Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Svi su hteli da prodaju Telekom

Komentari (11) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 utorak, 29 jul 2014 08:55
Boško
Priča o "uspešnom" Telekomu je samo dokaz da se do kapitala na brz način može doći samo pljačkom.

Telekom je bio neprofitabilna kompanija sve do uvođenja "brzog interneta" u Srbiju.

Telekom je od tada preprodajući građanima Srbije internet po 20 puta većoj ceni (na startu) nego što ga je "kupovao" u Beču opljačkao sve građane Srbije koji koriste internet a pljačka ih i danas u saradnji sa aktuelnim vlastima kojima je uvek "pripadalo" 10-20 procenata opljačkanog

Posle 10 godina bezočne pljačke korisnika inerneta zahvaljujući svom monopolu Telekom je "uspešna" kompanija.

Kada se na to doda klasična pljačka sa fiksnim telefonima i "pretplatama" sa "besplatnim impulsima" priča je kompletna.


Vlasnik Telekoma nije "Vlada" (ko god taj vlada bio) ili "država" nego građani Srbije koji su svojim novcem koji je opljačkan od njih napravili Telekom.

100 procentni vlasnik Telekoma su građani Srbije.
Preporuke:
28
7
2 utorak, 29 jul 2014 09:14
Šomi
Nikako se ne sme dopustiti prodaja TELEKOMA!
Preporuke:
31
2
3 utorak, 29 jul 2014 09:39
D
Boško,
I RTS je vlasništvo građana Srbije. Zbog toga, građani Srbije su dužni da plate "življenje" RTS-a, kao i "Telekoma". I to je sve u redu. No, tu postoji samo jedan problem. Ko upravlja RTS-om i Telekomom? Građani? Ha, ha, ha ... Ništa nije bolja ni situacija sa elektroprivredom. Za vreme socijalizma, brojne instalacije elektroprivred sagrađene su od novca građana (brojni doprinosi, samodoprinosi, izdvajanja, davanja, itd). Sada slušamo kako "ima mesta za poskupljenje struje" a brojni nedostaci u elektroprivredi će se "ukloniti u hodu". Koliko puta smo slušali tj. "PROGUTALI" ovakva objašnjenja? Da li mi građani sa ičim upravljamo, kako to inače, tvrdi propaganda?
Preporuke:
22
0
4 utorak, 29 jul 2014 14:20
Djordje
s obzirom da je Telekom zlatna koka i za političare, ovo samo govori koliko neko moćan sa one strane granice, želi da ima ovu koku za sebe. Taj neko očito drži naše političare u šaci, i/ili obećava dobar dil.

Ovo sve ukazuje na manjkavost demokratije kao sistema, političarima je bitnija podrška moćnika koji drže medije. Takođe bolje je napraviti dil danas nego imati zlatnu koku sutra jer ko zna ko će sutra biti vlasti. A i taj sutra verovatno neće hapsiti prave lopove, iz kolegijalnih razloga, da bi mogao i sam da napravi neki dil.
Preporuke:
15
0
5 utorak, 29 jul 2014 17:06
Ni jedan nije odgovarao
Ima tu puno detalja koji su nepoznati ili se kriju, ali je već i ovo dovoljno da prikaže svu prljavštinu političara i zločinačku simbiozu vlastodržaca i od njih rođenih i izvedenih šakala (zvanih tajkunima) u do danas neprekidnom i zajedničkom pljačkanju imovine Srbije i pretvaranja srpskog naroda u prosjaka. Još nam takvi govore o korupciji i maloumnosti naroda.
Preporuke:
9
0
6 utorak, 29 jul 2014 18:54
Narod
Narod nije hteo da glasa za onoga koji je kupovao za srbski TelekomGlsao je uvek za ove koji su pokušavali, pokušavaju i uspeće da ga prodajuAko !..ne treba narodu Telekom
Preporuke:
15
1
7 utorak, 29 jul 2014 23:54
Ernan Kortes
Kao što vidimo, nisu svi hteli da prodaju. To su hteli miloševićevci, sa Miloševićevim ministrom za privatizaciju Bekom, koji i dalje hara Srbijom. Ima i onih koji su kupovali, kao što je radio gospodin državnik Koštunica, koji je brinuo o Srbiji, a ne kao miloševićevci koji samo brinu o sebi, i koji bi i majku rođenu prodali za pare. Pa nije ih Zapad džabe vratio na vlast od 2008. godine.
Preporuke:
9
0
8 sreda, 30 jul 2014 06:57
Godo
Tekst je prilično površan i nedovoljno analitički orijentisan. Već prvi pasusi nagoveštavaju slabo poznavanje ove materije.
1. Milošević je prodao takoreći "na određeni vremenski period", inače posao je fenomenalan. Podsetiću vas da mu je nuđeno za "Politiku" pola milijarde dolara; danas se na zna ni da li je država dobila cent od te privatizacije.
2. Demokrate su kupile 2002. verovatno Đinđić (ne tvrdim) ono što bismo dobili za džabe za par godina (pročitaj ugovore o prethodnoj prodaji). U tom ugovoru o ponovnom otkupu je verovatno najveća korupcija, ali autora to ne zanima.

Ostalo nisam ni pročitao, jer je jasna intencija teksta (drugi ne valjaju samo je Vučić dobar)...
Preporuke:
0
3
9 sreda, 30 jul 2014 21:35
Bata Laki veoma obavešteni
Žalosno je a na momente i tragikomično, koliko su neki prdhodni komentari slabovidi, nepismeni i zlonamerni na više nego jasan i precizan tekst o Telekomu. Predlažem im da posete neku večernju školu lepog vaspitanja ili Srpskog jezika.
Ipak pokušajte da se koncentrišete i još jednom ili dva puta puta pročitate tekst koji želim da pohvalim. Takođe ako su informatički pismeni i kad već pominju internet neka pročitaju kako su se odvijale privatizacije na balkanu i kako je sada sa uslugama i cenama u tim državama kada su prodali državne telekomunikacione kompanije nekom drugom, pa nakon svega toga neka pišu komentare jer oni ne služe za bes srdžbu i neznanje.
Preporuke:
4
0
10 četvrtak, 31 jul 2014 18:05
jovana
odlican clanak sa puno podataka, a podatci kazuju sve! ovo je primer ozbiljnog novinarstva.
Preporuke:
1
0
11 petak, 01 avgust 2014 21:30
bata laki
Bravo za Jovanu. Predhodne kritike se ne odnose na Vas. Kad sam se ponovo oglasio želim samo da Vam informacije radi ukažem na to kako su npr posle privatizacie prošli Hrvati. Državni monopol je prešo u ruke strane kompanije, zatim je sav kapital izlazio iz zemlje tako da hrvatski budžet je ostao bez velike svote novca od sigurnih i redovnih prihoda, napravili im socijalne probleme tako što su otpustili više od pola radne snage , prepolovili investicije i poskupeli usluge za preko 50% posto , zapostavili seoska i ruralna područja kao i da nepostoje i fokusirali se samo na gradove i turističke centre, a smetnje u fiksnoj u proseku traju oko 7 dana do njihovog otklanaja. Na sve tpomenute stvari u prvoj godini na svim ovim uštedama i povećanjima cena oni zarade minimum oko 40% od plaćene sume pri privatizaciji. Dali je to za državu Hrvatsku i njen narod dobo? Pa naravno da nije. Ali podlegli pritiscima iz sveta i Evrope da se ta oblast po svaku cenu privatizuje. Ima i gore npr Makedonija
Preporuke:
4
0

Anketa

Da li mislite da će na referendumu 16. januara biti usvojene izmene Ustava?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner