недеља, 15. децембар 2019.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Коме је до морала у политици, нека иде у НСПМ

Да ли су жене дискриминисане?

Kоментари (148) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 субота, 07 март 2015 16:15
Обсервантес
Одличан ауторски чланак који отвара мноштво нових питања. Само бих додао да неке жене и неки мушкарци јесу дискриминисани. Углавном су то они с традиционалним васпитањем и они оријентисани ка породици и очувању породичних вредности. Мета је тип мушкарца и тип жене а не стриктна родна дискриминација. Манипулативне технике је аутор добро уочио и раскринкао је појаве које нарушавају здравље српског друштвеног бића. Стопа бандитизације, проституције, етил и наркоадикције су управо показатељи нездравог друштва у коме манипулатор свесно „види“ само род а не диверзију против укупног, некад здравог српског друштва.
Препоруке:
78
11
2 субота, 07 март 2015 16:28
Starac MIlija
Nije patrijarhat bio sjajna tvorevina, žena je bila često kao rob,a opet u svojim boljim stranama, žena je bila zaštićena, i ostvarivala je svoju punu biološku, socijalnu i porodičnu ulogu.
Danas nemamo više ni patrijarhat, a ovo danas ne znamo šta je: neki inter regnum u kome porodica puca po šavovima.
Stratezi globalnih promena imaju sličnu strategiju kao Zmija u Edenu: usmeravaju se već 200 godina na ženu da je obrlate, a sve više i na decu koja su sada čini se na glavnom udaru obmane.
Препоруке:
56
4
3 субота, 07 март 2015 17:24
Александар
Одличан текст, и потписујем коментар корисника Обсервантес, нема се шта додати, свака част.
Препоруке:
46
6
4 субота, 07 март 2015 17:46
Дринко Кончаревић
Дискриминисане? Шта су остварили са или на основу права регулисаних законом? Нестала је она класична породица која је жени давала право место у друштву. Жене су мислиле да ће изласком из класичне породице коју је требало развијати а не разбијати, постићи нешто више? Шта су постигле? Допринеле су паду наталитета. Падом наталитета смањио се број породица, смањује се улога жене која је природан стуб породице. Као чланице нове позиције жене у друштвеним институцијама, нису постигле оно што је требало. Неспособне? Не. Жене су укључивањем у друштвне институције изманипулисане. Погледајмо политичарке. Кад спомену шефа своје странке, онда ту престају сва њихова права. Оне се њему подређују. Многе од њих немају своју породицу у класичном смислу. Смисао у којем је имају, не функционише. Скривају се и пате. Зато не би више о таквим женама, ту причи нема краја. Ових дана НАТО јастребови би да ратују, да људи гину... Питам, има ли мајки, није важно на којој се страни налазе, да ли им треба НАТО?
Препоруке:
52
7
5 субота, 07 март 2015 18:03
Калимеро
А, како то изгледа на терену, па довољно је ући у пошту, банку, полицијску станицу, нсз,. . . итд, бацити летимичан поглед на шалтере, па и иза њих и . . . који пол је ту дискриминисан . . . хммм ?
Препоруке:
54
8
6 субота, 07 март 2015 18:42
Обсервантес
Хвала Александре. Чланак је стварно квалитетан зато што даје реалне слике из свакодневног живота које сви видимо. Иначе, кључна реч међу грађанством, као реакција на болесну и криминоидну друштвену стварност, је: страшно! Колико пута дневно чујемо или изговоримо ову реч? Иначе, чим диригована манипулација почне да једно друштво дели кроз полну дистрибуцију („жене су дискриминисане“) или ону по годинама („старији и млађи“) очигледна је жеља манипулатора (али и циљ његових мета – анализа) за конфронтацијом унутар таквих (полно и добно) подељених група једног друштва. Онда лакше можемо да схватимо несрећну данашњу Србију када се приоритети друштва руководе оваквим параживотним и деструктивним критеријумима. Прва реакција појединца на наметнуто лудило је параноидност (људи се осврћу на улицама јер опасност вреба са свих страна).
Препоруке:
40
8
7 субота, 07 март 2015 19:14
Sarajlija
Nažalost, ovakvih vrhunskih tekstova nećete moći naći u mainstream medijima. Isti su uglavnom pod masonerisjkom šapom. Dakle, zašto masoneriji trebaju žene na vladarskim pozicijama? Zato što su njima lakše manipuliše. U jednom islamskom Svetom tekstu (Hadisu) kaže se: "Žena je cvijet (ukras) kuće a ne vladarica." U drugom Svetom tekstu se kaže da su žene intelktualno inferiornije, ali su emotivno superiornije. Riječju, Gospodar joj je samom njezinom prirodom namijenio ulogu odgajateljice u kući, pa i u školi, gdje treba da dođe do izražaja nježnost i blagost. Ali ondje gdje treba intelekt na visokom nivou (inženjerstvo, fizika...) ili pak fizička snaga - tu objektivno žene nemaju šanse. Sreća je da će zapadne zemlje, kao najžešći promotori radikalnog feminizma, boreći se protiv prirodnog poretka koji je Bog uspostavio, prvi nastradati. Uskoro, takvim društvima, u kojima caruju pederi, feminiskinje i razmažena derištad neće imati ko raditi - pa će ih polahko preuzimati obojene rase.
Препоруке:
35
13
8 субота, 07 март 2015 19:28
crowd surfer
Мислим да је важно за целу ову причу отићи мало дубље. У основи феминистичке "теорије" је да су мушкарци и жене исти (тачније,мисле да су жене мање-више супериорније). Имају исте психо-физичке особине,таленте,способности,жеље итд. али се под утицајем васпитања, и чега све још не, долази до разлика између мушкараца и жена. Ако имате таква схватања, логично је да мањак жена у бизнису, политици и осталим позицијама моћи (друге их не занимају) видите као дискриминацију.Ако су жене способне као и мушкарци, зашто их нема у бар подједнаком броју на тим позицијама? Логично размишљање ако полазите од тезе да су мушкарци и жене исто. Проблем је, што је основни постулат погрешан. Мушкарци и жене нису исти,немају исте таленте, способности,жеље итд. већ су комплементарни. То су знали људи од најранијих дана, то је вечна истина о мушко-женским односима и остаће истина без обзира на феминистичко испирање мозга.
Препоруке:
42
6
9 субота, 07 март 2015 19:46
bog dano vic
postoje dobre vredne odane zene i ove emancipovane...sreca da nema golog otoka dobar broj nas bi one tamo poslale
Препоруке:
24
10
10 субота, 07 март 2015 19:51
Дринко Кончаревић
Постоји једна важна област која служи за манипулисање са народима, државама и наравно са женама. То је музика. Чувени комп. Верди се залагао да се музика и даље изводи на фреквенцији од 432 Херца. Но неки мангупи су укапирали, да ако фреквенцију подигну на 400 херца, онда могу лакше да мнипулишу са слушаоцима. Ово је разрадио Гебелс. Знамо шта је постигао. Нови светски поредак, почетком шездесетих година прошлог века усвојио је ову фреквенцију као стандард. Кренуло се са "Битлсима", поп, рок и други музичким облицима, ново компонована народна музика, итд. Паралелно са тим, феминизам, људска права итд. У чему је разлика. Иста музика на фреквенцији од 432 Херца делује људскије, душевније итд. а музика на 400 херца делује празно. Када питате следбенике музике 400Хз шта има у тој музици одговарају: знаш то је нешто ново... А шта је ново не знам. Знам да живимо лоше. Музика нас је посвађала. У љубав између две особе ушли су право, его, похлепа, свађе, следбеници 400 Х треснули су о ледину.
Препоруке:
24
6
11 субота, 07 март 2015 20:04
zarobljena princeza
Meni je priča o feminizmu, diskriminaciji,ravnopravnosti uvek bila dosadna.Muškarac nije muškarac,kao što ni žena nije žene.Tzv.emancipacija,ravnopravnost stvorili su od mene neko novo biće,potezala sam i radila mnogo toga što je bilo protivno mojoj prirodi očekivano po nametnutom načinu shvatanja borbe za ravnopravnost polova.Bitku su izgubili svi.Godinama u nazad razmišljam da me je profesionalna karijera dovodila u ne prilične situacije,teškom mukom sačuvala sam integritet i samostalnost.Karijerom sam zadovoljna,a nije je ni moralo biti,rođena sam slobodna i to mi niko ne može oduzeti.Moj muž i moj sin su mi najvredniji na svetu,sina učim da će biti muž,otac i da je to velika odgovornost.Volela bih da mi snaja bude skromna,a ne isfrustrirani hibrid karijerista što neće da rađa decu.Kuva.Pere.Pegla.Sve to radim i volim svoje obaveze.Slobodna sam i niko mi ništa ne može niti treba da me oslobađa.Volim što sam žene volim svoje slabosti,a da mogu ko čovek mogu,ali VIŠE neću.Moj IZBOR.
Препоруке:
38
5
12 субота, 07 март 2015 20:24
Komunisti su to odavno rešili kod nas
Nosilo se momče i devojče...Pozitivna diskriminacija uništava žene više od negativne koja je odavno izgubila smisao.Kompletna žena je san svakog muškarca i obrnuto.Sponzoruša nije ništa humanija pojava od muškog šoviniste.Robinja kuhinje ili robinja korporacije,svejedno,muškarac takve brzo zaboravi.U neoliberalnom kapitalizmu početne akumulacije kapitala ili još gore,stranih investicija,malo je izbalansiranih ličnosti oba pola,uz svu tehniku i tehnologiju savremene civilizacije.Pogubili smo sebe i druge.
Препоруке:
33
3
13 субота, 07 март 2015 22:19
СВ
Позивам све који имају податке да су жене слабије плаћене од мушкараца да кажу упоређујући иста радна места на који су то пословима жене слабије плаћене.У супротном,не да престану,већ да признају да су лагали и кажу зашто су то чинили.
Препоруке:
27
5
14 субота, 07 март 2015 23:21
Мачо
Сваки пут се окренем за женом којој добро стоје панталоне и зна да их носи.
Не интересује ме да ли је пристојно.
Жене не вређам за 8. март,чекам да прође.
Препоруке:
17
5
15 недеља, 08 март 2015 00:38
српска сарма, а може и пасуљ@ Дринко Кончаревић
О томе је писао (тачније: ПРИЧАО) још Конфучије пре 2500 година, као и Платон пре више од 2300 година!? Ново је само модерно знање о фреквенцијама у тако експлицитном виду, као што сте поменули!? (То су имплиците ЗНАЛИ још поменути Конфучије и Платон!?) Иначе, НИЈЕ СЛУЧАЈНО што се МОЛИТВЕ код Јевреја, хришћана и муслимана завршавају на "АМИН"!? Неки то глупаво тумаче сагласношћу, потврдом, тј. "тако је", као ПОТВРЂУЈУЋИМ ЗАВРШЕТКОМ молитава Богу, а ствар је МНОГО СУПТИЛНИЈА!? Наиме, "АМИН" је блискоисточни еквивалент СВЕТОГ СЛОВА Веда "АУМ", тј. "ОМ"!? Веде уче да је "АУМ" звук примордијалног Космоса при стварању, а ФИЗИОЛОШКА је ЧИЊЕНИЦА да изговарањем слога "АУМ" људска лобања почиње да ВИБРИРА, тј. фреквенца слога "АУМ" одговара ФРЕКВЕНЦИЈИ ЛОБАЊЕ, тј. људске главе, тј. на тој фреквенцији мозак ради оптимално!? Ergo, изласком из фреквенције "музика сфера" ми ПОНАВЉАМО ПУТ који је прешао Сатана при његовом Паду!? Као што знате Адам НИЈЕ ДО КРАЈА ПАО и зато нас Репати толико ЗАВОДИ!?
Препоруке:
9
11
16 недеља, 08 март 2015 00:56
ДА ЛИ ДА СЛАВИМО 8. МАРТ?
ДА ЛИ ДА СЛАВИМО 8. МАРТ?

(1)

Многи Срби и Српкиње не размишљају о томе.

Освешћење је дошло деведесетих година када је један део нашег народа гледао на 8. март као на комунистички празник. Нажалост већи део популације ипак обележава примитивно и глупо овај празник који нам је наметнут са стране.

Клара Ајзнер познатија као Цеткин, Jеврејка (зар сте сумњали) комунисткиња из Немачке увалила нам је још једно њихово „кукавичје јаје“, „празник“ 8. март, касније од стране комуниста прозван „међународним даном жена“. На тај дан (1909.) десиле су се некакве демонстрације жена Америке.

На њену иницијативу, на другој међнародној конференцији жена социјалисткиња одржаној у Копенхагену 1910. године одлучено је да се 8. март обележава као Дан жена. Први пут је тај „празник“ прослављен већ следеће, 1911. године и то у Немачкој, Аустрији, Данској, Швајцарској.
Препоруке:
16
9
17 недеља, 08 март 2015 00:58
........
(2)

Рускиње су овај дан премијерно обележиле две године касније, 1913. Социјалдемократкиње Србије су, као у Немачкој, већ 1911. године симболично празновале, а прва значајнија прослава одржана је 1914. године у Народном дому у Београду.

Данас међународни празник жена слави се на различите начине широм планете, без обзира на друштвено уређење државе. Међутим ретко ко се пита шта је стварно стајало иза тог датума. До данашњег дана жене у Србији и целом свету обележавају тај дан и не питајући зашто то чине.

Истина је једноставна, Клара Цеткин и њене јеврејске „другарице“ једноставно су за празник феминисткиња Европе и Америке узеле датум из јеврејске историје. Ради се о ПУРИМУ (пур = коцка) који је покретни јеврејски празник и не пада сваке године у исти дан, али се пада отприлике око 8 марта.
Препоруке:
14
7
18 недеља, 08 март 2015 01:16
МР
Највећа разлика између мушкараца и жена је биолошки условљена. Мушки хормон је хормон агресије. Погледајмо ко је водио ратове кроз историју - мушкарци, ретко жене. Женски хормон је хормон бриге и старања за другог, нарочито мајке за дете. Зато и има више жена у просвети али мање у политици где треба бити борбен. Често се осећам нелагодно у пролазу поред мушкараца, нарочито млађих, док код жена немам такав осећај угрожености. Физички обрачуни код мушкараца су далеко чешћи него код жена.
Препоруке:
12
13
19 недеља, 08 март 2015 07:35
не баш
Наравно да смо далеко од времена када је за Ксенију Атанасијевић, прву жену доктора наука у Србији, могао рећи председник комисије за одбрану: Колеге, јесмо ли сигурни да је све у реду са хормонима наше кандидаткиње?

Ипак, у овом чланку је промашена тема, а и често је натегнут. Зашто промашена тема? Дискриминација је када нпр.код запошљавања, између мушког и женског кандидата послодавац одабере мушког, без утемељења у већим радним способностима, када жена прима мању плату без рационалног оправдања...А ово, мушкарци више страдавају на послу, већи проценат самоубистава, живе краће?!

Уосталом, тај се податак да се мушкарци у већем проценту убијају, лакше него социјалним притиском, објашњава психологији познатом чињеницом да жене боље подносе душевне болове, да су трпељивије,док се мушкарци лакше сломе.

А и то да су жене мање заступљене у политици, може се осим интересовањем и биологијом, објаснити и тиме да је политика толико дуго у рукама мушкараца да су је и уредили по своме.
Препоруке:
18
30
20 недеља, 08 март 2015 08:05
фристајло
чини се да je обележавање Осмог марта као дана који жене подсећа на њихову обесправљеност депласирано. Многе жене су тога свесне.

Велика већина није, нити им се дозвољава да се "освесте". Трагикомично је, како се лако манипулише овим "проблемом" данас; и све то- да се одржи постојећи поредак.
А после се ишчуђавамо муслиманима, шеријату, лудачком насиљу над женама у неким регијама света.
То је само конфузан и хистеричан одговор на притиске изазване инсистирањем на разним "правима" (мањине, ЛГБТ, дечија, женска).
Код нас, то је у неким ситуацијама добило карикатуралне размере. Погледамо ли нашу Владу, и госпође "министарке" у њој, неке високе функције- потпуно је јасно зашто су ту, и ко их је и због чега ту поставио.
Жена је послушнија, и прагматичнија од мушкарца, по правилу; по биолошком и психолошком склопу, мање је заинтересована за општи него за лични интерес.
Не свиђа се то ни мени, али- ко ме пита...
Препоруке:
22
3
21 недеља, 08 март 2015 08:41
српска сарма, а може и пасуљ@ МР, па "фристајло"
"коментар": "Највећа разлика између мушкараца и жена је биолошки условљена. Мушки хормон је хормон агресије. Погледајмо ко је водио ратове кроз историју - мушкарци, ретко жене. Женски хормон је хормон бриге и старања за другог, нарочито мајке за дете." Само једно питање: А ОТКАД МОЛЕКУЛИ "имају" "интелигенцију"!? Знате, мене као НАУЧНИКА је одувек ФАСЦИНИРАО (у негативном смислу!) ПРИМИТИВНИ ДЕТЕРМИНИЗАМ популарне "науке"!? Знате већ оно: "свакога дана у сваком погледу све више напредујемо"!? И то посебно кад се популарне "науке" довате НЕДОУЧЕНИ, а АМБИЦИОЗНИ!? "Фристајло", поздрав!
Препоруке:
13
5
22 недеља, 08 март 2015 09:24
@СB
Разуме се да не постоје радна места на којима су жене истих квалификација и једнаке дужине радног стажа као колеге мушкарци слабије плаћене од њих.
У домовима здравља, у општинама, у судовима, на факултетима, у предузећима, на клиникама... не постоје мушке и женске плате.
То сви знају. То знају и феминисткиње али су ипак на ову лаж надовезале другу која гласи: жене у глобалу раде на мање плаћеним местима јер добро плаћена радна места приграбе мушкарци. Али и то је лаж. У Градској чистоћи, у ГСП-у, на градилиштима, као сезонци, као магационери, као ватрогасци, у ЕПС-у на далеководима.. раде искључиво мушкарци. А та радна места су сасвим сигурно слабије плаћена од места судија, професора, лекара у домовима здравља где жене доминирају. И то сви знају.

Још нешто. Никада нисам чуо неко дете да каже мајци да је неспособна јер му није обезбедила школовање у иностранству, већи стан, кола.. те примедбе су резервисане искључиво за очеве. За то време мајке ћуте и то слушају са одобравањем.
Препоруке:
24
5
23 недеља, 08 март 2015 09:28
@ не баш
Наведите тачно институције у којима жене примају мање плате од мушкараца, односно институције у којима постоје мушке и женске плате.
Препоруке:
24
2
24 недеља, 08 март 2015 10:06
не баш
Зашто то да наводим? Ја се не бавим тим истраживањима. Моја тврдња је вредносно неутрална: да је овај чланак максимално натегнут, и да је промашена тема. Оно што помиње аутор није дискриминација.
Препоруке:
9
24
25 недеља, 08 март 2015 10:09
не баш
А ако ме баш питате: код већине послодаваца, а нарочито у јавном сектору, и не откривају се запосленима висине плата које њихове колеге примају.
Препоруке:
6
20
26 недеља, 08 март 2015 10:21
не баш
И у земљи са оваквим радним законодавством у коме послодавац има велику фактичку моћ, масовно антедатира уговоре о раду када дође инспекција за проверу рада на црно..илузорно је очекивати да се сам открије као неко ко дискриминише у платама.

Једно право истраивање узело би у обзир податке о судским процесима због дискриминације на раду, насиља над женама...итд
Препоруке:
8
19
27 недеља, 08 март 2015 10:37
српска сарма, а може и пасуљ@ о "вредносно неутралном ставу" извесних заговорника феминистичких лажи
Каже извесни "не баш", куробецајући се на питање о ФАКТОГРАФСКОЈ ПОТВРДИ или ОПОВРГАВАЊУ "тврдњи" заговорника феминизма: "Зашто то да наводим? Ја се не бавим тим истраживањима. Моја тврдња је вредносно неутрална: да је овај чланак максимално натегнут, и да је промашена тема. Оно што помиње аутор није дискриминација." Значи, овај "не баш" про-феминистички ЂИЛКОШ ТВРДИ да је "вредносно неутралан", а онда додаје да је чланак "максимално натегнут" и "тема промашена"!? Хммм, "натегнутост" БИЛО КОГ става ПРОВЕРАВА се ПО ДВА ОСНОВА: а) фактографском; б) ЛОГИЧКОМ. Тј. проверавају се или ПРЕМИСЕ или сам ПРОЦЕС ЗАКЉУЧИВАЊА!? А дотични "не баш" НЕ ПРУЖА ДОКАЗЕ НИ ПО ЈЕДНОМ ОСНОВУ!? Отуд је и његова ТВРДЊА о "промашености" теме овог текста просто речено НАТЕГНУТА!? Даље, пише гореиментовани: "А ако ме баш питате: код већине послодаваца, а нарочито у јавном сектору, и не откривају се запосленима висине плата које њихове колеге примају." Зар то не важи И ЗА МУШКАРЦЕ, као и за жене!?
Препоруке:
16
7
28 недеља, 08 март 2015 11:03
не баш
Оно што ви не разумете је да се ја бавим друштвеним наукама( правом и социологијом) и да знам шта је ДИСКРИМИНАЦИЈА. Оно што овај аутор најчешће помиње у тексту, једноставно није дискриминација.Већ је његова жеља да прошири, дакле натегне предмет свог истраживања на општи положај мушкараца и жена( па ту укључује животни век, стопу самоубистава, страдање у саобраћају, на раду, број наркомана, дислексичних и шта све не...). Он је можда хтео да пише о томе ко је угроженији по његовом мишљењу. Ако узмемо то као предмет истраживања онда и можемо овако да се фрљамо " широко ми поље" са сумњивом, и тешко доказивом каузалношћу( попут релације између стопе самоубистава и социјалног притиска над мушкарцима). Право истраживање дискриминације морало би да се пре свега ослони на судксе процесе. Као што рекох, фактичка моћ послодавца је велика, и он много шта може да сакрије.
Препоруке:
14
19
29 недеља, 08 март 2015 11:41
Jasna
Ispade da su zene krive sto su muskarci sonje. Nece biti da je bas tako.Istina ima dosta zena koje se lepe za mocne muskarce(prodaju se kao roba,sto narocito vidljivo u kapitalizmu),ali nije tacno da se sve lepe za moc i novcanik.
Ipak vecina zena trazi pre svega normalne muskarce sa kojim mogu da ostvare komunikaciju, koji imaju posao(to ne mora da bude biznismen ,ili rukovodilac),koji neguju svoj izgled(to ne znaci da satima sede ispred ogledala ,vec znaci da nemaju masnu kosu,da nisu pustili stomacinu i sl. ...),da imaju stav i samopuzdanje,jer zene to osete i naravno da zenama sonje nisu privlacne.Sad sto muskarci pumpaju svoje samopouzdanje besnim kolima i sl.nisu zene krive.
Sto se tice zanimanja ,moze biti istina da zene i ne traze rukovodeca mesta, jer zele manje stresne ,a samim tim i manje placene poslove,ali najcesce zavrse sa muskarcem rukovodiocem koji navaljuje sav rad i prebacuje svu odgovornost na njih,dok on uziva u ladovini debele koverte i malo rada.
Препоруке:
11
20
30 недеља, 08 март 2015 12:02
Neša (Glodur)
"Инсистирање на „женским правима”, „дечијим правима” и „геј правима”, практично ће довести до још већег урушавања брака и породице: до повећања броја „световног целибата” и развода, а смањења броја склопљених бракова и рођене деце. To не погодује ни женама ни мушкарцима."

Све је то део плана Глобалиста за смањење популације. Да извинете, без мушко-женског секса нема деце. "Успешне" жене и гејеви за собом не остављају потомство него негативан природни прираст становништва односно одумирање строго интересно циљаних нација. А и оно што се ипак роди и сада живи уништавају на разне већ опробане и ефикасне начине. Све те "нове вредности" даје (намеће) нам "модерна" западна "цивилизација".
Препоруке:
17
3
31 недеља, 08 март 2015 12:06
Jasna@Fristajlo
Da je zena poslusnija to mogu da se slozim ,ali da je manje od muskarca zainteresovana za opsti,a vise za licni interes,to ne mogu nikako.
Daleko je vece ucesce muskaraca u kriminalu i korupciji, nego zena.
Muskarci su ti koji se bave korupcijom i kriminalom,a zene su tu daleko manje zastupljene.
Pa ko je ojadio i opustosio ekonomiju i privredu nase zamlje ,sve sami muskarci na rukovodecim polozajima u drzavnim organima,bankama,preduzecima u politici...
A korupcijom i kriminalom ne bavi se onaj kome je opsti interes na pameti,vec naprotiv samo onaj ko se rukovodi licnim interesom,rukovodjen pohlepom ,gramzivoscu, sebicnoscu , uskogruduscu...
Препоруке:
15
13
32 недеља, 08 март 2015 12:11
српска сарма, а може и пасуљ@ не баш
Баш лепо што се бавите правом& социологијом (мада су ми психолози ПОООСЕЕЕБНАА "посластица"!), па бих у том смислу да Вас УПИТАМ, да ли знате КАКО се добија РЕПРЕЗЕНТАТИВНИ УЗОРАК у социологији, при разним начинима тестирања!? Знате, ОД ТОГА и САМО ОД ТОГА ЗАВИСИ да ли ПРИЧЕ ФЕМИНИСТКИЊА "ПИЈУ ВОДУ", као и било које "људскоправашке" ИЗМИШЉОТИНЕ!? То, НЕМАЊЕ ОДАБИРА РЕПРЕЗЕНТАТИВНОГ УЗОРКА ради ПОТВРДЕ или ОПОВРГНУЋА РАДНИХ ТЕЗА од стране ЗАГОВОРНИЦА феминистичког наратива је основна интенција предметног текста!? Кад се ПОСТАВИ НАБУЏЕНА "ПРЕМИСА", овде феминистичка, негде другде "људскоправашка", онда је лако ЕРИСТИЧКИ МАНИПУЛИСАТИ и "доћи" до ЖЕЉЕНОГ "доказа" да су "мушкарци свиње"!? Обашка ГОЛЕ ЛАЖИ CNN-a! То је оно због чега држим страну аутору овог текста! Зато што су феминистичке (или "људскоправашке", свеједно је) "тезе" АТАК на ЗДРАВ РАЗУМ и Аристотелову ФОРМАЛНУ ЛОГИКУ!? А сад "ркните у народ", да, да, БАШ Ви реците КАКО ОБРАЗУЈЕТЕ РЕПРЕЗЕНТАТИВНИ УЗОРАК у Вашим истраживањима!?
Препоруке:
13
8
33 недеља, 08 март 2015 12:16
DR POLITICKIH NAUKA
ODLICAN CLANAK!!!!! sveobuhvatan o jednom postojecem/nepostojecem problemu...uzimajuci u vidu da se srbija prilagodguje EU,onda bi hteo da dodam neke cinjenice oko toga..u skandinaviji,engleskoj,nemackoj gde je feminizam daleko jaci nego kod nas,feminstkinje su daleko bucnije i mnogo vise se cuju.cesto puta pricaju o porodicnom nasilstvu i kao dokaz javno pokazuju slike ili slucajeve gde su zene maltretirane,tucene,izbodene nozem ili cak vise puta i bacene sa visokih balkona na ulice.ovde su u ogromnom slucaju u pitanju muslimanske izbeglice i njihovo vidgenje zena..ove argumente feminstkinje upotrebljavaju u ugnetavanje domaceg muskog stanovnistva,tj:skandinavaca,nemaca,englezaitd..NIJEDNOM RECI NIKADA NE SPOMINJU UOPSTE NISTA DA JE TO UOBICAJENO PONASANJE MUSKARACA MUSLIMANSKE VEROISPOVESTI(ogromnim brojem arapa,vrlo retko bosanaca muslimana)u svedskoj je arapsko-muslimanskom stanovnistvu dozvoljeno da kupuje supruge sa motivacijom da je deo tradicije.feminstkinje cute skroz o tome!!
Препоруке:
19
4
34 недеља, 08 март 2015 12:54
anta
Мада, треба бити искрен , целу ту феминистичку причу су смислили сами мушкарци, који су искључиви креотори идеологије глобализма... жене феминисткиње су ту само што би се рекло из огласа за запошљавање извршиоц 1.....тако да , бесмислено је обрачунавати се са феминизмом, треба ударити на глобализам, а за то треба бити мушко...
Препоруке:
11
5
35 недеља, 08 март 2015 13:16
Пречанин
фристајло
Жена је послушнија, и прагматичнија од мушкарца, по правилу; мање је заинтересована за општи него за лични интерес. "

Ма, него шта је! То важи за жене оба пола. Такав је став на Дединим салашима ( с дугим "е").
Препоруке:
7
4
36 недеља, 08 март 2015 13:27
Сања
"Модерне жене више не умеју да кувају, не желе да имају децу и нису више топла, уредна, и љубљена створења која су мислила да је време проведено са својом породицом добра ствар. Оне су такође толико "самосталне" и "јаке", да им није потребна ни њихова рођена породица. Једино што те модерне жене имају да понуде данашњим мушкарцима јесте - секс. Уместо да буду вољене домаћице које кувају и подижу своју децу, оне су сведене само на сексуални објекат - и толико су збуњене емотивно и интелектуално, да оне троше много новца које зараде на пластичне операције, козметику и на тону гардеробе, како би лепо изгледале, у свом очајничком покушају да остану или постану атрактивне. Тако да оне више немају друге квалитете како би биле атрактивне мушкарцима, па шта онда друго да очекујемо? Ово су плодови феминизма. То је тај плод њихове борбе за "ослобођење жена".

Варг Викернес
Препоруке:
27
7
37 недеља, 08 март 2015 13:30
Дринко Кончаревић
@Jasna,
Тврдњом да су мушкарци шоње, Ви уопштавате ствар, па Вам сваки детаљ "одскаче" и показује колико је у контрадицији са свим изнетим. Издвојио би скупину жена које се баве политиком. Оне су прве пристале на дискриминацију. Чак се залажу за њу. Шта су урадиле за опште добро обичне жене? Ништа. Направиле су само лоше. Шта су урадиле за себе? Направиле су много мехурова од сапунице којом украшавају свој живот и мисле да је то нешто изврсно за њих. За то време мушкарци који их користе, постижу личну добит. Зашто се инзистира на равноправности жена, законом уређено 1/3 иако 1/3 није 1/2 што је услов равноправности. Једна трећина је довољна богатој мушкој мањини да постигне већину у скупштинама. Захваљујући тим женама, у Скупштинама пролазе закони који руше породицу, руше друштвени положај жена.... И на крају још једно питање, иако нисам добио одговор на претходно ( аи не морам), што ће Хришћанки осми март кад има Богородицу? (Хоће леба преко погаче?).
Препоруке:
16
7
38 недеља, 08 март 2015 14:14
@ не баш
1.
Јесте ли сигурни да сте прочитали шта сте написали? Прво износите неке тврдње а затим кажете да се на бавите истраживањима. Како онда знате да постоје случајеви „када жена прима мању плату без рационалног оправдања..." и „кад приликом запошљавања послодавац између мушког и женског кандидата одабере мушког без утемељења у већим радним способностима“. Одакле вам та сазнања ако се не бавите истраживањима ?

При том и сами кажете да „код већине послодаваца, а нарочито у јавном сектору, и не откривају запосленима висине плата које њихове колеге примају.“ Ако је то тако, а јесте, онда на основу чега феминисткиње тврде да су жене слабије плаћене од мушкараца? Осим тога ноторна је ствар да послодавци данас НИ МУШКАРЦИМА НИ ЖЕНАМА не одређују плате на основу неког „рационалног оправдања“ нити приликом запошљавања примају кандидате, НИ МУШКЕ НИ ЖЕНСКЕ, на основу „утемељења у радним способностима“ већ на основу сасвим других критеријума – партијске припадности, везе, мита...
Препоруке:
13
2
39 недеља, 08 март 2015 14:16
Jasna@Drinko Koncarevic
Ocigledno niste pravilno razumeli moj komentar.
Nisam ja napisala da su muskarci sonje ,vec sam napisala "ispade (po autoru) da su za to sto su muskarci sonje krive zene".Dalji moj komentar je opovrgavanje autorove teze da su za to sto su muskarci sonje krive zene.
Препоруке:
10
13
40 недеља, 08 март 2015 14:22
@ не баш
2.
Није јасно ни зашто би „право“ истраживање било оно које би „узело у обзир податке о судским процесима због дискриминације на раду, насиља над женама..“? Те податке несумњиво треба консултовати али би они морали да обухвате и податке о процесима које су водили мушкарци у случајевима када је „послодавац између мушког и женског кандидата“ изабрао полуписменог женског кандидата „без утемељења у већим радним способностима“ али са утемељењем у већим везама. Или процесе које су водили мушкарци у случајевима када је послодавац између два мушка кандидата одабрао мушког кандидата "без утемељења у већим радним способностима" али утемељеног у противуслузи коју је његов тата обећао послодавцу.

Мада се бавите само „вредносним судовима“, можда бисте могли да се распитате каква су примања жена које се у разним НВО баве проблемом дискриминације жена. А пошто не волите истраживања, ево да вас обавестим - бити боркиња за женска права je врло уносан посао.
Препоруке:
14
2
41 недеља, 08 март 2015 14:41
@не баш
3.
А ако је до "натегнутости" текста, онда је ваш коментар "натегнут" јер примери које дајете за дискриминацију жена се односе подједнако и на мушку и на женску радну снагу. У државним институцијама нема мушких и женских плата (има веза и партијске припадности), а код приватника често уопште нема плата, али у том обесправљеном најамничком положају се данас подједнако налазе и МУШКАРЦИ И ЖЕНЕ.
Препоруке:
12
2
42 недеља, 08 март 2015 14:46
не баш
Е, па лепо...ево и ви да видите чудо невиђено како жена може бити плаћена мање од мушкарца на истом радном месту и како се то оцењује:

http://ec.europa.eu/justice/gender-equality/document/index_en.htm#h2-7

http://ec.europa.eu/justice/gender-equality/files/documents/150119_segregation_report_web_en.pdf


Ту се помиње као пример само пракса Суда правде ЕУ зато што ми наша није доступна.
Препоруке:
4
10
43 недеља, 08 март 2015 14:48
marko
Radi se o tzv. pozitvnoj diskriminaciji koju generiše jedino država, poklonici kolektivizma i velike države tu činjenicu žele da prikrjiu. Centar za socijlni rad je državni subjekat. Tako isto i Romi imaju 30 poena u startu kad upisuju fakultet, besplatan dom, menzu...To je sve super ''na prvu'' ali i pozitvna diskriminacija je ipak na kraju diskrimnacija. Abortus i da je nelegalan ne bi prestao, jer bi onda ljudi masovno umirali po divljim klinikama. Abortus je posledica lošeg državnog sistema kroz obrazovanje, seksualno obrazovanje je i dalje tabu tema. Muškarci nemaju prava, jedino zbog države, koja je dala ogromna prava ženama, čak su počeli da preteruju. Nemoguće da je 95% nenormalno pa nemog da dobiju starateljstvo nad decom posle razvoda?! Ceo sistem sudovi-socijalno radnici-advokati su na protiv mušmaraca. Loše je, a patrijarhat je još gori jer je tu žena rob.
Препоруке:
2
14
44 недеља, 08 март 2015 14:49
marko
Radi se o tzv. pozitvnoj diskriminaciji koju generiše jedino država, poklonici kolektivizma i velike države tu činjenicu žele da prikrjiu. Centar za socijlni rad je državni subjekat. Tako isto i Romi imaju 30 poena u startu kad upisuju fakultet, besplatan dom, menzu...To je sve super ''na prvu'' ali i pozitvna diskriminacija je ipak na kraju diskrimnacija. Abortus i da je nelegalan ne bi prestao, jer bi onda ljudi masovno umirali po divljim klinikama. Abortus je posledica lošeg državnog sistema kroz obrazovanje, seksualno obrazovanje je i dalje tabu tema. Muškarci nemaju prava, jedino zbog države, koja je dala ogromna prava ženama, čak su počeli da preteruju. Nemoguće da je 95% nenormalno pa nemog da dobiju starateljstvo nad decom posle razvoda?! Ceo sistem sudovi-socijalno radnici-advokati su na protiv mušmaraca. Loše je, a patrijarhat je još gori jer je tu žena rob.
Препоруке:
1
6
45 недеља, 08 март 2015 15:26
Бране, Италија
добар чланак. У суштини подржавам еманципацију јер је еманципација жене у неку руку еманциповала и мушкарца ослободивши га високих и често претешких начела патријархалног доба. Мислим да ослобођена и равноправна жена доприноси више човечанству, а сад ако у таквом свету више страдају мушкарци, божемој, па пре су жене више страдале па ником ништа. Жена је некад била обична ствар. А поред тога, драги мушкарци немојмо заборавити да нам жене ипак добрим враћају еманципацију. Већина жена су паметна, интелигента и топла бића. Једино што мислим да негде у дубини душе већина жена и даље осећа страхопоштовање према мушкарцу.
Препоруке:
6
13
46 недеља, 08 март 2015 15:33
фристајло
Jasna
Da je zena poslusnija to mogu da se slozim ,ali da je manje od muskarca zainteresovana za opsti,a vise za licni interes,to ne mogu nikako.

Зато што размишљате на типично мушки начин. То се врло јасно види из Ваших уписа овде.
Ту нема ничег лошег или доброг самог по себи; то је једноставно- тако. Ви то не примећујете, отуд и Ваш отпор мојим тезама (које чак и нису моје, већ преузете из неких истраживања, рађених још 70-их година прошлог века, нашег угледног социјалног психолога, чијег се имена више не сећам; можда Никола Рот...).
Не бих ја то ни наводио, да се нисам из личних искустава довољно пута уверио у истинитост тих налаза, у огромној већини примера.
У осталом, зар нисте и сама себи доказ?
Зар нисте овде једина жена која се "инати" са неколицином коментатора, који би да Вас убеде да не мислите оно што говорите?
Како нисте свесни да сте више мушко од већине њих?
И то никако у пежоративном смислу.
Поздрав...
Препоруке:
13
3
47 недеља, 08 март 2015 15:39
žena
Najmanja razlika u zaradama žena i muškaraca u EU je u Sloveniji i Hrvatskoj, što je nesumnjivo nasleđe iz SFRJ. U Evropi i Americi razlike u zaradama su veće nego u Srbiji. Kako se približavamo EU razlika će se samo povećavati na štetu žena.
Kod nas su žene obrazovaniji, sposobniji, odgovorniji i pošteniji deo populacije, ali njihov udeo u vlasti i upravljačkim strukturama je minimalan. Bez kvota bilo bi ih zanemarljivo malo u skupštini i lokalnoj vlasti. I taj mali broj bi bio izložen neprestanom potcenjivanju, omalovažavanju i otvorenom seksualnom zlostavljanju.
Žene su obrazovanije, ali su mnogo siromašnije od muškaraca. Kuće, stanovi, firme i zemlja su mnogo češće u muškom vlasništvu, a ono malo žena do imovine dođe tek nasledstvom i to posle muževljeve smrti.
I na kraju, u Srbiji svake nedelje jedna žena bude ubijena ili teško povređena zato što muškarci svoje partnerke smatraju robovima. Ako se robinja usudi da napusti gospodara muž smatra da ima pravo na njen život.
Препоруке:
10
17
48 недеља, 08 март 2015 15:47
српска сарма, а може и пасуљ@ не баш, ЈОПЕТ
Пошто желите да се "ГАЂАТЕ" сс "аргументи", да одговорим "по ЗАСЛУЗИ"!? Прво, не виде се где су аутори студије ЗАПОСЛЕНИ и које су њине РЕФЕРЕНЦЕ!? Даље, студија се узима као МАТЕРИЈАЛ за ОДЛУЧИВАЊЕ Европске комисије, ИАКО: "This report was financed by and prepared for the use of the European Commission, Directorate-General for Justice; Unit D2 ‘Equality between men and women’, in the framework of a contract managed by the Fondazione Giacomo Brodolini (FGB) in partnership with Istituto per la Ricerca Sociale (IRS).", тј. једно НАДНАЦИОНАЛНО тело, користи услуге ДРЖАВНОГ института у Италији, а главни ФИНАНСИЈЕР је ПРИВАТНА фондација, при чему су ИМЕНА твораца ове студије типично АНГЛОСАКСОНСКА (Dr Brendan Burchell, Mr Vincent Hardy, Professor Jill Rubery and Dr Mark Smith)!? Даље, НЕ ВИДИМ ИЗЈАВУ ТИПИЧНУ за "фундаменталисте": "The authors are not aware of any affiliations, memberships, funding, or financial holdings that might be perceived as affecting the objectivity of this review."
Препоруке:
7
1
49 недеља, 08 март 2015 15:47
Александар
Бране, Италија
а сад ако у таквом свету више страдају мушкарци, божемој, па пре су жене више страдале па ником ништа

Ово Вам је, уз дужно поштовање, исто толико бесмислена констатација, као нпр. то да је сад у реду да одем у Истанбул и зајашем неког Турчина, зато што је неки Турчин пре 300 година јахао неког мог претка. Шта тај несрећни Турчин кога бих ја евентуално зајахао, има са тим Турчином од пре 300 година? Шта неки данашњи просечан момак, има са неким ликом од пре 300 година који је тукао своју жену, да би се нека фрустирана "дама" данас искаљивала на њему због патњи своје чукунбабе? Нити ће чукундеда бити кажњен, нити ће чукунбаби бити лакше. Бесмислено.
Препоруке:
15
4
50 недеља, 08 март 2015 15:58
српска сарма, а може и пасуљ@ не баш, ЈОПЕТОВАНО ЈОПЕТ
Тј. не видим изјаву аутора ВАШЕ студије ДА "НИШТА, АМА БАШ НИШТА НИЈЕ УТИЦАЛО на њену ОБЈЕКТИВНОСТ", како малопре цитирах моје "фундаменталисте" (реф. X.-G. Zhu, SP. Long and DR. Ort (2010) Improving Photosynthetic Efficiency for Greater Yield. Annu. Rev. Plant Biol., 61: 235–61), већ се УМЕСТО ЊИХ "извињава" Европска комисија и каже: "It does not
necessarily reflect the opinion or position of the European Commission or of the Directorate-General
for Justice and nor is any person acting on their behalf responsible for the use that might be made of
the information contained in this publication." и каже да ОНИ "#низашта нису одговорни", тј. свих тих 160 и куср страна му дође једна "шала", један "трач"!? АЈДЕ! Много СКУП тај "трач"& "шала" и МНОГО ЗАХТЕВАЈУ од НАС ти ЕУ-ропејци a conto ЊИХОВЕ "необавезности"!? Шта ћете, као СТАРИ корисник банчиних кредита НАВИКО да ЧИТАМ "ситна слова"!? Даље, из садржаја НИШТА се не види о ПРИМЕЊЕНОЈ МЕТОДОЛОГИЈИ ИСТРАЖИВАЊА, што је СИМПТОМАТИЧНО!?
Препоруке:
5
0
51 недеља, 08 март 2015 16:02
Jasna@Fristajlo
Ha,ha dragi Fristajlo nisi prvi koji mi to kaze. Jedan moj prijatelj mi je rekao da sam zena sa muskim mozgom.Ne znam da li je to kompliment ili nije ,djavo ce ga znati(sve nesto mislim da jeste,ne zato sto su zene gluplje ,vec drugacije razmisljaju),u svakom slucaju svaka cast Fristajlo na opazanju.
Препоруке:
5
4
52 недеља, 08 март 2015 16:09
Бране, Италија
хтео сам рећи увек ће неко да страда више, не можемо једнако страдати. Што се тиче емаципације жена она је пуно теже ишла на Западу конинента зато што је комунизам на истоку елиминисао цркву а црква је била главни стуб патријархата. Око 50% Италијанки никада није радило.
Препоруке:
9
2
53 недеља, 08 март 2015 16:14
@не баш
Ваш начин резоновања спада у логичку грешку која се зове pars pro toto. Или, српски речено, закључивати о целини на основу дела. То је уосталом метод којим се служе феминисткиње да би доказале да су жене дискриминисане.

Елем, озбиљна тврдња да у једном друштву постоји дискриминација неке групе, не може се заснвати на делу (pars), тј. на појединачним случајевима,већ би захтевала документацију која би обухватила ЦЕЛИНУ појаве. То значи да уколико се тврди да су у једној држави жене дискриминисане у погледу награђивања на радном месту, онда би било неопходно:
1.располагати подацима о платама СВИХ запослених у тој држави,
2.све запослене разврстати у категорије према полу, верској и етничкој припадности, пореклу, тј. занимању родитеља...
Затим би требало упоређивати примања за исте квалификације, исти рад и исту дужину радног стажа жена, мушкараца, припадника мањина, особа радничког, сељачког порекла, особа из нижег, средњег, вишег друштвеног слоја.
...наставак...
Препоруке:
7
3
54 недеља, 08 март 2015 16:17
@не баш
...наставак...
Тек уколико би се утврдило да су СВЕ жене дискриминисане у односу на СВЕ категорије запослених, могло би се говорити да у неком друштву постоји дикриминација жена. Без тога ради се о обичној манипулацији јавним мњењем.
Јер и без великих истраживања ноторна је чињеница да ће жена или ћерка неког руководиоца имати предност у запошљавању и над неким мушкарцем радничког или сељачког порекла али и над другом женом скромног порекла која нема ни везе ни познанстава у „вишим круговима“. При том и тај мушкарац и та друга жена могу имати и веће квалификације и више радног искуства.

Укратко, без целовитих података може се само рећи да у једном друштву постоје СЛУЧАЈЕВИ дискриминације ПО РАЗНИМ ОСНОВАМА.
Препоруке:
9
1
55 недеља, 08 март 2015 16:28
Ујка Васа
Ја мислим да је скандалозно да у Скупштини постоје квоте за жене и припаднике мањина а не постоје квоте за раднике, сељаке и младе до 35 година старости.
Препоруке:
16
2
56 недеља, 08 март 2015 16:30
српска сарма, а може и пасуљ@ не баш, идемо даље
Но, ако "уронимо" у ту ВАШУ "студију", стр. 29, видимо "дефиницију" сегрегације: "Definitions and measures of segregation vary because patterns of segregation can be considered in absolute terms – that is, the actual dominance of one sex in a particular occupation or workplace – or in relative terms, that is the share of a sex relative to the expected share, as women tend to be under-represented at an aggregate level among the employed population." итд, итсл., тако чему, претежно НИЧЕМУ!? Јер, ШТА је "the actual dominance of one sex in a particular occupation or workplace", а на тржишту рада!? ЈЕДНО ВЕЛИКО НИШТА, јер, ако узмемо у обзир да је ВЕЋИНА ПОСЛОВА на Западу везана за ПРИВАТНИ "сектор", где се ПО ДЕФИНИЦИЈИ КАПИТАЛИЗМА "ДОМИНАНЦА" ПОДРАЗУМЕВА, онда је ИНСИСТИРАЊЕ на "женскости" као ГЛАВНОЈ "жртви" те "доминанце" просто СМЕШНО!? Знате, Ви ПОСТМОДЕРНИ "левичари" свега се доваћате, али СУКОБА РАДА и КАПИТАЛА, "НИ МУКАЈЕТА"!? Ту су прави, ОРТОДОКСНИ КОМУНИСТИ неизмерно ПОШТЕНИЈИ!
Препоруке:
5
0
57 недеља, 08 март 2015 16:37
српска сарма, а може и пасуљ@ не баш, ...још о "дискриминацији"
Даље: "Considering the female share relative to women’s aggregate representation in employment regards segregation as occurring when actual female employment shares are higher or lower than the female share that could be expected if women were distributed in the same way as men across all occupations or workplaces. This can be considered a reasonable starting expectation if gender did not
matter in allocation across categories of employment. However, the appropriateness of this approach may be called into question once it is realised that the main reason why women tend to account for less than 50% of the employed workforce
is found in another aspect of the gendered division of labour, namely, women’s disproportionate share of unpaid care and domestic work. This might suggest that a reasonable starting expectation for gender equality should be that women should hold 50% of all jobs, which of course is in practice the same as the absolute approach, as segregation is then measured ..."
Препоруке:
2
0
58 недеља, 08 март 2015 16:44
@фристајло @Jasna
Неки мушкарци за тај тип жена кажу - оштроконђа. А неке жене за тај тип мушкарца кажу - мизогини мушкарац. Ђаво би га знао ко је у праву.
Препоруке:
5
1
59 недеља, 08 март 2015 16:47
српска сарма, а може и пасуљ@ не баш, још о... углавном НИЧЕМУ!?
Још: "... by whether one sex or the other is in the
majority in an occupation or workplace. Nevertheless, as both approaches resonate
with intuitive understandings of segregation,..." и тако даље, бла-бла, трућ-трућ, којечему, претежно НИЧЕМУ! Јер, КАКО бисте Ви ПРОКОМЕНТАРИСАЛИ ОВЕ "термине": 1) "a reasonable starting expectation" или 2) "intuitive understandings of segregation"!?!?!? Ало бре, па нису ово "frogs and grandmothers" or "apples and pears" да се ОВАКО "збрајају", обашка "дефиниција" ОСНОВНИХ ПОЈМОВА! И сами, КАО ПРАВНИК, ВРЛО ДОБРО ЗНАТЕ да се "intuitive understandings of segregation" НИГДЕ НЕ БИ НА СУДУ УЗЕЛО КАО ДОКАЗ!? А о томе да "колико људи, толико и ћуди", а са њима и ТОЛИКО РАЗНИХ "a reasonable starting expectation", да и не говоримо!? И немојте, ко Бога Вас молим, да ме терате да прегледам оно СМЕЋЕ од "студије", од КОЈЕГ се, ДА ПОДСЕТИМ, Европска комисија ОГРАЂУЈЕ!? За сваки случај! То Вам је стара тактика "АПП", тј. "Ако Прође Прође" и НИШТА ВИШЕ!
Препоруке:
6
0
60 недеља, 08 март 2015 16:54
српска сарма, а може и пасуљ@ не баш, ...ајде да још мало "мучимо" са-коментаторе
Да видимо КАКО "функционише" АПП "дискриминација" ЕК: "Although segregation has multi-faceted and dynamic impacts on gender equality, both positive and negative, much of the research on gender segregation has focused on creating single indices of segregation to capture change. In practice, the indices are influenced by a range of developments in labour markets including: changes in the occupational structure; changing female participation rates; changes in intensity of segregation in already-segregated occupations; desegregation of occupations; changes to male occupations etc. (Bettio and Verashchagina 2009; Rubery et al. 1999). In addition, they are also sensitive to the occupational classification systems
used, even though these classification systems are themselves influenced by gendered differences in recognition of skills and in pay and status attached to occupations (Blackwell 2001a, 2001b). Although changes in indices can be decomposed into different elements, ..."
Препоруке:
2
0
61 недеља, 08 март 2015 17:00
српска сарма, а може и пасуљ@ не баш, ... још малкице "морамо" да "мучимо" са-коментаторе, како бисмо ДОКАЗАЛИ да...
Идемо даље (за исте паре!): "the tendency to focus on trends in the aggregate index is strong even though evidence of limited change overall may hide significant changes in occupational structure, female participation and women’s representation within occupational groups. The problem is that these changes may operate in different directions on the value of the index leading to overall limited or no change. For example, Table 2 shows that, over the period of the recession and austerity (2007-2012), there was a slight fall in the aggregate occupational index and a slight rise in the sector index. The changes across countries were primarily towards lower levels of segregation..." и тако даље и тако слично, којечему... Но, да ПОКУШАМ да РЕКАПИТУЛИРАМ! Ваши "аутори" су само ПРЕУЗЕЛИ уобичајени ЕКОНОМСКИ ТЕРМИН "агрегатне тражње" за којег се ТАЧНО ЗНА ШТА ПРЕДСТАВЉА и ЧИМЕ је ОГРАНИЧЕН и онда га ПОТПУНО НЕСЕЛЕКТИВНО ПРЕНЕЛИ не у социологију, већ у ПОЛИТИКОЛОГИЈУ, тј. у "родне студије"!?
Препоруке:
3
1
62 недеља, 08 март 2015 17:02
Važan aspekt feminizma u negativnom smislu
Amerikanci evropskim zemljama nameću "švedski model" uređenja društva,a toga u Americi i VB nema. Krajnji cilj je ubiti muškost! Ubiti spremnost na rat,na odbranu!Žena je u tom kolektivnom smislu spremna da se unizi u zamenu za individualni komfor.Gazda iznad svega tj.dece, muža.A ako se muž pobuni,onda marš na ulicu...Muškarac bez ponosa je gnjida koja nema kuću ni državu.I mnogi muškarci su spremni da se prodaju za komfor.A žene takvi tipovi ne interesuju.Zbog toga pate oba pola i porodica. Uz sve to švedski standard je utopija u globalnom smislu.Najgori su političari ulizice ženama tipa one "građanke" Ružića. Čestitam 8.mart.
Препоруке:
5
1
63 недеља, 08 март 2015 17:11
српска сарма, а може и пасуљ@ не баш, ајмо још мало са феминистичким "бисерима"!
Значи, они су "агрегатну тражњу", ЧИСТО ЕКОНОМСКИ ПОКАЗАТЕЉ и ЕКОНОМЕТРИЈСКО СРЕДСТВО унели у "родне студије" и у тај МОДУС УБАЦИВАЛИ, по "систему" "пола лопате на лопату" "податке" "добијене" овим УПИТНИЦИМА: "The following five datasets were used in the report:
• The 2012 LFS for EU-27, Main Questionnaire, was used for the most up to-date estimates. This survey also used the latest ‘International Standard
Classification of Occupations’ ISCO-08 occupational classification while all other waves used the older ISCO-88.
• The 2010 LFS for EU-27, Main Questionnaire.
• The 2007 LFS for EU-27, using both the Main Questionnaire and ad hoc module ‘Workplace accidents and health’.
• The 2005 LFS for EU-27, Main Questionnaire.
• The 1995 LFS for EU15, Main Questionnaire"!?!?!?
Ајте Ви мени КАЖИТЕ КАКО МОГУ да се у СВРХЕ СОЦИОПСИХОЛОГИЈЕ (нашта се могу свести "родне студије"), која има ЈЕДНУ ИСТРАЖИВАЧКУ МЕТОДОЛОГИЈУ, користи једно ЕКОНОМЕТРИЈСКО СРЕДСТВО каква је "агрегатна тражња"!?
Препоруке:
2
0
64 недеља, 08 март 2015 17:24
српска сарма, а може и пасуљ@ не баш, ... ево, још мало, па...
КОНАЧНО, на страни 41, дају у Табели 3, ПРВЕ ПОДАТКЕ КОЈИМА "доказују" "gender discrimination"!? Добро, све је то у реду, али КАКО се то "гађа" са ОСНОВНИМ, а НИКАД ДЕФИНИСАНИМ "основним" ПОЈМОВИМА: 1) "a reasonable starting expectation" и 2) "intuitive understandings of segregation"!?!?!? Тј. да ли чаша "до пола пуна" или је МОЖДА "од пола празна"!?!?!? Обашка што се аутори ПОЗИВАЈУ на неке УПИТНИКЕ из разних година (да не узимамо у обзир коришћење податак из 1995, када су у ЕУ СЕМ Грчке биле ИСКЉУЧИВО земље "старе Европе"!?), при чему НЕ НАВОДЕ ВЕЛИЧИНУ УЗОРКА, тј. број анкетираних, нити да ли је коришћена УНИФОРМНА статистика!? Ово последње је од ИЗУЗЕТНОГ ЗНАЧАЈА, јер важно је КАД је и ДА ЛИ ЈЕ ДОШЛО до УСАГЛАШЕНОСТИ СТАТИСТИЧКИХ процедура у појединим земљама ЕУ!? А онда "БИСЕРИ" и Графицима 1, 2 и 3, где се ОНАКО ЂУТУРЕ за ЦЕЛУ ЕУ дају подаци о запослености мушкараца и жена, БЕЗ ДА СЕ ВИДИ СТРУКТУРА ЗАПОСЛЕНОСТИ& ТРЖИШТА РАДА у свакој од ЕУ земаља, обашка миграције унутар ЕУ!?
Препоруке:
4
1
65 недеља, 08 март 2015 17:37
српска сарма, а може и пасуљ@ не баш, ево га, ту је...
Значи, све у свему, имамо ЗАДАТУ ТЕЗУ, која се после "доказује" "мешаном" методологијом, не узимајући у обзир СОЦИОЛОШКО-КУЛТУРАЛИСТИЧКЕ ОСОБЕНОСТИ сваке појединачне земље ЕУ, обашка њена величина и економска развијеност!? Ето, рецимо График 6, који говори о запослености мушкараца са малом децом у разним занимањима, при чему имамо разлике између земаља, али и неке велике осцилације код Луксембурга и Португалије!? Прво, Луксембург је богата& МАЛА ЗЕМЉА (популација око 1/2 милиона), али ИПАК тамо се мушкарци РАДО запошљавају у пословима где иначе доминирају, док сиромашни Португалци ИЗБЕГАВАЈУ да се запошљавају у пословима са доминацијом жена!? Шта то говори!? У Луксембургу је МОГУЋЕ је ЛАКО се ЗАПОСЛИТИ у "мушким" занимањима и то Луксембуржани КОРИСТЕ!? У Португалу је то ТЕЖЕ, али Португалци ИЗБЕГАВАЈУ тзв. "женска занимања", јер ВАЉА ХРАНИТИ МАЛУ ДЕЦУ! Зато иду у рибарство, које је РИЗИК, али доноси паре, а НЕ У ПРЕРАДУ РИБЕ, које је сигурније, али се мање плаћа, па то остаје женама!?
Препоруке:
6
1
66 недеља, 08 март 2015 17:44
српска сарма, а може и пасуљ@ не баш, ... крај!
(Пример, рибарство као "мушко" и прерада рибе као "женско" занимање, узео сам, јер је то КАРАКТЕРИСТИЧНО за Португалију!?) Шта нам изнети подаци говоре (на страну степен ЗАДУЖЕНОСТИ ових земаља или ДИВЕРЗИФИКОВАНОСТИ њихових привреда или ИСПЛАТИВОСТИ њихових индустрија или сл.)!? Па мало тога, сем да има РАЗЛИКА и да се те разлике поред ЕКОНОМСКИМ, могу тумачити и културолошким разлозима, али СЛАБО "родним"!? Јер, НЕ ВИДИМ РАЗЛОГА да се ИКОМЕ НАТУРА СТИЛ ЖИВОТА, а ЦИЉ "родних студија" је УПРАВО ТО! Док му овакве "студије" служе да се мало "ПОТКРПЕ" са "подацима", као што видимо "скупљеним с коцаи конопца"!? Према томе, имамо посла са ПРОЈЕКТОМ и то НЕДЕМОКРАТСКИМ ПРОЈЕКТОМ, који нема везе ни са чиме сем са СУПТИЛНИМ ПОКОРАВАЊЕМ!? И то Вам је то, па Ви и даље ТАЛАМБАСАЈТЕ, нико Вам не брани, ово је СЛОБОДНА ЗЕМЉА! Само ме немојте СМАРАТИ са "европским вредностима"!? То је PASSE!
Препоруке:
7
2
67 недеља, 08 март 2015 18:24
МР
Е сад, хајде нешто весело. Давно некад пре више од 60 година био је хумор отприлике овакав:
Шта је жена?
Парче рена
Што у оку сузе свија,
Због кога се увек кија,
Због кога се насмејемо,
Ал' га увек поједемо.
С поштовањем - МР.
Препоруке:
6
1
68 недеља, 08 март 2015 19:19
Весна Вукчевић
Господин Ђорђевић треба да се држи ове теме, одлично му иде, слажем са са 80% ствари, али нека се мане екуменизма и одбране ватикана, заговарања уније са ватиканским злом и злочинима.(мислим на текст Србија - њени пријатељи и непријатељи) И једино је претерао у навођењу 100 библиографских јединица.
Препоруке:
8
1
69 недеља, 08 март 2015 20:08
српска сарма, а може и пасуљ@ МР
Знам и ја неке пјесмуљке од пре 40 и кусур година, а на мушко-женске теме a la: "Моја је женица, птичица селица..." или "Моја мала нема мане..., ма нема, нема она никога, она воли само мене И ЈОШ ДВА" или... ма уосталом, тада међу нама НИЈЕ БИЛО НВО-а нити "људских права", И НИШТА НАМ НИЈЕ СМЕТАЛО иако смо "живели у диктатури& патријархату"!? Уосталом, о том добу говоре и романи МИР-ЈАМ, истина мало "закукуљено", али ДОВОЉНО ЈАСНО, тако да су све приче о "женском ропству" PASSE!? Тј. та феминистичка ПРОПАГАНДА ме прилично подсећа на ЦРВЕНУ ПРОПАГАНДУ о "монархофашистичкој диктатури", кад "нисмо имали ништа"!? Ако се сећате "београдски афористичарски круа" је ту ЦРВЕНУ ПРОПАГАНДУ МАЕСТРАЛНО сажео у: "Пре рата НИСМО ИМАЛИ НИШТА, а онда су ДОШЛИ Немци и СВЕ НАМ ПОРУШИЛИ!?" Што веома подсећа на ФЕМИНИСТИЧКУ ПРОПАГАНДУ о "мушким шовинистичким свињама"!?
Препоруке:
3
2
70 недеља, 08 март 2015 23:26
лепота ума
Хвала за паметан текст.
Препоруке:
4
3
71 понедељак, 09 март 2015 02:21
@Весна Вукчевић
Хвала вам на тој информацији. Могу само да кажем - штета. Некада се говорило "чудни су путеви Господњи" данас важи правило "чудни су путеви новца".
Препоруке:
0
0
72 понедељак, 09 март 2015 08:06
драгослав павков
Jedan moj prijatelj mi je rekao da sam zena sa muskim mozgom.Ne znam da li je to kompliment ili nije

Није, то је увреда.

Него, кад већ импровизујемо - замислимо да је пре 200 година у Орашцу извесна госпођа Петровић на основу квота и "позитивне дискриминације" имала право да се укључи у дискусију на тему: Дизати или не устанак?
Верујем да би њено излагање изгледало од прилике овако:
"Ти ћеш да водиш устанике? Свиње ти скиче у оборима а ти се овде зевзечиш са будалама, против 'наке силе ћете вас десетак одрпанаца да се дижете? Ко ће ти децу 'ранити ако ти се шта деси? Мислиш да ћу ти ја мењати пелене ако се смрзнеш тамо по шуми па упустиш у гаће сваки пут кад се на'ладиш? Еве ти кривак, наћ'у и ја себи неког спрам себе па да ме бог види... Ти ће' дижеш устанак, само знате ту ракијештину да љуштите, а жене нек вам кувају, месе, перу чисте..."

Ето, по мојему, да је 'вако било, да се њи' питало - још би се по Србији водали турски опанци око куће.
Препоруке:
12
4
73 понедељак, 09 март 2015 10:12
српска сарма, а може и пасуљ@ драгослав павков
Коментар: "-Jedan moj prijatelj mi je rekao da sam zena sa muskim mozgom.Ne znam da li je to kompliment ili nije- Није, то је увреда. Него, кад већ импровизујемо - замислимо да је пре 200 година у Орашцу извесна госпођа Петровић на основу квота и "позитивне дискриминације" имала право да се укључи у дискусију на тему: Дизати или не устанак?" Прво, "госпођа Петровић", жена "газда Ђоке" се звала Јелена и "НИ У ЛУДИЛУ" није могла да каже то што јој учитавате по "црногрујинском" "рецепту"!? Даље, госн Петровић је ОЧУХА (на тај статус се ТАД ОЗБИЉНО гледало, забога то је био МУЖ нечије МАЈКЕ!?) упуцао из кубуре, кад исти није хтео да бега од Турака!? Госн Ђорђе је у време "обнашања функције" "вожда и коменданта серпског" ОБЕСИО и РОЂЕНОГ БРАТА зато што је ЧУО да је исти водио љубав са женскињем БЕЗ ЊЕНОГ ПРИСТАНКА!? Треће, Црни је ПРОВЕРЕНО рекао, кад је говорио са главарима да ли да се Срби ставе под руску заштиту: "Ако треба да се курталишемо Турака, ено им МОЈЕ Јелене, па нек је Ј...!"
Препоруке:
2
3
74 понедељак, 09 март 2015 10:35
драгослав павков
Јелена и "НИ У ЛУДИЛУ" није могла да каже то што јој учитавате

To sam i rekao. U to vreme nisu znali za "pozitivnu diskriminaciju", ili si ravnopravan (zeni kucni poslovi, deca, pekmez, pilici i strikanje - muz u sumu na njivu, u trgovinu, u rat kad treba...) ili si predmet sprdnje tj. shonja. A sta vi mislit - da li su Srblji odjednom postali kukavice, ili su im njihove "lepse polovine" konacno uspele da objasne kako se ne isplati izlaziti ispod njihovih suknji?
Препоруке:
4
2
75 понедељак, 09 март 2015 10:58
српска сарма, а може и пасуљ@ драгослав павков, наставак
Према томе г-ђа Јелена Петровић је МОЖДА МОГЛА да нешто ДОБАЦИ, по "Бисеркином" (види: "Црни Груја") "примеру", али то би јој ВЕРОВАТНО БИЛО ПОСЛЕДЊЕ!? Уосталом, Љубица, жена "газда Ђокиног" крвника и НАСЛЕДНИКА коџе Милоша, ПОБЕГЛА је и СКРИВАЛА се од МУЖА ВИШЕ МЕСЕЦИ у СТРАХУ за ГОЛИ ЖИВОТ, иако је урадила нешто, што би Французи звали у то доба "злочин из страсти& повређене части" и зашта се ТАД НИЈЕ ОСУЂИВАЛО у Француској!? Но, у ондашњој ПАТРИЈАРХАЛНОЈ Србији жена је била ДУЖНА да СЛУША МУШКАРЦА, док год је он ШТИТИ& ХРАНИ, па и по ЦЕНУ ТРПЉЕЊА ОЧИГЛЕДНЕ ПРЕВАРЕ и МУЖЕВЉЕВОГ ВИШЕЖЕНСТВА, као што је било у конкретном случају!? На крају су за УВРЕЂЕНУ СУПРУГУ-УБИЦУ ГАРАНТОВАЛА РОЂЕНА БРАЋА коџе Милоша, после чега јој је он ОПРОСТИО!? Просто, то је ТАДА ТАКО БИЛО!? Тако да НИЈЕ БИО МОГУЋ "црногрујински" "сценарио", за кога мислим да је ЈОШ ЈЕДНО, истина ПРОФИЊЕНО "оружје" из "другосрбијанског" "арсенала"!? Јер, ПОДСМЕВАТИ се "Founder Fathers of Serbia", то је IN по "Другој Србији"!?
Препоруке:
5
4
76 понедељак, 09 март 2015 11:35
драгослав павков @ српска сарма, а може и пасуљ
Не вреди, Ви једноставно не разумете. Желим Вам пријатан дан.
Препоруке:
4
0
77 понедељак, 09 март 2015 11:41
Бошко
Ујка Васа
Ја мислим да је скандалозно да у Скупштини постоје квоте за жене и припаднике мањина а не постоје квоте за раднике, сељаке и младе до 35 година старости.
Зар не мислите да Српска национална мањина у Србији такође треба да добије квоту, да се у Скупштини Србије чује и глас Српског народа.

Јер сви сазиви Скупштине Србије од 1945, су показали да тамо уопште не седе припадници Српског народа као посланици изгласани од гласача који такође не припадају Српском народу (судећи по свим последицама за Србију од 1945 до сада) него само сви облаче "дрес Србије" за попис становништва или у случају медијске "патриотско националистичке" пропагандне реторике.
Ускоро су – 1952. – међу првима на свету – добиле и право на легалан абортус. Право на абортус се стално повећавало, тако да је данас Србија једна од земаља са најлибералнијим законодавством по том питању.
Подметнута ставка у процесу уништавању Српског народа и православља
Препоруке:
4
1
78 понедељак, 09 март 2015 12:01
српска сарма, а може и пасуљ@ драгослав павков, Post Scriptum
На жалост, није стигао последњи наставак, где сам објаснио неке моје ставове у вези "жена са мушким мозгом" и механизмима манипулација од стране "господара из сенке"!? Такође, моје писаније није упућено САМО Вама, јер Ви за те догађаје из наше историје сигурно знате, већ више колегама са-коментаторима који за њих не знају!? Знате, није довољно да се Ви и ја разумемо и да схватимо нашу народну прошлост, колико је ПОТРЕБНО да то разумеју И ДРУГИ, често добронамерни, али НЕОБАВЕШТЕНИ!? Знате, ПРОМЕНА УМА Србаља је у "ПУНОМ ЈЕКУ", тренутно су урадили НАЈВАЖНИЈЕ, ИМОБИЛИСАЛИ су наше АКТИВНО САЗНАЊЕ, а у току је ИНТЕНЗИВНО ПРИЧАЊЕ "БАЈКИ"!? Отуд и "Игре престола", отуд и Толкин!? Тако нпр. моја рођена ћерка ГУТА "Игре престола", тражи ми за одличан успех "Господара прстенова", а кад сам јој у септембру 2014 поклонио за рођендан руски мега-хит "Срце тајге" (да ли сте га читали?), отад није прочитала НИ ЈЕДНУ СТРАНИЦУ!? На Славомора Настасијевића и Баранина не смем ни да помислим!? То је то.
Препоруке:
2
1
79 понедељак, 09 март 2015 12:14
српска сарма, а може и пасуљ@ драгослав павков, Post Post Scriptum
У поменутом руском роману лепо се може видети ШТА је "жена са мушким мозгом"!? Једном речју ПАГАНКА, као што су ПАГАНИ и то они НАЈЦРЊИ и "господари из сенке", као и њихови "српски" гаулајтери!? Знате, ДЕЛО Немањино је и данас АКТУЕЛНО!?
Препоруке:
3
3
80 понедељак, 09 март 2015 13:24
maja
odličan tekst! naročito je autor u pravu kada kaže da žene nemaju ambicija kao muškarci da više učestvuju u politici i grade karijeru jer je ipak pravoj majci na prvom mestu porodica. najviše su žene danas ugrožene manjkom vremena za porodicu i decu zbog jako ubrzanog tempa života, što stvara stres i nezadovoljstco, kao i osećaj krivice da nismo dovoljno sa svojom decom. malo preterivanja u delu vezanom za zanimanja gde su žene malobrojne, realno fizički smo slabije i ne možemo baš svaki fizički posao da radimo. u svakom slučaju, odličan tekst!
Препоруке:
6
2
81 понедељак, 09 март 2015 14:21
a
Фишер, Хелен,
Препоруке:
0
0
82 понедељак, 09 март 2015 14:50
Jasna@srpska sarma
Ja i jesam paganka.Da sam ne daj boze rodjena u srednjem veku hriscani bi me bez svake sumnje spalili na lomaci .
Препоруке:
6
6
83 понедељак, 09 март 2015 15:55
српска сарма, а може и пасуљ@ Jasna(*)
Српски хришћани Вам највероватније не би ништа радили, тако да бисте имали добре шансе да као српска паганка ПРЕЖИВИТЕ, па и НАЖИВИТЕ се!? Наравно, уколико се као траварка (што је била најчешћа вештина којом су се средњовековне паганке бавиле, стичући какав-такав имунитет и поштовање у друштву) не би бавили ПОБАЧАЈИМА или НЕДВОСМИСЛЕНИМ "вештичарењем"!? Знате, српска верзија православља, модерно знана као светосавље има у себи толико много паганских елемената, да смо чак и свог ВРХОВНОГ паганског бога Вида прогласили за ПРАВОСЛАВНОГ свеца!? Једино је ту нешто страдао господар српског Подземља, наш "црн бог", Хроми Даба или Хроми Тодор, али чак и он има његов дан (св. Теодор Комоговински, субота у првој недељи Васкршњег поста), где се помиње као Господар Тодораца, најопакијих наших хтонских бића!? Зато, немојте ништа бринути о српском паганизму, још је оно ЖИВАХНО под светосављем, брините о овом НОВОМ, материјалистичком& ВЕСТЕРНИСТИЧКОМ паганизму!? И читајте Чајкановића, ваљаће вам!
Препоруке:
6
5
84 понедељак, 09 март 2015 16:46
Jasna@srpska sarma
Naravno nisam ni mislila da bih bila paganka vesternistickog tipa,a kako bih kad sam srpskinja,a vidim i vi se kao pravoslavni hriscanin prilicno dobro razumete u nas srpski paganizam :)
Препоруке:
4
4
85 понедељак, 09 март 2015 16:47
Jasna@srpska sarma
Naravno nisam ni mislila da bih bila paganka vesternistickog tipa,a kako bih kad sam srpskinja,a vidim i vi se kao pravoslavni hriscanin prilicno dobro razumete u nas srpski paganizam :)
Препоруке:
3
1
86 понедељак, 09 март 2015 17:43
Straight
I feminizam i gej pokret i "new age" filosofija , dolaze iz iste ideoloske radionice.Kako unistiti muski princip i zavladati svetom. Zenski princip se namece svim drustvima-zrtvama NSP-a , kako bi im se slomila identitetska kicma..
Препоруке:
7
3
87 понедељак, 09 март 2015 20:03
@српска сарма, а може и пасуљ@ Jasna(*)
страдао Хроми Даба Господар најопакијих наших хтонских бића!?”

Изумро је 9. Јануара ове године и сахрањен у Београду, „у најужем кругу“, али ви очигледно нисте обавештени.


Зато, немојте ништа бринути о српском паганизму, још је оно ЖИВАХНО под светосављем“

Док је вас, не бринемо.
Препоруке:
6
1
88 понедељак, 09 март 2015 20:26
Jasna@srpska sarma
Сарма је у праву не само зато што много вилим српску сарму (овде је правим на западњачки начин, немам друге могућности) него зато што никад нисам чуо да су православни спаљивали невернике. Ја сам атеиста, али морам рећи истину, а то је да је православна црква увек била толерантна према неистомишљеницима. Спаљивали су их на ломачама. Католици и протестанти су познати по таквим злоделима. Чак и ако пређемо у новије време, католици и лутерани су само у Другом св. рату поубијали неких 27 милиона Руса, о Југославији да и не говорим. А овамо се бусају у прса како су мирољубиви. Њихови свештеници стално причају о оних десет божијих заповести, само не верују у ону главну Не Убиј. Нису видели рат који им се није допао.
Препоруке:
4
0
89 понедељак, 09 март 2015 22:12
српска сарма, а може и пасуљ@ Jasna(*), ЈОПЕТ
Да се разумемо, говорио сам о српском православљу и његовом односу ка паганизму, не помињем православље код других народа, нити однос православних, па и српских православних према ЈЕРЕСИМА!? Ту је било МНОГО "тврђе"!? То је вероватно због тзв. "нарцизма малих разлика"!? Мада су нпр. ЕТИКА, па и идеологија БОГУМИЛА ДИРЕКТНО "УДАРАЛЕ" на саме основе феудалног система!? Опште је познато да је Стефан Немања НАРЕДИО да се многи од њих телесно казне бичевањем, онда и протеривањем (чиме је ојачано богумилство у Босни), а њиховог духовног вођу казнио је "језикоусекованијем", што је била ретко практиковано у Срба!? Ипак, кад погледате Душанов Законик, он врви од ЖЕШЋИХ КАЗНИ за разне преступе, посебно за преступе према православљу! Прозелитизам, посебно католички био је ИЗРИЧИТО ЗАБРАЊЕН, док су побачаји били третирани као УБИСТВА, а вештичарење као ЗЛОЧИН према православљу!? То је онај "ТВРДИ" курс спрам крипто-пагана у Срба!? Да би на крају турски период створио оно што зовемо светосављем!?
Препоруке:
5
2
90 понедељак, 09 март 2015 22:24
српска сарма, а може и пасуљ@ српска сарма, а може и пасуљ, тј. мој непознати "фан"
Ајде! Ма шта ми рекосте! Хроми Даба се представио и променио светом (како то Богови умиру!?) 9-тог јануара ове године!? Ма шта ми рекосте!? И то где баш 9-тог јануара, на почетку НАЈДУЖЕГ ПЕРИОДА разрешења од поста у целој црквеној години и кад и сама црква сматра да је тада Пакао НАЈБЛИЖИ ЗЕМЉИ!? Да се није тад Хроми Даба прејео ових ЗАПАДНИХ хамбургера и ПРЕПИО "Кока-Коле", па је дошло до перфорације апендицитиса!? Ц, ц, ц!? Е, малера! Тако је то кад се и наши СТАРИ Богови ЗАНОСЕ ВЕСТЕРНИЗМОМ!? Није добро, није добро! Само незнам КО МУ ЈЕ "СМЕСТИО"!? Ово је доба године баш за наша хтонска божанства!? Мора да је то урадила она стара вештица Мокош!? Да, да, иста она која НИЈЕ ДАЛА Краљевићу Марку да стигне на Косово!? Увек ми је била сумњива та бабетина!? А сад као лије "горке", а заправо КРОКОДИЛСКЕ "сузе" за рахметли Дабом!? Моште мислити, остало јој у наслеђе СВЕ БОГАТСТВО српског подземља!? Знао сам да ће та ОПАЈДАРА НЕШТО да збаламути!? Ма,... да НЕ МУТИ ОНА са ФЕМИНИСТКИЊАМА!?
Препоруке:
0
0
91 уторак, 10 март 2015 02:11
@српска сарма,
Црни је ПРОВЕРЕНО рекао"Ако треба да се курталишемо Турака, ено им МОЈЕ Јелене, па нек је Ј...!"

С обзиром како је изгледала, Блеки је рачунао да Турцима горе казне од наведене нема...
Препоруке:
4
2
92 уторак, 10 март 2015 10:43
српска сарма, а може и пасуљ@ српска сарма, а може и пасуљ, тј. мој непознати "фан", ЈОПЕТ или апологија "Блекијева"
"Блеки" је био ЧОВЕК од АКЦИЈЕ, а не од МЕРАКА као Турци!? Add. 1, Сетите се шта је писао "црни џић" (досетите се О КОМЕ се ради!? "Помоћ пријатеља": "Црни Груја") о "Блекију" (навод по сећању): "Карађорђије је био прек, црн, јак и висок човек, но пискава гласа, слабо је гудио у гусле, али је био ИГРАЧ КАКВИХ ЈЕ МАЛО БИЛО!?" Add. 2. Сетите се шта је причао султан о Србима у "Црном Груји и камену мудрости": "Ах, Србистан, па ти људи не знају за мерак, немају душе..." Према томе, "Блеки" је био СВЕ, само не КАРИКАТУРА од "Црног тетка"!? Ако ћемо поштено, Николи Који би било ПРИМЕРЕНИЈЕ да је глумио "Блекијевог" "ја сам ЗА вама" ПОТОМКА, не њега!? Зато "Црни Груја" делује као "другосрбијански" пројекат, а не као комендија!? Аргумент за ово је и то да је ПОКУШАЈ са карикирањем Друга Тите, "Друг Црни у НОБ-у" био ВРЛО ЛОШ, иако је Брозова ера било време "ОПЕРЕТСКОГ социјализма грофице Марице и Циганина-барона" (Михиз!), па тиме "душу дало" за........., које НИЈЕ БИЛО! ЗАШТО, знате и сами!
Препоруке:
2
0
93 уторак, 10 март 2015 18:13
Боб
Феминизам? У животу нисам срео жену која је паметна и/или лепа и/или психички здрава а да је имала било какав феминистички став.
Феминизам је део друштвене психопатологије.
Препоруке:
12
1
94 уторак, 10 март 2015 19:51
@српска сарма
Ајде! Ма шта ми рекосте! Хроми Даба се представио и променио светом (како то Богови умиру!?) 9-тог јануара ове године!?”


За ближа обавештења свратите у кафић „Сквер“. Дабић преко дана ради у Сава-центру а увече, понекад, сврати на наведену локацију.
Препоруке:
0
0
95 уторак, 10 март 2015 21:39
српска сарма, а може и пасуљ@ српска сарма, а може и пасуљ, тј. моја "фан", ЈОПЕТ
Цитат "мог фана": "понедељак, 09 март 2015 20:03
@српска сарма, а може и пасуљ@ Jasna(*)
"страдао Хроми Даба Господар најопакијих наших хтонских бића!?” Изумро је 9. Јануара ове године и сахрањен у Београду, „у најужем кругу“, али ви очигледно нисте обавештени." Ти си ово горе написао, НЕ ЈА!? Толико о томе. Ај здраво.
Препоруке:
0
0
96 уторак, 10 март 2015 22:50
@српска сарма
Ти си ово горе написао, НЕ ЈА!?"


Схватили сте, најзад, као прави Бајагин фан. А у ствари, нисте.
Препоруке:
0
0
97 среда, 11 март 2015 06:33
српска сарма, а може и пасуљ@ српска сарма, а може и пасуљ, тј. моја "фан", ЈОПЕТОВАНО ЈОПЕТ
Не слушам Бајагу, па ни "Чорба" није моја омиљена група. Ако се сећате извесног Бранимира-Johny Штулића, а из "Загреба града", е њега сам слушао и дивио сам му се, мада нисам поклоник његовог левичарског идеализма!? Но, оно што је сигурно, узори служе да почнемо САМИ да тражимо наше ПУТЕВЕ!? Дал Вам се МОЈ пут свиђа, знате шта, ма не ме се тиче!? Уосталом, много среће Вам желим на ВАШЕМ путу!?
Препоруке:
1
2
98 среда, 11 март 2015 15:38
Mala
Autor NEMA ni jedan dokaz za to sto tvrdi.Kao zena stojim iza svega sto je o zeni i o porodici rekao V. Jerotic; Ovo ovde pisanje i trucanje je vredjanje zdravog razuma, vredjanje zena, katastrofalno NEpoznavanje prirode zene. Ma da covek NE poveruje ..razvio citavu analizu bez i jednog jedinog dokaza ..i ljudi to citaju.
Препоруке:
8
9
99 четвртак, 12 март 2015 00:55
српска сарма, а може и пасуљ@ Mala
Говори само у своје име. То што кажеш је један став, а не доказ. Да би нешто доказала, мораш да имаш још нешто поред развијених пљувачних жлезда!?
Препоруке:
5
5
100 четвртак, 12 март 2015 04:11
naučnik
autor toliko ne razlikuje struje feminizma (koje su same sebi protivne), od liberalnog, radikalnog, socijalističkog, itd, da je to zastrašujuće.. ne mogu da verujem da sam pročitao čitav tekst čekajući da vidim tu vrstu analitičke diferencijacije i složenosti. na kraju sam dobio pamflet pun paušalnih ocena i psudologičkih zaključka na osnovu statistike--
Препоруке:
6
6
101 четвртак, 12 март 2015 11:38
српска сарма, а може и пасуљ@ naučnik
"Koментар": "autor toliko ne razlikuje struje feminizma (koje su same sebi protivne), od liberalnog, radikalnog, socijalističkog, itd, da je to zastrašujuće.. ne mogu da verujem da sam pročitao čitav tekst čekajući da vidim tu vrstu analitičke diferencijacije i složenosti. na kraju sam dobio pamflet pun paušalnih ocena i psudologičkih zaključka na osnovu statistike--" И за тебе важи исто оно што сам упутио извесној "Malој"!? Дао си ПАУШАЛАН СТАВ, а не критику, а САМ ТО ЗАМЕРАШ аутору!? Даље, на ову тему више пута је писано, НСПМ је овом проблему посветио и један тематски број, док је основна интенција аутора у овом ПОЈЕДИНАЧНОМ ТЕКСТУ (не студији, што би била НУЖНА последица ТВОГ захтева!) била МНОГО УЖА, да опише неколике МАНИПУЛАТИВНЕ начине којима се користе ПРИСТАЛИЦЕ феминизма у НАМЕТАЊУ њихових ставова!? Мада, у извесном смислу си у праву, јер би поред навођења примера можда било ефективније да је аутор приказао сву ЕРИСТИЧКУ настројеност феминисткиња које ИСТИНА не интересује!?
Препоруке:
5
6
102 четвртак, 12 март 2015 14:37
Mala
prvi utisak da se radi o veoma isfrustriranom coveku koji je nevoljen kao muskarac i cega slede sve ostale frustracije --moj licni utisak.

Ovde moze da se ide po stavkama i da se dokazuje sta sve Djordjevic
potpuno pogresno tumaci ali uzecemo samo nekoliko stavova:

Djordjevic tvrdi da zene ne samo da su ravnopravne, one imaju veca prava od muskaraca. Za to nema ni jedan dokaz.

Dalje Djordjevic tvrdi da to sto zene nisu dovoljno u politici i u upravljanju je samo zato sto nemaju dovoljno ambicija ...jaooooo

NETACNO. Djordjevicu gde su vam dokazi da zene nisu ambiciozne? Ili ako niste primetili zene kada treba da biraju izmedju ambicije i obaveza oko muza i porodice cesce biraju muza i porodicu. Neke ne, ali vise je onih
kojima su muz i deca vazniji i svesno zrtvuju karijeru.
Zenski mentalni sklop.
Dalje Djordjevic tvrdi da je prica o nasilju prenaduvana i da muskarci nisu nasilnici, nego da i oni trpe ??
Skroz NETACNO --videti statistike.

pozivam se na V. Jerotica.
Препоруке:
8
7
103 четвртак, 12 март 2015 21:22
српска сарма, а може и пасуљ@ Mala, ЈОПЕТ
"Коментар" гореиментоване: "prvi utisak da se radi o veoma isfrustriranom coveku koji je nevoljen kao muskarac i cega slede sve ostale frustracije --moj licni utisak." Ваша "Премиса" да је аутор "veoma isfrustrirani covek koji je nevoljen kao muskarac" заснована је САМО на УТИСКУ, после чега следе "sve ostale frustracije", што је НЕДОВОЉНО! Имате ли неки СИГУРНИЈИ АУТОРИТЕТ, осим Вашег МНЕЊА (ПО ПРИРОДИ СТВАРИ НЕ МОЖЕ СЕ УЗЕТИ као ПРЕМИСА, јер НИЈЕ ЧИЊЕНИЦА већ ваш ПРИВАТНИ СТАВ) да закључујете о аутору, пошто се оно НЕ МОЖЕ УЗИМАТИ као ДОКАЗ за дезавуацију целокупног ауторовог конструкта!? Ако желите да ДОКАЖЕТЕ да аутор НИЈЕ у ПРАВУ, МОРАЋЕТЕ да нађете БОЉЕ АРГУМЕНТЕ од Вашег ПРИВАТНОГ СТАВА заснованог на AD HOMINEM нападу на једног КОНКРЕТНОГ мушкарца, овде Владислава Ђорђевића, аутора предметног текста. Даље, аутор НЕ НАПАДА СВЕ ЖЕНЕ, већ само ПОЈЕДИНЕ и то ФЕМИНИСТКИЊЕ, тако и да је Ваше УЧИТАВАЊЕ неког његовог нерасположења према СВИМ женама ПОДМЕТАЧИНА!
Препоруке:
4
3
104 четвртак, 12 март 2015 22:53
Mala
gospodine Sarmo, najbolje je da predjete na Mediteransku kuhinju, od tih teskih jela hoce krecana u mozgu.
I onda nije ni cudo kakve izvin'te gluposti Vi pisete ovde.
Mogu jos da dodam da duboko zalim i g. DJordjevica i Vas zbog onog sto ste napisali.

Evo pitanja:

1. Kome je namenjen dugi clanak koji govori o tome da su zene u mnogo boljem polozaju. Ko je publika za taj clanak?

Ja sigurno NE bih bila jer se sa njim uopste NE slazem.

2. Molim dokazite to sto sam navela u ranijem komentaru:

Na osnovu cega se tvrdi da zene NE napreduju samo zbog svoje licne ambicije?

itd ..ako nesto VDJ tvrdi to mora i da dokaze.
Препоруке:
7
5
105 петак, 13 март 2015 00:12
српска сарма, а може и пасуљ@ Mala
"Коментар": "gospodine Sarmo, najbolje je da predjete na Mediteransku kuhinju, od tih teskih jela hoce krecana u mozgu..." и као и увек ПОГРЕШИТЕ на САМОМ ПОЧЕТКУ! Сарма је ГРЧКО, ergo МЕДИТЕРАНСКО јело! Под 2, одмах крећете са нападима AD HOMINEM. Под 3, кад помињете Владету Јеротића, као "врхунаравни ауторитет" у психологији, знате ли ЗАШТО се СТВАРНО госн Јеротић ВРАТИО из Швајцарске са усавршавања дубинске психологије по Јунговим принципима!? Морао чова на крају тог курса да се подвргне аутоанализи и дубинској анализи од ментора иии... "ПУКО ко ЗВЕЧКА" речено српски! Под 4, ПРОБЛЕМ са ИДЕОЛОГИЈОМ феминизма није само у њеној МИЛИТАНТНОСТИ, већ што жели да ГОВОРИ У ИМЕ СВИХ ЖЕНА, при чему нигде није проверен тај њихов "мандат"!? Под 5, ЗАШТО се од стране ТИХ жена ФОРСИРА ТАМНА СТРАНА ЖЕНСКЕ ЛИЧНОСТИ, њихов АНИМУС, који је, узгред буди речено МУШКИ ОРИЈЕНТИСАН!? Под 6, скачете са аргумента, на аргумент, значи да их У ОСНОВИ НЕМАТЕ!? Под 7, додајте шта год хоћете, мени је свеједно!?
Препоруке:
2
2
106 петак, 13 март 2015 16:57
Mala
g Sarmo, ja sam sa Mediterana, tako da znam sta se jede po celom MEditeranu. Najbolji doktori sveta ce reci, ako citate da je to najzdravija kuhinja; Sarma i pasulj vam trebaju ako zivite na Sjenici na primer --ne mozete bez toga;

Ja Vas uopste NE napadam. Veoma cenim prof. Jerotica i ne znam kakve veze ti testovi o kojima govorite imaju snjegovim radom; Mi nismo kalvinisti, mi smo slojevit slovenski svet ..sazdani od raznih uticaja, nasa psiha i zenska i muska je drugacija od zap.

To nista ne umanjuje VJ znacajni doprinos nasem znanju o odnosima izmedju muskarca i zene i porodice.

Molim da mi samo odgovorite na pitana a ne da napadate;
Ne znam gotovo nista o feministkinjama, tako da tu ne mogu da vas pratim, ali kao zena osecam da g. Sarmo niste u pravu; Jednostavno te se vidi iz svega sto ste napsali.

Zao mi je sto omalovazavate Jerotica, pa evo moze Bokan.
A moze i Veselin Savic, mada on je bio vrlo radikalan u metodama lecenja njegovih slucajeva, kako sam citala.
Препоруке:
4
2
107 субота, 14 март 2015 07:38
српска сарма, а може и пасуљ@ Mala, крај
Што се тиче овог текста и одговарајућих коментара (попут мога), ради се Поштована Mala о расправи КОЈЕ НЕМА, а поводом ИЗМЕНА или доношења НОВОГ Породичног законика, где ће ПРАВА родитеља да буду БИТНО ОГРАНИЧЕНА, где ће се ИЗЈЕДНАЧИТИ хетеросексуалне и хомосексуалне заједнице у форми брака, УКЉУЧУЈУЋИ и "право" на УСВАЈАЊЕ деце од стране хомосексуалних парова И СТРАНАЦА, као и да ће се ПОВЛАЂИВАЊЕМ феминисткињама битно ЗАОШТРИТИ мушко-женски односи у браку и ван њега!? Ergo, и даље ће се УРУШАВАТИ српско друштво! То је отприлике КОНТЕКСТ који је понукао аутора, а и још неке од нас да изрекну и неку несмотренију реч!? А то што Ви од појединачних "дрвета" не видите "шуму", пааа... информишите се! PS. И сам сам имао проблема у виђења кћери, због "ВЕШТАЧЕЊА" "стручњака" из Института за ментално здравље из Палмотићеве улице у Београду, који су У СВЕМУ давали за право мојој бившој жени!? Тај Институт иначе предводи проф. др Невена Чаловска-Херцог, главни "архитекта" тог новог "закона"!?
Препоруке:
1
1
108 субота, 14 март 2015 09:02
српска сарма, а може и пасуљ@ Mala, Post Scriptum
Што се тиче госн ВЈ, за њега, као и за Фројда важи да је СЈАЈАН ПИСАЦ, НАТЕГНУТИ ТЕОРЕТИЧАР и НИКАКАВ АНАЛИТИЧАР!? Он је само повезао његово православно породично васпитање са јунгијанском едукацијом!? Ах, да, то је даље ПРОПАГИРАО!? По мени (не морам да будем у праву!) госн Јеротић је доживео врхунац са књигом "Психоанализа и култура", после чега је следила само РАЗРАДА његове ЕКЛЕКТИЧКЕ схеме Јунг+Христ!? Што није лоше као НАЧИН да се ПРИБЛИЖИ Христ ОБЕЗБОЖЕНИМ Србима, али као ПРАКТИЧАР он је заказао!? У ПРАКТИЧНОМ погледу имали смо у Срба ДВА концепта православне психотерапије: у манастиру Ковиљ и у манастиру Црна Река!? У потоњем је дошло до трагедије, што је БАЦИЛО СЕНКУ на православну психотерапију у Срба, мада правде ради ваља рећи да је до те трагедије дошло зато што је погинули (бивши наркоман) ПОКУШАО да УНЕСЕ ДРОГУ у манастир Црна Река!? Знате, модерна психотерапија има некако ЛИЦЕМЕРАН однос према болестима зависности!? Понекад је ПОТРЕБНО и оно "на љуту рану љута трава"!?
Препоруке:
1
0
109 субота, 14 март 2015 10:11
Mala
Veoma mi je zao to sto ste napisali. Znam za predlog zakona iz stampe. Takodje znam da nasa skupstina usvaja zakone automatski ili uz odredjenu uplatu ..tj mi skupstinu i NEmamo.
Vi ste upali u problem zato sto neke dame na polozajima u Srbiji strasno zele da imitiraju neke zapadne vrednosti,
a one te vrednosti NE razumeju nego od njih prave grotesku.
Kultura da kazemo razvijenih zemalja ostavlja zeni pravo izbora da li ce izabrati porodicu ili karijeru, oboje ne moze tj vrlo retko. Ako ste zena sa karijerom morate se odreci mnogo vremena sa porodicom. Ako vam je vaznija porodica trazicete neki manji posao ..znaci nece biti prave karijere; Porodice su zajedno kada imaju neke porodicne poslove pa saraduju ali to je retko;
Znaci zeni se daje nekakav izbor, nije neko ko se gazi;
Na zalost Balkanoidi imaju prema zeni surov i nepravedan stan i dan danas 2015e godine; Zene sluze za kuhinju i krevet i da donesu zaradu u porodicu; To je mnogo gore nego uslovi u kojima su zivele
Препоруке:
3
3
110 субота, 14 март 2015 10:19
Mala nastavak
...nase majke u soc realizmu su zivele bolje od nas.

Ovo sada je haos, ali ako hocete da haos nekako umanjite onda treba da pisete uz misljenje zena. Tolstoj je mnogo toga pisao uz pomoc svoje supruge; ima dosta primera;
Ono sto je zenama vidljivo i jasno nije na isti nacin vidljivo muskoj populaciji i obrnuto.

Pravoslavna razmisljanja o porodici su za mnoge rigidna i ne uvek prihvatljiva zato je Jerotic neka vrsta spone, kao glasnik.

Kada imate problem sa vidjanjem deteta treba vam neka zena dobar advokat da pomogne jer ce razumeti vasu teskobu i znati sta da radi sa onom drugom stranom.
Sto se tice dogadjaja u Crnoj Reci NEMA opravdanja nikakvog. IZricito sam protiv. Vodila sam jednog mog rodjaka u Kovilj, nije zeleo da ostane; znam kroz sta je prosao i on i majka.
pa onda i ja; osecala sam se kao da me udarila lokomotiva, kao da sam djavo me baca s jedne na drugu stranu; Bolest zavisnosti je uzasno teska, ali ne verujem u lecenje silom; nikako sto se pokazalo u CR.
Препоруке:
2
2
111 субота, 14 март 2015 13:51
српска сарма, а може и пасуљ@ Mala, Post Sriptum
Коментар: "Kultura da kazemo razvijenih zemalja ostavlja zeni pravo izbora da li ce izabrati porodicu ili karijeru, oboje ne moze tj vrlo retko. Ako ste zena sa karijerom morate se odreci mnogo vremena sa porodicom. Ako vam je vaznija porodica trazicete neki manji posao ..znaci nece biti prave karijere; Porodice su zajedno kada imaju neke porodicne poslove pa saraduju ali to je retko; Znaci zeni se daje nekakav izbor, nije neko ko se gazi; Na zalost Balkanoidi imaju prema zeni surov i nepravedan stan i dan danas 2015e godine; Zene sluze za kuhinju i krevet i da donesu zaradu u porodicu; To je mnogo gore nego uslovi u kojima su zivele..."
"nastavak: ...nase majke u soc realizmu su zivele bolje od nas. Ovo sada je haos, ali ako hocete da haos nekako umanjite onda treba da pisete uz misljenje zena. Tolstoj je mnogo toga pisao uz pomoc svoje supruge; ima dosta primera; Ono sto je zenama vidljivo i jasno nije na isti nacin vidljivo muskoj populaciji..." Прво, ДЕФИНИШИТЕ шта сматрате ...
Препоруке:
1
0
112 субота, 14 март 2015 14:31
српска сарма, а може и пасуљ@ Mala, Post Post Sriptum
Прво, ДЕФИНИШИТЕ шта сматрате под "razvijenim zemaljama"!? Развијене, материјално, културно, духовно, на неки пети начин!? Тако по критеријуму "Бруто Националне Среће" Бутан би била једна од НАЈРАЗВИЈЕНИЈИХ земаља!? Друго, кад је један од наших највећих МОДЕРНИХ непријатеља Ричард Холбрук изјавио: "Натераћу Србе да скину осмех са лица", знао сам о чему се ради и КОЛИКО је "развијено" то МОДЕРНО Римско царство!? Ког, узгред буди речено приватно зовем Западним Атлантским Царством!? (Источно Атлантско Царство је наравно ЕУ) Према томе, нешто што је МАТЕРИЈАЛНО развијено, може у духовном погледу да има ЗВЕРСКО лице!? Даље, колко јуче, изјавила је Мадона, једна од "икона" западне поп-културе, да су на Западу "и гејеви у бољем положају него жене", тако да су те ВАШЕ приче депласиране!? Треће, само Ваше ИМЕНОВАЊЕ мушкараца са Балкана као "Balkanoida" сведочи да ПРИХВАТЕ ГОТОВЕ СТАВОВЕ, без да се УДУБЉУЈЕТЕ у конкретне случајеве, обашка што су ти "ставови" ТВОРЕВИНА балканских ФЕМИНИСТКИЊА!?
Препоруке:
1
0
113 субота, 14 март 2015 14:47
српска сарма, а може и пасуљ@ Mala, Post Post Post Sriptum, али коначно!
Четврто, "развијате" ВАШ МИЗОАНДРИЈСКИ став са: "Balkanoidi imaju prema zeni surov i nepravedan stan i dan danas 2015e godine; Zene sluze za kuhinju i krevet i da donesu zaradu u porodicu; To je mnogo gore nego uslovi u kojima su zivele..."
"nastavak: ...nase majke u soc realizmu su zivele bolje od nas. Ovo sada je haos, ali ako hocete da haos nekako umanjite onda treba da pisete uz misljenje zena.", без да наведете ИЈЕДАН ДОКАЗ, обашка КОНТЕКСТ у коме се све одвија, у КОМЕ те ФЕМИНИСТКИЊЕ& НАЗОВИ "стручњакиње" имају НЕ МАЛИ УДЕО!? Поменух ЈЕДНУ од ЊИХ проф. др Невену Чаловску-Херцог, која је у области породичних односа оно што је АВ-АВ на нивоу државе!? Ви о томе НЕ ЖЕЛИТЕ да ПРИЧАТЕ, већ ко "Шваба тра-ла-ла" певате ВАШУ МАНТРУ! И Last but not least, цитираћу, "гледе" "хуманистичког" односа према наркоманима: "Путеви у Пакао су поплочани ДОБРИМ НАМЕРАМА"!? У конкретном случају тај пут је "заснован" на ТРОДОНИМА, јер то је ЈЕДИНО што Ви "хуманисти" имате да ПОНУДИТЕ тим несрећницима!
Препоруке:
1
1
114 субота, 14 март 2015 16:53
Mala
sve sto sam napisala, napisala sam iz svog licnog iskustva i onoga sto sam sama videla i dozivela.
Razvijene zemlje, eto ja zivim u Njuorku, ne zelim da zivim u Srbiji.
Ali razumem da u Srbiji ne vole SAD, ni ja ne volim onaj deo koji se odnosio na njihovu spoljnu politiku.
Ali Holebruka nema vise hvala Bogu. Bilo je mnogo dusha koje su u central parku gledale u njegove prozore osmatrali da ga pitaju za junacko zdravlje ..jer otkud mu tolika patoloska mrznja prema Srbima. Pa ne zna ni on sam, mozda od zene sa kojom je ziveo i koja i dan danas prica sve ruzno protiv Srba..Holebruk i Allbright su gradili karijeru praveci od Srba strasila ..a sta smo mi uradili da dokazemo da nije tako? Mislim da smo bili strasno pasivni, a zivot je g. Sarmo "borba NEprestana" pisao je Njegos.
ja se vodim za time sta je pisao Njegos, nas CG duhovni gospodar, kad mi je tesko sviram gusle, a kad mi je lepo onda neki drugi instrument.

Puni ste jeda i gorcine. kada to prevazidete, mozemo da pisem
Препоруке:
3
3
115 субота, 14 март 2015 17:29
Александар
Гос'н Сарма, да ли сте чули за израз "емоционални вампир"? Ако нисте, прочитајте нешто о томе, мислим да сте тренутно у загрљају једног и да Вам непотребно троши енергију. Свако добро.
Препоруке:
3
2
116 субота, 14 март 2015 17:41
Mala
Izgleda da je nekima najlakse vredjati;

Hvala ti Boze sto ne zivim u Srbiji medju ovakvim likovima;
Препоруке:
4
3
117 субота, 14 март 2015 18:56
српска сарма, а може и пасуљ@ Mala
Коментар: "sve sto sam napisala, napisala sam iz svog licnog iskustva i onoga sto sam sama videla i dozivela. Razvijene zemlje, eto ja zivim u Njuorku, ne zelim da zivim u Srbiji." Добро, то је ВАШ ИЗБОР, не мој, нити људи у Србији!? Но, СВАКИ ИЗБОР ИМА СВОЈУ ЦЕНУ!? Каква ће бити та ЦЕНА ИЗБОРА, Вашег, мојег, свих нас, знаћемо на самом крају, пре не!? А то што Ви мислите да сте ДОБРО ПРОШЛИ и да Вам то даје за право да нам "солите памет", то је само Ваше мишљење и један став и НИШТА ВИШЕ!? И не може се користити као аргумент у дискусији, зар не!? Или је тек равноправан са ДРУГАЧИЈИМ АРГУМЕНТИМА и ништа више од тога пре самог краја!? Дискусије, "а и шире"!? Уосталом, сетите се разговора Солона и Креза у Херодотовој "Историји" о томе КО ЈЕ НАЈСРЕЋНИЈИ ЧОВЕК на СВЕТУ!? То је отприлике то, остајте ми здраво и збогом.
Препоруке:
1
0
118 субота, 14 март 2015 19:53
Mala
Ko kaze da Vam ja solim pamet? Ako neka zena ima svoj stav i moze da ga brani, Vi to nazivate "soljenjem pameti"
Jadno je to; Zena se usudjuje da nekom kaze; Ja zivim i u Beogradu i u Njujorku; i tamo i ovde.

Ono sto sam rekla iz mog licnog iskustva i iz zivota mojih drugarica, rodjaka, znaci radi se o uzorku od nekih mozda 200 osoba; Na osnovu tog uzorka sam napisala ovde svoje stavove.

Htela sam samo da Vam ukazem da pokusate da gledate iz ugla zene. Sve sto ste napisali, pa pitajte neke svoje najblize dame, sestru, drugarice procitajte im to sto ste napisali pa ih pitajte sta misle; Uvek je dobro da neko procita ono sto pisete kao proof reader.
Ulozila sam vreme u polemiku sa Vama samo zato sto mi je vazno da se mozda jednom na Balkanu shvati da je zena zivo bice dostojno postovanja i ljubavi, a ne da se zene tretiraju ili kao seks. objekat (jao sto je dobra bla bla
spavao sam sa ovom il onom bez obaveza naravno i ostavio sam ovu ili onu jer mi se moze ...) ili za sporet.
Препоруке:
4
4
119 субота, 14 март 2015 23:27
српска сарма, а може и пасуљ@ Mala, e finito, definitivo! BASTA!
Ииии ју, ова "Mala" ко да је испала из Шекспирове "Укроћене горопади" или је можда инспирисана Стеријином Фемом или Нушићевом г-џом Министарком!? Ало, Живка, како је у ЊуЈорку, оће ли тај "Sex& Sity"!? Лепо, лепо, par excelence КОМПЛЕКС ВИШЕ ВРЕДНОСТИ!? Није то лоше, ал кад имате 19-20 година, ваља ЗАСЕНИТИ ШМОКЉАНЕ и затући тај проклети страх јунферице!? Како је све то смешно са вама НАБЕЂЕНИМ цурама и то просто зато што сте тако ПРЕДВИДЉИВЕ! Ово постаје ДОСАДНО! Одох на пајкење!
Препоруке:
4
2
120 недеља, 15 март 2015 00:57
Mala
g. Sarmo; samo Vi vredjajte, u nedostatku argumenata presli ste na vredjanje; ja imam sina tinejdzera i nije mi do foliranja, sta bi on rekao da cita ovo sto vi porucujete o njegovoj majci; pa ja sam zena pet decenija gospodine; ja Vam ukazujem da sve to sto ste ovde istresli prostog i ruznog procitate nekim zenama, trazite druga misljenja a Vi vredjate. Ma tuga ste ziva.
Препоруке:
3
3
121 недеља, 15 март 2015 08:31
српска сарма, а може и пасуљ@ Mala или како заборавити српски
Јел Ви ПАЖЉИВО ЧИТАТЕ? Чини ми се да не? Јер, не спочитавам Вам да сте јунферица од 19-20 лета, већ да имате КОМПЛЕКС ВИШЕ ВРЕДНОСТИ као и оне!? Или и гореиментоване јунакиње серије која се дешава у Вама омиљеној "Великој јабуци"!? Уосталом, Ви сте почели са "живим у ЊуЈорку и Београду", па кад сте награбусили, онда "забога господине, жена сам у 5-тој деценији и имам сина тинејџера, шта ће он рећи"!? Знате, ПРОБЛЕМ је са ОДЛУКАМА што не можемо УНАПРЕД знати за СВЕ МОГУЋЕ последице!? Према томе, ДОБРО ВАГАЈТЕ пре него што се за нешто ОДЛУЧИТЕ, уосталом живите у центру капитализма& либерализма, зар не!? То што сте акцидентално Српкиња или држављанка Србије (уз остале акциденте Вашег хабитуса) Вас не ослобађа ОДГОВОРНОСТИ за Ваше и САМО Ваше одлуке!? Знате, политкоректност се овде одржава САМО СИЛОМ& ПРЕВАРОМ и ми малобројни који смо преостали са мозгом смо ВЕОМА БЕСНИ на то НАСИЉЕ& ПРЕВАРУ!? И ако ТРЕНУТНО морамо да их трпимо од ових КВИСЛИНГА од Вас нећемо! Ај здраво сестро Њујорчанко!
Препоруке:
2
1
122 недеља, 15 март 2015 10:36
@сарма,
žena ima pravo, stvarno je neukusno, srozali ste se dragoviću. I ne zaboravite, kad napišete "Одох на пајкење!" tog trenutka postajete sonja. Ne Alfons, što ste do sada bili, nego sonjica.
Препоруке:
4
4
123 недеља, 15 март 2015 11:39
српска сарма, а може и пасуљ@ одговор једног "шоњице" једном "врлом витезу"
Имам девојку, али не живим са њом због извесних разлога породичне природе (она има болесну мајку), па сам приморан да "идем на пајкење", које је сасвим природно за једног 52-годишњака, а у 23 часа и 27 минута по средњоевропском времену!? Ви претпостављам да тада излазите на сплавове, еда би "доказали" да "нисте шоња"!? Према томе, De gustibus non disputandum!? Узгред, што не покажете "нашој" "Maloj" Њујорчанки сплавове и упознате је са "опусом" Аце Лукаса!? То би било баш In& "витешки"!? Да "волите све што воле млади"!? А ја ћу са мојом цуром да шпартам по Дунавском кеју, ипак је то одговарајуће нашим годинама!?
Препоруке:
2
1
124 недеља, 15 март 2015 12:26
Mala
g. Sarmo, da li ste svesni koliko je to sto govorite groteskno? grubo? netacno?

Mnogo naseg sveta zivi u Njujorku skromno; Dosli su ovde devedesetih, bilo je mnogo teze nego ziveti u nekakvoj da kazemo rel udobnosti Beograda;

Uopste NE patim od kompleksa vise vrednosti; Samo se NE slazem sa onim sto govorite. Pokusavam da Vam ukazem a Vi samo otvarate paljbu; Onda se javio neki Aleks da me izvredja i nazove vampirom i to samo zato sto pokusavam da Vam kazem, NE trcite pred rudu.

Cemu prica o splavovima? i Aci Lukasu? Cemu ? Neko Vam kaze
da ste preterali a Vi onda vredjate i tog komentatora.

Uvrede, uvrede ...ako osoba NE moze da komentarise u granicama pristojnog onda bolje da se komentar zatvori.

Iskljucujem se. Zelim Vam vise smirenija i blagorazumija.
I zelim da nadete neku dobru zenu koja ce Vas voleti i onda cete postati mnogo bolji covek.
Препоруке:
4
4
125 недеља, 15 март 2015 12:33
@српска сарма
Nisam rekao шоња, daleko bilo, nego sonja. Moja ritriverka.
претпостављам да тада излазите на сплавове. Živim za to. Splavovi su Meka i Medina, samo nek se okreće turbina.
Препоруке:
4
4
126 недеља, 15 март 2015 12:53
српска сарма, а може и пасуљ@ Mala, Post Scriptum
И ја сам такође ПОКУШАО да вам кажем на ЛЕП начин да је то што Ви тврдите један СТАВ и ништа више, нашта сте почели да помињете како "живите на релацији Београд-ЊуЈорк", што подразумева СТИЛ ЖИВОТА далеко изнад скромног, бар за ПРОСЕЧНЕ српске прилике!? Не улазећи у то КАКО сте узнапредовали од "скромног начина живота" по њујоршким приликама, налазим да је и тај ЊУЈОРШКИ СКРОМАН начин живљења на ЗНАЧАЈНО ВИШЕМ НИВОУ него просечан српски начин живљења!? Толико о РЕЛАТИВНИМ односима!? Сад о БИТНОМ! ПОКУШАО сам да Вам укажем на КОНТЕКСТ свега због чега је аутор ЗАПОЧЕО дискусију (признајем на можда контроверзан начин!?), али Ви ни бригеша, већ вадите "крунски доказ" "живота на релацији Београд-ЊуЈорк"!? Знате, потезање за ЛАЖНИМ АУТОРИТЕТОМ је једна од ствари које МОРАЈУ бити најжешће осуђене У БИЛО КОЈОЈ ДИСКУСИЈИ, а Ви сте управо потегли тај "камиони-авиони" "ауторитет" a la Аца Лукас, "Sex& Sity" etc. То што сте ЖЕНСКО у дискусији Вас не ослобађа ОДГОВОРНОСТИ за изнету реч, напротив!
Препоруке:
2
1
127 недеља, 15 март 2015 13:07
српска сарма, а може и пасуљ@ Mala, Post Post Scriptum
Моја девојка, сестра и бројне друге жене живе веома напорно у Србији, независно од формалних квалификација и ЊИХОВ ПРОБЛЕМ, бар не једини и не главни, НИСУ МУШКАРЦИ ИЗ ЊИХОВОГ НЕПОСРЕДНОГ ОКРУЖЕЊА (оних чувених 200 познаника о којима и Ви говорите и о којима дробе Англи& Саси у њиховој "теорији" умрежавања!?), већ НАКАРАДНИ "СИСТЕМ ВРЕДНОСТИ" КОЈИ СЕ НАМЕЋЕ ЈЕДНОЈ ПОРАЖЕНОЈ ЗЕМЉИ од стране Master of Univerce и локалних КВИСЛИНГА!? А ДЕО те квислиншке мреже у Србији чине и локалне феминисткиње& психолошкиње које се после НАМЕТАЊА ПОЛИТКОРЕКТНОГ НОВОГОВОРА и ОПСЦЕНИХ маскерада на ЈАВНОМ простору (читај: "Парада поноса") за вакта претходне КВИСЛИНШКЕ ВЛАСТИ, кренули у ИНСТИТУЦИОНАЛНО РАЗАРАЊЕ ПОРОДИЦЕ!? Породица се досад разарала преко НВО квислинга, сад би ти КВИСЛИНЗИ да то раде О НАШЕМ ТРОШКУ као пореских обвезника! Е НЕЋУ! Ауторова интенција је била да у оквирима новинског текста, ДЕЛЕГИТИМИШЕ "теоретску" основу тих КВИСЛИНШКИХ намера спрам Срба!? Је ли то МНОГО за Ваше "нежне" уши!?
Препоруке:
2
1
128 недеља, 15 март 2015 13:15
српска сарма, а може и пасуљ@ Mala, Post Post Post Scriptum, али стварно!
Знате, савршено ме не интересују те Ваше "нежне" уши, пошто сада у Србији наступа ЗАВРШНА ФАЗА УНИШТЕЊА ЈЕДНОГ НАРОДА! Немам ништа против да Ви исповедате те Ваше, а ЗАПАДНЕ "вредноте" ТАМО или овде међу тих ВАШИХ "200 познаника", пошто као либерал ПРИЗНАЈЕМ РАЗДВОЈЕНОСТ Res Publica и Res Privata ОВДЕ, као и Империјалне обичаје ТАМО, али иако ОКУПИРАНИ ми ЈОШ НИСМО СЛОМЉЕНИ да кличемо "Вива Дуче" и "Хајл Хитлер"!? Према томе госпођо, жалим случај, натрчали сте и умешали се у НЕШТО што објективно речено НИЈЕ Ваш проблем ПОШТО ВИ ЖИВИТЕ ТАМО! Ми Шумадинци& Моравци имамо обичај када неки такав дође да нам ПОПУЈЕ да одбрусимо "НЕ ТРПИМ ТИ ЈА ТАКЕ"! Знате, Ви сте САМО АКЦИДЕНТАЛНО Српкиња, а ја ЖИВИМ у Србији и моја ЕГЗИСТЕНЦИЈА је везана за ову земљу! Јел јасно!? Надам се да неће бити СУВИШНИХ питања!? Збогом!
Препоруке:
2
1
129 недеља, 15 март 2015 13:29
српска сарма, а може и пасуљ@ одговор једног "шоњице" једном "врлом витезу", ЈОПЕТ
Не излазим на сплавове после 20 часова ИЗ ПРИНЦИПА! Јер, СЕЉАК, а то сам СВИМ СВОЈИМ ПРЕЦИМА, када излази, излази у кафану (а и сплавови су то до 20 часова, после чега су БИРТИЈЕ) или шета са госпођом, што упражњавам. СЕЉАЧИНАМА& ЏИБЕРЧИНАМА препуштамо сплавове, тј. МОДЕРНЕ БИРТИЈЕ! Знате, река СВЕ ОДНЕСЕ, па и ЛАЖНЕ& НЕГАТИВНЕ вибрације, чега су сплавови ПРЕПУНИ!? Даље, немам ништа против домаћих љубимаца, али као сваком сељаку за мене животиња би МОРАЛА да има неку ФУНКЦИЈУ!? Ако је сирота животиња СПАЛА на то да неком, било ком, буде ДРУГ, еее... то је већ ОЗБИЉНА ДИЈАГНОЗА, али не за животињу!? Узгред, иако живим у Београду посао ми је најтешње везан за земљу и пољопривреду!? И не стидим се тога!
Препоруке:
2
1
130 недеља, 15 март 2015 16:15
@Mala
Pokusavam da Vam ukazem a Vi samo otvarate paljbu; Onda se javio neki Aleks da me izvredja i nazove vampirom i to samo zato sto pokusavam da Vam kazem, NE trcite pred rudu.

"Покушавате да укажете" пљувањем аутора текста као "невољеног исфрустрираног мушкарца", затим сте саговорника сврстали у групу "Балканоида", на назнаку сарми да има посла са емоционалним вампиром (увреда је кад се лаже, а овде се поклапа, одговарате дефиницији наметљивца, александар је "убо") сте побеснели као опарени и прокоментарисали "хвала Богу да не живим у Србији" (човек је "изнео утисак о Вама", као и Ви о аутору), дакле ВИ сте та која је почела са увредама, а кријете се иза свог пола да не бисте добили истом мером, е управо је то проблем и зато Вам овај текст смета, јер вам демонтира систем у коме по потреби (кад није по вашем) можете глумити незаштићену мукицу. А спинујете равно ББц-у, кад се оклизнете на једној теми, бежите у другу, јер желите да "победите" а браните неодбрањиво.
Препоруке:
2
0
131 недеља, 15 март 2015 17:14
u odgovoru NEpoznatom autoru bice
Ako mi se neko obraca neka bude muskarac i neka potpise tekst.

Nisam nikog "pljuvala". Ako nekom kazem da je nevoljen covek pa to izbija iz svega sto pise .. stekla sam takav utisak; To je utisak NIJE pljuvanje ..zalosno je kada se NE razume. NE razumem ali nema veze vred

Neki Aleksandar je "ubo" e sto Vam taj glagol prija prosto ubosti je deo wishful thinking; Umesto biti gentilehomme, umesto voleti vi bi raduje da ubodete bez obaveza naravno.

Tekst mi se uopste NE dopada. Ne krijem se iza pola
Zene i muskarci ne gledaju ni na jednu pojavu istim ociima.
Uopste NE zelim da "pobedim" opet musko glupo tumacenje.
Ubih se objasnjavajuci gospodo da ste u krivu ..dajte neka zene citaju sta ste tu napisali pa neka Vam kazu sta misle.

Sto se tice Aleksandra, ma za duboko je zaljenje ..
Nista NE spinujem govorim istinu, navela sam i uzorak ali ne svidja Vam se ..Vicete na mene u muskom horu. Ko bi
pozeleo da zivi u zemlji u kojoj zena sluzi samo za krevet i sporet
Препоруке:
4
4
132 недеља, 15 март 2015 17:52
@Mala
Ako mi se neko obraca neka bude muskarac i neka potpise tekst.

Значи ако сам жена, не морам да се потпишем и да стојим иза својих речи, него само ако сам мушко? Као Ви (Мала, а у петој деценији живота)?

pa to izbija iz svega sto pise .. ...ubosti je deo wishful thinking; Umesto biti gentilehomme, umesto voleti vi bi raduje da ubodete bez obaveza naravno

Из Вас избија сексизам и огорченост на све што је мушко.

opet musko glupo tumacenje.

Потврда претходног утиска.

neka zene citaju sta ste tu napisali pa neka Vam kazu sta misle.

Жене из мог окружења су привржене породици, није им циљ свађати се до судњег дана да би доказивале недоказиво, имају паметнија посла, нпр. да воле своје ближње, као и ми њих.

Vicete na mene u muskom horu. Ko bi
pozeleo da zivi u zemlji u kojoj zena sluzi samo za krevet i spor

Надговорени сте и сад млатите по стереотипима.
Препоруке:
3
1
133 недеља, 15 март 2015 18:02
српска сарма, а може и пасуљ@ онако, успут, о којечему, претежно о ничему, сад о...
... томе да је женска увек последња!?
Препоруке:
2
1
134 недеља, 15 март 2015 21:33
Mala
Posto mi se neko obraca NEpotpisan nemam kome da odgovorim. Da imam blizu pet decenija muza i sina.
Moji prijatelji danas citaju polemiku i groze se. Moj suprug se zgrozio i rekao da uopste ne gubim vreme sa
gl ..ma

Da neko u pristojnom svetu cita ovo Vase, svakako da bi ovo sto se pise u komentarima meni smatrao krajnjom NEpristojnoscu.

MOj suprug kaze, nemoj ca citas NSPM to je najobic. djubre

Naravno da te zene sa kojima ste su privrzene porodici, sto da misle kada vi mislite za njih. Sve je to u redu sta je u vasim privatnim zivotima je vasa privatna stvar, ali izaci sa ovakvim tekstom u javnost. Naravno naici cete na kritiku pre svega medju zenskim svetom, a ovde evo danas negoduje i muski svet.

Ali da Vam pomognem, ima idealnih Srba, na primer Novak Djokovic je idealan; Dragan Bujosevic medju novinarima idealan najbolji urednik u zemlji ...
Препоруке:
3
5
135 недеља, 15 март 2015 22:47
Рамзес Трећи@Mala
Немате коме да одговорите, али ипак морате да одговорите? 10 пута сте овде написали да завршавате расправу, и настављате је. Смешно. Ако ви имате 5 деценија, ја сам Рамзес Трећи, па ћу се тако и потписивати.

Сад је и НСПМ "ђубре" јер дозвољавају да неко мисли другачије од Вас и да Вам то каже? Не ваља Србија, аутор текста, сајт... Mноге сте овде пљунули, прозвали, а то наивно маскирали "личним утиском", и овде се то толерише, а сад Вам ни сајт не ваља, пљујете и домаћина који Вам превише дозвољава и још кажете како су други непристојни према ВАМА?


Ево признајем, веома, веома, веома ме забављате, ја нисам сарма да падам у ватру, мени је смешно колико себи скачете у грло од жеље да "ваша буде последња" (зато муж и не сме да мисли другачије, иначе...), а времена за читање до миле воље, грип се тек инкубирао :) Сад Вам ни жене из моје околине не ваљају јер су привржене породици? Зато што не мисле као Ви? Ви имате ексклузивно право да заступате васколики женски род? Ма неће бити.
Препоруке:
6
1
136 недеља, 15 март 2015 22:59
Рамзес Трећи@Mala
И још бих додао нека запажања која некоме могу бити занимљива за дискусију: кад сте одлучили да пљунете преко сваке мере (по сајту), то наводно нисте Ви, него те речи стављате у уста Вашем супругу. Када публику овде називате "глупанима", то опет као нисте Ви, него Ваша околина (и они се као грозе, ако сте стварно до те мере задрти да идете и показујете своја интернет дописивања около само да потврдите себи да сте у праву, онда помозите себи и баталите ово, лоше утиче на Вас). Када Вам је предочено да постоје жене које мисле другачије, рекли сте "да су привржене породици јер мушкарци мисле уместо њих". Значи жена по дифолту није привржена породици, него ако је мушкарац натера на то? Драга Mala, мени Вас је много жао, Ви никада нећете осетити лепоту припадности вољенима (иако их физички имате) повлачим реч из претходног коментара, ово уопште није забавно и немам намеру да останем овде и наслађујем се Вашом несрећом. Нека Вам је драги Бог у помоћи.
Препоруке:
4
3
137 недеља, 15 март 2015 23:04
српска сарма, а може и пасуљ@ онако, успут, о којечему, претежно о ничему, сад о...
...томе да "Није српски ЛУПАТИ!" Јер, шта рећи, а не ЗАПЛАКАТИ на ово: "ima idealnih Srba, na primer Novak Djokovic je idealan; Dragan Bujosevic medju novinarima idealan najbolji urednik u zemlji..."!? Узгред, јел је то АВ-АВ-ов СНС отворио одбор у ЊуЈорку!? Или се то можда неко јавио из БоТиног "српског кокуса", идеалног средства за... ПРАЊЕ ПАРА које су "жути" НАКРАЛИ!? Узгред, јел се неко сећа оног такмичења "жутих" БОТОВА у Нишу од пре неку годину кад је она Слаџа читала са мобилног њена стихоклепанија "О ЗОРАНУ", па се онда оклизнула и направила мањи земљотрес!? Или Слаџиног другара Далибора који је исто ЧИТАО саставе "О ЗОРАНУ", ал са "ПУШКИЦА" !? Знате, ОВА ДРУШТВЕНА ТУМБАЊА су УЗДИГЛА на политички врх ТАЛОГ, ал да ће исти имати АМБИЦИЈУ да нам соли памет чак из ЊуЈорка, еее, то нисам ни у најгорој ноћној мори могао да замислим! PS. Обрнутом еволуцијом у биологији настају ПАРАЗИТИ!? Шта настаје обрнутом еволуцијом у друштву, пааа... незнам, досетите се сами!
Препоруке:
4
3
138 недеља, 15 март 2015 23:20
српска сарма, а може и пасуљ@ Рамзес Трећи
"Рамзесе трећи", не падам у ватру због ситница, већ КРУПНИЦА, а ова госпоџа је била довољно надобудна да "натрчи"!? Још нешто, nick name Вам је погрешно одабран, пошто је историјска чињеница да су Рамзесу 3-ћем, великом ратнику и спасиоцу Египта од најезде "народа са мора" ГЛАВЕ ДОШЛЕ АМБИЦИОЗНЕ ЖЕНЕ 1185 пне.!? Ако сте хтели да будете "миљеник бога Ра", тј. "Рамзес", онда је требало да изаберете да будете 7-ми по реду, пошто их је у Новом царству било шест, а Ви бисте били СЕДМИ, српски "Рамзес"!? Толико и свако добро.
Препоруке:
4
3
139 понедељак, 16 март 2015 00:55
Рамзес Трећи@Сарма
Хвала на овој лекцији из историје, слаб сам што се тиче познавања старог Египта, тако да ми је ово што сте написали добродошло, а и "потераће" ме да нешто прочитам о томе, како год, захвалан сам Вам. Углавном, контекст потписа је да могу бити и Алф са планете Мелмак, апсолутно свеједно за ток приче коју сам водио са госпођом која је инсистирала на потпису. "Мала" јој сигурно није крштено име, као ни мени "Рамзес", ни Вама "Сарма", поента је да је инсистирање на потписивању текста бесмислено.

Што се тиче падања у ватру, нисам рекао да падате због ситница, нити сам мислио нешто лоше тиме, само сам констатовао да реагујем хладнокрвније од Вас, и да тако хладнокрвно могу до прекосутра, при чему не мислим да је Ваша аргументација због тога мање валидна, једноставно смо различити темпераменти, нисам мислио ништа лоше, а ако је моја процена погрешна, не замерите. Свако добро
Препоруке:
2
3
140 понедељак, 16 март 2015 01:16
Mala
@ Ramzes, pa moje godiste mozete proveriti ili kod Bujosevica ili kod urednika BMa, a tako isto i moje stavove; Ne morate me ovde vise vredjati.

Moj suprug me zamolio da ne citam NSPM jer je to rekao je sta, a Vi mislite da sam ja to izmislila. On je mnogo radikalniji od mene i zgrozio se od uvreda koje ste mi uputili. Imao je on jos stosta na racun ..ali nije vazno.

sto se tice AVa, nemamo nikakve veze; Ja sam samo napisala da nemam nista da dodam vise od onog sto je o porodici rekao Jerotic; Sada se iskljucujem i prestajme da citam NSPM.

Uvrede na moj racun najbolje govore o Ramzesu i o g. Sarmi. Nema Vam je prosto, sada je u toku casni post, svako treba da se duboko zamisli sam nad sobom.
Препоруке:
4
4
141 понедељак, 16 март 2015 02:28
ing. masinstva ozenjeni
Ramzesu; Nisi ti Ramzes III nego si Radovan III.
Препоруке:
1
3
142 понедељак, 16 март 2015 08:11
српска сарма, а може и пасуљ@ ing. masinstva ozenjeni
"Коментар": "Ramzesu; Nisi ti Ramzes III nego si Radovan III." Ви сте канда од Вилотића!? Или ће пре бити да сте неки род једној грани Топаловића, које су ЖЕНЕ УЗЕЛЕ ПОД СВОЈЕ!? А можда сте и у далеком сродству са самим "краљем Ибијем"!?
Препоруке:
2
0
143 понедељак, 16 март 2015 11:49
@сарма
Сармо, ортаче, па ти и госпођа Мала сте заменили улоге: ти пустио језик а она ти испљува ...сведоке. Брука, јаки, брука.
Препоруке:
5
1
144 понедељак, 16 март 2015 12:39
српска сарма, а може и пасуљ@ @сарма
Коментар забринутог фана: "Сармо, ортаче, па ти и госпођа Мала сте заменили улоге: ти пустио језик а она ти испљува ...сведоке. Брука, јаки, брука." Молим Вас ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ КОМЕ САМ УПУТИО ПРИМЕДБУ: "српска сарма, а може и пасуљ@ ing. masinstva ozenjeni: "Коментар": "Ramzesu; Nisi ti Ramzes III nego si Radovan III." Ви сте канда од Вилотића!? Или ће пре бити да сте неки род једној грани Топаловића, које су ЖЕНЕ УЗЕЛЕ ПОД СВОЈЕ!? А можда сте и у далеком сродству са самим "краљем Ибијем"!?" Значи ради се о фану госпоџе "Male" који би да се спрда са "Рамзесом 3-ћим"!? Ко што видите посумњао сам да дотички госпоџин фан МОЖДА припада Вилотићима, канда је чак и Јеленче!? Ако је та моја претпоставка ТАЧНА, онда је госпоџа "Mala" ни мање, ни више него ГЕОРГИНА, са свим припадајућим квалификативима!? Ако би то било тако, онда би то МНОГО ШТО-ШТА ОБЈАСНИЛО у госпоџином вокабулару!? Знате, није лако ТОЛИКО ДУГО бити у ЊЕНОМ "стању"!?
Препоруке:
2
4
145 уторак, 17 март 2015 18:59
@сарма
Кад већ помињеш разна „стања“, не знаш ти какве проблеме жене имају. Драматичне. Гледај рецимо ову прилично просту реченицу: попадија има глисте. Рећи ћеш, па шта, проблем је решив. Да, али попадија је трудна. Уз то и избјеглица. Хајде сад да те видим!
Препоруке:
0
0
146 петак, 20 март 2015 08:55
@српска сарма, а може и пасуљ
Da ste vi žentlmen, kao vaš legendarni imenjak Sarma, izgovorili biste još legendarniju rečenicu kojom je Sarma ušao u red Lajbnica, Getea i Vanje Bulića: "Maće, saćekaj tu samo da sredim ova g.... odma ću se vratim". A vi polemišete.
Препоруке:
0
0
147 петак, 20 март 2015 10:55
Д. З.
Неке жене и јесу "дискриминисане". Али, кад уграде силиконе, више нису "дискриминисане" и не осећају се "дискриминисаним".
Препоруке:
0
0
148 петак, 20 март 2015 11:02
Д. К.
Уживам да лепе жене "дискриминишем". Али, исто тако, уживам да им дајем сва права.
Препоруке:
0
0

Анкета

Да ли подржавате формирање „малог Шенгена“ између Србије, Македоније и Албаније?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер