Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

"Da li bar znate šta ste učinili na Bliskom istoku"

Komentari (47) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 četvrtak, 01 oktobar 2015 10:47
veca vestica
Treba napustiti UN,ta organizacija je sa pogibijom DAG HAMARSELDA postala deplasirana.Uopsteno govoreci sluzi za pokrice velikim silama.Ko na vreme shvati taj se na neki nacin spasao.
Preporuke:
54
10
2 četvrtak, 01 oktobar 2015 11:33
Teško da je ti istina?
Međunarodne prilike su sada potpuno drugačije. Mnogo što- šta se izmenilo na međunarodnoj sceni. Rusija nije isto što i Sovjetski Savez, a i Vladimir Putin nije ono što su bili njegovi prethodnici. Razume se, u veoma pozitivnom smislu u korist sadašnjeg šefa ruske države. To se pokazalo već bezbroj puta do sada a potvrđeno je i na upravo održanom jubilarnom zasedanju Generalne skupštine UN.


SSSR je obuhvatao mnogo veću teritoriju i svojom zapadnom granicom graničio sa Poljskom.Čehoslovačko,Rumunijom,Mađarskom.Pod svojom efektivnom vlašću (Varšavskim paktom i prisustvom sovjetskih vojnih trupa) je imao istočnoevropske države Mađarsku,Rumuniju,Bugarsku,Albaniju, Istočnu Njemačku, držao okupacionu zonu u Berlinu uza sebe držao gotovo pola tadašnjeg poznatog svijeta koji je naginjao socijalizmu (većina Arapskih država i daleki istok) i sada neko kaže da je današnja Rusija "jača od SSSR-a, jer je "vođa jači".Jači od Staljina ili Hruščova?Teško da je ti istina?
Preporuke:
18
56
3 četvrtak, 01 oktobar 2015 11:44
Teško da je ti istina?
Međunarodne prilike su sada potpuno drugačije.Rusija nije isto što i Sovjetski Savez, a i Vladimir Putin nije ono što su bili njegovi prethodnici. Razume se, u veoma pozitivnom smislu u korist sadašnjeg šefa ruske države. To se pokazalo već bezbroj puta do sada a potvrđeno je i na upravo održanom jubilarnom zasedanju Generalne skupštine UN.


Znamo ja tu srpsku želju da se stvaraju "junaci" i neka junaka, treba ih danas više nego bilo kada, ali kada se ta sklonost nastoji do te mjere uveličati kada se junaštvo jednih pordi sa junaštvom drugih i ti drugi množe sa nulom da bi se junaštvo ovih iza njih uvećalo, to nije baš dobra receptura.Kad smo već kod govora na plenarnim sjednicama Generalne skupštine UN-a, zašto se ne sjetite naprimjer onih poznatih govora Hruščova kada je prijetio prstom, kada je svijet bio na granici nukleranog rata, zatim intervencije u Čehoslovačkoj,Mađarskoj.Bilo je i vatrenijih govora od Putinova u UN-u za vrijeme Hruščova.
Preporuke:
11
52
4 četvrtak, 01 oktobar 2015 11:47
Biće
veca vestica
Treba napustiti UN,ta organizacija je sa pogibijom DAG HAMARSELDA postala deplasirana.Uopsteno govoreci sluzi za pokrice velikim silama.Ko na vreme shvati taj se na neki nacin spasao.


Ne brini za to, raspast će se UN po istoj matrici kao i Liga naroda u sveopštem svjetskom ratu.
Preporuke:
51
1
5 četvrtak, 01 oktobar 2015 12:01
Teško da je ti istina?
.Kad smo već kod govora na plenarnim sjednicama Generalne skupštine UN-a, zašto se ne sjetite naprimjer onih poznatih govora Hruščova kada je prijetio prstom, kada je svijet bio na granici nukleranog rata, zatim intervencije u Čehoslovačkoj,Mađarskoj.Bilo je i vatrenijih govora od Putinova u UN-u za vrijeme Hruščova.


Dobro razumijem ja to Hrušćovljevo je prošlo, Hruščov neće čuti a Putin možda i čuje da ga neko hvali?
Preporuke:
12
7
6 četvrtak, 01 oktobar 2015 12:07
Istina
,,Da li bar sada shvatate šta ste učinili“? Ovo je jedna od ključnih rečenica koju je izgovorio ruski predsednik Vladimir Putin na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku osvrčući se na događaje u Siriji. On nije direkrtno rekao na koga se odnosi ovo pitanje, ali ne treba mnogo mudrosti pa zaključiti da je ruski predsednik imao u vidu Sjedinjene Američke Države i njihove evropske saveznike. Jer oni, i niko drugi, zamesili su kašu u Siriji (i ne samo Siriji) čije posledice danas trpi ne samo ova zemlja nego i čitav region, pa i svet. To se sasvim jasno moglo zaključiti iz izlaganja predsednika Putina, što on, uostalom, nije ni krio.Putin je rekao istinu.
Preporuke:
67
0
7 četvrtak, 01 oktobar 2015 12:07
1
Danasnja Rusija jeste jaca od SSSR-a. Ne blefira, ide i ratuje u Gruziji, Ukrajini, Siriji. SSSR je bio glomazan, bez realne svesti o naciji, domovini i ostavio je lose posledice po Rusiju. Trebalo im je 83 godine da se vrate u realnost da je komunizam utopija, da su nacija i drzava na prvom mestu, a tek posle ostali. Danas Rusija je kapitalisticka zemlja i ne sumnjam u njene imperijalisticke zelje, ali ne kao SSSR zbog svetske revolucije-isto sto i danasnji NWO (i komunjare i americka plutokratija su iste gore list), vec zbog Rusije i Rusa samih. Ima tu malo i nafto-gasnog lobija, tajkuna, religije, nacionalizma, ima svega sto u SSSR-u nije bilo.
Preporuke:
56
7
8 četvrtak, 01 oktobar 2015 12:10
Teško da je ti istina?
U analima svetske organizacije biće zapamćeno petnaesto zasedanje Generalne skupštine oktobra 1960. kao jedno od najburnijih u njenoj istoriji. Tada je sovjetski lider Nikita Hruščov zapretio zapadnim zemljama da će ih ,,sahraniti, i to što dublje to bolje“ . ,,Mы vas (imperialistov) pohoronim“ - izjavio je Hruščov. On je pri tome lupao pesnicom po postolju držeći u ruci cipelu. Mnogi smatraju da su cipelu u ruci izmislili novinari. Kada se Hruščov popeo na govornicu, nikakve cipele u ruci nije bilo.I ko kaže da je neko održao vatreniji govor u UN_U od Hruščova?Može li vatrenije od ovog?
Preporuke:
9
17
9 četvrtak, 01 oktobar 2015 12:14
Putin je rekao istinu
Putin je rekao da se ovakvo stanje više ne može trpeti. Inače, ući ćemo u katastrofu. Tim povodom upozorio je zapadne lidere da na Bliskom Istoku, u krugovima „Islamske države“, imaju posla sa veoma žestokim ljudima, koji uopšte nisu glupi i primitivni. Oni nisu gluplji od vas i još nije jasno ko koga koristi za svoje ciljeve.


Tačno je rekao Putin.Nisu oni glupi, samo Zapad misli da može sve iskontrolisati, samo teško da će iskontrolisati ideologiju džihadizma, kada ista dobije dovoljno snage i moći da se svom žestinom ustremi prema Zapadu i kontra Zapada.Džihadisti sada koriste Zapad i drže ih u uvjerenju da su pod kontrolom.Putin je rekao istinu.
Preporuke:
40
0
10 četvrtak, 01 oktobar 2015 12:33
@Teško da je istina?
A gde ste vi to našli i pročitali da neko (ko?)kaže da je Rusija jača od Sovjetskog Saveza zato što sada ima velikog vodju?
Preporuke:
22
1
11 četvrtak, 01 oktobar 2015 12:35
Hruscov bespravno oduzeo Krim Rusija
Hruscov je bio ukrajinski Sovjet (danas bi bio Ukrajinac desnicar), a Putin je Rus. Sto bi oni preko bare rekli HUGE DIFFERENCE!
Preporuke:
38
2
12 četvrtak, 01 oktobar 2015 12:49
Anta
Čitam komentare... uglavnom, Putin je rekao istinu..
da, rekao je istinu, ali tu istinu je Sloba govorio još pre 20 i kusur godina...svet je duboko zašao u totalitarizam, tako da više nema nikakvog značaja šta je rekao Putin.... uglavnom idemo ka Orvelovoj 84.
Preporuke:
40
3
13 četvrtak, 01 oktobar 2015 14:34
spas srbije
je naistoku i to vlada kako ova i mnogr naredne moraju da znaju
Preporuke:
20
2
14 četvrtak, 01 oktobar 2015 15:02
Srbin crnac, ateista
1
Danasnja Rusija jeste jaca od SSSR-a. Ne blefira, ide i ratuje u Gruziji, Ukrajini, Siriji. SSSR je bio glomazan, bez realne svesti o naciji, domovini i ostavio je lose posledice po Rusiju.

Naprotiv, bilo je svesti o svakoj naciji unutar SSSR-a i ta svest je negovana u sklopu tadašnje ideologije. SSSR je neverovatnim razvojem za svega nekoliko godina od poljoprivredne postao industrijska velesila i atomska supersila, da toga nije bilo Hitler bi ih pregazio i ne bi danas ni postojali. Pod Staljinom je prvi put neko drugi ugrozio svetsku dominaciju Zapada.
Trebalo im je 83 godine da se vrate u realnost da je komunizam utopija, da su nacija i drzava na prvom mestu, a tek posle ostali.

Prvo što je netačno je da nacija i država nisu bili na prvom mestu u SSSR. Druga je netačno shvatanje pojma nacije. Rosijska (ruska u državnom smislu) nacija se i danas ne smatra za romantističku ekskluzivističku državu samo ruskog naroda već državu 100 naroda Rusije.
Preporuke:
20
1
15 četvrtak, 01 oktobar 2015 15:07
bulažnjenje
CCCP je dovozio projektile do Kube a današnja Rusija koliko god superiorna bila prinuđena je voditi ratove u vlastitom dvorištu (Ukraina, Gruzija, Čečenija...) gde je nekad CCCP imao APSOLUTNU kontrolu. Sada su to sve žarišne tačke... pametnom jasno
Preporuke:
22
11
16 četvrtak, 01 oktobar 2015 15:11
Srbin crnac, ateista
Drugo, bio komunizam utopija ili ne Rusija se ne odriče svoje istorije (kao naši ultrapatriJoti), himna je iz vremena SSSR-a, a crvena zvezda je na Kremlju i na grbu vazduhoplovnih snaga Rusije. Što je jedino i normalno.
Danas Rusija je kapitalisticka zemlja i ne sumnjam u njene imperijalisticke zelje, ali ne kao SSSR zbog svetske revolucije-isto sto i danasnji NWO (i komunjare i americka plutokratija su iste gore list), vec zbog Rusije i Rusa samih.

Kako da ne, zato je Zapad pustio Hitlera da napadne Rusiju zato što je to "sve isto".
Ima tu malo i nafto-gasnog lobija, tajkuna, religije, nacionalizma, ima svega sto u SSSR-u nije bilo.

Stepen srpskog neznanja (veliki smo rusofili) o Rusiji vidi se po demonizaciji SSSR-a. Bilo bi dobro da znamo koliko smo smešni. "Nacionalizma" u Rusiji nema, to se smatra za negativan ekskluzivistički fenomen koji isključuje druge narode Rusije, ono što mi pogrešno nazivamo "nacionalizam" se naziva patriotizam.
Preporuke:
24
3
17 četvrtak, 01 oktobar 2015 15:59
@veca veštica
Treba napustiti UN,ta organizacija je sa pogibijom DAG HAMARSELDA postala deplasirana.Uopsteno govoreci sluzi za pokrice velikim silama./quote]

Dag? To beše onaj što mu se avion srušio? Šta ćeš, dešava se... Veco, Veco, ti si teoretičar zavere.
Nego, on je bio čak 8 godina na toj funkciji.
Nije samo 3 dana kao Papa Jovan Pavle Prvi.
Citat sa jednog sajta:
David Jalop je rekao da je Vatikanska banka bila uznemirena zbog toga što je novi papa želeo da započne istragu o mogućoj zloupotrebi i korupciji te institucije. Dodatno, Jalop je rekao da je papa Jovan Pavle I grčevito držao listu istaknutih katolika koji su bili tajni članovi masona (što je ilegalno), te da su na papiru bila istaknuta finansijska zlodela članova crkvene hijerarhije.

David Jalop, ili originalno: David Anthony Yallop

Nemoj da neko kaže da nema veze sa temom. Ima.
Preporuke:
8
0
18 četvrtak, 01 oktobar 2015 16:52
Više od 50 ruskih aviona bombarduje Islamsku državu
Više od 50 aviona i helikoptera nalazi se u sastavu avijacione grupe Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije koja bombarduje objekte međunarodne terorističke organizacije Islamske države na teritoriji Sirije, saopštio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.
Pobunjenici: Nikada nismo vidjeli ovakav stepen razaranja
Ruski udari na centre islamista u Siriji izazvali su pometnju u njihovim redovima, a svjedoci tvrde da "takav nivo razaranja nisu vidjeli od početka sirijske krize ni tokom vazdušnih udara zapadne alijanse".

Radi se o sasvim novom nivou devastacije - tvrdi jedan od svjedoka udara u centralnoj provinciji Homs.

"Zadnjih pet godina izloženi smo raznim vrstama oružja, ali ovo što se dogodilo tokom ruskih udara je nešto apsolutno najžešće što je ikada pogodilo ovaj prostor", tvrdi svjedok, a prenose sve vodeće agencije.

http://pressrs.ba/info/globus/vise-od-50-ruskih-aviona-bombarduje-islamsku-drzavu-01-10-2015
Preporuke:
18
0
19 četvrtak, 01 oktobar 2015 16:58
Teško da je ti istina?
@Teško da je istina?
A gde ste vi to našli i pročitali da neko (ko?)kaže da je Rusija jača od Sovjetskog Saveza zato što sada ima velikog vodju?


Đorđe Milošević:
Međunarodne prilike su sada potpuno drugačije. Mnogo što- šta se izmenilo na međunarodnoj sceni. Rusija nije isto što i Sovjetski Savez, a i Vladimir Putin nije ono što su bili njegovi prethodnici. Razume se, u veoma pozitivnom smislu u korist sadašnjeg šefa ruske države.

U čemu je korist ako je država Rusija danas slabija nego SSSR?
Preporuke:
7
7
20 četvrtak, 01 oktobar 2015 17:19
Teško da je ti istina?
U čemu je korist ako je država Rusija danas slabija nego SSSR?


Možda misliš na pravoslavlje? Ukoliko misliš na to, onda mogu razumjeti zbog čega?I opet i sama Rusija ima svoje religijske različitost?
Preporuke:
8
2
21 četvrtak, 01 oktobar 2015 17:46
Istina je
@Teško da je ti istina

Svi Sloveni bi morali, ostali kako im drago, da shvate poruke Moskve. Osim ako im mozak nije ispran nekakvim zapadnjaštvom. Gde počinje Zapad? Tamo gde počinje mržnja ili podozrenje prema Rusiji. Mržnja se često prikriva kritikom svega što dolazi iz Kremlja. Iako Kremlj nije nikakva sveta krava, da se razumemo.
Preporuke:
15
1
22 četvrtak, 01 oktobar 2015 17:49
Solomon
Prema povjerljivim izvještajima Iran je počeo sa raspoređivanjem velikog broja vojnika u Siriji. Iranski vojnici će učestvovati u kopnenim ofanzivama koje se spremaju u sklopu operacija koje sprovodi Rusija. Također, libanski Hezbolah se sprema da zajedno sa Asadovom vojskom i iranskim revolucionarnim gardistima uzme učešće u kopnenim ofanzivama. Na meti će se prvo naći položaji oko Idliba i Hame. Šijska vojska će uz pomoć ruskih zračnih snaga žestoko navaliti na položaje sirijske opozicije .
Preporuke:
16
0
23 četvrtak, 01 oktobar 2015 17:51
Solomon
Čečenski predsjednik Ramzan Kadyrov izjavio je za ruske medije da je spreman poslati hiljade pripadnika čečenskih specijalnih snaga da pomognu Rusiji u vojnim operacijama u Siriji.
“Ako vrhovni komandant Vladimir Putin izda nalog, mi smo spremni već sutra poslati najobučenije ljude kakvih nema na zapadu.Imamo iskustva i znanja “, napisao je Kadyrov na jednom od svojih profila na društvenim mrežama, prenosi agencija Tass.
“Ja u potpunosti podržavam odluka ruskog predsjednika Vladimira Putina o korištenju ruskih zračnih snaga za borbu protiv terorista u Siriji. Uvjeren sam da zlo treba eliminirati u njegovoj jazbini. Ne možemo čekati dok nam ne dođe u naše gradove i sela, “rekao je Kadyrov.Čelnik Sjeverne Kavkazu izrazio uvjerenje da Rusija akcije će osigurati široku potporu u muslimanskom svijetu kao IS skupina “najopakiji neprijatelj islama.”“Nekoliko hiljada čečenske vojnika su spremni sudjelovati u borbi protiv terorista u Siriji.
Preporuke:
18
1
24 četvrtak, 01 oktobar 2015 17:54
Solomon
Čečenski predsjednik Ramzan Kadyrov izjavio je za ruske medije da je spreman poslati hiljade pripadnika čečenskih specijalnih snaga da pomognu Rusiji u vojnim operacijama u Siriji.


Zašto Srbi nemaju svoje Kadirove?
Zaboravili Srbi učenje i nauk Ilije Garašanina, kako treba u svojoj službi imati ljude?
Preporuke:
15
0
25 četvrtak, 01 oktobar 2015 18:19
DrJelaBisic
Najveca mana SSSRa je bila sto je to bila komunisicka drzava.Komunizam je pojeo tu drzavu odiznutra,kao sto je i bilo predvidjeno.Nije ni trebalo biti mnogo pametan.Mnogi ljudi vrlo dobronamerni,vrlo plemeniti,socijaliti po uverenju(razlicitih politickih pravaca)govorili su unapred da komunizam ne moze da uspe,da je u sam projekat,ispoctka,ugradjena njegova propast.Da ne budem disadna,uzrok propasti komunizma je Novi covek,odnosno to sto je Marks zamisljao da ce postojati ljudi,kakvi nikada do tada nisu postojali u dovoljnom broju,koji ce taj projekat da izmesu na svojim plecima.I,naravno,Marks nije bio u pravuTo je video vec Lenjin,koji nikakvim terorom nije uspevao da pokrene privredu.Samo su se nizale nove katastrofe.Oslobodena komunizma,Rusija ima sansu da se oporavi,da se vrati na pravi put,i da,kada dodje do tacke gde je bioa 1917.,nastavi da se dalje razvija.Ova sadasnja situacija u vzi sa ratom u Siriji,i,uopste ratom na Bl istoku,ukauje da su SAD,bar za sada,u totanoj...
Preporuke:
8
15
26 četvrtak, 01 oktobar 2015 19:28
TOPOLj
Poštovani gospodine Miloševiću!!Ne,neznaju šta su učinili.Kada su ga vukli po zemlji eksponenti zapadne "demokratije",pokojni predsjednik Gadafi pred smrt, pitao je svoje egzekutore:"da li vi razlikujete dobro od zla"?Njegovu užasnu smrt,ona koja je tražila njegovu glavu(postoji video zapis),bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton,izgovorila je "wow",prateći Gadafijevu smrt preko svog aifona.Sada traže Asadovu glavu,samo ovoga puta neće moći,neće proći.Svima njima glave će doći Vladimir Vladimirovič.Od poganluka i pasjaluka Uglješa nije nazdravio predsjedniku Putinu.Svima ostalim jeste.Isil se raspao u tiftike nakon prvih,perfektno odrađenih vazdušnih udara ruskog ratnog vazduhopkovstva.Sreća i Bog pa imam ruske kanale,te slušam i gledam sve sa lica mjesta,od prekaljenog ratnog izvještača Jevgenija Podobnija.Naravno,postoje i srpski patriotski sajtovi kao što je NSPM.Po RTS-u,Blicu,B-92 i ostalim iz ove branše nikada ništa ne bi saznao.
Preporuke:
24
1
27 četvrtak, 01 oktobar 2015 19:55
Ivan3012
Kako vidim,mnogi ovde nagadjaju sta je pravi uzrok Ruske intervencije..Odgovor je toliko prost i jednostavan i pred ocima-da je upravo zbog toga tesko dokuciv.A krije se u Putinovoj vrlo vesto i diplomatski srocenoj recenici "To se vise NE MOZE trpeti".Samo je potrebno zameniti jednu rec,i umesto NE MOZE staviti rec NECE i sustina i pravi odgovor je tu..Zapravo brzina Ruskog delovanja kojom su svi zateceni,samo potvrdjuje ovu tezu o potrebnoj zameni reci..Ovo je ujedno i najjasnija opomena zapadu sta smeju da rade,a sta ne.Celom svetu je potpuno jasno da igru od pocetka diktira i propisuje pravila Putin..Amerika,bivsi pretendent na svetsku dominaciju,ponasa se kao uplaseni mis.
A O'baba kao uvredjena devojcica,koju je prekoreo stariji brat.Sto i treba da bude pravi poredak stvari.
Preporuke:
16
0
28 četvrtak, 01 oktobar 2015 20:07
Kad je reč o Slovenima
Davno smo razbijeni. Pogledajte šta pišu jedna Poljakinja Ursula Kotnovska i Srbin G. Poletan kako je Poljska "obrađena", počev od kvarenja jezika.
Ima na Guglu, knjiga "Poljski masakr".
Preporuke:
12
1
29 četvrtak, 01 oktobar 2015 20:55
sokrat
@Istina je

Svi Sloveni nisu braća (ni sestre).

Braća su samo pravoslavna.
Preporuke:
12
4
30 četvrtak, 01 oktobar 2015 21:29
Seljak Bezemljaš
Srbiji je važno,veoma važno,da Rusija bude jaka.
Jaka Rusija uvek se vraća na Balkan.
Preporuke:
16
5
31 četvrtak, 01 oktobar 2015 22:03
Radgost
Tada je sovjetski lider Nikita Hruščov zapretio zapadnim zemljama da će ih ,,sahraniti, i to što dublje to bolje“
-
Hruščov je prvi namerno ili nenamerno,svejedno(mislim da je ipak namerno)započeo sa razbijanjem SSSRa!Kako?
Jednostavno.Primenio je zahteve svetskih vladara da SSSR izdržava države članice Varšavskog pakt-skoro besplatno im davana nafta i gas;oružje i oprema takođe.Pored ovih država stale su u red za besplatno i mnoge druge po svetu-recimo Kuba.Besmisleno je Hruščov onda zapretio!(zapravo glumio)te poklonio Kubi mnogo toga-onomad joj je Rusija otpisala više od 30 milijardi USD duga SSSRu.
Naslednici Hruščova su pokušali da spreče ta davanja ali su ocrnjeni kao Staljinisti.
Tačerka je rekla(prepričavam):U SSSRu je samo 15% stanovništva ekonomski efikasno.Od rada oko 50 miliona ljudi, živelo je 300 miliona;plus Varšavski pakt plus Kuba i još neke države.
Svemirsku silu SSSR-početak od drvenog pluga,Hruščov je uspeo da upropasti!
Preporuke:
10
3
32 četvrtak, 01 oktobar 2015 22:29
Boris
SSSR je bio jaci i veci, ali se raspao i 20 miliona Rusa je ostalo van granica Rusije. Bila je jaka drzava, totalitarna ali je sprecila zapad da zavlada citavim svetom. Danasnja Rusija je manja i slabija ali je jedina nada da se ovaj svet bar jos jedno vreme razvija koliko toliko sa nekim smislom. Rusiji se pridruzila i Kina (koliko toliko), a tu su i ostale zemlje BRIKSA. Ima i mnogo ljudi sa zapada koji podrzavaju Rusiju (iako su svesni i njenih mana), a kao sto vidimo i muslimana (Iran - siiti)a, Kadirov - suniti itd. Protivnik je mocan, a ja se uzdam u pobedu pravde i istine bar u ovom istorijkom momentu i ponosan sam sto je na celu drzava i naroda koje se bore protiv zla i ovaj put pravoslavna, slovenska Rusija.
Preporuke:
10
0
33 četvrtak, 01 oktobar 2015 23:40
veca vestica
Za @

Pa i Trajkovskom pao avion,sta ces..desava se.Pa Nata Mesarovic DOBILA presudu,sta ces,desava se..Pa nekom isekli struju zbog duga od 5000,a nekom za dug od 2.000.000 nisu,pa i to se desava.To se sve desava,a to nije zavera vec MEGA ZAVERA,sta ces.?
Preporuke:
6
0
34 četvrtak, 01 oktobar 2015 23:48
Bob
Besmisleno je porediti Rusiju, koja je fizička i metafizička tvorevina, sa sssr-om, koji je, na kraju, jedno veliko ništa. Uostalom, Rusija postoji 1000 godina, a one komunjare koliko?
Preporuke:
6
13
35 petak, 02 oktobar 2015 05:17
DrJelaBisicpartija shaha.
Situacija je sledeca,posle dolaska Rusa na nebo(a pre dolaska Iranaca na zemlju):SAD su se suvise lako i brzo povukle.Nemoguce da je ovo sve.Ne da su u defanzivi.Izglda da su se suvse rastegli(Avganistan,Irak,Jemen,...).Izrael je u panici.Sa svih strana(UN)stizu vesti da je medjunarodna zajednica,konacno,odlucila da ucini nesto u pogledu njihove okupacije arapskih teritorija.Boje se da ce i Kuneitru izgubiti kako su je i dobili:ratom.Izgleda da su Bibijevi koaoicioni partneri,svojim uterivanjem subote,dozlogrdili svetskom jevrejstvu.Evropa se cenjka.Misli da moze.Turska mlati Kurde,sad im je prilika.Iran je,zvanicno,postao svetska vojna sila.Kina,takodje,izlazi na svetsku scenu.Brazil sprema svetsko prvenstvo.Indija se misli kako da,u ovoj prilici ochepi Pakistan.Pakistan trosi pare,dobijene od Kineza,da bi ostali van Koaoicije,i misli se sta da radi sa Talibanima.Kao dobra partija shaha.
Preporuke:
2
10
36 petak, 02 oktobar 2015 08:53
Reddy
Od toliko prostodušno smešnih i naivnih komentara jedva da je moguće koga izdvojiti. Postoji jedan i to je "Srbin, Crnac, ateista". Drugi služe za obilaženje a neki su i neobavezno lepetanje kao na primer, Bob ili dr.Bisic.
Preporuke:
10
2
37 petak, 02 oktobar 2015 09:04
Reddy
@seljak bezemljaš

Baš kao i budala koja misli da je uvek ona pozvana da saopšti nešto važno!
Preporuke:
7
1
38 petak, 02 oktobar 2015 09:08
Solomon
sokrat
@Istina je

Svi Sloveni nisu braća (ni sestre).

Braća su samo pravoslavna.


Ako nisu onda revidirajte srpsku nacionalnu misao, srpsku nacionalnu idelogiju, pa za sva vremena izbrišite i javno kažite da je laž da postoje brača Srbi muslimani, Srbi katolici i drugi...Nemojte onda držati u zabludi i lažima ni sebe ni druge...Nek se onda znada nema Srbina ni brata bez pravosalvnog...
Preporuke:
5
1
39 petak, 02 oktobar 2015 09:15
Reddy
Rusiju su Romanovi doveli do zaostalosti i epohalne propasti da bi je boljševici uzdigli na nepojamne visine! Skoro isti scenario vredi i za Kinu. I tamo su je carevi doveli do praktičnog porobljavanja i nestanka da bi, tek danas, zasijala u punoj snazi. trebali pominjati SFRJ?
Preporuke:
14
6
40 petak, 02 oktobar 2015 09:25
DrJelaBisic
Za Radgosta:Greska je u sistemu.U tome sto je SSSR je komunisticka drzava.Ne mozete da imate zelje,ambicije ako zavisite od stranih(Zapadnih)kredita.Ako nemate zdravu ekonomiju,ako ste stalno u sukobu sa vecinom svoje populacije-ne mozete drugima da beudte uzor.Arape je od SSSRa odbijao komunizam.Nisu,naravno,ako su bili iole realni,mogli da zamisle da nacionalizuju duchanchice svojih rodjaka i oceva,i proglase ih narodnim neprijateljima.Zato-nije Rusiju upropastio Hrushchov(nije samo on)To je bio ogresan sistem,i hvala Bogu,sa tim je gotovo.Idmo dalje.
Preporuke:
3
12
41 petak, 02 oktobar 2015 10:27
hrizantema
@dr.JelaBisic

Odakle tolika hrabrost da lupate takve gluposti uz bezobrazluk držanja lekcija o ekonomiji koju ne poznajete ni na nivou osnovca? Ako je to ono što smo dobili umesto socijalizma onda bi se odmah i pod hitno trebalo vratiti u diluvijalno doba.
Preporuke:
9
3
42 petak, 02 oktobar 2015 10:47
Konobar
''Da li bar znate šta ste uradili...?'' Znaju, znaju...rade ono što su i njihovi pradedovi radili!

Rusija po treći put u istoriji spašava svet od zlotvora! Fašizam još nije umro...e sad?
Preporuke:
12
2
43 petak, 02 oktobar 2015 11:16
DrJelaBisic
Za Hrizantemu:Socijalizam je,naravno,odlican sistem.Pogledajte Shvedsku i druge Skandinavske zemlje-to je pravi socijalizam.Mnoge kapitalisticke zemlje imaju razvijen sistem socijalnih davanja.Na primer SArabija i UAE su u velikom stepenu socijalne drzave,njihovi gradjani imaju zdravstvo(na svetskom nivou)skolstvo,benzin,struju,socijane stanove za obicne sluzbenike.V Britanija je,posle 2.sv.r.,imala besplatno skolstvo i zdravstvo,na visokom niuvou,pomoc za nezaposene i sl-necu da sada(ponovo)pisem zasto je to tako bilo.(I kako se ukidalo)Mi,bivsa SFRJ,nikada nusmbili socijalisticka drzava.Mi smo,do kraja,bili komunisticka zemlja,u kojoj su sredstva za proizvodnju bila iskljucivo drustveno,drzavno vlasnistvo.Secate li se da niste mogli da imate 2 stana,da ne bi ziveli od kirije,rente?Secate li se maksimuma u poljoprvrednom zemjistu?Jeste li mogli da napravite fabriku?Kad se kaze "socijalizam"misli se na kapitalistucku drzavu,koja vodi racuna o socijalnim potrebama gradjana.
Preporuke:
4
14
44 petak, 02 oktobar 2015 11:30
DrJelaBisic
Zbog drzavnog(a ne privatnog)vlasnistva nad sredstvima za proizvodnju,i zbog toga sto je,po prirodi,svest ljudi niska(nema Novog coveka)u komunizmu dolazi do niske produktivnsti,pa se vrednost kapitala u tim drzavama urusava.Opada,umesto da se uvecava.Obecanje dato msama mora da se odrzi,socijanig mira radi-pa se isplacuju plate,daju prava iz zdravstvenog osiguranja i obrazovanja.Da bi se sva ta davanjua ostvarila,i da bi se islo dalje u industrijalizaciji(u nadi da ce se izaci iz rupe)pozajmljuju se pare,od trulih kapitalista.Sve komunisticke zemlje,ukljucujuci SFRJ i SSSR,su bile u tom problemu.Niko nije izbegao zaduzivanje,a da je mogao da se odrzi i ide dalje.Zato je komunizam propao.Preporucujem za citanje:Guglujte Uorena Bufeta(Warren Buffet),knjige:Kapital in 21st century(Thomas Piketty) i The Spirit Level(R.Wilkinson i K.Picket).
Preporuke:
5
12
45 petak, 02 oktobar 2015 14:54
sokrat
@ Solomon
Nema tu šta da se revidira. Brat ne kolje brata, ako su to tvoja braća neka ti budu.
Preporuke:
5
1
46 subota, 03 oktobar 2015 05:15
Jaroslav
@sokrat
BRate, zapadni otrov ti je ušao u dušu. Ne moraju Sloveni praviti zajedničke države i utopije ali da govoriš dva tri slovenska jezika i da si putovao znao bi da si u krivu. KOliko su ti bliski amerikanci ili Turci?
Preporuke:
3
1
47 subota, 03 oktobar 2015 08:18
sokrat
@ Brate Jaroslave.

Iz ličnog iskustva znam kako sam prošao sa slovenskom braćom Slovencima i Hrvatima.

Možda je Tebi bilo bolje?
Preporuke:
5
1

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner