Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Srpski političari i pravosuđe BiH - Dan republike će se slaviti 9. januara, sve ostalo je neizvesno

Komentari (16) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 nedelja, 13 decembar 2015 07:36
puc
Postupanje Sipe u Novom Gradu je nelegalno i cist puc koji ako se ne sankcionise i odgovarajuce tretira iz BL moze da preraste u praksu, a onda ni Ivanic,Cavic i ostala placenicka bratija nece biti sigurni.Dejtonski sporazum je toliko promenjen i urusen na stetu Srba da Srpska sebi ne sme da priusti nikakve komocije i greske, jer smo svi svesni kuda ce to da zavrsi, slicno kao i 1941.
Preporuke:
38
12
2 nedelja, 13 decembar 2015 12:34
BANjALUKA
Neće Tužilaštvo ići direktno na Dodika.
Ima na desetine nižih činovnika koji su učestvovali u pljački Bobar banke, Banke Srpske,Birča, Boske.
Većini je dovoljno da se samo malo jače prodereš na njih, da im zaprijetiš dužom robijom i oni će sve da priznaju i što treba i što ne treba.
Iz tih njihovih priznanja će se vidjeti ko je šta radio i ima li tu odgovornosti čak i Dodika.
Ja ipak mislim da SIPA i Tužilaštvo neće ništa uspjeti jer će to spriječiti Izetbegović i Čović koji takođe imaju na stotine afera i koji znaju ako se počnu procesuirati Srpski lopovi moraće doći na red i muslimani i hrvati i njihovi lopovluci.
Preporuke:
17
12
3 nedelja, 13 decembar 2015 14:27
srđan puhalo
'treba li istući neko srpsko dete ako lucidno upita zašto su sve džamije u RS nove?! :)
Preporuke:
28
3
4 nedelja, 13 decembar 2015 14:39
Stanić Milan
Ovaj put moram stati iza g Dodika(iako to nerado činim)radi sramnog i kukavičkog ponašanja tzv. "Saveza za promene,"pošto se u poslednja dva konkretna slučaja nije samo radilo o kršenju procedure,nego i pokušaj poniženja srpskog naroda,do te mere, da je to jednostavno postalo nepodnošljivo.
Iako su često puta ishitreni postupci g. Dodika(čak i nepotrebni)to ne umanjuje prljav,nečovečan i nepatriotski čin ansambla g. Bosića.Onaj ko upravlja sa BiH(SAD) nalazi uvek " modus vivendi"da nama Srbima zagorčaju ionako težak život okupacije, poluživota.
Izdaja,sluganstvo,bratoubistvo je istorijska kategorija koja razara srpski korpus- ne samo sada,nego kroz čitavu istoriju našeg bitisanja.
Legendiranje ovakvog postupka sa kriminalom čelnog čoveka RS,na "osnovu verovatne pretpostavke" je neviđeni bezobrazluk i primitivizam,ali i izdaja najgore vrste.Sramota!
Preporuke:
33
5
5 nedelja, 13 decembar 2015 17:51
'??????
@Stanić Milan
Gospodine Milane, često čitam vaše komentare i mislim da su izuzetno korektni i na mjestu.
Ipak optužiti Bosića i SzaP ovim riječima za nešto što se u Republici Srpskoj već radi zadnjih 10 godina, kad je uhapšeno i procesuirano na stotine Srba i kad je to rađeno pod pokroviteljstvom SNSD I njihovog rukovodstva,ipak nema mjesta.
Ne može se ono što se radi 10 godina svaki dan prekinuti baš tako lako.Treba ipak vremena a najviše lukavstva.
Izdaja Srba u Republici Srpskoj je napravnjena 1997 godine i oni što su to uradili moraju to da plate.
Cilj opravdava sredstvo.
Preporuke:
8
19
6 nedelja, 13 decembar 2015 17:59
@srđan puhalo
Inteligentno, samo niko ne shvata da pitanje upucuje na činjenicu da su skoro pa sva islamska obilježja na prostoru Mladićevih snaga spaljena i srušena. A nove bogomolje su zato jer su sadašnje vlasti RS morale dozvoliti njihovu ponovnu gradnju. Čak su spaljeni i do temelja raskrčeni bili spomenici nulte kategorije kakva je Aladža u Foči (1549.) ili pak Ferhadija u B.Luci (1579.).
U RS-u najbolje znaju kako se poštuju unescovi spomenici, jer tamo kada ih nagrde učine to kao da nikada nisu ni postojali (parking, plac i sl.).
Preporuke:
9
30
7 nedelja, 13 decembar 2015 20:37
Jovaiša
Od 1991 do danas uvek sam bio protiv onih političara koje je podržavala tzv "međunarodna zajednica." Bio sam protiv Biljane Plavšić i Dodika 1997 godine. Danas sam protiv SDS i podržavam Dodika. Očigledno je da Bosića, Ivanića i Čavića podržavaju SAD, čim je Bosić posle sjednice skupštine o raspisivanju referenduma otišao na sastanak sa ambasadorkom SAD.

Što se tiče priče ko je veći a ko manji lopov meni su svi isti. Svi su se oni izredali na vlasti, ponašali se prema instrukcijama MMF, obezbedili sebe i svoju porodicu i uništili privredu. Ljudi su ovde zaboravili šta su Čavić i Ivanić radili dok su bili na vlasti(2000-2006) i koliko oni para imaju.
Čavić se sad posle devet godina i svega što je uradio (npr. dokument o Srebrenici) vraća opran u politiku i nastavlja tamo gde je stao 2006.
Preporuke:
22
4
8 nedelja, 13 decembar 2015 21:10
Stanić Milan
Stanić M.- @ Srđan Puhalo

Vaši navodi u tekstu su tačni i meni kao čoveku to je strašno smetalo za vreme građ. rata u BiH,jer to nije bila baština Muslimana, Hrvata i Srba nego je pripadala celom svetu kao npr. kompleks manastira Žitomislić( samostan sv. Ivo koji je bio srpski,pa ga Srbi poklonili Hrvatima,naravno Aladža džamija i Ferhadija).
Morate nešto shvatiti,a tiče se istorijskog konteksta. Zločin u BiH još od turskog vakta prenosi se transgeneracijski,a to je najveći problem ovih nesrtetni naroda koji žive na ovim prostorima i kojima je sve u pitanju; i prošlost i sadašnjost i budućnost."Divide et impera" je paradigma kojom se služe okupatori i neprijatelji ovi jadni naroda.Sigmun Frojd konstatuje:" Upravo minorne razlike kod inače srodnih naroda čine osnovu za njihova međusobna neprijateljska osećanja."
Preporuke:
14
4
9 nedelja, 13 decembar 2015 22:18
sizif
@Stanić Milan
Zločin u BiH još od turskog vakta prenosi se transgeneracijski,a to je najveći problem ovih nesrtetni naroda koji žive na ovim prostorima i kojima je sve u pitanju; i prošlost i sadašnjost i budućnost."Divide et impera" je paradigma kojom se služe okupatori i neprijatelji ovi jadni naroda.Sigmun Frojd konstatuje:" Upravo minorne razlike kod inače srodnih naroda čine osnovu za njihova međusobna neprijateljska osećanja."

Na žalost mnogo Srba još uvek veruje u te budalaštine kulturnih jugoslovenskih rasista.

Da su Hrvati, Bošnjaci i Srbi 1945. normalno razgraničeni, uz poštovanje makar minimuma reciprociteta poput ostalih evropskih naroda, teoretičari "iskonske mržnje" i "narcizma malih razlika" bi ostali bez posla, nikakvog rata i zločina 90-ih ne bi bilo.

Šta uopšte može da znači "rešenje nacionalnog pitanja u Jugoslaviji na bazi ravnopravnosti naroda", kako su to titoisti govorili, ako ne pun reciprocitet pri razgraničenju.
Preporuke:
16
5
10 nedelja, 13 decembar 2015 23:18
Stanić Milan 3
Stanić M.-"sizif"

Da bi mogli voditi polemiku na nivou neophodno je, da najpre saznate iz knjiga,šta je narod,nacija,državna zajednica i mnogo toga.

Vaše neznanje zatvara Vam horiznot gledanja i onda(naravno) pribegavate najgorim vulgarnostima koji(nažalost) ne nedostaje u komentarima.
Dragi gosp. ni Vi,a ni ja, nismo bili u prilici da biramo roditelje i zemlju porekla, pa prema tome ni veroispovest,ni ideološko opredelenje, ni narodnost,ni naciju.Ili, da citiram Hegela:"Mi smo ono,što smo i povjesno."
Opterećenost sa ekskluzivnim nacionalizmom je poput "benzinski para"-požar zahvaćen sa takvom idejom,bez obzira što počne s pesmom i veseljem, završi krvlju.
Za početak Vašeg naukovanja(ali se bojim da je kasno) citiram jednog francuskog filozofa: Francuz sam sasvim slučajno,a ljudsko biće suštinski.Montanj.
Preporuke:
7
9
11 nedelja, 13 decembar 2015 23:59
sizif
@Stanić Milan
Da bi mogli voditi polemiku na nivou

Ne interesuje me polemika na nivou.
Francuz sam sasvim slučajno,a ljudsko biće suštinski.Montanj.

Lepo.

Pa dobro jesu li titoisti govorili o rešenju nacionalnog pitanja u Jugoslaviji ili nisu?
Jesu li razgraničili narode ili nisu?

Jesu li Srbi i Hrvati (sasvim prirodno) masovno odlazili iz bošnjačke republike u svoje matične republike ili nisu?

Jesu li ovo tačni podaci za Avnojsku BiH?
1948: Srbi - 1.136.000 (44,3 %), Bošnjaci - 788.000 (30,7 %), Hrvati - 614.000 (23,9 %)
1991: Srbi - 1.365.000 (31,2 %), Bošnjaci - 1.899.000 (43,4 %), Hrvati - 760.000 (17,4 %)
https://sr.wikipedia.org/sr/Demografija_Bosne_i_Hercegovine

Jesu li govorili o "rešenju nacionalnog pitanja u Jugoslaviji na bazi ravnopravnosti naroda" ili nisu?
Kakvo smisleno značenje u ovom kontekstu reč "ravnopravnost" može da ima?
Preporuke:
4
6
12 ponedeljak, 14 decembar 2015 00:32
sizife
Nemojte podatke koristiti kao švedski sto. Kako su se 48. izjašnjavali današnji bošnjaci? Znao sam ih dosta sto si čuvali dokumenta gdje su upisani kao srbi a manji broj kao hrvati.
ODLASCI? OK, postavicu pitanje: Navedite jedno jedino nesrpsko prezime koje je za vrijeme 8. ofanzive dobilo zemlju protjeranih folksdojcera u vojvodini?
Znate vi dobro ko i iz kojih krajeva je tamo ciljano naseljen. I povrh svega jos je predstavljeno da su protjerani?! Mozes misliti iz hercegovackih pustopoljina gdje su vecina 'otjeralo ih' u pitomu vojvodonu?!
Preporuke:
10
1
13 ponedeljak, 14 decembar 2015 00:56
sizif
@sizife
Kako su se 48. izjašnjavali današnji bošnjaci? Znao sam ih dosta sto si čuvali dokumenta gdje su upisani kao srbi a manji broj kao hrvati.

Pa piše:
https://sr.wikipedia.org/sr/Demografija_Bosne_i_Hercegovine

Kako god Srbi su imali NR Srbiju, Hrvati NR Hrvatsku a Bošnjaci (priznavali ih ne priznavali, zvali ovako ili onako) NR BiH, koju su za razliku od Srba i Hrvata doživljavali kao svoju republiku.

Čoveku bez rasističkih predrasuda dovoljno je da uporedi ovu nemačku mapu sa avnojskim granicama da mu sve bude jasno.
http://www.sotirovic.eu/wp-content/uploads/2014/01/2.-YUG-map-Nazi-1940.jpg
Preporuke:
3
7
14 ponedeljak, 14 decembar 2015 05:51
Gledam foto
Vidi onog što se perspektivno prišljamčio AMERIČKOJ NATO "glasovitoj trojci" za "promjene". Samo kad bi znali na kojim promjenama rade???!!!
Preporuke:
5
0
15 ponedeljak, 14 decembar 2015 09:58
Proklet bio izdajica svoje SRPSKE otadžbine!
Svim zapadnjačkim probosanskim trojanskim konjima iz Saveza za prevare, svim Bosnićevim, Savanovićevim, Ivanićevim, Borenovićevim "narodnjačkim" KURSADŽIJAMA i "MAJDANOVCIMA" sarajevske ispostave švapske fondacije "KONRAD ADENAUER" - koja uz pomoć svojih anglo-američkih saveznika donese onako "blagotvorne" PROMJENE u Ukrajini, instalisanjem kvislinških marioneta, Klička, Jacenjuka, Porošenka - svim "pionima" britansko-njemačko-AMERIČKE iniCIAtive u Srpskoj, svim anglo-američkim "agentima od uticaja", Čavićima, Krsmanovićima, svim BAKIROVIM ostrašćenim SZP/SDS/PDP/NDP "korisnim IDIOTIMA", Mektićima, Pandurevićkama, Šarovićima, Dronjcima, Babaljima, Tadićima i, naposljetku ali naročito, svim njihovim (i zapadnjačkim) plaćeničkim propagandnim medijskim telalima, Patrik Munovoj BN TV, NED-ovoj "BUKA"-i, "ek$pertima" i Cenićkama, "novinarima"-i$traživačima, Va$kovićima, Trifunovićima, Rađen-Todorićkama, Kovačevićkama, Bur$aćima... bez čije propagandne "buke" i "bijesa" ne bi mogli raditi to što rade:
Preporuke:
17
3
16 ponedeljak, 14 decembar 2015 10:04
Proklet bio izdajica svoje SRPSKE otadžbine!
...
"Jedan narod može da preživi svoje budale, čak i one slavoljubive budale. Ali, izdaju iznutra narod ne može da preživi. Neprijatelj pred kapijom grada je manje opasan – jer je neprijatelj narodu poznat i jer on svoje zastave nosi otvoreno, ne skrivajući ih. Dok se izdajnik kreće slobodno među onima unutar zidina grada; njegov prepredeni šapat odzvanja i širi se svim ulicama, i čuje se čak i u samim odajama vlade.

Jer izdajnik ne izgleda kao izdajnik - on govori naglaskom koji je prepoznatljiv žrtvama; njegovo lice slično je njihovim licima, njegovi argumenti bliski su njihovim; on budi i oživljava onu pokvarenost koja leži duboko u srcima svih ljudi.

Izdajnik razara dušu naroda; on djeluje u potaji podrivajući temelje grada; on inficira i širi zarazu u političkom tijelu naroda, tako da narod više ne može da odolijeva i pruža otpor.

Manje treba da se plašimo ubice. IZDAJNIK je kao KUGA."


(Marko Tulije Ciceron, iz govora u Rimskom Senatu, 58. g. pne).
Preporuke:
20
1

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner