Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Večernje novosti: Pristupanjem programu IPAP Srbija odnose sa NATO podiže na najviši nivo

Komentari (41) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 petak, 28 novembar 2014 21:30
GLORIA
Prema mom misljenju, priblizavanje NATO-u nije smelo da se desi i to je za vlasti Srbije trebalo da bude "crvena linija" preko koje niko nije smeo da predje! I sta sad? Buduci da je smisao postojanja NATO-a antagonizaam prema Rusiji, izgleda da ce srpski narod preko noci da postane neprijatelj Rusije? Boze, sta je to sa vlastodrscima u Beogradu kad tako srljaju u propast?
Preporuke:
111
4
2 petak, 28 novembar 2014 21:31
odvratno
Večernje novosti: Pristupanjem programu IPAP Srbija odnose sa NATO podiže na najviši nivo


gadi mi se ovo licemerje i toboz mudra politika.....sa ovim i jos raznim glupim pristupanjima mi samo pokazujemo koliko nemamo kicmu....pa i nije cudo sto nas svako gazi, sto nas cak hrvati i albanci sve vise maltretiraju....a nas vodja kaze da nam je to snaga a ja pitam sta nam je onda slabost :)....vukadinovic je dobro rekao da "mi ne pripadamo nigde" a ja kazem da smo za sada NISTA...ne moze biti gore od toga, jedna rec, a tako mnogo kaze....NISTA....jezivo, ali je tako!
Preporuke:
105
2
3 petak, 28 novembar 2014 21:43
Tja
Pristupanjem programu IPAP (Individualni akcioni plan partnerstva) Srbija će vojne i političke odnose sa NATO savezom podići na najviši mogući nivo

To je dobro, jer ako je nivo visok, mala deca neće moći da ga dohvate, a ni visoki neće moći slučajno u mraku da zapnu za njega glavom.
Preporuke:
53
2
4 petak, 28 novembar 2014 21:51
mirko
stalno neko dizanje u vezi sa natoom, hoce li od toga biti nesto ?
Preporuke:
36
2
5 petak, 28 novembar 2014 21:56
Žika
Treba neprijatelja iznutra srušiti.
Preporuke:
47
2
6 petak, 28 novembar 2014 22:22
Goran Jevtović
Ne obraćajte pažnju na raznorazna saopštenja, analize i formalizam.
Srbija je poodavno prikriveni član NATO-a i u potpunoj vlasti te zločinačke organizacije.
Preporuke:
109
3
7 petak, 28 novembar 2014 22:57
@Zhika
Amin, to je pravi odgovor, rezim vam je veci neprijatelj od zverske anglo-ameircke alijanse.
Drvene puske ce im biti najbezbednije da naoruzaju Srblje za Istocni front na majku Rusiju!
Zivela Velika i Slavna Rusija!
Preporuke:
53
2
8 petak, 28 novembar 2014 23:29
Jaroslav
Srpski mladići i devojke, spremite se da, pošto nemate posla i u bedi ste, ginete za platu po svetu zarad interesa multinacionalnih kompanija i petro dolara.
Preporuke:
69
1
9 subota, 29 novembar 2014 11:10
harun al rašid
Ako Srbija pristupi NATO paktu biće odgovorna za ponovno ubistvo svih srpskih mučenika postradalih od ruke ove zločinačke vojne organizacije.
Preporuke:
58
2
10 subota, 29 novembar 2014 12:20
nebojša
Pored takvih prijatelja,nama neprijatelj zaista ne treba ..
Preporuke:
39
1
11 subota, 29 novembar 2014 12:32
mile
Osećaj je kao kad te neko baci sa vrha nebodera i nemoćno padaš,možeš samo da odbrojavaš spratove.Ali ako smo ovako pasivni dok nam sve ovo rade,možda i ne zaslužujemo bolje od toga da budemo roblje.
Preporuke:
28
1
12 subota, 29 novembar 2014 12:35
Pravila,pravila,sva ta silna pravila
Pristupanjem programu IPAP (Individualni akcioni plan partnerstva) Srbija će vojne i političke odnose sa NATO savezom podići na najviši mogući nivo za zemlju koje nije članica Alijanse. To, ipak, nije korak ka punopravnom članstvu u Alijansi, a Beograd će i dalje sam da bira meru saradnje sa Severnoatlantskim paktom.


To je NATO-ovo dvorište.Napisah ja kada vam NATO pakt modernizuje vojsku morate da poštujete NATO-ova pravila?Isto bi bilo da to rade i Rusi, opet ruska pravila?
Preporuke:
11
14
13 subota, 29 novembar 2014 12:42
Pravila,pravila,sva ta silna pravila
harun al rašid


Sada slijedi "opremi i obuči", modernizacija srpske vojske po NATO-vim standardima, zamjena oružja, naprimjer umjesto kalašnjikova vojska će dobiti za "standarnu pušku" američku.Vjerujete nije ovo ništa navijački komentarišem samo vrijednost puške, jer sam imao obuku i na američkoj pušci i na ruskom kalšnjikovu, američka puška je jako slaba, puna nekih sitnih dijelova,šarafčića,baci je na zemlju raspda se, nema isdržljivosti,zariba, rusku moćeš i po blatu i bacati, izdržljiva opet puca.Kao onaj ko je na obje puške imao ubuku znam koliko ta mareička puška ne valja ništa.
Preporuke:
19
5
14 subota, 29 novembar 2014 12:48
Pravila,pravila,sva ta silna pravila
Hercegovina je izrazila želju da pristupi savezu, ali suštinsku prepreku predstavljaju odnosi RS i Federacije.


Bliže je istini da je NATO pkat već u BiH, jer Oružane sngae BiH su pod punom kotrolom NATO pakata, kroz strateški program "opremi i obuči".I opet neko kaže kao neće BiH u NATO pakt, a NATO pakt u BiH kontroliše sve vojne potencijale.
Preporuke:
18
2
15 subota, 29 novembar 2014 12:52
Stefan Valjevo
Pre bi’ prihvatio „Gradjanski rat u Srbiji“ nego ulazak u NATO. Ako bi’ Srbija posle toga nekad zaratila sa radikalnim isiamistima, Iranom ili Rusijom, a ja regrutovan u NATO vojsku, ja bi’ dezertirao na stranu radikalnih islamista, Irana i Rusije ili bi’ se bespogovorno predao. Pre bi’ prešao u islam ili bi’ dobrovoljno dao radikalnim islamistima da mi odseku glavu, al’ takvu Srbiju ni po koju cenu ne bi’ branio. Toliko.
Preporuke:
25
4
16 subota, 29 novembar 2014 12:54
KNIN
Kamo srece da Srbija udje u NATO tad ce se napokon Srbija staviti na stranu kojoj prirodno pripada a to je Evropa Zapad.Jer da je Milosevic bio malo pametniji sad vec davne 1990 kad mu je tadasnji Americki ambasador savetovao da ustupi na Kosovu Americkoj vojsci odredjene lokacije za vojne baze i da na Kopaoniku Amerika instalira radarski sistem tvrdim vam da se nebi nista desilo na prostoru bivse Jugoslavije nikakvi ratovi i slicno. Ali tadasnja Rusija to jest SSSR je vrsio pritisak na Milosevica da to ne cini. I od tog trenutka Srbija se zamerila USA i NATOu, a za osvetu su dobili bombardovanje 1999.DA se to desilo mi Pravoslavci u Hrvatskoj nikad nebi uzeli oruzje u ruke i isli u rat da ratujemo za nekakvu zajednicu sa Srbijom. Vec bi ostali u zajednici sa Hrvatskom, na kraju krajeva plan dr Jovana Raskovica jest bio kulturna autonomija za Pravoslavni narod u Hrvatskoj a ne nikakva teritorijalna autonomija kako su mnogi u Srbiji to predstavljali.Ipak smo mi Krajisnici blizi zapadu
Preporuke:
2
50
17 subota, 29 novembar 2014 13:07
Sikter ! lukavi, `neformalni`...
Preporuke:
17
1
18 subota, 29 novembar 2014 13:10
boban
A da zaposlimo tatu Milice Rakic da cisti prostorije u bazi Jug,cuo sam da je nezaposlen.
Preporuke:
26
2
19 subota, 29 novembar 2014 13:13
Pravila,pravila,sva ta silna pravila
Sada slijedi zamjena "standardne ruske2 za američku municiju.Ubrzo kalibar municije 7,62 neće biti "standard" i naravno sva "namjenska industrija" se okreće "američkom standardu municije".Samo iskustvo, sve to dolazi malo po malo.
Preporuke:
11
4
20 subota, 29 novembar 2014 13:16
srbin
Zločinački nato isterati iz Srbije.
Preporuke:
24
2
21 subota, 29 novembar 2014 13:28
KNIN
Zivim u Vojvodini u Novom Sadu i Vojvodina je moj novi dom. Ali nikad necu pristati i pozeleti da Srbija bude deo nekakve zajednice sa Rusijom pa makar i one naj nize kulturne. Ako Srbija dakle ono sto se zove Srbijom delovi ispod Save i Dunava odluce da udju u nekakav savez sa Rusijom, tvrdim vam da ce se u Vojvodini stvoriti jak otpor prema necemu takvom. Jer ljudi u Vojvodini bez obzira na naciju i veru ne zele da budu deo nekog nazadnog destruktivnog sistema kome Rusija svakako pripada. Krajisnici koji zive u Vojvodini su uglavnom nakon egzodusa iz Krajine,ovde zasnovali novi izivot izgradili su kuce ovde su svoj na svome u bukvalnom smislu iako znamo da Vojvodina nikad ne moze zameniti nasu Krajinu, ali budite sigurni da cemo ovoga puta bude li doslo do nekih previranja u Srbiji po pitanju Vojvodine svi cemo stati na stranu Vojvodine, i njene zasebnosti , jer ne zelimo da izgubimo ponovo ono sto smo zahvaljujuci Srbiji izgubili 1995. Budite sigurni i nemoj da se iznenadite
Preporuke:
3
55
22 subota, 29 novembar 2014 13:29
Zoran Đorđević
Goran Jevtović
Ne obraćajte pažnju na raznorazna saopštenja, analize i formalizam.
Srbija je poodavno prikriveni član NATO-a i u potpunoj vlasti te zločinačke organizacije.
Bila je to još za Brozova vakta.
Preporuke:
23
2
23 subota, 29 novembar 2014 13:33
Goran Jevtović
Pravila,pravila,sva ta silna pravila

Posao razbijanja Vojske (prvo VJ, zatim SCG i na kraju Srbije), odrađen je u periodu od 2002. (iako je je sve započeto već 2001., ali intezivno od proleća 2003.) do kraja 2007.godine, kada su (i nešto nakon toga), usvojene: "Strategija nacionalne bezbednosti", "Strategija odbrane", zatim "Zakon o odbrani", "Zakon o vojsci" i u hodu brojna podzakonska akta.

Posebno se (i pre nego je doneta zakonska regulativa) radilo na usvajanju svih NATO standarda i procedura, usvajanja njihove "strategije", "operatike" i "taktike" (iako oni to tako ne nazivaju), zatim, razvijanja tzv. "interoperabilnosti", ukidanja "borbene gotovosti" i uvođenja (ne samo terminološki već suštinski) "operativne sposobnosti" (što je veliko ništa!) i raznoraznih drugih efemizama kojima je pokriveno razbijanje vojske.

Najvažniji posao bio je drastično smanjenje njenog brojnog stanja, rasterivanje najiskusnijeg ratnog kadra i neutralisanje ratne vojske.
I potpuna promena svesti.
Preporuke:
43
3
24 subota, 29 novembar 2014 15:11
Srbin crnac, ateista
I Lukašenkova Belorusija je član partnerstva za mir koji je osnovao NATO pa ipak nije "izdala Rusiju", štaviše ima odlične odnose s Rusijom i još je i član Evroazijskog Saveza.

Potez je moguće posmatrati kao nastavak balansiranja između dve strane u uslovima velikog pritiska na Srbiju da se svrsta uz jedne ili druge. Srbija se nalazi između čekića i nakovnja, na Zapadu je krvožedni orao lešinar a na istoku razljućeni medved. I jedni i drugi se tuku preko nas i preko Balkana proveravaju snagu onih drugih i takmiče se za prestiž. Najgluplja stvar koju možemo učiniti je da se sami podmestimo na putanju udarca da bi posle iskrvarili od posledica istoga. Ovo nam se već desilo više puta u 20-om veku, ne moramo opet. Kad dođe stani-pani, hoće li ostati glava na ramenima mislim da tu nema morala niti "kičme". Možemo kao gorila da se udaramo u grudi ali ne daj Bože da na Balkanu prevagne uticaj NATO-a oni nam mogu organizovati nove "Oluje" na KiM i u BiH. Bolje je to izbeći.
Preporuke:
3
17
25 subota, 29 novembar 2014 16:13
s.p.Lajković
Šta je ovo, nego najgora IZDAJA u srpskoj istoriji. Upisujemo se u zemlje neprijatelje Rusije i pristupamo FAŠISTIČKOJ KOALICIJI zbog aleka i njegove kamarile imbecila na vlasti. Ovi su gori nego Nedićevci i Ljotićevci u vreme rajha . Vratiće im se to sa kamatom.
Preporuke:
16
0
26 subota, 29 novembar 2014 16:27
Čika Paja
@KNIN
"Ipak smo mi Krajisnici blizi zapadu"
A zašto onda nisi pobegao na taj tvoj "Zapad", nego u Srbiju?

"bude li doslo do nekih previranja u Srbiji po pitanju Vojvodine svi cemo stati na stranu Vojvodine, i njene zasebnosti "
A zašto onda, kad je bilo vreme, nisi stao na stranu SAO Krajina i njene zasebnosti?
Preporuke:
32
1
27 subota, 29 novembar 2014 16:33
nenad
dace bog da udjemo u NATO sto pre.
Preporuke:
3
18
28 subota, 29 novembar 2014 16:40
@KNIN
jer ne zelimo da izgubimo ponovo ono sto smo zahvaljujuci Srbiji izgubili 1995?!?

koliko besmislica na jednom mestu!
Preporuke:
16
7
29 subota, 29 novembar 2014 16:53
Zemunac
Ovi iz VLADE nas zedne preko vode prevode!Uveli bi i sankcije Rusiji,SAMO SE PLASE NARODA!Dole marionetska vlada!
Preporuke:
16
0
30 subota, 29 novembar 2014 17:09
Goran Jevtović
Srbin crnac, ateista
Srbija se nalazi između čekića i nakovnja, na Zapadu je krvožedni orao lešinar a na istoku razljućeni medved.
Nema tu nikakvog "čekića i nakovnja", već istina i pravda ili laž, prevara i globalizam čiji je cilj osvajanje sveta.
Srpska vlast jeu njihovom kolu.

"Srbine, crncu....", NATO postulat, aksiom, orjentir, zakon....nazovite kako god to hoćete, je da zemlja koja ima više od 5 miliona stanovnika i respektivnu vojsku (regrutni sistem) a to je u našem slučaju negde oko 50-60 hiljada boraca, i ratnu vojsku (ratne jedinice) čije je brojno stanje od 300 do 500 hiljada ljudi, sa pratećom borbenom tehnikom (čak šta više ne jačom i kvalitetnijom od one koju smo imali do 2000-te!), pa još ako je obezbedila 2-3 diviziona (S-300 odnosno S-400) ili ima PVO zaštitu Rusije (kao Sirija), to je za njih nerešivi problem.

Težak i nesalomivi protivnik koga mogu da ruše samo iznutra, onako kako su nama uradili petog oktobra.
Tačka.
Preporuke:
29
5
31 subota, 29 novembar 2014 18:00
RE: KNIN
Ovome nezahvalniku iz Knina mogu samo da porucim da se lepo vrati u svoju lepu Hrvatsku, jer kao sto nije branio svoju Krajinu, cekajuci da to uradi Srbija umesto njega, taj ne bi branio ni Srbiju, u koju je brze-bolje zbrisao a koju mrzi i ne razume. I nije jedini Krajisnik koji mrzi Srbiju u kojoj zivi!
Preporuke:
19
0
32 subota, 29 novembar 2014 18:00
Neša
Kao gl. i odg. urednik jednog medija sećam se kako je Aleksandar Vučić u vreme NATO agresije 1999. na funkciji ministra informisanja žestoko napadao i pljuvao ovu alijansu. Čak mu je i majka zamalo stradala u bombardovanju zgrade RTS kao tamo zaposlena. Kad evo, vodi nas u ralje "mrskog pod okriljem noći neprijatelja". Još samo da se izljubi sa Veslijem Klarkom, Vilijamom Vokerom, Džejmijem Šejom, Madlen Olbrajt i ostalima iz kamarile pošto se već smuvao sa Tačijem i OVK.

Svi su preumljeni i debelo potkupljeni. Ostalo je još samo da ponove Titovo istorijsko ne Rusiji pa da opet poteku investicije "naših stranih prijatelja" koji nas uništavaju kroz istoriju. Da nam "pomažući" otimaju više no što nam daju a pravoslavlje, srpstvo i Srbe nastave da istrebljuju.
Preporuke:
13
0
33 subota, 29 novembar 2014 18:18
Ali ipak :)))
Ko kaze da se nema vremena, kad je rat ?
Zavisi kako sebi nametnes ,,privilegije,, :))
I kako da frontalno potisnes zenu, decu i ostale ,,emotivno,, zainteresovane za sebe.... Ne pisi pod pravim imenom, eto nacina :))

Elem Pukovnice, sve je tacno, ali od nabrojanog koje ste rekli trebali ste da Velikim slovima potencirate : PROMENU SVESTI. Tu je 50% od napora NATO-a utroseno tokom ,,reforme,, tzv. Vojske srPije. Mislim na dubinsko, podsvesno menjanje. Mnogima nije jasno sta to znaci.
Pisite i o tome, o svim segmentima toga. Tu imamo posla za vojne psihologe (one prave). U dogadjajim koji slede (nazalost) imacemo prilike uvideti sta je to ,,promena svesti,, i sta je pojam ,,vrednosti,,

O rasturanju do dna vojske to je vise nego jasno. Po svim merilima od formacije i nacina upotrebe do mat-tehnickih pitanja. Stanje je cak mnogo gore nego sto izgleda. Ali to je i nebitno, jer ono prvo Svest i AGENTURNA MREZA PO HORIZONTALI I VERTIKALI U tzv. vojsci srPije je i mnogo bitnija
Preporuke:
10
2
34 subota, 29 novembar 2014 18:21
Vlast ne smatra da je narod placa
Prodali bi i majku i oca za 5 centi, a nece narod! Narod je za njih bezvredan ako im ne donosi redovan ekstra prihod i pogodnosti na zapadu.
Preporuke:
10
1
35 subota, 29 novembar 2014 18:48
Konobar
Keramičar za MINISTRA VOJNOG. Ko ga imenovao? Netreba mnogo biti pametan - ''BAGRA -ELITA'' stoji iza.
Preporuke:
10
1
36 subota, 29 novembar 2014 19:01
Beograđanin
Zahtev Srbije za pristupanje IPAP


Toliko o Vučiću.
Preporuke:
9
1
37 subota, 29 novembar 2014 20:39
Goran Jevtović
Ali ipak :)))

Uskoro kreće ozbiljna "pisanija" o svemu tome.
Malo strpljenja i biće to "crno na belo", sa analizama, zaključcima i predlozima šta raditi narednih godina.
Pozdrav!
Preporuke:
11
2
38 subota, 29 novembar 2014 22:56
Babunski
Prihvatam ocene g-na Jevtovića da je od 2003-e kroz niz organizacionih, pravno-političkih i tehničkih mera, vojska Srbije svedena na meru i formu koja odgovara kolonijalnoj upravi. Postavlja se pitanje zašto se to radi manje-više pritajeno, zatskriveno eufemizmima i u fazama? Pored odgovora koji bi bio razlog za to je ogromna nepopularnost Nato saveza u Srbiji kao direktnog izvršioca najtežih zločina protiv građana Srbije, drugi bi bio popularnost Rusije i predsednika Putina. Sad jedino što nije jasno je zašto Rusija daje pokriće režimu kroz simboličnu vojnu saradnju koja nema perspektive niti praktično vredi nasuprot ozbiljnom uplitanju zapadnog faktora? Verovatno je razlog nemoć i bojazan da bi se dao povod srpskoj kompradorskoj garnituri da i javno prekine odnose sa Rusijom.
Preporuke:
6
1
39 nedelja, 30 novembar 2014 01:40
Ali ipak :)))
Hvala unapred Pukovnice.

Mozda na ovu oblast rada treba uglavnom sve napore da okrenemo. Ovo ce biti izgleda konacno ,,resenje,, koje nam partneri, komsije i ostali ,,saveznici,, spremaju.
Ne razoblicimo li ih odlicno, ne preteknemo ih kod osvescivanja Naroda srbskog, bice ono najgore, uvuci ce Srbe u ,,film,, koji ce ih konacno ,,resiti,,.
Ako se ja pitam, generalna proba su bila tzv. Desavanja ,,naroda,, u BiH proleca 2014. Da ne nabrajam sve (to cete vi u analizama) ali su im se svi elementi scenarija namestili (Svetski sukob koji pocinje, zagrevanje politicko, RS i izdajnicka SDS itd).

Znaci sada je najbitnije narod da zna i da ostane podalje od ,,filma,, koji spremaju agentsko-kriminalne strukture pod maskom ,,ruskih specnazovca,, (Da, Pukovnice cak i to, tako upozoravaju Cirilicari iz jednog Upravlenia voenog), raznih ,patriJota, i ,cetnika, ,,vojvoda,, i ,,komita,, a sve sa ciljem.... ne dao Bog da taj cilj vidis ostvarenim Narode naivni.

Pozdrav Pukovnice !
Preporuke:
3
2
40 nedelja, 30 novembar 2014 02:08
Ali ipak :)))
Uzgred, svima cestit praznik, 29 novembar, Dan Republike :)))

To nam u ono vreme bese dva neradna dana i neki vikend spojeni. Eto, istorijsko ,,potsecanje,,.

Jes da nam se taj dan i ,,republika,, sfrj i ta dva ,,neradna,, dana skoro sa nulom pomnozili, ali jos ima nekih koji se secaju dana kada se ,,lepo zivelo,,.

Sada izgleda vracamo kredit, ali ,,Kamata,, klizeca.... more bas kliiiiiiiizeca he he :)
Preporuke:
1
3
41 nedelja, 30 novembar 2014 14:58
Djindjic
Srbija pokazuje da nema kičmu kada prilazi NATO paktu.
Srbija pokazuje da ima kičmu samo kada je saginje da na nju nalegne ruski stomak.
Srbija je rasterala najiskusniji oficirski kadar 2002.
Kadar je bio neprikosnoven u povlačenju ispred neprijatelja, sa belom tehnikom i zlatom u rukama, a sve bez gubitka u brzini povlačenja i bežećim sposobnostima.
Preporuke:
0
1

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, do kraja 2019. biti postignut sporazum Beograda i Prištine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner