Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

DŽonatan Mur i "treća" Republika Srpska

Komentari (12) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 utorak, 10 februar 2015 16:05
stand by
sačekajmo presude ratku i radovanu, biće to dva givikta svakoj vlasti u rs-u
Preporuke:
13
35
2 utorak, 10 februar 2015 16:23
Poslušali ste?
Posluša mene akademik Kecmanović kada sam mu u prošlom tekstu, kad smo "tračali onu babu iz Beograda", da u slijedećem tekstu piše o ozbiljnijim temama u pofgledu samog statusa RS.Neka, neka, samo treba to više akademiče, nešto mi ovo malo, ali valjda bude više u idućim tekstovima.I molim Vas pustite se "Beogradskih babetina", tipa on iz NVO , nisu bitne.
Preporuke:
21
12
3 utorak, 10 februar 2015 16:30
siniša @ stand by
Zašto bi bili givikti za RS presude Ratku i Radovanu, ma kakve da budu te presude?

Ako smatrate da će presude Mladiću i Karadžiću biti razlog da se ukine RS, grdno se varate. Ko vam je to rekao slagao vas je. Rusija je garant Republike Srpske. I srpski narod je garant Republike Srpske. naći će se i nekih pušketina ako bude trebalo, a bogami i po koja atomska boba, ali Republiku Srpsku ukinuti nećete, makr morali i atomske bombe da bacamo po vašim glavama. Jasno!?
Preporuke:
50
22
4 utorak, 10 februar 2015 16:43
MILOVAN RS
Svaka cast profesore, tako pise neko ko se ne prodaje za malo bolji posao, malo vlasti ili malo para...Hirurski precizno, jasno, rodoljubivo !!! Samo, opoziciju nam je uhvatio virus Aleksandra Vucica, Dacica Pacica i Tome Diplome... I nasa opozicija je pozurila u evrobsku tvorevinu, ne mirise na dobro ! Pisite i o njima, razotkrijte te barabe i lupeze, vi to bolje mozete od nas obicnih gradjana RS !!! Svako dobro vam zelim i zivjela RUSIJA, REPUBLIKA SRPSKA, REPUBLIKA SRBIJA, REPUBLIKA SRPSKA KRAJINA (vratit cemo je u zivot, dat ce BOG ) !!!
Preporuke:
46
23
5 sreda, 11 februar 2015 12:15
još jednom
Bravo za gospodina Kecmanovića. Lepo, jednostavno i tačno.
Preporuke:
33
9
6 sreda, 11 februar 2015 17:55
SuperBad
Zadivljuju ovi trolovi koji dolaze na srpske sajtove.Ako ,ako lepo je biti zabrinut
Preporuke:
12
2
7 četvrtak, 12 februar 2015 21:14
Nedo
Republika Srpska nece po prirodi stvari da u nedogled odrzava postojece stanje. Buducnost ce joj zavisiti od elementarnog svesrpskog nacionalnog jedinstva i odnosa SAD- Rusija. Jaka Rusija i njena teska rec kada to bude nephodno je najveca garancija. Sve ostalo su luk i voda.
Preporuke:
5
0
8 četvrtak, 12 februar 2015 21:45
Ivan
OK bilo je šta je bilo, svi smo pomalo krivi za to, neki više neki manje. Svi imamo mangupa u svojim redovima, Balkan je to ipak.

Ali na kraju pitao bi uvaženog autora za mišljenje, da li je to model za budućnost koji on podržava. Jedna trećina naroda ratom osvojila pola teritorija države i to se stanje međunarodno legalizira.

Da li je to prihvatljivi model za budućnost međunarodnog suživota, ne samo na Balkanu. Da li takav princip može da se primjeni i u Srbiji, Hrvatskoj, Francuskoj, Poljskoj i dalje.

Bojim se da niko nema hrabrosti da kaže istinu o ovom principu. Jer koliko 'nam' takav princip danas možda ide na ruku sutra može da 'nas' pokopa. Ovo 'nam' i 'nas' svako može za sebe da odabere stranu.
Preporuke:
3
5
9 subota, 14 februar 2015 19:23
Bob
@Ivan

Jedna trećina naroda ratom osvojila pola teritorija države i to se stanje međunarodno legalizira.


Da li ste vi "gospodine" čuli za nešto što se zove gustina naseljenosti? Samo to? Niste naravno.
Onda, pustimo da Kina, Indija, Japan utrostruče svoju teritoruju, na račun Rusije... Kanade, Australije? Ne? A, ne daj zemlje angloameričkih gospodara, nikako!
Preporuke:
1
0
10 nedelja, 15 februar 2015 19:24
Petar za Ivan
Ivane, ta jedna trećina (više od jedne trećine) prije rata katastarski je bila vlasnik više od 65% žemljišta u BiH (provjeri ako nisi znao), tako da proizilazi da ta 1/3 nije uspjela (zahvaljujući vašim međunarodnim sponzorima) ni da odbrani ono čega je bila vlasnik (zapad pogazio svoj famozni princip da je "privatno vlasništvo neprikosnoveno"). Isti ti međunarodni sponzori i zaštitnici principa zapadne civilizacije (zaštita manjina, itd), direktno je protjerala 1/3 (manje od 1/3) iz Hrvatske (oluju je organizovala i sprovela, zna se ko), i to je normalno. To ze zove politika dvostrukih standarda. Prema tome, treba biti malo realniji u ocjeni i procjeni svari i situacija.
Preporuke:
4
0
11 nedelja, 15 februar 2015 19:47
Petar (nastavak)
Nisu tačne tvrdnje, pa i vaša, da za približavanje BiH EU (prije nego što BiH dođe na red za prijem, EU će se promijeniti, ili raspasti) da RS treba da na BiH prenese još neke nadležnosti, i nije dobro da se onda neki, i zbog toga, stavljaju u lažnu poziciju zaštite interesa RS u odnosu na prenos nadležnosti na BiH. U EU se već nalaze neke države (znate bolje od mene koje) koje u svom sastavu imaju autonomne pokrajine (regione) koje imaju i više nadležnosti u odnosu na centralnu vlast, od one koju RS ima u BiH. Prema tome, vi i svi oni koji po "službenoj dužnosti" moraju da zastupaju interese RS (jer ste za to plaćeni) prestanite trošiti energiju i vrijeme na nebitne stvari, i argumentovano (pravila EU, Dejtonski sporazum, itd) nastupajte u odbrani teze po kojoj RS treba da na BiH prenese još neke nadležnosti da bi BiH bila primljena u EU. Sve ostalo je "suplja prića", što bi rekao Đuro.
Preporuke:
6
0
12 ponedeljak, 16 februar 2015 13:52
ANALITIČAR
Profesor Nenad Kecmanović ima istančan osjećaj za analizu , savjetnik je Predsednika RS Milorada Dodika a prije rata je važio za najuglednijeg Srbina u političkom životu BH . SDS ga je dugo čekao da povede SDS i nacionalni pokret Srba 1990-te i 1991-ve ali se on ( iz njemu znanih razloga ) odlučio da ne preuzme SDS pa je lider bio Karadžić .

Što se tiče ovoga teksta Profesora Kecmanovića najbolji odgovor svojim činjenjem i vođenjem RS daje Predsednik Dodik koji izvanredno vodi RS , DŽonatan Mur i OEBS neće upravljati NIKADA Rep. Srpskom . RS ima svoj put , patriotizam , svoju politiku , Vladu , Predsednika , Skupštinu , stanovništvo , teritoriju , sve preduslove da smo država . Oslanjati se na Rusiju , Srbiju , CG 8 na narod u Srbiji i CG ) a ne na izdajničke režime u Srbiji i CG
Trebamo izdržati krizu , osnovati fond za natalitet , smanjiti korupciju , srušiti Sipu , ekonomski se vezati za Rusiju , Italiju , Srbiju , CG , Austriju , Švajcarsku , Njemačku , Belorusiju
Preporuke:
2
4

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner