Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Moralni sunovrat međunarodne politike - primer Srbije

Komentari (18) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 nedelja, 26 oktobar 2014 12:22
ljubomir jarić
Knjigu ću da kupim za pokolenja koja dolaze, a za komentar Bravo!
Preporuke:
83
1
2 nedelja, 26 oktobar 2014 12:38
Drinko Končarević
Uz tekst i slika velike sale UN je veoma dobra ilustracija koja govori: ceo svet je pod kapom UN a kapu drži Amerika, odnosno privatni američki kapital. Taj kapital kroji, farba i šije ovu kapu po pravilu da pravilo danas važi a sutra ne važi i sve ostale varijante. Proći će UN ko i njihova prethodnica "Liga naroda". Vezano za prethodnu temu, "komunjara" (da se poslužim neodgovarajućim terminom) ima i u svetu a pogotovo u Americi. Gde god ima dobra, zlo ga opkoli.Tako to oduvek jeste.
Preporuke:
76
3
3 nedelja, 26 oktobar 2014 13:13
Predrag
Knjigu treba obavezno procitati.
Ima nas jos , u nasoj napacenoj Srbiji,koji smo ponosni na svoje poreklo i koji cenimo pravdu i istinu.
Bravo za autorku, Mirjanu Radojicic, i hvala joj na njenom mukotrpnom i predanom radu da priblizi istinitost dogadjanja i razotkrije sve lazi i propagandu svetskih i domacih satanista.
Recju zapisana istina, jaca je od oruzja.
Mirjana hvala.
Preporuke:
84
2
4 nedelja, 26 oktobar 2014 13:19
!!! (2)
Međutim mene muči kako se zvanična Srbija prema zapadu ponaša, ako znam da me iskorištavaju, otimaju i ubijaju onda se neću kao "prijatelj" i "partner" prezentovati nego kao njihov okovan, nezadovoljan slobodoljubiv i pravdoljubiv rob. Ako mi otimaju i ono bede onda neću valjda dozvoliti da mi uzmu ono što se nikome nesme uzeti. Ponos, čast i dostojanstvo.
Preporuke:
68
2
5 nedelja, 26 oktobar 2014 16:53
Aleksandar
„humanitarnu intervenciju“ u delo su sprovele SAD na čelu NATO pakta, a teorijsku podlogu joj napravili filozofi poput Majkla Volcera

Nije Volcer filozof ni po kojem kriteriju. Niti je zavrsio filozofiju, niti doktorirao filozofiju, niti je ikad predavao na bilo kom univerzitetu taj predmet. Cesto se za njega brka pa se kaze da je bio profesor na Prinstonu, a ni to nije tacno jer je bio zaposlen u gradu Prinstonu ali ne na cuvenom univerzitetu sa tim imenom, vec je bio uposlen pri lokalnoj ustanovi: Institute for Advanced Study. Ova je ustanova svojevremeno napravljena da primi (politicki) nepodoban naucni kadar koji je bezao od Hitlera. Tu je bio npr. Ajnstajn jer kao socijalista nije trebalo da bude u kontaktu sa studentima itd.

Konacno kad jer rec o Volceru i filozofijo on tu nema ni trunke talenta i sam u jednom intervjuu kaze da ga ona nikad nije interesovala jer je pre-apstraktna i on ne razume misaone argumente.
Preporuke:
40
2
6 nedelja, 26 oktobar 2014 17:26
miko
Ko o čemu EU o moralu
.....
EU koja je razbila jednu solidnu zemlju izazivanjem krvoprolića, EU koja je uvela divljačke sankcije Srbiji u vidu najvećeg, ikada i igde podignutog koncentracionog logora na svetu u kome nije bilo ni hrane, ni grejanja, ni operacija, ni lekova, EU koja je sankcijama formirala konc logor u kome su umirali i stari i mladi, i žene i deca i muškarci i žene- što se u pravnoj teoriji i praksi zove genocid jer je sve urađeno smišljeno a tragične posledice su se znale unapred, logor u kome su ljudi ludeli i umirali od očaja, straha, gladi i beznađa, EU koja nas je zasipala uranijumom, ubijala decu na noši, EU otela nemerljivo ekonomsko, kulturno i istorijsko bogatstvo Kosova i Metohije,.. EU koja lokalne lidere, da bi opstali ili došli na vlast, zaluđuje nekim ulaskom u tu zajednicu, kaže da je nešto, sasvim moralno(povećanje izvoza u Rusiju) NEMORALNO.....
Ako se dozvoli,šire:http://moravickikraj.wordpress.com/2014/08/21/ko-o-cemu
Preporuke:
56
1
7 nedelja, 26 oktobar 2014 18:09
kaca
Prikaz knjige je osnova da se ista kupi i pažljivo pročita jer sve sto je u njoj napisano, mi smo to doživeli i doživljavamo.Analiza sunovrata Medjunarodne politike je počela ovde,na prostu gde su i gde žive Srbi.Knjiga je izašla u pravom trenutku,jer je "medjunarodna zajednica" pokazala i pokazuje svoje pravo lice :NEMAMO VIŠE VREMENA, SABERIMO SE,ORGANIZUJMO SE I DELUJMO,JER U KOLONIJI I USPOSTAVLJENOM KOLONIJALNOM ODNOSU NEMA SUVERNOG NARODA,DRŽAVE I NJENIH INSTITUCIJA.
Preporuke:
47
1
8 nedelja, 26 oktobar 2014 18:10
Deprogramer @ Drinko Končarević
Da, komunjara (po meni izraz sasvim odgovarajući) ima veoma mnogo u SAD u poslednje vreme. Glavni je Obmana koji se tako predstavlja, i što je najstrašnije, podanici ga zaista i doživljavaju kao takvog. Kupio ih je za obamaphone i obamacare. Opet, kada kritikujete kapital, i u njemu vidite krajnji uzrok nesreća, idete putem istih tih komunjara. Razmislite malo, da li onaj 1% prebogatih zaista može ikada da potroši svo to bogatstvo? I da li je to bogatstvo realno? Nije. To je samo sredstvo kontrole, na koje su pristali podanici. Nije svet pod "kapom privatnog kapitala" (a najmanje je to samo američki kapital), već u rukama lutkara, koji po potrebi cimaju marionetu levo i desno. Osim kapitalizma, sredstvo kontrole može da bude (a i jeste) i nekakva utopija o jednakosti. Uostalom šta je EU nego jedna utopistička navlaka. Da ne idemo dalje, šta je ono napisao Rotšild na onim famoznim papirićima: "Ne poseduj ništa, kontroliši sve".
Preporuke:
40
8
9 ponedeljak, 27 oktobar 2014 10:12
Sale
Bla bla truc!
Srbija je na kolenima i odmah pocne da prica o pravdi i pravu. Ocistimo dvoriste od izdajnika, ojacajmo privredu i radimo sa prijateljima.
Pravda ce se sama vratiti u nase dvoriste. Sve ostalo je prazna prica.
Preporuke:
20
9
10 ponedeljak, 27 oktobar 2014 19:26
Šanga
Bravo za autorku knjige, kao i za autorku ovog prikaza.
Posebno je značajno argumentovano razobličenje sramne i zločinačke uloge tzv. NVO sektora.
Sada je citatima objašnjeno zašto i Vučić, jednako kao i Dačić i svi američki agenti posle oktobra 2000., traže promenu svesti srpskog naroda.
Preporuke:
17
1
11 utorak, 28 oktobar 2014 21:20
Dr Jela Bisic
Nije mi jasno:O kakvom sunovratu se ovde govori?Da bi ste se sunovratili morate da budete negde gore,visoko.A medjunarodna politika,nikada,nigde,u istoriji bas nije bila moralna disciplina.Sto vidimo iz citta nsa pocetku,koji je star oko 2-3 000 godina."Sila Boga ne moli"(a ima i nstavak:"Bog se sile ne boji")Ovo nije izmisljeno u 20.v.,nije uopste novi izum.Postavljam sebi samo jedno pitanje:da li su ljudi,uopste,bogati ili siromasni,na vlasti ili obicni obespravljeni gradjani,ikada bili moralniji,nego sto su danas,ili se to samo nama cini,jer smo od prethodnih generacija culi,uglavnom,samo hvalospeve tih generacija samima sebi.Niko ne prica unucima kako je krao-nego kako je barjak nosio.Pa su zato informacije,koje imamo o proslosti,vrlo izfiltrirane.Ne samo ona zvanicna istorija,koju pisu pobednici-vec i ona obicna,svakodnevna,licna,takoreci privatna.Medjutim,iako ne znam kako stvari stoje sa drugim narodima,nacijama,stanovnicima drugih zemalja,za Srbe i stanovnike Srbije mogu...
Preporuke:
4
5
12 utorak, 28 oktobar 2014 21:26
Dr Jela Bisic
...da vam potvrdim(onima koji su mladji,pa se ne secaju)(i onima koji su pozaboravljali,takodje)da sam za svojih 60+godina zivota videla veliku promenu u moralu Srba i stanovnika Srbije.Ne kazem da su nekada bili svi posteni(nisu)Ne tvrdim da je vecina bila stvarno postena(mozda i nije vecina)Ali neke stvari koje su pojedinci kriomice radili,a koje su bile opste prihvacene kao amoralne-sada se rade javno,i ne samo da ne izazivaju osudu,vec naprotiv.Nije moral postao manje licemeran-vec se moral promenio.A sto se tice raznih prica,koje nam pricaju svetske siledzije i mocnici-ne lazu oni da se opravdavaju(uopste za opravdavanjem ne osecaju potrebu)Ne kazu ni sto misle da smo mi svi toliko glupi da njihovim pricama poverujemo-znaju da nismo tooiko glupi.Oni nam bas i pricaju te price da nam pokazu da iako znaju da znamo o cemu se radi-bas ih briga.Mogu da urade sta zele,i da nas usput zasmejavaju objasnjenjima,(za koja znaju da ne piju vodu,i da im mi ne verujemo),ali ipak-oni
Preporuke:
5
3
13 utorak, 28 oktobar 2014 21:46
Dr Jela Bisic
...mogu da rade sta hoce,i objasnjenjima nece da nas prevare-vec da nas ponize.Svetski mocnici su postali jos bahatiji nego sto su pre bili-davno ih nije lupila neka revolucija,vec su sve prethodbne lekcije pozaboravljali.Misle da su se obezbedili,ogradili od nas svojim parama,i sanjaju da su okruzeni robotima,ili ljudima koji se prave,vrlo uspesno,da su roboti.Ipak nije tako.Pasce jos mnoga"vazna"glava,dok se svet ne opameti.A mi nasu decu,danas,uopste,svud(skoro)u svetu vaspitavamo da budu crvi,a ne neka malo visa bica(pa ni crvi bas nisu...)Moja baka je uvek govorila:"od inata nema goreg zanata",ali je,tiho da ja bas ne cujem(posto sam volela(volela?)da se inatim)dodavala:"bez inata nema junastva".Pa vi sad vidite.
Preporuke:
3
7
14 sreda, 29 oktobar 2014 10:51
Dr Jela Bisic
Nisam procitala knjigu,naravno.Potrudicu se.Medjutim u clanku ima pasus:"Pocetkom 21.v. zariste ratnih sukoba preneseno je sa Balkana na Bliski istok".Ova tvrdnja nije tacna(bez obzira da li je navedena u knjizi,ili je misao autora clanka)Prvo-"sukobi na Balkanu"i dalje traju,kroz formiranje Velike Albanije,sto i momentalno vidimo.Istina,to je projekat koji je poceo u 19.v.,ali se odvijao kroz ceo 20.v. i sada se blizi kraju. Drugo-sukob na Bliskom istoku nije nastao"prenosenjem sa Balkana"pocetkom 21.v.,vec taj sukob traje kroz ceo 20.v.,a poceo je,u stvari ranije,stvaranjem cionistickog pokreta,a pre toga oslobodjenjem (evropskih)Jevreja iz geta,sa francuskom burzoaskom revolucijom.Direktni ratovi izmedju Arapa i Jevreja u Palestini traju od 48.,dakle 66-67 g.,i premasili su vec,za duplo,tridesetogodisnji rat,a priblizavaju se rekordu koji drzi stogodisnji rat Engleske i Francuske.Ova konstatacija je potpuno u duhu tradicionalne srpske kukumavke kako su Srbi omiljene i jedine...
Preporuke:
0
8
15 sreda, 29 oktobar 2014 10:55
Dr Jela Bisic
...zrtve svetskih mocnika,kako nash jedinstven geopoliticki polozaj(tzv pupak sveta.Naravno da nismo mozak sveta,ali ajde)izaziva vecitu okupiranost svih mocnih drzava nasom malenkoscu i sl.Neskromno,braco i sestre.Mogu,onako na brzinu,da vam(sem Arapa)navedem bar desetak naroda koji su zrtve koliko i mi,kojima je cinjena nepravda kroz istoriju i sl.Tu dakle nema sta vise da se konstatuje.Dijagnoza je tu.Medjutim,prva stvar koju sebe treba da pitamo je:da li smo mi u goroj poziciji od drugih,nama slicnih,naroda i nacija,zemalja?Ako jesmo u goroj poziciji(a mislim da jesmo,po nekoliko parametara,da sad ne razvlacim)onda je pitanje:zasto?Zasto je nama gore od drugih,kada su i oni meta istih sila koje i nas unistavaju?Ovo sve zato sto ne postoji pravda na ovom svetu,ne postoji pravda u medjunarodnim odnosima,ne postoji pravda u istoriji,politici i sl.Ali uvek postoje stvari koje mi,sami mozemo da ucinimo;greske,koje smo cinili,a mozemo da ih ispravimo.
Preporuke:
2
9
16 sreda, 29 oktobar 2014 14:11
MILIVOJ
SMATRAM, DA VELIKI MOCNICI UPRAVLJAJU SVETOM: OD CERNA PREKO HAARPA, NARAVNO I NAUKE, TEZI SE KA SMANJENJU LJUDSTVA NA PLANETI. ZNAM ZA RECENICU, ZLATNA MILIJARDA, DA SU POLITICARI, UGLAVNOM LOPOVI, UZIMAJU SAKOM I KAPOM, PRITISKAJU NAROD DA PREVRCE PO KONTAJNERIMA, NEMAJU NI ZA HLEB, DOK VRH UZIVA I NA SEJSELIMA, PLATA, OD 1000-3000 EURA, STOSE ZNA I JOS TOLIKO STO NESTIZE U JAVNOST!ZNAM KUDA IDE SRBIJA ALI TO NAROD NECE IZDRZATI! ONI KOJI SU STVORILI OVI SU RASPRODALI A NISU OBEZBEDILI NOVA RADNA MESTA, PENZIJE, SVE MANJE, ZAKON O RADU, ZA ROBOVE, SAMARAJU SE LJUDI U FIRMAMA, KOD STRANIH POSLODAVACA!NARODU JE TESKO OBJASNITI, DA TO TAKO MORA BITI KADA BI SE NA MALO RAZUMLJIVIJI NACIN REKLO, MOZDA BI SHVATILI! DOTICNA PERSONA POKUSAVA GRUBO DA NASTUPA, DO SE OKO NJEGA I SA NJIM, DOGADJAJU OGROMNE GRESKE PRIVATIZACIJE I DR.ZAKONI NISU NORMALNI, JEDNI PRAVE DRUGI KVARE I TAKO U NEDOGLED! HOCE SVAKI DA SE OPERE OD KRIMINALA, SRADAJU ONI NAJSITNIJI, DOK GOSPODA, ZADRZAVA I DOKUMENTA!ZAK.0
Preporuke:
4
2
17 sreda, 29 oktobar 2014 17:14
Dr Jela Bisic
Milivoje,sve to sto ste napisali je tacno.Ne zelim da budem licna,pa primite ovo sto pisem kao opstu konstataciju,koja nije upucena Vama,oicno.Razmislite:Sta ste Vi ili vecina stanovnika Srbije,ucinili povodom svega ovoga?Zlatna milijarda,kazete.Pa ko vam brani,svima,da imate decu? Ko vas sve tera da trpite svaku budalu?Ko vas tera da radite za sichu?Cujem da hiljade ljudi dolazi,svakodnevno,na vreme na posao,a mesecima nisu placeni.Zasto,po Bogu?Jel nas od Turaka stitio zakon o radu?Idite na selo,u neku malu varosicu.jedite sto imate,zivite skromno,i ne prodajte svoj zivot,svoje vreme za sichu.Ne cekajte dA svetski mocnici postanu pokajnici-nikada to necete docekati.Toga nikada nije bilo.Ni u komunizmu.Samo se,stalno,uvek cekalo da bude.Da dodje deda-Mraz.
Preporuke:
4
3
18 subota, 08 novembar 2014 00:24
MARAS EMILIO
VI JOŠ UVJEK VJERUJETE DA ĆE HRVAT KOJI ŽIVI U BEOGRADU GOVORITI I PISATI U KORIST SRBA I SRBIJE. JOŠ TRAGIČNIJE PO VAS - VI I NE ZNATE ŠTO JE PO NACIONALNOSTIAUTOR NEKE LAŽNE OPTUŽBE PROTIV SRBIJE ! U NAS BI NEKA 'GOSPOĐA KANDIĆ' IMALA SLOMLJENA SVA REBRA.
Preporuke:
0
0

Anketa

Koliko će po vašem mišljenju trajati vanredno stanje u Srbiji?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner