Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Ko komanduje Vojskom Srbije?

Komentari (98) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 četvrtak, 10 april 2014 11:15
VUČIĆ NA DELU
Očekujem da se cifra srebreničkih "žrtava" poveća na 9.000 ove godine
i svake godine po 1.000
dok ne dođe do milion.
Preporuke:
185
6
2 četvrtak, 10 april 2014 11:22
vojska srbije je
na nivou lovačkog društva te je lako komandovati njome
Preporuke:
168
4
3 četvrtak, 10 april 2014 11:28
komanda
Otvorite sajt Vojne ustanove Dedinje kojoj pripada i Dom vojske i videćete da ima i verziju u latinici, koja nije službeno pismo srpskog jezika države Srbije! Zašto i čemu ili kome služi ta verzija?
http://www.vudedinje.mod.gov.rs/

Sem toga, na prvoj stranici istog sajta nalaze se dva banera/veze - za Vojsku Srbije i za Medija centar Odbrana. Oba su latinična!

Ko komanduje srpskom vojskom, onda?

LjV J
Preporuke:
141
8
4 četvrtak, 10 april 2014 11:42
Goran Jevtović
Ko komanduje Vojskom Srbije?

Operativno (svakodnevno) komanduje Štab NATO alijanse u Monsu, Belgija, preko svoje ispotave u Ministarstvu odbrane, a u stvarnosti tzv. Vojska Srbije je omanja ispostava The British Army, na Balkanu.

Ovo prepotčinjavanje je dogovoreno i pokrenuto u proleće 2001.godine susretom DŽordža Robertsona, generalnog sekretara NATO (u vreme agresije, ministra odbrane UK) i Vojislava Koštunice, predsednika SRJ, a zatim i ozvaničeno u proleće 2003.godine kada je Borisu Tadiću kao ministru odbrane postavljen za savetnika DŽon Mur Bik, britanski general-pukovnik obaveštajnog sektora, a zaista je tada formiran usred Beograda mini Štab NATO, odnosno Britanske armije.

Imajući u vidu napred navedeno, iluzurono je govoriti o bilo kakvoj vojsci, pa tako i o slobodi.
Zemlja je okupirana petog oktobra, betoniranje okupacije završeno je do 2008.godine.
Tačka.
Preporuke:
196
19
5 četvrtak, 10 april 2014 11:46
stribor
Nataša Kandić evidentno ima veći uticaj i veću moć od komandnog kadra vojske srbije(namerno malim slovom), a ministar vojni....
Preporuke:
124
4
6 četvrtak, 10 april 2014 11:52
samo naprijed
Pa ocigledno da vise ne komanduju oni koji su svojski podrzavali genocidne aktivnosti 'brace' preko Drine. Samo se vi perite, ovo je isto kao sa kockarima, sto se vise 'vade' sve dublje zaglibljuju. Historijski projekat Srebrenica htio ne htio samo duva u jedra afirmacije sto sireg upoznavanja svijeta sa najvecom srpskom mrljom u 20. stoljecu. Valjalo bi da se isti ljudi udruze u Istorijski projekat Tomasica, to bi bio najbolji propagandni put da svijet se upozna kako Srberenica nije bila izolovan incident.
Preporuke:
11
144
7 četvrtak, 10 april 2014 12:07
SuperBad
Vojska ne postoji.Da postoji, prvo bi krenula da oslobodi Beograd
Preporuke:
113
4
8 četvrtak, 10 april 2014 12:19
Toša
@Goran Jevtović
"Ovo prepotčinjavanje je dogovoreno i pokrenuto u proleće 2001.godine susretom DŽordža Robertsona, generalnog sekretara NATO (u vreme agresije, ministra odbrane UK) i Vojislava Koštunice, predsednika SRJ". Reče GJ i ostade živ. Kamo dokazi?
Preporuke:
27
83
9 četvrtak, 10 april 2014 12:21
Veritas Triumphus
Koja bre vojska....ovaj ministar odbrane mi vise lici na starijeg brata Mrkica (onoga, ministra spoljnih poslova) ili nekog bastovana....FHP zabrani promociju....pa i treba, pogledajte ga kako se povio na slici....pa kome on da komanduje bre....ali dobro, i treba tako da bude i onako je sve propalo.
Preporuke:
76
3
10 četvrtak, 10 april 2014 12:42
generalka K.

četvrtak, 10 april 2014 komanda
... sajt Vojne ustanove Dedinje kojoj pripada i Dom vojske ... ima i verziju u latinici, koja nije službeno pismo srpskog jezika države Srbije!
... nalaze se dva banera/veze - za Vojsku Srbije i za Medija centar Odbrana. Oba su latinična!


Izgleda da je to samo manje kršenje Ustava Srbije u Vojsci!
Hm, čija je to vojska (kad je takva) i ko joj naređuje ... ?
Preporuke:
61
2
11 četvrtak, 10 april 2014 12:44
@samo naprijed
'Ajde izmislite nešto novo ova priča o ''genocidu'' je već postala prilično otrcana a i dalje se držite nje k'o pijan plota, valjda se nadate da će hiljadu puta ponovljena laž postati istina, jadni ste.
Preporuke:
81
2
12 četvrtak, 10 april 2014 12:46
Goran Jevtović
Toša
Reče GJ i ostade živ. Kamo dokazi?

Prvo, ja, imenom i prezimenom sam živi svedok tog događaja (kao i stotina sličnih nakon toga!), a takvih živih svedoka ima još par stotina i to onih koji su se tada nalazili na službi u Generalštabu VJ i Ministarstvu odbrane.

Drugo, postoje pisani dokazi u vidu naredbe a zatim i niza pratećih dokumenata za organizaciju susreta ne samo u Vojnom Kabinetu predsednika države, već i na mini skupu u reprezentativnom vojnom objektu "Morović", nakon čega su sačinjene odgovarajuće službene beleške i izveštaji sa zadacima.
Vrlo brzo iza toga su usledile one prve tzv. reforme čije je težište bilo na ukidanju ratnih kopnenih armija (ratne vojske, praktično) i eliminisanju ratnog kadra VJ.
Tim procesom je rukovodio V.Koštunica, lično!

Pisani dokazi se nalaze najmanje na tri mesta:
- arhiv Kabineta načelnika GŠ, zatim arhiv ministra odbrane i arhiv Vojnog Kabineta predsednika SRJ.
Preporuke:
129
11
13 četvrtak, 10 april 2014 12:55
Mara
To je, braćo moja, muški svete Srbije, sve otuda što ste kao očevi, muževi, braniči Otadžbine i naroda, dozvolili da vas evroatlantska okupaciona prosveta kastrira i nametne vam svoje sterilišuće standarde u moralu, politici, nauci, vojsci,kulturi.Zato što ste poverovali da su vaši preci koji su se borili za Krst časni i slobodu zlatnu i riznice državnosti, slobode i kulture koje su vam ostavili svi zajedno manje vredni od jedne mamuze kravara krvavih ruku sa Divljeg zapada.Zato što ste pristali da se mentalno oblikujete prema kalupima bogootapdničke Evrope, umesto prema svetosavskom obrascu žrtvene ljubavi i časti, čojstva i junaštva. Zato što ste pristali na poziciju onoga ko večito mora da dokazuje da se ne ogrešuje o satanske norme Evroatlantide ne više da bi sujetno svedočio svoju evropsku "civilizovanost" i "prosvećenost",nego da bi danas spasao i svoju živu glavu pred NATO predatorima.O ne manje grešnom udelu raz-srpskih žena drugi put.
Preporuke:
94
4
14 četvrtak, 10 april 2014 13:03
Rajko
Odličan članak i još bolji naslov. Odgovor se nameće sam: zapadne ambasade.
Preporuke:
54
3
15 četvrtak, 10 april 2014 13:18
Slavojka
Komentar osobe "samo naprijed" lici na nekoga ko stoji u redu sa dignutom rukom sa pozdravom "za dom spremni".
Preporuke:
60
2
16 četvrtak, 10 april 2014 13:22
Zdravka
Vojislav Koštunica je upravo autor dokumenta koji je u Skupštini potvrđen a reč je o Vojnoj neutralnosti Srbije, dovoditi njega a ne Tadića u vezu sa ovom temom kako to neki ostrašćeni SM sledbenici ovde slede je besmisleno, kao što je uostalom i besmislena priča o rodoljublju JULa i SMa i njihovoj odbrani srbstva.
Preporuke:
23
45
17 četvrtak, 10 april 2014 13:25
gavrilo
tako mi Boga jedinoga da mogu svojim rukama bih udavio tog gmada koji se zove nataša kandić!
Preporuke:
53
2
18 četvrtak, 10 april 2014 13:39
Goran Jevtović
Zdravka
Vojislav Koštunica je upravo autor dokumenta koji je u Skupštini potvrđen a reč je o Vojnoj neutralnosti Srbije, dovoditi njega a ne Tadića u vezu
To sa vojnom neutralnošću (kao i najnovije floskule o političkoj neutralnosti, što je takođe zadatak UK) je jedno najvećih, ako ne i ubedljivo najveće, licemerje Vojislava Koštunice!
U isto to vreme je omogućio (izvršio naredbu!) o potpisivanju SOFA sporazuma sa SAD-eom, koji direktno demantuje tzv. vojnu neutralnost i omogućio da se "vojna saradnja" sa zemljama NATO razvije do neslućenih visina, sa težištem na osposobljavanju vojnih "umova" i to od Kraljevskog koledža u Londonu, preko obaveštajnog Maršal centra u Garmišu, do Ohaja u SAD.

Vojislav Koštunica je prvi, pune dve godine pre Tadića koji je samo nastavio njegovo delo bez skrivanja, razbio Vojsku Jugoslavije tako što je sprovodeći "reforme" smanjio njeno brojno stanje od 110 na 77 hiljada ljudi, čineći ono što sam naveo u prethodnom komentaru.
Preporuke:
84
16
19 četvrtak, 10 april 2014 13:48
Deda Djole
Natasa Kandic je clan komisije za utvrdjivanje cinjenica o svim zrtvama ratnih zlocina u nasim zemljama. Na sajtu www.zarekom.com, komisija daje retke i dragocene podatke o broju ubijenih Srba, Hrvata, Bosnjaka, Albanaca i drugih, civila, vojnika, policajaca itd.

Mogu misliti da oni - cije ruke nisu ciste - ne obozavaju ovaj sajt.
Njima smetaju i "zene u crnom", jer i one iznose neprijatne istine.
Preporuke:
7
100
20 četvrtak, 10 april 2014 14:05
Trećepozivac
Naš dični Ministar odbrane je nedavno izjavio: "Vojska Srbije prošla je kroz težak period SAMOSAZREVANjA"! ili nešto VRLO SLIČNO!
Kuku, majko!
Pošto sam i ja nekada pripadao toj našoj NEZRELOJ vojsci, i još se osećam vojnikom, odoh sada na najviše brdo u Šumadiji, da stojim na najvišem kamenu, da budem što bolje izložen Suncu i da što pre "samosazrim"! Da budem po volji našem neprikosnovenom Vođi i našem dičnom Ministru odbrane! Kojem ću da postavim samo jedno pitanje: koja je razlika između topa i haubice, pa ako bude znao da odgovori, ja ću DO KRAJA ŽIVOTA GLASATI SAMO ZA NjEGA!
A ako ne bude znao, neka mi prede gaće i košulju ...
Preporuke:
55
2
21 četvrtak, 10 april 2014 14:05
Goran Jevtović
Deda Djole
Njima smetaju i "zene u crnom", jer i one iznose neprijatne istine.

Koje to "neprijatne istine" se boje oni koji su ratovali?
Evo ti odgovora, kako je to Nataša Kandić sa gomilom plaćenih agenata skupljala "dokaze" o navodnim zločinima Srba:
- Kurta preneo Murti da je čuo od Agima kome je pričao Fatmir kako mu je poznato da su u obližnjem potoku postreljani "nedužni" Arbanasi.

Deda Đole, deda Đole, polako, tek ćeš se naslušati prave istine.
Preporuke:
89
7
22 četvrtak, 10 april 2014 14:22
Nibor
Ne mogu da verujem, da pipci, dotične Nataše Kandić,dopiri i dobacuje, danas, toliko daleko i moćno.Videćemo da li će se nešto promenuti nakon formiranja ove Nove vlade. Ali ostavimo njih njihovim savestima i sudu inih, koji ih dovedoše na vlast. Ja prozivam SANU. Gde vam je naučna hrabrost, gospodo Akademici? Zašto ne formirate grupu svojih istraživača,te da se zaista, konačno, jezikom činjenica, osvetli Srebrenički događaj sa svih strana, a potom da se organizuje međunarodni skup o Srebrnici na kojem bi trebalo dozvoliti, ili bolje reći, pozvati da učestvuju i oni koji te događaje afirmišu a ne samo mi koji tražimo REVIZIJU.Istina ne ide samo iz jedne glave, kako nam to žele prodati oni koji bi svoje zločinačke poduhvate opravdali preko slučajeva srebrnice, račka, markala....i izbegli pravdi. Strancima možemo oprostiti a zaboraviti nikada, a ovim NAŠIMA političarima, istoričarima... ne treba i ne sme se nikada ni oprostiti ni zaboraviti,ako ne budu radili u interesu našeg naroda.
Preporuke:
48
3
23 četvrtak, 10 april 2014 14:29
@ Goran Jevtović
baš me interesuje ko vam je dao osam 'minusa'?

A, da, reTardić, Koštunica, Biserko, Kandić...
Preporuke:
17
16
24 četvrtak, 10 april 2014 14:34
Trećepozivac
Dobro, bre, Jevtoviću, šta si se ostrvio na tog Koštunicu ko da ti je sve po kući pobio?
Pa ako je on takav zlotvor i izdajnik bio, gde ste vi bili?
Pavković je, posle stvarno herojske borbe 99.-te, poneo se grozno nedostojno, plakao je kao strina što će biti smenjen, tužakao Koštinicu, molim te, da je pripremao državni udar (Ajdeeee!!!), da je Koštunica sa svojom bulumentom cevčio viski u svom kabinetu ... Ijao, pa kao da i on, Pavković, nije nalažen mrtav pijan na stepeništu svoje zgrade u kojoj je stanovao ... i, ako ćemo tako ... pa čija deca imaju klempave uši, pa tako dalje... Pa zar to dolikuje načelniku Generalštaba, i šta mu je to trebalo???
Pa zašto je gospodin Krga prihvatio da bude NGŠ, a ničim se nije usprotivio toj politici rasturanja vojske za sve vreme dok je bio na toj funkciji?
Ti si, čoveče, opsednut Koštunicom, a posle 5. oktobra ni jedan nije bio bolji od njega. Niko mu nije bio ni do čukljeva.
Niti je on bio idealan.
Preporuke:
26
33
25 četvrtak, 10 april 2014 14:47
spiritus
Ovo je pravno, a ne političko pitanje. Prihvatanjem saradnje sa Haškim tribunalom, SRJ je prihvatila i odluke ovog suda, među kojima je i presuda za genocid. Takođe, Međunarodni sud pravde je presudio da je u Srebrenici počinjen genocid. Kako onda, u sklopu iznetog, očekivati da se ovakve knjige (po presudama, de fakto revizionističke) promovišu u državnim institucijama: vojska, sajam, itd? Pre neku godinu je, još pre izlaska iz štampe povučena knjiga "Mit o holokaustu", na zahtev jevrejskih organizacija i niko nije rekao ni reč o tome, iako se, kao i u slučaju Srebrenica, radilo o doagađanjima u drugoj državi, vrlo kompetentnom autoru i rezultatima stručnog istraživanja. Ne prestajem da se čudim srpskom insistiranju na demokratiji i poštovanju prava i ogorčenošću kad se zakoni primenjuju. Ne znam šta su hteli organizatori, ali neka angažuju advokate i vide da li ima osnova za tužbu. Još jedno bagatelisanje patriotizma za malo reklame.
Preporuke:
10
45
26 četvrtak, 10 april 2014 14:53
Laki
Pa dajte nam knjigu (okacite na neki sajt-net lokaciju, ionako je javni materijal u pitanju ) u pdf formatu i imacete bolje predstavljanje od bilo koje javne tribine !?
Preporuke:
40
1
27 četvrtak, 10 april 2014 15:00
Nimbus
Ti si, čoveče, opsednut Koštunicom, a posle 5. oktobra ni jedan nije bio bolji od njega. Niko mu nije bio ni do čukljeva.
Niti je on bio idealan.

Tačno tako.
Nevolja kod ovog uzbunjivača GJ je što sve saopštava sa popriličnim zakašnjenjem. Još gore: Verno je služio, a znao je koga služi.
Preporuke:
18
37
28 četvrtak, 10 april 2014 15:08
teletabis
G-dine Jeftoviću,
ne vredi našim budalama objašnjavati i dokazivati ništa. Budala je budala. Da njih ima manje mi ne bi bili ovde gde smo.
Pogledajte samo zadnje izbore, masa (kako drukčije nazvati takve ljude) je glasala za ove gluposti:
- mi (ne znam ko) smo za godinu dana uradili više nego sve Vlade pre nas. Ali niko ne zna šta su to oni uradili korisno za Srbiju i njen narod;
- čekaju nas bolne reforme. Niko ne zna o kojim reformama se radi, zašto da one bole samo narod, kakve koristi od njih,...;
- Program Vlade je jedini kriterijum za sastavljanje nove Vlade. Kakav je to program, šta on sdadrži, da li je uopšte moguće realizovati taj Program, ko ga je napisao itd.
Vidite, prosečno pametan čovek se pita šta svaka akcija donosi korisno za Srbiju, za njen narod, koliko će to da košta, koje i koliko dugo treba uraditi određene aktivnosti da bi se prešlo na novi nivo itd. dok budali je dobro samo reći nešto kratko, besmisleno i bez potrebe da ona zamara ono što bi trebalo da bude mozak.
Preporuke:
46
6
29 četvrtak, 10 april 2014 15:09
Goran Jevtović
Trećepozivac
Dobro, bre, Jevtoviću, šta si se ostrvio na tog Koštunicu ko da ti je sve po kući pobio?
Nije ostrvljivanje, već doprinos istini. Žao mi je.
Od njega je sve počelo i to je bio užas.
Pavković je, posle stvarno herojske borbe 99.-te, poneo se grozno nedostojno, plakao je kao strina što će biti smenjen, tužakao Koštinicu, molim te, da je pripremao državni udar (Ajdeeee!!!), da je Koštunica sa svojom bulumentom cevčio viski u svom kabinetu ..
Ovo je bezskrupulozna laž!
Ne da nije "plakao", već je 07.10., na sastanku Koštunice sa Kolegijumom načelnika Generalštaba, pred svima, tražio od njega da ga smeni sa dužnosti, zbog medijske i ostale harange i hiljade uličarskih neistina.
Ne veruješ?
Bio sam unutra i vodio zapisnik.

I nije on optuživao Koštunicu za "državni udar", već za protivustavno komandovanje vojskom i sistemom bezbednosti (Aca Tomić, Rade Bulatović, Ljilja Nedeljković i ostali "stručnjaci" koji su nam zapržili čorbu).
Preporuke:
46
10
30 četvrtak, 10 april 2014 15:10
Goran Jevtović
2.
Ijao, pa kao da i on, Pavković, nije nalažen mrtav pijan na stepeništu svoje zgrade u kojoj je stanovao ... i, ako ćemo tako ... pa čija deca imaju klempave uši, pa tako dalje... Pa zar to dolikuje načelniku Generalštaba, i šta mu je to trebalo???
U vreme dok je bio načelnik GŠ Pavković je živeo sa porodicom u službenom stanu koji i dan danas obezbeđuje Garda.
Navedi mi gde ga je i ko pronašao pijanog?
Poznajem ga preko 25 godina, bio sam mu skoropa "desna ruka" (a najčešće i više od toga i miru i ratu!) i nikada ga nisam video pijanog.
Inače, nije pio nikada viski, već Viljemovku i crno vino, i sa tim "artiklima" je mogao da se nosi inzvaredno.

Što se tiče dece, to je težak greh. Njegova deca, dao Bog ima ih puno, su od njegove slave teško stradala na svim poljima.
Pa zašto je gospodin Krga prihvatio da bude NGŠ, a ničim se nije usprotivio toj politici rasturanja vojske za sve vreme dok je bio na toj funkciji?
Preporuke:
44
9
31 četvrtak, 10 april 2014 15:11
Goran Jevtović
3.

Prvo, Branko Krga je u noći 24. na 25.juni 2002., kada je protivustavno smenjen Nebojša Pavković eklakantnom samovoljom "ustavnobranioca" Koštunice doktor Vojislava (u vezi sa tim, tadašnji Savezni sud je u septembru iste godine presudio, po ustavnoj žalbi, u korist N.Pavkovića!), više sati odbijao da preuzme dužnost, kao formacijski zamenik!, "zastupnika načelnika GŠ", i upravo ga je Pavković ubedio da zbog koliko toliko očuvanja VJ, tako nešto mora da preuzme kao zadatak.
Lično sam, pred generala Lazarevaća i generala Radojka Stefanovića, toj drami prisustvao.

Zahvaljujući tome, upravo je Branko Krga uspeo da značajno uspori razbijanje VJ sve do decembra 2004.godine i pre svega sačuva jedinice i preostali ratni kadar.
Na svojim plećima je izdražao u velikoj meri brutalne udare Borisa Tadića od proleća 2003. do proleća 2004.godine, sprečavajući totalni karambol koji će se intezivirati od januara 2005., kada je doveden sveže pripremljeni kadar NATO-a, Dragan Paskaš.
Preporuke:
52
7
32 četvrtak, 10 april 2014 15:16
Deprogramer
Laki
Pa dajte nam knjigu (okacite na neki sajt-net lokaciju, ionako je javni materijal u pitanju ) u pdf formatu i imacete bolje predstavljanje od bilo koje javne tribine !?


Tačno tako, zavisiti od okupatorskih namesnika da vam obezbede promociju knjige kojom rasturate njihove laži je čin mazohizma i unapred osuđen na neuspeh. Samo nek ne bude na fejkbuku jer tamo haraju ove babetine u crnom.
Preporuke:
29
2
33 četvrtak, 10 april 2014 15:26
Nimbus
četvrtak, 10 april 2014 16:08 teletabis
G-dine Jeftoviću,
ne vredi našim budalama objašnjavati i dokazivati ništa. Budala je budala. Da njih ima manje mi ne bi bili ovde gde smo.

Posle trostepenog objašnjenja g. pp uzbunjivača
GJ ja nemam drugog odgovora, već da se pridružim oceni g. Teletabisa.
Preporuke:
26
5
34 četvrtak, 10 april 2014 15:31
Guru
Pa naslov knjige sve govori, verovatno je i Hilari zvala ministra pre Kandickinog pisma. Mnogo ih je ucarilo na toj podvali pa ne spavaju bas najbolje, a Stefan navalio da ih raskrinka pa to ti je.
Preporuke:
31
1
35 četvrtak, 10 april 2014 15:31
Bane
Za sve izrečeno-napisano, Jevtović Goranu skidam kapu... Koliko vidim, bavili smo se istim poslom samo na različitim nivoima, pa je on naravno, bolje i više obavešten... Onaj ko ne zna šta je Vojska i kako u istoj funkcionišu odnosi, bolje da ćuti!!!
Preporuke:
33
4
36 četvrtak, 10 april 2014 16:08
siniša @ Goran Jevtović
Kad je u pitanju sadašnja vojska Srbije na nju ne treba računati nikako u odbrani Srbije. Dobro je što je ovakva kakva je jer to znači da njeni stvarni komandanti ne mogu i neće da u slučaju potrebe da se brani zemlja da mobilišu ni 2% borbenog sastava. U stvari 2% je mnogo. Niko im se neće odazvati na mobilizaciju. To je dobro, obzirom da bi ti koji se odazovu bili upotrebljeni pogrešno.

E sad.

Imajući u vidu predstojeći rat u Ukrajini koji će početi u roku dva dana, ako hunta iz Kijeva naredi da se puca Rusi će ih razbiti u momentu. Tada može da dođe do "domino efekta" i potpunog raspada NATO pakta i povlečenja i iz Bondstila. Tada bi bilo nužno da vi pozovete na mobilizaciju i vi i vaše kolege koje su se već borile i vaši vojnici će se odazvati. Ja neću, ne verujem Titinim oficirima, ali ću doći sam na Kosovo.

Vi bi mogli mobilisati dovoljno snaga.

Problem je sa vojnim skladištima koja drže oni koje ste pomenuli, a to su NATO generali iz našeg generalštaba i njihovi plaćenici.
Preporuke:
40
4
37 četvrtak, 10 april 2014 16:42
Goran Jevtović
siniša
...da njeni stvarni komandanti ne mogu i neće da u slučaju potrebe da se brani zemlja da mobilišu ni 2% borbenog sastava. U stvari 2% je mnogo. Niko im se neće odazvati na mobilizaciju.
Dobro si ovo prokomentarisao Siniša, s tim što i ti i ostali čitaoci, trebaju da znaju da mi odavno, a od 2008. i definitivno, nemamo klasičnu mobilizaciju kao elemenat b/g, a u vezi sa tim ni pravu ratnu vojsku.

Šta to znači u prevodu?
Pored ovih pet brigada koje imaju svega 12.500 uglavnom plaćenika ispraznih mozgova i u miru i u ratu (ostali do ukupne brojke od oko 35.000 u sistemu odbrane su "stručnjaci" i "stručnjakinje" u Ministarstvu odbrane, vojnoj industriji i pratećim sadržajima), ova tzv. vojska ima samo još 7 tzv. ratnih brigada koje se popunjavaju takođe rezervom koja bi bila u ratu plaćena!
U proseku takve brigade imaju po 2.000 ljudi
.
Pa računaj ko bi nas to branio.
Ne mogu ni dva bulevara u Beogradu da reše.
Ili, boli njih briga za mobilizaciju.
Preporuke:
38
9
38 četvrtak, 10 april 2014 16:53
Goran Jevtović
@ teletabis
@ Bane

Hvala za razumevanje, srdačan pozdrav!
Preporuke:
28
9
39 četvrtak, 10 april 2014 17:53
Ernan Kortes
Jevto, našu herojsku vojsku je počeo da razbija Slobodan Milošević. Pročitaj Dejtonski ugovor pa vidi kad je počelo smanjenje efektiva naše Armije, i u okviru toga vazduhoplovstva i naravno, protiv-vazdušne odbrane.
E, kad to pročitaš i kad to izneseš pred čitaoce NSPM, ako imaš i malo obraza, možeš da nastaviš sa tvojim trućanjem.
Naravno, tek posle čitanja Vojno-tehničkog ugovora koji je Sloba potpisao sa NATO, koji nas je zločinački bombradovao. Ugovor o saradnji sa onim ko te bombarduje! Deder Jevto, šta piše u tom Ugovoru kojim se ti toliko ponosiš i kojim je naš narod ostavljen na milost šiptarskim koljačima.
Znam, znam nećeš ti ništa od toga da uradiš, ti ćeš po svom starom običaju da pobegneš od diskusije, kao Sloba sa Kosova, pa ćeš ono Ernan Kortes genocid nad Meksikancima, Koštunica ima 23 mačke...
Sad se vraćam na tekst i pitam sveznajućeg Jevtovića; ko je bio na vlasti u Srbiji kad je Kandićka registrovala svoju NVO, i ko joj je dao dozvolu za to?
Preporuke:
19
22
40 četvrtak, 10 april 2014 18:10
Goran Jevtović
Ernan Kortes
Jevto, našu herojsku vojsku je počeo da razbija Slobodan Milošević. Pročitaj Dejtonski ugovor pa vidi kad je počelo smanjenje efektiva naše Armije, i u okviru toga vazduhoplovstva i naravno, protiv-vazdušne odbrane.

Ma šta nalupeta brate Ernane, branitelju lika i dela Koštunice doktor Vojislava?
Kakvo smanjenje vojnih efektiva po Dejtonskom sporazumu?

To što si ovde nasolio odnosilo se na ratujuće strane u Bosni, a ne na VJ.
Jedino što se naše vojske ticalo nakon Dejtona, bile su kontrole br. stanja naoružanja i to kalibra preko 82 mm, a sve u skladu sa tzv. "Bečkim dokumentom" koji je potpisala kompletna Evropa.
I ništa više.

Tu nije bilo nikakvih zabrana da jačaš vojsku (osim snaga u Bosni), već si bio dužan da navedena oruđa prijavljuješ. To isto radi i V.Britanija i Nemačka i Austrija i Češka...

Milošević je čak šta više, negde 97.godine uspeo da dogovori sa vojnim vrhom Rusije isporuku sistema S 300.
Jeljcin nas je prevario i izdao!
Preporuke:
36
18
41 četvrtak, 10 april 2014 18:18
Goran Jevtović
Ernan Kortes

U Kumanovu nije potpisan nikakav "ugovor", već sporazum ratujući, neprijateljskih strana o primirju, nakon čega je usledila Rezolucija 1244.
Dakle, Milošević nije potpisao nikakav "ugovor" o prijateljstvu sa agresorima, onako kako je to Koštunica krenuo odmah nakon petog oktobra!

Izuzetan SPORAZUM, a ne KAPITULACIJA, zato što smo ostali nepobeđeni, zato što smo izvukli trajni mir i zato što su Ujedinjene nacije preuzele odgovornost za KosMet.
Jača i nepristrasnija organizacija u svetu, ni tada ni sada ne postoji.

Ideja je bila da se stvore povoljniji uslovi i da se Srbija vrati punim kapacitetom na KiM.
I evo dokaza - Rusija se probudila samo par godina nakon petooktobarskog Majdana, sada je silovita i nezadrživa i izvoli maštaj šta bi bilo da nismo imali onakvu izdaju 2000-te.

Što se tiče Nataše Kandić, smešno je da me to pita neko iza koga je petog oktobra ta ista persona stajala i "dušom i telom".
Ona nije registrovala tenkovsku diviziju, već "Fond za h.p."
Preporuke:
37
13
42 četvrtak, 10 april 2014 19:09
Molder
Zamislite situaciju da recimo neka NVO u SAD pošalje pismo američkoj armiji gde ona nešto zahteva. Koja bi to komedija bila. Ne mora da bude armija SAD-a, može i neka manja zemlja, jer ovo je toliko nadrealno, kao da se dešava u nekom paralalnom univerzumu gde je stvarnost izokrenuta kao u ogledalu. Nataša Kandić ZAHTEVA od vojske da obustavi promociju knjige. I da bude još crnje i gore, ovi je poslušaju. Našim oružanim snagama, koje su ovenčane slavom kroz istoriju komanduje strani plaćenik. Pa bolje da ih raspuštamo nego da doživljavamo ovo. Za nekoga kome je vojska u srcu, duša me boli kada čitam ovo.
Preporuke:
34
0
43 četvrtak, 10 april 2014 19:32
Teoreticar zavere i blagi paranoik
@ Goran Jevtović

Pisani dokazi se nalaze najmanje na tri mesta:
- arhiv Kabineta načelnika GŠ, zatim arhiv ministra odbrane i arhiv Vojnog Kabineta predsednika SRJ.


Ako Ti znas, znaju i oni, a ja da sam oni ja bih to odavno "zaboravio".
Malo mi je muka od ovih post mortem anazliza i doktora koji sve znaju o medicini, ali dan posle.
Nego kazi Ti svima nama zasto nista nije preduzeto, kada su postojali obavestajni podaci? Zasto Armija nije izvrsila svoju USTAVNU obavezu i neutralisala, ako nije mogla spoljnog, a ono bar unutrasnjeg neprijatelja? Sta cemo sa tom pojedinacnom, ili kolektivnom, ili komandnom odgovornoscu?
U toj celoj prici, a jasno se moze zakljuciti iz Tvojih postova, ni Tvoje ruke nisu ciste. Ne zbog cinjenja, nego zbog necinjenja.
Dakle, treba malo pazljivije sa prozivkama.
Preporuke:
11
21
44 četvrtak, 10 april 2014 19:57
Goran Jevtović
Teoreticar zavere i blagi paranoik
Nego kazi Ti svima nama zasto nista nije preduzeto, kada su postojali obavestajni podaci? Zasto Armija nije izvrsila svoju USTAVNU obavezu i neutralisala, ako nije mogla spoljnog, a ono bar unutrasnjeg neprijatelja?
Da si iole pismen kao što nisi, znao bi da vojska nije namenjena da u miru, pa još u vreme izbora zbog kojih su takvi demagozi kao što si ti mlatili u šerpe i palili skupštinu, proganja domaće agente u civilu i "unutrašnjeg neprijatelja", i to u miru.
To nije bila njena ustavna obaveza.

Tim poslom se bave organi MUP-a, tadašnje državne bezbednosti, tužilaštvo i ostali organi namenjeni za suzbijanje i neutralisanje neprijateljske delatnosti.
Preporuke:
27
8
45 četvrtak, 10 april 2014 19:57
Trećepozivac
@Goran Jevtović
Nisam očekivao ovako niske udarce, u trbuh!
Ni jednog trenutka nisam ni pomislio na Nebojšinu decu. Odakle takav zaključak? To je stvarno zlonamerno.
I, da se razumemo, i o Nebojši i o Branku Krgi, i o generalu Lazareviću imam veoma visoko mišljenje. Najviše!
Ali oni nisu sveci poput Svetog Save, pa da nemaju ni jednu manu ili da se o njihovim manama ne sme pričati!
Imaju oni milion mana, ali ja njima njihove greške praštam!
Zato što ih i ja lično znam!
Niti je Koštunica za mene svetac!
Ali NIJE NI ĐAVO, kao što ti uporno hoćeš da ga predstaviš u svim svojim komentarima. I da tako amnestiraš svu ostalu bulumentu petoktobraša koji su došli na vlast i krenuli da vode državu i sav narod a da pre toga nisu bili sposobni ni vrbov prut da ogule!
Koštunica je delio vlast sa gomilom običnih magaraca, i ni jednu odluku nije mogao da donese bez njihove saglasnosti.
I po kom osnovu svaljuješ svu krivicu ovoga sveta samo na njega?
Preporuke:
17
15
46 četvrtak, 10 april 2014 20:05
Ernan Kortes
Rekoh ja da će Jevtović da pobegne od pitanja, kao Sloba sa Kosova. Dakle, Jevto, opet pitanje; ko je bi na vlasti kad je Kandićka registrovala svoju NVO? Ko joj je dao dozvolu da radi protiv Srbije? Šta je radila naša kontraobaveštajna služba povodom toga, od 1992. do 2000.g. osim što je primala velike plate, i bila povlašćena pri dodeli povelikih stanova?
A što se tiče Dejton i Kumanovskog ugovora, tu lepo piše kako treba da se smanje vojska i naoružanje, i šta treba da se radi sa tom Armijom u Srbiji. Ali ti to kriješ, jer znam, neprijatno ti je da priznaš da je Milošević rasturio našu Armiju. To što ju je posle Tadić dokusurio, to ne vadi Miloševića. Ni tebe, naravno.
Hajde sad, CIA platila DOS, Koštunica izdajnik, Jeljcin varalica, Ernan Kortes i Meksikanci...
P.S. ostavi se ti Putina, on je čovek heroj i patriota, a ne ko tvoj Sloba koji izdaje svoj narod, potpisuje ugovore sa agresorom i beži sa bojišta.
Preporuke:
17
19
47 četvrtak, 10 april 2014 20:08
Trećepozivac
@Molder
Nataša Kandić ZAHTEVA od vojske da obustavi promociju knjige. I da bude još crnje i gore, ovi je poslušaju. Našim oružanim snagama, koje su ovenčane slavom kroz istoriju komanduje strani plaćenik.
Ovo je suština svega!
A mi se ovde svađamao među sobom, beskorisno. Trošimo živce i energiju.
Treba zmiju u glavu.
"Udar nađe iskru u kamenu, bez njega bi u kam očajala!"
Preporuke:
24
1
48 četvrtak, 10 april 2014 20:13
Goran Jevtović
Trećepozivac

Ja ne znam ko je ovde koga proglašavao "crnim đavolom". Pročitaj još jednom ko je šta pisao.
Usput, Nebojša Pavković je rođen baš na današnji dan, tako da nije bilo fer da ga onako krpiš.
Nikada ja nisam napisao da on nije imao svoje mane, ali zamlaćivati se tim potpuno irelevantnim stvarima, umesto onim što je kao legendarni komandant Pr.korpusa, 3.Armije i kao načelnik Generalštaba pokazao, pa i to što nije protiuvstavno podigao vojsku na narod okupljen petog oktobra, zaista je nepošteno.

Što se tiče Koštunice i njegovog predsednikovanja i "komandovanja", ja ne mogu da komentarišem u vezi NATO-a i neutralisanja VJ, recimo, Čanka, Ljajića, Ugljanina, Velju Ilića, Pastora, Isakova... i sve ostale, kada oni nisu imali nikakvog dodira sa tim pitanjima.
E, sada, to što se V.K. stavio na čelo takve kolone, pa preuzeo odgovornost, pa uradio to što je uradio, a izneo sam suve dokaze i nudim sebe i stotine drugih kao svedoke, šta da se radi.
Istina je samo jedna.
Preporuke:
20
14
49 četvrtak, 10 april 2014 20:38
Trećepozivac
@Ernan Kortes
P.S. ostavi se ti Putina, on je čovek heroj i patriota, a ne ko tvoj Sloba koji izdaje svoj narod, potpisuje ugovore sa agresorom i beži sa bojišta.
Nemojte tako! To jednostavno nije tačno.
Sloba je bio jedini srpski državnik koji je BRANIO Srbiju! Čovek koji je intelektualno bio za ŠEST kopalja iznad svih tadašnjih evropskih i američkih političara zajedno. Svi oni zajedno nisu mu, INTELEKTUALNO, bili ni do kolena, nisu mu ništa mogli i zato su odlučili da unište i njega i čitav srpski narod, iz čiste zavisti i zlobe!
Ponavljam: IZ ČISTE ZAVISTI I ZLOBE!!!
Međutim, Sloba je bio tvrdoglavi nesrećnik koji se u pogrešno vreme našao na pogrešnom mestu i zato je platio svojom glavom, a bogami i mi našim glavama, našom decom i našom budućnošću, debelo.
Sačekajmo još neku godinu da se smire strasti i da avet polomi zube, pa da se onda čujemo.
I vidimo, ako Bog da.
Preporuke:
19
11
50 četvrtak, 10 april 2014 20:39
Citalac
"U isto to vreme je omogućio (izvršio naredbu!) o potpisivanju SOFA sporazuma sa SAD-eom"

A ko je naredio Putinu da Rusija to potpise?

http://www.nato.int/cps/en/SID-2872A93C-13E27242/natolive/news_21690.htm?selectedLocale=en
Preporuke:
4
14
51 četvrtak, 10 april 2014 20:45
Goran Jevtović
Ernan Kortes
Ko je bi na vlasti kad je Kandićka registrovala svoju NVO?
Ante Marković je još uvek bio predsednik SIV-a kada je ova bulumenta registrovana.
Ko joj je dao dozvolu da radi protiv Srbije?
Odgovorio sam ti, ali, da dopunim. Zemlja je bila izložena neviđenoj medijskoj, političkoj, ekonomskoj i svakovrsnoj harangi.
Nije bilo moguće ne dati im dozvolu s obzirom na pokrovitelje iz čitavog sveta. A pritom se nazivati demokratskom zemljom. Zar ne?
A ako ne znaš ko su joj pokrovitelji, evo, isti oni koji su finansirali DOS na čelu sa Koštunicom.
Da nije bilo njih Nataša Kandić nikada nebi mogla ne da smeni, već ni da ugrozi vlast i državu.
Uostalom, što ih Koštunica nije ukinuo i to je mogao da učini u dva navrata sa najviših položaja?
Šta je radila naša kontraobaveštajna služba povodom toga, od 1992. do 2000.g.
Vodila je Operativnu obradu i uspešno ih kanalisala koliko god je bilo moguće u tim uslovima.
Preporuke:
21
11
52 četvrtak, 10 april 2014 20:46
Goran Jevtović
2.
Informacije o njima su doprinele da se bitno usporavaju i onemogućavaju u još većoj šteti. A ista je bila neminovna.
A što se tiče Dejton i Kumanovskog ugovora, tu lepo piše kako treba da se smanje vojska i naoružanje, i šta treba da se radi sa tom Armijom u Srbiji.
Navedi mi gde to piše! Ajde, odmah ili prestani da ovde krajnje primitivno obmanjuješ čitaoce.

Evo da ti pomognem, posle Dejtona, recimo, mi smo formirali Korpus specijalnih jedinica kakav skoro nema niko u Evropi do dana današnjeg, čime smo značajno ojačali vojsku.

Izmenili u nekoliko navrata organizacijsko-formacijsku strukturu svih sastava koji su bili kud i kamo uvećani i nabavili novo naoružanje.
Sa Rusima je napravljen ugovor za remont MIG-ova 29 i trebalo je da usledi kupovina novih aparata. Sankcije (nedostatak novca) i rat su nas u tome sprečili.
Pomenuo sam već S-300 kao i još neke PVO sisteme.
Povećali smo ratnu vojsku za oko 100.000 ljudi.
I niz drugih mera.
Preporuke:
23
10
53 četvrtak, 10 april 2014 20:47
Goran Jevtović
3.
To što ju je posle Tadić dokusurio, to ne vadi Miloševića. Ni tebe, naravno.
U vreme kada je Koštunica dobijao zadatke od DŽordža Robertsona (i ostalih lidera NATO, njegovih prijatelja!) i te zadatke pedantno izvršavao, Boris Tadić, koji je nesumnjivo dokusurio vojsku, je bio savezni ministar telekomunikacija i svetlosnim godinama udaljen od te iste vojske. Osim što je nepravedno, na bazi laži i izmišljotina, napadao Nebojšu Pavkovića.

Koštunica je protivustavno i na srpsku sramotu ugasio herojske ratne (kopnene) armije i Korpus specijalnih snaga, posmenjivao prvi "ešelon" ratnih generala koji je nadmašio generalski kor NATO-a, radikalno smanjio brojno stanje vojske u uslovima ekspanzije terorizma na KiM i u KZB, krenuo sa uništavanjem teške tehnike i naoružanja, uneo nemir u vojsci i svojevrsni haos, uništio vojnu bezbednost i druge važne strukture i pripremio teren da Tadić definitivno dokusuri ono što je ostalo.

I, zato, opasulji se, koliko god da ti je teško.
Preporuke:
30
12
54 četvrtak, 10 april 2014 20:55
Deda Djole
Ajde ljudi, prekinite prepirku !

U Srebrenici je ubijeno vise hiljada nasih sugradjana.
prethodno uhapsenih. Metkom u potiljak.

To je najveci zlocin koji se desio u Evropi posle II Sv rata.

Gospodi pomiluj !
Preporuke:
3
40
55 četvrtak, 10 april 2014 20:58
Goran Jevtović
Citalac

Upoređivati jednu veliku Rusiju i jednu Srbiju i to nakon brutalne agresije od strane SAD, što Rusija nije doživela, na ovim pitanjima, krajnje je smešno.
Pritom, takav sporazum je nespojiv sa "vojnom neutralnošću".
I dalje, sadržaj sporazuma je je veoma bitan. Ono što smo mi potpisali je ravno katastrofi u svakom pogledu.

Sa Rusijom to nije slučaj, a usput, tako nešto je učinjeno zbo Avganistana, ako se dobro sećam, što je u tom trenutku (sada više ne), imajući u vidu probleme koje ima sa mudžahedinima, njoj odgovaralo.
Ali i zbog ekonomske ekspanzije koja je upravo išla prema zapadu, kao i niza drugih multilateralnih pitanja.
Preporuke:
19
7
56 četvrtak, 10 april 2014 21:08
Teoreticar zavere i blagi paranoik
@ Goran Jevtović

pa još u vreme izbora zbog kojih su takvi demagozi kao što si ti mlatili u šerpe i palili skupštinu


Gresis - ja niti sam lupao u serpe, niti setao, niti bubnjao, a jos manje palio narodnu imovinu, niti, na ovim stranicama, iznosio podatke koji su pod VOJNOM, ili DRZAVNOM tajnom, a moglo bi se sto-sta reci o postupcima prepetooktobarskih vlasti, jos od pocetka 91-ve, kojih smo bili aktivni, ili pasivni ucesnici, pa snosimo i deo krivice, samo sto je Tvoja veca jer nisi nista preduzeo, a zoves se profesionalcem.

Nego sta bi sa onim

nezavisnost, ustavni poredak, nepovredivost i celokupnost
,

ili sam ja nesto pogresio?

DA Ti osvezim memoriju. Odbrana USTAVA drzave je jedan od cetiri temeljnih zadataka Armije, ali vi ste to prepustili onima koji su prekrsili i obezvredili od normi kucnog vaspitanja pa do Ustava, dakle sve sto su mogli i pametujes o nekoj britanskoj zaveri kao uzroku svih zala, kao da nase krivice nema.
Preporuke:
16
7
57 četvrtak, 10 april 2014 21:25
zeka(Zečević Ivica)
Pozdrav za Puk.Jeftovića,već sam se bio zabrinuo,svako dobro!
Preporuke:
19
4
58 četvrtak, 10 april 2014 21:37
Goran Jevtović
Teoreticar zavere i blagi paranoik

To što ovde naslovljavaš državnom i vojnom tajnom, nema veze s istinom.
Skup u Moroviću i sastanak Vojislava Koštunice sa DŽordžom Robertsonom nije bila nikakva tajna.
To što je mali krug ljudi bio upoznat sa time i što su izbegnuti mediji, je druga stvar.
Ukidanje armija, radikalno smanjivanje brojnog stanja vojske, demontiranje službe bezbednosti i niz drugih pitanja, nije bila nikakva tajna.

A što se tiče Ustava, ponavljam, vojska je namenjena za odbranu zemlje od napada spolja, a ne iznutra.
Ono što si citirao je bila nadležnost JNA a ne VJ.
Ali, tako da sve linije komandovanja budu ispoštovane. U slučaju JNA to je bilo Predsedništvo koje je bilo po tom istom Ustavu blokirano.
Sve drugo bi bio tada vojni udar.

U slučaju VJ i petog oktobra, stvari su kud i kamo jednostavnije. Vojska nije bila namenjena niti obučena za održavanje javnog reda i mira, kao niti za jurnjavu agenata zapada tenkovima i haubicama.
To je bio posao MUP-a, DB-ea i tužilaštva.
Preporuke:
21
9
59 četvrtak, 10 april 2014 21:54
Goran Jevtović
zeka(Zečević Ivica)

Otpozdrav Zeko!
Ne znam zbog čega ste se zabrinuli?
Tu sam ja, pratim sve, samo što sam ponekad zauzet i drugim stvarima.
Preporuke:
20
8
60 četvrtak, 10 april 2014 22:27
batko
Srbija više nikad neće ratovati...rekoše pre neki dan.A i kako bi kad im je Nataša Kandić glavnolomandujući, čak i iznad ministra odbrane...
Preporuke:
27
0
61 četvrtak, 10 april 2014 22:56
Bojan Todorović
Predlažem svakom ko ima vremena na pretek da polako i pažljivo pročita sve komentare ovde.
Ako ga ne mrzi i ima živaca – naravno.
Neće saznati nikakve bitne i nove istorijske činjenice, ali će odlično moći da vidi suštinu problema sa kojim nikako ne može da se izbori i definitivno i konačno gubi bitku nevelika grupica koja sebe naziva Patriotama.
Naravno – koliki je ( i koliko stvaran ) njihov patriotizam lako se vidi iz učinaka i efekata, iz njihovih stavova i prioriteta koji izbijaju na površinu koliko god se oni trudili da ih sakriju i zaodenu u drugo odelo.
Elem naš famozni Jevtović dugogodišnja desna ruka samog vojnog vrha, kontraobaveštajac sa karijerom ( koliko uspešnom – dovoljno govori debakl koji doživeše svi za koje je radio ) polako, ali sigurno upada u svađu sa svakim sa kojim je i ikada i reč progovorio.
Razlozi su često bizarni i beznačajni, ali to neće sprečiti velikog obaveštajca ( i još većeg patriotu ) da uleće u svađu, a posebno ako neko kritikuje vođu...
Preporuke:
7
23
62 četvrtak, 10 april 2014 23:27
Goran Jevtović
Bojan Todorović

'Ajmo nešto konkretno, Boki, ali, činjenicama, odnosno, protivargumentima.
Ova tvoja pisanija, inspirisana čuvenim nastupima "pitomaca" USAID-a, NED-a, Karnegi i ostalih brojnih fondacija sa srpskih "majdana" 90-tih i 2000-te, a pod rukovodstvom visokopozicioniranih funkcionera zapadnih službi, već smo sažvakali nebrojeno puta.
DŽaba ti trud i vreme.

Problemi oko kojih se ovde rvemo su vrlo konkretni i zahtevaju detaljna i precizna tumačenja, odnosno, demantovanje i validno osporavanje.
Sve ostalo je trla baba lan.
Preporuke:
20
7
63 četvrtak, 10 april 2014 23:27
Bojan Todorović
Neverovatno je koliko je čovek opčinjen svojim komandujućima ?!
Ja sam video zaljubljene ljude, i sam sam kao mlad bio zaljubljen do ušiju, ali i tada sam sačuvao prisustvo duha i makar dozu objektivnosti prema devojci koju sam voleo.
Ovakav stepen nekritičnosti i slepog obožavanja stvarno nisam video, a posebno prema ljudima iz profesionalne službe gde neminovno postoji različitost u pogledima i idejama.
Doduše kod onih koji imaju karakter i stav
Uvek je bilo slepih i pokornih poslušnika kojima je najviši cilj i prioritet bio da laskaju i udovolje šefu koga gledaju kao gospodara.

U pojedinim trenucima želeći da pokaže veliko poznavanje događaja Jevtović nesvesno otkriva ogromne sopstvene i propuste svojih šefova, ali kad mu se to pomene – munjevito kreće da ubeđuje da je to bilo ODLIČNO urađeno ili kao poslednja slamka – nije moglo bolje jer su okolnosti ...bla, bla, bla...
Ipak su efekti decenijske negativne selekcije u JNA bili pogubni.
Ostalo je samo ono najgore.
Preporuke:
8
22
64 četvrtak, 10 april 2014 23:42
Bojan Todorović
Inače, korišćenje prostorija Vojske za privatnu promociju privatnih lica koja vode svoje privatne i DOBRO PLAĆENE propagandne akcije sa ciljem negiranja dokazanog zločina genocida bi bio prvorazredni skandal i sva je sreća da se na vreme reagovalo.
Da se pustilo da na ovakvom mestu neometano vršljaju falsifikatori istorije i branioci ratnih zločina samo bi nam nalepili još blata.
Kao da je ovo do sada bilo malo i kao da smo mi dužni da plaćamo cehove za orgijanje masovnih ubica van granica Srbije?
Zakupite Karganoviću privatno neku salu ( to bar nije mnogo para u odnosu na to koliko ste dobili ) pa pravite vaše privatne žurke i seanse a nas u Srbiji ostavite na miru.
Koliko vidim NIKO OD VAS nema ni adresu u Beogradu.
Što ne biste otišli tamo kod vaših kuća, u Holandiju ili već gde? Možda vam oni ustupe svoj dom vojske?
Ili parlament ( ima više mesta )?
Njima u Holandiji biste sigurno lako "objasnili" šta se dešavalo u Srebrenici....Oni nisu bili tamo i videli svojim očima....
Preporuke:
6
36
65 četvrtak, 10 april 2014 23:57
Sten
@Bojan Todorovic
Elem naš famozni Jevtović dugogodišnja desna ruka samog vojnog vrha, ... polako, ali sigurno upada u svađu sa svakim sa kojim je i ikada i reč progovorio.


Velika je razlika u informisanosti gospodina Jevtovica i vecine drugih komentatora i treba da mu budemo zahvalni za informacije koje je spreman da s nama podeli. Da se zakljuciti da bi za Vas resenje bilo da gospodin Jevtovic "resetuje" svoju memoriju i pocne ispocetka. Nije dakle problem gospodin Jevtovic, problem su povrsni komentatori koji su ponesto naculi na internet portalima pa veruju da su se dobro naoruzali i da mogu da budu kvalifikovani sagovornici za bilo koga i na bilo koju temu. Bez uvrede, ali i Vi ste prepoznati u toj grupi. Ako gresim demantujte gospodina Jevtovica cinjenicama, a ne sluzite se diskvalifikacijama "protivnika" niskim udarcima i ne dozvolte sebi slobodu da odredjujete znacaj tema koje se komentarisu.
Preporuke:
25
3
66 petak, 11 april 2014 00:22
Goran Jevtović
Bojan Todorović
Inače, korišćenje prostorija Vojske za privatnu promociju privatnih lica koja vode svoje privatne i DOBRO PLAĆENE propagandne akcije sa ciljem negiranja dokazanog zločina genocida bi bio prvorazredni skandal i sva je sreća da se na vreme reagovalo.
Kad već pomenu bar nešto konkretno, evo, da ti odgovorim, nadam se ne kao "ludo zaljubljen" i u vremenu i prostoru "izgubljen" poklonik haških mučenika, nego kao onaj koji je, između ostalog, itekako upoznat sa radom "Centralnog kluba VS". To mu je precizan naziv.

Još u Titovo vreme ti klubovi, a ovaj posebno, otvoreni su za tzv. civilnu javnost i omogućeno im je čak i tržišno poslovanje koje se u vojnom budžetu knjižilo u stavci "prihodi".

Da li znaš ko je sve, recimo, od 2003. godine prodefilovao kroz taj klub, takođe vrlo privatno i promovisao ne samo "zločine otrgnutih elemenata vojske i policije", već i potrebu Srbije da se učlani u NATO alijansu?
Naravno da ne znaš i nije te briga.
Preporuke:
26
5
67 petak, 11 april 2014 00:23
Goran Jevtović
2.

Prijatelju, da se ne zamaraš puno, jedno duže vreme, sve dok se nisu preselili na Banjicu, u prostorijama tog Centralnog kluba je ordiniralo haško tužilaštvo sa gomilom islednika i privodilo sve moguće optužene i potencijalne svedoke optužbe, ubeđujući ih poznatim neofašističkim metodama - "ti nama podatke i upiranje prsta u udruženi zločinački poduhvat, a mi tebi karijeru i finansijsku nadoknadu".

Mislim da ti je ovaj primer sasvim dovoljan da obustaviš dalju paljbu i da shvatiš zašto je otkazana promocija knjige, gde je Nataša Kandić odigrala igru u ime kvinslinške vlasti. I ništa više.
Preporuke:
27
5
68 petak, 11 april 2014 00:57
Goran Jevtović
Sten

Hvala vam za komentar i mišljenje i srdačan pozdrav s moje strane.
Preporuke:
14
2
69 petak, 11 april 2014 06:05
Teoreticar zavere i blagi paranoik
@ Goran Jeftovic

Ono što si citirao je bila nadležnost JNA a ne VJ.
Ali, tako da sve linije komandovanja budu ispoštovane. U slučaju JNA to je bilo Predsedništvo koje je bilo po tom istom Ustavu blokirano.
Sve drugo bi bio tada vojni udar
.


Tacno. Marovic, gle crnogorac, je to izbacio iz zakletve, a vi se pridrzali k'o pijan plota, da ne bi bilo vojnog udara!?
Pa vidi, bilo je apsolutno protivzakonito podici pobunu protiv Turske Carevine, pa ju je Karadjordje svejedno podigao. Mozda je i pop Luka Lazarevic trebao zamoliti Kulim Kapetana da sam skoci kuli niz pendzere cisto da se ne bi kompromitovao.

Svi mi ovde na forumu samo iskljujemo frustraciju, a niko od nas nista ne preduzima. Moja namera nije da Te popljujem, naprotiv, ali zelim da ukazem da nase rsprave ovde nemaju ama bas nikakve svrhe i da bez konkretne akcije uopste nije bitno da li si Ti, ja, Albanopolis, Alkar ili neko sedmi u pravu, ili ne.
Preporuke:
8
5
70 petak, 11 april 2014 07:29
siniša @ Bojan Todorović
Kad govorite o POSLUŠNIŠTVU zar nije logično da govorite o POSLUŠNIŠTVU onih koji vladaju, a ne onih koji komentarišu na nekom sajtu.

Dakle, kad već govorite o POSLUŠNIŠTVU, a poslušništvo je glavna karakteristika srpske politike danas, kao nikad u istoriji, računajući i Nedićevu vlast pod okupatorima, progovorite koju o Vučiću, a ne o za većinu nas potpuno nepoznatom komentatoru sa NSPM, bez obzira što je bio pre penzije oficir. Usmeri kritiku poslušništa gde treba, na POSLUŠNIČKU VLAST a ne na penzionera.

A što se tiče korištenja vojnih sala; kako to da se niste setili da kritikujete druge ULjEZE u vojne prostore i to one koji su ubijali i rušili u ovoj zemlji. Smeta vam Karganović, iako se radi o Škrbiću, oficiru, a ne smeta vam Sonja Liht, ili Vejvoda, ili kako se već zovu gestapovski repovi po Srbiji, kad oni većaju u Domu vojski i drugim vojnim salama.

Vidite li vlastite dvostruke standarde.
Ne vidite.

Imate problem!
Preporuke:
20
0
71 petak, 11 april 2014 09:15
@@
Svaka čast gospodine Jevtoviću. I da, mislim da je deda djole-žena u crnom.
Preporuke:
14
4
72 petak, 11 april 2014 09:46
Goran Jevtović
Teoreticar zavere i blagi paranoik

Pre nego je podignut ustanak srpske vojvode na čelu sa Karađorđem prikupile su novac i obezbedile oružje za ustanike.
I podršku Rusije.
U svojim redovima nisu imali Turke i ostale zulumćare, već Srbe.
Oni tada nisu imali srpski Ustav da bi ga prekršili, već su se oslobađali od okupatora.
Preporuke:
16
6
73 petak, 11 april 2014 09:48
Todor Bojanović
Imenjak i dalje, bez trunke savesti, gusla veliku "međunarodnu" laž da se u Srebrenici dogodio genocid. Lamentira tako "čovek u crnom" nad jednom izmišljotinom čiji je bezrezervni sledbenik. Haški tribunal odlučio tako i to je za njega i Sveto pismo i Božije slovo. Da je živeo u srednjem veku sedeo bi uz skute Velikog inkvizitora i pljeskao njegovim presudama. To je ta ljudska vrsta koja podržava zvaničnu laž, jer iza nje stoje jaki i moćni. Osvedočeni sledbenik ljudskih prava, ali samo nekih ljudi. Potparol Nataše Kandić. Lepo mu Jevtović reče da se svakakva fukara promovisala u prostorijama Vojske. Baš me živo zanima šta će da kaže povodom toga.
Preporuke:
19
2
74 petak, 11 april 2014 10:36
Velizar M.
Samo malo da dosolim diskusiju jer se iznova poteže jedan argument koji ne stoji - SOFA sporazum. Podsetiću cenjeni komentatorski klub da je to ugovor kojim se reguliše boravak pripadnika stranih oružanih snaga na teritoriji zemlje domaćina i da je bez nekakvog ugovora tog tipa problematična bilo koja vojna saradnja. Dakle takav ugovor, sam po sebi, nije nikakva izdaja jer smo prišli programu "partnerstvo za mir" i normalno je da se te stvari regulišu. Dalje, ako me sećanje dobro služi mi smo SOFA potpisali 2006. A sama Rusija je SOFA sa Amerikancima potpisala još u Aprilu 2005. a i u "partnerstvo za mir" je ušla pre Srbije/Jugoslavije. Ako neko želi da optužuje po tom osnovu onda nek izvoli dati detalje sporazuma koji su ponižavajući i koji se razlikuju od standarda.
Preporuke:
9
0
75 petak, 11 april 2014 10:46
Bojan Todorović
O, ti bi sad nešto konkretno „Goki“ ?

Koliko sam morao da te jurim, sačekujem, umoljavam, pritiskam i prozivam da mi kratko i jednostavno odgovoriš na kratka i jednostavna pitanja?

Na primer – „Je li rušenje Miloševića BIO državni udar ili NIJE BIO?“
U tvojim komentarima je bilo toliko kontradikcija i nelogičnosti da zaista nije bilo lako prevaliti preko usta ni jedan od tih odgovora koliko god kratak.
Sve što sam pitao zasnivalo se SAMO na tvojim tvrdnjama a ti si ih iz rečenice u rečenicu menjao zavisno od toga štitiš li Miloševića ( onda je bio državni udar ) ili štitiš vas koji ste dužni bili da odbranite Ustav, poredak i Predsednika, a vi ste ih izdali sve od reda ( onda nije bio državni udar ) i sve to u nekoliko uzastopnh komentara.
Preporuke:
2
11
76 petak, 11 april 2014 10:49
Bojan Todorović
Ili odgovor na pitanje:
Kako je Milošević mogao da direktno, drsko i flagrantno krši Ustav i sve zakone kad je Krajišnike huškao na rat „šaljući vojsku, komandni kadar, oružje, oruđa, municiju i ostalo“ ( tvoje reči ) a onda kad je trebalo da taj narod zaštiti od konsolidovanih i organizovanih hrvatskih snaga – „to nije mogao da učini jer bi time kršio ustav „ ( opet tvoje reči ) i to opet u samo par komentara?


Ili odgovor na pitanje :
- Ko je odlučio i naredio da se na Kosovu uskače u „dobro pripremljenu i izrežiranu zamku“ ( tvoje reči ) ako su i posledice ( intervencija, smrt, bombe, uranijum ) i ishod ( kapitulacija i proterivanje sa Kosova ) bili dobro poznati i izvesni?

Ili odgovor na pitanje:
- Šta smo konkretno i važno ( a dobro za nas ) dobili ušavši u unapred izgubljeni rat sa NATO a da to nismo mogli da izvučemo nastupajući sa ozbiljnim i odgovornim pregovaračima prema stostruko nadmoćnijima ?
Preporuke:
3
13
77 petak, 11 april 2014 10:50
Bojan Todorović
Samo na prvo pitanje si sa nelagodom i uz gomilu „pojašnjenja“ odgovorio i to tek pošto sam te priterao u ćošak jer su se ( u tom slučaju ) moja pitanja bez cenzurisanja i skraćivanja objavljivala.
Ni na jedno više.

Zato me čudi da sad „vapiš“ za konkretnom i argumentovanom raspravom.
Inače ne praktikujem da analiziram i dijagnostifikujem sagovornike ( kao što ti sa lakoćom činiš ), ali ti si izašao iz te kategorije jer si izgubio svaki kredibilitet i respekt sa moje strane baš ovako kako ga ubrzano gubiš od ostalih čitalaca čija zdrava logika ne može da istrpi toliko odsustvo realnosti i vratolomno menjanje stava a sve ( očigledno ) sa ciljem da se obožavani vođa, njegovi saradnici pa i služba zaštite od ozbiljne analize i kritike.
Preporuke:
1
12
78 petak, 11 april 2014 11:06
@@
Neumorni Boki :"Šta smo konkretno i važno ( a dobro za nas ) dobili ušavši u unapred izgubljeni rat sa NATO", sa svojim mudroserilijama. Ne najbolje da nismo `ušli`, no da su nam oni odma `ušli`.I on je - žena u crnom.
Preporuke:
12
0
79 petak, 11 april 2014 11:08
@Goran Jevtović
"Pre nego je podignut ustanak srpske vojvode na čelu sa Karađorđem prikupile su novac i obezbedile oružje za ustanike.
I podršku Rusije."

Odakle vam smelost - ili je u pitanju nešto drugo - da pišete ovakve stvari?
Preporuke:
10
7
80 petak, 11 april 2014 11:11
Poštvalac NSPM
Klasična neprikrivena izdaja za istu nema nikakvih opravdanja i olakšavajućih okolnosti. Ovo je diskriminacija u mozaiku događaja 'Počuča' 'Ivanović' u samo nekoliko poslednjih dana koji jasno ukazuje na to ko Srbijom vlada i da li su Srbi slobodan narod. Živela Srbija.
Preporuke:
12
0
81 petak, 11 april 2014 11:37
siniša @ Bojan Todorović
Kad ste već uveli praksu da postavljate pitanja, da vi malo probate da odgovorite na neka pitanja, koja uporno izbegavate.

Evo jedno pitanje za vas:

Zašto nevladina organizacija na čelu sa Vejvodom ima pravo da nastupa u Domu vojske, a nema nevladina organizacija na čelu sa Karganovićem?

ili ovo:

Zašto u vojnim objektima imamo promocije američkih pukovnika, a nemamo promocije, jer su zabranjene, pukovnika vojske Republike Srpske?


ili ovo:

Vidite li vi u tome neke dvosrtruke kriterijume, kako od strane onih koji to dozvoljavaju i vas koji to odobravate i još se k tome čudite kako to da neka nevladina organizacija hoće nešto da kaže u Domu vojske?

ili ovo:

Kakvo je to humanitarno pravo kad se ne dozvoljava sloboda govora pukovniku Škrbiću, Karganoviću i meni, a vama se dozvoljava, kad smo mi mnogo obrazovaniji, inteligentniji i pametniji od na primer Nataše Kandić koja je neuravnotežena, neuka i glupa?
Preporuke:
19
0
82 petak, 11 april 2014 11:54
Bojan Todorović
Ako sala služi za komercijalno rentiranje i ako je Karganovićevo udruženje pošteno platilo, a zakupodavac prekršio ugovor – savetujem Karganoviću da ih tuži i traži obeštećenje.
Pravna država mora da zaživi pa makar i ovako sitnim i naizgled nevažnim koracima.
Ipak, ako je predstavljanje zavisilo od nečije dobre volje i procene, od moguće reakcije publike i javnog mnjenja – mora se računati sa rizikom.
To što ti kao vrhunac zloupotrebe ili neku vrstu blasfemije navodiš da je „u prostorijama tog Centralnog kluba je ordiniralo haško tužilaštvo sa gomilom islednika..“ samo se uklapa u tvoj način razmišljanja.

Jevtoviću, ako je Srbija prihvatila i potpisala obavezu da sa haškim sudom sarađuje ( a odlično znamo da je to učinio upravo Milošević ) onda ona to MORA i da radi.
Ne, još jedan JEVTOVIĆIZAM :
Nije kriv Milošević što je potpisao obavezu saradnje sa Hagom – kriv je onaj ko tu obavezu poštuje i izvršava ?!
I još više – onaj ko za to obezbeđuje prostor!
Preporuke:
5
12
83 petak, 11 april 2014 12:16
Goran Jevtović
Bojan Todorović

Navedi mi kada i gde je Milošević potpisao ne samo da sarađuje sa Haškim tužilaštvom, već i da priznaje nelegalni Sud koji je formiran od strane nenadležnog tela - Saveta bezbednosti.
To telo OUN koje predstavlja svojevrsni izvršni organ, po Povelji UN niti je imalo niti sada ima takva ovlašćenja.
Tako nešto je mogla da uradi Generalna skupština, ali, tako da se osnivanje suda verifikuje posebnim međunarodnim dokumentom koje bi većina zemalja u svetu potpisale.
Onako kako je ustanovljen onaj pravi Međunarodni sud.

Da čujemo, kada i gde je Milošević ili bilo ko iz tadašnje Vlade SRJ ili nekog drugog organa, tako nešto uradio?
Da ti pomognem, ako je tako bilo, a nije, što bi se na predlog upravo Koštunice doktor Vojislava (i celokupnog DOS-a) donosio Zakon o saradnji sa Haškim tribunalom i to tek 2002.godine, godinu dana nakon protivustavnog i protivuzakonitog ekspedovanja Slobodana Miloševića.
Preporuke:
9
10
84 petak, 11 april 2014 15:17
Bojan Todorović
@sten

Moram da Vas ispravim. Velika je razlika između onoga što nam g. Jevtović servira kao pouzdane ili čak supertajne podatke i onog što se dešavalo uživo, pred nama i na naše oči.

Prvi naš razgovor ( a koji je kod mene stvorio sliku o g. Jevtoviću – do danas nepromenjenu, samo potvrđenu ) vodio se oko izbeglih krajiških Srba posle Oluje.
Bio sam nemalo iznenađen njegovom tvrdnjom da je za Srbe u Krajini učinjeno maksimalno što se moglo i da je Milošević postupio časno i odgovorno.
Ali pravi šok je tek sledio:

Bez premišljanja i oklevanja u daljem razgovoru Jevtović ustvrdi da su prognanici „dočekani kao braća širom raširenih ruku, onako kako dolikuje“ ...?!
Bio sam zaista šokiran i u neverici iščitah nekoliko puta.
Ne znam gde ste bili u to vreme ali svi koji smo bili ovde u Srbiji i koji smo pratili događanja ODLIČNO znamo kako su ostavljeni na milost i nemilost hrvatskoj vojsci, kakva su njihova očekivanja i vapaji za pomoć bili.....
Preporuke:
6
4
85 petak, 11 april 2014 15:18
Bojan Todorović
Šta je Milošević poručio Martiću u zadnjoj rečenici, kakvu i koliku golgotu su doživeli bežeći i spasavajući goli život i kako su bili zaprepašćeni kad im je po dolasku na granicu Srbije zabranjen ulaz i pokazan pravac Kosova.
Oni to tada nisu mogli znati jer su proveli nekoliko dana u paklu, ali mi u Srbiji smo na TV Beogradu sve vreme dok je Knin uništavan, a narod stradao, gledali zabavno-muzički program. Sećam se da su bile izvorne pesme i igre i da je bila grupa „Legende“ ostalih učesnika zabavnog programa se ne sećam.
O samoj akciji Oluja, zločinima nad nejači, traktorskim prikolicama i egzodusu gledaoci u Srbiji su obavešteni u 18. minutu Dnevnika posle važnih domaćih i stranih tema, a pre sporta i vremenske prognoze. Informacija je sročena u par šturih rečenica....
Preporuke:
8
3
86 petak, 11 april 2014 15:20
Bojan Todorović
Na TOJ TELEVIZIJI g. sten čije je jutro počinjalo i veče se završavalo sa Baletićkama i Štulama ( ne znam znate li o kome se radi ) sa vestima o „podivljalim ustaškim hordama koje se spremaju da nas kolju i bacaju u nove jame i nove Jasenovce i Jadovna ne budemo li napali prvi“ – godinam u nazad ( dok je još trebalo provocirati strah, mržnju i rat ).
Šta je razlog i motiv da g. Jevtović tako neshvatljivo i groteskno ponavlja lažnu priču umesto stvarnosti koju smo SVI GLEDALI I DOŽIVELI i koju svako može i danas sa lakoćom proverit - ja ne znam.
Ali znam da kad neko tako uporno i na Vaše oči tvrdi nešto tako nebulozno i nestvarno, onda, kako se slikovito izrazi jedan moj prijatelj :
„ Ako DOBRO znate da napolju pada kiša, pa Vam Goran Jevtović kaže da napolju pada kiša – ipak proverite...“

Zato se tako odnosim prema gomili imena, šifrovanih planova, „tajnih“ sastanaka i dogovora, koje nam Jevtović nudi na tacni. Jednostavno i kratko – ne verujem mu ništa dok ne dokaže....
Preporuke:
5
9
87 petak, 11 april 2014 15:58
Bojan Todorović
@siniša

Pa realno – toga ima mnogo više nego što bismo želeli.
Mislite li da ja volim činjenicu da naši političari praktično nemaju ni mogućnosti ni slobode da odlučuju, da kroje velike svetske planove i akcije i da drugi slušaju nas, a ne mi druge ?
Naravno da ne. Nisam malouman.
Ali mi nemamo mnogo izbora. Možda uopšte. Pogledajte gde smo i koga imamo na raspolaganju.
Mi smo od 2000. na ovamo u poziciji Nemačke posle '45. Ćutimo i trpimo nadajući se da neće svi biti grubi.
Mrze nas javno i neskriveno. Zvižde Đokoviću, zvižde svemu što liči na Srbe zle, krvoločne, pokvarene, lažljive, ubice i lopove koji obožavaju Miloševića, Mladića i Arkana, koji se sadistički iživljavaju nad bivšom braćom i komšijama....gramzivi i pohlepni na tuđe, nerazumni i pokvareni toliko da samo motka za njih vredi....
Užasna i nakazna slika za koju običnom čoveku ne možemo puno ni zameriti – sami smo je poslali, a oni koji odlučuju...pa oni nas kažnjavaju za one aplauze ubicama i rušiteljima
Preporuke:
2
15
88 petak, 11 april 2014 18:49
Bosnjak
Hajde da razumem borbu za teritoriju i resurse i nase medjureligiske ratove ali da se vi Srbi ponosite Ratkom Mladicem,Karadzicem i Arkanom!! Dok ste za uzore imali prave junake,bili ste postovani od svojih protivnika ali sad kada imate za uzore kukavice i pljackase koji se izivljavaju na zarobljenicima i zenama i deci...nije ni cudo sto vam i pored naseg(bosnjackog) nejedinstva i slabosti,Bog nije dao da nas porazite a da ne govorim o beloj kugi i potpunom moralnom sunovratu srpskog naroda!! Nestajete sa lica zemlje Bozijom kaznom i zasluzujete to! A sad popucajte od jada sto vam rekoh istinu
Preporuke:
3
13
89 petak, 11 april 2014 20:04
Sinisa Bogdanovic
@Ernan Kortes - Izuzetno postujem komentare GJ oko operativnih desavanja na KiM, ali mu isto zameram nekriticki odnos prema SM. I ako cemo iskreno, u jeku ratova i ostalih stvari, mogao je da bar (kol'ko-tol'ko) dovede drzavu u red. Umesto toga, na drzavnoj televiziji su se "vrteli" arkani, cece, trefovi i ostali. A posebno je strasno sto je mogao "demokratskim mrakom" da ukloni sve ove NVO-ve, ali cim nije postoji razlog (ne bih da spekulisem, ali "common sense" bi rekao da su bili u nekom "deal-u"). I to je ono sustinski sto nas je nacelo. Da se razumemo, posle 05.10, dolazi do otvorene izdaje/okupacije (zovite kako hocete), ali to se nije desilo "preko noci" i moglo se dobrim delom izbeci. Inace, sto se tice clanka, poruka "komsijama" - da nekim slucajem izbace mrznju i pogledaju istini u oci (ali na pravedan nacin), samo zbog cinjenice ko ih podrzava, odmah bi se vratili u veru svojih predaka. Ja uvek radije biram da budem protiv nacizma, nego njegov saveznik.
Preporuke:
6
2
90 petak, 11 april 2014 21:25
Sten
@Bojan Todorović
Postovani gospodine Todorovicu, pazljivo sam procitao Vas odgovor na moje komentare. Vase misljenje uvazavam, mada se samo delimicno slazem sa vasim stavovima. Za drugi deo komentara dobili ste pozitivnu ocenu od moje malenkosti. Nisam Vam dodelio nijedan minus jer nikada ne ocenjujem komentare koje sam sam pisao kao ni one koji su upuceni meni.
Nemojte da se ljutite sto nisam obrazlozio svoje neslaganje, jednostavno, vasi komentari su dugi i zahtevaju mnogo vise vremena nego sto moje radne obaveze dozvoljavaju da izdvojim za to.
Preporuke:
2
4
91 subota, 12 april 2014 08:04
Bojan Todorović
@Jevtović

Znaš ti odlično kada i gde je Milošević potpisao tu obavezu.
U Dejtonu, uz viski i tapšanje po ramenu. Naravno – nisu mu rekli da pravda osim običnih smrtnika važi i za njega i da će sutra i sam odgovarati ako bude osumnjičen.

ČLAN 10 ; SARADNJA

„Strane će u potpunosti sarađivati sa svim Entitetima koji učestvuju u sprovođenju ovog
mirovnog sporazuma kako stoji u Opštem okvirnom.sporazumu ili onim strukturama koje su
ovlaštene od strane SB UN, uključujući Međunarodni tribunal za bivšu Jugoslaviju.“

Na još mesta se pominju te obaveze i njih je sa velikim elanom i oreolom spasioca potpisao upravo tvoj Milošević.

Štaviše:
( Suzan Manuel – Prtparol Haškog suda i UN u Beogradu 31.08.'97. )
„Sud je potpisao sporazum sa jugoslovenskom Vladom o otvaranju kancelarije Suda u Beogradu, i to je dobar sporazum jer nam omogucava pristup mnogim ljudima i materijalima.“

Takođe potpisala Vlada tvog Miloševića i ugošćavala istražitelje suda.
Preporuke:
4
3
92 subota, 12 april 2014 08:05
Bojan Todorović
ŠTAVIŠE (!!) – poštujući potpisanu obavezu negde '97. U SRBIJI UHAPŠENA I IZRUČENA dvojica - Erdemović i još jedan ( potraži, brate ako već postavljaš takva pitanja, praviš se da ne znaš i tražiš detalje, nisam ni dužan ni plaćen da te edukujem ili ti budem sekretarica ) takođe od tvog Miloševića i njegove policije i pravosuđa.

Sad da ja tebi pomognem – zašto se sve to radilo ( i to Milošević, a ne Koštunica ili neko treći ) ako obaveza nije postojala?

Samo ova dva primera ( a ima ih sijaset ) govore da je potpisana obaveza iz Dejtona bila ozbiljno shvaćena i poštovana.
Sve dok se nije shvatilo da se može odnositi i na Miloševića. Onda se Jevtovićevski sve izvrće na glavačke i počinje sa negiranjem i iščuđavanjem.

Pitaš me zašto je Koštunica radio to i to? Za masu stvari ja se kladim da ni on sam ne zna zašto ih je radio, a kamo li ja.
Ili ti možda želiš da mi kažeš da je Koštunica za tebe primer smislenog, razložnog, ispravnog i opravdanog delanja?
Preporuke:
3
3
93 subota, 12 april 2014 08:24
Bojan Todorović
@siniša

Ne izbegavam, ali nisu za mene.
To morate pitati one koji selektuju goste - to je stvar njegove procene. Moje mišljenje na to neće uticati, ali ako Vas zanima – nemam ništa protiv da se javno promoviše svako ko ne vređa i ugrožava druge ( u najširem smislu ) i ne krši zakon.

Ne znam za promocije američkih pukovnika, ali da sam ih video i čuo – možda bih takođe bio protiv.

Protiv Karganovićeve aktivnosti imam dosta jer se generalno iz moralnih i humanih osećanja ne slažem sa pokušajima negiranja, umanjivanja i marginalizovanja zločina.
Time se vređaju žrtve i ruga svim zakonima i moralnim normama. O tome se dosta pisalo godinama u nazad i ja sam svoj stav prema njihovom „projektu“ jasno izrazio.
To je za mene krajnje nemoralno i nečasno, a neke od aktivnosti su daleko ispod granica humanosti i ukusa.
Takođe Karganovićev stil i nivo komunikacije, obzirom na temu, za mene nije prihvatljiv.
Naravno – tu je i nemali novac koji za to prima, pa su i pobude diskutabilne.
Preporuke:
0
8
94 subota, 12 april 2014 12:12
Ernan Kortes ili Pištolj koji je Milošević poklonio Naseru Oriću
Na moje pitanje ko je vladao Srbijom kad je Kandićka osnovala svoju NVO, Jevtović odgovara; "Ante Marković je bio još uvek predsednik SIV-a kad je ova bulumenta bila registrovana".
Jevtović ne govori istinu, kao i obično, jer kad je Kandićka osnovala svoju NVO, neka druga bulumenta je vladala Srbijom, ali Jevtović to krije.
No, od njega smo već navikli da ne govori istinu, kao ono o pobedama Marka Miloševića na auto trkama, (nikada nije pobedio ni na jednoj), ili o njegovoj mobilizaciji 1999.g.
Jevto, ono Koštunica doktor Vojislav si preuzeo od Čanka. Nije valjda da ti je on postao idol, kao što ti je pre neki dan idol bio Klinton.
A ima još neistina koje nam je ovde prosuo sveznajući pukovnik, ali o njima tek kad odgovori ko je vladao Srbijom kad je Kandićka registrovala svoju NVO?
Kako ono ti kažeš Jevto, gukni majstore, ma koliko da to je teško.
P.S. Za čitaoce NSPM; Jevtović neće da odgovori već će da pobegne ko njegov Sloba sa Kosova.
Preporuke:
8
5
95 ponedeljak, 14 april 2014 19:14
Ernan Kortes
Kao što se vidi iz priloženog, hrabri pukovnik je pobegao, kao što sam i predpostavio. I nije mu to prvi put.
No, kako sam dužan da potvrdim moj stav da Jevtović ne govori istinu, evo podataka; Ante Marković je prestao da bude predsednik SIV-a u decembru 1991.g. i povukao se iz politike, a Nataša Kandić je svoju NVO (ovde bih rado dodao nekoliko prideva, ali ću se uzdržati), registrovala 1992. godine, po zakonima nove SRJ. Dakle, za vreme vladavine Miloševićeve "bulumente", rekao bi Jevtović.
O ostali nestinama koje je Jevtović ovde prosuo, nekom drugom prilikom. Jer, biće toga i na pretek.
Preporuke:
3
2
96 sreda, 16 april 2014 21:54
Mićunović
Jadni i žalosni KORTESU, šta te snalazi. Kakve veze ima kada je registrovan neki NVO, 92 ili 2018. Milošević ništa nije zabranjivao. To što rade mnoge NATAŠE, možemo da im čestitamo. Zašto? Zato što su plaćene to da rade to što rade. Radila bi ona i za Jeftu i Putina, jer dotična Kau nema ni stida ni obraza, nema ni NVO, ima samo laž, sramotu i rad za pare. Sve joj napišu, a ona se predstavlja kao majka Tereza. Dobiće Nobelovu nagradu za profesionalizam. Stvar je u nama koji to dopuštamo. Tadić je bio ministar vojske. Vučić takođe, sada je neki Rodić. Kakav Rodić - sve je ovo odobrio Vučić, riba miriše od glave. Tako je mirisao i Ko Ko. Da li je sa bilo kojom armijom sveta potpisao neki Sporazum u kome se pominje neutralnost? Sve čestitke Jeftoviću. Sve čestitke svim braniocima Srbije. Smrt nadolazećem fašizmu. Ova zabrana je velika sramota Srbije i Vučića!
Preporuke:
2
3
97 petak, 18 april 2014 12:51
spiritus
Fond za humanitarno pravo Nataše Kandić i Demokratska stranka Srbije su osnovani iste, 1992. godine. Osnovani su u vreme vlasti Slobodana Miloševića i Ante Marković sa tim nema nikakve veze. Fond za humanitarno pravo Nataše Kandić i Demokratska stranka Srbije Vojislava Koštunice su vodili borbu protiv Slobodana Miloševića za čije su vladavine stvoreni. Fond za humanitarno pravo Nataše Kandić i Demokratska stranka Srbije Vojislava Koštunice su, uz obilatu pomoć neprijatelja Srbije, državnim udarom srušili Slobodana Miloševića sa vlasti, poništili sve sudske presude protiv čelnih ljudi Nato pakta i oslobodili iz zatvora pravosnažno osuđene šiptarske teroriste. Fond za humanitarno pravo Nataše Kandić je 2008 otpustio iz službe Demokratsku stranku Srbije Vojislava Koštunice. 2014 godine, ispunivši oba uslova: uništio državu, pa potom i stranku, Vojislav Koštunica je otišao u penziju.
Preporuke:
1
1
98 subota, 19 april 2014 17:42
Stanke
Je li vas nekad bilo sramota na tudj racun? Evo mene je sad sramota na racun Republike Srbije...
Preporuke:
0
0

Anketa

Koliko će, po Vašem mišljenju, ljudi u Srbiji primiti vakcinu protiv koronavirusa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner