Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Da zlo ne stekne legitimitet

Komentari (374) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 utorak, 11 februar 2014 01:46
Igor
Taj bućkuriš najgorih SPS-julovskih, radikalskih i D(O)S-ovskih političkih, poslovnih i kadrovskih derivata okupljen oko Vučića i SNS sada na najboljem putu da se, nakon 15. marta, legitimiše kao „narodna volja“.


Ako ovo nije dovoljan razlog za ujedinjenje državotvornih snaga, onda ne znam šta je...
Preporuke:
388
12
2 utorak, 11 februar 2014 01:52
Dr
Pošteno, iskreno i patriotski. Pa šta Bog da.
Preporuke:
309
5
3 utorak, 11 februar 2014 01:58
Goran
Đorđe Vukadinović je bio verovatno prvi u Srbiji koji se drznuo da otvoreno govori o Zlu koje je snašlo Srbiju sa Aleksandrom Vučićem, kada o tome nisu smeli da govore čak ni lideri opozicionih stranaka. Na tome svaka čast!
Preporuke:
429
9
4 utorak, 11 februar 2014 02:18
Jovo
Zaista ocajnicki i dirljivi pokusaj NSPM da pomogne politickoj opoziciji da se dogovori ili ujedini protiv ove nenarodne vlade koja ocigledno unistava zemlju.Ako ovo ne uspe onda neka NSPM pomogne glasacima da se odluce dali da precrtavaju listice,bojkotuju izbore ili nesto trece.Svakako ujedinjenje opozicije bi bio veliki potstrek glasacima da glasaju za nju i time postanu mnogo uticajniji u zastiti Srbije.
Preporuke:
271
4
5 utorak, 11 februar 2014 02:24
Tuzni mali covek
Djordje Hvala ti za ovaj tekst! Stekoh dojam da si pomalo razocaran,da ti snage ponestaje u stalnim pokusajima da otvoris oci svima koji se nalaze u ovom cabru punom nesrece ,tuge i apatije! Svi se nadaju nekakvoj promeni koja treba da dodje odnekuda,svi cekaju resenje a nebi sami da daju bar malo sebe za sebe i za buducnost ove prelepe i napacene drzave.Puno puta se pozivalo sa ovog mesta na budjenje, na izlazak iz mamurluka ali bez veceg shvacanja i prihvacanja onih koji mogu da ucine nesto.Svi mi ma koliko mali i beznacajni bili u vlastitim ocima ,cinimo deo celine i mozemo da uradimo nesto. Ovo je sada vec vapaj onima koji su u mogucnosti da ucine nesto da zaborave licne interese, da uguse sujetu i gordost, da sednu zajedno i da nas male ljude zeljne promena na bolje povedu u izvesno mogucu bolju i svetliju buducnost i da nas izvedu iz ovog ludila i puteva bez alternative ! Bog dobri i milostivi neka nam je u u pomoci, i neka ne dozvoli jos dublje propadanje u beznadez i cemer !
Preporuke:
206
7
6 utorak, 11 februar 2014 02:31
Stefan Mitrov Ljubiša
Svaka čast, gospodine Vukadinoviću! Iskreno i pošteno, istinu u lice. Stvari se još uvijek mogu mijenjati. Ali, vrijeme odista curi, a ovaj vaš iskreni poziv i precizna analiza naspram sebe imaju već dobro poznatu srpsku partijsku svijest i partijsku sujetu zasnovanu na sujeti i mitu o nepogrešivosti i čistoti lidera. Svi Srbi mogu izginuti, ali nijedan partijski vojnik neće reći da je lider pogriješio, a još ne dao Bog da to lider sam prizna. Na žalost, najveća društvena nesreća kod Srba nije bio komunizam već parlamentarna "demokratija". Pogledajmo i vrijeme kraljevine Srbije i vidjećemo koliku štetu i razaranje su donijele političke stranke Srbima i Srbiji. Mi smo bili skloni da za sve nevolje naše političke nesvijesti optužimo komunizam i jednoumlje na državnom nivou. A šta smo danas dobili? Umjesto državnog jednoumlja dobili smo mnogo malih partijskih jednoumlja. Srpske "patriotske" stranke SRS i DSS su se po mnogo čemu pretvorile u ovoštale komunističke strukture...
Preporuke:
156
10
7 utorak, 11 februar 2014 02:37
Dacic ce opet promeniti stranu, Vucic ce izvisiti, Zapad je krivo proracunao
Svakog vikenda taj samozvanac uprska na nov i neocekivan nacin - prvo on "spasava" zavejane putnike, a sedam dana potom zove Dodika da pricaju o situaciji u BiH, a onda skoro ni ne spomene o cemu je razgovarano, nego jadikuje kako ga Miskovic zeli unistiti, i kako ce zbog toga verovatno "izgubiti izbore"! Kakav je Vucic - to je sve jasnije i obicnim ljudima, i ja verujem da bi zapravo VELIKO IZNENADJENJE bilo da SNS i bagra okupljena oko te stranke dobije bilo kakvu, a kamoli apsolutnu vecinu! Vucic misli da ce sesti u Dacicevu stolicu - medjutim, ja mislim da ce nakon martovskih izbora Dacic biti na DRUGOJ strani, protiv Vucica! "Preskakao" je Dacic 2008 i 2012.godine, ove ce za to imati istinske razloge! Vidim ga uz Djilasov DS, ovaj put, nadam, se, i DSS, Dveri...
Preporuke:
110
36
8 utorak, 11 februar 2014 02:37
pop i berberin
sa velikom pažnjom i zadovoljstvom pročitali smo Vaš komentar, i možemo se sa Vama u potpunosti složiti. ono što možda ne uviđate, ili iz nekog razloga ne želite direktno da kažete, a nameće se po sebi - jeste činjenica da ppv, strogo gledano, nije potpuno zdrava osoba, i to najblaže rečeno. sa tom činjenicom suočava se upravo cela Srbija i to treba reći na vreme!
Preporuke:
234
3
9 utorak, 11 februar 2014 02:38
Stefan Mitrov Ljubiša
...Nego, za analize i napade će biti vremena. Daće nam okupator prostora da se između sebe koljemo do mile volje i da ga zamijenimo u planu uništenja nas kao naroda u svakom smislu. Međutim, vrijedi pokušati još jednom. Daj Bože da vas neko od prozvanih čuje i da čita vaš tekst, gospodine Vukadinoviću. Čudo je partijsko sljepilo, a još veće čudo je partijska gluvoća.
Preporuke:
123
2
10 utorak, 11 februar 2014 02:38
Goran Jevtović
Promenu u odnosu na predviđeni i projektovani izborni ishod i tako neće doneti nikakva spektakularna izborna kampanja, za koju nema ni medija, ni vremena ni para, već samo, eventualni, neočekivani i nesebični pokušaj akcionog objedinjavanja preostalih državotvornih snaga sa raznih delova političkog i intelektualnog spektra.


Okupirani smo školski, kompletan državni aparat sa svom raspoloživom silom, i onom vidljivom i što je najgore onom nevedljivom, je ne samo u službi agresora već pod njegovom komandnom palicom, nemamo medije, nemamo pare a ne postoji ni volja što je logična i obavezna posledica navedenog.

Poslednja prilika da se na planu objedinjavanja učini nešto značajnije, bilo je vreme briselske kapitulacije, kada su izvršili ustavni puč i zaveli bezakonje.
To je bio taj trenutak koji se dogodi jednom u sto godina.

Nijedna bitka se ne može dobiti za kratko vreme, stihijski i na juriš.
Čeka nas još jedna čaša žuči.
Na žalost.
Preporuke:
168
19
11 utorak, 11 februar 2014 02:39
fristajlo
Izdaja će, takoreći, steći „demokratski legitimitet“.


Kao jedan od onih koji zagovaraju bojkot precrtanim listićima- na ovome i zasnivam tu ideju.
Jasno je- Vučić će ove izbore glatko dobiti, verovatno preko 50%, a svi ostali će biti samo dekor, fikusi i deo demokratskog folklora, koji će svemu tome davati legitimitet. Ko u to sumnja- ima vrlo slabu percepciju realnosti.
Bojkot nema cilj da ih sada zaustavi; to nije moguće. On treba da pripremi narod na tu ideju za sledeće, vrlo skore izbore, na kojima bi ih "oduvao" kao prašinu; jer, činjenica je i da će se ekonomski i svaki drugi sunovrat nastaviti još brže, a to kratko vreme treba iskoristiti za: prebrojavanje- koliko nas je, formiranje ciljeva tog "pokreta" (jer, bojkot ovoga je politički koncept svoje vrste!) i organizovanje bez korišćenja medija za vreme pred nama.
Tu NSPM može da pomogne, ako hoće, i- ako sme.
Ali, prvo mora da se i sam "zagleda u svoju dušu".
Duboko.
Dobar tekst.
Preporuke:
59
32
12 utorak, 11 februar 2014 02:53
SSSS
Moja predviđanja:Dveri 4% + SRS 4% + DSS 4% = Srbija 0 SNS 12%Kada bi slušali malo nekog drugog sem svog ega bilo bi sledeće:Dveri-SRS-DSS = 12% + 5-15% protivnika okupacije!Ko ima uši neka čuje kaže Hristos a znamo kakve su uši egoističnih lidera naših stranačkih lidera!
Preporuke:
171
12
13 utorak, 11 februar 2014 03:24
Zoran
Ne samo EPS, PTT i resursi. Ide i Republika Srpska, Raska i Vojvodina.
Preporuke:
133
6
14 utorak, 11 februar 2014 03:26
Denny Crane KIRUKATO
Što se tiče "patriotskih blokova", pozdravljam što su Dveri pokušale da se patriotske snage ujedine u predizbornu koaliciju. To što su odbijeni znači da treba da nastave sami i da više "NIKADA" ne nude nešto slično DSS-u i SRS-u. Cenzus će preći, a zatim i doći na vlast samo onda kada za to bude došlo vreme ili će se nezadovoljna masa birača na nekim sledećim izborima uvećati do procenta koji će biti poguban za sve dosadašnje stranke iz vlasti.
Preporuke:
90
26
15 utorak, 11 februar 2014 03:32
Dragoslav Jovanović
...Umesto da udruženi osvoje barem 10-15 odsto glasova...

Ovo što ste naveli je suština naše propasti iako ste je naveli kao nešto željeno a ispušteno. Kakav smo to narod koji onima koji se zalažu za spas otadžbine dajemo tek svaki deseti glas? Šta bi značilo i 20% glasova kada za spasavanje Ustava i Kosova i Metohije treba bar 34%? Narod koji nekima, zbog lepih priča na prošlim izborima, da mandat da vode državu, pa kada ti isti urade sve suprotno i posle toga dobiju (verovatno) još više glasova, ni ne zaslužuje da ima državu! Ne pomaže tu ni duplo više DSS-ova, Dveri, SRS-ova i ko zna koga, udruženi ili razjedinjeni. Tu možda pre svih treba prozvati one koje niste ni pomenuli - Srpsku pravoslavnu crkvu. Potpuni je muk onih koji su vekovima održavali duh i kulturu ovoga naroda. Sada se niti čuju niti bilo šta rade. Oni su možda jedini koji bi (ili su mogli) nešto da urade sa svojim autoritetom i ipak nekakvim poštovanjem u narodu. Izgleda da je i Bog digao ruke od nas.
Preporuke:
134
2
16 utorak, 11 februar 2014 03:35
Srboljub Savic
Sjajne li "papaspinije" a u sluzbi...
1. Da li DS, ne zasluzuje komentar, posle svega?
Da li je "majstor-autor-politkom" saznao istinu,
koju krije, da je DS, na vlasti, nevina g.g. i
tzv. 24 slucaja (a samo delic ukupnog)laz?
Ima li osnova, da se takva "partija", sa
laznom etiketom demokratije, suspenduje?
2. Ni DSS, ni SNS nisu vlasnici medija, pa odakle
osnova za "bajku"?
3. Da li verujete u masovne idiote, pa mislite,
da ne znamo ko je i zasto stvorio SNS?
Tvorcu je do SNS, kao do lanjskog...
Da mu je interes ono sto se odavno desava, i jos
gore (vec je i, u, i oko Srbije) jasno je.
4. Upravo nevidjen broj partija, cak i onih koje
to jos nisu (kao "Tadiceva") sada(vama) nesto
govori?
Zar mislite da "V.-veliki" samo blefira ili mu
je vec saopsteno-"Kraj, nema vise!"
Ocigledno verujete da svi u Srbiji veruju da je
"veliki vodja Rajha", nesudjeni "moler", siromasni
stranac, do svega dosao "samoniklo".
S. Savic
Preporuke:
35
16
17 utorak, 11 februar 2014 03:56
pesimista
Oni jednostavno nisu u stanju da izvuku narod i državu iz ekonomske bede,a ono što bi još mogli da ponude Uniji ili Americi(gde su?),sve sa strujom,vodom,telekomunikacijama,radnom snagom i svežim vazduhom,nije konkurentno niti naročito atraktivno.
Obaška što je em ogoljeno za glasače iz mase,em kontraproduktivno(neva više šta,nema više ni obeležja države ni nacije promenjene svesti).
Zato pri kombinacijama za sastav buduće vlade objediniti funkciju sporta sa ministarskom,jer to će biti pre isteka mandata jedino po čemu će se ta vlada isticati i dalje.
Pa do novog 5.ili 6.Oktobra ili dana Tuzle u Beogradu.
Oprostite za pesimizam i pored najbolje želje da iko,a posebno nspm okupi zdravu patriotsku pamet i spasi Srbiju,na bolji način.
Preporuke:
47
3
18 utorak, 11 februar 2014 04:19
Stanković Leskovac
Sjajan tekst g. Vukadinovića. I tužan, jer je takva srpska stvarnost. Ali, nama običnim ljudima nema druge, već glasati i nadati se da Gospod ne pušta Srbiju da u potpunosti propadne. Ipak, ne retko pomislim da na nas Gospod popusti kakvo zlo da bismo se popravili, otud se i kaže: ''Kakav narod, onakva mu i vlast.''
Kako god, obaveza je Srbina sledeća: Izaći na izbore i glasati za otadžbinske stranke; Ali i da svaki od nas povede račuaa da bude bolji, dklae da bude čvrsto uz svoju poroicu, da državi doprinese svojim napornim radom, da čvrsto ostane uz svoju Crkvu. Tako nam Bog pomogao.
Preporuke:
64
6
19 utorak, 11 februar 2014 04:21
Srbenda
Đorđe pošto ste tražili naše mišljenje i naše predloge evo mog skromnog doprinosa:
*pretpostavljam da je za zajednički front DSS, Dveri i SRS(redosled po azbuci) sad već kasno.
*pretpostavljam da je osnivanje stranke/udruženja okupljenog oko NSPM nedovoljno vremena a ne postoji ni dovoljno snažan potencijalni izvor primanja,

Ono što je mnogo realnije sa strane NSPM je
*da ponudi marketinški usluge ovim trima grupama
*obustavi objavljivanje teksto
Preporuke:
76
4
20 utorak, 11 februar 2014 04:24
Srbenda
Ono što je mnogo realnije sa strane NSPM je
*da ponudi marketinški usluge ovim trima grupama
*obustavi objavljivanje tekstova/komentara koji podrivaju zajedništvo ovih triju stranaka
*da organizuju tribine na kojim bi se uključili istaknuti članovi/saradnici NSPM i na koje bi pozivali ove vođe ovih stranaka
*učiniti sve da se ove tri stranke JAVNO obavežu da neće raditi negativnu kampanju jedni protiv drugih i da se obavežu na koaliciono delovanje nakon izbora.
Preporuke:
91
9
21 utorak, 11 februar 2014 04:26
Zoran
Djordje, sta da se komentarise? Sve je vec odavno receno. Svaki Vas i Antonicev tekst bezrezervno potpisujem ali sta ja kao obican gradjanin bez uticaja, novca i polozaja, mogu da promenim? Svakako cu izaci na izbore i glasati (na zalost, samo) za jednu od ponmudjenih patriotskih opcija ali ne mogu da verujem da ce Kostunica promeniti svoj stav cak i da Dveri i Radikali dodju na kolenima da ga mole. Koliko god da ga izetno cenim kao coveka i decenijama glasam za njega i njegovu stranku, toliko ne razumem neke njegove odluke kao ni tu partijsku ucmalost i nedostatak minimuma politicke zelje i volje da se biracko telo privuce, pogotovo nakon ovih besomucnioh lazi SNS-a i manje-vise otvorene izdaje rezima Borisa Tadica koji nikako da se oslobodi iluzija o svom od Boga danom mesijanstvu pa evo ide na izbore da spasava Srbiju od propasti kao da on sam toj propasti nije umnogome doprineo od Eulex-a na Kosovu do sramne kapitulacije pod pritiskom Estonove. Medjutim ne mogu da odgonetnem
Preporuke:
64
3
22 utorak, 11 februar 2014 04:33
Mile Bre
"...sa tugom gledam kako se to malo preostalih patriota međusobno obračunava i zakrvljuje..."

Upravo ste ovim rekli da nam nedostaje jedinstvo, mada svi znamo da bi bili glasniji i opasniji, ako bi bili složni. Zato bi bar mi morali osmišljeno pisati komentare, koji ne bi vređali srodne patriotske stranke i druge istomišljenike. Čemu i kome služi ta negativna kritika? Režemo li granu na kojoj sedimo? Zašto toj energiji ne dodati još snažnijih negativnih kritika, pa sve usmeriti prema EURO-fanaticima (stvarnim neprijateljima)? Zašto mi ne navodimo njihova nedela koja nam štete, onoliko puta dok i vrapci ne propevaju?
Za primer: Koliko je PPV-UO (u ostavci) nezajažljiv u građenju lične popularnosti, pa poziva (kao da poziva na odgovornost) lidere Republike Srpske, kao na dogovor, uveren da će poziv prihvatiti, ne zbog njega, već što je Srbija garant Dejtonskog sporazuma. Pogotovo predsednik zna na koju stranu vuče PPV-UO, koji je i pobornik zapadnih ciljeva.
Preporuke:
48
3
23 utorak, 11 februar 2014 04:38
Zoran, nastavak
jednu drugu zagonetku: Kako to da ce Vucic tako ubedljivo pobediti na izborima i pored ugrozavanja ustavnog poretka zemlje i lazi kojima je prvi put obmanuo dobar deo gradjana, da sada ponovo posle veleizdaje i sramnog, podanickog, sluganskog i ponizavajuceg drzanja pred belosvetskim trecerazrednim politicarima, dobija skoro apsolutnu vecinu? Kako to da narod, nakon ovog porazavajuceg bilansa vladavine SNS-SPS, taj isti narod koji bi odabrao Kosovo i Metohiju umesto clanstva u EU ako mu se takva dilema ponudi, glasa za ultra LDP politiku koju srpovodi svemoguci Prvi potpredsednik vlade? Kacin preti batinom Ukrajini a najavljuje jos gore mere prema zna se kome u Bosni, pa zar narod ne vidi da je ta organizacija od svojih dobrih namera na pocetku stvaranja dospela do batinasa svih onih koji ne zele da prihvate njihove nakaradne moralne vrednosti i podanicki odnos, oslobodjen bilo kakvog nacionalnog suvereniteta? Zar zbilja narod veruje da bismo samim ulaskom ziveli kao Danci i Svedjani?
Preporuke:
69
3
24 utorak, 11 februar 2014 04:53
Zoran
Sto se tice predloga da se organmizujemo i nesto uradimo, mislim da nas nema dovoljno, plus smo prilicno razjedinjeni. Mi sami sebi ne mozemo vise da pomognemo. Moze samo Zapad da nam pomogne. To ce da uradi tako sto ce Iran da dobije nuklearno naoruzanje i time je Zapad posao zavrsio za sva vremena. Ostaje nam onda Rusija sa jedne strane i muslimani sa druge. Zapad tada gubi bitku da podrzava muslimane na racun pravoslavaca(muslimani nece imati obizra prema Zapadu, mogu da rade sta hoce), niti nas pravoslavce da huskaju na muslimane, jer ce dobiti packu od bas tih muslimana koji imaju nuklearno naoruzanje. Tada Zapad propada. Jednostavno nema vise zavadi pa vladaj. A to nije bas toliko nemoguce kako izgleda na prvi pogled.
Preporuke:
31
5
25 utorak, 11 februar 2014 04:59
Saša
g. Vukadinoviću, molim vas nemojte i vi širiti mit o sigurnoj i apsolutnoj pobedi Vučića. DS1 i DS2 će sigurno ukupno imati mnogo više nego jedna lista DS na prošlim izborima, pogotovo što su lukavo ostavili URS i LDP, inače Vučićeve najveće džokere, da idu sami na izbore. SPS ima ogromnu bazu penzionera, koji su em uplašeni za svoje penzije em su nekad glasali za SPS, iz koje mogu da povuku i više nego na prošlim izborima. Moje predviđanje je da će ove tri liste imati zajedno bar 45%, što je već samo po sebi dovoljno za formiranje vlade. Kad im priđu 5 poslanika Mađara i kad se Ljajić vrati u svoje staro jato, eto njima bar 140 poslanika. Pa ne mislite valjda da su Đilas, Tadić i Dačić toliko glupi i naivni da ne shvataju da ko god uđe u koaliciju sa Vučićem proći će ko bos po trnju, tj da nisu svesni da mu ne mogu verovati. Ne kažem da će takva vlada biti bolja, ali će se bar sprečiti da jedan čovek tretira Srbiju kao svoju ličnu prćiju.
Preporuke:
58
10
26 utorak, 11 februar 2014 05:02
bog dano vic
zao mi je sto u analizi koju ste izneli nema sustine SLICAN SE SLICNOM RADUJE kakav je to narod koji je odusevljen obmanjivacem
Preporuke:
37
2
27 utorak, 11 februar 2014 05:16
Milan
Pošto je gotovo izvesno da neće doći do nikakvog zajedničkog nastupa (jer su dve patriotske liste već proglašene), treba sprečiti rasipanje glasova tako što će se glasati samo za Dveri.

Mi ne možemo znati kako će se Dveri pokazati, ali su se SRS i DSS za 24 godine njihovog delovanja dovoljno pokazale i više ne zaslužuju da na njih bacimo i jedan jedini glas.

Ako će zlo već pobediti, bolje da mi počnemo od početka i pružimo priliku nekom drugom, nego da i dalje nastavimo sa agonijom podržavanjem onih koji su sami sebe delegitimisali.
Preporuke:
74
34
28 utorak, 11 februar 2014 05:17
Saša
nastavak 2
Obe liste DS i SPS nastupaju sa pozicije da neće podržati Vučićeve "bolne reforme", tj oni nude biračima da sačuvaju posao i kakve takve plate i penzije, dok Vučić nudi obrnuto. Tek sad, pre neki dan je ukapirao da penzioneri neće glasati za to da umru od gladi, pa je brže bolje iznenada počeo da im se ulaguje.Iznenadna marginalizacija Radulovića, koji u ovakvoj podeli karata može da oduzme glasove samo Vučićevim džokerima URS i LDP, pokazuje da je i PPV svestan toga što sam prethodno naveo.Takođe, iznenadno davanje prostora DSS u medijima tipa Blic, B92 i Novosti, uz takođe iznenadnu gomilu komentara podrške u stilu SNSbotovske škole, pokazuje da je Vučiću očajnički stalo da DSS pređe cenzus, u nadi, nadam se neosnovanoj, da toliko željena koalicija u Beogradu (od strane DSS) može da pređe i na viši nivo. Recimo, on prihvati Koštuničin zahtev da se 2015. održi referendum o EU integracijama, a za uzvrat eto nama koalicije na republičkom nivou.
Preporuke:
41
6
29 utorak, 11 februar 2014 05:20
Saša
nastavak 3
Da rezimiram, ni Vučić nije siguran u svoju pobedu, pa zato nemojte vi biti više ubeđeni u tu unapred proglašenu pobedu od njega.
Preporuke:
50
6
30 utorak, 11 februar 2014 05:42
Poruka iz tihe opozicije Evropskoj Uniji
Dragi gosp. Vukadinovicu,

U pravu ste da je Srbija (a i cela bivsa Jugoslavija) danas okupirana zemlja, posredno ili neposredno.

Medjutim, ne dize se ustanak onda kada se nekome cefne, vec onda kada ima izgleda za uspeh. A to vreme nije doslo - bar ne jos...

Prvo, iako se cini da moc SAD i EU slabi dok Rusije lagano raste, globalna geopoliticka situacija jos uvek ni izdaleka nije zrela.

Drugo, nadam se da ne mislite valjda ozbiljno da ce "ustanak" protiv - kako je vi zovete - Imperije dizati i predvoditi ljudi poput onih okupljenih oko Dveri, Obraza, Nashih, SRS-a, Kostunice. Kostunici nedostaje energija i kredibilitet, dok ostali nikada nisu ni imali dovoljno intelektualnih sposobnosti da pokrenu i USPESNO okoncaju "ustanak". Zato se ne sekirajte mnogo oko toga kako ce proci na predstojecim izborima. Njihova politicka propast zapravo ide u prilog ukupnog cilja, preporoda Srbije i oslobadjanja od jarma Zapada.

Samo nastavite sa kritickim radom, i - budite strpljivi.
Preporuke:
49
16
31 utorak, 11 februar 2014 06:08
sofi
DA, po sto puta DA, za jedinstveni patriotski blok. Ova crvljiva, gangrenozna i kakva sve ne, vlast mora otići.
Preporuke:
52
1
32 utorak, 11 februar 2014 06:18
Svevlad
Vučić Branković i njegovi Nepismenjaci su za Srbiju najveće zlo koje trenutno može da postoji - u pitanju je pravi pravcati trojanski konj, instrument perfidne prevare, oružje nacionalne i državne izdaje pozorišno zamotane do glave u srpske zastave. To je kao u srednjem veku kad su kraljevi dopuštali svojim plaćenicima da pljačkaju osvojeni grad do mile volje, dokle god ratuju za njih i lepo ih slušaju - upravo to je Srbija sa ovom vlašću danas. Bilo bi najbolje da su DSS-Dveri-SRS-ostali mogle da osnuju jedan izborni savez (da se ne rasipaju glasovi onih koji su protiv daljeg evroputa u beogradski pašaluk), ali se to pokazalo nemoguće. Jednom sa već ovo napisao, a sad kažem ponovo: voleo bi da vidim Antonića i Vukadinovića na političkoj sceni sa svojom strankom, koju bi ja jednostavno nazvao Nacionalno-konzervativna stranka (NKS). Srbija jeste mesto gde PPV može da izda srpski sever Kosova, preda ga Prištini, i postane narodni heroj - ali svaki put kad dođem ovde pomislim i da Srbija može bolje.
Preporuke:
54
2
33 utorak, 11 februar 2014 06:27
Gordana
Toliko jesno i tacno da niko nece moci da se vadi kako ;izbori nisu bili fer, kako ostali nisu razumeli sta ce se desiti,kako su oni verovali... bla, bla, bla.
Situacija je SAD ILI NIKAD, sto je Vukadinovic jasno rekao. Nema popravke. Gotovo!
Predlazem da se tekst uputi svim liderima patriotskog bloka, svim intelektualcima i javnim licnostima koje su se patriotski deklarisale. Netreba ih ostaviti u situaciji da se kasnije vade da nisu bili upoznati sa stavom svih imalo mislecih i , za buducnost zabrinutih, gradjana, jer je ovaj tekst upravo to.
Preporuke:
36
3
34 utorak, 11 februar 2014 07:35
Sinisa Bogdanovic
Tekst BESPREKORAN!!! I hvala za kontakt adresu, mislim da be trebalo da svi pomognemo koliko mozemo/znamo.
Preporuke:
33
3
35 utorak, 11 februar 2014 07:41
Slobodan SLOBODAN
Goranu Jeftoviću
"Čeka nas još jedna čaša žuči.
Na žalost."

Uz svo,tj. najveće poštovanje i uvažavanje koje imam prema Vama i Vašim komentarima, ipak Vam zameram da iznošenje ovako surove istine o zaveri i propasti koje nam sprovode,a koje Vi jasno iznosite nebi u ovim trenucima ovako izneti(napred navedeni) surov stav, da je sve gotovo i da je najbolje predati se ili kako kod onih koji ne mogu ovo sve da prihvate učine sebi ono najgore, i tako prihvate Vašu surovu stvarnost i istinu. NE, NESLAŽEM SE U OVOME SA VAMA.
Sve dok smo živi i samosvesni i znamo istinu, ima nade , biće vremena i trenutaka da se uzdignemo i POBEDIMO.
Ja još uvek verujem i u Vas i u NSPM i g-ina Vukašinovića i u prof. Antonića, i u prof. D. Petrovića, i Dragaša i u mnoge druge pametne ljude ..., i u "DVERI " i u "NAROD" i u SRBE i U "SRBUJU"
ŽIVELI i u borbu do pobede, koja će biti ako ne 2014. onda sigurno 2015!
p.s.
članak Đ.Vukašinovića je za svaku pohvalu.
Preporuke:
75
11
36 utorak, 11 februar 2014 07:42
Vjerujuci
Sustina je da se zlu treba suprotstaviti!Makar termopilski,makar beznadezno,ali mu se treba suprotstaviti,svom snagom,svim raspolozivim sredstvima!Ujedinjenje patriotskog bloka izvelo bi na biralista svakog casnog covjeka,kome pri tom oci nisu zatvorene lazima ppv-a i njegovih sejmena!To najvjerovatnije ne bi bilo dovoljno za zaustavljanje zla koje su placenici s vlasti pokrenuli,srpski narod ce ,na zalost,jos dugo morati da uci na svojim greskama,i da se tim greskama upropastava,ali bi bar svjestan dio naroda imao cistu savjest,znajuci da je ucinio sve da se zlo zaustavi!Taj ce dio naroda,ukoliko se objedini,predstavljati jezgro oporavka Srbije,kada ona iz ovog mraka jednom izadje,a izaci hoce,samo je pitanje kada,i kolike se zrtve do tad moraju poloziti!Ostane li taj dio naroda rascjepkan,taj ce trenutak doci kasnije,a oporavak biti mnogo tezi!Vodje patriotske opozicije sada imaju veliku odgovornost,jer, iako tako ne izgleda,njihovo ujedinjenje je dugorocno velika nada Srbije!
Preporuke:
36
3
37 utorak, 11 februar 2014 08:07
Joviša Vidić od Rudina
Narod kaže - stoka se motkom drži poslušnom ili punim jaslama. Pitanje je sad - ko je stoka - narod ili vlast? Ko ima motku a ko ima jasle?
Preporuke:
42
0
38 utorak, 11 februar 2014 08:09
Poštovalac NSPM
Srbiji je upravo potrebna ta sabornost svih snaga kojima je cilj slobodna Srbija. Zlo je do te mere supresijom potisnulo i diskvalifikovalo stvarnu volju građana da se više nema šta čekati. Vučić će po diktatu izmeniti Ustav Srbije a onda više ništa srpsko biti neće, kada poništiš sopstvenu državnost to je kao poziv hijenama i maroderima na besplatnu gozbu. Dobar potez gospodine Vukadinoviću. Živela Srbija.
Preporuke:
35
1
39 utorak, 11 februar 2014 08:29
Zasluge DSS???
Ne mogu da se otmem utisku da DSS konstantno ima pažnju i navodnu težinu koju ne zaslužuje. Mnogi istaknuti članovi jesu sjajni pojedinci, ali nikako ne mogu da zaboravim gomilu njihovih neslavnih poteza: nikada nisu branili Šešelja u Hagu, predavali Srbe istom uz neku deklarativnu pomoć, zamlaćivali narod bezbrojnim izmišljenim aferama (drumska, šumska, itd...mafija), standardi pre statusa, i još gomila sličnih poteza i "propusta" koji su ovu zemlju koštali i tek će da koštaju... Čak se ni oko poslednje izborne krađe nisu nešto oglašavali, već Konstantno igraju kako im se kaže, nadajući se nekom ćaru...
Preporuke:
67
33
40 utorak, 11 februar 2014 08:34
Koza i rog
Okostali je konacno pokazao pravo lice, a izgubio i ono sto mu je od obraza preostalo. Ovaj put nema ni izgovor imenjaka mu koji ne moze da otkaze haski pansion.
Preporuke:
33
12
41 utorak, 11 februar 2014 08:44
Jasna Simonović
Nije mi sasvim jasno o kakvom se tačno projektu radi sa postavljenom mejl i telefonskom adresom?!Mi koji smo se zaleteli sa nopo-nspm na prošlim izborima ne možemo sebi dozvoliti novi izlet u nepoznato...Takođe mi nije jasno koja to "država srlja u provaliju" kada je Republika Srbija odavno u provaliji (novci i profit, hvala Bogu, nisu, čuvaju ih izgleda konsultanti i konsultantske kuće!)i kada samo neka dobra "dizalica" može da izvuče Srbiju (onu pravu, Serbia ltd!) iz "kaljuga iracionalnosti, inata i kratkovidog politikanstva" (lepo rečeno, Đorđe)Lepo rečeno i da "niko nije bezgrešan i nepogrešiv" ali ima nas koji nismo baš mnogo....npr. nspm - npr. žao mi je i što nam na prošli izborima niko nije zahvalio na "trčanju do, nadam se, poslednjeg samoupravljačkog elektivnog kruga" jer novog ne treba ni da bude...Nismo svi jednaki...
Preporuke:
39
3
42 utorak, 11 februar 2014 08:50
realnost
Odličan tekst, kao i uvek. Zaista ispravan apel svim preostalim snagama koji uviđaju pogubnost politike koje predvode vladajuće garniture već duže od decenije.
Svim dobronamernim građanima savetujem da odvoje po par minuta vremena da posete sledeće sajtove, kao alternativa svemu što Vučić i kompanija zapadnih satrapa nude ovom pokradenom narodu.

http://ekonomskipokret.com/

http://www.dragas.biz/index.php?option=com_content&view=article&id=6136:plan-bankrota&catid=84:programi&Itemid=77
Preporuke:
21
5
43 utorak, 11 februar 2014 09:13
igorsima
Pošteno. I uglavnom tačno.

Ali, moje skromno mišljenje je da poplavu niko ne može da zaustavi. Ne samo zato što je poplava jaka neko zato što smo mi slabi. U ovom trenutku je strategija mudrih - skloni se da poplava prođe. Brana je probijena.

Kao što 90-te niko nije mogao sprečiti rat jer je sve bilo organizovano još sedamdesetih a onda spremano i pripremano lagano i pažljivo, tako ni ovo danas ne možemo sprečiti.

Ko misli da može neka prvi smisli kako i nek onda vikne "za mnom". Ne vidim da gospodin Vukadinović ima jasnu ideju kako. On u suštini samo kaže: ako ove sadašnje "patriotske" snage ni u ovom odsutnom trenutku ne mogu ništa da urade - koji će nam one više uopšte!

Ako je gospodin Vukadinović u pravu da je baš ovo taj odsudni trenutak onda je moje skromno mišljenje da smo ga ugasili zauvek.
Ali, oprez. Jer ako posle ovog ipak ima i dalje da se igra, pitaćemo tada gospodina Vukadinovića - a sa kim ćemo pred Miloša ako smo se odrekli i ako smo otpisali ovo što sada imamo?
Preporuke:
37
3
44 utorak, 11 februar 2014 09:16
GSM
Šta da se kaže kada ti dolazi neko sa zlom i direktno uperenom silom koja te "seli u večni mir"? Čekaćeš da te zakolje? E ja neću da budem ovca za klanje! Makar ću nekog ili nešto od ovog zla povući za sobom! Tako se mora, ko ne veruje u ovaj način borbe za opstanak neka izvoli da čeka svoju sudbinu. Sada više teorijska razglabanja nemaju nikakvu korist, naprotiv, samo oduzimaju vreme koje je već dobrano isteklo. Amin!
Preporuke:
30
0
45 utorak, 11 februar 2014 09:25
Anonimus
Đorđe, vidim emocije - bliži nam se kraj. A izjavama tipa:

za držanje DSS-a ... gotovo je nemoguće naći reči etičkog i političkog opravdanja


rizikuješ da se, osim vlasti, zameriš i kvazi-intelektualcima na ovom sajtu.

Svaka Ti čast za tekst, ali bih više voleo da si ovaj tekst objavio 2012. Sada je, možda, kasno.
Preporuke:
83
18
46 utorak, 11 februar 2014 09:26
mama huanita
Potpuno podržavam vaš apel za buđenje i otrežnjenje Srba, krajnje je vreme ako ne i poslednji čas! Ujedno apel patriotskim snagama DSS, Deri, Obraz, Naši da se slože, ujedine, zaborave sopstvene lične ambicije, jer ako su iskreno tu gde su izabrali da budu - u politici, i ako su svseni šta se dešava i kuda ovo sve vodi Srbiju, onda im je dužnost da se ujedine i dobiju maksimum glasova za parlament i opoziciono delovanje Zlu koji ako oni to ne učine, će Srbiju sa punim i zasluženim legitimitetom povesti još koji korak dok se potpuno ne strovalimo u ambis. A onda će kasno biti za sve i neznam kako ću više moći svojoj deci tinejdžerima da kažem "sine ostani tu, nigde nije bolje nego u tvojoj zemlji, sunce tuđeg neba ne može sjati kao ovo naše..."
Neka se sete Svetosavskog amaneta koji nikako da dopre do pravih Srba (valjda ih ima): daj bože da se Srbi slože, obože i namnože pa da svima bude bolje!
Preporuke:
27
3
47 utorak, 11 februar 2014 09:33
Endru Martin
"Ali ako tog pokušaja ne bude, neka se posle ne žale ni na narod, ni na Amerikance, ni na Vučića."

Da može nekako da se ureže ova rečenica u svest onih koji u svom predznaku potenciraju rodoljublje iznad svih drugih opcija, možda bi nešto i uradili. Na žalost, ne verujem da će to uspeti, bilo da je u pitanju sujeta ili lična korist.
Lično, već dugo glasam za DSS ali ovih izbora ću promeniti tu praksu. Jer rečenica: "...ali, vi kršite zakon!" u Srbiji više ne znači ništa. Osim ako je u pitanju satiričan komad u pozorištu.
Ako treba Srbija da bude samo Šumadija, neka bude. Ali da bude zemlja Srba. Pa polako.
Preporuke:
27
11
48 utorak, 11 februar 2014 09:34
Anonimus @ mama huanita
Potpuno podržavam vaš apel za buđenje i otrežnjenje Srba, krajnje je vreme ako ne i poslednji čas! Ujedno apel patriotskim snagama DSS, Deri, Obraz, Naši da se slože, ujedine, zaborave sopstvene


Mama, kako možeš da podržavaš nešto što očigledno nisi pročitala?
Preporuke:
11
10
49 utorak, 11 februar 2014 09:37
Anonimus @ Đorđe
I, zaboravih, bio si odličan u nedelju na TV-u.

A moj predlog je da ti oformiš svoju političku organizaciju i da istupiš zajedno sa Dverima. Nisam politički aktivan ali bih se tebi pridružio.
Preporuke:
124
9
50 utorak, 11 februar 2014 09:40
Marko Gay
"Okupacija" se moze zbaciti samo onako kako je i nastala. A nastala je glasanjem. Prvo glssanjem u kome je osvojena skoro polovina, pa ulicnim divljanjem, pa onda jos jednim glasanjem.

A to sto je nastala glasanjem, dosta govori o prirodi "okupacije": ona je uglavnom u vasoj glavi, jedini ustanak koji bi trebalo da dizete je ustanak protiv nagomilanih gluposti u srpskim glavama. Lepo vam je to gore objasnio komentator Jovanovic.

Mnogi pozivaju da se zaobide onaj prvi korak u svakoj promeni: glasanje. E ne moze. Ne glasate -- nema promene.

Sto se tice stranaka, SDS se na na vlasti dokazala kao ne-patriotska, a SRS se dokazala kao patriotska. Dveri jos nisu bili na vlasti. Dakle imate sve tri opcije: nepatriotsku, patriotsku, i "nepoznatu".
Preporuke:
37
29
51 utorak, 11 februar 2014 09:48
Ent
Razbucali su nas ko bugarsku skupštinu, ali mislim da ipak ima nade da se nacionalne partije, pokreti, ujedine i zajedno učestvuju na izborima. Ne znam šta je sa tim našim vođama, ko da su im vrane mozak popile?
Preporuke:
29
0
52 utorak, 11 februar 2014 09:55
Gojko
Ovo je Srbija i odvojeni izlazak patriotskih stranaka je zakonomeran. Da je drugačije, bilo bi čudo. Nesloga, surevnjivost, sujeta, stavljanje ličnih ispred nacionalnih interesa... sve je to odveć prepoznatljivo kroz istoriju. LOŠI SMO. Loš smo narod. Zato i prolazimo tako kako prolazimo.
Preporuke:
37
4
53 utorak, 11 februar 2014 10:03
Ivan Kožedub
Sumnjam da će na ovaj vapaj vođama da se dozovu pameti biti odgovora izuzev uvredljivih poziva i mejlova upućenih od strane ostrašćenih strančara. Ipak, lepo je videti da ima nekoga ko shvata situaciju.
Preporuke:
22
1
54 utorak, 11 februar 2014 10:05
Rodoljublje nije na polici
Kako vidim da se po ostacima rodoljubivih medijskih glasila neumorno lamentira nad "patriotskim blokom",možda bi moje mišljenje moglo nekome da pomogne da se taj "blok" sagleda i malo drugačije.Po čemu je SRS rodoljubiva organizacija?SRS postoji 20 godina i sve vreme su vezani kratkim povodcem za trenutna raspoloženja jednog nesrećnog čoveka.Do pre nekoliko godina aktivno učestvuju u sistemu iluzija-"kupuju,prodaju,oduzimaju i dodaju",potpuno su izvan domašaja realne državotvorne politike,i naneli su mnogo više štete nego koristi istinskom profilisanju nacionalne svesti.Na kraju krajeva 2/3 njih se prodalo prvom prilikom.DSS je politička organizacija,dugogodišnji korisnik sistema iluzija,i ako je po njih korisno da izađu sami,a po Srbiju da se udruže sa nekim,oni će izaći sami.Dakle interes ispred rodoljublja.I SRS i DSS ne smatram rodoljubivim organizacijama već "biznis klasama" koje "targetuju" nacionaliste.Istinski rodoljubivi blok ne može biti ograničavan političkim interesima pojedinaca.
Preporuke:
42
22
55 utorak, 11 februar 2014 10:05
Autoru
(Zato mi je apsolutno neshvatljivo to što se DSS javno hvali kako su oni „najzaslužniji za raspisivanje izbora“, kada na njima, po svim mogućim prognozama, trijumfalnu potvrdu treba da dobije politika koja je suprotnost svemu za šta se DSS javno zalaže.)


U ovom citatu sam ja podvukao ključnu reč: "javno zalaže". Jer, nigde kao kod DSS nije takva suprotnost između onoga o čemu priča i onoga šta i kako radi kada je na vlasti. DSS je saučestvovao u najvećem mraku Srbije, a onda se sklonio i priča.

Čak i to što radi taj PPV nije u tolikoj suprotnosti sa onim što je pričao pre izbora.Jer, i pre izbora je bio evrofanatik. Jeste u suprotnosti sa onim šta je pričao pre 2008 godine, ali evo 5 godina on propagira najgori mrak za Srbiju. I taj mrak sada hoće da učvrsti.

Ne zaboravite,najveći Koštuničin evroskeptik, Samardžić, oba sina zaposlio u Brisel.

Šta je rekao Čerčil: "Ne propadaju države zbog loših vlada nego zbog loših opozicija".
Preporuke:
52
24
56 utorak, 11 februar 2014 10:10
Bojkot
Pre svakih Miloševićevih izbra,m opozicija je vrečala: Bojkot!
A svi, ali baš svi Slobini izbori su bili regularniji od ovih.
Pogledajte, u Slobino vreme koliko je bilo opozicionih medija. A danas?

U ovako neregularnim uslovima, bojkot je najbolje rešenje.
Pogledajte nedavne opštinske izbore u nekoliko opština: Jeste SNS uzela apsolutnu vlast, ali je izlaznost bila oko 30%. Pa, kada od tih 30% SNS uzme 40%, znači to je samo 12% glasačkog tela.

A da je opozicija bojkotovala, i agitovala za bojkot, en bi znači izašlo ni 15%. I sve bi bilo očigledno.

Ovako, izlaskom se daje samo verifikacija tuđoj marioneti da nas dokusuri.
Preporuke:
34
22
57 utorak, 11 februar 2014 10:10
spiritus
Na jednom drugom sajtu, komentator je rekao: "Kako to da se zvanična američka (CIA) i Koštuničina verzija 5 oktobra u dlaku poklapaju?" To je odgovor na pitanje o nepostojanju "patriotskog bloka". Ali, iako ublažavate stav prof. Antonića, i Vi ste na pozicijama da se "zlo vratilo". Ja nisam, šta više, mislim da je zlo počelo da odlazi septembra prošle godine kada je, posle 13 najgorih godina DOS ispao iz vlasti. Ali, to je tek početak "odlaska zla", trebaće decenije, ako ih uopšte bude, da dođemo sebi. Patriotska opcija je prestala da postoji 5 oktobra 2000. Zato pričati o "patriotizmu" Dveri i DSS je besmisleno, kao što je bilo besmisleno u taj koš do juče trpati Jeremića. Ali, Bože moj...
Preporuke:
21
48
58 utorak, 11 februar 2014 10:11
apis
Hvala Đorđe, čovek si.
Preporuke:
49
1
59 utorak, 11 februar 2014 10:12
Stefan iz Niša
Ulaskom u koaliciju niko ne gubi svoj identitet, već se samo povećava kapacitet. Bojim se da DSS ne želi ništa da menja. Njima savršeno odgovara da imaju 7% u skupštini. Niko ih ne dira jer takvi odgovaraju i zapadnim mentorima. Zbog demokratije i treba neko ko će da govori protiv zapada, ali da bude dovoljno mali (do 10%) a samim tim i jalov. Glupo je da kažu da su u Srbiji 100% za EU, toga nema ni u Nemačkoj.
Da DSS hoće istinski da menja stvari onda bi ušli u koaliciju sa Dverima i SRS, ta koalicija bi, ako se ne pokradu izbori dobila najmanje 20% (lično mislim i mnogo više). Tada DSS ne bi mogao da kaže evo mi smo protiv ali smo mali i ne možemo ništa da sprečimo. Onda bi bili prst u oku zapadnjaka, i ne bi mogli na miru da krckaju poslaničke plate kao ljuta (jalova)opozicija.

Neka mi neko iz DSS-a objasni zašto im ne odgovara da sutra u parlamentu imaju još nekog u frontu protiv EU?
Preporuke:
48
11
60 utorak, 11 februar 2014 10:13
Bojan Todorović - odgovor zašto politički gubite
U ovom komentaru vam je odgovor na postavljena pitanja zašto politički gubite, svim kako ih nazivate "patriotskim snagama".

Bojan Todorović


Amire, prijatelju, moram da Vas pitam – kako je moguće da niste shvatili sa kim ovde imate posla?
Zar ste zaista toliko naivni?
Ja sam u početku mislio da se neko šali koristeći Vaše ime, ali kasnije shvatih da se tu nalazi stvarna osoba.
Pa šta ste stvarno mislili da možete očekivati ovde?
Izgleda da niste bili ranije kad su mnogi redovni gosti i „dokazane patriote“ zbog jednog gesta, reči, osvrta zauvek prokazani, proglašeni izdajnikom i stranim plaćenikom i oterani odavde. Ne formalno i od redakcije već polako i perfidno. Ovo Vam je kao 48. sa IB.
Vaše ime je samo po sebi dovoljno da se na najmanji povod čopor vukova baci i da ostanu samo oglodane kosti. Posle će se ponašati kao da nikad niste ni postojali. Kao u 84.
Takva je to sredina i ja se još jednom čudim.
Kako to niste shvatili do sada?
Preporuke:
13
42
61 utorak, 11 februar 2014 10:14
Al:M:Popović
Petnaest godina posle rata u kome je jedan narod ostao bez teritorija, frustriran osećajem da rat nije izgubio, već da je prevaren, desilo se da se na političkoj sceni pojavio vanserijski demagog, koji je obećavao red i pravdu, brzo, beskompromisno i oštro. Iskoristivši svađu među strankama ulazi u vladu kojoj drsko nameće svoju volju, a potom, na izborima dobija legitimitet. Dalje je poznato. Govorimo o Nemačkoj, zar ne? Govorimo o Nemačkoj a plašimo se za Srbiju.
Preporuke:
52
0
62 utorak, 11 februar 2014 10:18
Evo jedne ideje!
Ima li u DSS ili negde ljudi koji mogu da pomognu finansijski?
Ima.
Kako?
Evo kako: Je li nedavno Predrag Popović objavio knjigu o PPV, gde govori o njegovim marifetlucima.
Sadašnjeg predsednika Skupštine zove slinom.
Itd...

Može li neko da najjače delove te knjige nekako promoviše? Kopira, deli, da se ljudi upoznaju. Ne znam tog Popovića, ali ako je bio u "Pravdi" onda zna iz prve ruke, ne priča napamet.

Pa onda,mi, obični smrtnici ne znamo, ali neko od javnih ličnosti zna, da li su i koliko tačne ne gadosti koje o PPV piše M. Brkić. Pa, ono što je tamo tačno, da učini dostupnim na čitanje i na drugi način a ne samo u "Tabloidu", a ono što nije, da ne širi dalje.

Znači, filtrirati istinu ako je ima, i publikovati dalje.
Preporuke:
48
1
63 utorak, 11 februar 2014 10:26
Milos Stankovic
Na ovim stranicama je toliko vremena potroseno na propagiranje Dveri, a svi zaboravljaju da im je na proslim izborima medijsku podrsku dao DS. Ja cu na ovim izborima svoj glas dati DSS-u i mislim da je koalicija sa Dverima, Obrazom i SRS jako losa ideja, jer politici 2% i 9% mogu biti 5% u zbiru. SRS jos jednom pokazuje da se od njih nista normalno ne moze ocekivati, a koalicja sa Obrazom i Nasima je vrhunac svih njihovih gluposti. Ocekujem da ce ih pametni i obrazovani ljudi poput Dejana Mirovica sigurno napustiti.
Preporuke:
35
40
64 utorak, 11 februar 2014 10:30
Bojan Todorović - odgovor zašto politički gubite
Pa šta ste stvarno mislili da možete očekivati ovde?
Izgleda da niste bili ranije kad su mnogi redovni gosti i „dokazane patriote“ zbog jednog gesta, reči, osvrta zauvek prokazani, proglašeni izdajnikom i stranim plaćenikom i oterani odavde. Ne formalno i od redakcije već polako i perfidno. Ovo Vam je kao 48. sa IB.


Jako ste brzi da u svojim komentraima i analizama ljude proglašavate izdajnicima.Svako onaj ko ne podržava jednoumlje koje određena grupa ovdje forsira proglašava se izdajnikom.U tome je vaša politička slabost i zbog toga politički sigurno gubite i ostat ćete na političkoj margini, jer ste politički strahoviti strančari, velike svađalice i previše olako potežete riječi IZDAJA i IZDAJNIK.Skloni ste uvredama i time tjerate ljude od sebe.
.
Preporuke:
16
40
65 utorak, 11 februar 2014 10:33
@@
Evidentna malodušnost je posledica višekratne pronevere narodne volje i očekivanja,Apsolutno svi sadašnji akteri su kompromitovani a za nove, neraubovane, narod nema ni volje ni želje, da proba i rizikuje.Monteri su sve to lepo, tokom niza godina ukrojili, tako da, dragi Đorđe, nažalost,moram da se složim sa Jevtovićem, predlog ne pije vodu, nama 15% ne da ništa ne znači, nego njima daje legitimitet( pogotovu sa DSS koji skupštinski učestvuje u farsi).Predlažem da apsolviramo ostale varijante, tipa organizovani bojkot, organizovano poništavanje listića ili da čekamo Karađorđa.
Preporuke:
17
14
66 utorak, 11 februar 2014 10:33
@@
Evidentna malodušnost je posledica višekratne pronevere narodne volje i očekivanja,Apsolutno svi sadašnji akteri su kompromitovani a za nove, neraubovane, narod nema ni volje ni želje, da proba i rizikuje.Monteri su sve to lepo, tokom niza godina ukrojili, tako da, dragi Đorđe, nažalost,moram da se složim sa Jevtovićem, predlog ne pije vodu, nama 15% ne da ništa ne znači, nego njima daje legitimitet( pogotovu sa DSS koji skupštinski učestvuje u farsi).Predlažem da apsolviramo ostale varijante, tipa organizovani bojkot, organizovano poništavanje listića ili da čekamo Karađorđa.
Preporuke:
11
6
67 utorak, 11 februar 2014 10:40
Jovan Anastasijević
Večito važeće pravilo za sve države i narode (a posebno sada, za ove okolnosti u Srbiji): Svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje - svaka vlast ima narod koji zaslužuje. Baš zbog toga - sigurno pobeđuje najgora opcija: Vučić sa svojom kamarilom.
Preporuke:
36
2
68 utorak, 11 februar 2014 10:58
Goran Maksimović
Za apsolutno akciono jedinstvo DSS, Dveri i SRS (Obraza, Naši) i zajedničku izbornu listu! Ili, bar zajedničku izbornu listu Dveri i SRS. Srbija vas zove!
Preporuke:
40
9
69 utorak, 11 februar 2014 11:06
Beograđanin
Ja kao odgovor na vaš apel i kao prilog idejama predlažem da se napiše jedna ozbiljna platforma, možda čak i manifest, koji bi na jezgrovit, jasan i razumljiv način u osnovnim crtama: 1) kritikovao sadašnju situaciju, 2) dao jednu drugačiju i celovitu alternativu, i 3) pozvao na idejno i političko okupljanje radi njegovog ostvarivanja.

Alternativa (tačka 2) bi morala da obuhvati više segmenata: državni, politički, ekonomski, socijalni i kulturni. Podvlačim da je onaj socijalni vrlo bitan, to je nešto što generalno nedostaje našoj patriotskoj sceni.

Težište platforme-manifesta bi trebalo da bude na budućnosti, ne na prošlosti.

Ona bi trebalo da traži barem neke zajedničke elemente sa sličnim svetskim pokretima (Okjupaj, španski M-15...)

Smatram da se ništa ne može postići preko noći, ali ovakav manifest bi trebalo da posluži kao dugoročni idejni i politički katalizator, nezavisno od sledećih izbora.

Kao moj prilog, pokušaću da sastavim neki nacrt, i ako uspem poslaću vam.
Preporuke:
36
0
70 utorak, 11 februar 2014 11:09
Pukovnikov učenik
Najkraće moguće - ima li patriotski blok, u apsolutno nedemokratskim uslovima, čak i da se okupi i na krilima tog okupljanja dobije još koji glas, mogućnost da spreči promenu Ustava i kvazi legalizaciju izdaje? NEMA. Izlaskom na izbore u situaciji gde je poraz neminovan baš zbog nedemokratske atmosfere, daje se legitimitet zlu, koje će moći da se pozove na "demokratičnost" procesa, čime će se ukidanje države zacementirati.

Što je još gore, izlaskom na izbore i pristajanjem na učestvovanje u ovoj farsi, patriotske organizacije, intelektualci i pojedinci gube bilo kakav osnov za buduće delanje u skladu sa idejom srpske državnosti.

Zbog toga - bojkot. Bojkot kvazi države, njenih institucija i njenog vođe; bojkot društva koje je dozvolilo ukidanje te države; bojkot i borba zasnovana na kosovskoj vertikali.
Preporuke:
26
23
71 utorak, 11 februar 2014 11:15
Dr
Koštunica ima neki njemu valjan razlog zašto neće u koaliciju sa Dverima i SRS. Vreme će pokazati. Prostora za borbu ima dokle god ima nade. Srbija je vaskrsavala nekoliko puta, pa će opet. Kada će se to desiti? Kada se budu pojavili oni Srbi koji budu imali želje i volje da obnove srpsku državnost. Ono što ne bi bilo dobro da se desi je da se opet propusti prilika za obnovu državnosti srpske države kao 1918, a dešavanja posle te godine su samo prirodan sled događaja čije račune i danas plaćamo. Za sada takvih ljudi nema na političkoj sceni, ili su daleko od političke scene. Oni koji se šetaju po političkoj pisti su ili kriminalci najgore vrste, ili narkomani i narko bosovi.
Preporuke:
33
15
72 utorak, 11 februar 2014 11:26
Demografski pokret Srbije
Potencijal za treću listu koja prelazi cenzus postoji,(prve dve su predate, DSS i SRS).
Imali smo poziv Srba sa Kosova (Skupština AP Kosovo i Metohija), treba se povezati sa njima. U DSS postoje ozbiljne turbulencije, i jedan deo DSS-a bi javno ili tajno mogao podržati treću listu. Da li ste primetili da mnogi istaknuti članovi DSS-a nisu na republičkoj listi ni u rukovodstvu? Marko Jakšić, Siniša Kovačević, Miloš Jovanović, Milica Radović, Sanda Rašković..
Dalje, Dveri još uvek nisu predale listu, a same ne mogu preći cenzus, pa im ne preostaje ništa drugo nego da se priključe, i to u srednjem ešalonu, pod zajedničkim imenom ako im je stalo do Srbije. Postoje i drugi ugledni ekonomisti i javne ličnosti koji mogu pomoći. Možda i deo SPC medijski pomogne.
Sasvim je moguće da sve tri liste pređu cenzus, Radikali su ojačani Obrazom i Našima,DSS sigurno prelazi cenzus (koncept Nenad Popović preuzima inicijativu u odnosu na koncept Vladete Jankovića). Stanite na čelo,dajte ime listi.
Preporuke:
31
8
73 utorak, 11 februar 2014 11:36
Dr
Takođe izbore u Srbiji treba posmatrati i u kontekstu gradnje Južnog toka.
Preporuke:
25
0
74 utorak, 11 februar 2014 11:36
Rđosav
Izbori koji slede ispunjavaju sve kriterijume demokratskih izbora od Amerike do Rusije i nazad. Zar je igde bolje? Zar Amerikanci imaju širi izbor, ili biraju između dve nijanse istog? U čemu je razlika između Merkelke i - kako se već zove? Pa na kraju: velika koalicija? Ako velika koalicija nije svojevrsna prevara glasača - onda ne znam šta je. A niko se ne buni.

I ko kaže da su mediji pod apsolutnom kontrolom vlasti? Blic ne može očima da vidi PPV, jedino ga podržava u onome u čemu ga podržava i DS: u izdaji. Politika je dugo bila kontra Vučića, a sad je potpuno neutralna. Važi i za RTS - pa onaj Tijanić je bio zakleti demokrata. Šta, jedan tabloid počeo da hvali Vučića - i to je sad skandal? Znate zašto je skandal? Zato što ste, još kad bejaste DOS-ovci, hteli da vam svi mediji budu naklonjeni. Svi za opoziciju - a ni jedan za vlast?

Dakle: izbori k`o izbori, slika i prilika Zapadne Demokratije. Petog oktobra ste jurišali za takve izbore. Šta sad `oćete?
Preporuke:
44
32
75 utorak, 11 februar 2014 11:54
Jovan
Odlican tekst Djordje. Kao sto neko pre mene rece nadam se da cete pre izbora izaci sa nekim saopstenjem sta nam valja ciniti buduci da pojma nemam kome od ovih mesetara da dam glas, ako uopste budem glasao.
Preporuke:
16
1
76 utorak, 11 februar 2014 11:56
cisto onako
Vecina stvari koje sam i sam iznosio u komentarima proteklih dana, tako da ne mogu da se ne slozim sa tekstom. Ja na situaciju gledam kao nestranacka licnost jer nikada nisam bio clan ni jedne partije, i kada bi lideri patriotskih stranka bar na trenutak zaboravili na svoju partijsku pripadnost verujem da bi se lako dogovorili oko zajednickog nastupa. Na zalost, ne mislim da je to trenutno moguce. Srbiju ceka jos dublje dno i izgleda da cemo morati da cekamo da tamo stignemo da bi se pojedinci konacno osvestili i resili da ostave na stranu svoje partijske interese. Samo da ne bude prekasno.
Preporuke:
12
0
77 utorak, 11 februar 2014 11:57
dobra osnova
Alo ljudi, braćo, Koštunica i Šešelj neće ni za živu glavu, Dveri kao hoće ali ni oni ne znaju šta konkretno, patriotski blok treba da se stvara iz početka tim pre što gore navedeni teško da mogu da se saberu u bilo kakav blok akamoli patriotski. Smatram da je Vukadinovićev tekst dobar pledoaje za kristalizaciju ideje o patriotskom bloku kao asocijacije nacionalno svesnih i slobodnih građana i građanki. Treba krenuti odmah jer prvi izbori posle ovih njihovih 16.marta koji su farsa - dolaze brzo i neće nas čekati!
Preporuke:
20
1
78 utorak, 11 februar 2014 12:00
spesko spesic
odlican rukopis.Bice mucno kako god okrenes.Sorabi su okrenuli ledja Gospodu.Nisu to vise oni stari srbi.Nema tu vise srbskog duha.Videcemo sta ce Gospod da kaze.
Preporuke:
18
4
79 utorak, 11 februar 2014 12:08
Goran Jevtović
Naš glavni problem je što i dalje ne shvatamo ko nam je protivnik, kojom se metodologijom služi, kojom logistikom raspolaže (milijarde dolara!) i kako svoje planove realizuje.
Naš protivnik su najače zemlje NATO-a predvođene Velikom Britanijom.
Ove pajace koje gledamo na tzv. političkoj i medijskoj sceni kao rasturače Srbije su njihove proste alatke i izvršioci poslova.

Upuštati se u borbu sa takvim zlom, golim rukama i u tri kolone koje su iznutra izbušene upravo od strane navedenog protivnika, ravno je samoubistvu.
Oni upravo na to i računaju.
To je, jednostavno, deo strategije. Dati legitimitet razbijanju Srbije.

Put ka slobodi počinje prvim korakom. Šta je u ovom slučaju bio taj prvi korak?
Organizovani (ili bilo kakav) bojkot, odnosno masovno ignorisanje okupatorske farse.
Da li bi se zbog toga uzbudili?
Pa, naravno.
Poenta im nije da drže prostu okupaciju, poenta je da se većina naroda s time složi i to verifikuje!
Šta mi radimo?
Tačno ono što žele.
Preporuke:
60
15
80 utorak, 11 februar 2014 12:09
Marko Gay
@ Pukovnikov ucenik

Vi pozivate na izdaju zemlje, tj da se oruzje polozi jer nema sanse da se pobedi.

Osim toga, vi biste izgleda da patriotske stranke uzmu vlast bez izbora. To ne moze, jer su i anti-patriotske stranke uzele vlast tako sto su ucestvovale na (protiv-njih) namestenim izborima, u "nedemokratskoj atmosferi".

Strane vlade u Srbiji stalno ispituju javno mnenje. Ali sva ta ispitivanja uzimaju s rezervom; samo izbore prihvataju kao pouzdan pokazatelj. (Ne bojte se, i na pokradenim izborima zna se ko je koliko ustvari dobio.)

Ruska vlada ce, na primer, pazljivo posmatrati rezultate glasanja u Srbiji. I ako pro-ruski blok na celu sa SRS dobije malo glasova, Rusija ce otpisati Srbiju na srednji rok.
Preporuke:
28
15
81 utorak, 11 februar 2014 12:10
zeka
Đorđe,ne sekiraj se.Sve naše(a i Ruske,internetu zahvaljujući,saznajem)pobede događaju se tako da najviše nas same iznenade.Pomoz Bože jadnijem Srbima,puna podržka ovom sajtu i tebi Đorđe,samo napred i svako dobro!
Preporuke:
31
2
82 utorak, 11 februar 2014 12:13
Legia Semlin
Sjajan tekst, no sa zakašnjenjem - i upućen nikome. Danas napadati Vučića i SNS više nema smisla. Oni mogu jedino da se samouruše, kao što se samourušio Sloba, DOS, DS. Ne postoji opozicija u ovoj državi, ovom narodu je sve na prodaju. Jel ima jedna stranka, bilo koje orijentacije, koja je odbila da sa vlastima uđe u nekakvu, dakako parama motivisanu, koaliciju? U ovoj zemlji skupa su SPS i DS, Čanak i radikali, ceo gradski odbor LDP-a prešao u SNS?! Ovde više nema ni časti ni morala, ovo više nije država. Uništeni smo i mrtvi kao narod - jedino čemu se možemo nadati je da će SNS što brže dovršiti izdaju, te što skorije početi sa onim što svaka vlast ovde i radi (stranačko zapošljavanje, bezočna pljačka, kršenje Ustava, svakodnevne ogavne laži), pa će se time u očima naroda za par godina delegitimisati zbog ekonomske propasti (od Kosmeta i bilo kakve nacionalne ideje smo, vidimo, odustali - to više nigde nije tema). Danas, možemo samo da posmatramo crna dela grdnih izdajnika i da čekamo.
Preporuke:
28
2
83 utorak, 11 februar 2014 12:24
Bojan Todorović - odgovor zašto politički gubite
Vi mislite da je nacionalno iznad svega pa i na uštrb egzistencijalnog?Mislim da je u tome velika politička pogreška.Nacionalno ide sve dotle dok se čovjek ne osjeti egzistencijalno (akonomski i socijalno) ugrožen, i nakon toga , "kada se pređe ta linija", nacionalno zamjenjuje klasno.Dokaz tome Vam je i ova poruka Udruženja veterana rata:

Udruženje veterana RS-a prvi su koji razbijaju šutnju u tom entitetu i javno saopćavaju tamošnjoj vlasti da se ne opušta, jer nije radila dovoljno da bi to sebi mogla dozvoliti. Protesta će kažu biti i u Republici Srpskoj ukoliko predsjednik entiteta Milorad Dodik ne shvati ozbiljno njihove zahtijeve.


Politika Aleksandra Vučića se bazira na egzistencijalnom, na paroli "HLjEB I PRAVDA".Zato i pobjeđuju..
Preporuke:
11
43
84 utorak, 11 februar 2014 12:27
Legia Semlin
@spesko spesic
Nemojte se ljutiti, ali baš takvo pominjanje Gospoda počesto i gura narod od nacionalne ideje. Ko u 21. veku veruje da će mu Gospod pomoći? Sa jedne strane imate sasvim opipljive mamipare kojima nas zasipaju, a sa druge nekakvog Gospoda, koji "tek treba da nam se obrati, pa ćemo videti za dalje". To prosto nije probitačno - treba se boriti protiv najjačih sila na svetu, a tu Gospod ne pomaže (izvinite na poređenju - Jevreji su se sigurno mnogo molili Bogu u logorima, pa ih je odatle izašlo živo 1%; atomska bomba im više pomaže poslednjih par decenija od vere u Boga). Treba koristiti kvarne okupatorske metode - ne treba rizikovati da nas proglašavaju za zaostale, zatucane bogomoljce, ljude srednjeg veka. Može se biti nacionalista i bez vere u Boga (ja stvarno ne verujem da je neko biće pre šest hiljada godina šest dana stvaralo svet, a sedmi selo da se odmori, izvinite - to me ne čini manje Srbinom). Manje floskula i nejasnih dogmi, više dela primenjivih 21. veku, to bi možda pomoglo.
Preporuke:
16
11
85 utorak, 11 februar 2014 12:28
Ana
Jedini ko moze da predje cenzus su SRS sa NASIMA I OBRAZOM, nemojte rasipati glasove !
Preporuke:
15
35
86 utorak, 11 februar 2014 12:28
Goran Jevtović
Samo treba čitati ovo što piše Marko oko "obaveze" izlaska na izbore (u normalnim vremenima je to OK) i sve će nam biti jasno.
Okrenuti njegovu pisaniju naopačke.

Dakle, sve je velika, prljava, subverzivna i nameštena igra i to u uslovima (medijska tortura, ogroman novac u igri, ucene...) u kojima je nemoguće bilo šta pametno uraditi.
Nemoguće jer čitavi timovi specijalista rade na tome.

Još uvek nije kasno za bojkot. I to, evo predloga za patriotske stranke, iznenadnom odlukom usred kampanje jer će imati hiljadu povoda - mediji, zloupotrebe, kupovine glasača, nesređeni birački spiskovi...
Da li bi bilo efekta?
Da, i to dvostrukog. Na izbore nebi izašlo prema mojoj proceni preko 60% ljudi i nebi ostvarili ono glavno, a to je legitimitet i legalitet za dosadašnja protivustavna činjenja i za nastavak čerečenja Srbije.
Preporuke:
37
18
87 utorak, 11 februar 2014 12:30
Toša
Poštovani Đorđe,
ako „više ništa i ne obećavaju i ne nude – sem bezrezervne i slepe vere u Aleksandra Vučića i njegovo vođstvo“, zar nije onda svaki napad lično na Vučića, a bez podrške mašinerije koja je stajala iza „Otpora“, u stvari samo pomoć u građenju kulta i odvlačenje pažnje od pravog pitanja - za kakvu politiku treba glasati?
Preporuke:
21
0
88 utorak, 11 februar 2014 12:32
Pukovnikov učenik
@Marko Gay

Obično ne odgovaram trolovima, ali želim da budem jasan. Ne pozivam na izdaju; ona je počinjena od strane vlasti i delimično potvrđena prećutnom podrškom naroda. Tim činom, država Srbija je prestala da postoji, a ovo što vidimo su samo ostaci institucija koje po inerciji funkcionišu, i koje će se u skorijoj budućnosti urušiti. Zbog toga, ne zagovaram preuzimanje vlasti, već što je moguće dublju separaciju od ovakvog društva i od ove simulirane države, kako bi se očuvale temeljne vrednosti utkane u ideju srpske državnosti, i kako bi ona mogla jednom ponovo da se uspostavi.
Preporuke:
31
4
89 utorak, 11 februar 2014 12:33
s.p.Lajković
Sve to stoji ali i ako se i desi po najgorem scenariju završiće se po Vučića onako kako se sad završava u Bosni sa tom razlikom da ni EU ni Amerika neće imati nikakvu kontrolu. Vučić će možda i dobiti izbore ali ja za razliku od Vukadinovića mislim da je glup kao i svi oni oko njega i da mogu da se slikaju sa vlašću koju osvoje jer ni jedan problem neće biti rešen ...Na stranu što mislim da će opet biti natezanja oko nove vlade jer srpska najgora stranka nikad neće dobiti većinu !

Zato GLASAJMO ZA DVERI, ako su vam nepoznati GLASAJTE ZA DSS a ako su vam oni dosadni GLASAJTE ZA RADIKALE !
Preporuke:
33
8
90 utorak, 11 februar 2014 12:37
cisto onako
Slazem se sa g.Jeftovicem da bi bojkot bio dobro resenje, samo i za to patriotske stranke moraju da se dogovore. Ako se bojkotuje, ili svi ili niko.
Preporuke:
37
6
91 utorak, 11 februar 2014 12:38
filbo
Odlican tekst,trezven,razuman,koji ohrabruje i opominje..Zaista tesko nama kada ovi amateri,gladni funkcija i dobrih sinekura, i diletanti iz SNS/a zasednu u vlasti posle 16.marta..to ce biti teror neznanja,nestrucnosti,diletantizma u vodjenju drzavnih poslova,a tek njihovo sa Vucicem bezpogovorno izrsavanje naloga iz Brisela i Vasingtona..
Narode i gradjani-biraci: NE NASEDAJTE NA NJIHOVE PRAZNE RECI,PAROLE I OBECANJA O POKRETANJU SRBIJE,SAMO DA BI DOBILI NADPOLOVICNU VECINU NA IZBORIMA..
Od svih hvalospeva o velikim akcijama i projektima samo velika promaja duva od njihovih reci i slatkorecivih najava o kanalu Morava-Vardar,Beogradu na vodi iz "1001 noci"..
Bankrot Univerzal banke dovoljno govori kako se vode banke i u njihovo vreme(podizali su kredite i od ove banke za svoju proslu kampanju..),ogromni gubici i dalje na zeleznici,partijsko zaposljavanje koje mirno cveta,itd.
Stop neznalicama i nesposobnjakovicima iz SNS-a, zeljnih i gladnih samo dobrih drzavnih funkcija i para.
Preporuke:
15
2
92 utorak, 11 februar 2014 12:40
Boris
Biće to dugo, teško i nadam se (jer sam pravoslavan) iѕlečujuće ropstvo
Preporuke:
16
1
93 utorak, 11 februar 2014 12:42
cisto onako
@Marko Gay
I ako pro-ruski blok na celu sa SRS dobije malo glasova, Rusija ce otpisati Srbiju na srednji rok.

Ovo je cista nebuloza. Rusija je ozbiljna drzava i ima svoje interese. Ako im je Srbija interes, nece se oni mnogo osvrtati na rezultate izbora, narocito ne ovakvih neravnopravnih. U krajnjoj liniji, dobro oni znaju kakvo je (prorusko) raspolozenje u srpskom narodu.
Preporuke:
28
2
94 utorak, 11 februar 2014 12:45
Saša P.
Mislim da se stvar naopako postavila. PPV je pijun, kao i ostali njemu slični. Nije nama problem neka stranka, nama je problem EU. Oni samo izvršavaju njihove naloge (i američke naravno).

Moj je predlog da se ne bavimo strankama , već da narodu treba (kad su već mediji blokirani) od uva do uva objašnjavati sve negativne posledice ulaska i pristupanja u EU (a sve se daje ili opravdava sa ulaskom u EU).

Kad se skine mit o EU kao nečem što nas spašava svih muka, kad se objasni da ćemo biti gori od Bugarske u EU, kad ljudi skontaju šta je prodaja njiva strancima, kad shvate koliko će ih tek ostati bez posla itd.

E onda više nije ni važno šta će ppv da radi. Sve što treba je informisati ljude. Ne može neko iz planinskog sela, koji nema internet da bude informisan pošteno. Nisu Srbi izdajnici, ni prodane duše. Samo malo naivni, i mnooogo neinformisani.

Sve treba učiniti da ljudi shvate šta je EU. Koliko članstvo u EU košta jednu državu.
Preporuke:
35
1
95 utorak, 11 februar 2014 12:45
@Bojan Todorović
Ovde se radi o egzistencijalnoj borbi za slobodu i dostojanstvo, i ja sam pomalo gladan i podosta obespravljen dragi gospodine ali mi ne pada na pamet da svog neprijatelja molim da mi da "hljeba i pravde", uvek je bilo gladnih usta ali ja malo nacionalo svesnih ljudi!
Preporuke:
37
2
96 utorak, 11 februar 2014 12:49
Umešač
1.
Jedini scenario koji bi imao izgleda na uspeh je sledeći :

- Izlazak na izbore na kojima patriotske partije osvajaju oko 10% glasova.
- Posle objavljivanja rezultata (a može i pre toga) izlazak na ulice i divljanje „zato što su glasovi patriotskih partija pokradeni“. Ukratko – obojena revolucija u režiji (prvi put) patriotskih snaga.

Slaba strana ovog scenarija je da 50% glasačkog tela čini tzv. urbana Srbija. Elem, ta Srbija, koja je „demokratski“ divljala po ulicama 5. oktobra, sada masovno kukumavči i uglavnom ne shvata da je sadašnja nacionalna katastrofa samo predvidivo finale 5. oktobra i njene nesposobnosti da tih sudbonosnih godina razazna na kojoj strani je ZLO a na kojoj DOBRO. Mada razočarana, verovatno ne bi ponovo izašla na ulice sa onim svojim šerpama, pištaljkama i transparentima.
Preporuke:
23
6
97 utorak, 11 februar 2014 12:53
s
SNS ima većinu u novinama, na televiziji ( tu i ljudi mogu da lete), nameštenim komentarima i štimovanim lokalnim izborima. Sad me zanima zašto i vi g.Vukadinoviću tvrdite da SNS ima većinu i učestvujete u pripremi nameštene pobede?
Preporuke:
24
2
98 utorak, 11 februar 2014 12:53
Umešač
2.
Ostalo bi znači da se mobiliše ostatak glasačkog tela, tzv. ruralna Srbija u koju spadaju sve trezvene i zdravomisleće osobe a pre svega one čije geslo je „čim čujem reč demokratija mašim se za revolver“.
Nažalost, za mobilizaciju te Srbije nema ni vremena ni sredstava a ne vidi se ni strani reditelj voljan da režira tu obojenu predstavu. A bez stranog reditelja nema obojene predstave.
Dakle - bojkot.
Preporuke:
24
4
99 utorak, 11 februar 2014 12:58
Šomi
Najviše verujem NSPM i kad biste izašli na izbore, imali biste moj glas.

Ovako razmišljam za koga da glasam i da li da uopšte izađem.

Niste pomenuli Treću Srbiju. Čitao sam im deo programa i nisu loši. Možda i oni zaslužuju glas, ili bar mesto u ovoj analizi?

Sve najbolje
Preporuke:
11
27
100 utorak, 11 februar 2014 13:09
Marko
Samo je manina u Srbiji protiv A. Vucica. On olicava ono sto vecina zeli. Mesiju u dobrim odnosima sa Imeprijom. Narodu je potrebna garancija da smo dovoljno poslusni Imperiji. To je EU put, san o minhenskim robnim kucama, ono o cemu vecina masta i sanja.
Budite realni, samo manjina Srba su patrioti. Vecina vas koji se zaklinje za patriotizam ni u snu ne zeli da umre za svoju zemlju, na sta su neke ranije generacije bile spremne. Zbog toga vam je tako.

Oni koji vole pPV-a daleko su iskreniji od vecine vas patriota. On je lazan, on laze, onje prevara, on je izdajnik. Vecina u SRbiji kaze na to "pa sta", i mi bi izdali da mozemo.
Preporuke:
37
5
101 utorak, 11 februar 2014 13:14
Mićko
1.Prvo treba da nam kažete jasan cilj : šta se hoće. Hoće li se jedinstvena lista? Ili nekakav dogovor o nenapadanju i međusobnom pomaganju, a koji neće podrazumevati jedinstvenu listu? Kakav god da je savez u pitanju, ko će sve da ga čini (stranke, druge organizacije i grupe, istaknuti pojedinci)? I kakvu će ko imati funkciju u tom savezu?
2.Kad se pravi cilj, ne treba imati višak entuzijazma, tražiti previše. Ni u pogledu zajedničkih interesa ni u pogledu međusobne ljubavi. Treba ići na minimum sadržaja i maksimum operativnosti.
3. Napravite miting. Pozovite nas, čitaoce sajta. Imate oko 20.000.posetilaca dnevno (ako sam dobro upatio cifre). Kada bi bar 5 hiljada bilo voljno da dođe i da sa sobom povede bar još jednu osobu, to je već prilična masa na ulicama. Vi, naravno, bolje znate koliko je to realno, ako ništa imate bar broj glasova za NOPO sa prošlih izbora (uz još ponekog, na primer mene, ja sam glasao za DSS :)).
NASTAVAK
Preporuke:
18
2
102 utorak, 11 februar 2014 13:15
Brane2
Ne shvatam izvođenje autora u onom delu o lukavstvu A.V. oko ovih izbora.

Ako je SNS svojom politikom preveslao javnost žednu preko vode, kako će onda sada moći da računa na veliki procent glasova ?

Kako ja vidim stvari, velika većina javnnosti je takav potez vlade ne neki način očekivala, pa njime nije ni mogla biti razočarana.

Da jeste, sada bi ih kaznila.
Preporuke:
5
12
103 utorak, 11 februar 2014 13:16
žena
Ja sam žena i kao žena nikada ne bih svoj glas dala Dverima i Obrazu. Redovno glasam za DSS iz patriotskih razloga, međutim nikada ne bih glasala za koaliciju u koju su uključeni Dveri i Obraz.
Preporuke:
17
65
104 utorak, 11 februar 2014 13:19
ogledalo srpsko
Mi iz NSPM tom pokušaju možemo biti na čelu, repu, „zlatnoj sredini“, ili mu biti dobronamerni posmatrači i kritičari... Očekujemo vaše reakcije, 011/32-44-365; 011/32-47-931. Ili na mejl Ova adresa el.pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli


Ne vidim iz dosadašnjih skoro 100 komentara da je iko shvatio (čast izuzecima, kako se kaže) smisao navedenog poziva.
Samo kuknjava, paranoja, teorije zavere, isprazno busanje u nemoćna prsa, visokoparna bulažnjenja, vanpametno zavetovanje ... Ček, moram da prekinem, propustiću Sulejmana!
Preporuke:
20
12
105 utorak, 11 februar 2014 13:20
cisto onako
Jos jedan komentar, i vise se necu javljati na ovu temu. Kad malo bolje razmislim i osvrnem se, prvenstveno na naslov teksta, cini mi se da i g. Vukadinovic zagovara bojkot?
Preporuke:
22
4
106 utorak, 11 februar 2014 13:21
Miloš Veljković
Poštovani, dokle više sa skrivanjem iza pseudonima?
Ovde imamo tri opcije, za sada?
DSS otvoreno koketira sa Vučićem i nada se ulozi manjeg partnera kako bi dobili komadić vlasti i preživeli do sledećih izbora, nastave li ovim putem dokazaće se kao politikantska a ne politička i državotovorna stranka.
SRS ima problema, do sada su bili u večitoj paranoji i to ih je skupo koštalo jer nit je delotvorno nit otkriva neprijatelja, naročito kad ti je u zagrljaju. Moraju da prihvate rizik i da se udruže pod hitno sa nekim iz patriotskog bloka.
Dveri su prilično rigidne ali i medijski blokirani, ne dopuštaju drugačiji patriotski pristup od njihovog i odbijaju misleće ljude. Pa ipak u ovom trenutku najspremniji su na dogovor i političke žrtve što je svakako za pohvalu.
Mora doći do ukrupnjavanja nacionalnih snaga, dobro bi bilo da se bar dve od ove tri stranke udruže, ako ne zbog pobede ono bar zbog urušavanja one treće koja vodi politiku daljeg cepanja i tihe podrške vlasti.

Savez po svaku cenu!
Preporuke:
23
6
107 utorak, 11 februar 2014 13:24
Ružičasti panter
Preokrenuti slabost u snagu, bojkotovati izbore i prepustiti Vučiću da dobije 100% glasova. Tako bi lakrdija bila ogoljena. Samo što su ljudi kvarljiva roba pogotovu u "vremenima koja kušaju čovekovu dušu". Neko bi se već našao, pre svih DSS a verovatno i Dveri, da za mestašce u Skupštini učestvuje u toj lakrdiji.
Preporuke:
22
9
108 utorak, 11 februar 2014 13:28
Mićko
Onda bi valjalo da razgovarate i sa Srbima sa severa Kosova, sa ljudima iz skupštine AP KiM ili sa kim već, da vidite mogu li oni da obezbede još učesnika ovog mitinga. Trebalo bi da mogu, o njihovoj se koži najpre radi. Ne znam, možda nije nerealna procena da se skupi 10, možda i 15 hiljada ljudi ukupno.
3. Kome da ide poruka sa mitinga? Pa svima onima koji imaju najviše moći (kulturne, političkem, ekonomske, organizacione) na sasvim široko shvaćenoj opozicionoj sceni. Sa zahtevom za neku formu jedinstva. Na primer, možemo napraviti šetnju od sedišta do sedišta tri stranke.
To će da bude glas naroda. Ovo je ključno. Ovo treba jako dobro pripremiti. Što više naroda na ulici - to jači glas. Stranake će da vide : oho, pa tu je puno birača, to je slastan zalogaj.
4. Sa druge strane, probajte preko svojih veza da obezbedite da neko dočeka taj narod. Drugačije rečeno, da mu elita izađe u susret. Nabrajao je Ostoja Simetić, ja ću nešto da ponovim, a nešto i da dodam :
NASTAVAK
Preporuke:
15
1
109 utorak, 11 februar 2014 13:28
Brane2
Ja razloge za ove izbore vidim drugde.

SNS je rešio da stvori neko ime. Kao deo radikala ih je tukao imidž neandertalaca i sirovina.

Sad kad su se malo distancirali i dobili šansu na izborima, žele da pokažu nešto konkretno.

Da imaju "muda" da povuku riskantne i nepopularne poteze a ujedno i inteligenciju, potrebnu za ocenu i mnimizaciju rizika.

Kako je zašla prošla izborna kombinatorika, vlast su delili sa SPS. To je do sada očigledno išlo a sada se došlo do momenta, gde podele postaju prbolematične in gde bi SNS htela solidan legitimitet, da posle izbora može da prešalta iz "druge u treću", nabije gas i rizikuje.

Ja u tome ne vidim ništa tako posebno kvarno.
Preporuke:
3
32
110 utorak, 11 februar 2014 13:32
fristajlo
Goran Jevtović
Još uvek nije kasno za bojkot.


Ne, pravi je čas;mi bi time počeli da gradimo pobedu na- sledećim izborima, koji bi se desili, po mojoj proceni- za godinu dana.
evo predloga za patriotske stranke

Oni to ne žele, jasno je.
Da li bi bilo efekta?
Da, i to dvostrukog. Na izbore nebi izašlo prema mojoj proceni preko 60% ljudi i nebi ostvarili ono glavno, a to je legitimitet

Uveren sam da bi efekat bio znatno veći; setite se senzacije kada je NOPO ušao u Parlament.
A sad zamislite da se, i pored bojkotovanja bojkota pojavi nekih 5% precrtanih listića, sa koliko se ulazi u Parlament?
Zaboravljamo, koliko ljudi apstinira, i- zašto apstinira?
Oni su svi NAŠI. Zgađeni, odavno.
Bojkot ne način da ih animiramo, da damo smisao njihovoj apstinenciji; da apstinenti postanu faktor koji se pita.
E- toga se okupator najviše plaši; nas, kojima ne može da manipuliše.
O tome, usmeno.
Preporuke:
34
18
111 utorak, 11 februar 2014 13:38
Vera Nastasovic
Krajnje je vreme da se nešto konkretno uradi. Od kukanja niko vajdu video nije. Uključite se aktivno u politiku, ostavite političke analize i pokušajte da nas ujedinite da pružimo otpor ovom zlu koje nas je napalo. Bez akcije nema ništa. Želim da se priključim brojnim komentatorima koji sugerišu da nešto konkretno preduzmete.
Preporuke:
23
0
112 utorak, 11 februar 2014 13:43
desanka
Ipak se primecuje mnogo veca sloboda medija. Pred prosle izbore svi su pisali isto, a pred ove izbore ipak svako uredjuje novine na svoj nacin. Ostaje otvoreno pitanje ko su ti glavni urednici (svaka bransa zna ko kolo vodi u kom kraju), ali kritika svega i svakoga ne izostaje. Kritika je nasa opstenarodna osobina. Zasto se baviti sobom, kad ima sta da se kritikuje. Sta je to sto je dobro to izgleda niko vise ne ume da proceni.
Preporuke:
3
31
113 utorak, 11 februar 2014 13:43
Mićko
Đorđe i Slobodan, Miša Đurković, Cvijetin Milivojević,Dragan Petrović, Cvijanović, Lazanski, Miloš Ković, Vasilije Krestić, Dragoljub Živojinović, Jovan Pejin, Mlađan Kovačević, Komazec, Nebojša Katić, možda i Zec, Jovan Dušanić, Kusturica, Siniša Kovačević, Matija, Amfilohije, Branko Pavlović, Bora Đorđević...
Ali ono iz prethodne tačke je važnije. Narod (građani, birači, aktivisti) je važniji. Važno je da ti ljudio iz elite vide da imaju kome da se obrate.
Štos je u tome da ohrabrimo jedni druge.
5. Mora da postoji razrađena, realna i ubedljiva alternativna politika, alternativno šta-da-se-radi.Da nije buka i dreka, nego da je nešto ozbiljno.
6. Ljudima se mora pružiti kakva - takva sigurnost. Moramo se izboriti za legitimno mesto u javnosti. Što znači da ne smemo jedni drue izdati i da moramo jedni o drugima brinuti : eliat o narodu i narod o eliti, i svi međusobno. Svako ima šta da izgubi, čak i najcrnji klošar. I taj strah treba uvažiti, ne sme se prenebregavati.
NASTAVAK
Preporuke:
27
1
114 utorak, 11 februar 2014 13:46
konstruktivno
Sve sami beskorisni komentari onih koji ne žele da razumeju suštinu, ove farsa-izbore treba bojkotovati u širokom luku, nemoj da se brukate sa glupostima tipa "samo moj lider srbiju spasava", treba stvarati Patriotski blok iz početka, NSPM da uzme aktivno učešće, naši su sledeći izbori, ovi njihovi su borba za apsolutnu vlast ali i borba za cenzus. Borba za Srbiju tek predstoji!
Preporuke:
22
9
115 utorak, 11 februar 2014 13:53
@Mićko
Ne brukajte se, izmešali ste babe i žabe, većina je bliža VK nego istini, pravdi i slobodi!
Preporuke:
10
9
116 utorak, 11 februar 2014 14:01
Nenad
Ovo ste napisali da olaksate savest gospodine Vukadinovicu.Kako moze da dodje do ujedinjenja ako su i Seselj i Kostunica protiv a liste su vec predate.Ne sporim da vi imate dobre namere ali je nemoc patrotskog bloka vise nego ocigledna.I Vucic nije to sto jeste i tu gde jeste samo zato sto je inteligentan ,kako kazete, vec sto ima i jaku podrsku.Dali iz inostranstva,ili od ovdasnjih jakih igraca iza scene,ne znam.Ja mislim da ,u situaciji koja je sada treba lepo podrzati dveri i ne postavljati stvari u biti ili nebiti realnost,kako ste vi uradili.Niste ovde uzeli u obzir gomilu laznh obecanja koja ce se Vucicu obiti o glavu,zatim potpunu kadrovsku nesposobnost SNS-ovaca kao i situaciju u okruzenju.Uostalom i bivsi radikali su doziveli transformaciju,pa sada i demokrate pa ce tako i ovo tvrdo nacionalno jezgro morati da se odluci kako u buducnost.Ujedinjenje samo zbog izbora verovatno nije resenje.
Preporuke:
18
2
117 utorak, 11 februar 2014 14:03
Mićko
6. Šta bi mogao biti minimum programa? Ustav, ekonomska saradnja sa Rusijom, demokratija, pristojnost. Nešto oko čega ćemo se svi složiti i što nećemo preterano kreativno tumačiti i zastupati.
7. Nemojmo se međusobno pljuvati. Nismo oduševljeni jedni drugima, u redu, ne moramo ni biti. Zadržimo to za sebe. Meni, recimo, nisu baš preterano ugodni ovoliki napadi na DSS. Skoro da shvatam to kao ličnu uvredu. Ne držim za sebe ni da sam bitanga ni da sam glupak. A ako glasam za njih i ako sam član - ispada da sam baš to. I kao da nikad ništa valjano nisu uradili - a drugi su se, naravno, proslavili. I kao da sve vrvi od drugih koliko - toliko ozbiljnih organizacija, pa može čovek da bira gde će.
8. Treba napraviti neki ossnovni servis za ovaj skup. Možda je dovoljna i stranica na Fejsu. Meni se čini da može mnogo da se uradi onako "kapilarno2 i po metodu "korena trave". Ima idejnog jedinstva, ima volje. Rekao bih da postoji mnogo od pokreta u latentnom stanju.
NASTAVAK
Preporuke:
17
1
118 utorak, 11 februar 2014 14:09
Shone
Čini mi se da je malo ko shvatio ono što je Đorđe na kraju svog teksta rekao. Ljudi, nije vreme za kukumavčenje, i sigurno nije vreme za međusobne optužbe. Vreme je za ideje i za akciju.

Ne treba nama pobeda na izborima, nama je za početak sasvim dovoljno da se u skupštini broj evroskeptičnik poslanika sa nekih 20-25 popne na pedesetak. To bi bilo dovoljno da se postave temelji borbe protiv EU integracija, a istovremeno bi bilo dovoljno i da se odbrani ustav (koji je najveći trn u oku za SAD/EU). Šta nam je dakle činiti?

Prvo, da se ne napadamo međusobno. Drugo, da svako ko ima neki uticaj (npr Đorđe) taj uticaj iskoristi ili u još jednom pokušaju objedinjavanja patriotskih opcija ili ako je to nemoguće onda na pomoći svakoj od tih opcija pojedinačno. I treće, najbitnije, da svako od nas uradi nešto protiv režima i EU orijentisane "opozicije".
...
Preporuke:
19
4
119 utorak, 11 februar 2014 14:13
Mićko
10. Normalno, sve su ovo "nagađanja iz podruma". Je li to bar blizu istini, ne znam, nemam ja nikakvih istraživačkih kapaciteta da to proverim.
Imam samo nešto dobre volje. I težnju da sačuvam zdrav razum.
Preporuke:
11
0
120 utorak, 11 februar 2014 14:18
spiritus
Ružičasti panter
Srbija se 1997 suočila sa delimičnim bojkotom izbora, čuveni Đinđićev "žuti magarac". Osim SPS, Jul, ND, SRS i SPO, svi ostali su bojkotovali izbore. Đinđićev "žuti magarac" je dao dodatni dokaz svetu da je Srbija totalitarna država koju treba bombardovati, "iz humanih razloga". Sada govoriti o bojkotu izbora na kojima učestvuju SVI učesnici u političkom životu Srbije je veći apsurd od delimičnog bojkota na KiM prošle godine. Šta je nelegitimno, ako na izbore izlaze SVE stranke? To što "patriotski blok" neće izaći na jednoj listi? Pa, to je neozbiljno. Ali: da li mislite da DOS-ovim strankama odgovaraju izbori? Samo DS izlazi sa 5 lista: (Đilas, Tadić, Živković, Koštunica, Čeda). Svih 5 se šlihtaju Vučiću. Plus g17, itd. Ovi izbori nisu fijasko nacionalne opcije, ona je poražena 5 oktobra i ne postoji. Predstojeći izbori su satiranje DOS-a, koji je u potpunom rasulu. Prosto sledi završni udarac. Ne bih se ja puno štrecao zbog toga.
Preporuke:
21
12
121 utorak, 11 februar 2014 14:18
Hrišćanin
Gospodin Đorđe, po ko zna koji put, jasno i hrabro govori o situaciji u Otadžbini. Izbor je jednostavan! Možemo se boriti ili se možemo predati. Ako se predamo osramotićemo sebe, decu svoju, očeve i praočeve naše. Birajući predaju sahranićemo srpski rod i srpske zemlje. Ako se odlučimo na borbu (a daće dragi Bog da tako i bude) svrstavamo se u red slavnih predaka naših koji su se kroz vekove stradanja i patnji, bez kalkulacija, stavljali na raspolaganje majčici Srbiji. Vučić, Dačić, Nikolić, Tadić i većina naših političara (čitaj kvislinga) trenirani su i pripremani za uloge koje igraju. Veliki su izgledi da srpskome rodu nanesu skoro pa nepopravljive gubitke. Takođe su veliki izgledi da osvoje većinu na predstojećim izborima jer je narod sluđen i dezorijentisan. To su sve surove činjenice, ali to nije kraj Srbije. Dok postoji i jedan čovek, organizacija ili grupa koja voli rod svoj i Otadžbinu svoju, kvislinzi i dušmani srpski nisu sigurni. Pozdrav čitaocima i gospodinu Đorđu. Živela Srbija!
Preporuke:
27
1
122 utorak, 11 februar 2014 14:20
Shone 2
...
Dovoljno je da svako od nas ko je pre dve godine glasao za DSS, SRS, ili Dveri, na ovim izborima uspe da uz svoj privuče bar još 1 glas. Samo 1 glas i to bi bio značajan uspeh. Evo npr, ja sam uspeo da u odnosu na prethodne izbore ubedim nekoliko ljudi da ne glasaju ponovo za SNS. Neka svako uradi to isto i rezultat prosto ne može izostati. Pri tome je bitno kako nastupite. Prvi korak je da ljudi uvide kuda sve ovo vodi a drugi je znati koga predložiti. Ako znate da je taj neko spreman da glasa protiv SNS-a ali istovremeno nije ljubitelj npr Šešelja onda agitujte za DSS ili Dveri, ili obrnuto ako ne voli Koštunicu agitujte za SRS ili Dveri. Budite vredni, što bi se reklo "cimajte se", agitujte, i valjda ćemo uspeti da nešto uradimo.

Na kraju krajeva, šta nam drugo preostaje? Da ne radimo ništa i da sedimo i ćutimo (i eventualno kukamo). I šta možemo da dobijemo od toga? Ništa. Neka borba mora da postoji. Opet kažem, ne treba nam 50% treba nam još po 2% svakoj od patriotskih opcija!
Preporuke:
36
5
123 utorak, 11 februar 2014 14:20
jbgbgd
Odličan tekst Đ. Vukadinovića! Analiza perfektna i sjajan presek situacije. Lično sam skeptičan u odnosu na kvalitet tzv. patriotske opozicije, jer smo veoma tanki po tom pitanju i na suprotnoj, ovoj vladajućoj strani. Kvaliteta nema, postoje gomile raspojasanih, nevaspitanih i neodgovornih što je direktna posledica uništavanja prosvete,prevosuđa, medija, vojske, crkve i svega onoga što čini život jednog društva. Ipak, ne bi trebalo biti do kraja pesimista, jer brojni tektovi koje je NSPM objavio ukazuju na realne dimenzije problema i moguće pravce delovanja.Pored Vukadinovića i Antonića, tu su i tekstovi Branka Pavlovića, Dejana Mirovića i mnogih drugih autora koji na primeren način osvetljavaju brojne aspekte apsurdne situacije u kojoj se nalazi savremeno srpsko društvo.
Preporuke:
24
0
124 utorak, 11 februar 2014 14:29
apis
Da NSPM pokrene peticiju za skupljanje onlajn potpisa, radi zajedničkog nastupa DSS-a, SRS-a i Dveri. Kao vapaj radi opšteg dobra. Naka zanemare lične i partijske interese, spuste kriterijume i da koliko-toliko anuliramo SNS+SPS+DS+LDP+URS+Tadić politiku koja nas vodi direktno u beznađe. Da ih zamolimo ako treba i na kolenima. U suprotnom eto nam i Vatikanske kurije i evropskog fanatizma i američkog GMO i iskopavanja nikla za vratom.
Preporuke:
15
7
125 utorak, 11 februar 2014 14:34
Goran Jevtović
spiritus

Poredite neuporedivo. 1997.godine većinski srpski narod je jasno raspoznavao Đinđića i prateću agenturnu bratiju (vudući DOS) kao marionete zapada.
Taj bojkot i ovaj eventualni, sada, nemaju ama baš nikakve dodirne tačke.
To tada je bio bojkot agresorskih poluga u Srbiji, a ovo bi bio bojkot one prave, rodoljubive Srbije.

Dobro ste definisali kako je DOS rascepkan.
Šta mislite, to se odigralo radi partijskih i ličnih interesa, sujeta... (pa kako su se spojili 5.oktobra?) ili je i to bio deo plana onih koji su ih držali na vezi?
Znajte, njihova osnovna strategija je "izazivanje u upravljanje krizama"?

Ko nam je odigrao privid demokratije i višestranačja nakon petog oktobra?
Ko je naložio da se baš u ovom trenutku na scenu vrati Boris Tadić?
Ko manipuliše vrhom DSS-a (definitivno su deo prevare) svih ovih godina?
Pa jel vidite čime je to rezultiralo - nema Marka Jakšića, Sande Ivić, Siniše Kovačevića i ostalih, uporno beže od jedinstvenog fronta?
Preporuke:
50
8
126 utorak, 11 februar 2014 14:40
2%+9%=5% da ili ne
Možda je DSS tako procenio ali bojim se da će teško preko cenzusa puno redovnih glasača će ih napustiti zbog autističnog ponašanja i koketiranja sa SNS-om a novih će teško dobiti glasova, bar kad je moje okruženje u pitanju.

Želim da svi od patrijotskih stranaka pređu cenzus ali to je naučna fantastika na žalost, moja procena nadam se da nisam u pravu.
Preporuke:
18
2
127 utorak, 11 februar 2014 14:43
Drinko Končarević
Kasno Đorđe u "legitimitet" stiže. Jedino rešenje je da svi uđemo u taj "legitimitet", pa kom obojci kom opanci. Druge nema.
Preporuke:
8
9
128 utorak, 11 februar 2014 15:05
Kosta
''Izbori'' će proteći onako kako su isplanirani u inostranstvu i tu se, bez i malo defetizma, ništa ne može promeniti. Moje je mišljenje da se treba priremati za postizborno vreme. Ekonomska situacija je takva da će se izbori kao ventil za nezadovoljstvo naroda brzo obesmisliti, a onda dolazi do neminovnog raspleta. Za to se vreme, uz pomoć dokazanih prijatelja Srbije, treba ozbiljno pripremiti. Nikako ne smemo dozvoliti da se ta akumulirana energija stomaka zloupotrebi od zapadnih majstora manipulacije narodnih masa. Prema tome, nastaviti sa raskrinkavanjem zla u svakom pojavnom obliku svaki dan, na svakom mestu, kod svakog ko hoće da sasluša, sad u kampanji i posle ''izbora'' naročito. Magla se ne sipa u traktore, a posebno u prazne stomake.
Preporuke:
18
0
129 utorak, 11 februar 2014 15:10
Kosta
Okupljanje istinske opozicije koja brine o nacionalnim i državnim interesima trebalo bi da se obavi oko najjače partije DSS. Uvek se udruživanje obavlja oko najvećeg, najiskusnijeg člana. Dveri su to trebale da urade, a i ostale grupe građana i istaknutih intelektualaca i onda bi one zajedno ojačale DSS. (Od SRS se to ne može očekivati, jer Šešelj odlučuje uglavnom na osnovu nerealnih procena, barem je dosadašnja praksa to pokazala). To je jedini realan politički put i predlog, ako se istinski želi zaustavljanje patološkog narastanja Vučićevog uticaja.
Za druge pokušaje nema vremena, komplikovani su i neizvestan je njihov pozitivan rezultat. Ali nadmenost "malih" koji neće da pristanu da idu uz jačeg i sa jačim su teško otklonjiv problem. Nije DSS bezgrešan, ali je prihvatljiv kao centar okupljanja. To je jedini realan pokušaj koji bi imao šanse za uspeh. Sve ostalo je gubljenje vremena.
Preporuke:
11
28
130 utorak, 11 februar 2014 15:15
s.p.Lajković
Ako je patriotskim snagama jedino pametno rešenje bojkot onda nam stvarno nema pomoći . To što će od petanaest partija izbore bojkotovati 3 baš će da donese rezultat osim što će one birače koji ne čitaju NSPM a neopredeljeni su, naterati da se opredele za neku opciju koju i nisu hteli ...
Rovarenje BIA spinera se nastavlja na stranicama NSPM, pravljenjem kalkulacija i jalovih računica a jedina prava računica je što MASOVNIJI IZLAZAK NA IZBORE. Šta mislite za koga će glasati narod koji leba nema da jede i koji je otpušten i za koga će glasati seljaci kojima ne plaćaju ono što je isporičeno. Za Srpsku Najgoru Stranku ? Varate se niko za njih neće glasati osim gradjanske opcije koja opet okreće ćurak na DS.
Šta mislite prepametni komentatori koliko će u kontrolisanim medijima zauzeti prostor vest da nekoliko stranaka hoće da bojkotuje izbore ? To će svi ignorisati a SNS će još pred izbore da formira jedno pet stranaka kojima će dati etiketu patriotske.
Preporuke:
21
12
131 utorak, 11 februar 2014 15:16
Toša
Okupljanje oko „patriotskih igrača“ ili oko „patriotske politike“, to je pitanje. Definitivno nema sinergije sabiranjem podrške „patriotiskim igračima“ moguća je sinergija u podršci „patriotskoj politici“. Ako ovo prihvatimo kao tačno, hajde da podržimo patriotsku politiku koja ulazi u parlament a a ne onu koja ne ulazi i time, ustvari, glasamo za SNS.
Preporuke:
6
11
132 utorak, 11 februar 2014 15:35
VZD
Lepa analiza g-dine Vukadinovicu. Ako vec ne moze doci do uspostavljanja Nacionalnog bloka onda bi barem pristalice sve tri stranke trebale da obustave medjusobni rat kojim samo pomazu planovima SNS-ovskih izdajnika. A ako Bog da sve tri stranke ce uci u parlament i svaka ce na svoj nacin opstruirati dalju devastaciju Srbije.
Svako medjusobno prozivanje i podmetanje samo pomaze cilj evrotalibana, stoga pamet u glavu i (makar u tri kolone kad vec ne moze drugacije)napred u borbu za ocuvanje Srbije.
Preporuke:
16
5
133 utorak, 11 februar 2014 15:42
Tatijana
@fristajlo
O tome, usmeno.

Care!
Eto šta da se radi. Povežite se ljudi i izmestite u surovu ilegalu. Javlja se ovde povremeno na sajt NSPM-a čovek posle čijih obraćanja jasno definisanim trolovima i zlobnicima ja nekako bolje zaspim. Mislim, bar ima još onih koji su pod naoružanjem.
Pukovniče Jevtoviću, Vama hvala što nas strpljivo i odmereno ispravljate u greškama koje pravimo (ovde na terenu). Ipak smo mi neuki dobrovoljci, ali sa jednom zemljom Srbijom u srcu. Pamtim da Ste razmenili poneku reč sa čovekom koga sam pomenula. E, to su za mene uvek bili praznici!
Pa, Nova Srpska? Da se onda počne polako...
Preporuke:
28
5
134 utorak, 11 februar 2014 15:50
Vladimir
Hvala Djordju i NSPM-u na ovakvom tekstu.

Moram jos par detalja, kao sopstvenu opservaciju, da dodam odlicnom tekstu za obicne citaoce i politicke diskutante.
Zar je vazno da li tzv "patrioski blok" ide "razjedinjeno", svako sa svojom politikom, ili se bavi sitnim tehnikama nerasipanja, koncentracije glasova.
Ja licno ocekujem, ako su gradjani, glasaci Srbije, naklonjeni tim politickim stavovima, da bez problema, uz opsti poziv na izlazak na izbore(da ne bude kisica, nije suncan dan, imamo pametnija posla u bastici na placu), izadju i povere procente svakoj "koloni" patriotskog bloka, pa da SRS ima 15, Dveri 15 ili 20, DSS 20 ili vise procenata, u cemu bi bio problem?
Zato, pozovimo gradjane da glasaju, ionako se partokratski blok koncentrisao oko "ideje" EU, koja je odlozena za bar dva mandata..dovoljno da se pozabavimo unutrasnjim problemima, formiranjm institucija i ekonomskom stabilnoscu.
Za sta se i EU, bar deklarativno, nekako zalaze.
I patriotski blok..takodje
Preporuke:
16
4
135 utorak, 11 februar 2014 16:02
robokap
Srbija je jedina bivša komunistička zemlja gde nisu izvršene sledeće stvari.1.Lustracija!2.restitucija!.#.Otvaranje dosijea. pametnom dosta Đorđe.
Preporuke:
17
5
136 utorak, 11 februar 2014 16:05
Ekipa Vučićevih pljuvača
http://prvasrbija.com/upoznajte-vucicevo-roblje-internet-komentatore-sns-foto-galerija/
Preporuke:
15
0
137 utorak, 11 februar 2014 16:12
Ivana Stojanović
Moguć ishod je i taj da ćemo u sledećoj vladi videti i SNS i DS=da li onaj sa Tadićem ili onaj sa Đilasom ,što je manje verovatno.Ako na republičkom nivou ne bude tako u Vojvodini će sigurno.Samo pogledate sa kim su predstavnici Mađarske manjine i znate da oni moraju biti u vlasti ,bar u Vojvodini.,.A i koalicija Sps ,SNS
ako se opet desi ,što je takođe verovatno,pokazaće koliko su Srbi zaboravan narod,mada ovoliko lobotomisanje mozgova preko medija mora svugde dati određen rezultat.Što se tiče propalog dogovora među patriotama,pa to je tako ofucano i jasno,da li neko vuče konce ili ne u vezi toga,ali oni moraju biti beznačajni i na margini...Uglavnom izgleda da je Srbima zacrtan put i da mi hteli ne hteli po tom putu moramo ići .Đorđu svaka čast,volela bih da grešim i da do ujedinjenja dođe.
Preporuke:
8
3
138 utorak, 11 februar 2014 16:16
Peter RV
Od 5og Oktobra, sve vlade nam administriraju serum moralne neutralnosti da smo sad zavrsili sa Vucicevom otvorenom prijetnjom promjene svijesti (savjesti)kao zombis. Po Vukadinovicu (i vecini komentara, mora se priznat) taj otrov nam je vec usao u vene, tako da je samo pitanje dali uopste postoji neki protiv-otrov koji nas moze spasti.
Misljenja sam da postoji- zove se Vojislav Seselj.
Nema drugog nacina da pokvarimo 'fijestu' 'spasiocu djece u mecavi', nego da znatno povecamo broj glasova za covjeka koji nas je zaduzio svojim bezkompromisnim stavom za Srpstvo i koji cami zbog toga u tamnici- vec jedanajest godina.
Sad je momenat da mu odamo postovanje, stavljajuci na znanje citavom svijetu da nijesmo zaboravili njegovu zrtvu. U isto vrijeme zadacemo smrtni udarac njegovim izdajnicima.
Voleo bih da cujem sto Djordje Vukadinovic ima protiv ovoga predloga.
Preporuke:
21
3
139 utorak, 11 februar 2014 16:41
Rđosav
spiritus:

... Ovi izbori nisu fijasko nacionalne opcije, ona je poražena 5 oktobra i ne postoji. Predstojeći izbori su satiranje DOS-a, koji je u potpunom rasulu. Prosto sledi završni udarac. Ne bih se ja puno štrecao zbog toga.

- odlično, špiritus! Najbolji komentar. Pokazuješ koliko su ovi nabeđeni Bg-intelektualci daleko od istine. DakleM: ovi izbori treba da budu groblje starih uzaludnih stranaka. Jedina je budalaština što Vučić šlepuje SPO?! E zato Vučiću - šipak! - za SPO ne mogu ni pod drogama. Glasaću SPS.

Ergo: kad bi i DSS završio ispod cenzusa - ja bi` častio.
Preporuke:
18
22
140 utorak, 11 februar 2014 16:43
s.p.Lajković
Dok su vam još svima puna usta legitimiteta svatite da kad izadje 50 i jedan posto više glasača - IZBORI SU LEGITIMNI . Ne izlazimo sada da utvrdimo legitimnost vladi i prošlim izborima jer su oni legitimni - inače ne bi zapad a ni istok primali u posete NELEGITIMNE I NELEGALNE predstavnike vlasti - već se izbori održavaju da Srpska Najgora Stranka ( po sopstvenoj proceni) ZGARBI JOŠ VEĆI DEO KOLAČA u vlasti. U ovoj zemlji i da niko ne izadje na izbore sutra bi vladajuća stranka to predstavila kao svoju pobedu i kao dokaz da je narod toliko zadovoljan njom da ne želi NIKAKVE PROMENE. Kako vam to nije jasno ?
Preporuke:
10
3
141 utorak, 11 februar 2014 16:44
Rđosav
robokap:
Srbija je jedina bivša komunistička zemlja gde nisu izvršene sledeće stvari.1.Lustracija!2.restitucija!.#.Otvaranje dosijea...

- SPO-ovac, a? Pa glasaj za Vučka - eno on šlepuje Vučinu. A ti si posisao Draškovićevu filozofiju. Lasno je tebe - imaš koga da glasaš!
Preporuke:
13
21
142 utorak, 11 februar 2014 16:51
Jole
Odlična analiza i korektan stav, rasvetljava situaciju nepristrasno iz prve ruke!
Pošto je učestvovao u razgovorima "patriotskog bloka", zna detalje koje većina od nas nezna, molim g-dina Vukadinovića da se izjasni ko zaslužuje da dobije podršku da zastupa interese Srbije i srpskog naroda u ovim presudnim vremenima!Tim činom bi pomogao da se rodoljubivi deo glasača koji mu veruju motiviše da glasa i gde će njihov glas imati najveći efekat.
Ko je na višem mestu, više vidi, pa mu je i odgovornost veća!
Srdačan pozdrav i srećno rodoljubivoj Srbiji!
Preporuke:
12
0
143 utorak, 11 februar 2014 16:54
siniša @ Goran Jevtović
U svim vojnim akademijama sveta uči se istorija ratovanja kao jedini pravi izvor vojnih znanja. Kad je u pitanju vaš fah, a to je "obaveštajno-bezbedonosna aktivnost" taj momenat poznavanja istorije je još izraženiji.

Vi, kao i ostali u vojnim akademijama ste učili da je svet počeo od Broza i da se pre toga ništa nije desilo, zato ništa ne znate.

Niste učili istoriju Oktobarske revolucije, jer da jeste, znali biste kako je Lenjin izgubio vlast. Tražio se čovek koji će objediniti obaveštajne službe. Niko nije hteo, osim Staljina. Staljin je prvo objedinio obaveštajne službe i onda preuzeo svu vlast.

To je isto sa "našim" Vučićem. Ali ima i razlika. Razlika je u tome što je revolucionarni komitet dao Staljinu ovlaštenja da strelja i Staljin je streljao. Vučić nema tu vlast. Znači ni pretpostavku da preuzme svu vlast. Jedino što ima to su svi bivši i sadašnji bezbednjaci koje drži ucenjene, pa i vas.

Spas je u neucenjenim. Pitanje je koliko nas neucenjenih ima. Nadam se da nas ima i u SNS.
Preporuke:
12
32
144 utorak, 11 februar 2014 16:55
Goran Jevtović
Ukoliko nekome još uvek nije jasno šta će se dogoditi sa predstojećim "izborima" koje nam je organizovao okupator Srbije i drži ih pod potpunom kontrolom, kakva će se mega krađa i štelovanje rezultata odigrati, sa kim mi u stvari imamo "posao", protivu koga se to borimo i na šta je sve spreman protivnik, evo jedne izuzetne vesti, pa predlažem da se pročita:

"Politički analitičar iz Tuzle Mehmedalija Nuhić izjavio je da ima pouzdane informacije da su organizatori protesta u Federaciji BiH (FBiH) počeli da nabavljaju oružje koje bi trebalo da upotrebe protiv građana Republike Srpske.

Nuhić ističe da su pojedini aktivisti neformalne organizacije „Udar“ boravili u inostranstvu, gde su im pojedine obaveštajne službe stavile na raspolaganje magacine naoružanja.

On je za „Pres Republika Srpska“ rekao da ne postoji ni najmanja sumnja da je socijalni bunt u FBiH maksimalno ispolitizovan i stavljen u funkciju nasilne unitarizacije BiH.
Preporuke:
55
4
145 utorak, 11 februar 2014 16:56
Goran Jevtović
2.

„Direktni interesi bošnjačkih demonstracija povezani su isključivo sa teritorijom Srpske. Ono što se želi postići ovim protestima i što je postalo jasno već prvog dana jeste nasilna promena Ustava BiH“, rekao je Nuhić.

On je naveo da je brzo postalo jasno da to nisu demonstracije u kojima gladni i nezaposleni traže posao i hleb, već da treba da promovišu priču o potrebi „bosanskog jedinstva“ i ustavnih promena.

Nuhić kaže da iza svega što se događa u FBiH stoje centri moći izvan BiH, koji odvode bošnjačke političare na brifinge u inostranstvo, gde im daju instrukcije šta da rade.

On smatra da postoji opasnost da se demonstracije prenesu u Banjaluku, Bijeljinu, Doboj, Trebinje i da su organizatori ovih događaja oduvek igrali na kartu srpskog nejedinstva."
Preporuke:
48
4
146 utorak, 11 februar 2014 17:06
boban
Ziveci na 3 kontinenta, primetio sam da svaka normalna demokratska zemlja, organizuje izborne debate na TV stanicama, sa nacionalnom frekvencijom.

TV stanice su obavezne da prenose te debate u isto vreme.Kandidati iz 8 ili 10 najvecih stranaka su na podijumu I moderatori im postavljaju pitanja ,na koja oni uz vremensko ogranicenje daju odgovore.Te debate traju oko 3 sata I organizuje se 3 ili 5 debata pred izbore.
Kako moze glasac u malom mestu ili selu da cuje sta koji kandidat ima da kaze?
Cemu sluze ove plakate koje se lepe po gradovima, sa slikom I parolom?Da li glasac treba da donese odluku na osnovu slike I jedne ili dve reci?
Preporuke:
27
0
147 utorak, 11 februar 2014 17:10
Leonida (1)
Možda previše pažnje poklanjamo samim strankama patriotskog bloka.Jasno je da u uslovima medijskog mraka, malo šta ti ljudi i mogu da urade. U idealnim uslovima, svako bi imao pristup nacionalnim televizijama, imao svoje novine, časopise, radio.Sve pobrojane opcije bi bile u parlamentu i tamo eventualno vodile neku zajedničku politiku.Pošto to sve nije slučaj sada i kada se sve svodi na lešinarsko otkidanje preostalih patriotskih glasova, možda treba pažnju više posvetiti analizi mogućeg izbora ljudi koji nisu toliko upućeni u problematku ali prate dešavanja u zemlji preko popularnih televizija i novina.Šta ti ljudi danas vide i kako razmišljaju...
Preporuke:
12
1
148 utorak, 11 februar 2014 17:15
Leonida (2)
Da li je realno da se ponovi rezultatski uspeh SNS, ako znamo da je gro birača te opcije bilo iz redova ekstremno nezadovoljnih ljudi.Da je SNS opravdala njihov glas. Da li su išta uradili od obećanog.Kampanje su bile prilično žestoke i mislim da svako od nas ko je izašao tog dana da glasa, zna i zašto je to uradio.Nemoguće je da smo baš toliko zaboravni.
Šta vidi običan čovek danas koji je ukazao poverenje svojim glasom nekim promenama u vidu PPV AV. Podsetiću da AV nikada nije bio preterano popularan, gubio je mnoge izbore posebno za mesto gradonačelnika Beograda nekada i od mnogo nepoznatijih protivnika. Verujem da su ljudi gutali veoma velike žabe i davali glas SNS, samo zbog neke male šanse, da su im iskrene namere i da će u obliku umivenog prikrivenog SRSa sve i ostvariti.Pošto vidimo da nisu ništa uradili osim briselske avanture sa tzv. rukovodstvom Kosova, kako će na to reagovati običan glasač...
Preporuke:
16
2
149 utorak, 11 februar 2014 17:16
Lola
Prvo da ponovim da je gospodin Vukadinović pozvao da iznesemo predloge, a ne da kukumo i ponavljamo svoje stavove da se tu ne može ništa uraditi. To verovatno nije daleko od istine ali nije odgovor na temu.
Mislim da nam je svima cilj da izvršimo pritisak na sve što ima i trunkuk državotvornog u svom delovanju, da se ujedini i suprostavi, kao i da demaskiramo što otvorenije i širim masama prijemčivije ostale igrače.
Budimo uporni, kreativni, ajde da iscedimo nekoliko predloga, da ne nestanemo u ovoj gluvoj tišini!
Ovde su kroz par komentara već iznete neke dobre ideje.
Preporuke:
23
0
150 utorak, 11 februar 2014 17:19
Jasna*@Spiritus@Rdjoslav
Bravo!!!
Preporuke:
10
10
151 utorak, 11 februar 2014 17:19
Goran Jevtović
siniša

Ajd' još malo, molim te, pričaj mi kako sam ja to studirao na Vojnoj akademiji (ali nemoj da zaboraviši i Generalštabnu školu 13 godina kasnije), koju sam istoriju učio, kako sam se šlepao do čina pukovnika, pa onda raspali po mom ratovanju, o neznanju... sve do švercovanja po autobusima GSP.

Ajme, muko moja srpska.
Pa, čoveče, imaš li obraza?
Još si me strpao u ekipu ucenjenih! Pa da li su tvoje vijuge u saglasju sa zdravim razumom?
Mene si smestio u tu ekipu (eno ti ih gore na Banjici i jedni i drugi) od koje sam ja doživeo tešku i ličnu i porodičnu golgotu. Onakvu kakvu ti možeš samo da sanjaš.

Siniša, pljujući po meni konstantno (tako vojnički i kontraobaveštajno "naobrazovan" a iznad svega "iskusan"!), veruj mi, ništa nećeš postići.
No, dobro, guraj dalje.
Ukoliko budem imao vremena ubuduće, demantovaću te stavku po stavku i krajnje uporno, sve dok ne počneš pred svojim kompom da crveniš.
Preporuke:
42
8
152 utorak, 11 februar 2014 17:25
Leonida (3)
Ovo će biti drugačiji izbori od prethodnih skorašnjih koji su se održavali na lokalu.Tada je propagandna mašinerija mogla da uđe u svaku kuću posebno i obeća kule i gradove.Sada imamo relatino kratku kampanju na teritoriji cele Srbije osim Kosmeta.
Rezultat na lokalu je predstavljao vrstu hrabrenja SNS, iako je broj birača izašlih na izbore bio ispod granice legitimnosti na šta se nisu obazirali pompezno slaveći pobedu.Ista matematika neće biti primenjiva na ovim izborima, jer će izlaznost biti mnogo veća.Svi tzv. demokratski glasači su aktivirani, kroz novi DS, stari DS, LDP, Regione itd.Svi patriotski takođe, kroz mnoge liste kao što je u tekstu navedeno.Čak ni kampanja belih listića nije više u delovanju tako da ni tu neće više biti potrošenih i bačenih glasova.
Ja se pre svega uzdam, kao jedan od zadnjih odbrambenih položaja, u svest ovog naroda.Znaju za šta su glasali, ništa nije ispunjeno.Izbor je mršav iz ugla neobaveštenog glasača, ali je dovoljan da se ista greška ne ponovi.
Preporuke:
9
1
153 utorak, 11 februar 2014 17:34
spiritus
Goran Jevtović 1
1.Sve ono što Vi, ali i mnogi drugi svrstavate u patriotske stranke izlazi na izbore. Ako patriotsko biračko telo ne izađe, ko će imati štetu? SNS? 2. Koštunica NEĆE u front, već u sistem, pa šta uradi-uradi. To što on radi je legitimno, da legitimnije ne može biti. Može to nekome da se ne sviđa, ali subjektivni doživljaj ne menja legitimnost takvog stava. Lično bih voleo da uđe u Vladu Srbije, ali teško da će to ići. 3. SRS je odavno istekao rok, ali ću tu listu podržati samo i jedino zbog Obraza, SRS je u dilu sa Ligom i DS-om. 4. Dveri: bili su, kako stvari stoje, pokradeni na prošlim izborima, ubrzo su se pocepali, sad su slabi, ali njihovi glasači treba da ih podrže. 5. NSPM: iz meni nepoznatih razloga, postali su anti-SNS portal. Umesto da nesporne kapacitete utroše na gradnju nove srpske priče, bave se rušenjem tuđe priče, (SNS), pa su još to proglasili patriotizmom. To je partijski stav učesnika u makljaži, ali nije patriotizam. To je dovelo do toga...
Preporuke:
18
20
154 utorak, 11 februar 2014 17:37
Goran Jevtović
Tatijana

Zaboravih da vas pozdravim, uvažena damo, i da vam se zahvalim na lepim rečima.
Nema predaje. Idemo dalje, a, to je sada evidentno, teška muka će nas naterati da konačno bude i pametno.
Pametnije od onih koji su nas okupirali i koji se sa nama igraju.
Ništa nije izgubljeno i kada nam deluje da sve je izgubljeno.
Ništa nam ne mogu dok je u nama pravoslvna duša i dok nas, odozgo, Sin Božji posmatra.
Preporuke:
36
4
155 utorak, 11 februar 2014 17:46
Bojan Todorović
Samo da pojasnim:

Ja nisam poslao ni jedan komentar do sada.
Nako je preneo moj komentar upućen g. Amiru Čamdžiću želeći ( čini mi se ) da opisom sredine i atmosfere pojasni uzroke verovatnog neuspeha na izborima, a izvesnog dosadašnjeg neuspeha u pokušajima ujedinjenja "patriotskih" organizacija.
Razumem pokušaj i nemam ništa protiv, samo je autor komentara trebalo da se predstavi i kaže da prenosi moj komentar od ranije ( što će pažljiviji i iskusniji i sami zaključiti, ali oni drugi mogu doći u zabunu )
Pozdrav!
Preporuke:
16
6
156 utorak, 11 februar 2014 17:46
Jasna*
U Srbiji je 5.okt.pobedila zapadna demoNkratija i od tada su uspostaljena pravila iste,pa cudi sada lamentiranje onih koji su u njenom osvajanju ucestvovali,a mi koji nismo kazemo:"trazili ste ,gledajte".Kao na Zapadu ,tako i u Srbiji sada mogu da osvoje vlast samo partije koje su "na liniji",a to su samo nekadasnje stranke DOSa i reformisani (po ukusu Zapada) Radikali,koji da to nisu ucinili nikada ne bi ni mogli da osvoje vlast.Inace stanje u medijima je isto ,kao i u svakoj zemlji zapadne demokratije.
Preporuke:
10
11
157 utorak, 11 februar 2014 17:51
robokap@rđosav
Mnogo si zaslepljen Titom i Komunizmom.1.Da je urađena lustracija pola današnjih političara ne bi moglo da se bavi politikom.Među njima i Drašković za koga misliš da sam njegov "FAN".2.Onda bi Vuk bio rođen u onom kamenjaru a ne u otetoj Folksdojčerskoj kući..a i red je da vratite tuđe ,dosta su tvoji ideološki prijatelji uživali u tuđoj imovini.Zato nađi drugog da vezuješ za OVU IZDAJNIČKU HERCEGOVAČKU KAMELEONSKU DUŠU:3.A i njegov dosije a i mnogih drugih su mnogo zanimljivi.Jer ono što sam hto da napišem a ti u svojoj zasljepljenosti nisi ukapirao a to je sledeće.Od 1944 "ISTI LjUDI I NjIHOVI POTOMCI JAŠU I UPROPAŠĆAVAJU SRBIJU":Jel ti sad jasno šta je pisac hteo da kaže ili treba da ti nacrta.
Preporuke:
22
5
158 utorak, 11 februar 2014 17:55
Z. Đ.
Da je bila moguća jedinstvena lista, ona bi bila napravljena i pre javnih poziva. Pročitajte komentare i ne treba vam anketa šta glasači jedne stranke misle o drugima. Do 34% ionako ne verujem da možemo da doguramo. Da možemo, ne bismo pričali o cenzusu. Izađite i glasajte za stranku koja vam je najbliža ili za najmanje zlo, zovite to kako hoćete. Bojkot? Bojkot ima smisla kad je na vašoj strani strana sila koja će osporavati legitimitet nove vlade. Koji su dometi bojkota? Nacionalne stranke će u najboljem slučaju osvojiti 20% izašlih birača, pa da svi bojkotuju izbore to je 12% upisanih. Neko će osporiti legitimitet u zavisnosti od toga da li je izašlo 48% ili 60%? I sve to u situaciji kada nijedna od tri stranke ne poziva na bojkot. Ako niste zadovoljni nijednom od ove tri stranke, potpisujem da nikad nećete biti zadovoljni nijednom. Osnujte svoju. Opet će biti nezadoljnih koji će pozivati na bojkot i šta onda?
Preporuke:
14
7
159 utorak, 11 februar 2014 17:56
spiritus
Goran Jevtović 2
...da su i tekstovi i komentari počeli da se svode na: zlo se vratilo, izdajnici, crna trojka. Dajte da se dogovaramo oko alternative, oko sistema koji neće fabrikovati ovakvu "elitu". Ovim se samo pokazuje tragična nemoć, koja ponekad liči na žal za najvećim ološem u srpskoj istoriji. Znate, sve se može tolerisati, ali, kad muž i žena uzmu dete za ruke i skoče u smrt - tu prestaje tolerancija. A za takvom vlašću se ne žali, ona se hapsi i procesuira. Po zakonu i mimo zakona, nebitno je. Pozdravljam Vas, g. Jevtoviću. Poštujem ljude sa stavom i spremnošću da ga brane po svaku cenu. Bog Vam dobro dao.
Preporuke:
19
5
160 utorak, 11 februar 2014 18:06
Z. Đ.
nastavak...
Gospodine Vukadinoviću, napravili ste jedan hrabar korak. Ne verujem da ćete biti zadovoljni odgovorom iz stranaka. Napravite još jedan hrabar korak i stanite iza jedne od patriotskih stranaka. Pozitivnu kampanju za jednu od stranak Vam niko ne bi zamerio.
I da, u pravu ste da stranke ne mogu posle izbora da se žale na Amerikance i Vučića, ali nemojte da amnestirate narod. U zemlji u kojoj je većina protiv NATOa, za bližu saradnju sa Rusijom i, pre svega, za opstanak Kosava u Srbiji, nije normalno da se jedine stranke koje se za to zalažu brinu za cenzus. U anketama o svim bitnim nacionalnim pitanjima, obavezno jedan od ponuđenih odgovora mora da bude i verovanje u šarene laže o boljem standardu. Samo tako možemo da steknemo pravu sliku o tome do čega je narodu zaista stalo.
Preporuke:
16
4
161 utorak, 11 februar 2014 18:07
Jasna*
Sto se tice kuknjave sto patriotski front ne moze da se ujedini,pa i ne moze jer on se sastoji od razlicitih stranaka ,sa razlicitim programima,odn osim DSSa(koji stalno iznosi svoj program o "netutralnosti") ,nijedna druga stranka iz tog bloka ni nema program ,ili su njihovi programi nepoznati javnosti,tako da ja (koja sam ovde cesto iznosila kritike na racun DSS i njihove politike,ovog puta potpuno razumem,zasto DSS nece da pravi koalicije sa takvim partijama.
Sve u svemu,nekoliko nas ,kada smo postavljali pitanja na kriticke tekstove protiv SNSa ,"sta je alternativa SNSu",osim minusa i raznoraznih optuzbi, odgovor nismo dobili.
Preporuke:
15
20
162 utorak, 11 februar 2014 18:16
Nenad
Tekst je dobar, mada mislim da ima par klimavih procena. Sačekaćemo 16.3. uveče. Međutim...

Kakva gomila komentara za sažaljenje. Odustao sam na pola od čitanja - kukanje, agitprop, turbo-tastatura patriotizam. Obično gubljenje vremena i energije.
Dakle, počnimo prvo svi od sebe, da vidimo šta smo uradili od prošlih izbora maja 2012. do ovih sada.
1. Ako ste očistili godinu, diplomirali, zaposlili se, našli bolji posao, oženili se, dobili dete, dobili unuče - čestitam. Unapredili ste svoj život i samopouzdaniji ste.
2. Ako ste pročitali bar 20 knjiga i naučili bar 2-3 nove stvari - čestitam. Mozak vam radi i brže misli. Snaći ćete se uvek.
3. Ako ste uštedeli bar 1500 evra odricanjem (za 18 meseci nije mnogo) - čestitam. Stekli ste neki kapital i sigurnost za ubuduće.
Ako vam se ništa nije desilo od 1,2 ili 3 - izgubili ste vreme i osuđeni ste na propast. Žao mi je, ostaćete gubitnici pod svim vladama.
Ostali, idemo dalje. Naša borba se nastavlja. Vera-znanje-novac. Pobedićemo.
Preporuke:
17
10
163 utorak, 11 februar 2014 18:30
Hanibal Lektor
Ovi nesretnici koji sebe zovu patriotama,nisu ni svesni da im je ovo možda poslednja politička šansa i najverovatnije za 90% njih poslednji izbori na kojima iole imaju kakav takav uticaj.Posle ovih izbora će doći do velike erozije i razočarenja među nacionalno orjentisanim biračima a sve stranke koje se smatraju patriotskim,će doživeti strahovit pad i potpuno nestajanje.Vrlo je moguć scenario po kome niko neće preći cenzus,ni DSS ni SRS ni Dveri u tom slučaju to je praktično kraj za sve njih,u isto vreme bi to bio i novi početak,koji bi zahtevao potpuno novu nacionalnu opciju,sa potpuno novim ljudima.DSS je pokazao najveću samoživost,obećane su im Beogradske mrvice,ali lukavi Alek će uraditi sve da ih vidi ispod cenzusa,kampanja če biti prilično agresivna ali u principu vrlo pasivna.U svakom slučaju ovo je test intiligencije,samosvesti i ozbiljnosti nacionalne opcije,posle marta 2014 na patriotskoj strani ništa neće biti isto,mnogi odlaze nepovratno u zaborav.
Preporuke:
8
9
164 utorak, 11 februar 2014 18:34
spiritus
Pozdrav za Jasnu* i Rđosava. P.s. Razmisli o "Obrazu", Rđosave. Urbana gerila, "Borilački klub". Srpska omladina koja ne ide na Egzit, već u Crkvu. Potpuno novi u ovoj utakmici, šefa im ubili, a ovaj mali već fasovao zatvor. Ali ne odustaju, već se bore.
Preporuke:
17
7
165 utorak, 11 februar 2014 18:37
Rđosav
robokap:
... a to je sledeće.Od 1944 "ISTI LjUDI I NjIHOVI POTOMCI JAŠU I UPROPAŠĆAVAJU SRBIJU":

- tako tipično SPO-ovski zaključak! A - obično lupetanje. Oćeš redom? Slobodan Milošević, sin pravoslavnog popa. Kako ti se on uklapa u tvoju antikomunističku mantru? Dalje: Koštunica dr Vojislav, istaknuti antikomunista, navodno sin istaknutog antikomuniste, ponosan na činjenicu da nikad nije bio ni blizu da bude "drug-član." Dalje: Šešelj dr Vojislav, sin železničara Nikole, Srbina, prostog radnika i antikomuniste, po pričanju samog Šešelja prilično mu zamerio učlanjenje u SK. Dalje: Nikolić tehničar Tomislav, četnički vojvoda, deklarisani antikomunista, osnivač "Narodne radikalne stranke". Dalje: Vučić mlađani Aleksandar, novobeogradski mangup i "navijač Crvene Zvezde", nepoznatog ideološkog porekla - niko ga ne povezuje sa "komunizmom."

Sve zakleti antikomunisti, a ti negde vidiš to što vidiš? Dokaz kakav si. Ostrašćeni SPO-ovac. Pozdravila te Dana!
Preporuke:
11
21
166 utorak, 11 februar 2014 18:40
siniša @ Goran Jevtović
Ja o vama lično ne znam ama baš ništa, niti me interesuje da budem iskren. Za mene ste vi Brozov bezbednjak i ništa drugo. Ja govorim i pišem o toj specifičnoj vrsti ljudi, a ne o vama lično. Sa druge strane ni vi izgleda ne znate ništa o meni, ali, ama baš ništa, i pretpostavljam da vas i ne zanima. I zašto bi?

Govorim isključivo i jedino o ljudskim resursima na koje Vučić računa. Ne mislite valjda da računa na nezavisne ljude, zanatlije i slične. Računa isključivo na ljude koji su pomalo gladni koji žude da dobiju posao u belgijskom Deleze, ili slovenačkom Merkatoru ili hrvatskom Ideja za 16 hiljada dinara, ili 130 evra. Na takve on računa. To mu je socijalna baza. Zatim računa na one koji su po definiciji DUŽNI da slušaju i izvršavaju sva naređenja onih koji DRŽE njihove profesionalne dosijee, to su vojni i civilni bezbednjaci, zatim, privrednike koji imaju orahe u džepovima, zatim, pojedince koji imaju neke grehe, prijave za šverc drogom na dnu ladice Veljovića ili perverznjake.
Preporuke:
20
13
167 utorak, 11 februar 2014 18:42
boban
Malo matematike.Oko 1500000 penzionera I oko
800 000 u javnim sluzbama= 2300 000 ljudi.Ako svako izdrzava samo jednu odraslu osobu ,to je oko
5000 000 ljudi,glasaca, potencijalnih glasova. Zakljucak: cela Srbija zivi iz budzeta.Niko nece da talasa iz straha da ce izgubiti I ono malo sto ima.
Biti patriota je luksuz u danasnjoj Srbiji.
Penzionere plase manjim penzijama a zaposlene u javnim sluzbama otkazima.Svi su za status quo.Tu lezi odgovor zasto "patriotske" stranke ne prelaze census.
Preporuke:
30
0
168 utorak, 11 februar 2014 18:46
Hanibal Lektor
Nenad@ od svih komentara vaš mi je privukao najveću pažnju,u osnovi ja bih se sa vama složio,ali stvari nisu onakve kako vi rezonujete,možda u Švajcarskoj ili Holandiji ili nekoj drugoj uređenoj zemlji je tako lako moguće ono što ste vi napisali.Što se tiče pronalaženja posla,bez partijske knjižice i to one na vlasti,a često ni to samo po sebi nije dovoljno već lična poznanstva i interesi,nema šanse da pronađete iole pristojniji posao.Što se tiče školovanja i diplomiranja,ono je za 80% dece misaona imenica,malo koji roditelj ima da da 2000 evra godišnje ako mu je dete na budzetu,diplome su devalvirale,kupuje ih svako,ionako ništa ne znače ako nemate vezu.Što se tiče uštede 1500 evra,to je naučna fantastika,ako imate tu privilegiju da radite i izdržavate često sami porodicu,jedino možete da molite boga da vam nedozvoljeni minus ne dostigne 1500 evra za godinu dana.Stvaranje porodice, bez materijalne egzistencije je misaona imenica i gotovo neizvodljivo.
Preporuke:
16
0
169 utorak, 11 februar 2014 18:57
Rđosav
spiritus:
... Razmisli o "Obrazu", Rđosave. Urbana gerila, "Borilački klub". Srpska omladina koja ne ide na Egzit, već u Crkvu.

- ma taman posla - gde meni nađe da preporučuješ nekakve srednjevekovne mračnjake, kakvi "obrazi", kakvi "dverci"?! I ti to meni, koji u crkvu nisam kročio, i čiji je kredo: od svih budala najopasnije su religiozne budale! A baška što "Sympathy for the Devil" smatram generacijskom himnom...

I čemu te mistifikacije tipa: "šefa im ubili?" Koga, onoga crnoga Krstića (beše neprijatno crn, k`o da nije od naših, Bože me prosti...) A zašto bi ga ubili? Bio, kao, toliko opasan po sistem da su ga ubili? Budalaština, bre, zar je jedini koji se prevrnuo na auto-putu, ginuli su tu i pevači, i političari, i Turci...

Pouka: izbegavaj nepotrebne mistifikacije. Obezvređuju ti inače solidne argumente.
Preporuke:
12
22
170 utorak, 11 februar 2014 18:59
drJela Bisic
Gospodine Vukadinovicu,priznajem da nisam procitala vecinu komentara.Srpkinja sam.Manite genetiku i genealogiju-ali ne mogu sebe da promenim da budem nesto drugo,ma koliko se trudila.Pored toga,imam(i)Srpski pasos,a i imovinu u Srbiji.Dakle-nemam gde.Zato mi je stalo da situacija u Srbiji bude dobra,da Srbija bude bolja i od Shvajcarske,ako je to moguce.A nije,naravno.Politicka elita Srbije,njene politicke partije sa svim clanstvom,spadaju u najkarikaturalnije pojave u(svuda rasirenom)svetu parlamentarne demokratije.Ne bih sada mnogo o tome.Ali cinjenica je da svuda ima svega i svacega,ali onoga cega kod nas ima-nema nigde.Da ne elaboriram,nepotrebno.Nikada zlo ne moze steci legitimitet.Medjutim gradjani su,po mom misljenju problem,a ne partije i njihova nesloga.Impotentnost,ako hocete.Mogu da urade samo ono sto rade po nalogu jacih od sebe.A to je tzv spoljni faktor.To je tako ne zato sto tako treba ili mora da bude-vec sto su Srbi,masovno,kukavice.Dokle god budu kukavice-nista se...
Preporuke:
12
5
171 utorak, 11 februar 2014 19:01
drJela Bisic
...nece promeniti,nabolje.Srpsko biracko telo,koje ne kaznjava na izborima ove prevrtace-ne zasluzuje nista.To ce i dobiti.Padace jos,mada smo toliko pali,da po svim zakonima fizike i geografije ne mozemo vise da padamo.Nemamo gde.Ipak-potrudicemo se.Niko nema sto Srbim imade.I niko ne zna sta mi mozemo.Jos se nadaju,biraci,u vecini,da ce se nekako spasti,snaci,izbaviti,da ce ih neko usvojiti,smilovati im se.Jos bi da probaju(nepostojece)opcije,pa da vide i kako je to u EU.I videce.Mi pravimo nesuvisle eksperimente od 44.-70 godina!To su 3-4 generacije!I jos nista nismo naucili,pa to znaci ili da nismo sposobni,uopste ,nesto da naucimo i dozovemo se pameti-ili da moramo jos propasti,pa ko prezivi-bunice se.Ako patriotske snage ne mogu,sve zajedno,uz sve napore(koje niko bas ni ne cini)da dobiju vise od 15%(svakog sestog od izaslih-dakle svakog 12.)onda mislim da ne treba ni da izlaze na izbore.Da proglase bojkot i tacka.Neka se vukovi i vucici sami biraju,sami sebi broje glasove...
Preporuke:
10
3
172 utorak, 11 februar 2014 19:02
drJela Bisic
...sami sebi,i jedni drugima,tapsu i aplaudiraju.Izuzetak je jedino KiM,gde gradjanui koji priznaju(samo)Srbiju kao svoju drzavu-treba,da bi to pokazali,da masovno izadju na izbore i glasaju za patriotske stranke,njihov blok,iLi najekstremniju od njih.Na taj nacin da demonstriraju svoj stav prema celom ovom cirkusu.I jos samo:Cini mi se da ovo stalno vanredno biranje,stalne predizborne kampanje,glasanje,pa ponovo i tako od 5.10-imaju za cilj da se strankama koje su drugacije orijentisane(antiEU,npr)ne da da predahnu,konsoliduju se,rasire propagandu u birackom telu,i sl.To stalno zamajavanje sa (vanrednim)izborima sluzi odrazavanju postojeceg stanja,i odrzavanju birackog tela U stanju stalne konfuzije i frke.
Preporuke:
8
2
173 utorak, 11 februar 2014 19:03
Tatijana
za Gorana Jeftovića
Hvala i Vama pukovniče što nam održavate borbenost i optimizam.
Ja živim za ponovno oslobođenje svoje braće i sestara i svih srpskih zemalja.
Živeli Srbi!
Preporuke:
34
3
174 utorak, 11 februar 2014 19:05
rpbokap@rđosav
Ovako ćemo.Milošević jeste sin sveštenika rođenog u okolini Kolašina.Sticajem okolnosti rođen u SRbiji.2Koštunica sumnjivo poreklo.Otac pravnik i sudija Draži.3.Šešelj rođen u bosni.4.Toma čist Srbijanac.5.Vučićev otac sticajem okolnosti rođen u Srbijijer mu je baba uspela da se 1941 dočepla Srbije.Nego što ne pomenu Đinđića.tadića,i druge rođeni u bosni ili ministre mihajlovićka,radulović,krkobabić,mirko marjanović i mnogi drugi rođeni u bivšim republikama .I mani me ONE LUJKE:
Preporuke:
14
3
175 utorak, 11 februar 2014 19:07
Slavomir Srpski
Zabrinuo me je ovaj vrlo pesimistican ton Vukadinovica, a u jeku smo predizborne trke. To je razumljivo ali je politicki stetno. U ovom periodu treba stisnuti zube i optimisticno voditi predizbornu agitaciju!!

Ja bih dao drugaciju analizu. Dakle, polazim od izbora keje je samovoljno izazvala SNS ruseci vladu bez vidnog razloga, jer zna da bi za dve godine posle reformi koje MORAJU da se sprovedu (smanjenje javnih radnih mesta) bila u mnogo goroj situaciji za izbore nego danas. Pa tu nista ne znaci navijanje za izbore iz DS ,LDP ili iz DSS, koje su samo potreban izraz optimizma koji moraju da imaju stranke u opoziciji (njima su izbori uvek neophodni).

SNS je dosla na vlast samo zato sto je Dacic odlucio da ne pravi vladu sa DS. Ovo je prvi put da SNS unapred i svesno misli da ce izboriti apsolutnu vlast. Ali da li je tako? Ja mislim da je barem 25% bivsih njenih glasaca razocarano i prevareno, pa ce se mnogi vratiti u SRS, pa SRS moze da lako prebaci 10% a DSS 8%.
Preporuke:
11
6
176 utorak, 11 februar 2014 19:13
drJela Bisic
Za Nenada:Ono pod 3 mi nije uspelo,a ono pod 1. i 2. jeste.Znaci 2:1 za uspeh!Za jasnu:imate sajt(na novosrpskom-mesto)Dveri.Tamo imate i njihov program.
Preporuke:
4
2
177 utorak, 11 februar 2014 19:17
Kovač
@Goran Jevtović
siniša

Ukoliko budem imao vremena ubuduće, demantovaću te stavku po stavku i krajnje uporno, sve dok ne počneš pred svojim kompom da crveniš.

Da bi neko mogao da pocrveni morao bi da ima obraza kolko bilo!(-:

Svaka čast Pukovniče i puno pozdrava!
Preporuke:
25
5
178 utorak, 11 februar 2014 19:19
Legalno i legitimno
- LEGALNO znači u skladu sa pozitivnim zakonodavstvom.
- LEGITIMNO znači u skladu sa moralnim principima jednog društva i preovlađujućim sistemom vrednosti.

Odatle proizilazi da zlo ne može nikada steći legitimitet (osim, razume se, ako je u pitanju društvo moralnih nakaza). ZLO MOŽE SAMO DA BUDE LEGALIZOVANO.

Ovi izbori upravo imaju za cilj legalizaciju zla. Sistem koji legalizuje zlo legitimno je rušiti.
Preporuke:
22
0
179 utorak, 11 februar 2014 19:24
Slavomir Srpski, (Van)Parlamentarna borba
Ali ako tog pokušaja ne bude, neka se posle ne žale ni na narod, ni na Amerikance, ni na Vučića.

Mislim da je to nerealno,i izraz potistenosti za takve stavove. Po meni,cak i da se sveukupna patriotska opozicija(SRS,Dveri,DSS) ujedine u predizbornu koaliciju,tesko bi bilo da dobace do 20%,sto je mnogo manje od 35% koji je potreban u Skupstini da bi se uspesno odupirali promeni Ustava. Jer ovi izbori i vlada posle njega imaju to na umu.
Nerealno je misliti da ce na izborima patriotske snage uspeti da to sprece u Skupstini. Stoga oni nisu toliko bitni kao realna snaga protiv promene Ustava u Skupstini! Borba za Ustav ce se voditi sledece godine VAN parlamenta i to na referendumima (o neutralnosti). Obzirom da na parlamentarnim izborima vecina ljudi glasa za stranke koje im daju sigurnost radnog mesta,jasno je da ce EU stranke pobediti sa preko 80%,ali na referendumu,posto tu ne postoji opasnost da se gubi/dobija radno mesto, glasa se potpuno drugacije,i tu MOZEMO da pobedimo
Preporuke:
13
1
180 utorak, 11 februar 2014 19:29
Nesa
Gospodine Vukadinovicu,
Vase ocene i analiza su tacni. Ali vas "apel" nije dovoljno direktan niti akciono usmeren.Predlazem da Vi i nekoliko intelektualaca bliskih vama uputite JAVNI APEL, direktno adresiran na Kostunicu, SRS i Dveri i da ih pozovete da se ujedine pred izbore na minimalnom programu: spreciti svevlasce A.Vucica. Treba videti da li je to moguce preko nekog dnevnog lista ili "Pecata". Nadam se da bi onda odziv javnosti vasom apelu bio veci i efikasniji.
Postujem vas dosadasnji rad i mozda bi mogli biti pokretac objedinjavanja patriotskiuh snaga?!
Preporuke:
12
3
181 utorak, 11 februar 2014 19:31
@Jasna*
"Sta je alternativa SNSu... odgovor nismo dobili."

Šta je alternativa činjenici da je čovek smrtan...odgovor nismo dobili.
Preporuke:
13
7
182 utorak, 11 februar 2014 19:35
Vladimir NS
@Nenad (utorak, 11 februar 2014 17:16)
Nenade, dao sam Vam plus i slažem se sa Vama.
Međutim...
Dok sam ja i mnogi drugi koje ovde pišu komentare prolili krv, znoj i suze da "uštekaju" 1500 evra odricanjem (za 18 meseci), jednom mediokritetu na vlasti dovoljan je samo jedan dan (i manje od toga) da potroši toliki novac koji i nije zaradio već su ga zaradili poreski obveznici koji posećuju ovaj portal i pišu komentare. Iz godine u godinu sve više i više radim a sve lošije živim. Nemojte samo olako da shvatate celu ovu priču i da mislite da neće doći i po Vas samo onda možda više neće imati ko da se buni.
Svako dobro Vam želim.
Preporuke:
13
0
183 utorak, 11 februar 2014 19:39
Goran Jevtović
Evo dokle su nas doveli okupatori svojom psihološko-propagandnom operacijom koju možemo definisati kao pravi neokortikalni rat.
Retko ko više pominje gaženje i, praktično, suspenziju Ustava, predaju dela teritorije i potpuno ugrožavanje nezavisnosti zemlje kao ustavnih kategorija.
Da ne govorim o dosada neviđenom kršenju ljudskih, nacionalnih i državotvornih prava Srba sa KosMeta.

Šta sada većina u Srbiji (pa i na ovom sajtu) radi?
Bavi se "uspehom" na režiranim izborima i to "rezultatima": 5, 7, 10, 20...%
"Izbori", dakle, nakon suspendovanog Ustava, u uslovima medijske torture (medijski mrak je još i mila majka) i prema pravilima koja ustavoubice diktiraju u uslovima već spremljene velike krađe.

Eto nam dokle smo došli i kako ćemo im dati legitimitet i za protekle dve godine i za vek ubuduće.
Preporuke:
39
7
184 utorak, 11 februar 2014 19:43
Rđosav
siniša @ Goran Jevtović
Ja o vama lično ne znam ama baš ništa, niti me interesuje da budem iskren. Za mene ste vi Brozov bezbednjak i ništa drugo.

- Goksi, pričuvaj se, ovo je onaj što je po Sarajevu šamarao Brozove bezbednjake! Posle je, doduše, dezertirao, te od takvog uličnog heroja naša strana nije videla vajde u ratu, ali - evo njega ponovo hrabrog...
Preporuke:
21
14
185 utorak, 11 februar 2014 19:45
Teoreticar zavere i blagi paranoik
E hvala Bogu da je neko progovorio i o "patriotama". Patriotizam bi trebao da se podrazumeva, a ne da bude politicka opcija. Uostalom sta bi navedene "patriote" i mogli da urade? Sta? Nemaju ni pola ideje, izgradjenu svest, a o strucnosti i znanju da se i ne govori. Srpstvo, Srpstvo, Srpstvo .... E, srpstvo nece napuniti prazne stomake i platiti racune. Srpstvo treba da bude paradigma bica ovog naroda, a postenje, znanje, red, rad i disciplina politicki program.
Sada je valda svima jasno da su politicki kuplermajstori generisali situaciju 100 procentno dobitnu po njih.
Neko bi trebao da objasni glasacima da kako god da glasaju lose ce se zavrsiti po njih, a navedeni licemeri ce da i krivicu prebace na glasace.
Objasniti ljudima da samo masovno izlazenje na izbore i masovno generisanje nevazecih listica moze prebaciti loptu odgovornosti na stvarno odgovorne. Broj od 20 % vazecih listica bi bio veci udar nego sve revolucije i sve demonstracije zajedno.
Preporuke:
6
7
186 utorak, 11 februar 2014 19:46
Velizar M,
Samo da vas obavestim da ne postoje patriotske stranke. Nikad nisu postojale, nikad neće postojati. Shodno tome ne mogu postojati nikakvi patriotski blokovi. Postoje samo pojedinci patriote. Pre koju godinu iste sam ove priče ovde čitao ali nekim čudom je ona interesna grupa gospode Vučića i Nikolića zdušno bila brojana u "patriotski blok". Osvestite se ljudi već jednom.
Preporuke:
24
0
187 utorak, 11 februar 2014 19:47
Slavomir Srpski, Ustav je najvazniji
Nije tacno da DSS nije kritikovala SNS. Naprotiv, Kostunica je jasno ukazao (i to jen objavljeno posvuda) da je najveci politicki problem za Srbiju danas to sto je SNS EU-bezalternativna, i time stetna i za teritorijalni integritet i za nezavisnost i slobodni ekonomski razvoj Srbije.

Da li bi bilo pametno da DSS jurisa i da pljuje na Vucica? Ne mislim da je pametno, iako ja kao pojedinac gradjanin cesto to koristim ovde (moj licni stav da je to neobrazovani balavac opsednut ambicijom za vlast i stvaranjem kulta licnosti).
Zasto bi bilo pogresno da DSS otvoreno napada na vodju stranke SNS? Pa zato sto po procenama, barem 35% u SNS nisu za pustanje Kosova niz vodu, kao ni za prekrajanje preambule u Ustavu, i politicki je dragoceno da u Skupstini taj deo zajedno sa DSS, SRS i Dverima (nadams se da ce svi preci cenzus) doguraju do 34% u Skupstini i sprece da se TAJ deo Ustava promeni! Dakle, smatram da DSS mudro zrtvuje svoje licne poglede na "kult licnosti", u cilju spasavanja Ustava.
Preporuke:
16
7
188 utorak, 11 februar 2014 19:49
siniša @ Kovač
Još samo da mi kažete koji su vaši kriterijumi da bi neko imao obraz.

Moj kriterijum da neko NEMA obraz je 1. da drži stranu Vučiću u potpunoj destrukciji Srbije kao države, i srpskog naroda i 2. napadati nekoga ko je protiv Vučića, ma kakav da je on.

Voleo bih kad bi gospodin Jevtović malo preciznije naveo šta će to on da demantuje.

Moja polazna tvrdnja je da bezbednjaci nisu dobro, tačnije rečeno, nisu nikako čuvali zemlju i da su je razvalili najveća fukara na svetu, Tači, Nataša Kandić, Vučić, Đinđić, Čeda Jovanović.

Od sviju njih našao Jevtović da mene demantuje, uz vašu, Kovaču, podršku. I još mi sporite da nemam obraz. U pravu ste. Ja sam za vas vrlo bezobrazan čovek. I takvi treba da imaju to u vidu.

Za one koji su ljudi i koji će protiv mene da se bore ljudski ja mogu da budem čovek, ali za druge sam i pokvaren i zao i bez ikavog obraza.

Rečju, ako imaš ti obraz imam ga i ja, a ko ga nemaš ti, ja ga nemam još manje, za tebe. Imam obraz samo za one sa obrazom.
Preporuke:
14
11
189 utorak, 11 februar 2014 19:49
Rđosav
Legalno i legitimno:
...
- LEGITIMNO znači u skladu sa moralnim principima jednog društva i preovlađujućim sistemom vrednosti.

Odatle proizilazi da zlo ne može nikada steći legitimitet (osim, razume se, ako je u pitanju društvo moralnih nakaza). ZLO MOŽE SAMO DA BUDE LEGALIZOVANO.

Ovi izbori upravo imaju za cilj legalizaciju zla. Sistem koji legalizuje zlo legitimno je rušiti.

- pa ako to "društvo" bude većinski glasalo za sadašnju vlast - onda ćete valjda morati da priznate i legitimnost? Ne mislite valjda da će Srbi da priznaju da su glasali kontra svojih moralnih principa? I svog sistema vrednosti?

Kakvo nategnuto intelektualistčko domišljanje! Pravi ste srpski intelektualac uzaludnog smera. Plaču za Vama u DSS-u (ako već niste...)
Preporuke:
11
18
190 utorak, 11 februar 2014 19:56
Vladimir NS
Inače moje mišljenje je da treba izaći na izbore. Treba pokušati koliko god su šanse male. Nadam se pre svega da će Dveri i Radikali ući u skupštinu. Izbori će pokazati ko su ustvari patriote. DSS se već razobličio i vidimo koja je struja pobedila u okviru stranke.
Naravno ne preporučujem promene u stilu Jasne*: "Idemo da menjamo lošu vlast, glasajmo za Vučića". Takvo razmišljanje samo navodim kao negativno a iskreno to se ne može ni objasniti.
Bojkot u ovom trenutku ne može da uspe jer nema vremena za takvu kampanju kao što nema ni vremena za izbornu. Ima dovoljan broj stranaka koje su deo kvinsliške koalicije koje daju legitimitet izborima. Izbori su nametnuti od strane okupatora i ko zna iz kog razloga. U svakom slučaju nakon izbora videćemo s čim raspolažemo. Borba neće i ne sme stati.
Puna podrška g-nu Vukadinoviću i ostalima iz NSPM. Javiću se i direktno redakciji.
Preporuke:
10
9
191 utorak, 11 februar 2014 20:11
Za Nešu
E, moj Nešo, gde Vam baš Pečat pade na pamet? PA oni su naljjdirektnije uvezani baš sa Vučićem i SNS-om i delom DSS-a koji je za naprednjake, a samo glume patrioteza penzionersku publiku.
Preporuke:
12
4
192 utorak, 11 februar 2014 20:18
Zoran M.Stanišić, iz Prištine
Pohvale za tekst g-dina Vukadinovića i napore koje ulaže NSPM oko objedinjavanja svih onih snaga koje žele ekonomski, moralni i politički preporod, koje žele realan nacionalni program, pravedan i ekonomski utemeljen, socijalno odgovoran i moderan. Mišljenja sam da je kasno, iluzorno i neplodotvorno učestvovati oko savetovanja i ubeđivanja nabudovne opozicije za zajedničkim nastupom, njihovim nerealnim ambicijama, željama i suetama. Kao čovek koji prezire sve političke partije (parazitske-klovnovske-partokratske kleptokratske,...,), zalažem se za stvaranjem novih vrednosti, gde NSPM može biti stožer okupljanja tih i takih snaga. Svojim imenom i prezimenom, vizijom, idejama i tolerancijom, započnimo toliko potrebnu KATARZU na svi nivoima, i posle dve i po decenije naših tragedija, ekonomskog uništenja i propadanja pošaljimo na smetlište istorije SVU ološ elitu ...
Preporuke:
15
0
193 utorak, 11 februar 2014 20:18
Šta ako izađe manje od 50%?
Jesu li ti izbori važeći? Ako jesu, ja ne vidim stvarne koristi od apstinencije, sem u slučaju masovne ulice posle takvih izbora. Čini mi se malo verovatno, a još manje da bi bilo uspešno, jer međunarodni centar kapitala(izma) radi batinom domaće policije, vojske i po potrebi NATO. Namera je biće dva bloka iste orijentacije, samo različitog prikaza u javnosti (jedan za dlaku kao socijalniji) u najboljem slučaju, da bi se uhljebili svi ovi koji od politike žive.
Osnovnog izbora (socijalizam-kapitalizam) nažalost izgleda više realno i nema, pa ni ovde u komentarima(sve ostalo su detalji kapitalizma). Skandinavija ne možemo biti, znači ostaje (manje ili više pošteno) ropstvo velikom novcu.
Izbor ostaje za EU/NATO ili NE (neutralnost je čini se zavaravanje),odnosno šta će običnom čoveku doneti manje zla.
Ja bih glasao za očuvanje srpskog naroda u jednoj državi, za mene je to protiv i EU i NATO.
Ukoliko to srpskom narodu više nije važno, utoliko gore po njega. Ostalim narodima unaokolo jeste.
Preporuke:
9
5
194 utorak, 11 februar 2014 20:24
Pukovnikov učenik
Goran Jevtović je izrazio suštinu:


Retko ko više pominje gaženje i, praktično, suspenziju Ustava, predaju dela teritorije i potpuno ugrožavanje nezavisnosti zemlje kao ustavnih kategorija.
Da ne govorim o dosada neviđenom kršenju ljudskih, nacionalnih i državotvornih prava Srba sa KosMeta.

Šta sada većina u Srbiji (pa i na ovom sajtu) radi?
Bavi se "uspehom" na režiranim izborima i to "rezultatima": 5, 7, 10, 20...%
"Izbori", dakle, nakon suspendovanog Ustava, u uslovima medijske torture (medijski mrak je još i mila majka) i prema pravilima koja ustavoubice diktiraju u uslovima već spremljene velike krađe.


Republika Srbija je potpisala sporazum sa republikom Kosova, a iza tog potpisa stoji ova vlast koja je i raspisala izbore. Izlaskom na izbore, daje se legitimitet vlasti za nelegalne radnje i time se priznaje Kosovo. Ovo nije jasno samo onima kojima je u interesu trenutno stanje i, blago rečeno, naivnim ljudima.
Preporuke:
25
1
195 utorak, 11 februar 2014 20:27
siniša @ Rđoslav
Niste precizni. U Sarajevu sam svojevremeno zabranjivao Brozovim debejcima da idu ulicom, ali nikoga nisam povredio, a Beogradu sam u kasarni na Banjici polomio nos jednom bezbednjačkom psu koji me iz čista mira napao sa namerom da me povredi. Bog i sreća junačka odluči da sam ja njemu polomio nos, a da ja nisam dobio nikakv ožiljak osim na desnoj šaci kojom sam ga raspalio i danas imam taj ožiljak.

Inače sebe ne smatram ni hrabrim ni nekim veštim tučarošem, niti se ja nešto često upuštam ili sam se upuštao u obračune, ali svaki put kad sam napadnut Bog i sreća junačka su me štitili.

Vi Brozovci ste hrabri. Najhrabriji ste kad sa svojim prijateljima ustašama ubijate penzionere po kućama po Sarajevu. I to lepo uzmete pištolj uđete u kuću i ubijete penzionera starog i bolesnog, polupokretnog i nenaoružanog, jer je Srbin i jer ne voli Tita. To ste vi. To je vaša hrabrost i sposobnost.

Ti što su ubijali Srbe po kućama po Sarajevu su najveći Brozovci, od Prazine pa redom i vaši pajtosi.
Preporuke:
19
9
196 utorak, 11 februar 2014 20:34
siniša @ Goran Jevtović
Evo kad hoćete da demantujete tvrdnju po tvrdnju, a pošto ste bili bezbednjak u Sarajevu kao i Aleksandar Vasiljević, evo vam tvrdnja pa je demantujte JUKA PRAZINA JE BIO VOJNI BEZBEDNjAK.

Evo vam i izvor informacije : Sefer Halilović, da me lakše demantujete.

Ili kad je u pitanju savezni sup, Zejnil Delalić je bio savezni udbaš, komandant logora Čelebići, ili Safet Oručević je bio savezni udbaš, komandant logora Helidrom kod Mostara. On je isplatio Perišića za aerodrom. Izvor informacija : Radmilo Andrić, savezni poslanik SFRJ, funcioner saveznog supa.

Izvolite baćo, pa demantujte.
Preporuke:
18
8
197 utorak, 11 februar 2014 20:40
Slavomir Srpski
Moja prognoza da ce ipak SRS da prebaci preko cenzusa, cak i da postigne dvocifren broj, mislim da je realna. Jer ovog puta sa Vojislav Seselj se postavio na vrh liste, i time u stvari DIREKTNO pozvao sve bivse radikale da mu daju glas. A takvih mislim da je mnogo, i to vrlo mnogo, bas i medju razocaranim bivsim glasacima za SNS.

Izlazak Vojislava na crtu na ove izbore je vise nego simbolican: on je dostojanstven i pokazuje da i u teskoj situaciji (bolest) u Hagu, nalazi snagu, razum i hrabrost da se DIREKTNO suprotstavi bivsim kumovima u SNS, Vuciu pre svega, koji su ga izdali u svakom smislu, i da povrati sebi verne i prevarene radikale.

Dakle, siguram sam u izbornu pobedu Seselja ovog puta, i da ce se time spreciti da Vucic postane neprikosnoven u Srbiji!
Preporuke:
18
3
198 utorak, 11 februar 2014 20:51
Legalno i legitimno 2
"O pravu na povredu prava", Slobodan Jovanović, Država
Preporuke:
6
1
199 utorak, 11 februar 2014 20:54
Pol Korektan
''Demokratija'' posle ''Demokratije'', kalif umesto kalifa ... Nagoveštaj da će svojim idejama koje nikada neće biti iskazane već će ostati na nivou nikada definisane želje (jer Đ. Vukadinović vrlo dobro zna da ''želja mora biti neostvariva da bi opstala'' Lakan) bez nekoliko ključnih glasova, možda i manje od desetak da bi uopšte počeo da razmišlja o promenama / minimalnim, razume se/. Ovo što pišem je, razume se off record, jer G-din Vukadinović i sam rabi cenzuru i to svojski. Gde mu cenzura nije neophodna evo izvesnog Gorana Jevtovića da mrsi ono što je ionako zamršeno rođeno. Pošto ni ovaj komentar neće biti objavljen iluziju zvanu ''komentari na NSPM'' napuštam. Jer arčiti vreme mogu i na Novom Standardu (tamo su ovakve akcije propale pre dve godine) iako sam i njih upozoravao da bacaju najdragoceniju materiju - VREME ... na donkihotstvo ljudi koji nemaju u sebi niti ideju šta je moć, akamoli da je emaniraju. G-din Vukadinoviću - PRVO JE MOĆI PA HTETI!
Preporuke:
7
4
200 utorak, 11 februar 2014 20:57
Nikola Petković
Iskreno, očekivao sam da se napravi taj patriotski blok.Šta se to ispodešavalo meni nije baš najjasnije.I upravo zbog toga moja porodica neće ni izlaziti na izbore. A mislim da mojih 8 glasova ne bi bili za bacanje. Koliko je to dobro (neizlazak moje porodice na izbore) ne znam, ali tako sam odlučio. Ukoliko uspe apel NSPM-a i Đorđa Vukadinovića, te se ipak napravi patriotski blok, eto nas na izborima.
Drugim rečima, svaki rezultat sem apsolutne pobede SNS predstavljao bi Vučićev poraz i apsolutno iznenađenje. Ali šanse za to su uglavnom u domenu teorije – ili neke opšte političke mobilizacije koja pogotovo nije naročito verovatna.

Nadam se da je Đorđe ovaj put pogrešio. Lutajući po forumima, stekao sam utisak, na osnovu komentara čitalaca, da je preko 80% učesnika tih foruma protiv vladavine ovih izdajnika. Koliko glasača koristi internet nije mi poznao, ali gledajući sve ovo nadam se. Nadam se da PPV neće moći sam da pravi vladu, a i da će teško naći saveznike.Nadam s
Preporuke:
5
4
201 utorak, 11 februar 2014 21:08
Nenad
@Vladimir NS utorak, 11 februar 2014 18:35

Razumemo se, Vladimire. Za 1500+ evra treba raditi krvavo, često i vikendom učiti da bi opstali u poslu. Nemilosrdno je, ali čovek bude realizovan. Okolo gledam lumpenproleterijat revolucionare, "mala plata, neću da radim", cevče pivo na crtu. Nariču kao žene, svi im krivi, bedno ih je i gledati. Uostalom, pogledajte i ovde količinu komentara napisanih u radno vreme. Korist, sem pražnjenja frustracija? Nula.
To što neki troše, kradu, vratiće im se. Do mene je kriza došla 2008. godine (ostao sam bez posla sa 650 EUR štednje) i tad sam rekao da se neće ponoviti. Smešan sam bio i kao patriota u toj bedi, 500 dinara u džepu.
Raslojavamo se ubrzano. Poslušajte me: naučite čim primite neke pare, da kupite devize. Po bilo koju cenu. Mene su ovo naučili bogati stranci. Štednja je disciplina i odricanje, ali donosi sigurnost.
Svako dobro i Vama! Borimo se. Pobedićemo. Na pamet.
Preporuke:
10
1
202 utorak, 11 februar 2014 21:17
@Nikola Petkovic
Ovi sto glasaju za njih ne koriste internet. A njih je mnoooogo.
Preporuke:
9
0
203 utorak, 11 februar 2014 21:31
Legalitet i legitimitet 3
Za Rđosava
Legitiman znači "dostojan da bude priznat".
Bez obzira na broj glasova koje je Hitler dobio, zlo nacizma ne može biti legitimno mada su ga Nemci svojim glasovima U DATOM ISTORIJSKOM TRENUTKU legalizovali. Ipak, takav režim pre ili kasnije biva srušen - nekada već od generacije koja je glasala za njega, nekada od potomaka.

Ni zlo izdaje nikada ne može biti legitimno čak i ako ga Srbi u datom istorijskom trenutku legalizuju svojim glasovima.

Inače Koštunica je legalista, što će reći propislija. To je otprilike i vaš domet. Pošto SNS i DSS flertuju, imate šanse da posle ovih izbora konačno postanete emeritus.
Preporuke:
5
9
204 utorak, 11 februar 2014 21:51
Goran Jevtović
@ siniša

Prvo, moraš da znaš na koga se odnosi izraz "vojni bezbednjak", jer, očigledno je da imaš ozbiljan problem sa definicijama, kao i svaki laik.
Taj izraz se odnosio na školovane "organe bezbednosti u JNA" (generali, oficiri, podoficiri i civilna lica), što je pravilan izraz.

Drugo, jedno su "organi bezbednosti" (operativci vojne službe), a sasvim drugo njihovi "saradnici" kao prva kategorija i "izvori podataka", kao druga kategorija.
Ono što vi, dokoni mrzitelji vojske, nazivate "doušnicima", a zapadne službe njih nazivaju "agentima".

Treće, Sefer Halilović je bio "saradnik" vojne bezbednosti, da bi se nakon početka rata otrgunuo i prešao na drugu stranu.
To što je on Juku Prazinu imenovao kao takvog (a Prazina nije imao nikakve veze sa JNA i posebno ne sa OB) jeste podmetačina upravo da bi sebe oprao od takvog statusa.

Četvrto, "saradnici" i "izvori" su bili slobodni ljudi, najčešće vezivani na tzv. "patriotskoj osnovi", ali su mogli da okreću leđa.
Preporuke:
21
4
205 utorak, 11 februar 2014 21:51
...
Ljudi, da li ja živim u nekoj paralelnoj stvarnosti, ali od svih tridesetak osoba sa kojima kontaktiram,(živim u NS, srednje godine, srednja klasa) sa potpunom sigurnošću znam da ni JEDNA neće glasati za SNS... OTKUDA TIH 50%??? Da tu neko ne masti?
Preporuke:
26
3
206 utorak, 11 februar 2014 21:52
Goran Jevtović
2.
Oni "saradnici" koji su za službu vezivani na tzv. "kompromitujućem materijalu" što je bio najčvršći osnov, lako su u miru držani pod kontrolom.
Međutim, kada izbije rat, od tog osnova je bila slaba vajda, osim, ako je saradnja je nastavljena i tokom rata, a kompromitovanje uspešno nadograđeno, pa je to moglo da se koristi nadalje.
Imali smo (i imamo još uvek) takve slučajeve i, na tvoju žalost, takve nećeš nikada otkriti, sav tako sveznajući.

Na osnovu objašnjenja o "vojnim bezbednjacima" izvuci zaključke i za "savezne udbaše" (takođe nepostojeća kategorija) koje si nabrojao.
Nije to bilo tako naivno kako ti misliš.

Bez obzira na sve, službe nisu radile onako kako "mali Perica zamišlja".
Nisu mogle službe da spasu SFRJ (pa tako ni srpski faktor i teritorije u celini) koju su komunisti, stvarajući je, ugradili u temelje "eksploziv sa odloženim dejstvom" koji će je razoriti tačno prema zaključcima čuvenog Drezdenskog, ali i ostalih kongresa i "savetovanja".
Preporuke:
19
6
207 utorak, 11 februar 2014 22:02
Goran Jevtović
@ Kovač
@ Pukovnikov učenik

Srdačan pozdrav od mene!


@ Pol Korektan

Šta ja to mrsim uvaženi Pole? U čemu je problem?
Izneo sam stav i mišljenje trudeći se da bude zasnovano na argumentima i to ne u defetističkoj već u najboljoj nameri.

Nigde nisam pledirao da moram biti u pravu. Šta više, iskreno bih voleo da apsolutno grešim.
Međutim, iskustvo me je naučilo nečemu drugom.
Ako potcenimo protivnika, a to radimo permanentno od petog oktobra, teško ćemo se izvući iz njegovih kandži.
Da bi smo ga pobedili, moramo upoznati njegovu strategiju i resurse kojima raspolaže.
U našem slučaju, moj stav je, da je to stvarni užas.
I, kako ćemo ovako "goloruki" protivu takve sile?
Kada kažem "goloruki", mislim pre svega na dve stvari: medije (nema nas tamo ni u promilima!) i novac koji je neophodan da bi se krenulo u organizovani otpor.

Osim ako vi smatrate da nam takav protivnik nije za vratom i da se baš u ništa ne meša.
I vama srdačan pozdrav!
Preporuke:
22
4
208 utorak, 11 februar 2014 22:03
Samuilo prostačina
Gosn Đorđe.Vidite li?Da li nama vaš tekst pomaže ili nas razara.Ima znakova na početku komentarisanja da smo obeznađeni i na neki način složni.A onda počnu pucanja po svim šavovima.I to među nama koji smo po osnovnom bliski.Isto je to i među strankama.Mi smo nesrećen narod.Istorija,sudbina i patnja su nas rastočile.Čim nešto nauči ili čuje on je sam svoj gospodar. Sve ove stranke i postoje zbog te naše osobine da svaka vaška bude obaška.Demokratija? Dajte mudrog i pametnog i uspešnoga dikatatora i ako unapređuje, on će biti slavljen.Miloševiće je na početku to bio.Onda su ga oni nanjušili, osetili kuda to vodi i sredili.Oni a ne mi.
Nama fali veliki vođa koji nije mogućan ako ga narod ne oseti .Ovoga narod bira iz očajanja.Bar nešto obećava.Kad vidi kuda sve vodi,napustiće ga i ko zna kako kaznitzi.Iz tog ugla ja mu želim da uspe.Ali setite se .Sam je prognozirao jedan mandat.Zna da dva neće zaslužiti?A ovo bojkot?Meni se čini da 60% neće izaći i bez bojkota.A ovi naši?Slaba vajda.
Preporuke:
12
1
209 utorak, 11 februar 2014 22:06
s.p.Lajković
...DA JEDANPUT MORAMO SVI DA IZADJEMO na te proklete izbore a ne sve nešto da kalkulišemo : "ako svi ne izadjemo neće dobiti legitimitet" ma majke ti? Imaju ga oni za svet i za sebe a to što ga nemaju u vašim glavama ili za trista godina u udžbenicima istorije, koga će biti briga ? Svi ti komentatori me podsećaju na one pacijente koji su se javljali na radio Fokusu pre prošlih izbora dok se SNS zvao Srpska Napredna Stranka (u medjuvremenu postao Srpska Najgora Stranka ) i dok se nisu razočarali u istu. Sad su pa našli NSPM. Umesto da pozovu narod da svi izadju na izbore i oduvaju sadašnju vlast oni se plaše DA NEMAJU DOVOLJNO ONIH KOJI BI GLASALI ZA PATRIOTSKU OPCIJU i u tom grmu leži zec. Ako je tako onda neka sve i propadne, nije za bolje!
Preporuke:
16
3
210 utorak, 11 februar 2014 22:08
Rđosav
Legalitet i legitimitet 3:
...Bez obzira na broj glasova koje je Hitler dobio, zlo nacizma ne može biti legitimno ...

- more, bilo je itekako legitimno sve dok nisu zasvirale Staljinove orgulje pod Berlinom. I bio bi Hića legitiman i dan-danas. Šta, da niste od onih koji naivno veruju da su Nemci odbacili Hitlera? pa što im onda ne daju da osnuju hitlerovsku stranku? - da Vam šapnem odgovor: zato što bi NSDAP pobedila odma`, na prvim izborima!
... takav režim pre ili kasnije biva srušen ...
- kuku, kakva glupost! Pa svi režimi na kraju propadnu, i rimski, i vizantijski, i turski, i austrougarski,... - i Solomonov, i Sulejmanov, i Napoleonov, i Franjin. I šta - sad su svi režimi kojih više nema - nelegitimni?!

Vi iz DSS-a me uvek iznova razveselite. Gde li se napajate takvim mudrostima? Izgleda da je onaj ratni zločinac Slobodan Jovanović stvarno upropastio Bg-intelektualce uzaludnog usmerenja...
Preporuke:
16
13
211 utorak, 11 februar 2014 22:14
@...
Tri tačkice, vi ne poznajete nikoga ko će glasati za SNS? Hvala Bogu konačno da pročitam nešto za moju dušu.
Preporuke:
17
0
212 utorak, 11 februar 2014 22:15
Striko Dolgač
Proročki tekst, i vreme će pokazati da je g.Vukadinović bio u pravu. DSS nije svestan da od ovih narednih izbora sa ovakvom samodestruktivnom politikom polako NESTAJE sa političke scene.
A prisetimo se da je svojevremeno g.Koštunica pozivao da se glasa za Nikolića (posredno za Vučića) a sada ne preduzima ništa da popravi svoju grešku.
Preporuke:
11
8
213 utorak, 11 februar 2014 22:20
siniša @ Goran Jevtović
Dobro, nisu ni Halilović ni Prazina vojni bezbednjaci, a nije ni Radmilo Braca Andrić, ni Zaim Delalić, ni Safet Oručević ni Buri Bijedić nisu savezni udbaši nego sam ja laik.

Dobro. Nisu bezbednjaci ni Tus, ni Agotić, ni Špegelj, a ni Vasiljević Aleksandar, ni grahovac Blagoje ni oni bnisu bezbednjaci. To što su bili generali vojne udbe i načelnici to ništa. I tako kao što nisu bili bezbednjaci tako nisu ni mogli da spasu zemlju, a nisu učestvovali ni u rušenju te zemlje, nego ja ih samo mrzim i kao takav ih ogovaram.

No nego ću ih voleti.

Šta vam je čoveče, zar ne vidite da je to sami epicetar razaranja i Jugoslavije i Srbije.

Ja nisam bio ni mogao biti ni razvodnik i vama sam ja kriv, a ni praćku nisam imao da oborim vrapca. I ja ne valjam, a valja vam Tus, valja vam Vasiljević, valja vam Andrić i ostala gamad. Alo, čujete li vi mene, gamad.
Preporuke:
24
9
214 utorak, 11 februar 2014 22:37
Spasoje Spasojević
Nije Bog digao ruke od nas, već čeka da prvo pogledamo u sebe, kao što je i Đorđe napomenuo. Moramo potpuno potonuti, kao i pre 1389., a potom ako Bog da, da se ponovo vazdignemo kao i 1804. i oslobodimo sve srbske zemlje. Malo statistike, od 10 ljudi koje srećem svakoga dana, možda bi dvoje sutra krenulo u oslobođenje Kosmeta!!! Srbiju siluju, a ona ne sme ni da se bori protiv toga. Ljudi, pa Japanci se bore za Kurilska ostrva, i posle atomske bombe, a Srbi će se odreći Svete zemlje, za lažna obećanja. Da li je moguće da se Srbi sa KiM, ne okupe u Beogradu i organizuju protest protiv Bris. sporazuma??? Koliko li ih samo ima u BG?
Ali da ne mislite da sam pesimista, duboko sam uveren da ćemo osloboditi Kosovo i Metohiju, pre ili kasnije, a mi sa NSPM ćemo to sigurno i dočekati.
A poruka Vučiću i Dačiću, koliko god da su bolesni, je da pročitaju Pakao, pa neka se nadaju.

DO GODINE U PRIZRENU!!!
Preporuke:
19
2
215 utorak, 11 februar 2014 22:43
Goran Jevtović
siniša

Od svih koje si nabrojao samo su Imre Agotić i Aleksandar Vasiljević bili pripadnici vojne službe i načelnici njenih organa na različitim nivoima.

Ali, ja ne razumem šta ti hoćeš ovde da kažeš, brkajući babe i žabe (Tus i svi ostali koji videli nisu službu, osim kao "doušnici")?

Nije SFRJ i JNA pravila vojna služba bezbednosti, već je to činila Komunistička partija Jugoslavije!
Da li ti možeš da uvidiš razliku? I to značajnu. Nešto što se ne može da meri.

Nije mogla ta služba, kakva god da je bila, da spreči nešto što je u startu bilo minirano i pripremljeno za rušenje.
Postavljeno prema zamisli Vinstona Čerčila a po nalogu Vatikana još '43., i sve realizovano od strane nemilosrdnog Josipa Broza, koji je u našim uslovima, nakon rata, bio pravi Mao Ce Tung.

I zašto glorifikujuše stvari?
Uzeo si ovde ulogu Boga, kao nedovršeni, ali sveznajući razvodnik i sudiš li sudiš, bez prava da se bilo ko brani.
Otkuda ti takve nakaradne predrasude?
Preporuke:
22
16
216 utorak, 11 februar 2014 22:47
Rikoshet
Potpuno tacan tekst. Ne mogu da shvatim "patriotsku"
opoziciju. Pocinjem da mislim da su i oni deo ove velike igranke koja se zove politicka scena Srbije. Mislim da kao narod nemamo dublju svest i da mozda i ne zasluzujemo svoju drzavu ovakvi kakvi smo...
Preporuke:
6
6
217 utorak, 11 februar 2014 22:47
Observantes
Bojkot je utopija. Pravi bojkot moguć je jedino u plemenskoj organizaciji (šiptarski primer strogog , od spolja, indukovanog „neoromantizma“ –nacionalfašizma) ili visokosvesnoj, odgovornoj i moralom ideologizovanoj populaciji jednog društva. Srbi su na severu Kosova pokazali visoku svest i ostvarili bojkot ali je bitno i u kom ambijentu se on dešava. Kada je to oaza u pustinji ili u džungli sve pada u vodu. Srpsko društvo danas nepripada nijednom od dva navedena primera pogotovo kada je po pitanju egzistencijalne svesti medijski namerno autoritarno osakaćeno. Igrati se bojkotom koji podrazumeva jako i svrsishodno političko oružje i disciplinovanog, svesnog i pravičnog pojedinca u današnjoj srpskoj realnosti je lakomislenost. Nije sramota neznati, sramota je ostati u neznanju. Srbi danas neznaju a imali su priliku da uče, da intenzivnim životnim i stradalničkim kursom saznaju najbitnije za ove gotovo tri decenije...
Preporuke:
20
4
218 utorak, 11 februar 2014 22:48
Observantes
... Priručnik za glasanje nepostoji. Postoji lična svest i lična odgovornost. Naivnost, povodljivost i paperje od argumenata („oni su mladi, oni su budućnost, oni su neokaljani, imaju odličan program, treba drugima i novima dati šansu, svi drugi su nam se smučili...“) su vodilja nemislećih, inertnih i plitkih a ovde se takva nepoznata družina promoviše i ubraja u one s patriotskom referencom. Neka druga je stradalnička i Vukadinović je naziva autističnom? Pa jeste epilogom jer je masakrirana ali je potencijom „sveće koja još uvek gori“ svetionik za preostalo uporno pošteno (suviše komforno i neoprezno izrečeno za „evropskog Mandelu“ od Vukadinovića!) . Ona treća je na rečima „patriotska“ ali po delima odavno kastrirana pa joj je svrha marionetsko pseudoautoritativno i lažno nacionalno vegetiranje. Preduzeće u trajnom stečaju...
Preporuke:
12
3
219 utorak, 11 februar 2014 22:48
Observantes
... Nepostoji patriotski blok i to je prevara! Postoje Srbi, haški osuđenici i stradalnici i postoji Srbija i Srbi koji su stradali i dnevno stradaju samo zato što su Srbi! Kad Srbija shvati da je reafirmacija morala najbitnija, pa i u političkoj sferi onda će izlazak na izbore biti radovanje. Konkretno, politička nauka i politika, po definiciji, nisu amoralne i ne mogu biti samo profitabilni posao gnjida. Ona je ovde shvaćena i definisana jedino kao takva. Kad kažeš političar misliš na smeće od čoveka. Kredibilni i potvrđeni intelektualci i beže od ove „šuge“(zdravog prodržavničkog političkog angažmana)...
Preporuke:
23
3
220 utorak, 11 februar 2014 22:50
Observantes
... Razlozi za raspisivanje vanrednih izbora su mnogobrojni i to nije tema ali je ishod izbora, kako mnogi rekoše, predvidiv. Ali ako se to zna onda neuspeo bojkot jeste gubitnička rabota. To je kapitulacija morala i jedino afirmacija nemoći. Svaki izbori su šansa iako su neki unapred izgubljeni. Aksiom je da je srpska politička i vojna elita haškom fašističkom represijom, ciljano, planom, (propagandnom, vojnouranijumskom, kolaboracionističkom odavde) obezglavila srpski narod i srpsku državu. Pa bar pet postpetooktobarskih izbornih ciklusa desilo se u prazno s linearnim i gubitničkim srpskim trendom i svako glasanje je obezvređeno i izgubilo bi smisao...
Preporuke:
14
4
221 utorak, 11 februar 2014 22:51
Observantes
... Dakle, vreme je i za jedne „rabat izbore“ čiji ishod nikoga netreba da zanima i kojima bi Srbi pokazali indiferentnost na planiranu antisrpsku rutinu i koji bi bili posvećeni srpskim junacima u Hagu. I to nije bojkot. Treba ove izbore obeležiti jednim predizbornim sloganom: Glasanje za Srbe u Hagu, za one žive i one ubijene velikomučenike! Treba glasati za njih! Pa da vidimo ko smo i šta smo! Ima li savesti, ima li srpske rodoljubive visprenosti i imaju li stradalnici i srpski junaci zadovoljenje za žrtvu koju su dali! Istovremeno, ovo je i šansa da se rodoljublje reanimira i u unapred izgubljenim izborima kreditira dugoročno mentalno i rodoljubivo zdravlje srpskog naroda.
Preporuke:
18
3
222 utorak, 11 februar 2014 23:05
Mara
Da,da...kako sve ovo zvuči poznato :( Uvek se glasalo protiv nekoga/nečega a ne za...Večito biranje između dva zla...Evo mi u kući "lupamo glavu" za koga da glasamo od ove opozicije a da ne rasipamo te bedne glasove kao razvejano seme maslačka :( ne ražlička
Kako stvari stoje... Dveri će dobiti naš glas...Pozdrav!
Preporuke:
17
7
223 utorak, 11 februar 2014 23:07
Stefan
Znamo kako stoje stvari,tj, da ce ovi izdajnici najverovatnije pobediti na izborima. Znamo da ce utakmica biti neravnopravna. Znamo, na zalost, da patriotske stranke nece zajedno na izbore. Sta je braco?? Da li cemo da sedimo kod kuce i kunemo zlu sudbinu??? Najpre, ne slusati pojedine mutivode koje zagovaraju bojkot jer time nista ne dobijamo. OBAVEZNO IZACI NA IZBORE I GLASATI ZA JEDNU OD TRI OPCIJE(DSS,DVERI,SRS)!!! Uradite ono sto je do vas. Prodrmajte porodice, familije. Pokusajte da im objasnite da nesposobnjakovici i izdajnici vladaju Srbijom i da njima ne daju glas. Taj nas glas je trenutno jedino sto nam je ostalo u ovom mraku i sto mozemo da upotrebimo u nasu korist. Sve opozicione stranke moraju krenuti u mnogo zescu kampanju protiv vlasti jer vremena je premalo. Pored programa stranackih, mora se svuda potezati pitanje Briselskih pregovora, odnosno izdaja KiM, nelegalno objedinjavanje svih poluga vlasti od strane PPV-a, lazna borba protiv kriminala, smanjivanje plata...
Preporuke:
23
4
224 utorak, 11 februar 2014 23:10
Samuilo prostačina
Neću večeras da se svađam.A one glavne galamdžije teško čovek u ovoj situaciji podnosi.
Večeras sam slušao one kod Sarape.Jedan veli da smo potrošili ogromne milijarde za autoput a da ga nismo napravili,iako su bile dovoljne za tri autoputa.Ne Prođe nekoliko minuta taj isti veli "Pare otišle na penzije" pa ređa dalje.Elem one pokradene za put nisu bile namenjene da živimo.Smetaju penzioneri.Da ne teram dalje .To je naš život.Svi kradu a krivi penzioneri.Zašto onda brinemo o zdravstvu ako ono produžava život.One koje zdravstvo štiti niti možemo da zaposlimo, niti kad ostare da izdržavamo.Mi smo u mišolovki.I nije samo Vučićeva,
Vučić je lažna nada.Glasa ga narod koji, među svima sotalima, drugi izlaz ne vidi.Glasa ga glad za rešenjem.Kad shvati da on ne može ništa, on će tu iluziju skupo platiti.Bojim se da je ona izbore zakazao pre no što grad na vodi postane laž.A ja ne znam šta sa svojim glasom da radim.Proglasiću ga beznačajnim kao i toliki drugi
Preporuke:
14
2
225 utorak, 11 februar 2014 23:23
Srbin Srbinović
1) Đorđe, bravo za tekst i inicijativu. Podržavam, i kao građanin učiniću sve što je u mojoj moći da se stvori snaga koja će biti otpor ZLU KOJE HOĆE DA UKRADE LEGITIMITET.
2.)NIJE Vučić inteligentan, naprotiv. Posmatrajte kako se teško snalazi u sučeljavanjima kada nema pripremljen oslonac (u papirima), i kada ima oslonac, deluje ograničeno, i to je uvek bilo prisutno. Ono što je Vučića "izvlačilo" i "izvlači" iz situacija JESTE ČINjENICA DA JE ON UVEK PONAVLjAO ONO ŠTO SU DRUGI, PAMETNIJI SMISLILI I ODREDILI. Ranije Šešelj, a danas USA EU timovi (lica) KOJE BEZUSLOVNO SLUŠA I REPRODUKUJE, a oni mu daju stavove i planove skovane u raznim Tavistok institutima.
2.1)U pitanju je Vučićeva poslušnost strancima NA ŠTETU SRBA I SRBIJE, PA SE MOŽE GOVORITI O VUČIĆEVOM KARAKTERU A NE O PAMETI.
Preporuke:
17
3
226 utorak, 11 februar 2014 23:23
Ako se ovako nastavi
Glavni predizborni problem će biti kako na izborima razlikovati drugosrbijanske i patriotske bele listiće...
Preporuke:
5
2
227 utorak, 11 februar 2014 23:26
Legalno i legitimno
Za Rđosava

"Vi iz DSS-a me uvek iznova razveselite."

Mogu vam reći da i mene oni uveseljavaju. Posebno Koštunica. On uštogljen, vi kafanski šeret - biće to jedan dobar tandem.
Inače napravio sam omašku kad sam napisao da je Koštunica legalista. On je zapravo fleksibilan legalista jer očigledno uopšte nije gadljiv na bezočno kršenje Ustava od strane narodnjaka. Čak vam se i udvara.
Preporuke:
16
12
228 utorak, 11 februar 2014 23:27
saša r.
Ovo je, g-dine Vukadinoviću, besprekorna analiza, posebno ste fenomenalno predstavili nastup tzv. "patriotskog fronta", ja bih čak rekao - svi za jednog i svako za sebe, tužno, da tužnije ne može biti. Nigde kolektivnog duha koji je nekad krasio Srbiju i nosio je na krilima u najtežim trenucima. To je i jedini način na koji se možemo suprotstaviti globalistima. Koštunica tera svoje po starom, Šešelj je nažalost izgubio kompas, čak i Dveri natežu užad kako ne treba, jer čujem da su im se Zavetnici nudili, a oni postavili neke uslove, te se ovi okrenuli koaliciji sa Pelevićem. Ovo se zove - milion babica, a deca ne da su kilava, nego nemam adekvatan izraz u ovom trenutku za "srpski patriotski front".
Posle svega ovoga, zaista je glupo optužiti srpski narod zbog kraha na budućim izborima, jer će patriotski glasovi biti raspršeni do bola.
Preporuke:
10
2
229 utorak, 11 februar 2014 23:30
fristajlo
Tatijana
Eto šta da se radi. Povežite se ljudi i izmestite u surovu ilegalu.

Samo tako i može, dok se ne osmisle ciljevi. Internet nije za takve dogovore, sve se prati i hakuje.
Meni su stalno na i u računaru (mada tu neće naći ništa od onoga što ih zanima).
U glavi je najbezbednije.
Preporuke:
17
3
230 utorak, 11 februar 2014 23:39
Nenad Ostraćanin, Raška
Svaka čast. U Srbiji na žalost ne dostaje političke gromade sa energijom koja će povući narod i zato nam je ovako.To sa jedne sa druge strane imamo isti izbor već duže vreme i narod više u taj izbor ne veruje a Vučić upravo na to računa. računa na manju izlaznost i njegovu sigurnu pobedu. I na kraju ja bih ovoga trenutka više razumeo kuku i motiku na ulici nego kuku i motiku koja glasa za SNS.
Preporuke:
12
0
231 utorak, 11 februar 2014 23:42
Kako je Toma pobedio
Pa "slagao nas" da nas razume. Umesto nas je štrajkovao glađu, umesto nas nije mogao da se umiri zbog Kosova, sve nas je razumeo i sve obespravljene rehabilitovao od sudija do kriminalaca, vratio nam dostojanstvo, evrofile uvodi u Evropu a rusofile u Rusiju, Koštunici obećao legalizam a građanima demokratski dijalog... ???

A ovi "naši"??? Dveri imaju rusku širinu ali ne i koalicioni kapacitet. Koštunica hoće da se Evropa i Rusija prilagode njegovim neutralnim vrednostima. Radikali misle da ako neko uzme člansku kartu, automatski ulaže život u veliku Srbiju...
Preporuke:
19
1
232 utorak, 11 februar 2014 23:46
Rđosav
Legalno i legitimno:
... kad sam napisao da je Koštunica legalista. On je zapravo fleksibilan legalista...

- ma zaluđujete se. Prodajete `legalizam` i `legitimitet` kao nekakve vrednosti po sebi. A ne shvatate da su uvek u pitanju - ideološki sudovi. Evo za Vas:

- da li je režim kralja Aleksandra 1918-1934 legalan i legitiman?

Cenim da će svi građanski istoričari graknuti da jeste. A svi komunisti - da je Kralj bio diktator. Vi?

Pitanja za vežbu - kao ilustracija (ideologija presuđuje!)

- da li je režim Vladimira Iljiča legalan i legitiman?
- isto, za: Josifa Visarionoviča?
- za Leonida Brežnjeva tože;
- a Mikhail Gorbačov?
- Boris Jeljcin?
- Vladimir Vladimirovič? - eno ceo Zapad ima primedbi na "slobode" u Rusiji, ne zovu ga eksplicitno diktatorom, allli... - jasno je da to misle. Šta Vi mislite?

Pouka: svaki je režim legalan i legitiman. Dok je režim.
Preporuke:
14
15
233 utorak, 11 februar 2014 23:55
Django osvetnik
"Shkolovani organi bezbednosti u JNA"?!?Tako li se nazivaju oficiri koji su bili nesposobni da vode vod,pa su sklanjani u bezbednost?Vi prichate o gazenju Ustava,moralu,Hagu!?Gde ste bili kad je Sloba gazio sve ustave ko pijan rasad?Slushali ste naredbe o povlachenju iz Slovenije,Hrvatske,Bosne,Kosova,pa se zalite shto glavite u Hag.Nije Vam palo napamet da odbijete veleizdajnichku naredbu,a primali ste platu da shtite tu drzavu.I,sad nam ovde solite pamet,uchite moralu,i primate zasluzenu nacionalnu penziju.
Preporuke:
26
16
234 sreda, 12 februar 2014 00:33
Goran Jevtović
Django osvetnik

Nema se šta dodati, komentar "vredan" pažnje.
Još kada se uz to doda i ovo "zastrašujuće" "Đango osvetnik", prosto mi se krv sledi u žilama.
Pa još ako si u nekim od tih ratova "krvcu ljutu proljevao", uh.

Ko ti drži predavanja o moralu?
Odakle si doleteo prijatelju?
Ja iznosim ovde svoju "priču", ti iznesi svoju, još ako imaš neki argument pride, super.
Preporuke:
25
23
235 sreda, 12 februar 2014 00:36
Božidar
"Pa čak i ovde, na NSPM, ponekad sa tugom gledam kako se to malo preostalih patriota međusobno obračunava i zakrvljuje oko toga da li je najveća nacionalna štetočina i glavni krivac za naše sadašnje nevolje bio Milošević, Koštunica, Đinđić ili Tadić (ili, pak, Tito, kralj Aleksandar...)."

Izgleda da Vas uopšte nisu čuli, gospodine Vukadinoviću. Taman kada se čoveku učini da je čuo neki istinski glas razuma, progovore između redova neki kompleksi, i stvari se vraćaju tamo gde i moraju biti: na mestu određenom veličinom i snagom postojeće pameti, na milimetar ili ilometar od potrebne kritične mase, svejedno je koliko daleko.

Svaka čast na izuzetnom tekstu. I čestitam na poštenju, koje viri iza svake reči. Nastavite, niste sami!
Preporuke:
20
2
236 sreda, 12 februar 2014 00:53
G.S.
Interesantna ideja:
Srbija je "kuća na sred puta" i mnogi su zainteresovani da ona nestane, ili barem da bude što slabija i sa što manje uticaja...
Nažalost, mnogi njeni građani su se svesno ili nesvesno upregli u interese srpskih neprijatelja. Počev od sitnih ćata u administraciji koji za 100 grama kafe ili litar pića "sređuju" zaobilaženje zakona, preko korumpiranih policajaca koji takve ne hapse, nezadovoljnih ali oportunističkih nastavnika koji ih nisu naučili da je to što rade sramno, do konačno - političara koji su taj haos organizovali u svom i interesu svojih sponzora - onih koji im plaćaju skupe kampanje, bilborde i zagađivanje medijskog prostora.
Mi na takav odnos snaga ne pristajemo mada smo svesni da je ovaj svojevrsni "kancer" metastazirao...
Bolest je toliko teška da bi svaka nešto invazivnija metoda lečenja mogla dovesti do fatalnog završetka -
Preporuke:
9
0
237 sreda, 12 februar 2014 00:59
Alternativa bojkotu
Evo predlog, svi zajedno glasamo za Rusku stranku umesto bojkota, svi koji hoće da ubace nevažeći listić, i oni koji ne znaju pa glasaju za treće srbije i bilo kakve gluposti koje će da izmisle,ispričajte
Preporuke:
20
7
238 sreda, 12 februar 2014 01:11
jocal
... iz perspektive nekoga ko ne glasa već desetak godina ( od kada je dr.V.K. kandidovao Maršićanina na predsedničkim izborima ) ... ako izadjem na izbore glasaću ili za Dveri ili za Radulovića ( koliko god se činilo kontraindikovanim ) , već prema tome ko me ubedi da zna šta mu je činiti ako do vlasti ikada zaista dođe ... verujem da svako treba da napravi procenu toga šta će nam valjati nakon sloma , koji se čini neminovnim ... sve stranke koje su bile na vlasti u poslednjih četvrt veka dodale su ponešto u korist propasti države ... valja se pripremiti za spasavanje naroda ... ko ne vidi nikakvu perspektivu u ponuđenim opcijama - neka preskoči ove izbore bez griže savesti ...
Preporuke:
1
2
239 sreda, 12 februar 2014 01:28
Peter RV
@Jasna*
Partija nema patriotskih. Sve su to privatni pasaluci sujetnih ljudi koji ne trpe nista sem njihovo obozavanje.
Partijski programi su pazljivo pripremnjene lazi koji se nikad ne postuju, ali sluze za obmanjivanje naivnih i onih koji zele da budu obmanjeni.
Ljudi patriota medjutim, ima, kao i onih koji su izdali sve sto se moglo izdat.
Posmatrajmo samo Dacica i njegovo putesestvije od marksizma do 'molitvenih dorucaka' u Vasingtonu- kompletni izdajnik duha Slobodana Milosevica.
O Vucicu i Nikolicu sto reci? Zabili su noz u ledja Seselju i unistili potpuno SRS, dok je on camio u tamnici. Sad nam obecavaju 'program' koji je potpuno suprotan od onog sto su pridikovali prije nedavno. Kostunica je materijalni autor izdaje vojne kupule VS-a na celu sa bivsim predsjednikom drzave. Sad pridikuje kao 'program' neku neutralnost.
Zaboravimo partije i programe i glasajmo za jedinog Srbina koji nas nije nikad izdao- zbog cega i lezi u zatvoru vec punih jedanajest godina.
Preporuke:
7
2
240 sreda, 12 februar 2014 01:31
Ovo demantuje legitimnost poziva na bojkot
Rosijskaja gazeta citira neimenovani izvor iz MID-a Ruske federacije da ruskoj diplomatiji nije uspelo da ubedi srpsku stranu da je za nju najpovoljnije da se kosovski konflikt „zamrzne” na neodređeno vreme i da se Srbija ne saglašava na inicijative iz SAD i EU da se potpuno odrekne svog državnog integriteta i suvereniteta u zamenu za „maglovito obećanje datuma za početak pregovora o prijemu u EU”, podsećajući da Turska status kojem Srbija teži ima već 13, a Makedonija već 7 godina, bez izgleda za prijem u EU u dogledno vreme.

Ruska diplomatija za već gotovo izvestan slučaj da se Beograd saglasi sa prijemom Kosova u Ujedinjene nacije kao punopravne članice priprema alternativni plan, kojim bi se ubrzalo međunarodno priznanje Abhazije i Južne Osetije. Do sada Rusija nije aktivno insistirala na međunarodnom priznanju ovih kavkaskih republika iz obzira prema poziciji Srbije u vezi sa Kosovom, ali kada Srbija dopusti ulazak Kosova u UN to će Rusiju osloboditi moralne obaveze da se uzdržava od
Preporuke:
12
0
241 sreda, 12 februar 2014 01:39
Milan Kacarevic
Ili ce patriotska opozicija nastupiti na zajednickoj listi, ili ce se sledeci republicki izbori odrzati na teritoriji Sumadije.
Preporuke:
5
1
242 sreda, 12 februar 2014 01:54
Gedza
1) Prozovi Usatavni sud , Sinod Pravoslavne crkve, posebno Patrujarha i Akademiju nauka i umetnosti Srbije da iznesu svoj misljenje o Briselskom sporazumu.
2)pozovi Predsednika Drustva Srpskih domacina, iz rasejanja da novcano i na druge nacine pomognu kampanju ujedinjenja i otreznjenja glasaca.
3) Dogovori se sa Urednikom Geopolitike da odstampate Proglas, Pamflet sa sazetim, jasnim porukama sadrzanim u ovom tvom tekstu, za glasace iz ciljanih grupa;omladina i penzioneri,seljaci,nezaposleni,studenti, lica na odsluzenju zatvorskih kazni,slobodni umetnici.
4)Trazi prijem,u nase ime,kod njegove Ekselencije ambasadora Ruske federacije da ti za javnost iznese misljenje o posledicama sprovodjenja Briselkog sporazuma za integritet drzave Srbije.
Djordje, brate, trazio si i ja se usudih da ti odgovorim, samo se pitam ko ce brojati glasove !!!
Na ulice se nikad ne izlazi spontano!
Kad dodje pravi cas bicemo pozvani i IZACICEMO, ne da lezimo na stiroporu nego da pobedimo izdajnike!
Preporuke:
12
2
243 sreda, 12 februar 2014 01:55
@ alternativa
Zašto minusi, niko vas ne tera silom. Ne mešajte se kako će drugi glasati, ako se vama ne sviđa.
Preporuke:
1
2
244 sreda, 12 februar 2014 03:22
Milijana
Pitam se, pitam se, gde je onaj sto se u
osamnaestoj upisa u komunce, pa onda prelete
u otpor, pa sada zamaskirani neprednjak, a voli da se duva da je visoko edukovani
doktor nauka zaposlen u gen. mod. institutu,
gde li je on da nas prosvetli njegovim
skupocenim mudrostima kako da ZLO NE STEKNE
LEGITIMITET. Prebilo mu prste?
Preporuke:
8
2
245 sreda, 12 februar 2014 04:03
zarko
g.Vukadinovic nas poziva da napravimo zajednicki patriotski plan sta ciniti da se zlo zaustavi. A mi opet sitna prepucavanje ne bili se neko od druge patriotske stranke privukao na drugu stranu. Mislim da je to jalova rabota vec zadnjih mesec dana. Umesto toga udrite iz svih oruzja po evroatlantskim slugama. Ali i to ne na NSPM vec na terenu medju narodom i eventualno rezimskim medijima ako mozete pristupiti. Nama ovde na NSPM je sve jasno. Resenje bi moglo biti sledece:
Da NSPM napravi jedno realno istrazivanje negde krajem februara o sansama opozicionih stranaka. Ako se pokaze da sve tri prelaze cenzus pojacati aktivnosti i sve tri stranke ulaze u parlament. Ako istrazivanje pokaze da jedna ne prelazi cenzus rukovodstvo te stranke poziva svoje glasace da glasaju za one dve koje imaju sanse. Ako se oceni da jedna ima sanse, a druge dve nemaju onda one mpozivaju svoje glasace da glasaju za preostalu. Ako istrazivanje pokaze da ni jedna nema sansu onda sjesti i plakati.
Preporuke:
8
1
246 sreda, 12 februar 2014 04:33
Dača
A meni se baš čini da će Vučić žestoko pući na ovim izborima.
Istina je da on nema adekvatnu alternativu (a ona se možda i napravi do izbora), izlazak od 30 ili malo više posto birača je piraova pobeda.
Preporuke:
7
0
247 sreda, 12 februar 2014 05:18
Za Tatjanu
Postovana g-djo ili g-djice, Hvala vam.

Dali se to odnosi na period Briselske izdaje, kad se taj ,,covek,, pojavio i savetovao nesto nekima... da se u rat i ustanak ne ide tada, nego KAD MU VREME JESTE ?

Hvala vam ako ste mislili na nas koji ,,ne postojimo,, :)))

Ne brinite se ima naoruzanih, pogotovo na Saveznickim ratistima. Sve nove vintovke sa najboljom optikom, AGS prve lige, pulemeti 8 kg a na 2000 m obara ,,mudzahida,, u prevodu Saudiskog reg. vojnika ili ,,demokratu,, u prevodu zapadnog placenika... zavisi dali je bojiste kod Halepa i Sfire ili Daraa i As Suvayda :)))

Sta ces, trenira se, obuka. Dali ce sledeca ,,Vezba,, biti na Dnjestru ili Prutu ili u.... nadajmo se mnogostradalnoj Okupiranoj Otadzbini Srbiji, videce se. Bog zna.

Pozdrav za vas-tebe nasim ,,pozdravom,, :

SMRT OKUPATORU - SLOBODA SRBIMA

P.S. Dobru ,borbu, vodite Pukovnice. Zdravlja samo, mozda cemo se i sresti kad se uskoro...
Zatrese zemlja sa Istoka
Preporuke:
9
1
248 sreda, 12 februar 2014 05:55
Srboljub Savic
@ Goran JevtovicDva veka Srbiji (i ne samo njoj) je krojac zivota(a vise, smrti) Velika Britanija.Ko ume da cita, dovoljno. Ko ume da koristi, barlogiku, ne bi komentarisao i pisao hvalospeveautoru.Samo iz toga sledi, da nema razloga, da to ne cinei danas. Podrazumeva se (kako su pragmaticni) danas niti vole, niti mrze, kao ni sve svoje "protivnike"ili "saveznike". Dokazuju to vekovima.Tako, bolest ne znamo, pa kako do dijagnoze i leka.Srbiji su servirane (odavno) floskule/prazne reci.Mi, progutali i gutamo, brze, bez otpora i bez pitanja.Demokratija SAD: dve partije iz iste kuhinje (nijedanPredsednik iz neke druge)Japan: tri partije, samo za dekor. Japan-jedan.Singapur: diktatura (neskrivena). Jedinstvo izadovoljstvo svih, a, nekoliko naroda.Kina: jedna partija (a, "komunjarska").Mnogo naroda. Naj.., u cemu sve ne.Indonezija: posle 3, preko 40 "part" a,.. ?S. Savic
Preporuke:
6
0
249 sreda, 12 februar 2014 08:53
the answer my friend is blowin in the wind
@Rđosav
I ti to meni, koji u crkvu nisam kročio, i čiji je kredo: od svih budala najopasnije su religiozne budale! A baška što "Sympathy for the Devil" smatram generacijskom himnom...

Ne može se znati koliko se ne zna.
Sistem vrednosti je u krajnjoj liniji vera.
Preporuke:
15
2
250 sreda, 12 februar 2014 10:23
Panta
Nema slobodnih izbora bez slobode!

Slobode nema u okupiranoj državi!

Okupator dozvoljava samo izbore koji će ojačati okupaciju!

Okupacija će trajati do, najmanje, 2060. godine!

Drug Tito je obećao Amerikancima da će Srbi biti samookupirani do 2060. godine. To je završni račun Srbima za uspešnu vladavinu komunista kada se najbolje živelo po najboljim ekonomskim principima: "Radio, ne radio, svira ti radio!"; "Niko me ne može toliko malo platiti, koliko ja mogu malo raditi!"; i "Imovina je svačija i ničija!".

Posle 2060.godine, ko bude živ, neka izlazi na slobodne izbore. Do tada će se odvijati filozofska svađa oko toga šta je bolje:

- Biti il' ne biti, pitanje je sad!,

ili što bi rekao drug Lenjin:

- Čto delat?

Pozdrav sima, i ugodna zabava.
Preporuke:
4
3
251 sreda, 12 februar 2014 10:24
Milica
@Marko i mnogi drugi. Nije mi jasno da toliko mnogo naroda prihvata da prodje kroz Vučićeve BOLNE reforme, poteze, postupke, izdaju, puštanje svega što nam je vredno niz vodu. Svi treba kao on i Dačić da legnemo na pod i čekamo milost EU (oličenu u baronesi Ešton). Zar smo zbilja u tolikoj meri mazohisti. I nisu u pitanju samo Srbi. Tu su i drugi gradjani koji bi valjda voleli da žive u zemlji koja ima malo više dostojanstva a ne da budemo kolonija i smetlište bogatih. Da se odreknemo i svoje hrane, da kupujemo svakog proleća njihovo seme? Imala bih jos sijaset pitanja ali neću da vas zamaram.
Preporuke:
11
1
252 sreda, 12 februar 2014 10:41
siniša @ Goran Jevtović
U građanskom ratu i raspadu Jugoslavije sve poteze je vukla JNA, odnosno njena služba. Njeni kadrovi su bili na svim stranama i imali su cilj da svi ( Hrvatim, Slovenci, Makedonci, Crnogorci i Šiptari ) ostvare sve svoje političke ciljeve, osim Srba. U tome su i uspeli u potpunosti.

Takođe su imali za cilj da sebe smeste i obezbede na račun Srbije i u tome su uspeli. Lepo su se smetili po nekim vilama, ja i ne znam gde su te vile nikad ih nisam ni video, znam samo da postoje. Zatim su preuzeli sve što vredi za zarađivanje novca u Srbiji, i konačno penzije i privilegije. Za šta za ništa. Za to što su sjebali Srbiju.

Sada su instalirali SVOG čoveka u vlast, Nikolića i Vučića koji štiti njihove privilegije po cenu dalje destrukcije Srbije. Oni imaju garancije da se ništa, pre svega linija komandovanja neće promeniti i kad Srbija kao država nestane što je u toku.

I vi mene pitate šta mi je, što sam kivan, i što sam kivan na JNA i njene berzbedonosne službe.

Nisu čuvali i sačuvali zemlju.
Preporuke:
13
7
253 sreda, 12 februar 2014 11:02
1984
Nisu čuvali i sačuvali zemlju.

A i ono što su sačuvali, takvi kao ti, su izabrali one koji su dokusurili i takvu JNA. Ajde priznaj da si bio za DOSmanlije.

Ti si, stvarno, genijalac. JNA ti trebala da sačuva zemlju? Pa nisu u JNA bili Marsovci.Tu JNA je činio narod. Ko je vraćao rezerviste s fronta gde je JNA bila u sukobu s ustašama? Je li ono Vuk Drašković? I gde je on sada? Vodi Srbiju i Srbe onima koji su jedva čekali da Srbija napadne na NDH (koju je, gle čuda, Vatikan i Nemačka proglasili neovisnom po hitnom postupku), kako bi NATO dobio priliku da pokaže svoju "antifašističku" prirodu.

Dakle, Vuk i njegovi (sada SNS) "Srbi", je branio one iste koji sada, kada nema Srba u Krajini, traže da se uništi ćirilica, jer je i ona izvršila genocid.

Bolje ti je da izbaciš emocije, a malo uključiš mozak. Da li isto mišljenje imaš i za Asadovu vojsku koja je u mnogo povoljnijoj situaciji?
Preporuke:
14
4
254 sreda, 12 februar 2014 11:14
@Milijana
Redi, ne izazivaj kukuruza. Samo nam vas dvojica nedostajete!
Preporuke:
8
1
255 sreda, 12 februar 2014 11:25
koviljka novi sad
PA KAO I UVEK. JEDNOSTAVNO TACNO. HVALA GOSPODINE VUKADINOVICU.
Preporuke:
5
2
256 sreda, 12 februar 2014 11:37
drJela Bisic
postovana gospodo i godpodje kmentatori,postpvani NSPM,idem tacku p[o tacku,mozda malo bez striktnog reda.O legalitetu,legitimitetu,pravnicima i g.Kostunici(uz svo postovanje)(ipak...)Poznavala sam,jos kao dete,mnoge pravnike(i starog i novog kova,sto se kaze).Normalno je da neko,ko je pravnik,iz profesionalne deformacije-ne moze da gleda na svet na hajducki nacin.Od njih se to i ocekuje,cak i kad nije bas mnogo pametno.Prost primer,koji ima indirektnu vezu sa temom:imate prazan stan,i neko vam upadne u njega,useli se(pa jos ako je zima i ima malo dete...)Odete kod advokata i on Vam lepo ponudi da napise tuzbu za smetanje poseda,kako i sledi,po svim pravilima prava(i zakona,pravne drzave,normalnog sudstva...)Vi to uradie,i spor traje vec desetak godina-a kraj mu se ne vidi.Pa sta cete sada?Advokat Vam kaze da ne brinete,kada se stvar zavrsi(kada?)tuzicete tu osobu da plati nadoknadu,sa sve kamatama,i zateznim kamatama,i kamatama na kamate,i dusevni bol i sekiraciju(i naravno...
Preporuke:
7
1
257 sreda, 12 februar 2014 11:40
Pop
Potpuno se slazem sa svim recenim u tekstu.
Mislim da deo odgovornosti snosi i sam autor, jer je mogao da utice, svojim ugledom i poznanstvima, i na GO i staresinstva da se dozovu pameti. Definitivno je malo sta demokratsko u nasim politickim organizacijama. Ipak, nada umire poslednja!
Preporuke:
4
0
258 sreda, 12 februar 2014 11:50
Rđosav
1984:
Nisu čuvali i sačuvali zemlju.
A i ono što su sačuvali, takvi kao ti, su izabrali one koji su dokusurili i takvu JNA. Ajde priznaj da si bio za DOSmanlije.

- ma on je pre svega dezerter. Priznao je to (malo uvijeno.) Samo dezerteri tako ostrašćeno pljuju po bivšoj vojsci. Time pravdaju svoje dezerterstvo...
Preporuke:
9
4
259 sreda, 12 februar 2014 11:54
Rumija
Srbija nije bila dovedena na ove grane ni za vrijeme vladavine Manekena i njegove bande ali tek sada vidim da je Srbija definitivno pukla i da će uskoro nestati sa geografske karte a da će se o Srbima govoriti kao o Etrurcima!U Srbiji je sada slično ako ne i istovjetno stanje kao u Crnoj, nema patriotskih stranaka samo ima onih koje to veoma, veoma, uspješno glume.DSS u Srbiji je pandan npr. SNS!Ništa se neće valjano roditi od prodatih duša.Izgleda da će i u Srbiji doći vrijeme ako nije došlo kao i kod nas kako god da glasate DPS pobjeđuje.Evo, nasumice da prođete gradom Barom koji slovi kao jezgro SDP najodvratnije stranke u crnogorskom političkom miljeu i pitate građane za koga će da glasaju,onako nasumice,ulicom niko vam neće reći da će glasati Don Mila i njegove razbojnike,čak ni SDP ili će vam reći da ih politika ne zanima ali DPS dobija sve izbore i oni su postali potpuno besmisleni jer ih u tome podržava OEBS odnosno njihove gazde EU i Amerika.Samo REVOLUCIJA ih može maći iz FOTeLjA!
Preporuke:
10
1
260 sreda, 12 februar 2014 12:11
komentar
Gos.Jeftovicu molim Vas prestanite sa svojim razmetanjem,ne razvodnjavajte dobre namjere teksta Gos.Vukadinovica!I neka to vazi i za Vase buduce komentare.Svi ste vi dozivjeli strasno antropolosko posrnuce(ukljucujuci danasnju vojsku),sve treba nanovo definirati.
Preporuke:
6
10
261 sreda, 12 februar 2014 12:14
Jasna Simonović
Dr Jela Bisic, Država u kojoj spor traje deset godina ne treba da postoji, odnosno sudije i sud koji to dozvoljavaju treba da idu na "smetlište"...i da uz to plate vreme i prostor koji zauzimaju...i zdravlje ljudi kopje uništavaju...sto se odnosi i na advokate koji najviše vole da dovedu do suda i ostalih nazovi-institucija i da se igraju prosecualnih smicalica i klackalica...Ne bila im ja u njihovoj GREŠNOJ koži!
Preporuke:
8
1
262 sreda, 12 februar 2014 12:33
Shadow
Jedino ispravno u ovom trenutku je BOJKOTOVATI izbore i na taj način identifikovati broj ljudi koji se ne slaže sa postojećom raspodelom. Gospodin Goran Jevtvoić je lepo objasnio u svom prvom postu razloge za BOJKOT. Zahvaljujem mu se na energiji koju troši u nastojanju da razveje crnu maglu koja nas obavija i davi već 14 godina.

Pozdrav svima uz želju da se više posvetimo vaspitanju naše dece a ne mlaćenju prazne slame, to je jedini način da se osvoji budućnost, a potrebnu energiju ima jedino mladost. Kako sejemo, tako ćemo i žnjeti. Izbori ne odlučuju o našoj budućnosti, već posejana i na pravi način odgajena mladost!
Preporuke:
10
4
263 sreda, 12 februar 2014 12:36
Nebojsa Glavas
Kao redovan citalac vasih tekstova i redovan slusalac vasih izlaganja u vreme dok ste imali pristup medijima obracam se po prvi put da bih vam, za pocetak makar na ovaj nacin, pruzio podrsku za vase plemenito i rodoljubivo nastojanje na okupljanju mislecih ljudi radi suprostavljanja plimi nesposobnih, zluradih i neobrazovanih vlastodrzaca koje nazalost podrzavaju najverovatnije ucenjeni ili makar zaplaseni novinari i funkcioneri u javnim sluzbama.
Pretpostavljam da ste i sami svesni da je vas gest donkihotovski, ali vas u celini svesrdno podrzavam. Na kraju bih da iznesem svoje uverenje da postojece politicke stranke nisu podobne da u ovakvom poduhvatu ucestvuju, eventualno sa izuzetkom jedne od njih na koju ste i sami implicitno ukazali, ali sam ubedjen da u vecini politickih stranaka i organizacija koje deluju u Srbiji imate istomisljenike i postovaoce.
Preporuke:
9
2
264 sreda, 12 februar 2014 12:37
G.S.
Naš život je uslovljen glagolom biti.Ja sam,ja sam bio,ja ću biti.Ideja u tom glagolu je stići,uspeti,postati,postepeno postići mir,postepeno se osloboditi stvari koje nas sputavaju.
Zato je glagol BITI je godinama formirao,limitirao naš um.
Buđenje uopšte ne zavisi od vemena.Razumevanje suštine nečega nije proces koji se postepeno odvija.Jednostavno,odmah shvatiš ili uopšte ne shvatiš.
Dok god je naš um uslovljen glagolom biti,a jeste kod većine ljudi,celokupna naša moralna struktura se na tome bazira. Ja ću,na primer, postepeno postići takvo i takvo stanje uma.
Čovek mora da bude svestan te reči,jer reč nije stvar,opis nikada nije ono što je njime opisano.A opet,mi smo zadovoljni opisima i objašnjenjima,jer mnoge nedoumice nastaju zbog nepravilne upotrebe jezika.
Saopštenje iz Udruženja „Ćirilica“
Suptilne naše kulturne i naučne metode nisu uspele da ubede institucije ni države ni nauke u Srbiji da se mora
Preporuke:
4
0
265 sreda, 12 februar 2014 12:38
G.S.
sprovoditi ustavna većinska volja naroda o ćirilici u srpskom jeziku po Članu 10. važećeg Ustava Srbije iz 2006. g
U takvoj količini anarhije u gaženju prava Srba, kao državotvornog naroda, na njihovo pismo, Srbi – da su u bilo kojoj demokratskoj državi u svetu – imali bi pravo da i nasilno privedu institucije k poznaniju prava i Srba.
Zamislimo da neko u Srbiji počne nasilno (protivustavno) da nameće, na primer, Mađarima u njihovom jeziku neko drugo, a ne mađarsko pismo, kao što se još od 1954. godine Srbima nemeće nasilno hrvatska abeceda (gajica)!
Hoćemo li osuđivati društvo za svoje životne uslove,za nešto što smo sami stvorili:željom,ambicijama,upoređivanjem sa drugim čovekom,upređivanjem naše države sa drugom državom ili ćemo sve da sagledamo ONAKO KAKO JESTE?
„Ne mogu da nam promene svest šovinisti i primitivci. Lažovi i paraziti. Ne treba da nam govore o protestantskom moralu oni koji nemaju nikakav moral. Oni koji su izdali svoga kuma. Oni
Preporuke:
7
0
266 sreda, 12 februar 2014 12:39
G.S.
Oni koji priznaju da rade za strane obaveštajne službe. Uprkos svemu, optimista sam. Teška ekonomska situacija je dovela do naglog otrežnjenja građana. Sada građani treba da se udružuju i da organizovano izađu na izbore. Građani protiv političkog ološa. Sva politička pitanja su istrošena. Ostaje nam samo – ekonomija! Ekonomija treba da nas udruži. Ekonomijom treba da se izbavimo iz sadašnjeg stanja. Ekonomija mora da pobedi politiku. Ekonomija mora da zauzda politiku i da je stavi pod svoju kontrolu. Politika bez političara. Ekonomija bez tajkuna. Narodni kapitalizam. Građani kojima niko neće menjati svest. Svest se ne menja, nego se podiže. To mogu da urade samo novi ljudi. Glasajte za nove ljude. Glasajte za sebe. Srbija je na istorijskoj prekretnici. Buđenjem građana do slobode Srbije.“
http://www.dragas.biz/index.php?option=com_content&view=article&id=10040:budjenje&catid=104:komentari&Itemid=69
About these ads
Preporuke:
4
0
267 sreda, 12 februar 2014 12:40
G.S.
Nije čovek stvoren sa greškom nego je zaboravio da pronađe svoj mir.Zaboravio je zato što je neko želeo da ga kontroliše,neko ko je imao moć da ga kontroliše,neko ko mu je ugradio mentalne implante,neko ko mu je izbrisao pojedine delove memorije.
Kriza nije ekonomsko-socijalna nego unutarnja.


Uklonimo nezaposlenost
Skraćivaje radnog vremena proporcionalno stopi nezaposlenosti će smanjivati privilegije poslodavaca i povećati prava radnika. Ono će također smanjivati razlike između zarada poslodavaca i radnika. Tada će kapital gubiti značaj a sa njim i kapitalizam. Tada će spontano nastupiti novi društveno ekonomski sistem koji će zamijeniti kapitalizam. Ja sam taj sistem detaljno prikazao u svojoj knjizi Humanizam. Humanizam će biti podjednako prihvatljiv svim ljudima i značajno će unaprijediti društvo.

Aleksandar Sarovic
www.sarovic.com
Preporuke:
4
0
268 sreda, 12 februar 2014 12:41
Rajko Knezevic 1
Analaza Dj. Vukadinovica o predizbornoj situacii u zemlji zahteva ozbiljan odgovor bez navijackih i emocionalnih strasti. Ukratko, izborna situacija je autoru posluzila vise kao povod da bi osudio opasnu “izdajnicku “politiku vlade i zamenio je drugom, neizvesnijom, i neuporedivo opasnijom. Pored toga, on potcenjuje izborno telo koja je danas nesumnjivo zrelije i iskusnije u prepoznavanju politicara koji su zemlju doveli do ruba propasti, kao i ovih novih koji traze modernizaciju zemlje i realnu politiku. A to je moguce jedino uz podrsku i saradnju sa spoljnim silama od kojih zavisi sudbina zemlje. Zato vracanje makar i na recedive prethodne propale politike ne samo da zbunjuje javnost pred izbore vec dovodi u pitanje I bezbednost zemlje.
Preporuke:
4
14
269 sreda, 12 februar 2014 12:43
Rajko Knezevic 2
Zaostravanje situacije u zemlji, pri zaobilazenju medjunarodnog konteksta, koji je blize “toplom” nego hladnom ratu, ne samo u nasem okruzenju (BiH, RS), vec i sire (Ukrajina, Sirija), i drugim kriznim podrucjima, zaista zahteva okupljanje svih nacionalnih snaga da se zemlja ne bi, ovog puta, izlozila realoj opasnosti. Tu bi Dj. Vukadinovic bio u pravu kada ne bi pravac kretanja sadasnje politike vlade nazivao katastrofalnim, a njene lidere izdajnicima. Ocigledno je da se autor vraca svojim starim porukama kada je za posetu potpredsednika SAD Bajdena Beogradu , koji je dosao sa porukom da SAD zele da sa Srbijom otvore novu stranicu u odnosima I vide je kao snaznog partnera u region, rekao – Niti on ima nama sta da kaze, niti mi njemu. Avaj, Dj. Vukadinovic se vratio u vreme kada je i S. Milosevic odbio da poseti SAD (izvor A. Prlja) i odbijao da prima ambasadora SAD u Beogradu, a posledice toga su nam poznate.
Preporuke:
3
14
270 sreda, 12 februar 2014 12:44
Rajko Knezevic 3
Okretanjem u pravcu Istoka, naravno ne dovodeci u pitanje prijateljsku saradnju, realno ne mozemo ocekivati vecu podrsku, jer je i tamo postsovjetski prostor jos krizniji. Zato ne treba da iznenadjuju poruke nasih prijatelja s te stane koji su jasno istakli da priznaju medjunarodne sporazume , kakav je I Kumanovski, kao i da se nikada Rusija nece vojno vratiti na Balkan. Koji realan put preporucuje DJ. Vukadinovic sem poziva na “okupljanje nacionalnih snaga da se suprotstave ociglednom zlu, okupaciji I kolonizaciji zemlje” jer dalje jacenje moci Vucica “prestavlja neku vrstu tihog drzavnog udara” sa “fatalnim I nesagledivim posledicama”? Svoj poziv na otpor toj politici koji vise lici na pravi drzavni udar, cak naziva “demokratskim legitimitetom”. Pored sve dopadljivosti i bogatstva misli autora, jedna konstanta nedostaje – da DJ. Vukadinovic konacno shvati u cijoj se geoplitickoj interesnoj sferi nalazi Srbija.
Preporuke:
4
15
271 sreda, 12 februar 2014 13:10
Tatijana
SMRT OKUPATORU - SLOBODA SRBIMA
Drago mi je da Ste javili! Upravo sam mislila na Vas.
Pozdravite svoje saborce.
Da vam Bog svima da dobro zdravlje i sreće junačke!
SMRT OKUPATORU - SLOBODA SRBIMA!!!
Srdačan pozdrav!

@fristajlo, i ja sam imala upade na komp, ali sam promenila program i el. pošta mi je na mail.ru
Pozdrav
Preporuke:
17
0
272 sreda, 12 februar 2014 13:32
gavrilo@sreda, 12 februar 2014 11:33 Shadow
kakav BOJKOT čovječe ovdje je potreban USTANAK!Ali pravi
Preporuke:
15
3
273 sreda, 12 februar 2014 13:39
raja
Čitam komentar nekog Kneževića , a on preporučuje da se voli onaj ko te proganja, kažnjava,satire,uništava, ko te posipa otrovima, ko ti razara državu i po njemu je to sve u našu korist i za naše dobro. Oni koji podržavaju politiku NVD primećuju li da su oni dali sve što su tražili njihovi mentori, a Srbija nije dobila apsolutno ništa za uzvrat. Pa da je i dobila ne može se to nešto plaćati teritorijom kako to čini režim.
Preporuke:
18
2
274 sreda, 12 februar 2014 13:43
Rumija
Dnevne novine DAN prenose:EKSKLUZIVNO: DOKUMENTACIJA O FINANSIJSKIM TRANSAKCIJAMA SINIŠE MALOG, VRŠIOCA DUŽNOSTI GRADONAČELNIKA BEOGRADA, I ODBJEGLOG NARKO-BOSA - ukucajte:Dan. online...
Preporuke:
20
0
275 sreda, 12 februar 2014 13:49
Shadow
@gavrilo
Vaš i moj predlog nisu nikako u koliziji. Samo razmišljajte četvorodimenzionalno i shvatićete. Zašto nismo dobili samostalnost pod Karađorđem, već smo čekali Miloša. Daleko od toga da Miloša više cenim, ali sve je stvar globalne situacije. Ona nam trenutno ne ide na ruku.

Pozdrav!
Preporuke:
4
2
276 sreda, 12 februar 2014 14:07
Brane, Italija
Srpska politika ide dobro uhodanim staѕama. Najpre se pojavi neki novi vođa, dugo očekivano čudo. I narod krene za njim. On videvši da ga narod hoće krene odmah da prisvaja što više vlasti, uzurpira medije, korumpira sudstvo i stranke. Onda se u narodu polako počne javljati otpor, stvara se front šarenolikih koalicija i to tako traje 3-4 iѕbora dok oni ne dođu na vlast. I onda Jovo nanovo. Tako smo bili 10 godina pod Slobom, pa deset godina Tadić-Đinđić i sad će biti 10 godina pod Vučićem i onda će doći za deset godina Dveri ili Obraz i dalje već kako bude. Lično ja ne znam zašto bi se uopšte ložio na bilo koju priču nekoga od njih ? Žao mi je samo našeg naroda, a opet, ako narod tako hoće - neka mu tako i bude !
Preporuke:
4
7
277 sreda, 12 februar 2014 15:06
Šorom šajke, a Dunavom čeze
Iako je veliki,tekst je odličan. Kada kažem veliki, mislim na to da dnas malo ko ima vremena za čitanje. Svako se zabavio o svom jadu, profesore, Vi to znate koliko moja malenkost. Oko 300 osvrta, nemam vremena da pročitam,izvinjavam se, a ima ih sigurno brilijantnih, pogpotovo ako se javio moj prijatelj, koga ne poznajem, gospodin Jevtović. Elem, profesore, ikao je tekst odličan, moram da kažem da nije postojao niti postoji pravi patriotski korpus u Srbiji. Patriotizam (patriota), nije promenljiva kategorija kao preskakanje iz partije u partiju. Ako je neko patrita, ako istinski voli svoj narod,svoju otadžbinu, onda je on uvek patriota. Dakakao, sretao sam, čitao, slušao, pojedince patriote,ali da je neka partija u Srbiji patriotska, sa tom postavkom se ne mogu saglasiti. Sve su partije iste, vođe su isti, svi koji se bore za vlst su isti, svi su oni u nekom momentu prodavali dušu đavolu. Neću da prozivam one koje ste Vi prozvali. Da su patriotske, one bi se odmah ujedinile, to je dokaz.
Preporuke:
12
2
278 sreda, 12 februar 2014 15:40
Posmatrac
Zlo je jedna od legitimnih osnovnih odlika ljudskog ponasanja; u ovom drustvu preovladjuje;
Preporuke:
4
1
279 sreda, 12 februar 2014 15:57
siniša @ Rđoslav
1991 godine sam iz razloga redovnog školovanja u Beogradu dobio oslobađanje od vojne obaveze i rezerve.

1992. godine sam se interesovao da li su u JNA potrebni dobrovoljci i rekli su mi da nisu. Kad je počeo rat u BiH JNA je dezertirala.

A narod ostao onako da se brani neorganizovan i u rasulu. Hrvati i muslimani su se lepo organizopvali, Hrvati osnovali ZNG, muslimani patriotsku ligu, jedino su Srbi verovali u JNA. Perišić obećavao da će ostati pet godina, Kukanjac pretio da će upotrebiti oružje i jednog dana preko noći pobegoše i ostaviše narod na milost i nemilost ustašama.

Ali, kaže se " prazne puške se dvojica boje". Mogli su nas poklati kao zečeve. Međutim posle dezerterstva JNA došao je Mladić i počeo da osniva vojsku RS.

Dezerteri ste vi, a šta dezerteri podrazumevaju pod "dezerterstvom" da mi je znati.

Evo da pogađam. Nisam čekao da me Brozovci streljaju, pobegoh im sa streljanja.
Preporuke:
7
6
280 sreda, 12 februar 2014 16:04
Ljuba
Ulica! G Vukadinoviću! Ulica je jedino što se sada treba napraviti, a može da deluje. Kada "Patriotske snage" samo malo osete snagu Naroda, na ulici, odmah će promeniti stavove.
Preporuke:
13
1
281 sreda, 12 februar 2014 16:23
Bojan Todorović
Kako mislite Vukadinoviću da se formira bilo kakav blok u od ljudi sa ovoliko sujete, isključivosti i netolerancije? Pa taman da su im stavovi identični – to ne bi bilo moguće.
Probaću sa primerom koji nam je ovde pri ruci. Bez namere da sebe prikazujem u boljem svetlu, a oponenta u lošem, navešću par detalja, dakle - može se odnositi na sasvim druge ljude:

Potpuno ( ili skoro ) podržavam politiku koju Vučić i Dačić sprovode, kako na unutrašnjem tako i na spoljnom planu. Nisam nikada glasao za njih ali nemam ni jednog favorita kome bih bezrezervno dao glas jer su svi pokazali da ga ne zaslužuju.
Situaciju ne smatram dramatično lošom, a posebno ne vidim da bi iko mogao da ponudi išta bolje obzirom da nam je manevarski prostor i mogućnost izbora sužena.

Ipak.....

Spreman sam da izađem i glasam za BILO KOGA ( čak i SRS, DSS ) ako bih time obezbedio da Vučić ne ostvari apsolutnu većinu jer to MOŽE BITI OPASNO ZA SRBIJU. Dakle - za ne tako bitnu stvar spreman sam na kompromis.
Preporuke:
7
10
282 sreda, 12 februar 2014 16:26
Bojan Todorović
Još jednom ponavljam ( da ne bih bio pogrešno shvaćen ) ne radi se o Jevtoviću i meni lično već o prosečnom, tipičnom građaninu demokratske, proevropske orijentacije, nama koji smo u stotinama hiljada čitavu deceniju protestovali protiv Miloševića i SRS , i tipičnom srpskom samozvanom patrijoti kakvi po raznim forumima i mrežama deklarativno i verbalno već godinama ginu za savoj narod. ( Jevtoviću pozdrav i izvinjenje ako nešto zvuči kao lična uvreda, jer to nije namera. )

O izlasku na ulice ( dugotrajnom i svakodnevnom ) o drugim vidovima otpora neću ni pričati.

I opet ću se ponavljati, ali nemam izbora:
Šta ovde nije tačno?
Ili situacija nije takva kakvom je predstavljate ili Vi niste patriote već sujetni samoreklameri.
DA JA IMAM VAŠU PERCEPCIJU STVARNOSTI – NIKAKVA SILA ME NE BI OTERALA SA ULICA.
Vama ne smeta da se gložite i dangubite i NARAVNO –tražite krivca u drugom a ponajviše u nekom moćnom i surovom.

Nema Đorđe ovde ujedinjenja.
A o ulozi NSPM ....
Preporuke:
9
11
283 sreda, 12 februar 2014 16:45
siniša @ Bojan Todorović
Ako sam vas dobro shvatio vi biste svi da budete NATO generali, a niko ne bi hteo da bude vojnik, a još manje da fingira svezanog poraženog srpskog vojnika na kome bi svi vi NATO generali pokazivali svoju moć.

Možda ćete baš to i dobiti, svi ćete vi da budete NATO generali, od Vučića i Dačića do tebe lično.

Ali, imate samo jedan problem, kome ćete komandovati. I sa kim ćete ratovati. Generlske apanaže treba nekako zaraditi.
Preporuke:
7
1
284 sreda, 12 februar 2014 16:59
1984
Eto, vidiš li ti "siniša". Lepo ti piše ovaj Bojan Todorović. Ustaše napadaju JNA s fronta, četnik Vuk Drašković poziva "dobrovoljce" na dezerterstvo, a partizan Bojan i još stotine hiljada "srba" sadejstvuju ustašama iz pozadine u Beogradu, a sve u cilju rušenja državnih granica koje za Srbiju u EU nisu važne. A na granicama čekaju milijarde evra iz EU da se dele "prvoborcima" u rušenju srpske države.

I takav se još ovde predstavlja kao "patriota". Izvinite, prvo moram da se prekrstim.

Šta vas s takvima čeka, tek ćete da vidite.

Ostaje poslednja faza borbe za EU, a koju je najavio poodavno ustaški antifašista Mesić: Građanski rat u Srbiji i Srbe na Srbe! Dakle, ponavaljamo 2. sv. rat. Samo se čeka Gotovina da predvodi ove europske srbe. PPV je već s NDH uspostavio odlične odnose.

Posle toga bivša Srbija može postati samo ruska gubernija nakon što je oslobode Rusi.
Preporuke:
18
1
285 sreda, 12 februar 2014 17:02
Nikola
Davljenicki narod ce radije glorifikovati Vucica nego sto ce mu se zameriti.On im predstavlja slamku spasa.Duboko veruju da je dobro to sto radi,rekao bih zbog iracionalnosti.Vapaj za pravdom,opazaj koji je prisutan kod obicnog coveka da se nesto doista i menja.Vucic ce i skoncati upravo zbog svoje gramzivosti i mesanja u svekolike poslove i radnje posto je narod munjevitom brzinom spreman da se odrekne nekoga kao sto je spreman da ga oberucke prihvati.Stvorena je slika o nepokolebljivom coveku koga retko ko sme kritikovati zbog autoritarnih tendencija,pogubne politike i aktivnog delanja na dovrsetku procesa svekolikog razaranja i devastiranja.Ako vec ne mogu sa njim,nisu ludi ga ga kritikuju kako se ne bi pokrenula citava medijska masinerija protiv njih.Necemo ga kritikovati kako Aca ne bi pokrenuo istrage protiv nas.
Preporuke:
4
0
286 sreda, 12 februar 2014 17:18
Mica Isto
Videćemo šta će reći narod. Izlaznost će rečitije od bilo koga to o0bjasniti. Ako izađe više naroda i SNS dobije više glasova onda je to to. Ali, ako izađe manje naroda i SNS dobije isti broj glasova onda je nešto trulo u državi Dnaskoj.
Preporuke:
2
0
287 sreda, 12 februar 2014 17:19
čitalac
Ovi izbori će dati legitimnost novoj vladi sa bar 150 poslanika u parlamentu ako bude bila koaliciona. To sada nema. Izbori se raspisuju sada posle dobijenog datuma i na raspolaganju su 4 godine za pregovore a ne 2 godine. Završeni su lokalni izbori na KiM.Za reforme koje predstoje nije bio dobar ni URS a kako se videlo ni ono što su pojedinci zagovarali. Svakako da će bit ulaganja iz Kine, UAR pa i Rusije, jer se neki neophodni uslovi već ispunjavaju. Uz to bit će ulaganja iz EU i USA. To jesada izvesno.
Sa druge strane opozicija je toliko oslabila da realno ne može da ospori program vladajućih stranaka koji se uklapa u normalan tok koji je sada jedini moguće ostvariti.
Preporuke:
1
11
288 sreda, 12 februar 2014 17:20
.....
Mediji u Srbiji su leglo diktature koja se sprovodi nad srpskim narodom vec duze vremena bilo da je rec o domacim ili stranim diktatorima. To ce dovesti do ogromnih problema u Srbiji koji mogu kulminirati u gradanskom ratu. Poneki glas se pusti u eter eto cisto da se zamazu oci kao sve je legalno i cencura ne postoji.
Preporuke:
7
0
289 sreda, 12 februar 2014 17:24
ja
Nisu u pravu ljudi koji tvrde kako bojkot ne može da promeni ništa, kako je političarima i njihovim strankama svejedno koliko građana će izaći na njihove "izbore". Život je partija šaha sa previsokim ulogom, u kojoj se trudimo da predvidimo što više narednih poteza.
Danas se protivimo besmislenim izborima, sledeći bunt će biti organizovan protiv povećanja poreza na zarade zaposlenih, pa bojkot plaćanja komunalnih usluga...
Kako danas ne priznajemo izbore koji to zapravo nisu, sutra nećemo priznati pravo samoizabranima da nam udaraju "namet na vilajet" i odbićemo da ih finansiramo.
Preporuke:
6
0
290 sreda, 12 februar 2014 17:26
Bojan Todorović
Setite se da je pre nekoliko godina šačica nas ( a ponekad i moja malenkost sama samcijata ) bilo na jednoj strani bojišta a SVI koji su sebe smatrali patriotama – na drugoj. Bilo je nijansi, ali nisu bile značajne.
Raspravljalo se o suštinskim i velikim razlikama u stavovima i politici, o ključnim odlukama i pravcima koji su određivali našu budućnost, ali je na Vašoj strani ( možda samo prividno ) postojao minimum konsenzusa i tolerancije.
Danas su stvari sasvim drugačije.
Ni ozbiljnije i teže retorike ( izdaja, ropstvo, okupacija, propast, nestajanje ) ni većeg sitničarenja, cepidlačenja i gloženja oko efemernih stvari.
Antagonizmi, kaprici i prepucavanja među „patriotama“ su tako veliki da ja sa svojim komentarima izgledam kao malo dete i Majka Tereza.
Preporuke:
4
12
291 sreda, 12 februar 2014 17:27
Bojan Todorović
Je li Vam to bio cilj? Ne verujem. Sada kad ste doterali cara do duvara, vapite za tolerancijom i jedinstvom, ali kako mislite da to ostvarite među ljudima koje godinama unazad učite da je svako ko ne misli isto – izdajnik, da je kompromis – kapitulacija, da je prijateljski odnos prevara i da je jedino sigurno i postojano – mržnja. Mnogih međusobna, ali zajednička i udružena – svih njih prema nama. A zašto se ja brinem za SRS, DSS, ili Dveri kad ni u snu ne bih glasao ni za jedne? Zato što bih mnogo više voleo da 15 % podele oni u Skupštini nego da od toga 10% ode Vučiću jer će mu to skoro izvesno garantovati APSOLUTNU vlast. A toga se plašim, toliko da bih radije ruku pod ruku sa Jevtovićem otišao i glasao za koga on kaže nego doživeo samovlašće po drugi put za dve decenije.
Preporuke:
5
14
292 sreda, 12 februar 2014 17:29
Evo ga ,,sluzbenik..
Decko, znamo da nisi ni Bojan, ni todorovic, ajde olabavi :))Cekate da se ljudi odvale sa Komentarima, a posle ,,sluzba,, naredi kontra-mere, nisi smesan, nego smesni ste, jer ste stuktura.... da si ti ,,rusio,, imao bi sada para kao i svi bitniji 5 oktobarski ,,rusioci,, i sigurno takvi ne vise po netu, i po rodoljubivim sajtovima. Oni valjaju biznise, putovanja i zene (i muskrce zavisno od ... ) Te ,,rusioce,, i te ,,beograDZane,, znam licno. Budale koje su njima verovale nit su u velikom broju, nit su svi zivi (razocaranje i Bog ih uzimaju ubrzano) niti citaju VukadinovicaPozvao sam te lepo, imas li skype ? Da mi sa ukljucenom kamerom isto ovo ispricas, ja da snimim i prenesem u javnost ? :)Mozes li bar da kazes gde zivis u Bg ? Da vidimo koliko si ,,stvaran,, ? :))..., ovde nemas posla sa budalama na koje si naviko, ajde gubi se i ne budi smesan. 80 posto hrvata majku j.... EU a ti pominjes ,,vecinu,, u Srbiji.Ne izigravaj ...:)
Preporuke:
13
3
293 sreda, 12 februar 2014 17:29
pitanje
a ko je naprednjacima dao novac za prethodnu kamanju, kada kao nova stranka nisu imali pravo na pare iz budžeta. Koji li je tajkun njih finansirao?
Preporuke:
10
0
294 sreda, 12 februar 2014 17:29
Miloš
Vučić je velika zabluda Srbije, a ponašanje glasača, koji u njemu vide mesiju, je neobjašnjivo.
Preporuke:
10
1
295 sreda, 12 februar 2014 17:31
Rđosav
siniša:
... Međutim posle dezerterstva JNA došao je Mladić i počeo da osniva vojsku RS. ...

- a ti se žurno zaputi preko Drine da se u tu vojsku prijaviš?

Koga bre lažeš? Sebe ili se?
Preporuke:
7
4
296 sreda, 12 februar 2014 17:32
siniša @ 1984
Kad sam napuštao roditeljsku kuću meni je moj otac rekao da vodim računa samo o jednoj stvari, da se ne obogatim u ratu. Imao sam priliku. Jedan Švaba, preko Štazijevih veza koje je imao moj otac mi je nudio da radim za jednu nemačku humanitarnu organizaciju, da će on da mi donosi humanitarnu pomoć, da je ja delom prodam i njemu isplaćujem tri hiljade maraka mesečno, da ostalo uzmem sebi, a jedan deo da podelim kao humanitarnu pomoć. Odbio sam jer nisam hteo da se obogatim. Drugi deo rečenice je bio ".. Budi gladan ako treba". I bio sam.

Magistrirao sam, učio jezike. Radio sam u fabrici u inostranstvu, doduše par meseci dok nisam dobio inženjerski posao. Važno je samo ne verovati pogrešnim ljudima i nema greške. Ko radi i nešto zna i ko hoće da se usavršava ima šansu i uvek će je imati.

Živeće ovaj narod. Da li će sačuvati ime ne znam, sumnjam. Ali nikome ne bih preporučio da se vezuje uz bilo koju političku partiju. Pogotovu ne uz Vučića, Tadića, i slične. To je propast.
Preporuke:
11
4
297 sreda, 12 februar 2014 17:33
centar
Najlakše je odoleti iskušenju koje vam nije ni ponuđeno. Teško je istrajavati na principu od kojeg možete imati lične štete.
Odavno nisam pročitao jaču misao
Preporuke:
8
0
298 sreda, 12 februar 2014 17:40
Reddy
isam gospodin nikakva Milijana. A niti mi pada n pamet da iyayivam bilo koga. Va[e nesuvisle komentare plasirajte prigodnijim prilikama. Sa klip/an/om nemam ništa niti me njegovi komentari posebno razdražuju. Gotovo sam indiferentan baš kao i spram vaših. Kod njega i vas preovlađuje nekompetentnost i na tome se sve okončava. Dekodiranje vam nije jača strana, koliko razaznajem što znači da vam je komentar suvišan ko i kod svake neznalice.
Preporuke:
4
7
299 sreda, 12 februar 2014 17:52
siniša @ Bojan Todorović
Ne znam o kojim krupnim stvarima ste vi polemisali ovde na stranicama NSPM, ja se sećam kako ste vi i još jedan diskutovali danima u nastavcima koliko je bilo balvana postavljeno u Lici, on je tvrdio d ih je bilo dva, koja su stalno prikazivana na TV HRT, a vi ste tvrdili da ih je bilo više.

Sećam se kako niste znali da odgovorite na pitanje koliko je bilo balvana postavljeno na seoske puteve u Lici, i kako se to vrši agresija pregrađivanjem seoskih puteva.

Nije mi jasan taj skok od balvana na putevima u Lici do polubožanskih tema " sprečavanje apsolutizma demokratijom".

To mi nije jasno, a za koga ćete vi glasati i kavu podršku ima Vučić i koliko će imati poslanika u parlamentu, koga to zanima i zašto bi to nekoga zanimalo. Kao Vučićevi poslanici su spas ili propast, a oni drugi su obrnuto propast ili spas.

Dajte molim vas. Pokušajte da razlikujete bitno od sporednog. To je tako sporedno i nigde ne vodi. kakv bre Vučić, partijski potrčko nekad, NATO marioneta sada.
Preporuke:
8
3
300 sreda, 12 februar 2014 17:55
1984
siniša

ne sumnjam ja u tvoju čast i dobre namere. Razmenjujemo poglede koji su u nekim stvarima različiti, a u mnogima su slični, ili isti. I dobro je da su različiti. Ne bi bilo dobro da svi jednako mislimo.

Našim razlikama, probleme našeg naroda, osvetljavamo iz različitih uglova.

Ubedljiviji argumenti treba da pobede, pri čemu onaj koji iznese jače argumente ne treba da se oseća kao pobednik.
Preporuke:
5
0
301 sreda, 12 februar 2014 17:59
gavrilo@siniša
Bravo Siniša!Moj je otac bio oficir i rekao je majci ako on ne bude živ a ja želim da odem u vojnike da mi odkine nogu!On je brzo nastradao u Brozovim poslijeratnim čistkama, ja nisam otišao u vojnike, i jednog dana reče mi moja stara majka: vidiš sine dobro sam postupila što te ne pustih na "vojne škole", sada bi bio ili pod zemljom ili u Hagu!
Preporuke:
7
6
302 sreda, 12 februar 2014 18:03
siniša @ Rđosav
Šta je laž, a šta istina? Ostavimo to. Držimo se činjenica. Nisam ja otišao preko Drine nego prko Okeana. Atlantskog.

Možemo da se ne slažemo oko izbora laž ili istina, ali ne i oko predmetnog kontinenta.

Sudite o laži i istini u mojoj biografiji, a ne znate na kome sam kontinentu žive. Ej kontinent, a ne opština.
Preporuke:
3
5
303 sreda, 12 februar 2014 18:11
Bojan Todorović
( komentar od 15: 25 – između dva objavljena, bez koga se gubi smisao )

Na drugoj strani, među „patriotama“ tipični Komentator je siguran da :

Živimo pod okupacijom
Da su na vlasti izdajnici,
Da su plaćeni od strane zle imperije sa ciljem da nas pokore, unište i rasparčaju
Da ćemo izvesno propasti i nestati
Da živimo u medijskom mraku, bezakonju i haosu najgore vrste
Neprekidno gorljivo, neumorno i beskompromisno upozorava, viče, preti, sluti, nariče, zapomaže baš kao čovek koga je spopala nesavladiva pošast koja će zatrti ceo narod. A narod je za PATRIOTU Komentatora – po definiciji svetinja vrednija i od života.

Ipak.....

Patriota Komentator ne pomišlja da prema svojim POLITIČKI BLISKIM kolegama napravi ni minimalni korak, ne pomišlja da ide na izbore, priča o prekidu komunikacije dok SVI NE PRIHVATE DA JE Milošević bio heroj, branilac, patriota i žrtva, a oni koji su bili protiv njega – da se javno pokaju.
Onda bi pristao da razgovara o spasavnju Srbije.
Preporuke:
4
11
304 sreda, 12 februar 2014 18:16
Hehehe ,,citalac,,
Poradite malo na ,,sitnicama,, kolege

Po tome kako pises Cirilicu (koristite je zbog efekta naravno) kako nemas odredjena slova, kako zavlacis prema Ijekavici ,,cirilicaru,, citalacki.... a i po glupostima koje nabrajas, ostaje samo jedno pitanje :

Koliko puta si u zivotu prosao kroz Beograd? O tvom boravku u ostatku Srbije nema potrebe da pricamo :)))

Ako si u zivotu dve kafe popio sa Srbima eto hehe

Ajde gubi se. Nek posalju nekog boljeg ili bolju ,,ekipu,, na NSPM :)))
Preporuke:
9
0
305 sreda, 12 februar 2014 18:36
Forever Jang
@Čitalac
Pa stvarno čoveče, opismeni se pa se javi. Ako ste se već organzovali u botove, malo poradite i na pismenosti.
Preporuke:
5
0
306 sreda, 12 februar 2014 18:37
Bojan Todorović
@siniša

Sa Vama sigurno nisam polemisao, a zašto – biće jasno svakom ko pokuša da shvati šta ste hteli da kažete u komentaru ( osim da je bilo „balvana na seoskim putevima u Lici“ ) .
U nekom filmu sam čuo podsmešljivu priču o Amerikancima:
Tata pita sina šta su videli na centralnom trgu u Rimu, a mali kaže : „Videli smo velikog žutog psa kako glođe kost !!“
To je podsmeh plitkom umu, površnosti i neshvatanju suštine.
Vi ste videli „balvane na putevima u Lici“. Bar tri puta.

Moguće da Vam je nebitno, „ da nikoga ne zanima i zašto bi to nekoga zanimalo“ ali čitav Vukadinovićev tekst je posvećen rezultatima budućih izbora u svetlu rezultata koje će SNS i Vućić ostvariri, tj. da li će imati priliku da samostalno formiraju vlast ili čak promene ustav.
I velika većina komentara se bavi time i mogućim odgovorom opozicije.
I ovde ste u sagledavanju suštine došli do nivoa balvana i žutog psa, pa mi Vaš savet da pokušam da razlikujem bitno od sporednog zvuči kao šala.
Preporuke:
3
5
307 sreda, 12 februar 2014 18:44
fristajlo
Bojan Todorović
Onda bi pristao da razgovara o spasavnju Srbije

Možda.
Dali ste vrlo precizan presek stanja u redovima nacionalističke grupacije; podsetilo me na epizodu "Saut parka" u kojoj parodiraju ratove neke 2515. godine, kada su ratovi u ime Boga zamenjeni ratovima u ime- nauke...
Evo, primećujem ovde tipične reakcije na "galamdžije", gubljenje iz vida priča koje su se promenile pre samo par nedelja, lutanje od jedne ideje do desete, ukratko- potpunu dezorijentaciju u političkom i ideološkom pravcu delovanja.
A, pri tom, svi bi da- vode, i to sve ostale.
A to je put samo do novog "vučića".
Problem je u hijerarhijskom poimanju ustrojstva pokreta. Nedemokratskom, militantnom modelu nametanja ideje.
Sukobi istih.
Čekaćemo još...
Preporuke:
3
4
308 sreda, 12 februar 2014 19:03
Za Fristajloa
Taj izmisljeni lik - agent spiner, boja t. sa kojim se ,,slazes,, je ovde iznosio najteze drugosrbijanske-jevropske bljuvotine. Na vrlo vest nacin... vidi ga kako razvodnjava, odvlaci, mulja... znaci ima vremena na raspologanju, i prati pojedine komentare (Pukovnika, tebe i sl) koji imaju tezinu na ovom sajtu.

Podmukli agent koga ubacuju u odredjenim momentima bilo na NSPM, bilo na Vaseljensku i sl. Naravno uopste se ne radi o nikakvom ,,otporasu,, nego klasicnom obucenom spineru. Koriste njega kad se treba odraditi nesto vece, inace su softverski programi ili obicni. Kad kazem ,,njega,, ne mogu da tvrdim da je to uvek isti agent. Oni deluju timski i sektorski. Zato sluze razne ,,agencije,, ,,firme,, ,,biroi,, i sl :))) Ne budi naivan.

Po nekim mojim saznanjima, javlja se apsolutno iz okolnih zemalja, nije neka od beogradskih ,,ekipa,,

Primeni nasu poznati taktiku: ignore i otici ce sam. On trazi ,,sagovornika,, i ,,protivnika,, jer inace nema polje delovanja i odlazi.
Preporuke:
12
0
309 sreda, 12 februar 2014 19:12
Za Fristajla
Kad ga pozoves na skype, fb ili da kaze gde tacno zivi u Bg, on ignorise ili spremaju neki razvuceni, ,,visokoumni,, komentar koji treba citaoce da odgurne od Sustine, a ona je da je lik bot-agent :)))

Jer on se predstavlja pod punim imenom i prica ,,biografiju,, a veruje u jevropske ,,vrednosti,, i slobode, pa kad je tako FB je zapadna izmisljotina na kojoj jelte ne spijuniraju, pa izvolte ,,Ime i Prezime,, pokazi se , pre kamerom po mogucnosti :))

Hehe naravno da je onda razotkriven i pocinje izvlacenje. Imaju komentare i za bezaniju..bla bla visokoumne. Smesne fore za pametne ljude, ali idu na to da vecina citalaca su ,,obicni,, gradjani, masa za obradu.

Tako se pojavljivao i neki ,,ukrajinac,, ovde, kad su bilo dogadjaji u Kijevu, toboz iz Srbije a sada u Usa. Sve prema temi i momentu :)))

Ne lozi se na to i znaj da ,,sistem,, deluje samo lazima i silom i nema ,,slucajnosti,, Sve je zavera, prevara i plan. SVE

Samo lud bi se javno ofirao, i ti si pod nickom uostalom
Preporuke:
9
0
310 sreda, 12 februar 2014 19:17
siniša @ Bojan Todorović
Ima jedna razlika između "psa koji glože kost" u Rimu i balvana u "balvan revoluciji".

Osim "psa koji glođe kost u Rimu" u Rimu postoji i Koloseum i drugi istorijski spomenici kulture. Rim nije definisan psom i kosti koju on glođe. Srpska agresija na Hrvatsku je definisana balvanima. Suština "balvan revolucije", verujte mi da je ja nisam tako nazvao, je upravo u postavljanju balvana na seoske staze u Lici. Možda je TV HRT prikazivao neki muzej ili baziliku svetog Petra u Lici, da ste vi to videli, ali ja zaista nisam mogao videti ništa drugo osim ona dva balvana na koje mi je skrenuo pažnju vaš oponent.

Dakle osim balvana u "balvan revoluciji" nema ničega drugog materijalnog, za razliku od Rima gde ima osim psa koji jede kost i drugih stvari, materijalnih.

Ostale razlike su u domenu vašeg razlikovanja bitnog od sporednog, nematerijalnog, misaonog.

Vi govorite o Vučiću kao o ličnosti, potpuno nebitnoj, a ovde je reč o Vučiću kao NATO maioneti, katastrofi i propasti.
Preporuke:
11
1
311 sreda, 12 februar 2014 19:35
fristajlo
Za Fristajloa
Podmukli agent

Moguće je, ne znam; no, to ne menja mnogo istinitost nekih teza koje je nabacio.
Od neprijatelja se treba čuvati, ali i učiti; mene ne zanima sa koje mi strane dolazi korisna informacija.
Moguće je da se ne slažete sa "mojim slaganjem"; no, dok ne shvatimo dubinu našin neslaganja, nećemo otkloniti ni- jedno. Mi se ovde gložimo oko levog i desnog, kraljevine i republike, religije i ateizma, izdajništva i patriotizma, četnika i partizana, izdajnika i patriota; pomaka- nema.
To traje godinama, bez ikakvih naznaka da se ma i oko jednog pitanja složimo.
Svi znaju sve najbolje, i svi bi da vode.
I sve je manje nas, koji znamo dovoljno.
Dovoljno da znam da ne znam sve, i da ne bih bio dobar vođa svima.
Samo po nekom, vrlo retkom.
E- zato će Vučić još dugo da vlada ovde, ili drugi Vučići.
Sistem sveznajućih oslonjen je na neznanje.
A ovaj agent Bojan o tome govori. Zalosnu istinu.
Preporuke:
8
2
312 sreda, 12 februar 2014 19:54
Kuribor Mrčević
Tekst savršeno tačno opisuje stanje. Ko ima srca, to i oseća u trenutku.

Pitanje je kako ga sažeti da to do izbora shvati i što veći broj ljudi.

Jer kad shvati uradiće pravu stvar. Ovakva stvarnost je muka svakom ljudskom biću a njih je Srbija prepuna, inače bi bila potpuno zaboravljena i ostavljena na miru.

Znači jedino pitanje koje tekst postavlja je koji je najjasniji i najkraći način da se izloženo predstavi što većem broju ljudi.

Za početak ovo:

Glasam za Dveri, da razjure zveri!
Preporuke:
9
7
313 sreda, 12 februar 2014 20:13
Nenad Stojanovic
Zasto se sad tako tesko okupljamo, zasto je lakse bilo 5.oktobra?
Niste pomenuli Dragasa ovde, on krece sa necim novim, ako vec nije sa Dverima, zasto se on ne pozove da pristupi barem njihovom vetru, ipak je on tek krenuo, dok Dveri mogu da racunaju na par procenata...
Ne znam, zbunjen sam, kao da nema ko da povede borbu...
Preporuke:
7
2
314 sreda, 12 februar 2014 20:46
Nikola, Milvoki
U kritičnom, dolazi spasonosno. NARODNI FRONT kao alternativa, uz osnovno polazište: prezentirati licemerje "europejaca" - Javno: nikad nećemo PRIZNATI, a tajno trajno DATI. Dali su Kosovo. Zato u kampanji, koja je kratka i bez medijske potpore jasno saopstiti - sve sporazume pregovaračke sa Prištinom na rešeto. Za suspenziju Ustava Srbije - sve po zakonu što im sleduje. Značajno je ukljčenje NSPM podržavanjem jedne stranke, recimo Dveri,uz otvorena vrata bez uslovljavanja Radikalima, DSS...(Razdrobljen patriotski front, "svaka vaška obaška" nakon izbora ide u zaborav). Garašanin je upozoravao na nizak obrazovni nivo naroda, kojemu treba pomoći nudeći mu činjenice, kako bi se izbjeglo ono najgore, vezano za manipulaciju “beslovesne gomile,” koja samo zna da viče, da se dere - “živio” ili “dole” - ne znajuci ni zbog čega, niti šta će poslije biti. A poslije Kosova zna se šta sleduje gomilu,gubitak Rasa kao spone "Zelene transferzale", Vojvodina, tzv. "vaška oblast," jug Srbijice.
Preporuke:
6
2
315 sreda, 12 februar 2014 21:28
lesak kim
bravo Djordje...
Preporuke:
3
1
316 sreda, 12 februar 2014 21:31
lesak kim
zaboravih da dam predlog,pozvati Cedomira Antica i Napredni klub u patriotski blok.
Preporuke:
4
2
317 sreda, 12 februar 2014 21:39
Turas
Mnogi komentatori su se udaljili od teme Vukadinovića u svojim "vatrenim" komentarima koji su prešli u raspravu .Nažalost te rasprave su većina istcanja sopstvenog mišljenja koje nema veze- rekoh sa temom- pogotovo sa zadnjim komentarima koji su ništa drugo do međusobno svađalačko predbacivanje. Vukadinović je spomenuo, upravo u komentaru takve "patriote" .Upozorio nas na ozbiljnost dolazeće autorne vlasti i njene legitimnosti .A o čemu se mahom komentariše !?Da li ste gospodo obratili pažnju na date TELEFONE i E MAILove ?To je za NAS MUDRACE . Ovde ne želim da generali zujem jer ima komentatora koje izuzetno poštujem i od kojih sam dosta naučio (Jevtović,Fristajlo, Observantes ,M.kukuruz Seljaka bezemljaša....)Možda ja preterujem u dramatizovanju stanja u Srbiji .Ali kada danas Đ.Vukadinović upozorava, onda je vreme da se SVI zamislimo -šta nam je delati .
Preporuke:
15
0
318 sreda, 12 februar 2014 21:45
Bokelj
Bravo!
Preporuke:
5
0
319 sreda, 12 februar 2014 22:24
fristajlo
Turas
Mnogi komentatori su se udaljili od teme Vukadinovića

Smisao ovog teksta i jeste izjašnjavanje, i u okviru toga- traženje zajedničkog imenitelja, koji je, do sada -izostao.
Ja sam tako shvatio Vukadinovićev tekst- kao novi poziv na izjašnjavanje- jesmo li za ili protiv izbora, ovakvih, kakvi se očekuju.
ima komentatora koje izuzetno poštujem i od kojih sam dosta naučio (Jevtović,Fristajlo, Observantes ,M.kukuruz Seljaka bezemljaša....)

Sebe ste nepravedno izostavili.
Možda ja preterujem u dramatizovanju stanja

Ne, niste.
Još je gore, jer i dalje niko ne "mrda" iz svoje busije.
Mislim da ćemo se na kraju okupiti za jednim stolom, nas nekoliko, koji smo u stanju da se ne slažemo ni oko čega- a da se ne poubijamo; još samo da nađemo način, i sto, što "okrugliji"...
Pozdrav, i hvala za ovo malo razuma.
Preporuke:
13
0
320 sreda, 12 februar 2014 23:07
Goran Jevtović
I od mene hvala i srdačan pozdrav "Turasu" i "fristajlu".
I da ne zaboravim "Rđoslava" mog dragog koji me je tako uspešno branio od onoga koji je bio žrtva Brozovih službi.
Preporuke:
12
4
321 sreda, 12 februar 2014 23:33
Bojan Todorović
Evo ga „pukovnik“ ...Ti se to meni obraćaš?Reci mi, baš me kopka, šta ti znače dve tačke i dve zagrade ( : )) ) ? Deluje mi kao da imaš tikove, neke nevoljne pokrete? Da nije nešto iz rata? Nemam skype. Šta je to? Imam mikrofon. Možeš preko njega da preneseš u javnost. Umeš li da rukuješ mikrofonom? Nije teško, samo moraš nežno. Pa čekaj, juče reče da me poznaješ? Izgleda da si pogrešio? Vidim da nisi budala. Ni slučajno. Odmah mi je bilo jasno kad si predložio taj skype....Kako si se samo tako genijalno setio? Je li to neka od vrhunskih tehnika sa specijalnih obuka? Mora biti kad je tako inteligentna. Jeste li ove genijalne metode koristili u ratovima '90 ? Jesmo li zbog tebe i sličnih vrhunskih kadrova ovako briljantno pobeđivali sve, pa nam je sada ovako dobro? Za mene je velika čast što uopšte pričam sa takvim herojem....Smešan si.
Preporuke:
4
11
322 četvrtak, 13 februar 2014 00:48
@Bojan Todorović, sreda 22:33
"Smešan si"
Vi ste tužni.
Preporuke:
12
0
323 četvrtak, 13 februar 2014 00:52
,,,
Odličan tekst. Treba ga širiti po društvenim mrežama.
Preporuke:
9
0
324 četvrtak, 13 februar 2014 01:01
Umešač @ dr Jela Bisić, utorak, 17:59
"...sto su Srbi,masovno,kukavice."
Gospođo, nemojte ipak suditi po sebi.
Preporuke:
6
2
325 četvrtak, 13 februar 2014 01:09
Velizar M.
Od kako se ovaj tekst pojavio na sajtu smišljam kako bih rekao štogod da valja a da stane u 1000 karaktera. Prođe vreme, diskusija ode gde ne treba a ja shvatih da i ne bi trebalo da dajem predloge i pravim se pametan kad pametan nisam. Jer na ovom se sajtu okupljaju fini ljudi koji poštuju zakone i pravila te ne bih kakvim glupavim predlozima da ugrozim ni te ljude ni član 50 ustava Republike Srbije. Zato ću samo podeliti sa svima deo zaključka nekakve knjige nekog K. Malapartea, onako - kao štivo za laku noć, a poziv na čitanje knjiga valjda nije nedozvoljena rabota:
"Namera ove knjige nije da raspravlja ... već da pokaže da problem osvajanja i odbrane države nije politički nego tehnički, da je veština odbrane postavljena na istim principima koji regulišu veštinu osvajanja države i da ..."
Preporuke:
8
0
326 četvrtak, 13 februar 2014 03:33
Reddy@Milijana
Prebio prste pa stavlja binde ali ne vredi.
Preporuke:
0
3
327 četvrtak, 13 februar 2014 09:05
Ružičasti panter
Protivnici okupacije Srbije su razjedinjeni baš kao što su razjedinjeni i protivnici globalizacije u svetu. Uostalom, okupator Srbije i jeste eksponent tih globalizatorskih snaga.

Razlog za nezavidno stanje u pokretu antiglobalista leži u činjenici da su svi oni „protiv“ ali iz BITNO različitih razloga, i stoga svi različito vide i strategiju borbe i buduće „za“.
Dve najvažnije struje među njima su suverenisti – pristalice jake nacionalne države koji se protive ekonomskoj globalizacije jer ona neminovno vodi rastakanju nacionalnih država, i druga struja –levičari, pristalice radničke (a ne korporativne) globalizacije, koji se protive jakoj nacionalnoj državi.
Rezultat je da je pokret antiglobalista brojan ali bezopasan, a njihovi godišnji skupovi su se pretvorili u festivale sirotinje.

Kakve pouke izvući za suprotstavljanje zlu koje nam preti?
Preporuke:
7
1
328 četvrtak, 13 februar 2014 13:26
Sava Savanovic
Na zalost nema ko da animira narod jer nema medija u Srbiji koji nije rezimski.Dosli smo na vreme od pre 60 godina kad kad se prica sirila od usta do usta.Svako od nas treba da prica sa ljudima ako nista drugo nebi li se malo narod trgao iz ove zombi faze.Od nas kolko prati ovaj sajt i ljudi kojima je stalo do ove drzave treba ocekivati da se siri prica koji bi mogla bar malo da spasi propadanje Srbije.Sad ako ne uspemo sam gospod zna kad cemo vise imati priliku!
Preporuke:
5
0
329 četvrtak, 13 februar 2014 15:01
marlon
svi cete se opametiti i shvatiti koliko je sati kad mecka zaigra pred beogradom, a zaigrala samo sto nije....do tad mozete da dizete u nebesa i hvalite ovog ili onog autora kritickog osvrta narodnjacke primitivne oligarhije i njihovog shvatanja politike, ne razumevajuci pritom sustinu zasto se samo pred izbore pojavljuju usamljeni glasovi razuma koji svakom recenicom ispod praga svesti daju legitimitet ustolicenju novog monarha.
Preporuke:
2
3
330 četvrtak, 13 februar 2014 16:08
Moje ime je Nikita
Postovani g. Vukadinovicu, hvala vam za neiscrpnu borbenost i trud da dignete temperaturu u mrtvosanom opozicionom bloku. Taj opozicioni blok danas je sam narod. Ono sto je naspram njega i sto radi protiv njega je politicka kasta.Kompletna. Medju njima nema opozicije (osim ako se radi o suprotstavljenim licnim i grupnim interesima). Svi su vec imali prilike da se pokazu na i u vlasti i vrlo kompatibilnim delanjem nas doveli ovde gde smo. Ovi sa margine,koji se jos nisu oprobali na srpskoj grbaci,a koje bi trebalo sada da mi molimo da se dogovore i okupe za spas naroda i drzave, politicki mi se cine previse musavim. Nedovoljno jasno, nedoreceno. A i ono u cemu su jasni, ne objasnjavaju kako misle da sprovedu u situaciji kakva jeste, pa ostaje sumnja da se i tu radi samo o daljem zbunjivanju naroda. Svi znamo i osecamo da cemo se podici tek kad dodjemo do dna. A nase dno je, sad vidimo, duplo. Ipak, tu smo negde. Inercija koja nas vuce se ubrzava. (nastavak)
Preporuke:
9
0
331 četvrtak, 13 februar 2014 16:39
Moje ime je Nikita(2)
Vi u svom apelu pozivate da izvrsimo pritisak da se patriotska opozicija objedini. Da sakupe bar tih nekih petnaestak posto. Ja vas izuzetno postujem, ali me je ovo prenerazilo. Verovatno zato sto ne razumem stvari. Prvo, sta to moze opozicija da ucini za zemlju i narod sa 15 posto osvojenih glasova? Drugo, zar vi verujete ili cak, mozda, znate da u narodu nema vise od tog procenta rodoljuba i patriota? Sada sa zebnjom ocekujem vas odgovor na ovo drugo pitanje. Ova zagonetka me sprecava da uopste dalje razmatram opciju glasanja za bilo koga. Dalje svoje nedoumice formulisacu takodje u vidu pitanja:
1. Sta se dobija (i gubi)"pobedom" sa izvanrednih 15 posto, a sta postizemo (ili gubimo) pozivanjem na bojkot, pri cemu se objedinjujemo (kako ne neko od komentatora to vec primetio) inace velikom broju apstinenata?
2.Zar bojkot nije bas taj najdelotvorniji nacin da se izdajnickoj vlasti i opoziciji uskrati legitimitet (a to je svrha ovih izbora)i retroaktivni i za buduca nedela?..
Preporuke:
6
1
332 četvrtak, 13 februar 2014 17:04
Moje ime je Nikita(3)
Jasno nam je da bi bojkotom bila ostecena iskljucivo tzv. patriotska opozicija. Pitanje:
3. Osim sto bi oni izgubili svoja poslanicka mesta i mozda jos po neku fotelju, sta gubi narod i drzava?
4.Da li dobijamo nesto tako vazno i krupno zbog cega bi mi, narod, koji je jedini VLASTAN, trebalo da moljakamo i naterujemo na jedinstvo tzv. patriotsku opoziciju, ne bi li se smilovali da spasu Srbe i Srbiju? (Jer, da se ne lazemo, to je ono ciji je opstanak ugrozen).
5.Ili je bas ovo trenutak kada treba ozvaniciti, do sada vesto , bas izborima i smenom kurte i murte, skrivanu polarizaciju Srbije (vlast protiv naroda)?
6. Da li je moguce da tzv. patriotske stranke pojedinacno ne mogu sve da predju cenzus i ako je to tacno, kako to tumaciti? Da li to znaci da vreme jos nije zrelo i da nam neminovno sledi jos padanja kroz duplo dno?

(nastavak)
Preporuke:
9
0
333 četvrtak, 13 februar 2014 17:10
Moje ime je Nikita(4)
I, na kraju, sumiran odgovor na tri povezana pitanja,
sta se dogadja ako:
- Pozovemo na bojkot izbora,
- Izadjemo na izbore i glasamo za ujedinjenu opoziciju (ako se na to nateraju);
- Izadjemo i glasamo svako kako mu se svidja po ponudjenom meniju.

Nadam se da ce ove nedoumice i pitanja biti od koristi u vasem poduhvatu vrednom postovanja.
Preporuke:
11
0
334 četvrtak, 13 februar 2014 18:03
333
Raditi na principu ocuvanja energije.73 ca koja isto misle su jezgro promene.Ojacati zdrav deo,bitka je izgubljena,rat nije.Cir ce puci i dilema je lazna.
Preporuke:
5
0
335 četvrtak, 13 februar 2014 18:32
Peter RV
@Moje ime je Nikita

Patriotski front vec postoji.
To su Seselj + Obraz +Nasi.
Ostale stranke pripadaju 'lojalnoj opoziciji' koja ocekuje kao utjesnu nagradu, neke fotelje.
Preporuke:
6
10
336 četvrtak, 13 februar 2014 18:53
Mažestik
Puna podrška kružoka iz mažestika
Preporuke:
5
0
337 četvrtak, 13 februar 2014 20:23
drJela Bisic
Za Nikitu:Postovani,jednacina je jasna:izlaskom na izbore daje se legitimitet 1.izborima 2.vlasti koja ih raspisuje 3.rezultatu,u kome imate,daj Boze,15%.Na KiM izlaskom na izbore dajete legimitet Srbiji,kao svojoj drzavi.Bog Vas sve pozivio.
Preporuke:
5
0
338 četvrtak, 13 februar 2014 22:05
seljak bezemljaš
Sećam se vremena 1968-1974.
Bilo je jasno da radimo na projektima tuđih sebičnih interesa. Kultura samozavaravanja je instalirana u ranijem periodu. AUTOCENZURA.
Skoro svi ispravno misleći.
Amandmani i ustav 1974.
ZUR kao dovršavanje krajnje neefikasnog i izdržavanog društva.
"Naprednost" kao odbacivanje i diskvalifikovanje rodoljublja.
Zaostalost i bez prelaza odnarođenost.
Preuzimanja sa zapada trica i kučina. Nus proizvoda potrošačke kulture, kao vrednosti.
Odbacivši svaki zdrav odbrambeni refleks,od tada pa do sada stvorena inteligencija baulja decenijama od partije do partije.
Sada su klijenti SNSa.
Preporuke:
13
1
339 četvrtak, 13 februar 2014 23:36
drJela Bisic
Za S.bezemljasa:mi smo pali.Moralno,44.A znate i sami-sta je pali andjeo.To je djavo.Pali smo moralno,prodali se.Klanjalim se(lazno)zlatnom teletu.Prodali savest,ucestvovali u necemu u sta nismo verovali-za letovanje i,eventualno,ficu.I sada unuci tih,takvih,ne mogu da glasaju za patriotsku opciju-oni i dalje gledaju kome ce da se prodaju.Samo sto je sada rasprodaja,i niko vise nece ni da ih kupi.Postali su demode,tako nemoralni.Sada su svi nemoralni,pa to nije vise na ceni.Zato je i 15% nevidjeno mnogo.Da bi doslo do katarze(da ne pominjem onu otrcanu promenu svesti)treba patiti,postiti i muciti se.Tek tada-moze poneko da dodje do pameti.Pa da se tih 15% poveca,makar do 25-30%,od onih izaslih na izbore.
Preporuke:
3
1
340 petak, 14 februar 2014 01:15
Za-gor-te-nej 1
Pročitao sam SVE komentare. Blagi užas i katastrofa, osim vrlo malo izuzetaka, pa ako nam je ovo onaj "bolji", patriotskiji deo naroda, onda nije ni čudo u kakvom se stanju nalazimo. Što se tiče samog teksta i problema ujedinjenja SRS-a, DSS-a i Dveri, rećiću nekoliko konkretnih stvari:
1. Smatram da je dugoročno vrlo dobro što do tog ujedinjenja nije došlo. Prosto ne mogu da verujem da neko može da smatra da SRS sa Nemanjom Šarovićem, Vjericom Radetom i ostalim personama sličnim njoj može da spase Srbiju. To je smešna i tužna utopija i to je valjda svakome jasno. Svako udruživanje sa njima samo bi okaljalo i kompromitovalo bilo kakvu ozbiljnu borbu za ciljeve o kojima pričamo. Ti ljudi prvo nemaju dovoljno intelektualnih sposobnosti za bilo kakvo ozbiljno angažovanje, nisu načitani, nisu nikakvi govornici, imaju vrlo slabe moralne vrednosti i uglavnom su do sada imali zaduženja da pljuju i sriču sa papira ono što im Šešelj, Toma ili Vučić napišu. Pri tome ne treba zaboraviti da je to stranka koju je...
Preporuke:
8
2
341 petak, 14 februar 2014 01:19
Nenad 1
Ugledajmo se na I.. i E.. u Srbiji se sistem nikad nije promenio mirnim putem!
Preporuke:
4
0
342 petak, 14 februar 2014 01:40
Za-Gor-Te-Nej 2
... osnovao DB i koja je uvek radila ono što se od nje tražilo. Od izigravanja ružne opozicije Miloševiću kako bi on ispao veliki državnik i patriota, do kanalisanja nezadovoljstva naroda zbog pada Krajine i Kosova i Metohije. Zbog toga mislim da je svaka saradnja sa njima, kao strankom, katastrofalna i kontraproduktivna. Ako neko od pojedinaca, kao što je npr bivša poslanica Marina Raguš hoće saradnju, to treba prihvatiti. (O ličnoj, tragičnoj, sudbini V.Šešelja treba govoriti kada to bude tema)

2. DSS, po meni, snosi najveću odgovornost za stanje u kome se nalazimo. Ako neko ima 80% poverenja građana, kao što je Koštunica imao i to stvarnih 80%, a ne naručenih kod sumnjivih agencija onda se moraju sprovoditi radikalne i korenite reforme u svim sverama društva, policiji, sudstvu, školstvu, ekonomiji pre svega.... Vođenje dosadne, debatne politike i izdavanje saopštenja jednom mesečno možda ima smisla u Norveškoj, gde se verovatno u parlamentu raspravlja o zaštiti polarnog maslačka, ali u Srbiji..
Preporuke:
11
2
343 petak, 14 februar 2014 01:45
Bojan
Moje mišljenje. Vidimo da su izbori besmisleni, i da je postojeći parlamentarni sistem doveden do apsurda. Opozicija, čak i kada bi objedinjena dobila 30% (što je nemoguće), maksimalno što bi mogla da radi je kočenje promjene ustava, što je nedovoljno u odnosu na ono što čeka Srbiju.

Ono što bi opozicija trebalo da uradi je da oformi jedan blok čiji program će imati samo nekoliko stavki i koji će biti jednokratnog tipa, služiti da se sistem razmontira i kockice ponovo spoje ali tako da vode u neko bolje doba.

Glavna okosnica tog programa treba da bude promjena organizacije društveno-političkog sistema. Novi blok bi nakon izbora radio samo na tome da se u periodu od godinu-dve napravi novi sistem, reafirmišu institucije, ograniči samovolja, popravi sudstvo, uključi meritoratski princip u vlasti, i onda u tom novom sistemu raspišu novi izbori.
Preporuke:
6
0
344 petak, 14 februar 2014 01:57
Za-Gor-Te-Nej 3
..koja se raspada i čiji narod izumire ne možete voditi politiku na taj način. Koja je svrha Koštuničinog ličnog poštenja, što je naravno za svaku pohvalu, ako se okruži ljudima koji samo gledaju kako će negde da se ugrade, počev od Bubala, pa na dalje. A na poslednjoj konvenciji vidim, opet, Aleksandra Nikitovića. Taj čovek je lični Vučićev prijatelj, barem to nisu krili. Kako mi sad da verujemo njima da neće opet napraviti neku kombinaciju, kao što su skoro napravili u Beogradu. Osim toga, meni je neverovatno da neko bude na čelu stranke 22 i jedini kandidat za sve državne funkcije, pa za to vreme u Americi, Nemačkoj.... izmenjalo se na desetine lidera, predsednika, premijera. I to puno govori o namerama te stranke.
3. Ostaju nam Dveri. Nemaju jaku strukturu po celoj Srbiji, ali mislim da su iskreno ušli u priču koju prezentuju. Makar jedini do sada nisu imali priliku da nas prevare, svi ostali su to već učinili.
Uostalom, ako narod 16.03. kaže SNS i EU, to nam je, narod uvek najbolje zna!
Preporuke:
11
3
345 petak, 14 februar 2014 10:44
Bogdanović Milutin
Ovo je jedan pravi "otvarač za oči" za sve koji koriste svoj mozak, makar malo. Svaka čast na gospodinu Vukadinoviću na ovom tekstu.
Preporuke:
3
0
346 petak, 14 februar 2014 10:49
Bogdanović Milutin
Ovo je jedan pravi "otvarač za oči" za sve koji koriste svoj mozak, makar malo. Svaka čast na gospodinu Vukadinoviću na ovom tekstu.
Preporuke:
3
0
347 petak, 14 februar 2014 11:18
kgh
Pozdravljam apel da se nesto ucini na ovim izborima, a i sire. Ovi sto sad vladaju su autisticni, tj. bas ih nesto briga sta narod misli o njihovim "mudrim" i "hrabrim" potezima. Kao ne znaju kako je Milos pipao puls naroda. Pa kad narod cuti-popustaj. A nas narod prosto zanemeo i nista. O standardu i cenama ne treba ni govoriti. Katasrofa(a inflacija najniza)?! Ne bih se slozio sa g. Djordjem, da bi g. Kostunica mogao biti kriv za rezultate izbora, tj. los plasman prave opozicije.On i njegova partija su izneli svoj program za spasavanje Srbije. I to je to. Pa glasajmo za to.Ove sitne stranke samo smetaju sa svojim bombastim izjavama(sto rece g. Vladeta Jankovic).Zapadna propaganda i sila su ucinili svoje. Srbija je socio-psiholoski razbijena. Srbiji treba preporod,a njega treba da vode najumniji ljudi i patriote(kao npr. Dositej).To ce dugo da traje. Treba dekontaminirati sve ove sto sad dekontaminiraju Srbiju. Do tada, niko nam ne brani da trpimo.
Preporuke:
5
0
348 petak, 14 februar 2014 11:30
drJela Bisic
Da li neko,jos,u zemlji Srbiji,studira filozofiju(i pri tom cita originalne tekstove)?Ili su stari deprimirani,a mladi"zauzeti"(trivijalnostina)?(tvituju i SMSuju)?Mi se,cenjeni komentatori,nalazimo pred dilemom koja spada u filozofiju politike,o kojoj su diskutovali najveci umovi,od antike(i nisu je resili).Nasa "Vlast"je dosla na vlast silom,uz spojnu podrsku,terorom 44. i jos je tu.Sve demokatske institucije(od privatne svojine na dalje)su unistili(i jos ih nisu restaurirali,a cini se i da nece)(A sto bi?).Kako ih smaknuti,zasnovsti novu drzavu,bez nasilja(koje je uvek slepo i glupo)?A izbore nam daju ovako:zamislite da ste student,i odjednom,usred semestra,kad mu vreme nije,kazu vam:za nedelju dana je ispit.To su vanredni izbori.
Preporuke:
4
1
349 petak, 14 februar 2014 12:02
Jasna Simonović
Dr Jela Bisić, Baš tako kako kažete u poslednjem komentaru, poštovana doktorko...Samo što Srbija (prava) ne bi trebalo da bude dilema, već konstanta u svakom pogledu...Dilema može jedino biti u smislu da li je prava Srbija ona koja je prethodila stvaranju Jugoslavije, a koja je plaćena zlatom i žrtvama ili je prava Srbija izrasla nakon spoznaje svega ovoga što ste napisali...Tu spoznaju ja sam doživela početkom 2001. godine i stavila ceo svoj legitimni i lolegalni biznis pod jurisdikciju američke države...ne one kolonijalne, već prave...Možda je neko uradio nešto PRAVNO pametnije, ali je moja najmanja moguća malenkost uradila jedino moguće u tom trenutku...
Preporuke:
4
1
350 petak, 14 februar 2014 12:03
Predlazem
Tumaramo u potpunoj tami, magli neprozirnoj. Oni koji nam kreiraju sudbinu dovedose nas i do te tako zeljene tacke kad mozes da biras kolko ti volja, ali nemas sta. Sve je ISTO, samo upakovano malo drukcije. Iako je pomracenje, jos u nama gori zizak koji osvetljava istinu. Sve ovo sto se nudi vredno je prezrenja. Cak i oni koji se jos ne ogresise (nisu imali ni prilike) jer ne uocavaju da je igra zavrsena. Ukljucili su se kasno ili neadekvatno. Oni bi i dalje da igraju to vrzino kolo dok sve ne popuca i ne popada. Nema ko da proglasi fajront osim nas. Taj fajront zove se BOJKOT! Da mi, glasaci, narod, proglasimo FAJRONT-BOJKOT. Nema vise. To, naravno, nije kraj, nego tek pocetak. To je ZBOGOM ovom nedostojnom zivotu i otvoren prezir prema njegovim kreatorima i izvrsiteljima. To je aktiviranje ka jedinom u ovom casu mogucem izlazu: samoorganizovanju...
Preporuke:
6
1
351 petak, 14 februar 2014 12:20
Demografski pokret Srbije
Jasno je da ovde većina komentatora zapravo sabotira veoma važnu temu i pitanje ovog teksta,a to je kako se najbolje organizovati u zaštiti državnih i narodnih, nacionalnih interesa, u kontekstu predstojećih izbora kao i budućeg delovanja.
Mislim da je pitanje demografije (kako broja rodjene dece tako i teritorijalnog rasporeda stanovništva)centralno pitanje iz koga se mogu izvesti i meriti (skoro) sve druge politike i stavovi u nacionalnom interesu.
Sada, kada su već predate 3 odvojene liste, četvrta lista je sve manje verovatna - a zamerka ovom apelu je da je ipak malo kasnio.
Ipak, stanje u svim domenima našeg društva je toliko loše da će svaka buduća vlada odmah biti nestabilna i svi problemi otvoreni. Zato je sada ipak pogodan momenat za stvranje novog jezgra bez nasedanja na lažne teme i programirane šeme. U uslovima dugotrajnog specijalnog rata potrebno je mnogo više ozbiljnosti i koncentracije da pružimo adekvatan odgovor.
Preporuke:
19
0
352 petak, 14 februar 2014 12:25
Predlazem2
Mi ionako zivimo u paralelnoj stvarnosti. U Srbiji danas postoje dve kaste: osiromaseni, obespravljeni narod kome se namece ropstvo, na jednoj strani, i otudjena osiona pljackaska i izdajnicka politicka kasta sa svima koji je opsluzuju, na drugoj. Mi, pojedinci iz te paralelne stvarnosti treba da se povezemo i uspostavimo nova pravila zivota kroz razne oblike solidarnosti i samopomoci. Ovo je predlog za g.Vukadinovica i g.Antonica da okupe intelektualnu i duhovnu elitu Srbije, da izadju iz magle u koju su saterani na svetlo dana i pokrenu duhovni i materijalni oporavak naroda. Da se osmisli nacin tog paralelnog zivota u kome ce se kroz praktikovanje solidarnosti, uzajamne pomoci i brige za zajednicko koliko i za pojedinacno, ne samo olaksavati svakodnevni turobni zivot obicnih ljudi, nego, jos vaznije, uticati na moralno i duhovno jacanje i ozdravljenje. Utopija? Ne znam. Ali sta nam je drugo ciniti? Da li da cekamo da sve propadne ili da pocnemo da se dizemo kako znamo i umemo.
Preporuke:
10
0
353 petak, 14 februar 2014 12:34
drJela Bisic
Covecanstvo je,uvek,i oduvek,tezilo nemogucem,idealnom,savrsenom,zamisljenom.Nikada se nije zadovoljavalo(a i ne treba) obicnim,nesavrsenim,prizemnim,prostim.Sada,covecanstvo(a mi smo samo njegov mali deo)trazi kapitalistickog Novog coveka.Coveka,koji ce,svesno,za opste dobro(i svoje dobro-kao deo opsteg,ne najvazniji)da se odrekne dela profita,na koji ima i zakosko i moralno pravo(ne govorim o lopovima)a u interesu covecanstva.Ne mogu roboti da zamene ljude.Mogu tehnicki-ali to nije dobro.Novi covek treba to da shvati,da se prema tome ravna i postupa,da se za tu ideju zrtvuje.I da ga ima u dovoljnom broju da to moze da sprovodi,na svetskom,globalnom planu.Sve sto nam se nudi(jos?)ne odgovara tom idealu.Broj onih medju bogatima i sposobnim da steknu bpgatstvo je minimalan(a i ne cuje se za njih).Broj onih koji rade,licno,neprisiljeni,na ovoj ideji je mali,i za njih ne cujemo,kao za primete,koje treba slediti.Za 50g.coecanstva,kako ga danas vidimo,ili nece biti-ili ce naci Novog coveka.
Preporuke:
3
2
354 petak, 14 februar 2014 14:10
Peter RV
Gospodine Vukadinoviću,
Jedini patriotski front koji može oborit ovu kvislinšku bagru, je već stvoren.
Sačinjavaju ga SRS +Obraz+Naši.
Radi se jedino da im se vi i ostali patriotski intelektualci- pridružite.
Ostale grupe su samo jedna pripitomljena, režimu lojalna opozicija-koja traži parče vlasti.
Na čelu imamo čovjeka, dokazanog patriotu koji već jedanaest godina izdržava udarce neprijatelja Srbije. Zar ovo nije momenat da mu se priključimo? Ne dugujemo li mu nešto ,kao Srbi?
Današnji 'Knez Lazar' vodi kosovsku bitku iz Haga ,a na nama je da odlučimo dali ćemo ostat neutralni u njoj.
Preporuke:
8
7
355 petak, 14 februar 2014 14:43
Jasna Simonović
Dr Jela Bisić, tačno...baš tako...Hajde da nađemo Novog čoveka pa da spasemo čovečantsvo od sebe samog...Da se ja bipam počela bih od Nikole Tesle i njegovog profita odnosno ko je zaradio na delu koje je Tesla poklonio čovečanstvu....Posle Boga jedino mi Tgesla pada na pamet kao Novi čovek...imate li vi neku ideju?
Preporuke:
3
3
356 petak, 14 februar 2014 15:21
drJela Bisic
Za J.Simonovic:Broj onih koji pravilno razmisljaju je uvek mali.Bog nije dao pamet svakome-i to ima svoje razloge.Srbi su najveci napredak postigli u toku okupacije,i neposredno posle oslobodjenja od nje.Zato,mislim da nam je buducnost svetla.(Ako prezivimo)Prava Srbija,u proslosti,stvar je istorije.To je vreme od pre 2oo i vise godina,i vratiti se nece,naravno.U sadasnjosti srpska drzava ne postoji.Postoji kao vlast na teritoriji Srbije.Legitimni su kao Bajazit ili Marija Terezija.Tako ih i volimo i postujemo.Tako ih i slusamo:sto moramo.A prema njima se ponasamo po principu:sto dalje-to bolje.Zato i cveta siva ekonomija-ona je bila i jeste najzdraviji segment nase privrede.Ona je i izvor mentalnog bogatstva-a ne samo ekonomskog.Dati legitimitet ovakvoj vlasti,obratiti uopste paznju na njih-velika je greska.Izaci na njihove izbore-isto tako.Za Predlazem:potpuno se slazem."Boj se onog ko je sviko bez golema mrijet jada".Da li danasnja deca jos citaju ovakve stvari,ili epske.....
Preporuke:
3
0
357 petak, 14 februar 2014 15:27
drJela Bisic
....narodne pesme?Ili se dechica zabavljaju sa necim drugim(da se ne kvare genocinim idejama oslobodjenja)?Uvek je eticki uciti od neprijatelja,pogotovo kada su(vrlo)uspesni.Secate li se da su Albanci na KiM organizovali sopstvene izbore,sa partijama,birackim spiskom,glasackim mestima.A mi ne mozemo da uvidimo da vlast,koja raspisuje izbore,nije nasa,da partije ne(treba da) postoje.A da ne govorim da se naprave paralelni izbori,sa paralelnim partijama,njihovim programima,na Youtubu(to nekada nije postojalo kao mogucnost)Mi razmisljamo da li da zapnemo,pa dobijemo 15%(o-ho-ho!)ili da se razbijemo na 2%x7 partija.Fajront je,gospodine Predlazem,proglasen.
Preporuke:
2
1
358 petak, 14 februar 2014 21:24
Jasna Simonović
Dr Jela Bisić, Hvala na komentaru...
Kažete da "u sadasnjosti srpska drzava ne postoji", pa stoga davanje legitimiteta bilo čemu nema nikakvog smisla, zar ne? Čak ni "dobru" a kamoli "zlu" koje se kod nas svodi na naturalni kolonijalizam, zar ne?

Ako za trenutak izuzmemo da je i "oteto Kosovo" srpska država i to dobrim delom mneđunarodno priznata (rado bih ja tu dodala Republika Kosovo - Srce Srbije"), šta mislite da li "teritorija koja nema državnost" a koju običan građanin po istom principu o samoopredeljenju proglasi legitimnom državom npr u sastavu SAD može da ima pravnu državnu validnost? (Ipak ću dodati poštapalicu "ko tebe kamenom, ti njega hlebom")...sve najbolje...
Preporuke:
3
2
359 petak, 14 februar 2014 22:46
Bojan, Priština
Ja sam se nadao čudu i spasu u poslednjem trenutku, a to je da se DSS, Dveri i SRS udruže i da potpomognuti mnogim nezavisnim intelektualcima žestoko energično krenu u kampanju a da njihovi odnosi budu iskreni bratski, kao kad se ljudi sa časnim namerama zbliže u vremenima teških okolnosti ili rata.

Ali nažalost, ni ova muka apokaliptičnih razmera koja se nadvila nad Srbijom nije bila dovoljna da se to dogodi.

Združeni su mogli da dobace možda i do 17-18% i da u Skupštini budu brana propasti koja sledi, žestokim diskusijama i otporom u vidu javne reči.

Ovako ja sam real pesimista, i očekujem konačnu propast Srbije baš kako je starac Tadej predvideo, od propast Kosova, cepanja od Srbije Sandžaka i Vojvodine, i parčanje centralne Srbije na delove.

Sve dolazi na svoje, DSS je slobodi Srbije zadao konačni udarac isturanjem ispred DOS-a, a sada joj zadaje i onaj poslednji. SRS bandoglava kao i uvek.
A Dverjani nedovoljno jaki, nažalost.
Preporuke:
5
0
360 petak, 14 februar 2014 22:47
Bojan, Priština
2

Verujem da svi na ovom forumu osećaju da posle izbora slede najteža vremena. Pozdrav svima i neka Bog bude Srbiji u pomoći.
Preporuke:
7
0
361 subota, 15 februar 2014 00:10
Peter RV
@ Bojan, Priština
Oni koji su za popustanje i neutralnost (sto nas dovelo gdje smo) nikad, iz sujete, nece ici sa 'bandoglavim' (nijesam znao da se upornost u odbrani Srpstva tako zove) koji odbijaju njihovo vodjstvo.
Vas izgleda hvata tuga, jer uvidjate da od vaseg DSS-a nema nikakve koristi- sto nikad nije bilo tesko za predvidjet.
Preporuke:
4
4
362 subota, 15 februar 2014 00:18
Slavomir Srpski, pitanje-odgovor
DSS, naime, veruje da će, malo po inerciji, a malo uz popust kod Vučića – kojeg sve vreme upadljivo izbegavaju da napadnu, nego su se uglavnom „junački“ ostrvljivali na Dačića, Tomu i neidentifikovanu „vlast“ – cenzus verovatno preći i tako, kao i prethodni put, ostati jedina patriotska politička snaga u parlamentu.

Evo, to je jedini deo teksta Vukadinovica, koji moze da se vidi kao direktna kritika na racun DSS. I to jedino u meri po kojoj, po Djordju, DSS izbegava da "napadne na Vucica". Sto mislim da je i tacno, i napisah koji je razlog tome: jedan je formalno-institucionalne prirode, da se odrzi politicki prostor i kritikuju stavivi i dela SNS a ne pojedine institucionalne licnosti, a drugi je da odbranu preambule u Ustavu, kojim se pravno brani Kosovo, moguc jedino ako DSS i SNS zajedno ne dozvole tu promenu u Skupstini, u kojoj ce EU-bezalternativci imati preko 80% vecine i moci da po volji menjaju Ustav. Kao sto smo prihvatili da sa Djindjicem rusimo vece zlo Slobinog rezima.
Preporuke:
2
3
363 subota, 15 februar 2014 00:30
Slavomir Srpski, prognoza i nadanja
Kao sto ranije napomenuh, najverovatnije je dobro da sve tri stranke samostalno idu na izbore, jer je najverovatnije da i sve tri predju cenzus. Licno smatram da SRS ima najvece sanse da predje dvocifreni broj na izborima, jer je barem 25% bivsih glasaca za SNS razocarana njihovom politikom prema Kosovu, i izdajom predizbornih obecanja. Ako je SRS u najtezim okolnostima (prosli izbori) imala nesto manje od 5%, danas, dve godine kasnije njoj ce se vratiti velik broj razocaranih u SNS.
DSS ima svoj ugled, svoj program i doslednost, kao i ideje koje okupljaju stabialn broj, i verovatno ce i ona da dobije koji glas vise od onih koji su razocarani u SNS. Jedino za Dveri postoji velika opasnost da ne predje cenzus, iako, po broju napada njenih pristalica (ovde na NSPM) na DSS izgleda da su i oni pojacali agitaciju da bi kako-tako preskocili cenzus i dostigli u Skupstinu.

Sve onos to se postigne preko 10% za anti-EU politiku, po meni bice ipak uspeh, iako tesko da moze da se dostigne 20%.
Preporuke:
2
3
364 subota, 15 februar 2014 00:51
Bojan, Priština
@ Petar RV

Ja sam o SRS uvek imao podvojeno mišljenje, koliko god da sam poštovao gen. Delića, Mirovića, Krasića, Todorovića, onda i Matrinovića i Stevanovića jednako toliko sam toliko imao i odbojnost prema toj stranci čija su personalizacija bili Nikolić i Vučić, kojima nisam nikada verovao i koji su me svakom rečju i pojavom iritirali. DŽaba svi kvaliteti nabrojanima kada su ih ova dvojica vodili. Zato kažem uvek bandoglavost.

Vas izgleda hvata tuga, jer uvidjate da od vaseg DSS-a nema nikakve koristi - sto nikad nije bilo tesko za predvidjet.


DSS je bio moj izbor, glasao sam za njih i u svojoj okolini kao savesni i marljivi pojedinac agitovao za tu stranku. Ali tada je od DSS-a i bilo koristi, vodili su kakvu takvu kosovsku politiku koja je omogućavala da nam usta budu iznad vode. Privredu takođe kako-tako, sa izuzetkom bubalove i parivodićeve privatizacije. Ali posle 2 godine sramotnog i kalkulantskog ćutanja Vučićevoj strahovladi - za njih imam samo prezir.
Preporuke:
6
2
365 subota, 15 februar 2014 00:56
Bojan Todorović
Čitajući tekstove i komentare ovih dana, zaključujem da "patriotskom bloku" stranaka i pokreta ubrzano curi vreme i da ih čeka neumitno nestajanje.
Neka blaga tuga i nelagoda me obuzme, a još više kad vidim kako se rasplamsavaju sukobi, svađe, optužbe, kako se cepidlači, prepucava i preganja oko potpuno besmislenih stvari.

Mislim da je u svakom normalnom društvu jedan procenat građana nacionalistički i desničarski nastrojen i da je za društvo i političku stabilnost dobro da, kao i bilo koja legitimna politička grupacija imaju prostora i mesta da iskažu svoje stavove.
Ovde se po svoj prilici to neće desiti jer postoje realni izgledi da ni DSS ne pređe cenzus.

Međutim...
Kad pogledam istupe stranaka, pojedinaca i čitalaca, kada potražim iole bitniji POLITIČKI stav, konstruktivan predlog, ideju - ja zaključim da je to samo papazjanija nadobudnih i drčnih sebičnjaka, umišljenih i ubeđenih u sopstvenu važnost i nepogrešivost, pa pomislim - kome pa uopšte trebaju ovakvi?
Preporuke:
8
5
366 subota, 15 februar 2014 02:02
drJela Bisic
Za J.Simonovic:Danas Srpska drzava na teritoriji Srbije ne postoji.I ne samo danas-ima tome vec vise decenija,od 44.Nije postojala ni u vreme Otomanske imperije,ili AU carevine.Ukoliko nisu u pitanju neka nenasejena ostrva-ne vidim mogucnost postajanja teritorije bez drzavnog suvereniteta.Ako na teritoriji zive plemena,koja (jos)ne znaju za drzavu-i ona imaju pravo suvereniteta.Drzavni(ili bilo koji drugi kolektivni)suverenitet razlikuje se od privatnog vlasnistva (pojedinca ili (neogranicene)grupe ljudi.To su razliciti pojmovi.Suverenitet se u savremenim drzavama(postfeudalnim)razlikuje od privatnog vlasnistva.
Preporuke:
3
1
367 subota, 15 februar 2014 09:33
Jasna Simonović
dr Jela Bisic...Puno hvala na objašnjenju...
Onda je meni srce čisto...tu jadnu, očerupanu, prevarenu, moralno i ekonomski očerupanu, plemensku, rasutu, silovanu od svih "Jugoslovena" i mnogih lažnih profitera srpsku teritoriju sa sve svojim ekonomskim globalnim farmaceutskim dometom, vezala sam samoinicijativno u niz SAD i obavestila US government...prema tome kolonijalizam treba da se završi...a ekonomija (prava) da ponovo počne..ona stiže tamo gde treba, a putem kojim Bog kaže...
Hvala još jednom...
Preporuke:
4
1
368 nedelja, 16 februar 2014 01:05
ANA
Za NSPM
Preporuke:
4
0
369 ponedeljak, 17 februar 2014 01:06
Turas
Kada se rađa duh "za pravi trenutak ustajanja(blago rečeno)jednog naroda".Kada sediš u toploj sobi, posle pristojnog ručka pored kompjutera i kuckaš kritičke komentare NSPM kao B.Todorović .Kao žal za demokratskim ,verovatno pro-evropskim sistemom uređenja ove srbske vukojebine. U Srbiji koja je puna desničara,"nazovi patriota" svih boja i za koju kao takvu ne vredi prstom mrdnuti .Gde je tu zdrav "demokratski" duh koji treba da se razvija (verovatno uz finansisku pomoć Evrope)i da mi divlji Srbi već jednom budemo ono što nam žele Todorovićevi drugovi još od Drezdenskog kongresa 1928.Todorovićevci ,kada ćete svatiti da se sa punim stomakom ne rađa borbeni duh ,i da u jednoj ovakvoj Srbiji razorene privrede i nepostojeće ekonomije ne cveta vaša demokratija. O kakvim vi legitimnim političkim grupacijama sanjate(!?) Koliko sutra dolazi vreme da se beru motke .Zar ne primećujete da se ubrzano radi na usitnjavanju države. Prenite se iz "naučne" letargije .
Preporuke:
2
0
370 ponedeljak, 17 februar 2014 08:16
Jasna Simonović
Turas, da..."sitnije, Cile, sitnije" sve dok licemerni pojedinci (oni koji štite samoupravne zajednice, a prilivaju sebi novce od "virtuelnih bića") i još gori prevejani tajkunski kriminalci(oni koji su inflacijom zgazili svoje krađe, a razbacivanjem po svetu slali olovo i kokain, a da toga čakj nisu ni svesni)ne siđu sa pozornice...the shaw is over, barem za pametne...
Preporuke:
3
0
371 ponedeljak, 17 februar 2014 14:31
Milan V.
Istina. Puna podrška.
Preporuke:
1
0
372 ponedeljak, 17 februar 2014 19:51
Demografski pokret Srbije
Centralna tema okupljanja nacionalnihi državotvornih snaga može biti demogafsko pitanje u Srbiji. Da li put ka EU poboljšava ili pogoršava demografsku sliku Srbije? To svakako treba da razradjuju instituti, ali za sada na prvi pogled na primeru Rumunije vidimo negativan uticaj.
Kako utiču nulte carine na polj. proizvode i SSP na demografsku sliku? Sela će se prazniti još brže, uvoziće se sve ono što seljak proizvodi, dalje siromašenje vodi smanjenu broja dece na selu i gomilanje stanovništva u dva tri velika centra. Povećanje carina na te proizvode smanjiće nepotrebni odliv deviza i obezbediti posao za seosko stanovništvo...
Takodje, ovakav pristup je relativno jako otporan na medijske napade i sabotaže.
Preporuke:
7
0
373 utorak, 18 februar 2014 23:17
Jasna Simonović
Interesantno...gde nestadoše komentatori kad je najinteresantnije?!..."Nasa" posla! Ne mogu da se svrte na jednom mestu ni nedelju dana, a da se na zavrte na drugo! Kao da nisu gledali intervju Radeta Šerbedžije kod Marića da se scenarij ponekad pravi i kad su role podeljene...
Preporuke:
2
0
374 utorak, 25 februar 2014 16:00
Bole

Politički život
Da zlo ne stekne legitimitet
Đorđe Vukadinović
utorak, 11. februar 2014.


Nema mnogo prostora ni vremena, a tema je velika. Zato hajde onda da odmah pređemo na stvar, ma koliko ona bila mučna i traumatična.

Dakle, vreme ističe a i prostora (za delovanje) je sve manje.

Šta hoću da kažem? Nije kasno, a nije ni gotovo. Biće kasno tek ako se svi predamo, ili svi pokleknemo. Glavni odbori i „starešinstva“ se mogu ponovo sastati (ionako svi znamo da oni ne odlučuju, već uglavnom samo aminuju već donete liderske odluke), pa čak i, eventualno, sakupljeni republički potpisi ponovo sakupiti.

Da li već postaje kasno?
Kroz nedelju dana ćemo vas obavestiti kakav je bio odziv na ovaj apel i šta bi mogli biti zajednički sledeći koraci.

Đole, Đole, koliko je sati?
Preporuke:
1
0

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner