Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Na današnji dan: Rođen Jozef Gebels, umrli kralj Milutin, DŽozef Pulicer i Raša Plaović, Hrvatska, Slavonija i Dalmacija 1918. proglasile otcepljenje od Habzburške monarhije, Turska proglašena republikom

Komentari (7) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 četvrtak, 29 oktobar 2015 12:32
Dule 7488`
Kralj Milutin imao je i isceliteljske moći, zaista sveti čovek.
Preporuke:
5
2
2 četvrtak, 29 oktobar 2015 14:14
Solarić
Na današnji dan 1321. umro je kralj Milutin, koji je Srbiju učinio najmoćnijom državom na jugoistoku Evrope, što je njegovom unuku Dušanu omogućilo da nastavi ekspanziju i stvori srpsko carstvo


I izgradio najviše manastira, rasturio Turke u nekoj bici,....ali je više poštovan od Bugara, nego Srba. Čak mu se mislim, još uvek mošti nalaze u Trnovu.

Primetna je simetrija sa sudbinom Pavla Solarića:

Ovdena leže Solarića kosti !

Narod ljubivši, prezren bjaše sam


Sterija Popović
Preporuke:
7
1
3 četvrtak, 29 oktobar 2015 16:40
Radgost
Na današnji dan 1321. godine umro je srpski kralj Milutin,
-
Dok je on kraljevao,današnja Bugarska je bila u sastavu Srbije
Ondašnja EU-centralna banka(Sveto rimsko carstvo)ga proglasila(današnjim rečnikom)za diktatora jer nije uvažavao(fermao)evropske vrednosti-jer nije priznao evro nego su Srbi imali svoj novac-veliki greh.Dante Aligieri ga smestio u pakao.
Dok je on kraljevao,današnja Bugarska je bila u sastavu Srbije-još jedan greh.
Nije svrstan ni u blažene ni u svece(kao i Dušan Stefan).
Ali onda nije u Srba bilo izdajica;uprkos propagandi nije završio u Hagu.
Preporuke:
7
1
4 četvrtak, 29 oktobar 2015 17:52
srpska sarma, a može i pasulj@ Radgost
Pažljivo pogledajte SVETAČNIK SPC i naći ćete SVETOG KRALjA Milutina, pribrojanim među NAŠE svece! Drugo, njegove mošti se ne nalaze u Trnovu, već u Sofiji!? Zna se da mu je telo prvobitno bilo sahranjeno u njegovu zadužbinu, manastir Banjsku (na severu Kosova) u crkvu koju je ZA ŽIVOTA ODREDIO kao GROBNU, a ZAŠTO je došlo do toga da mu telo leži BAŠ u Sofiji (koja je tek po oslobođenju od Turaka postala NAJZNAČAJNIJI grad na teritoriji sadanje Bugarske), to vam ne bih mogao reći, sem da je MOGUĆE da mu je telo IZMEŠTENO za bugarske OKUPACIJE DELA Srbije 1916-18 i 1941-44 i sahranjeno gde je sad!? To inače ne bi bilo ništa čudno, to se desilo sa moštima Svetog Save koji je umro i oko 10 godina počivao u srednjovekovnoj bugarskoj prestonici Trnovu!? Valja istaći i da su mošti kneza Jovana Vladimira, PRVOG Srbina SVECA, Vizantinci negde u 11-tom, 12-tom veku izmestili iz njegove grobne crkve u manastiru Prečiste Krajinske kod Bara i smestili u Elbasan, odakle su pre 10 godina premeštene u Tiranu!?
Preporuke:
7
1
5 četvrtak, 29 oktobar 2015 18:07
srpska sarma, a može i pasulj@ Radgost, nastavak i kraj
Postoji inicijativa od strane Svetog sinoda SPC da se mošti SVETOG KRALjA Milutina VRATE iz Sofije u Srbiju i sahrane u njegovu ZADUŽBINU i GROBNU CRKVU pri manastiru Banjska i ta molba razmatra se pri Svetom Sinodu Bugarske Pravoslavne crkve sa dobrim šansama da bude PRIHVAĆENA i časne mošti vraćene gde pripadaju! Što se tiče blaženopočivšeg kneza srpskog Jovana Vladimira, našeg PRVOG SVECA, iduće 2016 navršava se HILjADU GODINA od NjEGOVOG UPOKOJENjA u Prespi, kad je po naređenju zapadno-bugarskog cara Jovana Vladislava (sinovca Samuilovog) bio posečen!? Pri mojoj crkvi u beogradskom naselju Braće Jerković, inače posvećenoj svetom Jovanu Vladimiru, organizuju se poklonička putovanja iduće godine u Tiranu!? I dan-danas kod čestite srpske porodice Femić u Baru čuva se KRST svetog kneza Jovana Vladimira, pod čijim je znamenjem Sveti krenuo u Prespu i tamo mučenički stradao!? Svake godine na dan posvećen Svetom knezu Jovanu Vladimiru taj krst se iznosi na VRH Rumije i pokazuje vernom narodu!?
Preporuke:
7
2
6 četvrtak, 29 oktobar 2015 20:13
Radgost
4 četvrtak, 29 oktobar 2015 16:52
srpska sarma, a može i pasulj@ Radgost
-
Zahvaljujem
Preporuke:
2
1
7 četvrtak, 29 oktobar 2015 23:00
Byakuya-sama
@srpska sarma, a može i pasulj


Nije vam jasno jer kao i svakom obolelom od koštunivitisa, lek vam je austrijsko(nemačko)-ruska 'istina'.
Tada nije postojala ni Bugarska, ni Bugari, a kamoli bugarski carevi. Čista epska fantastika kao i kod njihovih zapadnih pandama(Hrvata).
Kad već učite tu istoriju, ajde onda je ispoštujte do kraja.
U srednjem veku Hrvatska i Bugarska i granica na Moravi. To je ono što oni uče.
A vi koštunjavi ste podjednako zlo kao ldp-ovcim, da, taj nivo zla.
Preporuke:
2
2

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner