Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Nove mere kineske ekonomske politike

Komentari (6) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 subota, 16 januar 2016 04:33
ZEMUNAC
Da se prvo dobro naoruzaju,oni i PRIJATELJI i saveznici Rusi,a onda NOVA MALA KINESKA REVOLUCIJA,kojom bi zaplenili strane firme i novac TAJKUNA u KINI,PODELILI to medju KINEZIMA,podigli nadnice,a to bi i sasvim slomilo zapadni kapitalizam!Bez KINE,kao jeftine radne snage,robova NOVOG SVETSKOG PORETKA,ostalo bi im,na zapadu, da SAMI RADE JEFTINO KAO KINEZI.Na to su spremni samo u Indiji i nigde vise na svetu!KINEZI su jako mudar narod,treba im dati vremena i porazice SAD.Ko IMA RADNIKE I PROIZVODNJU U SOPSTVENOJ ZEMLJI ima moc da i preuzme vlast na planeti od SAD,koje imaju samo visoku tehnologiju i MOCNU vojsku,ali vise ne i nezavisnost,jer se vecina proizvoda proizvode u KINI!
Preporuke:
22
1
2 subota, 16 januar 2016 14:19
Cviko
Amerikanci su najveći dužnici Kine. Dužni su toliko da i kineska privreda, počev od bankarstva od Amera zavisi. To zaduženje Amera kod Kineza je mač sa dve oštrice. Da li će kineska strpljivost prevladati sve zamke američkog duga koji Amerika kao da nema nameru da vrati?
Preporuke:
20
0
3 subota, 16 januar 2016 16:13
Cviko
Ne želim da budem dosadan ali malopre je objavljen tekst koji potvrđuje moj komentar: Blumberg: U bliskoj budućnosti mogao bi da započne „globalni valutni rat“. Dakle Kina je od zajmodavca došla u poziciju zajmozavisnika. Strašno. naravoučenije ne pozajmljute mnogo.
Preporuke:
11
0
4 subota, 16 januar 2016 18:12
Dr Rade Pajovic,Florida
Kinesko rukovodstvo bi moralo mnogo vise da ucini na podizanju kvaliteta proizvoda koje izvoze.Katastrofalno je nizak!Kupite cipele koje nisu bas jevtine I raspadnu se prvog dana!I ja I moja supruga imali smo takvo iskustvo.Pre neki dan morao sam da vratim noz za ljustenje prozveden u Kini jer je bio neupotrebljiv!Kineska taktika se sastoji u tome da kupe firmu,proizvodnju prebace tamo I onda obore kvalitet.To se dogodilo sa americkom firmom "Florsheim".Te cipele ste nekada mogli da nosite deset godina a
iste te "Florsheim"cipele raspale su se posle 5-6 obuvanja.Pukao je djon!Naravno prizveden u Kini.Nekada je po tome bio poznat Japan.Posle rata su krenuli drugim putem I podigli kvalitet.Sada kada vidite oznaku "made in Japan"znaci da ste kupili posteno napravljen proizvod u koji mozete da imate poverenje!
Preporuke:
12
2
5 subota, 16 januar 2016 18:27
geometar
Ne kupujte američke obveznice,vidite šta se dešava alavim Kinezima
Preporuke:
11
0
6 utorak, 19 januar 2016 08:28
Drug Ču En Laj
Hvala za tekst poštovanom Branku.
Politika drugog deteta je najvažniji deo demografskog proračuna. Sada kada Kina ima vremena za predah, jer je u ekonomskim ratu porazila zapad, i kada može da osigura ishranu za još barem 300 miliona novih usta, sada se Kima okreće novom modelu razvoja.
Zakon o jednom detetu je poštovan samo u gradovima.
U manjim selima, zabačenim, a posebno u nepristupačnim regionima Kine kao što je Tibet, nije bilo potrebe da se ovo pravilo poštuje pa je prvo dete prijavljivano, država ga je imala u vidu i moglo ja kada poraste da ima svoje lične isprave. Drugo, treće i sva ostala kasnija deca za Kinu ne postoje. I takva lica sada se žene i udaju za sebi slična bez ličnih isprava, ostaju na selima a država za njih formalno ne zna.
Zapad procenjuje da je takvih u Kini do sto miliona.
Kina je dovoljno jaka da se i sa ovim izazovom u demografskoj politici uspešno suoči.
Ipak, reč je o podmlađivanju stanovništva. Verujem u Kinu i radujem se njenom uspehu.
Preporuke:
4
0

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner