozemo da odredimo svoj politicki pravac. Ono sto me je iznenadilo to je da ni Austrija vise nije vojno neutralna. Sagledavsi to, mislim da je referendum neophodan.
Preporuke:
19
6
38 sreda, 09 mart 2016 18:49
Slavomir Srpski, Dvoboj Jevtovic-Andjelkovic (2)
Posto sam dao poptoru stavovima Jevtovica sada da vidimo i stav Andjelkovica:

A oni koji umesto da insistiraju, kao što nam i oficijelna Moskva sada predlaže, na cementiranju kakve-takve neutralnosti Srbije uz pomoć održavanja referenduma (i potom ugrađivanje neutralnosti u Ustav Srbije) – zagovaraju uspostavljanje u aktuelnim okolnostima nemogućeg vojnog savezništva sa Rusijom (od koga bi i Moskva imala više štete nego koristi),

Koliko vidim i on podrzava ovaj referendum po pitanju vojne neutralnosti, sto je prvi neophodni korak. dakle tu nemamo razlike. Sto se tice ulaska u vojni savez sa Rusijom to je svakako onda odustajanje od drzavne neutralnosti (Kostunicine), pa se sa tim i ja ne bih slozio-nikakve trupe i baze u Srbiji, ali svakako da Ruskoj garanciji o nasoj neutralnosti, stavljajuci nas pod svoj nuklearni stit. To je najrealnije i najbolje resenje za nas ALI ZAVISI OD RUSIJE !!
Preporuke:
14
8
39 sreda, 09 mart 2016 20:09
Anta
Gospodine Jeftoviću, Anđelković vam je lepo objasnio poziciju u kojoj se nalazimo. Čudi me da vi kao vojni stručnjak i bezbednjak ne možete da razumete o čemu priča. Ja bih vam savetovao, ako ikako možete da odete u Rusiju, da tamo provedete jedno pola godine, upoznate se političkim, kulturnim, ekonomskim socijalnim odnosima u toj zemlji, pa da nakon toga iznosite svoje mišljenje.
Preporuke:
11
36
40 sreda, 09 mart 2016 20:49
Forum za odgovornu politiku?
1. Anđelković je urednik sajta Vidovdan koji postoji od 2005 ili 2006. godine na kome piše da mu je osnivač Forum za odgovornu politiku, NVO osnovana 2012. godine, 10 godina mlađa od sajta Vidovdan?

2. Forum za odgovornu politku je 2014. godine iz budžeta grada Novog Sada dobio 4.5 miliona dinara za jedan koncert, vezom u Trećoj Srbiji.
http://www.021.rs/story/62646/Treca-Srbija-podelila-novac-za-kulturu-svojim-udruzenjima.html

3. Forum za odgovornu politku je 2014. godine iz budžeta grada Novog Sada dobio 5 miliona dinara samo za jednu tribinu i to zahvaljujući vezama sa Trećom Srbijom.
http://www.blic.rs/vesti/vojvodina/novi-sad-izdvojili-pet-miliona-dinara-za-organizovanje-tribine/lcgmh81

4.
Dragomir Anđelković je direktor Foruma za odgovornu politiku
http://www.trecasrbija-bs.rs/vest/47/index.html

Anđelkovićeva NVO je samo od naprednjačkog Novog Sada dobila preko 80.000 evra. Samo za jedan koncert i jednu tribinu. To je cena trosobnog stana u Novom Sadu.
Preporuke:
28
3
41 sreda, 09 mart 2016 20:55
Forum za odgovornu politiku?
Pukovnik Goran Jeftović je učestvovao u odbrani naše otadžbine. Godinama je bio raspoređen u legendarnom Prištinskom korpusu. Učestvovao je u bezbednosnim aktivnostima usled kojeg tokom agresije NATO nije uspeo da probije linije odbrane Vojske Jugoslavije. Tokom rata je branio granicu u Metohiji. Nakon petooktobarskih promena je prevremeno penzionisan i dalje se, nakon integracije Vojske Srbije u NATO aktivno, mada neoružanim sredstvima suprotstavlja svim vojnim merama kojima se bezbednost Srbije narušava na putu u NATO integracije.
Preporuke:
31
5
42 sreda, 09 mart 2016 21:49
***
Gospodinu "negi" sam odgovorio, ali se odgovor negde zagubio.

Ukratko rečeno, ko ništa nije znao do pre 25 godina, mogao je makar od tada do danas neke stvari shvatiti. Međutim, čini mi se da i dalje mnogi "učeni" ne shvataju suštinu istorije, kao učiteljice života.
Preporuke:
14
15
43 sreda, 09 mart 2016 23:34
Sten
@***
I pored sve paznje ne uspeh da pronadjem nikakvu vezu izmedju Vasih komentara i clanka gospodina Jeftovica.
Jedino sto bi se moglo zakljuciti iz Vasih komentara je da gospodin Jeftovic nema moralno pravo da se javlja zato sto su neki generali dobili stanove, a s cim gospodin Jeftovic nema nikakve veze? Cudna logika. Vasi komentari ipliciraju i da ulazak u NATO ne bi bio los za Srbiju zato sto su neki srpski generali dobili stanove.
Mene bi kao Srbina i srpskog drzavljana bilo sramota kada svi srpski generali ne bi imali stanove.
Izgleda da su kod Vas u pitanju neke licne frustracije.
Preporuke:
22
6
44 četvrtak, 10 mart 2016 01:42
GORAN JEVTOVIĆ
je provereni borac, čovek sa jakom muškošću, antifašista, patriota i zalaže se za savezništvo sa Rusijom i zbog toga bi mogao da bude predvodnik jedne snažne srpske slobodarske opcije, kao što je to bio revolucionarni, bolivarski, antikolonijalni i borbeni Ugo Čavez u Venecueli!
Preporuke:
36
7
45 četvrtak, 10 mart 2016 03:10
Kaplar
Da skratimo priču. Car je go i uzalud trud Anđelkovića i njemu sličnih da caru namaknu gaće. Gorana poznajem, radili smo nekoliko godina zajedno. Za njega svašta možete reći ali da nije pravi rodoljub, borac za otadžbinu i pravi vojnik, to nikako. Uostalom, on je jedan od mnogih prekaljenih boraca koji je doživeo sudbinu NATO selekcije u srpskoj vojsci. Međutim, i jedan od retkih koji je smogao snage da o svemu i govori. Njegovi tekstovi su u osnovi rekapitulacija događaja od 1998, ali bez cenzure i "ulepšavanja". To je, na našu žalost i nesreću, surova istina. I sam gonjen, kao i svako u vojsci sa kičmom i stavom, lično sam doživeo tu NATO reformu. Nema tu velike priče. Bukvalno su prepisali sve pravilnike NATO preko noći i uveli njihove standarde. Danas se to reflektuje jurnjavom za nekim kursom preko i neku deviznu dnevnicu. Od onakve sile, napravili NATO janičare. To se dobri moji ne naziva neutralnošću. Na kraju, posle ove NATO "reforme", pitanje je ima li trunke spasa. Sami, teško.
Preporuke:
25
2
46 četvrtak, 10 mart 2016 10:59
***
Sten
da gospodin Jeftovic nema moralno pravo da se javlja zato sto su neki generali dobili stanove

Poenta je u tom što je Jeftovićev pretpostavljeni, general Ojdanić, sarađivao s onima koji su njegove ratne napore proglasili za ratni zločin (Haškim tužilaštvom). E, sada ti nama reci, da li je bolje priznati da je tvoja odbrana otadžbine "ratni zločin", ili "sarađivati" s onim ko ti je zavrnuo ruku na leđa.
Mene bi kao Srbina i srpskog drzavljana bilo sramota kada svi srpski generali ne bi imali stanove.

Za razliku od tebe mene je sramota što su mnogi imali po nekoliko stanova. I delili su ih ne samo sebi, već i svojim "poverljivim ljudima". Retki su oni koji su sačuvali "čast i obraz". Ja znam jednog koji je s ratišta dolazio jednim vozilom, a drugo mu je vozilo psa. S druge strane još uvek mnoge porodice vojnih lica žive u jednoj sobi. To te nije sramota?
Preporuke:
11
17
47 četvrtak, 10 mart 2016 11:03
***
Vasi komentari ipliciraju i da ulazak u NATO ne bi bio los za Srbiju

To kako će biti ne zavisi ni od tebe, niti od mene, niti od pukovnika Jeftovića. Istorija ide svojim tokom. Što nas manje osakati, bolje je po nas. Ako tebi to nije jasno, ja ne znam gde si ti do sada živeo.

Tako se i Goran,verovatno, junačio kako će odbraniti Kosmet od NATO, pa ništa. U ratu se povukao pred NATO, i nastavio "transformaciju Vojske po NATO standardima", kao što napisa "Kaplar", a sada bi, kada su se oni učvrstili, da ih isteruje s mrtvom Srbijom, "transformisanom vojskom" i penzionerima. Meni to nije logično.
Preporuke:
7
29
48 četvrtak, 10 mart 2016 13:37
Bundzija Sumadijski
Slusao sam ovu emisiju uzivo na Radio Beogradu.
Covek (zasluzio je da se u gorkovljevskom smislu napise velikim pocetnik slovom Covek) jer rastavio rezimsku pudlicu od zemlje, izuo ga iz cipela!
Nije lako Dragomiru Andjelkovicu i Petru Lukovicu. Za malo para brane svoj nerad tj. za egzistenciju na drzavnom novcu u cilju promovisanja privatnih potreba "Velikog vodje" prodali su svoje poglede i identitet!
Preporuke:
22
2
49 četvrtak, 10 mart 2016 14:37
DrJelaBisic
Mada nisam do kolena,sto se kaze i autoru i vecini diskutanata,usudila bih se samo da komentarisem da je nasa najveca greska,od 90.pa na dalje napravljena kada smo odustali od internacionalizacije nasih problema.Istina,Rusija je tada bila u totalnom rasulu,pa,a te strane,nismo bas ni imali kome da se obracamo.Onog momenta kada smo pitanje KiM izvukli iz UN i predali ga nasim najvecim neprijateljima u ruke-mi smo ga izgubili.Nije bilo nikakvog razloga za to,sem sabotaze nasih spijuna.U SB UN imate uvek nadu da ce neko od vasih mocnh prijatelja uloziti veto.To se sada desava sa Sirijom,koja ne pristaje na pregovore bez UN.Srpskim biracima,koji su iskusili sve i svasta,treba jasna poruka da ce Rusi stati iza nas.Svi ovi opozicionari,koji se preporucuu birackom telu kao rusofili,me daju nikakav dokaz da su Rusi srbofili u praksi.Mada itorijsko pamcenje nije jaka srpska osobina,mi ipak nismo zaboravili sta se desavalo u toku 2.srpskog ustanka.Da ne govrm o velikoj seobi.
Preporuke:
3
18
50 četvrtak, 10 mart 2016 16:05
negi
@*** Sve je to lepo što pričaš,ali čoveče Božiji,šta da radimo,da legnemo i da se pravimo mrtvi?Čovek borac i patriota se bori dok je živ.Pa šta misliš kako je bilo i kako su se osećali oni koji 1915 god.napuštali otadžibinu i povlačili se preko Albanije,ali nisu izgubili veru da će jednom da se vrate.Nisu ni pomišljali a kamoli većali da li da kapituliraju pred mnogo nadmoćnijim neprijateljem.O tome pričamo,mi smo izdržali bombardovanje i povukli se sa Kosova ali nismo kao vojska kapitulirali a onda smo petnast godina kasnije,u miru kapitulirali. Ne znam kako da ti drugačije objasnim!
Preporuke:
23
1
51 četvrtak, 10 mart 2016 17:03
Apatinac
Vojnički poziv ili bolje rečeno filozofija na kojoj počiva isti, je potpuno nekompatibilna sa političkom filozofijom.
Dakle , vojnici sa svojim jasnim,borbenim, krutim, direktnim stavovima su nesposobni da razumeju političke odnose, da ih kontrolišu usmeravaju a pogotovo da ih kreiraju.
Setimo se primera dva Američka generala i klasića Patona i Daglasa Makartura.
Prvi je morao biti ubijen, zbog otvorenog nasilničkog stava prema Rusima 1945 i zagovaranja nastavka rata,posle kapitulacije Nemačke, sa Rusima.
Makartur je bio bolje sreće(neki kažu da je bio manje lud od Patona), naime on je smenjen jer je najavio bacanje atomske bombe na NR.Kinu u vreme Korejskog rata!

Ovde vidimo očit primer sukoba političkog i vojnog domena pri čemu niko od ovih 50-tak komentatora se nije bavio analizom datih argumenata dvojice političkih neistomišljenika.
Nažalost, kao na fudbalskoj utakmici sve se svelo na iracionalno ,neargumentovano navijanje za naše i osudu njihovih...
Preporuke:
4
19
52 četvrtak, 10 mart 2016 17:08
Apatincu
Vaš argument je da nema argumenata?
Hvala na doprinosu raspravi.
Preporuke:
18
2
53 četvrtak, 10 mart 2016 19:00
DrJelaBisic
Za apatinca:Niste u pravu.Politika je samo nastavak vojne(ne)moci.Nema te politicke vestine koja moze da daje ikakve rezuLtate,ako joj ne prethodi pokzivanje(ili makar naznacivanje,slutnja)vojne moci)Zato mi nikada,90ih,nismo imali shanse.JNA je ne samo bila prenaduvana,vec je bila i izresetana spijunima,kao moljcavi dzemper.Sto je najgore,spijuna je bilo sve vise sto se islo vise u hijerarhiji,cast izuzetcima.Pa sam vrhovni je bio shpijuncina,kome se ni sada,36g. od smrti,ne zna ne samo za koga je u stvari shpijao,vec ni koje bio i kako se zvao.Zato sto nismo imali funkcionalnu,kredibilnu vojsku,potpisali smo Dejtonski,pa jos gori Kumanovski.A nasa politika ni to nije uspela da iskoristi,vec je povukla pitanje KiM iz UN.
Preporuke:
11
4
54 četvrtak, 10 mart 2016 19:23
"Panter" za Apatinca
Kažete da je filozofija na kojoj počiva vojnički poziv nekompatibilna sa političkom filozofijom. Donekle ste u pravu. Zato vojnici, čija filozofija je savršeno jasna - ODBRANA OTADŽBINE - često izvode vojne udare da bi otadžbinu spasli u situacijama kad političara ne shvataju, ili ne žele da shvate, granice političkog filozofiranja kao sredstva za odbranu države od neprijatelja – spoljnog ili unutrašnjeg. U krajnjoj instanci, vojska a ne političari su čuvari države. Tako je bilo, i tako će uvek biti.
Preporuke:
19
1
55 četvrtak, 10 mart 2016 19:32
Apatinac
Dr Jela Bisić

Evo vam kontraargument,posle poraza na Slivnici u Srpsko-Bugarskom ratu ,Srbija potučena , vojska bez stvarnih efektiva, pa ipak političkom veštinom Kralja Milana nije izgubljen ni jedan kvadratni metar teritorije!
A bila je pretnja da i Niš pripadne Bugarskoj....
Preporuke:
7
11
56 četvrtak, 10 mart 2016 19:56
DrJelaBisic
Kralj Milan Obrenovic je bio covek AU monarhije.Iza njega je stajala vojska te monarhije.
Preporuke:
13
2
57 četvrtak, 10 mart 2016 19:56
Apatinac
Cenjeni "Panter"

Ne sprovode državne udare samo vojnici, štaviše danas to rade uglavnom političari(obojene revolucije).Zašto je to tako, razlog je prost, nedostatak legitimiteta vlasti koja se uspostavlja drzavnim udarom
je očigledan kad ga sprovode vojna lica.Srpski Oficiri i njihova nasilna rabota u vidu otimanja vlasti ,često je Srbe koštala milionskih žrtava!
Majski prevrat i "oficiri zabrinuti za sudbinu otadžbine" ubivši i masakrirajući Srpskog Kralja i Kraljicu doveli su državu na ivicu provalije 1914-1918 i milionske žrtve!Da nije bilo sloma Nemačke, nesreća bi bila još gora..
A državni udar 27.marta1941."patriotskih oficira koji su branili čast otadžbine" je doveo do brutalnog komadanja ondašnje države i kao posledicu imao osnivanje NDH a u sklopu nje "fabriku" Jasenovac!
Preporuke:
5
16
58 četvrtak, 10 mart 2016 20:17
Apatinac
Dr Jela Bisić
Da, to što ste rekli je tačno posle Slivnice Kralj Milan je u potpunosti pod zaštitom AU monarhije.
Zahvaljujući tome spašen je teritorijalni integritet tadašnje Kraljevine Srbije i srušen projekat San Stefanske Bugarske.
E sad ja vas pitam:1.Nije li to prava Srpska pobeda, iako je pre toga vojska potučena?
2. Da li treba danas da predamo Niš i Pirot Bugarima, pa da ih onda na "častan,vojnički način pobedonosno" u ratu sa Bugarima vratimo nazad!?Ne priliči Srbima da pobeđuju "političkim marifetlucima", nego samo u ljutom boju i sa mnogo skinutih Srpskih glava..
Preporuke:
4
13
59 četvrtak, 10 mart 2016 20:21
Apatincu
Prava pobeda bi bila da Srbija nije bila austrijski vazal, koji je bio njene bitke na Balkanu. Da smo kojim slučajem, ne daj Bože, ostali u tom odnosu, Srbija bi postala kneževina u sklopu Austrije. Austrija je podrškom kralju Milanu osigurala svoje granice i obezbedila se da Srbija neće podržavati srpske nacionaliste preko Dunava i Drine, a nahuškala Srbiju na siromašni jug da bi pomešala ruske interese. Tek kad posle 1903. godine izlazimo iz vazalnog odnosa prema Austriji Srbija postaje prava država i oslobađa srpske zemlje.
Preporuke:
12
4
60 četvrtak, 10 mart 2016 20:32
***
Apatinac,

stavovi i razmišljanja su ti neuporedivo korisniji i srpskiji od mnogih koji se ovde junače i hrabre praznom puškom.

Evo, "negi" meni opet postavlja neka čudna pitanja, a ne pominje da je junačka srpska vojska i stradalnički srpski narod posle 1. sv.rata bio primoran da živi u istoj državi sa narodima koji su masovno učestvovali u napadu na njega i njegovu Srbiju.

Samo ljudima s nedovoljno mudrosti može uzor biti "Pirova pobeda".

I, naravno,ne pominje, da je onaj koji je u tome ratu ubijao Srbe po Mačvi bio prihvaćen za "vođu pobednika" sa čašću kakve Srbi nisu imali ni prema jednom svome kralju. Čak, toga okupatorskog vojnika, i dan danas pominju kao svetinju i uzor kakav treba da bude "vođa" Srba. A on im je ogadio pravoslavlje i ćirilicu.
Preporuke:
7
14
61 četvrtak, 10 mart 2016 20:34
Apatinac
Dakle ponovo pitam , da li danas treba da predamo Niš i Pirot Bugarima jer je Kralj Milan ,"nečasno i vazalski" ih spasio?

A posle Majskog prevrata Srbija postaje vazal Velike Britanije i Francuske, a taj vazalski status plaća milionskim žrtvama u oba svetska rata, kao i potpunim gubitkom državnosti koja će tek delimično biti vraćena 1989 godine
Preporuke:
6
11
62 četvrtak, 10 mart 2016 20:35
negi
@Apatinac@*** Ovde je tema komentara tekst gospodina Jevtovića i odnos Srbije sa NATO.Vas dvojica pokušavate mic po mic da nametnete da se bavimo vašim temama. Argumentaciju koju koristite je otprilike:zdravstvo u Srbiji je loše jer u njemu su zaposlene većinom žene ili sudstvo u Srbiji je loše jer se sudovi nalaze u zgradama koje je izgradio Tito.Batalite te vaše teorije koje nemaju nikakve veze sa onim što tvrdi i dokumentuje gospodin Jevtović.Srbija veća deset godina da li će da kupi dva ili četiri helikoptera i ne kupi ni jedan, a dozvolila je da uništi i pretopi na stotine tenkova i oklopnih vozila i drugog naoružanja.Pa nas da napadnu šiptari sa Kosova za 48 sati bi stigli do Subotice.Srbija je devedesetih imala tri puta više pripadnika civilne zaštite sa sve opremom nego što danas ima vojnika.O tome piše g.Jevtović i o tome diskutujemo a ne o vašem kvazipoznavanju istorije učene pretraživanjem interneta.Na kraju,pišite vaše kolumne kad ste toliko pametni pa da vidimo.
Preporuke:
16
3
63 četvrtak, 10 mart 2016 20:39
Apatincu
U pravu ste bolje da smo postali deo nemačkog carstva i pridružili se lužičkim Srbima u izumiranju.
Preporuke:
12
3
64 četvrtak, 10 mart 2016 20:40
Apatinac
***
Hvala na podršci a moji stavovi moraju biti Srpski jer sam ja Srbin! I vaši komentari su sjajni , naročito poslednji i vezano za Broza...Svako dobro
Preporuke:
4
15
65 četvrtak, 10 mart 2016 20:46
SuperGašić
U što volim kada kolaboracionisti pišu jedan drugom ljubavna pisma.
Preporuke:
17
2
66 četvrtak, 10 mart 2016 20:48
Apatinac
Negi
Sve je u temi, od mog prvog do poslednjeg komentara, a vi se malo potrudite da pažljivim čitanje uhvatite nit...a sto se tiče mog "kvazistorijskog" poznavanja istorije , mogu da vam kažem da sam se saznanjima "naoružao" mnogo godina pre pojave interneta.
A takođe nemam ništa protiv da se znanje i tamo potraži...
Preporuke:
3
10
67 četvrtak, 10 mart 2016 20:57
***
a dozvolila je da uništi i pretopi na stotine tenkova i oklopnih vozila i drugog naoružanja.

jer se sudovi nalaze u zgradama koje je izgradio Tito.

Drug Tito je krenuo s lovačkim puškama i porazio Hitlera i sve domaće izdajnike, a posebno "Jugoslovensku vojsku u otadžbini". On je, u borbi, od neprijatelja otimao puške i bombe. Čak je Englezima i Amerikancima zabranio iskrcavanje na Balkan. A posle rata je izgradio Srbima sudove, ambulante, železare... Ima ovde još penzionera SKOJ-evaca koji su koliko sutra spremni da krenu u šumu.

Eto vam dobrog uzora za napredak Srba.
Preporuke:
11
7
68 četvrtak, 10 mart 2016 21:02
Apatinac
Negi
Pogledah vaš komentar vezano za 1915 i povlačenje preko Albanije.
Napisaste, da se onda nije razmišljalo o predaji i da su vojnici krenuli sa verom da će se jednoga dana vratiti(što je razumljivo jer se čovek uvek nada).
A da se razmišljalo o predaji , jeste i to veoma ozbiljno! Naime taj stav je otvoreno zastupao Vojvoda Mišić!Isti taj Vojvoda je bio u nemilosti "crnorukaških junaka", ali mu je interes Srpskog naroda uvek bio imperativ!
Preporuke:
4
8
69 četvrtak, 10 mart 2016 21:05
negi
@Apatinac Ok.znači vaš stav je ako nas neko napadne da bacimo koplje u trnje i da se predamo ili da legnemo i da se pravimo mrtvi.Dobra vam je taktika,još da neprijatelj to prihvati.Pa to radi i Vučić, u čemu je onda problem?
Preporuke:
8
3
70 četvrtak, 10 mart 2016 21:07
@Dr Jela Bisic
U pravu ste ukoliko se uopšteno govori o odnosu politike i vojske, odnosno političke i vojne moći. Međutim slučaj Jugoslavije je specifičan jer je od samog osnivanja 1918. njen politički vrh bio razjedinjen i težio protivrečnim političkim ciljevima u skladu sa nacionalnom pripadnošću pojedinih pripadnika tog vrha. Poraz koji je vojska Kraljevine Jugoslavije pretrpela u Aprilskom ratu bi bio neminovan jer ni armija imperijalne Francuske nije uspela da se suprotstavi Vermahtu, ali ne bi bio tako munjevit da nije bilo izdaje vojnog kadra iz Hrvatske i Slovenije. Isto se desilo i 90-ih godina. Dejton i Kumanovski sporazum su bili maksimum koji je mogao da izvuče srpski politički vrh zahvaljujući srpskim vojnicima i srpskom vojnom rukovodstvu.
Preporuke:
7
1
71 četvrtak, 10 mart 2016 21:22
Apatinac
Negi
Kod vas je ili dža ili bu, nema treće!
Ja nisam rekao da je predaja dobra, naprotiv, ja kažem da je najbolja pobeda i to ona koja se postigne glavom a ne izgubljenom glavom!
Preporuke:
3
7
72 četvrtak, 10 mart 2016 22:13
***
Još je Kulin ban imao pametniju srpsku politiku od vas titoista.

On je bio vazal i Vizantije i Ugarske, i car Bosne. Bio je bogumil (budući pravoslavci), i potpisao vernost papi. Čak je sina dao u Vatikan kao garanciju pridržavanja dogovora. Ali, kada je prošla opasnost 4.krstaškog rata, kojim je,između ostalog trebalo da budu uništeni bogumili u Bosni, svi raniji "dogovori" su pali u vodu, i on je ostao Srbin. Sačuvao je narod i ćirilicu.
„Siьž crkvъ banъ Koulinъzida egd[apl]Ѣni Koučevъsko Zagorie i nade na nou pron[ie] ou PodъgorѢ SlѢpičišъ. i postavi svoi obraz[ъ nadъ] pragomъ. bъ dai banou Koulinou zdravie i bani Voislavi.”

Da ne navodim i to da je Makedonija bila vazal Persije dok nije stvorila moćnu državu i vojsku, a onda je srušila tu imperiju.
Preporuke:
4
8
73 četvrtak, 10 mart 2016 22:17
"Panter" @ Apatinac
1.
Nisam govorio o državnim nego o vojnim udarima, tj. zavođenju vojnih diktatura. Ali nije poenta u tome. Primeri koje navodite ništa ne dokazuju bez analize šireg konteksta. Slučaj Francuske i de Gola su u tom pogledu rečiti. Opšte je prihvaćeno da je de Gol bio genijalan političar jer je uspeo da Francusku koja je 1941. delimično kapitulirala a delimično kolaborirala, pretvori u silu pobednicu WW2 i u tom svojstvu članicu Saveta bezbednosti UN. Izolovano posmatrano to je nesumnjivo rezultat jedne genijalne politike. Međutim ukoliko se uzme u obzir politička i vojna situacija u Evropi po završetku WW2, dakle opšti geopolitički kontekst, postaje jasno da je de Gol mogao biti tako genijalan samo zato što su SAD i V.Britanija želele to „genijalno rešenje“ jer bi bez proglašavanja Francuske za pobednicu nad Nemačkom postalo kristalno jasno da je cela Evropa (osim britanskog ostrvceta) bila fašistička i da je Crvena Armija jedini pobednik Sila Osovine na evropskom kontinentu.
Preporuke:
5
1
74 četvrtak, 10 mart 2016 22:30
"Panter"@ Apatinac
2.
To bi dalje značilo drukčiju političku podelu Evrope, tačnije – podele ne bi bilo. Evropa bi bila sovjetska interesna zona.
Zašto su onda Sovjeti pristali na tu političku lakrdiju? Zbog sile oružja. Atomske bombe u Hirošimi i Nagasakiju bile su zapravo poruka Rusima jer u trenutku kada su bačene rat je praktično bio završen a Sile Osovine pobeđene. Bacanje bombi je bio prvi čin Hladnog rata koji je počinjao.
Preporuke:
5
0
75 četvrtak, 10 mart 2016 22:45
@...
"A posle rata je izgradio Srbima sudove, ambulante, železare..."
Usput je hiljade Srba skratio za glavu bez optužnice i bez presude i rasparačao Srbiju stvaranjem autonomnih pokrajina a nju pretvorio u RESTL DRŽAVU - tzv. Srbiju van pokrajina. Da nije tragično bilo bi smešno - Srbija van same sebe???? E, moj Skojevac...
Preporuke:
7
2
76 četvrtak, 10 mart 2016 22:48
DrJelaBiic
Da idem redom.Za apatinca za"cenjeni Panter"Nisu sve civilne vlasti legitimne,a cak i kada nisu krsile zakone,i zakonito su izabrane/dosle na vlast,nisu pozitivne,mogu da budu stetne.Da nabrajam primere?Legitimitet nIje dovoLjan.Takvo legaListickO gledanje sprecilo bi Svaki napredak.Zato je lepo imati mocne saveznikr,samo je pitanje sta se vise isplati:Izgubiti Nis od Bugara,ili celu Srbiju od "saceznika"?I sta zelite,kao ripadnik malog naroda,da budu vasi unuci:Madzari,Nemci.Latini(katolici)ili Turci?U svojoj istoriji Srbi su razlicito odlucivali po ovom pitanju,ali im se najblize cinilo da budu Rusi-sto je retko uspevalo.
Preporuke:
3
2
77 četvrtak, 10 mart 2016 23:02
DrJelaBisic
Za@DrJelaBisic:Upravo o tome se radi:I ono malo sto dobije vska upropaste politicari
Preporuke:
2
1
78 petak, 11 mart 2016 00:34
Apatinac
Cenjeni "Panter"

Staljinov plan nikad nije bio da zavlada čitavom Evropom.Kao što je i "Kominternu" podredio interesima CCCP-a a ne utopiji zvanoj "međunarodni radnički pokret". Angažman u Španiji je bio da se predupredi uticaj "Trockista" a manje stvarna geostrateška potreba CCCP-a.Takođe i Rusima je odgovarao De Gol kao svojeglava i samostalna politička figura, što će se kasnije pokazati kao opravdano, jer je Francuska istupila iz NATO-a.Dogovor o podeli Evrope je bio na Jalti i predstavljao je klasičnu trgovinu.Amerikanci su pristali da daju Istočnu Evropu, a Staljin je zauzvrat ukinuo "Kominternu", a atomske bombe su došle znatno posle toga, i zaista su bile upozorenje Rusima.
Što se tiče Državnog udara, on predstavlja radnju kojom se uzurpira-otima vlast, bilo upotrebom sile ili na neki drugi način.Kad Državni udar sprovodi vojska , onda je to vojni državni udar....a ako to rade poštari onda je....to sad razumete
Preporuke:
4
4
79 petak, 11 mart 2016 04:12
DrJelaBisic
Vojska,koja nije spremna/sposobna da odbrani zemlju od unutrasnjeg neprijatelja,drzavnim udarom-zove se lovacko drustvo.Milosevica nije smaknula vojska-vec kriminalizovana policija.Odlucli su da se povinuju stranom faktoru,i da shefa puste niz vodu,da oni sami ne bi bili pusteni.Vidimo da su jos tu,a vojska je rasformirana.I Djindju su likvidirali isti,sa kojima se okruzio da ga cuvaju,zato sto je poceo da se rita i umislja da je faktor.Da je vladar.Zaboravio je ko ga je stvorio.Uzimati za ozbiljno coveka sa mentalnim sklopom SMilosevica,i smatrati da je on,kao licost,sposoban da komanduje bilo cim,pokazuje da i osoba koja to misli nije bas.Njegova taktika kren-stani skupo nas je kostala.
Preporuke:
2
4
80 petak, 11 mart 2016 04:18
Doda
Hrabri pukovnik Jevta......
Preporuke:
7
0
81 petak, 11 mart 2016 06:35
"Panter" za Apatinca
1.
“Staljinov plan nikad nije bio da zavlada čitavom Evropom.“
Tačno. Ali je plan Evrope uvek bio da zavlada čitavim SSSR-om što je Staljinu kao pronicljivom političaru bilo savršeno jasno. Hitler ne bi bio moguć da evropske sile nisu između dva rata (grubo kršeći odredbe Versajskog mira) pomagale naoružavanje nacističke Nemačke sve u nadi da će Hitler za njihov račun rasturiti SSSR. Ali, kao u priči o polivenom polivaču, Hitler se okrenuo i protiv njih tako da je Zapad bio prinuđen da postane saveznik SSSR-a mada je istorijski posmatrano Rusiju uvek smatrao (i uvek će smatrati) kao svog najvećeg neprijatelja. Staljinu je to bilo savršeno jasno i stoga je njegov jedini plan bio da se ODBRANI od Evrope koja je odmah po završetku rata (kao i pre rata) počela da merka ruska prostranstva i bogatstva. Iz tog razloga Rusi su pristali na podelu Evrope koja im je obezbeđivala kakav takav sanitarni kordon prema Zapadu.
Preporuke:
7
1
82 petak, 11 mart 2016 06:41
"Panter" za Apatinca
2.
„Rusima je odgovarao De Gol kao svojeglava i samostalna politička figura... jer je Francuska istupila iz NATO-a“

De Gol je zaista bio samostalna politička figura ali nimalo tipična za Francusku a posebno ne za odnos Francuske prema Rusiji. Taj odnos je od Napoleonovog poraza mešavina mržnje i divljenja jer jedino zahvaljujući ruskom caru Aleksandru koji je posle pobede nad Napoleonom imao vodeću ulogu u antifrancuskoj koaliciji, Francuska nije bila rasparčana između članova te koalicije. Ukratko, Rusi su bili pobednici i to milosrdni pobednici. Ne postoji strašnije poniženje za jednu državu koja ima pretenzije da bude velesila. Mada svestan simpatija koje je de Gol gajio prema Rusima, Staljin ipak nije imao nikakvih iluzija u pogledu DUGOROČNE politike Francuske. Bilo mu je jasno da je degolizam samo epizoda u francuskoj istoriji a da će se posle generalove smrti nastaviti manje ili više prikrivena netrpeljivost prema Rusiji a Francuska vratiti svome jatu - NATO paktu.Tako je i bilo.
Preporuke:
7
0
83 petak, 11 mart 2016 07:06
Zvonimir Bgd @ Apatinac 1
sto se tiče mog "kvazistorijskog" poznavanja istorije , mogu da vam kažem da sam se saznanjima "naoružao" mnogo godina pre pojave interneta.

Moze biti. Nevolja je sto vam to saznajno oruzje ima pampur-municiju.
A da se razmišljalo o predaji , jeste i to veoma ozbiljno! Naime taj stav je otvoreno zastupao Vojvoda Mišić!

Naprotiv. Nije se razmisljalo o PREDAJI, vec je v.Misic trazio odsudnu bitku u momentu povlacenja prema jugu. I to prema Mitrovici, pa cak i (izgubljenom) Skoplju. Imao je raspravu sa v.Stepanovicem cija je opcija pobedila (slabost u municiji i pegavi tifus kao argumenti za povlacenje). Kapitulacija nije bila opcija srpske Vrhovne komande (osim kod pojedinaca u prolaznim unutrasnjim dilemama u trenucima depresije). Nasuprot njima, CG kralj Nikola je u januaru 1916.prihvatio kapitulaciju, pa je na kraju u skladu sa tim tako i prosao (detronizovan i u izgnanstvu). Imate kod Ekmecica, Opacica, Zivojinovica...
Preporuke:
4
1
84 petak, 11 mart 2016 07:20
Zvonimir Bgd @ Apatinac 2
Dogovor o podeli Evrope je bio na Jalti i predstavljao je klasičnu trgovinu.Amerikanci su pristali da daju Istočnu Evropu, a Staljin je zauzvrat ukinuo "Kominternu",

Taj izraz "trgovina" omiljen je kod onih koji se istorijom bave kao hobijem. Krimska konferencija (Jalta), februara 1945. bila je: a) sumiranje pojedinacnih rezultata clanica Saveznicke koalicije, b) potpisivanje zakljucaka koji su pretoceni u ugovore, a na osnovu iznudjenih rezultata na terenu. Kasnije ovi ugovori postaju osnovica za novi medjunarodni pravni poredak koji je srusen nestankom SSSR-a i zavrsetkom Hladnog rata. To se ne zove "trgovina". Rusenjem krimskog poretka, svet je usao u opasnu fazu nepostojanja stabilnog medjunarodnog prava, sto traje i dan-danas. Namece se supstitut u vidu nekakvog "Novog poretka" od strane globalisticke ideologije, ali njihov "najlepsi trenutak" je vec prosao.
Kominterna je rasformirana jos u maju 1943, dakle skoro 2 godine pre onoga o cemu pisete.
Preporuke:
2
0
85 petak, 11 mart 2016 07:27
Zvonimir Bgd @ *** 1
Još je Kulin ban imao pametniju srpsku politiku...
On je bio vazal i Vizantije i Ugarske

Od Kulina bana naovamo, vazi - treba imati mocnog saveznika, a ako ne, onda bar mocnog zastitnika. I Kulin ban, koji je dve decenije bio ugarski vazal, odmetnuo se od ugarskog kralja Emerika iskoristivsi 1202.g. prevrat u Srbiji. Vecina njegove generacije, medju kojima su Stefan Prvovencani i Vukan Nemanjic, trazila je nacine da iskoristi slabljenje "velikih sila" (npr.opadajuce Vizantije pod dinastijom Andjela). Ali, da iskoristi U KORIST svoje vlasti (uzimanje kraljevske krune itd.), A NE ZA PREDAJU zemlje i kmetova.
Srbiji i Srbima je danas znacajno da shvate ko moze biti njihov saveznik, a u mnogome se pokazuje kao zastitnik. Na uzas i jad srpskog naroda i drzave, mi vec deceniju i po imamo vladare koji nas vode pravo u celjust nasih neprijatelja.
Preporuke:
5
0
86 petak, 11 mart 2016 11:57
Apatinac
Zvonimir BGD

Blagodarim na priznanju koje ste mi uputili!
Kad ste rekli da moje oružje ispaljuje "pampur" municiju, to je apsolutno tačno!
Oružje koje puca i ispaljuje pampur je šampanjac, a sa njim se uvek slavi pobeda.
Dakle, ja jesam uvek da se pobeđuje i da se to proslavlja ..
Što se tiče Vojvode Mišića ,on je tražio kapitulaciju, kao genijalan ,pametan i trezven čovek, koji nije kukavica.
A znate ko su kukavice?
To nisu oni koji se boje , već oni koji tuđim glavama vode bitke istovremeno ne pitajući za cenu i smisao takve rabote.
Slika o Vojvodi Mišiću čoveku,Srbinu,geniju remeti sliku onih koji vole da se mnogo gine, da se vode ljuti bojevi,bitke svih bitaka,naravno uz pomoć tuđih glava.
Što se tiče Kominterne, u pravu ste, dogovor je ozvaničen(a pripremljen je logično ranije)na konferenciji u Teheranu 1943,što samo govori da ste vi "profi" istoričar, bitni su vam dokumenti i datumi.Sve što nije dokumentovano nije se ni desilo, međutim život kaže drugačije, zar ne?
Preporuke:
1
5
87 petak, 11 mart 2016 14:22
negi
@***.@Apatinac Vi i dalje guslate vašu priču pokušavajući da nemogućim akrobacijama dokažete vaš defetistički stav.Kolaboracija je po vama politika i to ispravna politika a sve ostalo je luk i voda.Imate samo jedan, "mali,sitni problem."Kad kapitulirate ništa više ne zavisi od vas.Vi ste u rukama svog protivnika i može sa vama da radi šta hoće i šta mu je volja.Staljin,De Gol,o kojima toliko raspravljate nikad nisu kapitulirali, pogotovo De Gol posle sloma Francuske.Kapitulacija znači da sve što je bilo vaše sad je neprijateljevo,pa i vaši životi.O svemu odlučuje on.I upravo se to nama događa,naš neprijatelj odlučuje kakvu i koliku vojsku će mo imati ,koje formacije će postojati,kako i kojim sredstvima će biti naoružana,ko je ko u komandnom lancu itd.To im je bilo malo pa IPAP-om predvideli da okončamo "privatizaciju" tako što će mo da ugasimo traktorsku industriju,ind.građevinskih mašina,proizvodnju i remont vakona,mašinsku i hidrauličnu industriju itd.To su posledice kapitulacije.
Preporuke:
3
1
88 petak, 11 mart 2016 17:57
Apatinac
Negi
Ja se sa vama slažem da kad kapitulirate, sve je u neprijateljskim rukama!
Samo vas nisu izgleda obavestili da je bila neka kapitulacija 5.oktombra 2000 na čelu sa generalom Kalafatovićem...oprostite greška sa Koštunicom na čelu! E sad je vreme preživljavanja i pripreme "Bune na dahije", a to podrazumeva fini konspirativni rad.
Prividnu kolaboraciju u javnom nastupu a tajno zna se...
I najvažniji je termin..ne sme biti ni prerano ni prekasno...
Znate a ovi što junački "guslaju" su samo smetači i svojom glupom rabotom samo idu na ruku okupatoru!
Preporuke:
4
3
89 petak, 11 mart 2016 18:55
Neisprani Mozak
Gospodine pukovniče, hvala Vam na još jednom dragocenom tekstu. Još jednom ste dokazali da argumentima NIKO ne može da se suprotstavi, pa bio on umotan i u "proruski" hitin !!!

Na enciklopedijskog "eksperta" nema više potrebno gubiti reči - on se sam opredelio svome kompradorskom jatu !

Što se tiče ostalih "eksperata", oni su, više - manje, već u NATO uniformama, a oni "inteligentniji", šetaju Nedićeve opanke.

Odurne komentare nekih "mislilaca" ovde, ne želim da komentarišem, jer ste i njih vrlo jasnim argumentima opovrgli, tako da im ostaje samo da tuguju za Nedićem i druguju sa Vučićem.

PS - Meni NATO SRPSKU uniformu oduzeo NIJE i NIKADA i NEĆE !!!
Preporuke:
7
1
90 petak, 11 mart 2016 19:22
negi
@Apatinac Pa tako reci,čoveče.Znači da legnemo i da se pravimo mrtvi u totalnoj konspiraciji,a kad dođe trenutak da im pokažemo nanu naninu.Moram da priznam da ti je plan genijalan!!
Preporuke:
6
1
91 petak, 11 mart 2016 23:05
Radoznao @ Apatinac, 11. maer, 10:57
Ali Apatinac, samo u viteškim dvobojima se dva pojedinca bore jedan protiv drugog uz pomoć sopstvenih a ne tuđih glava, kako vi kažete. Šta vam to znači „oni koji vole da se mnogo gine, da se vode ljuti bojevi, bitke svih bitaka, naravno uz pomoć tuđih glava“?
Preporuke:
4
0
92 petak, 11 mart 2016 23:56
***
negi,

Ma ja verujem da bi ti i pukovnik i još poneki penzioner, kada bi došli na vlast, za par dana razbucali NATO i oslobodili ceo Balkan od NATO okupatora i mudžahedina. U najmanju ruku bi proterali sve zapadne ambasadore, da bi pokazali koliko ste jaki.

Šta reći,osim,neozbiljni ste i neodgovorni.
Preporuke:
3
7
93 subota, 12 mart 2016 02:41
Apatinac
Radoznalom

Pa vi sa vašim pitanjem pokušavate biti nevešti, ili bolje rečeno dovodite u korelaciju babe i žabe!
Naime , ja kao ne znam da je rat organizacija i da vođenje istog podrazumeva da neko komanduje a neko trpi nečiju artiljerijsku pripremu.
I to tolika sam neznalica da ratni sukob doživljavam kao najobičniji dvoboj dvojice ljudi..
Naravno da vi veoma dobro znate o čemu ja pišem.
Osnovni moralni princip svakog istinskog vojskovođe-komadanta bilo kog ranga je da na "strašno mesto" šalje tuđeg sina kao što bi i svog!
A isto tako da uvek ima u vidu da je najskuplja stvar na svetu glava Srpkog vojnika, te da cilj i razlog kad ona mora biti izgubljena mora biti opravdan i moguć!
Pročitajte pisanija Vojvode Mišića i sve će vam biti jasno, ima nekoliko knjiga koje je napisao.

Verujem da
Preporuke:
1
4
94 subota, 12 mart 2016 08:53
negi
@*** Možda si i u pravu!Možda stvarno ne postoji u društvu spremnost da se bori za državu,možda!Možda smo ja i pukovnik i poneki penzioner nekakve lude naste,koje eto, nemaju šta drugo da rade već bi da pruže otpor okupatoru, možda!Možda je bolje sedeti i kuckati komentare i lamentirati o istoriji i virtuelnim istorijskim faktima a praviti se lud na istoriju koja se događa i u kojoj si učesnik,hteo ti ili ne.Možda si ti,apatinac,srpska sarma itd. sve u pravu,možda.Ako si ti u pravu,a ja smatram da nisi,mi ne da ne zaslužujemo da imamo državu,nego ovo malo Srbije treba pokloniti Albancima koji se na sve moguće načine bore za svoju"prirodnu" Albaniju u koju veruju.Veruju i neprekidno se bore,dok se ti i tebi slični pravite da ste mrtvi i kao čekate povoljan trenutak, naravno,koji nikada neće doći jer će vas uvek nešto omesti da se borite.I možda ste u pravu,možda je tako bolje,ali znam da u bilo kakvom sukobu likovi kao vi ne bi se dugo nanosili glave na ramenu.To kaže istorija.
Preporuke:
6
1
95 subota, 12 mart 2016 11:54
Apatinac
Negi
Naravno da mi zaslužujemo da imamo našu Srbiju!
Naravno da nikom ko je Srbin i "dobar u glavu" ne pada napamet da Srbiju poklanja bilo kome, dakle i Albancima!
Tu se vi i Vuk Drašković slažete,i on je kao i vi posle 1. višestranačkih izbora i debakla SPO-a,rekao da narod ne zna za koga glasa i od vatrenog nacionaliste, razočaranog što narod nije pred njim pao ničice , prešao u drugu krajnost!
Nije jasno , šta se trenutno sudbinski događa da bi iziskivalo "borbu sa puškom u ruci"?
Šta se to sad događa, a što se nije događalo od 5.oktombra 2000 do 2012g.?
U tom periodu je bilo stotine razloga da se "diže buna" na "DOS-dahije",pa nije.
Trenutna pozicija Amerike i Rusije na našim
prostorima je u "Status quo" i nema nekih većih težnji za promenom ,ni sa jedne strane.
Meni vaša "galama" o potrebi "borbe" "za Srpstvo" ,liči na galamu žene koja je u klimakterijumu!
Tako i ona kao i vi i vama slični oseća da postaje suvišna i nepotrebna ,pa galamom pokušava da popravi poziciju!
Preporuke:
1
3
96 subota, 12 mart 2016 15:23
***
I možda ste u pravu,možda je tako bolje,ali znam da u bilo kakvom sukobu likovi kao vi ne bi se dugo nanosili glave na ramenu.To kaže istorija.

Kada je u pitanju istorija, ona pokazuje da su se više nanosili glave oni koji su ustuknuli pred silom i čekali svojih pet minuta. Navodio sam primer Kulin bana.

Još je naš Srbin Aleksandar Veliki žestoko kažnjavao one koji su mu pružali otpor, rušio im gradove, ubijao i raseljavao ih, a one koji su s njim sarađivali čak je ostavljao na vlasti, sa punim uvažavanjem njihove posebnosti.

Rat je takav. Nadrljaš ako si, i dok si, na slabijoj strani. Ali, zato naša narodna kaže: Umiljato jagnje dve ovce sisa.

Državnik mora biti mudar, a ne nepromišljeni siledžija. Pre nego što povlači poteze mora tri puta da meri, a ne da radi po sistemu "ako prođe prođe". U tome se naši pogledi razlikuju.
Preporuke:
3
5
97 subota, 12 mart 2016 17:20
negi
@Apatinac,@*** Čak i da ste u pravu i da je kolaboracija,kako vi kažete jedino rešenje zbog geopolitičke situacije,a nije,ostaje vam jedan jednostavan problem.Šta mislite,da će Albanci i muslimani u BiH da se obaziru to što ste ste vi odlučili da budete kolaboranti. Pa to i jeste njihov cilj od početka,da postanete kolaboranti,da se razoružate,prihvatite sve njihove zahteve i da vas dovedu u poziciju svršenog čina.Tome upravo prisustvujemo.Ne izdaje se država samo na bojnom polju već i u miru,ne pruža se otpor samo puškom,već stavom.Otpor je stav, kao i kolaboracija što je stav.Od stava sve počinje.Ali ako je vaš stav da budete kolaborant tu više priče i pomoći nema.Vi ste svojim stavom na strani neprijatelja.Nema tu mudrosti ni politike.Možete pričati priče od Kulina bana vi ste kolaborant a samim tim i neprijatelj.
Preporuke:
3
0
98 subota, 12 mart 2016 18:05
Zvonimir Bgd
@ negi
U Vasim komentarima povodom ove diskusije vidim iskreno, istinsko rodoljublje. I to borbeno rodoljublje koje je Srbima (opet) potrebno. Kao sto rekoste, ne mora to biti na bojnom polju. Postoje mnogi drugi nacini: politicki, diplomatski, ekonomski...
Vi ste napisali i ovo:
Ne izdaje se država samo na bojnom polju već i u miru,ne pruža se otpor samo puškom,već stavom.Otpor je stav, kao i kolaboracija što je stav.Od stava sve počinje.

Savrseno sam saglasan sa ovakvim Vasim gledanjem. Zasto onda imate toliko negativne komentare u vezi sa dr Vojislavom Seseljem i njegovom Srpskom radikalnom strankom? Da li se saradnici u otporu uvek mogu politicki birati? Da li je njihovo "cetnistvo" dovoljan razlog? Doduse, oni nisu monarhisti. Dakle, blisko mi je da se ne slazete sa ideologijom te stranke, to nije ni nuzno. Nejasno mi je zasto ne propustate priliku da ih napadate...
Hvala.
Preporuke:
2
0
99 subota, 12 mart 2016 18:23
Apatinac
Negi
Ma ni slučajno, kakva crna kolaboracija! Ovde se radi o "driblanju" i "dobijanju u vremenu i parama" sa našim neprijateljem!
Znate život i politika pripadaju sposobnim i pametnim, a ne onima koji galame! Jer galama je svojstvo žena i kukavica!
Preporuke:
2
3
100 subota, 12 mart 2016 18:27
Apatinac
Zvonimir Bgd
Moja podrška za vas , i ja sam u jednom delu bića Radikal kao i vi!
Preporuke:
2
3
101 subota, 12 mart 2016 19:20
Zvonimir Bgd
@ Apatinac

Zemljace, mozda je vasa poruka pomalo ironicna, sta li? Ali vam verujem. Bilo je nekad "svi smo mi socijalisti", pa se mnogi premetnuli u "svi smo mi nacionalisti". Danas bi se, bez obzira na konkretne politicke opcije, mnoge patriote ove zemlje mogle naci i u floskuli "svi smo mi (pomalo i) radikali"... Zasto da ne?

U radikalnoj bedi jedne drzave i naroda, radikalna resenja su stvar hitnosti. Mudrost je naravno pozeljna, ali ponekad za nju u punom smislu nema dovoljno vremena.
Svako ko dribla u dobijanju vremena (i para), mora se osvrnuti iza sebe i iskreno proceniti dokle je stigao svojim driblanjem. Seherezada je 1001 noc driblala onog ko joj radi o glavi i - spasila se. Pre svega zato sto je svakom sledecom ispricanom pricom sve vise obeshrabrila svog dusmanina. U nasem slucaju ne vidi se namera za "driblanjem". Mozda ona postoji, ali smo posle svakog sledeceg "duplog pasa" sve dublje u zivom blatu. Vreme stiglo da se dohvatimo grane (motke)!
Preporuke:
6
0
102 subota, 12 mart 2016 19:39
Apatinac
Zvonimir Bgd
Moram da priznam da ste napisali komentar za desetku!
Neću ništa analizirati jer se u mnogim stvarima slažem sa vama.
Verujem da će Srbija živeti i zahvaljujući meni kao i vama....to nam je nadam se zajednička želja...
Preporuke:
6
1
103 subota, 12 mart 2016 20:19
negi
@Zvonimir Bgd Radikali ili Srpska radikalna stranka je samo ime koje je Šešelju dodeljeno na početku političke karijere kao asocijacija na stvarnog osnivača i njenog šefa Nikole Pašića.Isto ono što mislim o Slobodanu Miloševiću,sitni aparatčik sa ambicioznom i osvetoljubivom ženom,jak na rečima i nikakav na delu,nedorastao ni vremenu ni događajima sa jednom jedinom željom da vlada sa kamarilom koja se usput nakupila,mislim i o Šešelju.Kod Šešelja je sve laž,od vojvode bez rata do četništva koje je protiv monarhije a za Ruse.Kako neko u Srbiji uopšte može da bude za Šešelja ako čovek izjavi:"Dok je budala u Srbiji ja se za svoju političku karijeru ne bojim".Ako je neko i posle ove izjave za Šešelja pomoći mu nema.
Preporuke:
2
5
104 subota, 12 mart 2016 20:31
negi
@Zvonimir Bgd. Kod radikala i Šešelja sve je lažno, od nastanka i imena koje im je SPS dodelio kako bi Šešelj bio kandidat za poslanika u Rakovici,do titule vojvode bez učešća u ratu,četništva protiv monarhije i četništva za ruse,lažni patriotizam(dokaz su njegovi Nikolić,Vučić i bulumenta radikalakoja je prešla SNS),četnici protiv SAD I Engleske itd.Nema tu ničeg sem bolesne želje za vlašću i ništa više.Ako vam nije dosta evo vam još:"Dok je budala u Srbiji ja se za svoju karijeru ne bojim".Vojislav Šešelj.
Preporuke:
6
4
105 subota, 12 mart 2016 22:23
Zvonimir Bgd
@ negi
Video sam vise puta da neki ljudi navode tu recenicu za koju kazu da je Seselj izjavio. Moze biti, ne sporim. Nisam je pronasao, sto se kaze, u originalu. No, sasvim je moguce da je to zaista izjavio, u ko zna kojim okolnostima, na ko zna kom i kakvom mediju i pitaj Boga u koje (humoristicke) svrhe, onako u samo njemu svojstvenom buntovnickom i kontraskom stilu... naravno, takva izjava ne privlaci, vec odbija. Ali, ne mislim da ocenu o njemu treba svesti na tu izjavu. Culi smo mi razne izjave od raznih politicara (Djindjic - kome je do morala, neka ide u crkvu... S.Milosevic - niko ne sme da vas bije, volim i ja vas... Cedomir - ruke su mi krvave, al' savest mi je cista... Nikolic - tako mi Boga, bla bla itd.).

Vidim da gajite veliki animozitet prema Seselju i radikalima. Smatrate da je SVE LAZ. U redu.
A sta mislite onda o snaznom politickom i pravnickom OTPORU NATO-u koje je Seselj pokazao u Hagu? O visegodisnjem tamnovanju za svoju ideju? Da li je i to "laz"?!
Preporuke:
6
2
106 nedelja, 13 mart 2016 00:44
Apatinac
Zvonimir BGD
E svaka vam čast! Vi mic po mic pa ovoga "Negi-a" isteraste na čistac!
Odavno me neko nije ovako nasmejao ...napisa taj "Negi" ,kako ja razumeh, da su lažni četnici koji su protiv SAD i Engleske i koji su za Ruse!!!!!!!!
Očigledno da se radi o čoveku koji je kao mali gledao sve filmove Veljka Bulajića i imao peticu iz predmeta "marksizam i socijalističko samoupravljanje"...
Zvonimire ,nadam se, da je sad jasno zašto naš junak iz "Haškog rova" VOjislav Šešelj neće da ima ništa sa "salonsko-nacionalističkom" opozicijom.
Jer to nije opozicija vlasti, nego opozicija Srpskom narodu i Srpskoj državi!
Preporuke:
4
2
107 nedelja, 13 mart 2016 03:38
Turas
Pozdrav pukovniče Jevtoviću . Ne treba da Vas uzbuđuju "patriotski" analitičari koji se kao Draža često viđaju na režimskom RTS a "kritičari" su NATOa (!?) Tu iole pažljivi pratioci na NSPM uviđaju "dupljaka". Takođe i "patriote" na NSPM koji Vas kritikuju i prebacuju Vam odgovornost za minule događaje i bivše generale kao da ste tada bili glavni odgovorni u JNA . Još jednom drugarski pozdrav i samo tako nastavite .
Preporuke:
9
0
108 nedelja, 13 mart 2016 07:13
Zvonimir Bgd
Apatinac

Hvala, rodoljube. Nego, ima neceg tuznog u svim nasim prelamanjima ovde na forumu NSPM. Izvestan osecaj nemoci kod mnogih. Pa i zamora. Ljudi placaju danak mnogogodisnjem lutanju "od nemila do nedraga", sto bi rekao g.Vukadinovic.
Medjutim, kao po pravilu, provlaci se ta nasa srpska nit, srpski usud da tako kazem. To je iskljucivost i manjak volje za preispitivanjem. Ima toga i kod mene, sigurno. Mnogo je nepoverenja...

U politici nema i ne treba da bude previse emocija, a nas je covek "dusevan", emotivan, lako uvredljiv... tesko podnosi i najmanju sitnicu koja nije u skladu sa njegovom vizijom. Najpre postavi svoju tezu, a onda skuplja samo one podatke koje idu toj tezi u prilog. Sve sto joj protivreci, zaboravlja.

Tako je i u vezi sa istorijom. Svi je poznaju, nesvesni mnogobrojnih zamki. Ali, kada su strucna ekonomska i finansijska pitanja, malo ko se javlja za rec. Ne uocavaju se glavni pravci, gubimo se na raskrsnicama i u krivinama. A posle se "cudimo"...
Preporuke:
5
1
109 nedelja, 13 mart 2016 14:10
Apatinac
Zvonimir BGD
Nema mesta letargiji i fatalizmu.
Vi se Zvonimire samo držite politike Vojislava Šešelja i nećete pogrešiti!
Politička biografija SRS je čista kao suza od osnivanja do danas.
Politička biografija novopečenih "salon-rusofila" je prepuna kako vi kažete lutanja, nesnalaženja,neobaveštenosti i sl.
Zamislite vi one koji su se stavili na čelo državnog udara i okupacije-kapitulacije 5.oktombra 2000 g u organizaciji NATO pakta, sada dižu dreku na njega.
Da nisu možda onda bili "neobavešteni"?
A sad su obavešteni ,pa bi nas ostale (koji smo stalno bili Srbi i Rusofili)da obaveste ko su nam neprijatelji(NATO) a ko su nam braća(Rusi).
Nije li vam to čudno?
Ako su za Ruse, zašto onda ne dolaze džakov
i para iz Rusije za njihovu izbornu kampanju kao što su dolazili kad su radili posao za NATO 2000.g
Preporuke:
5
2
110 nedelja, 13 mart 2016 14:11
negi
@Apatinac,@ZvonimirBgd Uz dužno poštovanje, moram da priznam da je mutavi vojvoda u pravu kada je izjavio ono za svoju karijeru.
Preporuke:
4
2
111 nedelja, 13 mart 2016 15:40
@ Apatinac (Zvonimir BGD)
(...Zamislite vi one koji su se stavili na čelo državnog udara i okupacije-kapitulacije 5.oktombra 2000 g u organizaciji NATO pakta, sada dižu dreku na njega.
Da nisu možda onda bili "neobavešteni"?...)

U te tzv. "neobaveštene" spada i g-din politički analitičar Zvonimir BGD. Sećamo se večeri 5. oktobra 2000. god. kada je na Studiju B sa radošću i ushićenjem govorio o padu Miloševića, dajući "pučistima" korisne savete kako da spreče neke, po njemu, "očekivane" poteze Miloševića u suzbijanju puča. On je kao njegov bivši savetnik dobro znao šta misli i namerava da učini u zaštiti "svog režima". A nekoliko dana kasnije već se pridružio novom predsedniku SRJ na njegovom prvom javnom nastupu.
Preporuke:
6
1
112 nedelja, 13 mart 2016 16:50
Apatinac
Nepoznatom obaveštajcu

Blagodarim na informacijama ,ako su tačne!
Preporuke:
1
3
113 nedelja, 13 mart 2016 17:10
@ Apatinac (nepoznatom obaveštajcu)
Verovatno TV Studio B čuva te (istorijske) snimke. Ja sam samo TV gledalac koji pamti istorijske dogadjaje i njihove učesnike.
Preporuke:
5
2
114 nedelja, 13 mart 2016 19:04
Apatinac
Nepoznatom obaveštajcu

Malo sam prečešljao internet, ako je to Zvonimir T., onda su vaše "dojave" validne i bez snimka Studia B!
Svejedno sadržaj mojih komentara je i dalje aktuelan,.
A vama blagodarenje na korisnim informacijama...
Preporuke:
4
2
115 ponedeljak, 14 mart 2016 09:27
negi
@Apatinac Lepo sam ti objasnio da je sve tu lažno!
Preporuke:
5
1
116 ponedeljak, 14 mart 2016 16:35
Apatinac
Negi

Jeste , teško je vas DOS-Dahije na prvu "loptu" pročitati!
Preporuke:
1
2
117 utorak, 15 mart 2016 02:31
Zvonimir Bgd

@ Apatinac (nepoznatom obaveštajcu)

Verovatno TV Studio B čuva te (istorijske) snimke. Ja sam samo TV gledalac koji pamti istorijske dogadjaje i njihove učesnike.

Pa si te ucesnike koje pamtis ugledao i ovde?! Na politickom forumu vidis ime Zvonimir i, naravno, to je - a ko drugi nego - bivsi Milosevicev savetnik! (???) Bravo!!! Kakav skener od coveka!
Hvala ti, u svakom slucaju. Moje zadovoljstvo da me neko ovde dozivi kao profesionalnog politikologa i politickog analiticara. Pa, makar i na ovakav bestidan i nimalo inteligentan nacin.

Apatinac

Nepoznatom obaveštajcu
Malo sam prečešljao internet...
A vama blagodarenje na korisnim informacijama...

Zemljace, ne nasedajte. Koje korisne informacije? Pogledajte samo sta je uradio onaj "negi". Na koncu citave nase (svakako) korektne diskusije nije imao sta da napise, nego da nam, kao svojim oponentima, posalje najobicniju uvredu! I to "Uz dužno poštovanje". Svakakvog olosa ima...
Preporuke:
1
1
118 utorak, 15 mart 2016 09:38
negi
@Zvonimir Uz dužno poštovanje,ja ni jednu uvredu na vaš račun nisam izrekao.To o vama misli onaj u koga verujete i u koga se kunete.Nije mutavi vojvoda mislio na mene.
Preporuke:
3
1
119 utorak, 15 mart 2016 13:30
Nepoznati "obaveštajac"
@ Zvonimir BGD

Svi komentatori koji sebe smatraju dovoljno važnim najčešće se potpisuju svojim punim imenom i prezimenom. Vi ste pokazali izvesnu skromnost, ili opreznost, pa ste upisali samo svoje ime, uz ime grada. To ime je jedinstveno na ovom sajtu. Ima ga još u "Srpskoj politici" sa autorskim tekstovima dopunjeno prezimenom. A i stil pisanja upućuje na istu osobu. Nemojte se brinuti u vezi ponašanja 5. oktobra 2000. god. Mnogi su tada tako razmišljali. Miloševića su se odrekli i neki njegovi najbliži saradnici i službe. Pa što ne bi i jedan bivši savetnik. A, ako, ipak, niste onaj na koga sam mislio u komentaru upućenom Apatincu, nemojte da se ljutite. Ja vam upućujem izvinjenje, za svaki slučaj.
Preporuke:
5
0
120 utorak, 15 mart 2016 14:17
Apatinac
Ja sam u oba komentara stavio "ako", dakle ništa ne uzimam novo za gotovo, a iza mojih komentara stojim.
Oni su tačni i važeći...
Preporuke:
3
1
121 utorak, 15 mart 2016 15:28
ludi skretničar
Apatinac očigledno ne radi za sendvič, već ima uplaćen meni-ručak u nekom restorančiću.

U odgovoru datom "Panteru" je sebe pokazao kao potpunu neznalicu, a diskreditovao kao ozbiljnog sagovornika. Međutim, on i tri tačkice su odlični trolovi i poprilično su uneredili ovaj tekst.
Preporuke:
3
3
122 utorak, 15 mart 2016 16:16
Zvonimir Bgd

negi

@Apatinac,@ZvonimirBgd Uz dužno poštovanje, moram da priznam da je mutavi vojvoda u pravu kada je izjavio ono za svoju karijeru.

Nemojte svaljivati na vojvodu svoju nekulturu i neodgovornost za napisane reci. Za samog sebe govorite, jer ste vi taj koji "mora da prizna" da je vojvoda "U PRAVU" za reci koje mu pripisujete. Pri tome, svoju uvredu ste direktno adresovali na nasa imena. Uz postovanje koje vam ne dugujem, vi nama dugujete izvinjenje. Ali ga ne ocekujem, jer je ocigledno s kakvim sam covekom pokusao da diskutujem.

@ Nepoznati "obaveštajac"
Izvinjenje naravno prihvatam. Uzgred, veliki sam politicki protivnik fatalne petooktobarske katastrofe. Bio i tada, a i sada.

@ Apatinac
Razumemo se vi i ja po ovoj temi. Nasa diskusija je, po meni, primer kako se razliciti stavovi mogu i pribliziti ukoliko su sagovornici korektni.
Preporuke:
6
1
123 utorak, 15 mart 2016 18:45
Nepoznati "obaveštajac"
@ Zvonimir Bgd

(...Uzgred, veliki sam politicki protivnik fatalne petooktobarske katastrofe. Bio i tada, a i sada.)

Uočljivo je povećanje broja protivnika, što se više udaljavamo od tog dogadjaja. Ali, u to vreme se na dogadjaj gledalo kao na "povratak engleskog kralja Čarlsa II i kraj diktature pod Kromvelom". Oduševljenje padom Miloševićevog "režima" je toliko zahvatilo narodne mase da su i sami socijalisti (SPS) poželeli da se pridruže pobednicima. To su i učinili osam godina kasnije. Miloševića i svog "starog" programa se sećaju kada dodju izbori.
Preporuke:
7
2
124 utorak, 15 mart 2016 21:40
Nikola Petković
***@
Bio sam u kući (kako je vi zovete vili) Generala Ojdanića, tamo neke 2000, godine. Mislim da je u to vreme bio Ministar odbrane SRJ, a u vezi priključenja na daljinski sistem grejanja JKP ``Beogradske elektrane``. Kuća se nalazi u ulici Mladena Stojanovića, odmah preko puta VILE Dragana Stojkovića - Piksija, a na uglu sa ulicom Mihaila Avramovića. E ta vila, kako je vi zovete je bila, u stvari, najobičnija stambena zgrada, mislim površine od 200 kvadrata, sa garažom, i nije ličila ni na šta. Trebalo je videti Piksijevu vilu, pa bi odmah odustali od prekvalifikacije ove stambene zgrade u vilu. Jedino što mogu reći da mi je bilo nenormalno, pri pregledu instalacija centralnog grejanja, je bilo veoma osiono ponašanje njegovve supruge.
Preporuke:
4
0
125 utorak, 15 mart 2016 23:18
Apatinac
Skretničaru

Čoveče ja sam Ličanin !
Ja bez pečena janjca i bokala vina neću da napišem ni slovo "A"....

A inače kad sam u formi i imam inspiraciju i još dva tri bokala vina moraju da padnu od Vučića!
Takođe uzimam u račun i janjeću kožu jer se ne odvajam od gunja, a volim da menjam garderobu!
Preporuke:
3
2
126 sreda, 16 mart 2016 09:41
ludi skretničar
#apatinac#

I ja. Zato sam te odmah i provalio.
Preporuke:
4
0
127 subota, 19 mart 2016 01:03
GEDZA
DIVIM VAM SE PUKOVNICE I POMOZITE DA SE SRPSTVO OSVESTI , ORGANIZUJE ,FORMIRA DRZAVOTVORNU-OSLOBODILACKU VLADU I OTERA OVE IZDAJNIKE NA SUD ZA VELEIZDAJU,KOJA NE ZASTAREVA!!!
Preporuke:
2
1

Anketa

Koliko će po vašem mišljenju trajati vanredno stanje u Srbiji?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner